Brazilský zápisník III. aneb Soumrak konzervativců

15.06.2014, 12:41, aktualizováno 15.06.2014, 12:41
Komentáře a souhrny
Obsahuje i podcast. Standard zachován. Letošní mistrovství světa se nadále drží na parádním průměru 3,5 gólů na zápas a po španělském šoku nám přineslo další, obdobně velký. Uruguay bez Suáreze absolutně nezvládla druhý poločas s Kostarikou, která se tak ocitá poměrně blízko napodobení senzačního osmifinále z MS 1990...


Kolumbie - Řecko 3:0 (1:0)

Pokud někdo (včetně mě) považoval už před šampionátem Kolumbijce za opravdového černého koně turnaje, včerejší úvodní zápas Los Cafeteros proti Řecku mu výrazně nahrál do karet. A kdo o partě kolem Jamese Rodrígueze pochyboval, měl by to honem rychle přehodnotit. Tihle fotbalisté totiž míří vysoko...

Nepředvedli přitom výkon, který se od nich očekával, tedy výkon plný ofenzivy, rychlých střel, narážeček, míčové ekvilibristiky. Ne, předvedli výkon docela jiný - chytřejší, zkušenější, takticky vyzrálejší. Zůstane samozřejmě pouze ve hvězdách, jak by utkání dopadlo, pokud by Kolumbijci na svého soupeře od první minuty vlétli tak, jak je jim to vlastní, třeba bychom se dočkali ještě většího počtu branek v síti řeckého brankáře Karnezise. Namísto toho ale Kolumbie předvedla, proč je s ní nutno počítat v každém utkání. Na Řeky vyrukovala s tím, co na ně platí ze všeho nejlépe.

Opravdu se nestává často, aby Řekové dokončili zápas s převahou v kolonce držení míče (52,7%), rovněž ve statistice úspěšných přihrávek (332 ku 310), dokonce i na útočné třetině hřiště řecké pasy vícekrát našly svého plánovaného adresáta (135 ku 118). Jenže ono to nebylo tím, že by byli Řekové jednoduše lepším týmem. Naopak, takhle to prostě vymyslel kolumbijský kouč Pékerman - a ono to fungovalo skvěle. Argentinský trenér poručil svým svěřencům hru na jistotu v defenzivní složce, v té ofenzivní pak už ale dostávali Kolumbijci volnost, kterou hráči jako James Rodríguez nebo Cuadrado nejednou dokázali přeměnit v nebezpečnou situaci před řeckou svatyní.

Vraťme se však krátce ještě před začátek samotného duelu. Společně s (úspěšnou) volbou taktiky měl Pékerman ještě jeden zapeklitý úkol, totiž vymyslet, kým v základní sestavě nahradí zraněného kanonýra Falcaa. A jakkoliv se oči mnohých příznivců mohly po přečtení jména Segunda Ibarba v zahajovací jedenáctce protočit, také tento tah se ukázal být tím nejlepším možným. Kolumbijci upustili od svého klasického rozestavení 4-2-2-2, místo toho z toho bylo něco na způsob klasického 4-2-3-1. Před středovou dvojicí Sánchez-Aguilar se na stranách objevili Cuadrado a právě zmíněný Ibarbo (mimochodem později vyhlášený nejlepším hráčem utkání), na hrotu nastoupil Teófilo Gutiérrez a někde mezi touto trojicí se volně pohyboval James Rodríguez.A nutno říct, že každý hráč, jenž na sebe oblékl žlutý dres, splnil své úkoly na podtrženou jedničku.

Kolumbie vstoupila do zápasu poměrně aktivně, už v páté minutě se dostala do vedení a stalo se tak po typické včerejší akci. Pevná a spolehlivá defenziva vedla k zisku míče, dlouhý pas vyslal do náběhu rychlíka Cuadrada, ten si díky své technické vyspělosti pohrál s Holebasem, dostal míč před bránu a tam se, jak známo, už může stát opravdu ledacos. I v tomto případě vedlo ke gólu hned několik okolností, od přepuštění míče Jamese až k Armerovi, jeho následné velice nepovedené střele, přes trestuhodně laxní přístup Manolase k celé situaci, až k nedostatečně rychlé reakci brankáře Karnezise.

Kolumbijci se pak zatáhli, přenechali všechnu iniciativu Řekům, a ti zareagovali... nijak. Tým, který je zvyklý na pravidelné odrážení útoků soupeře, si jednoduše s novou nechtěně získanou rolí nevěděl rady. Jediný Kone sem tam vymyslel něco směrem dopředu, od hráčů jako Maniatis nebo Katsouranis (který jinak odehrál výborný zápas směrem dozadu, připsal si hned pět zisků míče) však rozhodně nelze čekat nějakou přehnanou distribuci míčů směrem do pokutového území protivníka. A tak protože byl Kone v podstatě na celou ofenzivu sám (Gekas byl po většinu zápasu zcela neviditelný, Salpingidis jako by snad na hřišti ani nebyl, Samaras zase akce Řeků s železnou pravidelností brzdil), neměli Kolumbijci sebemenší problém se ubránit. A když už jednou přeci jen propadli a na Gekase zívala za stavu 0:2 prakticky prázdná branka, skončila jeho hlavička jen na břevně a bylo v podstatě po zápase. Další šance už totiž Řekům Kolumbijci nepovolili, a je to zásluha skutečně celého týmu. Zdánlivě přestárlá a nerozehraná obrana fungovala pod vedením veterána Yepese velmi spolehlivě, svou nemalou troškou přispěli také Sánchez s Aguilarem, když si oba připsali několik velmi dobrých defenzivních zákroků, také křídelníci Ibarbo s Cuadradem si navíc spolehlivě plnili své úkoly směrem dozadu a když se nejednou přidal i James Rodríguez, působila kolumbijská obrana takřka nepřekonatelně.

Útoky Kolumbijců přitom měly velice jednoduché schéma. Ať už měl míč na kopačce kdokoliv z Cafeteros, prakticky bez výjimky hledal svou další přihrávkou Jamese, jenž následně buď rozděloval míče ke kopačkám svých ofenzivních parťáků, nebo často vsadil na své individuální schopnosti. S jeho volnou pozicí na hřišti úzce souvisí fakt, že si Rodríguez pro míče chodil doslova kamkoliv.

Právě on tam byl zřejmě nejaktivnějším a nejnebezpečnějším Kolumbijcem. Pékermanova parta by však ještě potřebovala vyladit jeden detail, a tím je větší zapojení Teófila Gutiérreze do hry Cafeteros. Zde je nutno se ještě na moment zastavit u Konstantinose Manolase, pro změnu jednoznačně nejlepšího Řeka. Ten sice zaváhal při prvním gólu Kolumbie, jemuž pravděpodobně mohl zabránit, od té doby si však v osobních soubojích se soupeřovými nájezdníky vedl naprosto bezchybně a dokázal, proč je považován za jednoho z nejtalentovanějších mladých obránců na světě. Svou rychlostí, přesností i chytrostí si včera Teófila doslova mazal na chleba, a pokud tak bude pokračovat, může se velmi rychle těšit na mnohem zajímavější angažmá.

Těšit se naopak příliš nemůže celý řecký výběr, který si včerejší vysokou porážkou s největší pravděpodobností zavřel dveře do osmifinále. To naopak Kolumbijci míří opravdu vysoko. Působí totiž jako jeden tým, na hřišti se skvěle doplňují, navzájem si pomáhají a co je nejdůležitější, fotbal si opravdu užívají. A to i fanoušci, kterých na stadion přicestovalo opravdu obrovské množství a svým miláčkům vytvořili fantastickou atmosféru. Kolumbijci napříč celou zemí opravdu cítí šanci dokázat něco velkého. A s Pékermanem na lavičce by si podobnou gólovou radost mohli na tomto šampionát užít ještě hodněkrát.

(mh)


Uruguay - Kostarika 1:3 (1:0)

Pro letošní šampionát platí jednoduchá rovnice - co jeden kompletní fotbalový den, to jeden šok. V pátek oslnili milovníky nejsledovanějšího sportu světa famózním výkonem Nizozemci, kteří si s obhájci mistrovského titulu ze Španělska pohráli jako mladá svěží kočka se starou unavenou myší. Včera zase jeden z největších papírových outsiderů dokonale zaskočil někdejšího semifinalistu Uruguay, který má ve svém středu ofenzivní hvězdy Forlána, Cavaniho nebo Suáreze.

Držitel zlaté kopačky za uplynulou sezónu však pro zranění nenastoupil v základní sestavě, nakonec nepřišel do hry ani v jejím průběhu, a ukázalo se, že jeho absence je pro Los Charrúas větší ztrátou, než kdokoli čekal.

Favorit sice coby jeden z posledních zastánců hry na dva hroty postavil oba výše zmíněné zdravé (a veskrze kvalitní) forvardy, jenže Suárezova schopnost hrát na velkém prostoru a simulovat při pobytu na trávníku nejen roli kanonýra, ale i tvůrce hry, prostě scházela. Střed hřiště především směrem do ofenzivy zaostával a to byla rozhodně jedna z hlavních příčin neúspěchu.

Další achillovou patou Tabárezova výběru tkví ve stoperské dvojici. Samozřejmě, Diego Godín je absolutní špička mezi středními obránci, jenže když dostane po bok typologicky stejného a o dvě třídy horšího Lugana, k ideálu to má setsakramentsky daleko. A obzvlášť proti pohyblivému soupeři. V první půli sice nedostatky v rychlosti a pohyblivosti vůbec zdatně eliminovali poměrně hlubokým blokem, pro druhou půli už ale Kostarika změnila styl hry a favorit se nestačil otáčet.

Středem hřiště to Středoameričanům vůbec nešlo, v prvním dějství zahrozil jen dělovkou z dálky hrdina dne Joel Campbell. Po obrátce se ale Los Ticos uchýlili ke hře po křídlech, která se v systému s pěti obránci vyloženě nabízí. Pět minut stačilo, aby po pravé lajně utekl Gamboa a zmíněný forvard Olympiakosu vyrovnal.

Další alfou a omegou utkání byly standardní situace, s nimiž si nedokázal poradit ani jeden tým. V úvodu utkání už z jedné skóroval Godín (nicméně z ofsajdu), vzápětí z další z nich darovali Kostaričané gólovku Cavanimu. Do třetice už Díaz objímal ve vápně Lugana přespříliš vášnivě a z puntíku byl Edinson Cavani úspěšný.

Na druhé straně však byla situace velice podobná. Už první gól padl po centrovaném míči a vítězná trefa přišla po přímém kopu z nohy technicky výjimečného šutéra Bolaňose. Ten našel na zadní tyči trestuhodně volného Duarteho, jehož hlavičku vyrazil Muslera. Chvíli poté už ale akci jako přes kopírák zakončil Duarte přesně a pro Uruguay bylo zle.

Poslední půlhodinu už favorit vyloženě musel a to mu svázalo nohy snad ještě více. Bez schopného tvůrce hry se proti pětičlenné defenzivě trápil a prakticky si nevytvořil jedinou vyloženou šanci. Jen jednou pozvedl prapor černomodrých Cavani, ale gólman Navas byl úspěšnější. Povedený výkon nesmírně týmově hrající Kostariky pak korunoval brejk v závěru, kdy po dokonalé kolmici Campbella uzavřel skóre střídající Ureña.

Kamenem úrazu byl z mnoha pohledů i nevýrazný výkon krajních obránců Uruguaye. Cáceres i Maxi Pereira patří ke klíčovým mužům jihoamerického výběru, ale úniků po kraji hřiště od nich bylo pramálo. Obzvláště Pereira byl dopředu neviditelný a kromě několika povedených obranných zákroků na sebe upozornil až v závěru utkání, kdy zuřivě nakopl nejlepšího hráče utkání Campbella. V turnaji si s největší pravděpodobností už nezahraje - třízápasová stopka (minimálně) jej nemine.

Zmínil jsem výkon útočníka Joela Campbella, který skutečně ve svých jednadvaceti letech táhl svůj výběr nevídaným způsobem. Jeho pumelice z pětadvaceti až třiceti metrů braly dech, cíl minuly o pár decimetrů. Při nulovém výkonu kapitána Bryana Ruize stála prakticky celá ofenziva na něm a s touto rolí se popasoval na výbornou. Dal gól, na další fantasticky přihrál a celých devadesát minut dělal zkušené obraně soupeře velké problémy. V závěru se na něm navíc vyloučil zmíněný Pereira.

Uruguay má před sebou nyní nesmírně nezáviděníhodnou situaci. "Povinnou" výhru proti outsiderovi skupiny nezískala a nyní musí proti Anglii a Itálii uhrát minimálně čtyři body. Klíčové bude, zda se uzdraví Suárez - bez něj bude mít velký problém vybojovat byť jediný.

Obzvlášť, když na mistrovství světa dlouhodobě na evropské celky Uruguay neumí. Od vítězství 2:1 nad Francií ze šampionátu 1966 se utkala s týmem ležícím v Evropě celkem sedmnáctkrát a ani jednou (!) jej v základní hrací době nedokázala porazit.

To Kostarika má před sebou jedinečnou možnost napodobit historický postup ze skupiny na MS 1990. Mezi nejlepších šestnáct může vést cesta i přes zisk dalšího jednoho bodu, a pokud podceňovaný celek napodobí svůj výkon z úvodního klání, nemusí se Albionu ani Squadry Azzurry pranic bát.

(mu)


Anglie - Itálie 1:2 (1:1)

Předloni ve čtvrtfinále Eura Italové Angličany převezli až na penalty poté, co během 120 minut vyslali na Harta neuvěřitelných 35 střel. Ostrované se přitom do té doby prezentovali disciplinovaným a výsostně organizovaným systémem, aby je tenkrát v rozhodujícím okamžiku zklamaly individuality.

Dnes to od pohledu vypadalo docela jinak. Angličané například svého soupeře přestříleli. Jenže podobnosti bychom pořád našli - a to takřka výhradně v rozhodujících zónách.

Také dnes si třeba Andrea Pirlo dokonale přivlastnil střed pole; jen přitom vrchem nemusel překonávat dopředu odklizeného Rooneyho. Také dnes Angličanům kompletně odešla levá strana; jakkoliv ji prověřovali mimořádně nezkušení Darmian s Candrevou. Také dnes Angličany zklamal druhý středopolař vedle Gerrarda; akorát že minule to byl Parker, nyní Henderson. No, a také dnes Albion prohrál o jeden jediný gól; a přece rozdílem třídy.

Všechno samozřejmě z pohledu Britů nebylo až tak zlé. Pokud Prandelli i po skončení zápasu o Three Lions hovořil jako o "jednom z nejsilnějších výběrů na turnaji", nešlo skutečně o natolik absurdní pochvalu, jak by se mohlo při povrchním zhodnocení zdát...

Jak ukázal Sturridgeův gól, Angličané by na tomto šampionátu teoreticky mohli velmi efektivně brejkovat, stejně jako stavět na neméně efektivním tacklingu. Zároveň Hodgsonovi vyšel risk s neozkoušeným Sterlingem na desítce, Barkley vypadal jako solidní žolík a Johnson se po delší době předvedl v konkurenceschopném světle.

Problém ovšem spočíval v tom, že zatímco Italové přecházeli z útočné do obranné fáze, jako by se neřeklo, Angličané se podobně pružným mančaftem být neukázali. To platilo zejména pro zmíněnou levou stranu, kde dnes pobíhal nezvykle zbrklý Baines; ba dokonce AŽ TAK moc nerozvážný Baines, že by si nejeden anglický příznivec snad i nostalgicky zavzpomínal na klidnějšího Ashleyho Colea, jehož opomenutí v nominaci ještě před pár dny nadšeně kvitoval.

(Na druhou stranu, abychom byli opravdu fér, vzhledem k tomu, že Darmian působil vážně hodně vysoko, Baines rozhodně měl být lépe podporován seshora.)

Anglický build-up byl navíc zase předvídatelný až běda a jejich nezájem na držení míče možná Ostrovanům nepodrazil nohy nikterak znenadání, ale přesto šlo o důležitý průvodní jev zápasu.

Pirlo i Verratti sice počínaje zahajovacím hvizdem rezignovali na své proslulé balony za obranu, nicméně tím alespoň přispěli k prospěšné stabilizaci celého italského systému. Azzurri zkompletovali největší procento přihrávek od roku 1966 (kde Opta začala mistrovství světa analyzovat), a to i přesto, že valnou část druhé půle strávili tuhou defenzivní robotou.

Zejména v tomhle směru se rovněž nejlépe projevil Prandelliho duch a cit génia. Jestliže totiž Marco Verratti v úvodních pasážích svou jistotou na balonu dopomohl Italům k potřebné sebejistotě, do druhého poločasu už vstoupil levou nohou a okamžitě vyrobil tři banální ztráty. Prandelli ovšem tuto změnu zavětřil bez nejmenší prodlevy, ihned v 56. minutě zareagoval jeho stažením - a hle, Italové se znovu zkonsolidovali, aby zbytek duelu odehráli veskrze suverénně.

Zde jim už přitom výrazně nahrával také další (známý) anglický neduh: Albion zkrátka potřebuje útočit v rychlosti, stylem "raz-dva-gól". Což zřejmě krásně prodá proti Uruguaycům (jak naznačil jejich zápasve Fortaleze), kostarickou pevnost už ale s největší pravděpodobností budou muset urputně dobývat - což jim fakticky nejde. A dnešek toho budiž zářným důkazem...

Jakmile před Angličany postavíte pevný, zkoncentrovaný blok, bude to většinu času vypadat zhruba následovně: zprava se rozeběhne Sterling, udělá kličku dvě, pak ztratí; na ose se rozeběhne Barkley, udělá kličku dvě, pak ztratí nebo to jinak nedotáhne. Posléze to zkusí i Glen Johnson... a to už ani nechcete sledovat. Three Lions mají zkrátka zhoubné tendence to při zataženém protivníkovi nechutně tahat, brát na sebe. Což možná sem tam může vyjít, ale jako dlouhodobá a prakticky jediná strategie přirozeně neobstojí.

Nutno na druhou stranu podotknout, že minimálně po odchodu v křečích se zmítajícího Sturridge zbývající aktéři v bílém ani moc neměli na výběr. Centrovat se rázem dalo maximálně na Rooneyho, a spíš ani to ne. Jeho role na hřišti totiž opět za celou dobu nebyla řádně objasněna (a natuty ani naplněna). Do vápna se tak často centrovalo na nikoho, až se od takové taktiky kompletně upustilo.

Sečteno podtrženo, ačkoliv před výkopem více otazníků řešili Italové (co s kraji obrany, co se středem zálohy, kým doplnit Balotelliho, jak je na tom Barzagli?), nakonec to jsou obvykle perfektně uvědomělí Angličané, kdo se po zahajovacím klání světového šampionátu bude muset v první řadě pídit po odpovědích na palčivé otázky.

A že se vlastně úplně všechny točí kolem záložní řady (pokud do ní nebudeme počítat akorát nejvytaženějšího Sturridge), to vskutku vůbec ničemu nepomáhá. Svou pozicí si tam momentálně nemůže být nikterak jistý snad ani Rooney...

(td)


Pobřeží slonoviny - Japonsko 2:1 (0:1)

Při pohledu na základní sestavu trenéra Sabri Lamouchiho řada japonských fanoušků nejspíše zajásala - jejich vzývaná ofenzivní čtyřka měla vyzvat k souboji stoperskou dvojici Sola Bamby a Didiera Zokory, což je dost možná nejpomalejší tandem v afrických dějinách. Sloni jsou sice velice silným týmem, Honda s Kagawou (a Okazakim) si však měli z jejich obrany udělat trhací kalendář.

Už před zápasem jsme mluvili o tom, že pro Japonsko bude klíčové udržet míč co nejvýše na hřišti a neustále tak vyvíjet tlak na zadní linii Slonů; pokud by se to Samurajům povedlo, nejenže by svojí vířivostí a pohyblivostí přinutili oranžové zadní šiky de facto čekat na chybu, ale navíc (a především) by odstřihli obávaný útok, do jehož čela se tentokrát postavil Bony, od potřebné podpory. Těžko říci, jestli měl Zaccheroni tento nebo nějaký jiný podobný plán; na hřišti to totiž vypadalo, že Japonci vlastně žádnou strategii ani nemají.

Italský stratég vyslal do zápasu očekávané 4-2-3-1 s Osakem na hrotu; v podhrotové trojici měl nejvýraznější roli Keisuke Honda, v národním dresu skutečný playmaker, pravidelně podávající skvělé výkony. Také se postaral o první, vedoucí branku. V tu chvíli se místy zdálo, že by Japonci mohli využívat sloních nejistot v obraně podobným způsobem, jako třeba Mexičané proti Kamerunu - tedy proplétat se mezi fyzicky silnými "kužely". Sloni nemají playmakera, a jelikož Samurajové vsadili na vyčkávanou a nechávali soupeře držet míč, dalo by se očekávat, že jejich variabilní útočné trio bude představovat permanentní hrozbu z protiútoků.

Jenže Sabri Lamouchi měl plán - a jakkoliv složitě se něco takového přiznává, dnes to byl on, kdo i před obrovské manko ve zkušenostech vyhrál taktickou bitvu obou trenérů. Lamouchi sám několikrát přiznal, že není velkým fanouškem krkolomného "nahoru-dolů" fotbalu, to zaprvé; zadruhé pak musel vyřešit výše nastíněný problém s oběma stopery. Ideální pro Slony by bylo, kdyby měli mezi sebou jednoho záložníka, jakéhosi "posouvače" a zakladatele ofenzivních akcí, který udrží míč před obrannou čtveřicí, odolá nájezdům a spolehlivě jej rozehraje. Yaya Touré se v této roli nikdy neosvědčil - jeho největší předností jsou jeho explozivní výlety k soupeřovu vápnu, jak několikrát ukázal i dnes. Lamouchi však vytáhl jiné eso z rukávu - a Serey Die, tento zkušený, ale přesto prakticky neznámý středopolař z Basileje, nepokazil během svého pobytu na hřišti jedinou přihrávku. Když pak po hodině hry uvolňoval místo Drogbovi, byli už Japonci natolik vydeptaní, že si s "přepnutím" sloního módu na surovou útočnou sílu zkrátka neporadili.

Jen těžko by však Sloni dokázali diktovat tempo hry takto pohodlným způsobem, kdyby japonská útočná čtyřka hrála podle svých reálných možností. Keisuke Honda alespoň vstřelil gól a v první půli skutečně hrozil, Shinji Kagawa však podal vyloženě tristní výkon, a po obrátce se k němu připojil i jeho kolega. Jako by ty pověstně běhavé, agilní Japonce někdo připravil o jejich lehkost a fotbalové schopnosti. Diem řízená záložní formace Slonů navíc vytlačovala asijské forvardy mimo jejich přirozené pozice, k výměnám míče mezi nimi tak často docházelo někde na půlící čáře, kde si Lamouchiho borci toto potenciální nebezpečí bez problémů hlídali.

Japonci byli možná trochu překvapivě dobří ve vzdušných soubojích, jenže to jim nakonec nebylo nic platné - obě branky totiž inkasovaly po hlavičkách, pokaždé po milimetrovém pasu pravého beka Serge Auriera. Ten se sám výrazně podepsal pod první inkasovanou trefu, kromě tohoto zaváhání však hrál přesně tak, jak jsou zvyklí fanoušci Toulouse - útočil, bránil, skvěle blokoval, vybojoval obrovské množství míčů, a navrch se ještě zapsal do statistických tabulek. Jestliže jsme před startem říkali, že tohle může být jeho šampionát, nyní to začíná vypadat skoro jako jistota.

Aurier by však neměl tolik prostoru, kdyby se Zaccheroni nerozhodl stáhnout Makota Hasebeho (dost možná šlo o zdravotní problémy), který v prvním poločase svou defenzivní činností výraznou měrou přispíval k nastolení jakés takés rovnováhy na hřišti. Slony nakonec k obratu inspirovalo nasazení Drogby a přechod ke klasickému, tolikrát ozkoušenému (a většinou nefunkčnímu) 4-2-4, klíč k výhře však položili už mnohem dříve - držením míče v záloze eliminovali největší japonské zbraně, své vlastní však ukazovali v plné parádě. Po zásluze tak ovládli tabulku střeleckých pokusů, střel na bránu, a nakonec i gólů. Zaccheroni má hodně, hodně o čem přemýšlet.

(dz)


Podcast #3

• Potěšili... Cristian Gamboa (CRC), Victor Ibarbo (COL)
• Zklamali... Steven Gerrard (ENG), Shinji Kagawa (JPN)
• Preview SUI - ECU: Jaké má Ottmar Hitzfeld možnosti v záloze?
• Preview FRA - HON: Proč by Francie měla nastoupit s Benzemou i Giroudem?
• Preview ARG - BIH: Mohou Balkánci zaskočit favorita?





Související podcasty (z 8. 6. 2014):

Preview skupiny E by EuroFotbal.cz


Preview skupiny F by EuroFotbal.cz


PS: Na naší facebookové stránce, eventuálně na Twitteru, se již pod příslušnými odkazy můžete ptát našich redaktorů a hostů příštích podcastů na otázky týkající se dosud neodehraných duelů. V tomto případě tedy zápasů Švýcarska s Ekvádorem, Francie s Hondurasem a Argentiny s Bosnou a Hercegovinou.

Autor: Michal Hruška, Marek Ustohal, Tomáš Daníček, Dominik Zezula

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Africký zápisník X. aneb Vyhrajeme titul a poletíme nwa Bali
11.02., 16:11
Africký zápisník IX. aneb Nigérie vs. Bafana Bafana, Kongo vs. Fofana Fofana
07.02., 16:50
Africký zápisník VIII. aneb Čtvrtfinále jen pro Zwane
03.02., 15:02
Africký zápisník VII. aneb Neblú a hraj
02.02., 17:50
Africký zápisník VI. aneb Maroko je velký favorit, Burkina Faso Mali
30.01., 15:43
Africký zápisník V. aneb Sloni vběhnou do Mané že
29.01., 15:40
Africký zápisník IV. aneb Guinejské derby? To je Sylla
28.01., 14:33
Africký zápisník III. aneb Kdo si dá dnes angóla?
27.01., 17:39
Africký zápisník II. aneb Špatné sloNoviny pro domácí
22.01., 20:09
Africký zápisník I. aneb Kdo nekouká na Afcon, bude Hotto mrzet
18.01., 15:28
Afcon 2023: Power rankings před turnajem
13.01., 20:57
Jak Argentina dokráčela ke zlatu? Analýza finále MS 2022
19.12.2022, 23:59
Zápisník z Kataru XXI. aneb Maroko se s medailovými ambicemi ounáhlilo
18.12.2022, 15:15
Zápisník z Kataru XX. aneb Tak co, Francouzi, přeKonaté i Messiho?
15.12.2022, 17:10
Zápisník z Kataru XIX. aneb Prohrát s Marokem? To nesyri
11.12.2022, 21:00
Zápisník z Kataru XVIII. aneb Evropské semifinále? Noppert!
10.12.2022, 15:04
Zápisník z Kataru XVII. aneb Penalty? Bono a klid
07.12.2022, 17:17
Zápisník z Kataru XVI. aneb Penalty proti Chorvatům bývají Yoshidné
06.12.2022, 15:38
Zápisník z Kataru XV. aneb Poláci a Senegalci ssé loučí
05.12.2022, 14:39
Zápisník z Kataru XIV. aneb Favorité postupují, USA a Austrálie mají sMolinu
04.12.2022, 14:20
Zápisník z Kataru XIII. aneb Korejská výhra sladší než Ferrero Rochet
03.12.2022, 15:58
Zápisník z Kataru XII. aneb Španělsko jde dál. Japonsko? Ito
02.12.2022, 15:10
Zápisník z Kataru XI. aneb Austrálie předvádí skok daLeckie do osmifinále
01.12.2022, 14:34
Zápisník z Kataru X. aneb Írán a play-off se prostě neReamuje
30.11.2022, 14:44
Zápisník z Kataru IX. aneb S kim chtějí Korejci vyhrávat?
29.11.2022, 13:09
Zápisník z Kataru VIII. aneb Španělsko mířilo za postupem, ale došla mu siala
28.11.2022, 14:16
Zápisník z Kataru VII. aneb Argentina prolomila beton, Poláci byli szczesnější
27.11.2022, 15:37
Zápisník z Kataru VI. aneb Ostrovní týmy? Dest a hrůza
26.11.2022, 15:20
Zápisník z Kataru V. aneb Neymarnější úvod pro Afriku
25.11.2022, 17:51
Zápisník z Kataru IV. aneb Mdloby navas!
24.11.2022, 13:51
Zápisník z Kataru III. aneb Arabové odsaúdili favority ke ztrátám
23.11.2022, 14:01
Zápisník z Kataru II. aneb Asijské země jsou na MS zatím tírány
22.11.2022, 11:30
Zápisník z Kataru I. aneb Představují se Enneři strýčka Homeboye
21.11.2022, 11:30
Africký zápisník VI. aneb Senegalci ukoulibaly dalšího soupeře
05.02.2022, 02:25
Africký zápisník V. aneb Sliby Chibi
02.02.2022, 18:32
Tipy pro sázkaře: Kdo vyhraje letošní Africký pohár?
28.01.2022, 22:37
Africký zápisník IV. aneb Who's not Ghana win?
23.01.2022, 13:54
Africký zápisník III. aneb Nováčci, plnou Barrow vpřed!
22.01.2022, 00:09
Africký zápisník II. aneb Kamerun stále on Fai-r, Alžířané stále Benlemry
17.01.2022, 19:14
Africký zápisník I. aneb V Kamerunu odstartovala Rallye Abou Bakar
13.01.2022, 19:40
Eurozápisník XVIII. aneb Penalty jak z kRicekého přeboru
13.07.2021, 08:41
Eurozápisník XVII. aneb Penalta? Rozhodčí posLar sen
09.07.2021, 12:36
Eurozápisník XVI. aneb InaMorato celé Itálie
07.07.2021, 14:57
Eurozápisník XV. aneb Dánové nejsou žádná neMæhla
04.07.2021, 20:51
Eurozápisník XIV. aneb Takové vyřazení Švýcarů není koSchär
03.07.2021, 14:25
Eurozápisník XIII. aneb Že Anglie doma porazí Německo? Stone se
30.06.2021, 18:24
Eurozápisník XII. aneb QuaSimóndova msta a vražda favorita v MidSommeru
29.06.2021, 17:38
Eurozápisník XI. aneb Nizozemsko de Roonit slzy, "dva nula je dobrej výsledek"
28.06.2021, 16:08
Eurozápisník X. aneb Un cane in Chiesa
27.06.2021, 02:02
Eurozápisník IX. aneb Dramatická Botka za skupinovou fází
24.06.2021, 17:23
Eurozápisník VIII. aneb Ono sa to podá, ty si predsa Foda
23.06.2021, 17:49
Eurozápisník VII. aneb Slunce, Şenol a pár facek
22.06.2021, 18:26
Eurozápisník VI. aneb Francie výhru netreFiola, a Španělé? Olmost
20.06.2021, 15:26
Eurozápisník V. aneb Nuda v céčku? KDepay! Ta přišla až fo den později
19.06.2021, 12:18
Eurozápisník IV. aneb Dánové sahali po výhře, ale na KdBy se nehraje
18.06.2021, 11:52
Eurozápisník III. aneb Slováci zaujímají Pole position
16.06.2021, 14:13
Eurozápisník II. aneb Sterling se uvedl dRaheem gólem, Patrik schickanoval Skoty
15.06.2021, 13:56
Eurozápisník I. aneb Uffff
13.06.2021, 12:41
PODCAST: Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2019
25.07.2019, 20:29
Africký zápisník XXI. aneb NamlSané Alžírsko slaví
21.07.2019, 00:23
Africký zápisník XX. aneb Žádné IgHaló se nekonalo. Maestro, je to zasEtebou
18.07.2019, 08:35
Africký zápisník XIX. aneb Aliou domů, Giresse! Alžírsko Raïsuje na Senegal
15.07.2019, 16:00
Africký zápisník XVIII. aneb Sbohouo Sloni, Bronnjour Tunisko
12.07.2019, 16:55
Africký zápisník XVII. aneb Semifinále jen pro Zwane
11.07.2019, 15:45
Africký zápisník XVI. aneb Maestru Giressemu nikdo neZaha ani po kotníky
09.07.2019, 17:40
Africký zápisník XV. aneb Doktor Kongo chmAtal po výhře, černí Koné jsou venku
08.07.2019, 17:16
Africký zápisník XIV. aneb Překvápko! Další severoafrický erRohr
07.07.2019, 14:48
Africký zápisník XIII. aneb Hakime, Žiyech?
06.07.2019, 16:13
Africký zápisník XII. aneb Favoriti formou nepolíBenin
03.07.2019, 19:20
Africký zápisník XI. aneb Mon Dié! Takhle se Ounas dávají góly!
02.07.2019, 03:02
Africký zápisník X. aneb Jeden gól a už se chipeVezeze
01.07.2019, 16:23
Africký zápisník IX. aneb Střelba jak u Verdonu, ať N'Jie Gold Cup!
30.06.2019, 12:49
Africký zápisník VIII. aneb Pan Tau: Od zítřka nečaruji
29.06.2019, 15:56
Africký zápisník VII. aneb Vítězství Keni pOmolo, alžírský fotbal m'Bolí
28.06.2019, 13:48
Africký zápisník VI. aneb Kongo nemá šAinu, uGandalf Onyango čaroval
27.06.2019, 15:59
Africký zápisník V. aneb Kamerunu stačily dva Banany, Poté přišlo drama
26.06.2019, 15:06
Africký zápisník IV. aneb Tunisané zklaMali, Mauritánci se koupali na Adama
25.06.2019, 16:32
Africký zápisník III. aneb Jak Maroko Horaebníkovi z lopaty uteklo
24.06.2019, 13:50
Africký zápisník II. aneb Mamma Miya! To je začátek turnaje!
23.06.2019, 16:23
Africký zápisník I. aneb Porazit Zimbabwe není žádný mohaMed
22.06.2019, 12:46
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01
Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2017
07.02.2017, 18:18
Africký zápisník XVIII. aneb Egypťané siani neškrtli
06.02.2017, 16:07
Africký zápisník XVII. aneb Hlavně se zase nepřeprAtsuj
05.02.2017, 00:47
APN v cílové rovince: Sedm věcí, na které se zaměřit v bojích o medaile
04.02.2017, 09:35
Africký zápisník XVI. aneb Klasická Ghana in flaGranti
03.02.2017, 09:45
Africký zápisník XV. aneb Burkinský sen o zlatu rozcupován na Hadary
02.02.2017, 13:08
Africký zápisník XIV. aneb Egypt zachránil kouzelný Kokamžik
30.01.2017, 10:30
Africký zápisník XIII. aneb Tunisko dostalo naBanceno, Kamerun se negal
29.01.2017, 13:02
Africký pohár národů 2017 - shrnutí skupin
27.01.2017, 02:06
Africký zápisník XII. aneb Z Egypta zase Salah suverenita
26.01.2017, 16:10
Africký zápisník XI. aneb Sloni, seri-ously?
24.01.2017, 23:41
Africký zápisník X. aneb Kde nic, tunis - vyřazení Alžírska neM'bolhi
24.01.2017, 15:23
Africký zápisník IX. aneb Jde to'o i bez hvězd
23.01.2017, 02:48
Africký zápisník VIII. aneb Egypt nevede žádný Cúperman, ale zatím to stačí
22.01.2017, 15:04
Africký zápisník VII. aneb Další sloní DRCnutí na cestě za obhajobou
21.01.2017, 08:55
Africký zápisník VI. aneb Senegal pálí, kdy se mu zamané
20.01.2017, 13:51
Africký zápisník V. aneb Gabonmá pro nespokojené fanoušky
19.01.2017, 16:59
Africký zápisník IV. aneb Nedám góla, nevyhrayew
18.01.2017, 01:29
Africký zápisník III. aneb Křeček v bílé košili
17.01.2017, 08:24
Africký zápisník II. aneb Tunis pálených šancí
16.01.2017, 11:34
Africký zápisník I. aneb Burkina vyfasovala bod, jako všichni ostatní
15.01.2017, 16:46
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41
Brazilský zápisník XXV. aneb Bez rváče nejsou koláče
14.07.2014, 12:53
Brazilský zápisník XXIV. aneb Olá, Brasil14!
13.07.2014, 10:39
Brazilský zápisník XXIII. aneb Dvojí tváře nejrozkvetlejších tulipánů
10.07.2014, 12:01
Brazilský zápisník XXII. aneb Sedm kulí do Scolariho žákajdy
09.07.2014, 10:58
Brazilský zápisník XXI. aneb Keylor Navas vs. the World
06.07.2014, 12:45
Brazilský zápisník XX. aneb Návraty do roku nula
05.07.2014, 11:49
Brazilský zápisník XIX. aneb Argentině drogy, USA doping
02.07.2014, 11:58
Brazilský zápisník XVIII. aneb Důstojná africká loučení
01.07.2014, 15:55
Brazilský zápisník XVII. aneb Mistrovství závěrečných zvratů
30.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník XVI. aneb Jak básníci přicházejí o iluze
29.06.2014, 15:38
Brazilský zápisník XV. aneb This Time For Africa
27.06.2014, 11:51
Brazilský zápisník XIV. aneb Argentina póózor, Francie pohov!
26.06.2014, 16:16
Brazilský zápisník XIII. aneb Opakování matka moudrosti
25.06.2014, 16:41
Brazilský zápisník XII. aneb Mít Robbena není Fer
24.06.2014, 15:51
Brazilský zápisník XI. aneb Lepší pozdě nežli nikdy
23.06.2014, 16:01
Brazilský zápisník X. aneb Balkánská kletba po bosensku
22.06.2014, 11:18
Brazilský zápisník IX. aneb Kafe a pět croissantů ke snídani
21.06.2014, 15:04
Brazilský zápisník VIII. aneb Návrat národního hrdiny
20.06.2014, 14:51
Brazilský zápisník VII. aneb Král je mrtev, ať žije král?
19.06.2014, 15:01
Brazilský zápisník VI. aneb Plná ruka žolíků
18.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník V. aneb Den plný kontrastů
17.06.2014, 15:59
Brazilský zápisník IV. aneb Nic není zadarmo
16.06.2014, 10:20
Brazilský zápisník II. aneb Jak větrné mlýny Španěly semlely
14.06.2014, 16:27
Brazilský zápisník I. aneb Velké oči Nika Kovače
13.06.2014, 16:06

Komentáře (135)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zdá s emi že je to tak

Reagovat
Side

Jestli bude Ox fit na Uruguay, myslíte, že ho Roy postaví do základu? Akorát teda nevím místo koho, Rooneyho těžko posadí, Sterling, Studge a Welbeck byli výborní....Jedině jestli ten Studge nebude ready, včera tam trochu pokulhával

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych posadil Rooneyho. Včera byl nejslabší. A hlavně Wilshere/Barkley místo těch dvou tragédů z Liverpoolu ve středu hřiště

Reagovat
efjay

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Za nick

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím výborný turnaj, oproti JAR to je úplně jiný level, a to v JAR nechybělo tolik hvězd jako v Brazílii

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Jsem nadsenej zatim.

Reagovat
miky10

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím jsem se při žádném zápase nenudil.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kepy_FCB

ale v noci mě stejně bere spaní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Když padají góly, tak to nikdy nebude nuda. Snad to vydrží.

Reagovat
blade115

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ritchie

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
CubONE
Reagovat
smazaný uživatel

Z toho by se Pavel posral, zjistil by jak s emu všichni smějou s jeho vylšírama sančízama atd

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ale třeba "Volker Finke" čte špatně...

Reagovat
Arne

Asi to nechtěli kvůli jednomu jménu komplikovat a dát ho namluvit někomu jinému, ale je to škoda to takhle nedotáhnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Super! Pošlu to hned Čapkovi na mail, vlastně ne jen jemu, pošlu to celé redakci ČT Sport.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem mu napsal a doporučuji všem vyjádřit svou nespokojenost také.

Vážený pane Čapku,

v níže přiloženém odkazu si Vám dovoluji doporučit návod k výslovnosti hráčů na světovém šampionátu. Za svou kariéru jste se ještě bohužel netrefil ani do jednoho jména. Chápu, že většinovému českému jazykově nevzdělanému divákovi Vaše úroveň výslovnosti nepřipadá otřesná, ale uvědomělým lidem jste bohužel v lepším případě pro smích. Zaměřte se hlavně na výslovnost anglických a španělských jmen. Člověk by čekal, že u dvou největších světových jazyků nebude problém, ale bohužel... Prosím podělte se o odkaz i se svými stejně tragickými kolegy.

S úctou

M*** M***

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel si myslím že se ti leda tak vysměje, a dál bude mluvit jako opičák...

Reagovat
Shevchenko

Pěkný trapas s tím Volkerem

Reagovat
smazaný uživatel

Naši komentátoři a jejich parťáci nejenže neumějí jména správně vyslovit, oni a to je ještě smutnější je neumějí ani skloňovat. Jako příklad za Kolumbii hraje hráč jménem Ibarbo. Našel koho co Ibarba, ale naši komentátoři řeknou Ibarbu. A tohle se jim stává u více hráčů. Takže ze všeho nejdříve by měli začít s opáčkem Češtiny.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=Svb-vARDHs8 To jsou Campbellovi parádičky gooly a triky tak si to pořádně užijte!

Reagovat
ElectrickMann

hlavně ať ho tady žádný expert nerve na hrot, je to hlavně křídlo

Reagovat
smazaný uživatel

Francie - Honduras ? jasná jedna ?

Reagovat
smazaný uživatel

0 – nula gólů v síti Francie

Reagovat
Virtuos

Slony vs Samuraji zapas som nevidel, avsak cakal som vyhru krajiny vychadzajuceho slnka

Reagovat
smazaný uživatel

Sloni válec hlavně ofenziva

Reagovat
smazaný uživatel

1.pro španělsko!

Reagovat
smazaný uživatel

Robben is the fastest player ever, in his sprint he reached 37kmh which would make him run the 100m in 10.28 seconds

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Atlético de Madrid

Robben je úžasnej hráč, jedině je škoda, že si vlastně notně pokazil obraz u věřejnosti, když dojebal svoje šance ve finále MS 2010 a LM 2012. V posledních letech ale dospěl a už je schopnej ty nejdůležitější zápasy sám o sobě i rozhodovat, nesóluje a obecně je z něj super hráč. Škoda, že byl loni tolik ve stínu RIbéryho, dlouhodobě je to imho lepší fotbalista

Reagovat
Arne

Já myslím, že ve stínu Ribéryho byl fakt minimálně, jestli vůbec.

Reagovat
Mimalu

ještě k tomu na trávě.... Ale bylo by to bez startu, zajimálo by mě kolik měl Bolt, asi něco přes 40kmh ...?.

Reagovat
Mimalu

ah už jsem to našel, jen pro zajímavost Boltova maximalka u jeho rekordu byla 44,72 kmh, no to ale pořád nic nemění na super výkonu Robbena

Reagovat
smazaný uživatel

Bolt je hlavně expert jen na rychlý pohyb robben u toho má před sebou kus gumy a občas něčemu uhýbá

Reagovat
Atlético de Madrid

Hlavně tady je to číslo pro Robbena vypočítaný špatně, 10,28 je jenom přepočet jeho rychlost na metry za sekundu. Kdyby běžel celejch 100 metrů v tý maximální rychlosti 37 km/h, tak by měl stovku dokonce za 9,73s. Jenže takovou rychlost nejde udržet, musí se připočítat i reakční doba a zrychlení.

Průměrná rychlost Bolta při jeho světovym rekordu 9,58s byla 37,58 km/h pro srovnání. Jeho maximální rychlost ale byla 44,72 km/h, což kdyby udržel po celej závod, tak by dosáhnul nadpozemskýho času 8,05s.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
madridcan

OT: Komentator: ,,S Los Angeles sa clovek nikdy nenudi."

http://www.youtube.com/watch?v=jfN2FFsp7Mg

Reagovat
smazaný uživatel

Připomeňte si 3 nejlepší góly v historii a nenechte si ujít šanci vyhrát iPad Mini!

http://www.vouchercloud.cz/svetovy-pohar-2014-infografika

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, to je asi prvýkrát, kedy sa slová "simulovať" a "Suárez" v jednej vete použili v takomto inom kontexte, chválim.

A xy. pre Joelíka a jeho hviezdnu kariéru.

Reagovat
smazaný uživatel

taky jsem se nad tím pozastavil

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Omar

Reagovat
smazaný uživatel

Dimitrov let's go!

Reagovat
madridcan

Jaky Kaciř? Nápravník!!!

Reagovat
fantomas

Takle ho už nikdo nezná!

Reagovat
madridcan

Co tie cvrcky v pozadi?

Reagovat
fantomas

Chtěli sme to oživit... ehm...

Reagovat
madridcan

Uz mi nejak chyba tvoje hodnotenie na csfd...si stihol cez MS aspon Suitsov?

Reagovat
fantomas

Jj, celkem hezký až na tu trapnou aférku zas.. to zabili zbytečně. Ale na filmy to teď dlouho nebude no.

Reagovat
božský John

Ja se necham regulerne prejmenovat

Reagovat
madridcan

si robim picu...co si jak?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

ta Korea nevím, nevím

Reagovat
madridcan

Domingo jak vzrusene a zapalene hovori o Kostarike

Reagovat
domingo

Domingo je znamy fanousek propracovaneho defenzivniho fotbalu

Reagovat
Side

Pro zkušenější hráče fanty, hraju to poprvé. Vyplatí se nechat Auriera kapitánem za 28 bodů nebo ho mám za někoho vyměnit? Ještě by mně měli hrát Lukaku, Giroud, Aguero, Pogba, Coentrao, William, Gago....

Reagovat
Side

jo a OT

Reagovat
Counter

Lepší tyhle dotazy směřovat pod fantačlánek (v tom modrém rámečku na hl. stránce vždycky najdeš odkaz).

Jinak bych to neměnil, zbytečný risk. Víc než 14 bodů je dost těžké uhrát.

Reagovat
Side

jj, všiml sem si toho až co sem to hodil sem, sry. Jinak díky, asi ho teda nechám.

Reagovat
fantomas

28 je určitě ažaž. Alexis nahrál s páskou 26 a ani chvíli sem o výměně neuvažoval, i když mi hraje Valbuena, Di María, (pokud bude v základu) Giroud...

Reagovat
Masi

Bosňáci

Reagovat
fantomas

?

Reagovat
Masi

Jojo, ty.

Reagovat
fantomas

No, a co já s tim? Mám jim řikat "Bosňáci nebo Srbové nebo Chorvati"..? Bosňáci tvořej víc než polovinu populace, pokud něco používat jako souhrnný označení, pak tohle.

Reagovat
Masi

Nevím, co třeba... Bosňané?

Reagovat
fantomas

Bosňan rozhodně neexistuje.

Reagovat
fantomas

Teda, Bosňan jo.. Bosenec ne. Ale já stejně Bosňana nemám rád, podle mě je to jen češtinářská klička.

Reagovat
fantomas

(Už jen proto, že pak by se správně měl rozlišovat i Hercegovinec, což je už uplný zlo.)

Reagovat
smazaný uživatel

Nedá se k těm kapitolám v podcastu napsat kdy asi tak začínají ?

Reagovat
smazaný uživatel

Tam bych to neřešil, to jsou Chorvati, resp. tam žije největší menšina z tohoto státu.

Reagovat
Counter

Ale je to na rozdíl od Bošnáka spisovné (-.-)

Reagovat
fantomas

Co to je za blbost? Bosňák je normálně spisovný pojmenování člena největšího bosenskýho etnika.

Reagovat
Counter

Tak já předpokládám, žes chtěl mluvit o obyvatelích Bosny, a ne konkrétně o bosenských Muslimech...

Reagovat
fantomas

No i kdyby, spisovny sou oba terminy.

Reagovat
Counter

Tak až budu v souvislosti s Ruskou repre říkat Tataři, ne že mě bude někdo opravovat (-.-)

Reagovat
fantomas

Tak tady je důležitý, že Bosňáci tvořej 55 % populace, a pokud mimo Bosňany někdo reprezentuje BiH, sou to právě oni. Tataři sou samozřejmě jaksi jinačí případ.

(Ale opět - správnost a spisovnost sou dva trochu jinačí atributy )

Reagovat
božský John

Ma to spravne. Bosnak je obyvatel BiH. Bosnan je clen etnika jako treba Hercegovinec :)

Reagovat
Masi

O tom se přít nejdu. Jen mě to pobavilo takže svůj účel to splnilo.

Reagovat
patas92

Není to náhodou naopak?

Reagovat
PJ

Jo, je to přesně naopak. Bosňan je obyvatel Bosny a Hercegoviny, Bosňák je člen etnika.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
božský John

Tyve, tak to to mam v zapiskach naopak.na podzim jsme se to ucili...

Reagovat
patas92

Reagovat
fantomas

My Bosnu taky probírali a o "Bosňanech" snad ani nepadlo slovo ale v zásadě je to, jak řiká PJ no.

Reagovat
PJ

Já si to zrovna nedávno zjišťoval Mam na mailu zajímavej článek o fotbale v Bosně, kterej brzo vyjde, a v něm se často píše právě Bosňáci. Taky se mi to zdálo bejt blbě, tak jsem hledal a je to opravdu správně, Bosňáci jsou etnikum, Bosňané jsou obyvateleé BiH.

Reagovat
božský John

Tak to se tesim. Dalo by se rict, ze v ramci svyho studia se snazim co nejvic zamerit na balkan a vychodni evropu celkove a uplne si i pamatuju, jak jsem si tohle psal To byl vlastne tak jeden ze dvou zapisku, co jsem si za rok udelal

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

Co si teda pamatuji, tak původní obyvatel Bosny (a Hercegoviny) byl odjakživa Bosňák. To druhé pojmenovaní (Herce něco) slyším teda prvně

Reagovat
Shevchenko

Mě to zní stejně spisovně jako Rusáci nebo Rakušáci. Na druhou stranu ale je pravda, že tohle označení slýchávám daleko častěji než Bosňané.

Reagovat
fantomas

To je sice hezký, že ti to tak zní, ale neni to tak. Správně je Bosňák i Bosňan.

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie, Kolumbie,Argentina i Francie musej jasně vyhrát své skupiny,protože lehčí už to být nemůže

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

100. pro titul Brazílie a úspěch Portugalska a Itálie.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

101. pro Bosňáky!

Reagovat
el Principito

Argentina ještě neprohrála zahajovací utkání na MS? a co takhle v Itálii 1990??

Reagovat
smazaný uživatel

1934: 2-3 se Švédskem, 1958: 1-3 se SRN, 1974: 2-3 s Polskem, 1982: 0-1 s Belgií, 1990: 0-1 s Kamerunem. Prohrála hned 5x...

Reagovat
emanuel habasko

Pls, najdu nekde statistiku asistenci? Tady je jen statistika strelcu. Diky

Reagovat
EAG le grand amour

Bauch

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dobrý MS nebylo už dlouho. Prostě nejlepší

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsi se vzpamatoval z tý nakládačky?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl jsem Ti něco napsat, ale ... SPOILER.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Domingovy kecy mě vždycky rozsekají nejvíc... "Co ty Tome,co tvoje zklamání? Ty tam máš nějakého Japonce předpokládám

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Podcasty jsou dobry Umim si predstavit, ze by fungovaly dobre i treba v ramci shrnuti kola u nejvetsich lig (ac mam trochu obavy o spanelskou sekcii )

jinak jsem to psal jinde ale Angel Di Maria by si moh zjistit vyslovnost jmen argentinskych hracu, na to ze to je "jeho" tym tam ma relativne dost chyb

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele