Africký zápisník XIX. aneb Aliou domů, Giresse! Alžírsko Raïsuje na Senegal

15.07.2019, 16:00
Názory a komentáře
Alžírský fanoušek (© AFP)
A tak se stalo něco, co si málokdo nedokázal představit. Oba nejlepší týmy šampionátu, které od začátku do konce předvádějí ten nejdominantnější fotbal, na sebe narazí také v samotném finále Afrického poháru. Senegal k tomu potřeboval VAR kontroverzi a Alžírsko parádní gól v poslední sekundě zápasu, ale zasloužené finále je na světě...

Zápas Senegalu s Tuniskem byl mimořádně vypjatý, jako leckterý zápas Tuniska na všech šampionátech. Utkání rozhodl vlastenec a svým způsobem i dvě neproměněné penalty. Třetí pokutový kop odvrátil zásah VAR, i když patrně neměl. A v závěru bublaly nervy především tuniským novinářům i Wahbimu Khazrimu.

Druhé semifinále už nebylo tak emotivní, ale o drama bylo postaráno stejně. Alžířané totiž rozhodnutí nechali až na poslední kop normální hrací doby, kdy se z přímého kopu trefil kapitán Riyad Mahrez. Jeho gól jsem si následně přehrával tak patnáctkrát během příští půlhodiny. Spolu s francouzským komentářem z toho prostě mrazí.



Ve výsledku nás teď poprvé od roku 1998 čeká finále, v němž proti sobě stanou dva trenéři vedoucí své vlastní národní týmy. Dodržujeme takhle skoro na rok přesně 20leté intervaly. Od roku 1970 k takovéhle bitvě dochází teprve potřetí: Fred Osam Duodu (Ghana) vyzval Petera Okeeho (Uganda) ve finále APN 1978, Jomo Sono (JAR) změřil síly s Mahmoudem El-Goharym (Egypt) o dvě dekády později

A nyní přichází čas Alioua Cissého (Senegal) a Djamela Belmadiho (Alžírsko) poté, co jsme na minulých dvou šampionátech přihlíželi práci pouhých sedmi místních koučů z celkového počtu 32. Ba co víc, data narození Cissého a Belmadiho dělí jediný den a oba trenéři bok po boku vyrůstali v jednom sousedství na okraji Paříže.



Senegal - Tunisko 1:0e

14.07.2019 18:00

Góly: 100. Dylan Bronn (vl.)

Více informací k zápasu

1. Ok, je to trochu depresivní, ale včerejší zápas vůbec nepůsobil jako souboj dvou týmů, které si to rozdávají o finále. Měl spíše takové klasické čtvrtfinálové, nebo možná osmifinálové kvality, a to i na úroveň Afconu. Zjednodušeně řečeno: Senegal si i v samém závěru turnaje jede ležérně na autopilota a využívá tak dvě třetiny svého potenciálu, a Tunisko prostě takto daleko nemělo nikdy ani dojít.

Protože utkání to sice bylo napínavé, vyrovnané a dramatické, ale ne proto, že bychom pozorovali přetahovanou dvou elitních soků na vrcholu svých sil. Spíš se prostě jen čekalo na gól, který mohl přijít zničehonic a odkudkoliv: nejpravděpodobněji po nějakém dalším šíleném kiksu tuniského gólmana Hassena, což se také nakonec stalo. Překvápko!

Hlavně první poločas byl vyloženě kolážovitý, lemovaný náhodnými pološancemi; vizitka duelu, který mimo pár highlightů neukazuje vlastně vůbec nic zajímavého. V první čtvrthodině se ještě Tunisané po hřišti víceméně motali, byli všude pozdě a od průšvihu je dělila pouze nepřesnost Lvů z Terangy; jakmile si ale tuniská hra trochu "sedla”, zapadl celý zápas do vyrovnané průměrnosti, ze které diváky pouze sem tam vytrhávaly okamžiky jako Sabalyho nečekaná technická střela do spojnice, Khenissiho srandovní pokus vybojovat si penaltu nebo Niangova mikrošance z otočky. Nešlo však o výsledky nějakého soustavnějšího tlaku, konstruktivní snahy nějak využít soupeřovy slabiny, systematického plnění strategického plánu: šlo prostě o zápas dvou plus mínus stejně silných týmů, kdy se občas dopředu dostal jeden, a občas zase druhý.

2. Ví Sadio Mané, že už bude finále? Protože zatím to vypadá, že se největší senegalská hvězda pořád tak trochu rozcvičuje, zastřeluje, rozehrává - a turnaj je mezitím už skoro na konci.

Čerstvý vítěz Ligy mistrů je jednou z nejsympatičtějších superhvězd fotbalového nebe, a pohled na jeho počínání na hřišti tak nějak odráží filozofii Cissého týmu jako celku: Mané je prostě tak kvalitní hráč, že se do několika slibných šancí za zápas dostane pokaždé, nakonec Senegal i s jeho přispěním projde dál, ale není to suverénní, není to ani zdaleka taková jízda, jaká by mohla být. Včera takto liverpoolský křídelník nejdřív po prostrčení Nianga ztratil před střelou rovnováhu, potom se uvolnil do skvělé šance, ale Hassen mu včas vlétl pod nohy... jako by mu pokaždé něco chybělo. Jeden krok, vteřina navíc, lepší balanc, lepší seřízení střely, něco.

Je to docela bizár, protože Mané objektivně hraje prostě dobře, týmu svou přítomností jednoznačně pomáhá - toto rozhodně není příklad hvězdy, která přijela bez formy a v důsledku tak spíše dusí hru jako celek. Finálový střet s podobně se prezentujícím Baghdadem Bounedjahem tak nakonec dost možná vyústí v čekání na to, která z těchto Růženek se na hřišti probudí jako první.

Zatím Senegalce místo něj táhne... hm, kdo vlastně? Saivet? Sarr? Guéyé? Spíš tady sledujeme krásně kompaktní tým, kde hrají všichni na nějakých 70 procent. A občas, jen tak z plezíru, dovolí ve vápně hlavičkovat prťousovi Msaknimu. Ale stejně jim to vždycky projde, protože jsou proste v chillu a too cool to handle. Asi.

3. Giresse opět nepropadnul, ale nejpalčivější otázku nevyřešil, a nakonec jeho tým vypadl tím úplně nejvíce tuniským způsobem, jak jen to bylo možné.

Nejdřív to pozitivní: Tuniský trenér se pro semifinále rozhodl posadit do té doby výrazného pravého beka Kechridu a nahradit ho mnohem defenzivněji laděným Drägerem. To sice trochu otupilo útočnou sílu Orlů a odstřihlo ze hry Khazriho, ale Dräger svůj úkol splnil - byl nejlepším Tunisanem na hřišti, nebezpečnou senegalskou levou stranu hlídal znamenitě a ve druhé půli se dokonce i (ne úplně marně) zapojoval do útoku (třeba jeho nabití do brejku Khenissimu bylo parádní). Jeho trochu dřevorubecký styl sice ve vyloženě technicky stavěném týmu působil občas celkem vtipně, ale účelu dosáhl.

Další pozitivní věc: Stažení Msakniho za Slitiho sledovalo jasný cíl, který dával smysl. Youssef Msakni je bezpochyby skvělým hráčem, ale už proti Madagaskaru doplácel na to, že oproti Khazrimu nemá na noze "lepidlo”, není tak obratný na omezeném prostoru: zkrátka ztrácel hodně míčů. Aliou Cissé si toho samozřejmě všiml, a protože senegalská obrana je (i navzdory Kouyatému) asi o dvě třídy výš než ta malgašská, působil Msakni na trávníku dost frustrovaně. Navíc on je hračička, technický hráč, ne tahové křídlo pálící na branku - na rozdíl od Slitiho. Který sice, pravda, občas střílel až příliš bez rozmyslu a na náhodu, ale Giresseho záměr nebylo těžké přečíst, a jestliže působilo Tunisko po změně stran celkově o dost nebezpečnějším dojmem, musíme trenérovi přiznat kredit.

Třetí pozitivní věc: V první půli bylo prakticky nemožné rozeznat v tuniské hře jakýkoliv plán kromě úplně nejzákladnějšího "držet míč”, což se ovšem nedařilo prakticky od prvních vteřin. V té druhé naordinoval Giresse svým svěřencům mnohem proaktivnější strategii: vysoko napadat senegalskou rozehrávku, rychleji přenášet míče dopředu (nejčastěji prostě nákopy na křídla), obětovat trpělivou opatrnost ve prospěch větší dynamiky stylu "nahoru-dolů”. A ono to fungovalo. Zatímco v prvním dějství měli Senegalci na vlastní půlce na všechno milion času, po obrátce se museli neustále hlídat před dotěrně pressujícími Sassim, Khazrim i Slitim (další logický důvod, proč jej povolat do akce - Msakni je sice míčový génius, ale zároveň i lenochod a pressovat neumí a nechce).

A teď k té nejpalčivější otázce, která zůstala nedořešena: Jak byste vůbec popsali filozofii Tuniska jako týmu?

Alžírsko je sehrané, technické a ofenzivní. Nigérie je brejková, ukrutně rychlá, neustále ve střehu. Senegalci jsou trpěliví, fyzicky silní, budující odzadu. Co je Tunisko? Ví to někdo? Protože já ne, a Giresse taky ne.

To je největší problém francouzského matadora. Ne že by to byl taktický nýmand - to není, naopak má chytré nápady a v play-off to ukázal víc než dostatečně. Ale prostě... není to kouč s filozofií, ale jakási reaktivní améba, neschopná vtisknout týmu jasnou, rozpoznatelnou herní tvář. Filozofií Tuniska je dělat debilní chyby v nejhorší možný okamžik. Toť vše.

Takže - co si z tohoto tuniského vystoupení budeme pamatovat? Ferjani Sassiho, který svůj jinak tradičně výborný (!) výkon pohřbil jednou z nejhůře kopnutých penalt v dějinách Afconu. (Sassi se takto v půlce zastaví vždycky, ale Gomis si ho evidentně nastudoval a ani se nehnul, takže arabský Pirlo zpanikařil a výsledek jsme viděli.) Moueze Hassena, jak se před penaltou nařízenou hned vzápětí na druhé straně ostentativně nekouká na lavičku, jako by se bál, že ho Giresse zase vystřídá... Moueze Hassena, jak skvěle zasahuje proti Saivetovi a je za hrdinu... a samozřejmě Moueze Hassena, jak pouští ten nejvíce tuniský gól, jaký si jen dokážeme představit.

Kdy jste naposledy viděli tuniského gólmana, který umí chytat centry? Tohle bylo tak strašně pitomé a zbytečné, že... já už nevím. To není fotbalový tým, to je mem převlečený za fotbalový tým. A pak ještě Senegalec ve vápně pěstí srazí míč mířící k volnému Slitimu, což není penalta, ale DVĚ PENALTY, rozhodčí desítku pískne, pak si zavolá VAR a pak ji odvolá. V závěru prodloužení.

J U S T T U N I S K O T H I N G S

(dz)



Alžírsko - Nigérie 2:1

14.07.2019 21:00

Góly: 40. William Troost-Ekong (vl.), 90+5. Riyad Mahrez - 73. Odion Ighalo (pen.)

Více informací k zápasu

1. Nigérie si v podstatě prožila své vlastní čtvrtfinále naruby.

Pokud si ho ještě vybavíte, čtvrtfinále mezi Nigérií a Jihoafrickou republikou vypadalo zhruba tak, že Nigérie byla jasně lepší a na JAR plně připravená, pročež se taky dostala do vedení a záhy to vypadalo, že už zápas jenom zkušeně, profesorsky dovede ke zdárnému konci. Místo toho zničehonic inkasovala, ze standardní situace, která si žádala (správný) zásah VAR. Následoval neutěšený tlak spějící k nevyhnutelnému prodloužení, až přišel další úder Nigérie po standardce, a tak trochu zničehonic.

To je vlastně včerejší semifinále v kostce, akorát s Nigérií na opačné straně všech hlavních událostí.

Tohle bylo mnohem jednostrannější semifinále, než se na pohled zdá. Stačilo, aby Aïssa Mandi hloupě nenechával svou ruku tak akorát v cestě dalekonosné rány, a Nigérie nikdy nevyrovná. Zároveň stačilo, aby Baghdad Bounedjah proměnil i jen jednu ze svých tutovek, a skóre by bylo podstatně jasnější.

Přitom se potvrdilo leccos, co jsme mohli tušit už před výkopem. Že jak jsou Troost-Ekong s Omeruem zdatnými stopery, co se řešení situací před sebou týče, jakmile jim někdo visí na zádech a zabíhá za ně, je okamžitě oheň na střeše. Bounedjah přesně tohle dělal a připravil tak nespočet šancí pro sebe i spoluhráče.

Zároveň se potvrdilo, že Alžírsko má mnohem vybalancovanější zálohu, a propracovanější přechod do útoku. Fenci na tomhle turnaji dominují proto, že hráči prostě vědí, co od sebe čekat, a přizpůsobují se, nachází se. Belaïliho kombinace s Bounedjahem jsou lahodné; dva hráči, kteří spolu vyrůstali v RCG Oran, se hledají i poslepu a typicky po vzoru "přihrávka na libovolnou vzdálenost přesně na kopačku Bounedjaha => výborně načasované sklepnutí do běhu přibíhajícího Belaïliho => trable pro soupeře". Je to prozaické, ale ještě nikdo to v Egyptě nedokázal ubránit, protože oba hráči jsou prostě vynikající a na jedné vlně.

Není to nutně ale jenom o nich. Alžírská hra je plná zastupování, střídání pozic kdekoliv ve hřišti. Každá přihrávka dopředu na delší vzdálenost pramenící z náhlého zisku balonu ve středu pole jako by byla dopředu plánována, přestože logicky nemohla být, protože se míč sotva vyhrál. Alžírský nároďák zkrátka musí být plný utajených dvojčat, jinak to snad ani není možné.

Sebeobětování je další věc. Když si Bounedjah potřebuje dáchnout, v presinku ho zastoupí klidně pravý středopolař Feghouli, a klidně na levém křídle. Alžířané se prostě jeden pro druhého dokážou dočista strhnout. Guédioura dohrával de facto na jedné noze, ale to přece taky nevadilo. Benlamri je ostatně zvíře.

2. Gernot Rohr za mě v podstatě napsal celou analýzu. Ne vážně. Jeho rozbor utkání nemá chybu.

"Alžírsko napadalo lépe než my. V záloze měli více řešení než my od defenzivních středopolařů. Jejich hrotový útočník našim stoperům způsoboval velké problémy. Nedařilo se nám nacházet naše křídla."

Přesně tak. Smekám, Gernote. A nepochybuji o tom, že jsi udělal vše pro to, aby takový obrázek nevydržel celých 90 minut, že ano? *podívá se na střídání* Achjo. Jeden levý křídelník za pravého křídelníka, což zhruba ústilo ve dvě věci: Ahmed Musa tentokrát mohl být k ničemu na druhé straně (byť abychom byli fér, jednou to Iwobimu prostrkával šikovně) a Henry Onyekuru si při svém debutu mohl... lehnout?

Tohle je fakt k vzteku. A do značné míry se opakuje situace ze čtvrtfinále, kdy jsem Slony kritizoval za to, že řádně nevyužívali potenciální slabiny Zeffaneho. Tentokrát to bylo ještě horší, když pro Nigérii po většinu času křídla dokonce vůbec neexistovala. Iwobi na desítce se občas o něco pokusil, ale to bylo tak celé. Zeffane snad za celý zápas nemusel podstoupit jediný souboj 1 na 1, a nikdo příliš nevětral ani Bensebaïniho na levé straně, přestože oba v minulosti ukázali, že v takových polohách rozhodně jsou zranitelní.

Přitom Rohr na lavičce rozhodně měl řešení. Mohl zkusit dosadit Mikela na jakési libero před stopery a nechat ho zásobovat křídla lépe, než to dělali Etebo s Ndidim, kteří pro to nikdy neměli dispozice. Přetočení formace na jakési 3-4-2-1 se pak vyloženě nabízelo. Ola Aina mohl přijít na pravého wingbacka, kterého hraje v Turíně; Moses Simon mohl hrát toho levého. Mikel, Iwobi a Ndidi před nimi.

Další možností by bylo pokusit se využít poněkud vytažené obranné linie Alžírska a stáhnout Ighala ve prospěch pohyblivějšího Osimhena, potažmo na hrot vyslat pobíhat Musu. Pokud se Rohrovi nepříčilo vyslat Onyekura poprvé na plac teprve teď, jistě ke stejnému kroku přece mohl sáhnout i s Osimhenem.

Ale ne. To by znamenalo, že by Rohr jednou musel uvažovat v rovině "jak soupeře převézt" namísto "jak soupeře zneutralizovat". Bohužel, on k překvapení mnohých do oné roviny nedokázal přepnout ani za stavu 0:1...

3. Bounedjahovo zakončování je problém, ale je to jen v jeho hlavě. Alžírský snajpr zde zatím skóroval pouze z penaltového puntíku, a i tam má jenom 50procentní bilanci, takže z čistě statistického hlediska nehraje vůbec dobrý turnaj. To už mnohé na Twitteru svádí k hodnocením typu "nojo, tisíc gólů v katarské lize prostě nic neznamená, tohle je jiná úroveň". Až na to, že takové soudy nedávají smysl.

Baghdad Bounedjah se na tomto turnaji netrápí proto, že by ho lépe strážili obránci. Nigérie má jednu z lepších stoperských tandemů na šampionátu, a sami jste výše viděli, jak jejich počínání zhodnotil jejich kouč. Ani to není tak, že by Bounedjaha vychytávali lepší brankáři. Akpeyi ho sice včera jednou vyčapal tváří v tvář, ale to opět v situaci, kterou měl sám útočník řešit lépe a vyběhnutého gólmana jednoduše obkroužit.

Kdepak, Bounedjahovo tápání v Egyptě nemá co dočinění s tím, že by si nevěděl rady s touhle úrovní, že by nějak narazil na svůj strop. Jeho kvalita je zjevná s každým dotykem míče, který není finišem; jeho herní inteligence je znát v pohybu za míčem i od něj. Bounedjahův jediný reálný blok vězí v jeho vlastní hlavě. Vždyť on tutovky pálí tak, že ani netrefuje zařízení, což vyloženě není jeho styl. Kdykoliv je na něho záběr, tváří se, jako by mu někdo před vlastníma očima odstřelil rodinného pudla, a je to zdánlivě čím dál horší.

Bounedjah se z tohohle musí dostat sám. Je to evidentně setsakramentsky kvalitní hroťák, který je holt tak trochu labil a na letošním turnaji si vše tak nějak příliš bere. I zákroky soupeřů neustále přihrává. Ale kdy jindy takový blok prolomit než ve finále; tom prvním pro jeho rodnou krajinu za necelých 30 let? Kdy jndy...

(td)

Autor: Tomáš Daníček, Dominik Zezula

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
PODCAST: Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2019
25.07.2019, 20:29
Africký zápisník XXI. aneb NamlSané Alžírsko slaví
21.07.2019, 00:23
Africký zápisník XX. aneb Žádné IgHaló se nekonalo. Maestro, je to zasEtebou
18.07.2019, 08:35
Africký zápisník XVIII. aneb Sbohouo Sloni, Bronnjour Tunisko
12.07.2019, 16:55
Africký zápisník XVII. aneb Semifinále jen pro Zwane
11.07.2019, 15:45
Africký zápisník XVI. aneb Maestru Giressemu nikdo neZaha ani po kotníky
09.07.2019, 17:40
Africký zápisník XV. aneb Doktor Kongo chmAtal po výhře, černí Koné jsou venku
08.07.2019, 17:16
Africký zápisník XIV. aneb Překvápko! Další severoafrický erRohr
07.07.2019, 14:48
Africký zápisník XIII. aneb Hakime, Žiyech?
06.07.2019, 16:13
Africký zápisník XII. aneb Favoriti formou nepolíBenin
03.07.2019, 19:20
Africký zápisník XI. aneb Mon Dié! Takhle se Ounas dávají góly!
02.07.2019, 03:02
Africký zápisník X. aneb Jeden gól a už se chipeVezeze
01.07.2019, 16:23
Africký zápisník IX. aneb Střelba jak u Verdonu, ať N'Jie Gold Cup!
30.06.2019, 12:49
Africký zápisník VIII. aneb Pan Tau: Od zítřka nečaruji
29.06.2019, 15:56
Africký zápisník VII. aneb Vítězství Keni pOmolo, alžírský fotbal m'Bolí
28.06.2019, 13:48
Africký zápisník VI. aneb Kongo nemá šAinu, uGandalf Onyango čaroval
27.06.2019, 15:59
Africký zápisník V. aneb Kamerunu stačily dva Banany, Poté přišlo drama
26.06.2019, 15:06
Africký zápisník IV. aneb Tunisané zklaMali, Mauritánci se koupali na Adama
25.06.2019, 16:32
Africký zápisník III. aneb Jak Maroko Horaebníkovi z lopaty uteklo
24.06.2019, 13:50
Africký zápisník II. aneb Mamma Miya! To je začátek turnaje!
23.06.2019, 16:23
Africký zápisník I. aneb Porazit Zimbabwe není žádný mohaMed
22.06.2019, 12:46

Komentáře (38)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Semifinále v kostce - 2 vlastňáky, penalta a přímák v 95. minutě. Prostě Afcon

Reagovat
smazaný uživatel

(+ 2 neproměněný pencle)

Reagovat
johan14

+ jedna nesprávne zrušená v nastavenom čase

Reagovat
adoxx

Reagovat
JackDaniels.

Presne takto si predstavujem alzirskeho fanusika

Reagovat
adoxx

Jinak Bennacer je fakt výbornej...asi nejlepší záložník na Afconu ( minimálně do top 3 bych ho určitě dal )

Reagovat
Zark

Nj..v Itálii to hold umi...benacer,Paredes,zajc,Zielinski,vecino,krunič a to je jen Empoli

Reagovat
Modroočko

S tým Khazriho napadnutím Cissého je to pravda? Všetky zdroje odkazujú na nejaký obskúrny tweet uganského novinára, takže neviem, čo si mám o tom myslieť.

Reagovat
fantomas

No hele na zaklade toho, jak se celou druhou puli prodlouzeni choval, kdyz dvakrat az trikrat startoval na soupere a vyvolaval potycky... tomu fakt nemam problem verit.

Reagovat
domingo

Coz na druhou stranu funguje i obracene: Kdybych byl obskurní novinář a chtěl upoutat pozornost, asi si vyberu hráče, u kteryho o tom (vzhledem k jeho chovani) nebude nikdo pochybovat.

Reagovat
adoxx

Reagovat
fantomas

Kdyz ona Usher neni obskurni novinarka no. Dela(la) pro SuperSport, BBC, Guardian...

Reagovat
Kixi Syhimour

Jinak co je za problém s tím lehnutím?

Reagovat
fantomas

Že to je k smíchu a působí to jako laciná parodie Brozoviće? Brozović do tý střely skočil a měl k tomu i důvod - Suárez občas zeď podstřelit zkouší. Mahrez tim vyhlášenej neni a Onyekuru si navíc na zem lehl jako znavenej důchodce vteřinu dvě před střelou. Nesmysl.

Reagovat
Kixi Syhimour

Tak účel, tedy zastavit střelu, by to snad splnilo, ne? A co na tom, že to Mahrez nedělá, nikdy si nemůžeš být jist.

Reagovat
fantomas

No až na to, že tim svyym ležérnym a předčasnym lehnutim se Onyekuru zasadil o to, aby to Mahrez ani tentokrát neudělal. Jakejkoliv inteligentní fotbalista by si ten účel rozmyslel.

Reagovat
Kixi Syhimour

Jo, už vidím ten rozdíl.

Nicméně opravdu tu potenciální střelu opravdu eliminoval, na druhou stranu, udělat to jak Brozovic bylo by to lepší

Reagovat
fantomas

Jo, záměr nezpochybňuju, ale provedení fakt nebylo dobrý. Brozović to udělal skvěle.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
PBLead

tak jsem se kouknul na ten tebou vyzdvihovaný skok Brozoviče a časově si tam lehaj oba stejně - jakmile se střílející hráč rozeběhne. Jediný rozdíl je v tom, že Brozovič se ze začátku aspoň kouká na míč a lehá si tak trošku koordinovaněji, zatímco teďka Nigerijec skáče na zem tak nějak naslepo. Nicméně, kdyby tam ta střela fakt šla, tak jí zastaví. A tvrzení, že každý inteligentní hráč by na to stihl zareagovat, je taky blbost. Kór když už ti Mahrez celou dobu kouká na míč (ostatně i v Brozovičově případě Suarez celou dobu kouká na míč a zeď ignoruje).

Reagovat
smazaný uživatel

to je blbost samozrejme to bylo vtipné (zvlast, kdyz mu 10 sekund predtim rozhodci rikall, ze to delat nesmi) , ale zaroven to bylo od nej naprosto spravne reseni, kdyby tam ta strela sla, tak neprojde, mahrez v tu chvili urcite nekontroloval, jestli si nekdo lehne nebo ne.

Reagovat
fantomas

Periferní vidění určitě má, a taky si asi všiml, že to Onyekuru zkoušel už dřív, ale jak myslíte. Udělal to teda dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

jasne ze ma, a ze to mohl videt a i pravdepodobne videl, ale neverim, ze by v tu chvili pod takovym tlakem na to dokazal zareagovat, tak aby vstrelil takovy gol.. na primak hrac chodi rozhodnuty a soustredeny, ne ze neco v prubehu meni.

Reagovat
domingo

Jasný. Ja ten tweet nevidel, rozvijim hypotetickou myslenku

Reagovat
Azazelo RD

Aliou domů? To je ale blbost.

Reagovat
PBLead

Mahrez to kopl výborně, ale, co mě spíš dostalo, je to, jak si ten Nigerijec lehne za zdí na zem, aby pod zdí neprošla střela.

Reagovat
JackDaniels.

To uz spravil v Lige majstrov Brozovic proti Barcelone ak sa nemylim, ale asi ai to nezachytil

Reagovat
Kily

nejen on, během 24 prvních zápasů základních skupin si takhle lehli snad tři hráči

Reagovat
JackDaniels.

Hej, ale on to spravil ako prvy a inspiroval ostatnych

Reagovat
Modroočko

Africká kvalifikácia o MS 2022 bude mať rovnaký model ako v roku 2014 čiže vyraďovačka, skupiny (10x4 tímy) a baráž. Neviem, prečo nenechali skupinovú fázu rozhodnúť ako pri posledných MS, baráž je hrozná lotéria a nezabudnem, ako to vtedy do Brazílie uhaluzila Nigéria (na postup im stačilo prejsť cez Malawi, Namíbiu, Keňu a Etiópiu). Skupinová fáza o sile tímu napovedá oveľa viac než dvojzápas, kde sa môže stať hocičo.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Zrovna ale v Brazilii jsme to z Afričanů dotáhli nejdál (společně s Alžírskem)

Reagovat
Modroočko

To je pravda, no kvalifikačná skupina Kamerun, Alžírsko, Zambia polichotila Nigérii oveľa viac než tri slabučké tímy a chronicky neskúsená Etiópia v baráži. Toto proste nie je dobrý systém.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
John Obi Mikel

Já myslim, že právě Rohr ukázal trenérům, že ten současný trend nestřídat se ne vždy vyplatí.

Reagovat
Zark

#TeamBenna&Kalidou

Reagovat
fantomas

Sledoval někdo los asijský kvalifikace. Skvělej formát. A jihovýchodní Asie narvaná do skupiny G!♥

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele