Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá

12.07.2018, 14:22
Názory a komentáře
Chorvatsko si poprvé ve fotbalových dějinách zahraje finále mistrovství světa. Potřetí za sebou se svěřenci Zlatka Daliće vydali za úspěchem do prodloužení, tentokrát se ovšem penaltovému rozstřelu vyhnuli. Už v nastavené hrací době totiž skóroval "manža" Mário a Chorvaté už vyhlíží nedělní zápas s Francií, který může navždy změnit jejich kariéry.

Ještě, než se pustíme do rozboru utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Ruského zápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Začátek utkání Angličanům vyšel skutečně na jedničku. A teď nemluvím jen o výstavní trefě Trippiera, která Albionu přihrála nečekané vedení - stejně důležité bylo, že se první půlhodina hry odehrávala přesně podle not ostrovního celku.

V semifinále se potkaly týmy se dvěma odlišnými herními filozofiemi - zatímco Chorvaté se mohou opřít především o svou zálohu a k maximalizaci svého výkonu tak potřebují hru dostat pod kontrolu, svého soka uzamknout a dlouhodobě diktovat tempo hry, Angličané jsou přesným opakem - sází na dynamický, rychlý a přímočarý způsob hry, tudíž jim naopak vyhovuje, pokud je hra neurovnaná, ve středu pole dochází k častým ztrátám, které následně umožňují hru přesunout rychle z jednoho konce hřiště na druhý.

Prakticky celou první půlhodinu se opěvovaná záložní dvojice Modrič - Rakitič jen hledala. Vůbec se jí nedařilo pravidelně dostávat na míč, herní projev svého celku nedokázala uklidnit, navíc na jejich spoluhráčích byla patrná nervozita - jak si totiž jinak vysvětlit ono množství laciných technických chyb, které přesně hrály do karet soupeři.

Angličané si však za svou úvodní pasáž rozhodně zaslouží kredit, svou taktiku totiž plnili výtečně. Okamžitě po zisku míče obvykle přicházely kolmice či častěji dlouhé balóny za obranu hledající rozběhnutého Sterlinga, Alliho nebo Lingarda. A defenzivní řady Kostkovaných si tedy v takových momentech dvakrát sebevědomě nepočínaly - koneckonců mohou hovořit o opravdu velké klice, že právě po půlhodině hry selhal ve vyložené šance Harry Kane. Kdyby totiž zvýšil vedení na rozdíl dvou branek, vraceli by se Chorvaté do utkání už jen skutečně velmi těžko.

2)Kieran Trippier se řadí mezi ty nejpozitivnější překvapení šampionátu. Ještě tři roky dozadu oblékal dres Burnley a o reprezentační kariéře mohl pouze snít. Od té doby ale ušel velký kus cesty, pomohl mu přesun do ambiciózního Tottenhamu a letos se stal důležitou postavou semifinalisty světového šampionátu - hráčem, který je pro Anglii díky své kopací technice nesmírně důležitý.

Sice jej nezdobí žádná bůhvíjaká rychlost či nějaká dominance v individuálních soubojích na polovině soupeře, přesto z něj post křídelního obránce v podání anglické reprezentace dostal maximum. Ačkoliv v prodloužení semifinálového klání již odešel fyzicky a prohrál hlavičkový souboj před druhou brankou soupeře, obvykle na něj bývá co se defenzivní stránky týče naprostý spoleh. V ofenzivní části zase pro své spoluhráče umí nachystat pěknou řádku precizních centrů - ať už ze hry či ze standardních situací - což potvrdil i tentokráte. Třeba v druhé půli se po jednom parádním míči měl Lovren co ohánět, aby před dotírajícím Kanem zvládl zažehnat vzniklé nebezpečí.

3) Vědělo se to už před šampionátem - záložní řadě Anglie chybí pořádný dirigent - a středeční klání to ukázalo v plné nahotě. Gareth Southgate si tohoto problému byl vědom, kvůli tomu také svou středovou řadu postavil na dynamice a rychlosti, zmíněnou slabinu tím však úplně zakrýt ani nemohl.

Ta v utkání vynikla o to více, že si soupeř mohl dovolit onen luxus a vedle sebe postavit Rakitiče s Modričem - tedy dva světové záložníky, které právě v tomto aspektu hry vynikají. První půle tedy v jejich podání představovala fiasko, do poločasu druhého však trenér Chorvatů lehce pozměnil strukturu své středové řady, záložníka Realu Madrid posunul do hloubky pole (v úvodu se častěji pohyboval těsně pod hrotem) a nechal jej hru řídit z pravé strany, zatímco jeho kolega Rakitič si na starosti vzal druhý kraj hřiště. Společnými silami pak Albion přikovali k vlastnímu pokutovému území, krajním hráčům umožnili do vápna posílat jeden centr za druhým a po jednom z nich se také dočkali vyrovnání z dílny Perišiče.

4) A jaká byla reakce Anglie? Ta hrála stále to samé - po zisku se stále snažila hnát míč do útoku jak nejrychleji to jen šlo, nehledě na pozměněné okolnosti. Ve druhé půli totiž balóny získávala blíže vlastní brance, vlastní hráče tak měla zatlačena do hlubšího defenzivního postavení, a proto bylo i daleko složitější podniknout úspěšný brejk. Většina těchto pokusů o založení protiútoku tak končila rychlou ztrátou proti přesile a opětovným přesunem do defenzivního postavení.

Těžko však tohle vyčítat trenérovi či i samotným hráčům - Albion zkrátka dojel na určitou monotónnost svých středopolařů, kde mu zoufale chybí dispečer světových kvalit. Ostrované musí doufat, že se jim do budoucnosti takový typ hráče podaří vychovat, jinak budou mít i přes veškerou snahu ve svém středu nevyplněnou díru.

5) Chorvaté dosáhli historického úspěchu, stali se historicky druhou nejmenší zemí, která se kdy probojovala do finále fotbalového mundialu. A těžko to této generaci hráčů nepřát - po všech těch srdcervoucích nezdarech se jedná o zaslouženou odměnu. Již dobrých deset let se hovoří o ohromném potenciálu této fotbalové reprezentace, konečně se jej také podařilo naplnit.

S koncem základních skupin sice odbylo i jakékoliv chorvatské dominanci, jelikož o žádnou spanilou jízdu do finále se zrovna nejednalo, jak se ale dá ukázat na dva roky starém portugalském příkladu, překážkou případného úspěchu to vůbec být nemusí.

Vztyčeným varovným prstem ovšem je fakt, že se Chorvatům ve vyřazovací fázi ještě nepodařilo solidně odehrát celé utkání. Proti Dánsku jejich snažení uvízlo na mrtvém bodě po poločasové přestávce, s Ruskem jim zase takřka celý první poločas trvalo, než se dostali do toho správného tempa a totéž tedy platilo i o duelu s Anglií.

Ve finálovém klání s Francií nutně potřebují trefit sestavu i taktiku tak, aby zvládli kvalitně odehrát celých 90 minut hry. Jestliže by opět Chorvaty opět potkal nějaký ten delší výpadek, nedá se čekat, že by jej soupeř kvalit Francie pořádně nepotrestal - tím spíš, když defenzivní řada druhého finalisty teda jistotou zrovna dvakrát neoplývá.

(vs)

Autor: Víťa Srp

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01

Komentáře (289)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dollar approves

Reagovat
Riviera Kid

A která je ta první nejmenší země??

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguay

Reagovat
Stiksxx
Reagovat
ladyboy arsenal

tady asi moc lidí nebude umět holandsky

Reagovat
Uwe háže buly

To Štěpána nezajima

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo umí německy a anglicky,tak tomu rozumí v pohodě

Reagovat
pepinho2

Si všichni počteme, díky!

Reagovat
Kucka

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
meno

Počkej já to pošlu Elbel ať nám to přelouská

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvati vydrzeli se silami Dele!

Reagovat
Frantszek

Chorvatské Dejan vous z 98 se naštěstí nekonalo a je to boj o zlato.

Reagovat
Ferguson6

*vu

Reagovat
ladyboy arsenal

Vidět včera ty anglický rypáky bylo k nezaplacení. Stále nechápou, že svět, a to ani ten fotbalovej, se dávno kolem jejich ostrova netočí. Vyřadila je země, kterou nedokážou najít na mapě a mají problém i vyslovit její název. Chorvati, kteří za svou krátkou historii, získali víc úspěchů než ta nateklá zrudlá prasata, pro ně nejsou soupeř. Bez ostychu přirovnávají včerejší vyřazení k tomu od Islandu na posledním ME. Tohle chutná sladce

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád nemůžeš zapomenout na Mnichov

Reagovat
ladyboy arsenal

jen osobní zkušenosti s těmi jinak velmi milými lidmi

Reagovat
smazaný uživatel

Aneb jak vyndat dyku na zadech sam ...

Reagovat
kattos

Kdy přesně oni ukázali tu nadutost? Ukaž 2 příklady

Reagovat
ladyboy arsenal

ukazujou ji pokaždé, když jdou do konfrontace s někým, kdo není v jejich očích velmoc...mluvím o lidech z práce, z hospody, prostě a jednoduše o běžných průměrných anglánech..v každých z nich je kolonialistická minulost (= povýšenost) zakódovaná..když neunášej, tak ti začnou nadávat do poláků jen kvůli tomu, že nefandíš a neprožíváš tu strašnou bolest s něma, takoví jednoduší prvoci to sou

Reagovat
C-M@ster

Jinými slovy děláš nějakou podřadnou práci v Anglii s dělňasama, kteří jsou zřejmě hloupějšího kalibru a hážeš je do jednoho pytle se všema dalšíma Angličanama?

Bravo.

Reagovat
ladyboy arsenal

Bravo tobě a tvým rychlým závěrům. Su tady dost dlouho na to, abych měl vzorek lidí, podle kterých soudím, hodně pestrej. Tohle vůbec není o dělňasech, tohle je o způsobu jejich výchovy a o školství, zkus si o tom něco zjistit. Angláni pokud sami nemají vůli, tak se vůbec nemusí za celej život dozvědět, co se děje mimo jejich ostrov. A že jich takových je...

Reagovat
Elliasson

A co děláš za práci v Anglii? Vážně mě to zajímá.

Reagovat
ladyboy arsenal

Jinak já myslel, že po brexitu spousta čechů už z té haluze z angličanů spadne, ale pořád nic

Reagovat
Elliasson

Brexit začíná nabírat trhliny. I sám Boris Johnson tak 2-3 zpátky prohlásil, že "sen o brexitu umírá..."

Reagovat
OTASi

Je jedno, co děláš za práci. Pro ně, a troufám si říct, že pro 90% z nich, jsme jen špína z východu evropy. Žil jsem tam jen chvilku, ale opravdu na namyšlenost a arogance čiší z drtivý většiny z nich. O tom, kde nějaká ČR leží nemaj samozřejmě ani páru, plno z nich zná jen Československo. Největší paradox ale je, že ani nemaj bejt proč tak nafrněný. Žádný Einsteinové to nejsou, spíš líný lemplové, manuální práce za ně dělaj stejně imigranti, ženský maj ošklivý (když už na pěknou narazíš, tak to je většinou Polka), jídlo a celkově kuchyni maj snad nejhnusnější na světě, což souvisí i s tím, že neumějí pořádně vařit. Celkově země na hovno...a nejsou to jen moje dojmy, na tom jsme se shodli snad vsichni, co jsme tam byli.

Reagovat
Posledni Kovboj

ja asi nejsem s to cokoli objektivne hodnotit, protoze me to sere uplne vsude ale mam vicemene stejnej nazor

Ja jsem rad, ze tady jsem, hlavne kvuli detem. Zadna zeme zaslibena to fakt neni, liny jsou (rodily Britove) jako prase temer bez vyjimky, hloupy vesmes taky. Jelikoz jsou tak vychovany, tak je pro ne OK bejt uplnej retard, hlavne kdyz clovek zachova dekorum. Stoleta babka zahejba pred kruhacem pres tri pruhy ani neblika, ale kdyz na ni zatroubis, tak te serve, protoze to prece neni slusny vychovani No a o zenskejch se nemusime bavit navic jsou uplne vykastrovany, naposledy jsem chcal z tohohle videa: https://youtu.be/iSA9FxQ19Ek?t=4m20s kdyz si to pustim cca do 4:35 "I'm a policeman!" a ujede .

Co je pozitivni,, tak je ta tuna imigrantu, mezi kteryma se najde spousta dobrejch lidi. 99% procent tech, se kterejma trenuju, jsou Polaci, Brazilci apod., se kterejma vyjdu lip nez s kymkoli jinym. No a jelikoz ekonomicky je na tom UK porad jeste relativne lip nez vetsina techhle zemi, tak tyhle lidi migrujou sem - taky kdyby ne, tak se mistni ekonomika prevali na bok a chcipne. Ale jak to bude dal vyhlidky nic extra.

Reagovat
discarda

Konečně odhalení, kauboji takže ty si cikán co utekl za prací do UK ? Jinak v který čtvrti žiješ v Londýně? jestli se můžu zeptat

Reagovat
Posledni Kovboj

Ja jsem prave ta nejhorsi naplavenina z vychodu. Jinak Kingston Upon Thames (takze to neni ani Londyn de facto).

Reagovat
discarda

Aha no já znám spíš severní Londýn. Jsem myslel kvůli těm dětem, že si emigroval s celou rodinou Jinak britové nemají všeobecně cizince rádi a když už tak ještě tak ty z bejvalejch kolonií, ale vychodni evropa je pro ně odpad, kor když je tam plno poláků. Obv bavíme se o průměrnym anglánovi, který prošel statním vzdělávacím systémem.

Reagovat
Posledni Kovboj

Taky ze jo, deti tu jsou se mnou

Reagovat
ladyboy arsenal

jj z windrush generation uchcávají, protože je to učili na škole, ale jinak to sou vesměs xenofobní hovada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Inak ja mam zase podobnu skusenost z Nenecka, zil som tam skoro 25 rokov a na ten tvoj popis by sa hodilo aj Nemecko.

Reagovat
ladyboy arsenal

tyve to sou moji sousedi na tom videu nebo možná ne, ale vypadaj podobně a chovaj se stejně tak, švihlá hysterka co řve na svý parchanty ještě vo půl druhý ráno a pak na ni začne řvát ten její idiot, pak ju na usmířenou vybodá a další noc here we go again

jinak to stejný říkám dlouho, nebýt migrantů, tak ta země je ekonomicky někde na úrovni Španělska a spíš ještě níž, no su zvědavej, jestli se to dá po brexitu do pohybu nebo ne, bude se odvíjet od toho, jak vyletí ceny potravin a jestli si libra udrží hodnotu nebo bude padat

Reagovat
Posledni Kovboj

chavs

presne, taky to vyhlizim

Reagovat
discarda

To je snad logický, že tě považujou za náplavu z východu (čech jako polák). Stejně jako my se dívame na úkačka nebo rumunský dělniky u nás, musíš se přece na někoho nadřazovat.

Reagovat
Spalovač šancí

Takhle to ale v průměru funguje u každého národu

Reagovat
Kiwi-21

To z pěknýma holkama (Polkama) máš pravdu

To že neví kde ležíme je taky pravda pamatuji jak se mě ptala jak zvládáme tu situaci na Ukrajině a při odpovědi že jsem Čech že to vědí ale máme je kousek od hranic či máme problémy jak jsem jim odpověděl že Rakušané mají blíže k Ukrajině jak mi mi nechtěli uvěřit až jak viděli mapu Evropy

Jinak z tu arogancí bych řekl že přeháníš ale možná jak kde tam

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

kdybych musel jeste dalsich par dni poslouchat to jejich vymrdany "it's coming home", tak jim vsem vyleju caj.

Reagovat
ladyboy arsenal

jinak potěšila mě i úroveň diskuze po včerejším zápase, až na pár zbloudilých kreténů, co neunášeli, sem tam našel jen fanoušky fotbalu, za to taky

Reagovat
Kang & Kodos

Vidět včera ty anglický rypáky bylo k nezaplacení.

Chorvati, kteří za svou krátkou historii, získali víc úspěchů než ta nateklá zrudlá prasata

Našel jsem zbloudilýho kreténa

Reagovat
ladyboy arsenal

jinak potěšila mě i úroveň diskuze po včerejším zápase...

smolík, bro

Reagovat
Kang & Kodos

Smolík je, že ses narodil, bro

Reagovat
ladyboy arsenal

to je život

Reagovat
Kapřík

To už bylo přes čáru.

Reagovat
Ligter

co je tohle za extremismus...

Reagovat
Muffi

Anglie na žádný slabý střed nedojela, dojela na to, že její obránci spáchali dvě nejhorší individuální chyby SF, které Chorvatsko potrestalo, na rozdíl třeba od Kanea, který v nastavení druhé půle hlavičkoval sám ve vápně a totálně to netrefil. Že by gól Perišiće na půlce řada sudích odpískala jako faul taky neřeší nikdo.

Viděl jsem celý druhý poločas a prodloužení a Chorvati s tím svým super středem si nebyli schopni vytvořit víc možností, o šancích ani nemluvě, než trapná Belgie proti ultramegagigasuper Francii a prý že dominovali. Ani náhodou. Drželi míč, ale produkce vyložených šancí byla stejně špatná jako u všech ostatních týmů na turnaji, jediný rozdíl je v tom, že jim to vyšlo. Kdyby to Harry nebo Stones trefili, nebo ideálně na Walkera někdo křikl, dají leda tak hovno a ne gól, hrají o bronz a píše se, že Modrić s Rakitićem nic nevymysleli, což bude úplně stejně pravdivé.

Není náhodou, že ve finále bude tým, který se tam přes PO proremizoval přes Dány a Rusy(ohromná kvalita) a druhý si gól ze hry posledních 200 minut nevypracoval. (dva z rohů a jeden darovaný Muslerou).

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

anglani si to posrali sami, svoji slabotou v utoku a totalni nefyzickou..no a chorvati souhlas..frantici je zrejme porazi, jsou nebezpecnejsi nez anglani a vzadu jistejsi

Reagovat
Muffi

S tím finále bych si nebyl tak jistý, byť tay věřím víc Francii. Chorvati nebudou muset lepit rozestavení a papírově by jejich 4-3-3 s docela solidně fungujícími dvojicemi mělo defenzivně slabší francouzské kraje prověřit víc než třeba Belgie.

Reagovat
Kucka

Reagovat
SixtoRodriguez

Reagovat
Acrocephalus

Tak vyblito, uz je to za tebou, ted aspon tri dny sucha strava a budes zase fit.

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Muffi

místní klasika. Argumenty žádný, tak se to zasere smajlíkama, holt 4 ubožáci.

Reagovat
Malresi

Reagovat
SixtoRodriguez

si fakt čakal že ti na takú neobjektívnu, zaujatú blitku niekto bude chcet argumentovat? Uh, smutné.

Reagovat
technecium

Reagovat
Kucka

místní klasika, když se mi to hodí, tak to změřím dvojím metrem a pobrečím si

Reagovat
kattos

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
C-M@ster

Ve finále ta Modričova bublina splaskne.

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Azazelo RD

To jen komentátoři EF blbě pochopili Vláškovo hodnocení. Angličani nedojeli na slabost ve středu hřiště, ale na to, že jsou slabí ve středu, protože Kane nikdy nedal gól ve středu.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
Mirek na tenisu

Anglie dojela na neschopnost svého trenéra zareagovat na vývoj druhé půle a zatavení svých halvů. Lingarda a Delle Aliho tam nechal vytuhnout až do OT. Přitom měl na lavce Loftuse, nebo Welbecka. Delpha a Diera tam dal pozdě. Rashforda nikdo nepodpořil. Byl to smutný pohled na bezradnou lavku Anglie.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se správně čte Trippier?

Reagovat
ladyboy arsenal

tripié

Reagovat
paver

trajpijér

Reagovat
ladyboy arsenal

tripír!

Reagovat
paver

trypajr

Reagovat
Ligter

ten princ

Reagovat
smazaný uživatel

Tripér

Reagovat
smazaný uživatel

Ten slabší

Reagovat
Ligter

asi se to už moc opakuje

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
elChe

čripir

Reagovat
Kucka
Reagovat
Counter

>tripije<

Reagovat
Kepy_FCB

Upír

Reagovat
nani92

Trajpr

Reagovat
Swarley

Tapíre

Reagovat
smazaný uživatel

Díky všem, co se nesnažili být "velmi vtipní"

Reagovat
smazaný uživatel

trippy yeah.

Reagovat
REPLIKATOR

Tři pijem

Reagovat
smazaný uživatel

trapák

Reagovat
Kang & Kodos

To jděte do prdele...

Reagovat
bbbauch

Reagovat
Neon

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
ladyboy arsenal

košťata z PL sekce vyklidila pozice, konečně

Reagovat
Azazelo RD

Vidíš Swarley a pak že včerejší sněmovna byla dno a pak přijde tenhle titulek.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Swarley

Reagovat
Firkraag

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Bakary3

Reagovat
CHONG

Jarda Soukup by měl radost.

Reagovat
Posledni Kovboj

Jarda Soukup MA radost

Reagovat
anonym

Mandža, Ronaldo a Umtiti v nepřehlednutých, blé.

Reagovat
Al Capone

Neskutečná kopa hoven ten Mandžukič..

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
zelda

Mindžupič pěkně

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Hokaido

Je to zvláštní, ale Kane je pro mě i přes těch 6 golů velký zklamání. Včera měl dát na dva nula a Anglie by byla v klidu. On dokáže být o hodně lepší a platnější hráč.

Teď vypadá, že už je na pokraji sil. Moc si nedokážu představit, v jaký formě bude v srpnu/září.

Reagovat
pepinho2

Reagovat
Mates_Matesović

Harry doplácí na neschopnost našeho vedení přivést útočníka, který ho dokáže aspoň z 50% nahradit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Counter

Jeho pravidelná klasika no, spren by měl raději úplně vynechat, stejně tam nikdy žádný gól nedá.

Reagovat
CHONG

Moc zvláštní to není, protože 6 gólů sice dal, jenomže z toho 5 v základní skupině Panamě a Tunisku (nehledně na to, že tři byly z penalt, dva z dorážky a jeden z náhodného odrazu).

Reagovat
smazaný uživatel

takze vlastne jako Ronaldo

Reagovat
CHONG

Může být, akorát Ronaldo by za to byl vysmíván jako Penaldo a doklepávač, kdežto tohle anglické kopýtko je za to takřka velebeno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Acrocephalus

Ve středu Kane přece nikdy nedal gól, tak proč by to zrovna teď měnil?

Reagovat
Miguel19

Tak dalo se to čekat. Však na konci sezony byl strašnej.

Reagovat
Cobra

Trochu jsem čekal, že se šetří na MS, ale ono hovno. Ta forma byla prostě pryč.

Reagovat
smazaný uživatel

Nedohrával sezónu so zranením? Chvíľu sa o tom písalo pred poslednými kolami PL.

Reagovat
frankiefcb

jo byl po zranění.

Reagovat
smazaný uživatel

Mal takmer nulovú podporu spoluhráčov a hral 30-40 metrov od brány na úrovni Lingarda. Včera mal dať jasný gól, to bolo veľké zlyhanie. Ale je to aj jediná normálna lopta, ktorú od osemfinále dostal.

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, že ktorú šancu myslíte, ale ak ide o tú šancu z 30 minúty, mám dojem, že sa tam pískal ofsajd. Kane bol cca 20 cm za obranou a postranný to aj zodvihol s oneskorenim, chorvati aj z tej pozicie asi meter a pol od roku patky nasledne rozohrávali.

Reagovat
Hokaido

Ofsajd se pískal, ale kdyby Kane dal gol, tak by ho VAR potvrdil, v ofsajdu totiž nebyl. Plus hráč jako on musí proměnit tu hlavu z nastavení.

Reagovat
Mirek na tenisu

Hráč jeho kalibru přes velký úhel měl balon zastrčit do kasy i levačkou. Než si to přešteloval na silnější nohu "byl rychlík v Košicích".

Reagovat
smazaný uživatel

on de do chelsea jo?

Reagovat
smazaný uživatel

No, tohle mi zase neco pripomel. Davas hodne golu, ale jiny hrac dava sice o trochu mene, hlavne ten ji da ve velmi dulezitem zapasech. Ted mi rekni, chces tech 6 golu jinde nebo 1-2 golu v SF a Finale

Reagovat
Mates_Matesović

“Připadá mi to takové bez chuti, nezapomněla jste tam dát nějaké koření?”

Reagovat
Hokaido
Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

co

Reagovat
smazaný uživatel

Hype modric

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Měl s sebou Kane svého kuchaře v Rusku???

Reagovat
Lexi Belle

Nadpis nejlepší, ale pořád totálně prováhaná šance na titulek Naděje Anglie na titul šly do p*Dele...

Reagovat
Mirek na tenisu

Titulek....titulek je správně, drahouši. Nadpis říkával s oblibou Venca Pružinský.

Reagovat
Lexi Belle

Promiň Mirdo, hezky jsi smečoval.

Reagovat
kattos

Mně příjde že ty týmý jsou oproti jiným MS strašně... slabé.

Nevím prostě mám pocit že Španělé z 2010 by letošní finalisty naprosto jasně smázlo atd.

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to zas vidim tak, ze letos je to hodne o psychice. Mozna muzes rict, ze tak je to vzdycky, ale slabi mi osobne finaliste urcite nepripadaji.

Reagovat
božský John

Spanele s tou ultranudnou srackou sundali boty v osmifinale. Jasne, tehda meli kvalitnejsi tym, ale ten system je prekonanej.

Reagovat
kattos

Podle mně to systémem nebylo, měli trenéra strašné nově, golman je nepodržel atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Atlético de Madrid

Je blby, ze tymy s tou absolutne nejvyssi hracskou kvalitou (Spanelsko, Nemecko, Brazili, Argentina) prijely v mizerne forme a poroucely se z turnaje brzy. Takze v play-off vycnivaly tymy, ktere nemaji tak kvalitni hrace, ale zato maji lepe pripraveny system a jsou pracovitejsi.

Reagovat
kattos

Reagovat
Elliasson

Francie má podle mě na papíru nejvíce top hráče.

Reagovat
Atlético de Madrid

To jo, ale mluvim ted zejmena o Anglii, Svedsku, Chorvatsku, Rusku... myslim ze chapem :)

Reagovat
smazaný uživatel

Brazilie prijela v dobre, turnajove forme, ale zkratka mela jeden zapas blbec proti TOP souperi. Vsak jeste doted jsou nejaktivnejsim tymem mistrovstvi

Reagovat
Atlético de Madrid

Jo souhlas. Zobecnil jsem to.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kepy_FCB
Reagovat
REPLIKATOR

fejk

Reagovat
jk

OK, ty nadpisy jsou většinou děsné ale tohle je pecka

Reagovat
Riviera Kid

Lidi, co stojí v Praze k vidění, když pominu takovou tu klasiku??

Reagovat
Lexi Belle

Showpark

Reagovat
božský John

Stalin, Vysehrad, Stromovka Park Cibulka (prej)

Reagovat
Kucka

večerní čepované pivko na Sta top

Reagovat
Ragazzo d'oro

Cibulka je hezká, ale při návštěvě Prahy bych ji klidně vynechal.

Reagovat
Kang & Kodos

Cibulka jo, ale nesmí mít u sebe siderické kyvadélko

Reagovat
kaaspis

Pokud nejsi ruský agent, není se čeho bát

Reagovat
smazaný uživatel

Vecerni albertov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer

To spíš Karlák, ne?

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

A k tomu celodenní Černý Most . Stezka odvahy.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
pingla

Urad vlady CR, ale musis mit stesti na hlasovani

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
pepinho2

Letná

Reagovat
Kapřík

Fórum Karlín, zbytky CKD ve Vysočanech, Čtvrt Nový svět se staryma pitoresknima barackama hned pod Hradcanama, depo Strasnice s muzeem MHD a pivnice Lokal, hlavně ta pobočka v Dlouhý, ale je třeba se tam objednat předem, bývá hodně plno.

Reagovat
smazaný uživatel

zlicin dablice strasnice hrdlorezy repy balkan invalidovna...

Reagovat
smazaný uživatel

Strasnice FTW

Reagovat
Uwe háže buly

Nic, je to hnusný město. Jinak třeba doxx

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Posledni Kovboj

- Jizni Mesto, stetky z VSE a k tomu zachovala architektura

- Zizkov, "Sao Paulo stredni Evropy"

- Vinohrady, pokud chces zmlatit par hipsteru

Reagovat
Uwe háže buly

Hale neurážej.. I když taaky bych rád nějakýho Vina, kterej by v americkym celovečeráku s bicákama nad hlavou křičel na benga "Tady seš na Žižkově"

Reagovat
Posledni Kovboj

ja mam Zizkov rad 20 let a porad stejny, zadny hipsteri apod.

Reagovat
Uwe háže buly

A samozřejmě Viktorka a Ďolíček

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavní nádraží, vlak směr Ostrava.

Reagovat
Elliasson

Barrandov je krásný.

Reagovat
REPLIKATOR

TV Barrandov

Reagovat
Elliasson

Na to jsem zrovna nemyslel, spíš ty skály jsou tam pěkné.

Mimochodem, sídlo tam má i Nova, jestli se nepletu.

Reagovat
smazaný uživatel

Sherwood

Reagovat
Pinturicchio

Maaaaaariooooooooo

Reagovat
Pinturicchio

Nebylo by lepší Mindža (si) chvachta?

Reagovat
jenage

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ten titulek vůbec nechápu.

Reagovat
Mr.Jindros

Dánsko 1-1 - Mandžukič vyrovnávací gól

Rusko 2-2 - Mandžukič přihrál na první, u druhého odstavil obránce aby Vida hlavičkoval

Anglie 2-1 Mandžukič rozhodující gól

Reagovat
Pinturicchio

Snad zůstane.

Reagovat
dextroza_m

Jako Chorvatem?

Reagovat
Steven666

veľmi ma mrzí že pri tomto úspechu Chorvátov nie je i Darijo Srna

Reagovat
Mirek na tenisu

Precizní analýza. Chybí v závěru to hlavní a nejpozoruhodnější: Chorvatsko je po Československu teprve druhou SLOVANSKOU ZEMÍ, která si zahraje finále mundialu. Taková drobnost

Reagovat
smazaný uživatel

Československo je germánsko-maďarská země.

Reagovat
Mirek na tenisu

Tipnul bych si na plzeňskou univerzitu. Spolužák Rumla a Bendy?

Reagovat
Ligter
Reagovat
Kapřík

Náš jazyk sice je plus mínus němčina vyslovovana cesky, ostatní Slovani nám říkají "malý Nemci", koukame zasadne na západ a geneticky jsme z jedný třetiny Slovani, z jedný germani a zbytek mix, ale statotvorny národ je proste slovanský. Z toho se nevyvlecem.

Reagovat
Kapřík

Oprava: z jedné třetiny germani či keltove, geneticky se to nedá moc odlišit.

Reagovat
smazaný uživatel

to sou kecy o tech tretinach. germani sme daleko min nez by si stas a jemu podobny prali.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak ty určitě no

Reagovat
Nebelung

Reagovat
Kapřík

To je posledni výzkum DNA. Ale jiný starší výzkum udává asi polovinu slovanských genů. Jestli neveris, klidně ti sem dám zdroje . Ale kulturně jsou samozřejmě vůči Němcům taky velké rozdíly, např. máme smysl pro humor a nejsme vubec tak extrémní a důslední . K tomu malý postreh: když za protektorátu dělali Němci pod záminkou očkování na Češích rasový výzkum, zjistili, že jsme blíž arijskemu ideálu než čeští Němci a část Němců z jihu říše. Dost jim to zamotalo hlavu.

Reagovat
Kapřík

I v tom druhém výzkumu je ale germansko/keltska DNA asi třetinová. Jen je méně toho ostatního mixu. Inu, zajímavé.

Reagovat
smazaný uživatel

si nemysli. sice sem napul cech ale o tohle sem se dost zajimal. jako jasne dost cechu ma za pra pra pra pra babicku nakou wilhelminu nebo gertrudu ale pokud vemes v potaz vychod nemecka tak jsme ten jejich rajch staleti pojebavali tak jako oni nas na prikaz nakyho vyprcanyho bavorskyho biskupa kterej nevedel co roupama a na natlak cirkve protlacoval helmuty ke zvelebovani udajnejch brownfieldu a myceni lesu v ceskejch zemich receny dnesnim slangem. o tech vyzkumech bych drzel hubu pokad by nebyl kazdej rok kazdej jinej. samo ja respektuju nejaky racio ale pokud vemes tisicovku picusu nekde z plzenskyho kraje s malym rozptylem krizeni stehovani atd smerem na bavory tak asi okay no. jenze fuck it. tak asi tezko ziskas ekvivalent pravdy. treba na morave sou daleko vetsi slovani ovsem taky mixovany ruznejma baltama alpinama a dovolim si rict i treba thrakama. ale vem si ze by nakej moravak hlasil ze je litevec rek nebo saracen. dost smesny. ja si pockam na opravdovej dlouholetej vyzkum dna o minimalne 100k vzorkach a hlavne chci vedet jak je to s indo evropanama a co jim stalo za to jit semka.

Reagovat
Kiwi-21

Pracuji v Německu a to z důsledností jsou nehorázné fámy kdybych tu nedělal třeba tomu i uvěřím ale ta německá preciznost je možná u 5% Němců

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

asi je to vsem u prdele no

Reagovat
smazaný uživatel

Chorvati dostanou, co si zaslouží..

Zlaté placky.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne.

Reagovat
MacekKlacek

Reagovat
smazaný uživatel

Hej, tohle je můj copyright!

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, Mandža si čvachtá. Jak dlouho autorovi zápisníku trvá tyhle chujoviny vymyslet? Podle mě dýl, než potom sepsat ten článek.

Reagovat
Counter

Autor zápisníku obvykle není autorem titulku.

Reagovat
smazaný uživatel

chvalim autora titulku za opraseni romstiny at je to kdokoliv. jinak kdo to je?

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Lynx

Ten titulek je narážka na dementní slovník některých žen, nebo to má větší hloubku?

Reagovat
Posledni Kovboj

tady fakt nikdo necte mimibazar?

Reagovat
Uwe háže buly

?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Azazelo RD

Takže po finále bude zápisník: "Hovězí na Mbappanánech."

Reagovat
John Obi Mikel

aha

Reagovat
John Obi Mikel

Já si říkal, co to má znamenat

Reagovat
Posledni Kovboj

aha, ted koukam ze to tam neni "manza si cvachtal" je strasne zazita hlaska z mimibazaru, takovej symbol ty subkultury

Reagovat
Bakary3

Ikdyby, tak co?

Pouzit to jako titulek na EF je uplna demence.

Reagovat
Uwe háže buly

Na větší hloubku některých žen.

Reagovat
pantondavo

Kolik hracu ma na MS Tottenham ted?

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád stejně jako v semifinále

Reagovat
Elliasson

Stejně jako včera.

Reagovat
REPLIKATOR

Stejně

Reagovat
smazaný uživatel

Trapas

Reagovat
fantomas

Reagovat
nani92

stále viac ako Real

Reagovat
Posledni Kovboj

nevysla

Reagovat
pantondavo

Ajo Těsně vedle!

Reagovat
Posledni Kovboj

za nadhled

Reagovat
vladino10

Reagovat
Cobra

Reagovat
FUnk

Reagovat
Lacko_Boh

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdem tu nikoho urazat ale to uz by bolo keby anglani postupili. Ved z hry nedaju ani 40 % golov, to su same standartky, priame kopy a podobne... cudujem, ze vobec postupili tam kde postupili ale vidiet, ze nemali poriadneho supera, bo z hry su jalovy na goly.

Reagovat
fantomas

A odkdy sou standardky nejaka podradna cinnost. Ja je jeste promakanejsi na zadnym turnaji nevidel, mozna ani na klubovy urovni, kde mas na takovy veci nepomerne vic casu. Fakt nevidim jedinej duvod, proc by se tohle melo pouzivat jako nastroj k degradaci anglickyho uspechu na tomhle MS - pokud neco, tak se jejich nacviceny signaly slusi obdivovat. Takova strojovost se jen tak nevidi.

Reagovat
ttopi

Standardky jsu naopak dnes ve fotbale to klíčové. Právě proto, že je stále těžší a těžší dávat branky ze hry. Taky jsem moc nepcohopil, proč by tým, který v této speciální činnosti je tak dobrý, si neměl zasloužit postup.

Ale tady kritik je fanouškem Juventusu, takže buď nemá rád Ronalda, nebo ho sere, že Itálie si na MS ani nezahrála.

Reagovat
GjøvikFF

Asi proto, že kromě téhle speciální činnosti, ten tým neměl absolutně nic a kromě jejich fandů asi nikdo nechtěl ve finále vidět tým, kterej se dohromady zmohl na 5 střel na branku za 3 zápasy a celkově 330 minut hraných ve vyřazovací části.

Reagovat
ttopi

Těch střel měli desítky. To, že méně trefují bránu je spíš aktuální smůla, než že by to něco vypovídalo o jejich hře.

Reagovat
fantomas

To je nesmysl.

Reagovat
GjøvikFF

Co konkrétně je nesmysl?

Reagovat
fantomas

Že ten tým neměl absolutně nic. Střely v tomhle případě nejsou stoprocentně reprezentativní.

Reagovat
GjøvikFF

100% ne, ale docela věrohodně to dokládá to, co na tom turnaji předvedli - 75% gólů ze standardních situací a v PO 4 góly z 5 střel na bránu. Herně to od nich nestálo za nic...a to měli dobrý los skupiny a velkorysé soupeře i v pavouku.

Reagovat
Darren Fletcher

OT: Vedeli ste ze Pamela chodi s Adilom Ramim?

Reagovat
Darren Fletcher
Reagovat
Ferguson6

ale už nie je čo bývala

Reagovat
John Obi Mikel

Tak co, bude v titulku boje o 3. místo konečně Delle Alli ?

Reagovat
Darren Fletcher

Angličanom sa bronz mÁlli

Reagovat
Ferguson6

Nádeje Angličanov na medailu šli do prDelle.

Reagovat
Darren Fletcher

Belgičania to napokon posrAlli

Reagovat
Ferguson6

Angličania proti belgickej Kompanyi Hazardovali, risk im neWilshere

Reagovat
Darren Fletcher

Dobrodružný zápas rozhodol Indiana Jones, vyrovnanie Wi(t)selo na vlásku

Reagovat
Ferguson6

Finále skončilo pre Anglicko Carrasscofou

Reagovat
Darren Fletcher

hrajú o bronz. vyhral som

Reagovat
Ferguson6

fuck

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
FUnk

Reagovat
Shevchenko

A jak dlouho bude trvat než pochopíte, že je to Dele Alli?

Reagovat
Ferguson6

ne, Delle Ali

Reagovat
smazaný uživatel

Dele Alli. Nastuduj si. Nashle.

Reagovat
Ferguson6

Adele Nazim

Reagovat
mistr129

Ddelle Allli

Reagovat
smazaný uživatel

Trippiercí se Anglie je v prDeli

Reagovat
culé

Angličané DeleAlli co mohli

Angličané souboj o třetí místo poDeleAlli

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele