Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko

11.07.2016, 22:13
Názory a komentáře
Byla to vyrovnaná bitva dvou nejlepších týmů na turnaji, kterou nakonec rozhodl jediný gól. V prodloužení. Éder úspěšně završil ojedinělý průnik, zatímco Sissokova opakovaná (a obdivuhodná) snaha v podobném duchu vyšuměla do ztracena...

Ještě, než se pustíme do rozboru utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Eurozápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Portugalsko ukázalo, že se bez Ronalda obejde, a zároveň nikoliv. Cristiano Ronaldo se v úvodních pasážích skoro nepotkal s balonem, a pokud už ano, s proměnlivou úspěšností jej akorát předával na krátkou vzdálenost. Nic tedy nenasvědčoval tomu, že by tentokrát měl být nějak závratně víc ve hře, než bývalo doposud zvykem, a v takové poloze se zatím Ronaldo příliš nevyžíval. Rozhodnout zápas samozřejmě dokázal tak jako tak, ale jak naznačily první minuty finále, včera k němu vždy měla mít blíže Francie. Proto Ronaldovo zranění znamenalo pro Santosovu partu menší vysvobození. On tou stěžejní a vlivnou postavou zůstal tak trochu i u postranní čáry , zatímco přímo na kolbišti se pro Portugalce začal obraz hry měnit k lepšímu.

Zaprvé Ronaldovy peripetie docela zásadním způsobem vzaly domácím vítr z plachet. Asi ani sám plačící kapitán si při návratu na plac nedělal příliš nadějí na plnohodnotné pokračování se zafačovaným kolenem (celou dobu ostatně táhl poraněnou nohu za sebou), ale vyhlídka dalšího posedávání na zemi a dalšího rozmělnění tlaku zkrátka musela být příliš lákavá. Neměli bychom zapomínat na to, že v podstatě hned v prvních pěti minutách stopeři Fonte s Pepem vyrobili tři boty v rozehrávce a Renatovi uteklo pár banálních balonů. Portugalci do utkání vskutku nastoupili velmi nervózně a se Sissokem ani čerstvým Payetem si vůbec nevěděli rady. Ronaldovo dvojí ošetřování je vyvedlo z ráže.

Zadruhé následkem Ronaldova zranění došlo k nevyhnutelnému přeskupení portugalské formace, kdy na hrotu povětšinou zůstával osamocený Nani, Quaresma se nastálo přesunul k pravé lajně a Renato Sanches se vydal vstříc volnější roli třetího středového záložníka. Takhle už Sissoko neměl tolik možností k průběhům středem pole, přičemž samotnému Renatovi víc prostoru rázem prospívalo i na balonu. Ačkoliv také tohle nastavení mělo zvlášť směrem dopředu značné mouchy (viz čtvrtý bod), portugalská záloha alespoň vypadala kompaktněji a méně propustně.

2) Francouzští beci opět potvrdili, kde leží největší slabina Deschampsova výběru. Je to vlastně celkem ironie - ještě nedávno byly právě pozice krajních obránců ve Francii považovány za obrovský příslib do budoucna, a minimálně nalevo to stále platí. Jenže v post-domenechovské éře zkrátka na trenérské židli vždy seděli pánové, kteří na tomto místě odmítali experimentovat. A tak zatímco přede dveřmi nároďáku netrpělivě přešlapovali borci jako Trémoulinas, Digne, Kurzawa, Tabanou, svého času i Mathieu nebo nejnověji Amavi, základní sestavu má prostě jistou Patrice Evra (jehož posledním reálným konkurentem byl Gaël Clichy).

Ne že by Evra nebyl tak dobrým fotbalistou jako Amavi s Dignem - naopak, oba mladíci zatím kvalitativně nesahají veteránovi z Juventusu ani po paty - nicméně finálový duel ukázal, že nezměrná důvěra v zasloužilé veterány na levém i pravém kraji defenzivního valu má svá úskalí.

Když uznávaný odborník přes taktiku Jonathan Wilson nějakých deset let zpátky predikoval, že právě krajní obránci budou do budoucna nejdůležitějšími muži na hřišti, ukrojil si až příliš velké sousto; snad ho k tomu vedl fakt, že mohl přihlížet zlaté éře Maicona s Alvesem, kteří na své podobně dominantní následovníky stále marně čekají. Přesto ale dokázal správně definovat to, co nyní s takovou samozřejmostí nazýváme 'moderní krajní obránce'. Na hřišti byl včera jen jeden. A byl to ironicky ten, na jehož adresu komentátor Matt Spiro prohlásil, že "nejlepší francouzský bek utkání ani nehraje za Francii". Raphaël Guerreiro.

Čili hráč, který se do Santosovy sestavy dostal z provinčního Lorientu - stále neozkoušený těžkou konkurencí, stále v útlém věku, navíc po nepříliš vydařeném Euru jednadvacítek. Bylo by - analogicky vzato - vůbec možné, aby Deschamps povolal do základu třeba zmiňovaného Amaviho? Santos v tomto ohledu vsadil na odvahu, Deschamps na jistotu. A prohrál.

Za Evrou i Sagnou zůstávaly na hřišti obrovské kapsy volného prostoru, oba veteráni rychlostně nestíhali a bylo zřejmé, že jsou zkrátka už příliš staří na to, aby zvládali plně obsáhnout roli Wilsonova moderního beka, útočícího a bránícího zároveň. Francie neprohrála jen díky Evrovi se Sagnou, pohled na kraje její obrany ale působil jako memento přežité éry. Zvláště v okamžicích, kdy Portugalci začali hrát odvážněji a na pozice beků se ihned zasouvali Sissoko s Matuidim. Prostě proto, že tam byli spolehlivější než skuteční beci.

3) Portugalci potvrdili roli mistrných pragmatiků. A Fernando Santos ukázal, proč může být lepší taktikou hrát na neprohru. I když Francouzi měli šance a opticky byli lepším týmem - a Rui Patrício předvedl mezi tyčemi skvělý výkon - noví mistři Evropy ukázali, že umí nabírat sebevědomí postupně, vyčkávací strategií, stejně jako všechny velké defenzivní týmy. To je totiž Santosova specialita: nikdy ani nepředstíral, že by jeho filozofie byla útočná. Santos je cynik, který ví, že ubráněný bod za remízu 0:0 je více než uznalý potlesk po prohře 4:5.

Dostali jsme se tak do bodu, kdy Portugalci během celého turnaje porazili v základní hrací době pouze Wales, přesto ale nelze říct, že by byli nezaslouženými mistry. Jejich kouč zkrátka oprášil své řecké 'kořeny' a připomněl všem sílu hesla "účel světí prostředky". O ohromné psychické odolnosti tohoto dříve notoricky labilního výkvětu už jsme mluvili mnohokrát, nikde to ale nebylo vidět tak zřetelně jako ve finále. Jako by si Portugalci pro vítězství šli - tím, že si pro něj vlastně nešli.

Na hřišti to vypadalo tak, že ačkoliv mohutný (až devítičlenný) val kolem vlastního vápna ostře napadal útočící Francouze, za půlící čarou portugalský presink prakticky neexistoval. Santos zvolil vyloženě pasivní úlohu: být agresivní na své polovině, nenechat soupeře v klidu budovat útoky a čekat na rozhodující kontr. Příchod statického Joaa Moutinha do středu zálohy namísto Adriena, jenž v defenzivní poloze působil vesměs jako podhrot, to jen potvrdil. Nakonec se to vyplatilo.

4) Quaresma v přípravě ukázal velký příslib - pokaždé ale zleva, kde tady nedostal šanci. A to je zarážející tím spíš, že João Mário naopak ve Sportingu tradičně operuje více zprava. Prohození obou by pak tedy docela určitě vedlo k větší efektivitě směrem dopředu, jelikož Quaresma po většinu času vypadal být mimo hru - buď zapikaný kdesi u čáry, anebo zase příliš vysoko nad Nanim, jehož hlavní přínos spočíval v černé práci do defenzívy a účelném potahování balonu, které zpravidla spíš než vyhledávání odvážné spolupráce s Quaresmou následovala přihrávka na jistotu.

I takové Quaresmovo nevyužití se ale dalo do jisté míry pochopit, neboť se jeho síla zkrátka a dobře obětovala ve prospěch týmu - týmu, který je tradičně zatížený na levou stranu, kde spoléhá na kombinačně nesmírně zdatného beka Raphaela Guerreira. K němu je tudíž potřeba dosadit někoho, kdo si s ním dokáže jaksepatří vyhovět, a pokud to už nemůže být permanentně (polo)zraněný André Gomes, João Mário je tou jasnou volbou číslo 2.

Zatímco Adrien v prostoru kolem půlící čáry (bez legrace) rozdal víc zpětných přihrávek než těch směrem dopředu a Renato Sanches si tak moc dával záležet na tom, aby už dál nekazil jako zpočátku, že ve výsledku vypadal docela obyčejně, João Mário coby mimořádně falešné levé křídlo sem tam portugalskému středu pole dodával na chybějící vertikalitě a zároveň obstojně vypomáhal psům obranářům za ním. Na Sissokově či Pogbově straně ne náhodou získával zpět přesně 11 balonů, což je největší počet ze všech aktérů finálového zápasu, a zároveň vizitka jednoho z těch méně opěvovaných hrdinů daného duelu, ne-li celé vyřazovací fáze.

5) Deschampse už během turnaje střídání několikrát zachránila, tentokrát se jim to nepovedlo. A nechápejte mě špatně, to úplně první mělo solidní potenciál a tvář hry skutečně razantně proměnilo. Dimitri Payet byl slabý - jakoby nic odpadával ze soubojů a veškeré dobré věci stihl udělat vlastně ještě uvnitř první desetiminutovky. Již v semifinále hvězda West Hamu po náročné první sezoně v Premier League evidentně fyzicky odešla a nemělo proto cenu ji na hrací ploše příliš držet.

Kingsley Coman je navíc typem hráče, který rozdmýchá jakýkoliv malý ohníček, a to se vesměs potvrdilo. Strategie dlouhých nakopávaných balonů pro jeho čerstvé končetiny na levém křídle se sice tolik neujala, jakmile ale dostal míč do nohy, dovedl s ním divy. Pokud něco bude Williamovi a spol. vždycky dělat problémy, je to agresivní driblink, a nejen takto křídelník Juventusu pořádně zlobil. Celkem vytvořil čtyři palebné pozice a dvakrát přitom centroval do vápna. Jeden jeho krásný prudký míč rozhodně měl odhlavičkovávat do sítě Antoine Griezmann.

Pokud Deschampsovi onu neozkoušenou sázku na Comana v netradiční turnajové poloze na levé straně (většinou působil zprava a finální fázi nikdy neměl takovou jako včera) nelze ani omylem vyčítat, podivné se naopak zdá být jeho tvrdohlavé trvání na Pogbovi jako nejníže položeném záložníkovi. Proti Německu zrovna jeho postrčení výše po hřišti přineslo Francii rozhodující trefu a také tentokrát se přechod k obdobnému nastavení jako druhé střídání v pořadí nabízel. Pokud Giroud nebyl zraněný (což na druhou stranu nelze kategoricky vyloučit), na hřišti si stále byl schopný odvést to své - a potom proč raději nenahradit Matuidiho Kantém?

Opora PSG sice neoperovala nijak závratně vysoko a se šesti obrannými zákroky byla dokonce nejaktivnějším tacklerem na hřišti, ovšem Pogbovi svou roztěkaností Matuidi přeci jen svazoval nohy. Aby Pogbovo pole působnosti na soupeřovu polovinu zasahovalo jen takto nepatrně , to vážně není žádoucí stav, a Deschampsovi se jeho odmítání rozdělit dvojblok Matuidi-Pogba také celkem hmatatelně vymstilo. Nebo dovede si snad někdo představit, že by čerstvý čistič Kanté skórujícímu Éderovi dovolil tolik volného prostoru? A že to přitom byl právě prostor štítového záložníka...

6) A ještě jednou k Fernandu Santosovi... tedy přesněji řečeno k jeho plánu B. Pod tímto heslem si často představujeme nějaký radikální taktický zlom, geniální změnu rozestavení, předem připravené střídání, které zvrátí celý zápasový obraz a vynese trenérovi auru obávaného stratéga. Jenže ono to tak vždycky být nemusí. Často takovým plánem B může být jeden prostý povel "Zakousněte se do nich".

V okamžiku, kdy si dominující Francouzi (poháněni domácím publikem, aurou pařížské neporazitelnosti i čerstvými vzpomínkami na velkolepou výhru nad mistry světa) začali myslet, že tenhle zápas prohrát jednoduše nemohou, Portugalci udeřili. Nebyla to žádná výrazná změna stylu, žádné Santosovo experimentální přeskupení pozic; prostě jen údernost silného a sebevědomého týmu, který umí vycítit šanci a udeřit.

Francouzi tuto mentální sílu v sobě neměli: vyhrávali proto, že prostě hráli dobře, byli doma a byli lepším týmem. Ostatně právě jejich entuziasmus a vidina národní slávy porazily sterilně disciplinované, bezkrevné Německo. Deschamps si plán B nepřipravil; jeho střídání nebyla nikdy víc než prostě střídáními, jeho povely nikdy nepřekročily vágní rámec jakéhosi pomyslného "hrajte jinak a lépe". Jinými slovy, Santos si svého kolegu prostě namazal na chleba. Tento triumf je hlavně jeho triumfem.

Autor: Tomáš Daníček, Dominik Zezula

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41

Komentáře (190)

Přidat komentář
Mr.Mike

Francie mířila příliš Sissoko

Reagovat
MySch017

Najvacsiu picovinu si nechali na zaver

Reagovat
monty25

Jo, fakt blbost. Jako některé titulky byly vtipné, ale některé...

Reagovat
smazaný uživatel

já se teda pousmál

Reagovat
kylo ren

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Inspirace Vláškem

Reagovat
Harakan

Za mě Vyloženě mě to pobavilo a to byl snad záměr

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluji myslím, že jste dosáhli titulkářského vrcholu

Reagovat
Rudnevs

Nadpis

Reagovat
fantomas

Za celej eurozapisnikovej tym diky za prizen i neprizen a konstruktivni i nekonstruktivni kritiku (nejen) titulku. Za dva roky snad zase a lepe.

Reagovat
monty25

Mám dotaz: Budete se taky nějak věnovat olympiádě?

Reagovat
smazaný uživatel

Pouze skokům do vody

Reagovat
fantomas

Nejspíš jo, i když já to budu pokrývat i v angličtině. Ale tebe konkrétně zklamu: na ženský určitě nebude čas. Maximálně zas něco k finále...

Reagovat
monty25

Ach jo. A já se tak těšil, že uděláte aspoň jeden podcast k ženskému turnaji a konečně si tam pozvete někoho pořádného...

Reagovat
smazaný uživatel

sis delal nadeji, ze ti to nabidnou??

Reagovat
monty25

Naděje umírá poslední...

Reagovat
fantomas

Tak jako co by ne no třeba uděláme nějakej podcastovej souhrn obou turnajů.

Reagovat
monty25

Reagovat
Kang & Kodos

Však to by museli zvát jenom tebe. A půlku času bys určitě vyprávěl o Čuhelce.

Reagovat
monty25

Monča tam hrát nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, zase a lépe

Reagovat
smazaný uživatel

já děkuju tobě popř i dalším, co se na tom všem okolo eura podíleli

Reagovat
Azazelo RD

Nesplnili jste má Sissoká očekávání.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

díky

Reagovat
Mada

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
Arne

Reagovat
matZz

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
smazaný uživatel

pokial mi niečo bude chýbať po Eure, tak to budu práve tieto nadpisy

Reagovat
ZB 07

Související články neuvěřitelná fantazie..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je uz fakt moc... Ale bude mi to chybet, to jo

Reagovat
smazaný uživatel

francouzksy neumim, takze nerozumim a navic myslim, ze me nejak zklamala(ale uz nevim jak a nemuzu to najit...)

Reagovat
monty25

Myslíš, že já umím? Od toho je Google Translate, ne? Ve zkratce se tam píše, že byla nominovaná na Euro WU19, které se bude konat od 19. do 31. července na Slovensku. Tady máš všechno podstatné, kdybys měl zájem sledovat (snad to bude vysílat Eurosport).

http://www.livesport.cz/fotbal/evropa/me-do-19-let-zeny/

Jinak tě "zklamala" tím, že je na Twitteru vyfocená se svým chlapcem, je to černoch a basketbalista...

http://www.eurofotbal.cz/souteze/anglie/fa-cup/2015-2016/reportaz/crystal-palace-manchester-united-446905/?forum=1#post8472010

Reagovat
smazaný uživatel

a ma to tam furt... jinak bych se samozrejme rad dival,neni nic lepsiho nez zensky fotbal a jeste k tomu hrany na slovensku, ale zrovna bude vychazet SHARKNADO 4, takze priority budou asi jinde

Reagovat
monty25

Copak na Slovensku, příští rok se bude hrát Euro WU17 u nás. Tak aspoň na jeden zápas Francie by ses mohl podívat...

Reagovat
smazaný uživatel

Podcast bude zítra?

Reagovat
fantomas

Buď zítra v podobnej čas jako tohle, nebo hned potom ráno.

Reagovat
smazaný uživatel

a odhadovaná délka zhruba?

Reagovat
fantomas

Bude to delší no, to asi jinak nepude. Nebudem tentokrát psát žádnej monstrsouhrn jako po MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Podcast je stejně lepší volba. Budete vyhlašovat i vítěze různých kategorií? Třeba největší dinosaurus?

Reagovat
fantomas

Pojmem to odlehčeně no plus to bude okořeněný tim, že nám s Ustym domingo vybral tři (fakt záludný) slovíčka, který musíme co možná nejmín násilně vtlačit do našich prupovídek, haha. Bude sranda snad.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za tohle bych všechny ty internety a počítače zakázal

Reagovat
monty25

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak celkově pro mě nejlepší nadpisy: tento dnešní

Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'

Vida, ono to přece nějak půjde

Olivoir, statečný Islande!

Reagovat
fantomas

Cool, takže dva moje, jeden Ustyho a jeden domingův.

Reagovat
ZB 07

Za mě teda:

Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy

Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty

Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky

Reagovat
Usty

Reagovat
fantomas

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
wwwx

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

nadpis teda docela zklamání

Francie mířila příliš visokko by bylo lepší...

Reagovat
Kang & Kodos

Takže ani teď to nebylo moje oblíbený "XY je píča"

Reagovat
smazaný uživatel

Sissoko hrál jako včera celou sezonu?

Reagovat
fantomas

Přesně opačně spíš

Reagovat
smazaný uživatel

Mně bylo divný, že už dávno není v Realu/Bayernu/Juventusu.

Reagovat
Blasphemer

Varování: nadpisy Eurozápisníků mohou způsobovat rakovinu

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší nadpis ze všech ale trošku jste mi to ukradli, já jsem si už léta zpátky pro sebe prozpěvoval popěvěk "Sissoko je hodně vysoko"

Reagovat
wwwx

Takovej potenciál k té vaší hře s titulky a on tam je nakonec Sissoko...

Všechno mohlo být Gignac

Francouzi nesetřásli tlak ze svých bEder

ONanie nad Ronaldem nekončí...

Jinak dík za skvělou sérii článků, škoda že už to končí.

Reagovat
fantomas

Gignac super bEder sem navrhoval já, ale tohle nám přišlo vtipnější.

Reagovat
ZB 07

tlak ze svých bEder je dobrej

Reagovat
Harakan

Gignac

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Riviera Kid

ONanie

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Trand

Gignac naprosto geniální.

Reagovat
Swarley

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiciN

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Gignac hahaha

Reagovat
db18

Reagovat
JarousFCB

Reagovat
Rarášek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kattos

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že jste nedali k Chorvatsko - Česko to Livin la Vida Loca, to by bylo suverénně nejlepší a navíc to vystihovalo průběh toho zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

ale vida se povedl i tak

Reagovat
Masi

Ještě bychom si mohli dát anketu o nejlepší/nejhorší hlášku komentátorů ČT.

Reagovat
Masi

U mě vede Růny jsou vrženy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jednoznacne Vlaskuv vysmech ronaldovi

Reagovat
monty25

Mě napadlo "Zahodil ho jako papír od sekané."

Reagovat
smazaný uživatel

O vítězi je už dávno jasno:

https://youtu.be/fL4C5BnHg0g

Reagovat
Harakan

Reagovat
ZB 07

Sice to není zrovna hláška, ale když to trochu zglobalizuji, tak Štěpánuv přehled ve světě bulváru mi v paměti utkvěje na hodně dlouho..

Reagovat
Blasphemer

"Mimo jiné je majitelem dvou psů. Jeden z nich se jmenuje Rooney... po Ronaldovi."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
kiciN

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
lofin9

tie vysoké školy a sliepky u Allena si budem pamätať do smrti

Reagovat
Jeňa

Je někde na Youtube nějaký soubor Štěpánových hlášek? Bohužel jsem viděl jen jeden zápas, který komentoval.

Reagovat
ZB 07

To se obávám, že ne..

Reagovat
Realita

A v zápase Legie s Ajaxem proti sobě nastoupily akné s artrózou dle věkových průměrů...

Střílí.....A balon je v Temži!

V obraně Maďarů byl nepořádek srovnatelný snad jen s dámskou kabelkou.

Na kliniku doktora Wengera přibyl další pacient...

Reagovat
smazaný uživatel

Já před vším upřednostňuji ten "vpád" velké čtyřky do komentování Německa s Francií a Brabcův chtíč elektronické tužky a zpomaleného záběru při přímém přenosu

Reagovat
smazaný uživatel

da se na to nekde podivat? mne to zrovna uteklo...

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo to někdy mezi 20. a 30. minutou, řekl bych, tak asi na stránkách ČT sport by měl být normálně záznam.

Reagovat
smazaný uživatel

Žán Pierre Gignac

Reagovat
smazaný uživatel

nevite někdo da se sehnat někde comisař Cantona ,na Eurosportu to davali v češtině

Reagovat
Ángel di María 22

Nádhera. Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

omg, narazil jsem na paranormalni jev probiral jsem se mymi reakcemi, ktere obsahovaly Nacha a narazil jsem na tento prispevek:

Manny05.03.2016 15:16#

real1008.03.2015 14:29

ja som tu pisal aky je Harry Kane drevak tak to tu napisem este 4 krat

treba tento

Ma reakce byla napsana 5. 3. a to, co jsem do toho prispevku daval bylo napsano az 8. 3.

Kontroloval jsem to i pres efsearch a sedi to... WTF, co to ma jako byt?

Reagovat
oddy

Jinej rok

Reagovat
SunFells

Ach jo

Reagovat
smazaný uživatel

Jebe?

Reagovat
smazaný uživatel

"Probíral jsem se mými reakcemi" EF = životní styl

Reagovat
Frick
Reagovat
dalu

z toho plyne, že ho má stejně velkýho jak ona...

Reagovat
inbloom

Hezky se ty články četly, ale tady se spostou věcí nesouhlasím, určitě si Fernando Santos Deschampse na chleba nenamazal. Strašně včera Portugalsku pomohlo to polehávaní Ronalda a potom, že přešli na tři střední záložníky, ale stejně to tak bylo celý zápas spíše čekání na gol a modlení se, že to stopeři uhrajou nebo golman chytí. Francii to včera nevyšlo, ale byla určitě nebezpečná a to není taktika žádného trenéra, prostě ty šance přežili a potom dali gol, nechci říkat náhodný, ale spíše z ničeho.

Reagovat
inbloom

S nadsázkou by se dalo říct, že to byli jako my proti Španělsku, taky jsme čekali a o pět minut jsme se nedočkali :)

Reagovat
smazaný uživatel

nám to ten Pique nedal do tyčky, jako tady Gignac...jinak by se psalo o skvělém stratégovi Pavlu Vrbovi....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
dalu

takže ta slonice měla pravdu když vytáhla míček s Portugalskou vlajkou...

Reagovat
Jolly Roger

Líbilo se mi, jak Santos točil sestavou a jak se mu někdo nelíbil, hned ho nechal sedět. Pokud se nemýlím, protočil kromě jednoho hráče v poli a náhradních brankářů všechny hráče.

Mně se také moc líbil Joao Mario, který kromě tohoto článku není moc často zmiňován. I proto tento článek hodnotím Sissoko....

Reagovat
smazaný uživatel

Moc jsem nepochopil, proč Pogba nadával Sissokovi za gól, když u toho hráče byl Koscielny a zrovna Pogba mohl udělat pár kroků navíc a dostat Edera trochu pod tlak

Reagovat
fantomas

A já bych to třeba nejvíc vyčítal Matuidimu zase resp. byl to hlavně jeho prostor.

Reagovat
smazaný uživatel

Hned první věta : Byla to vyrovnaná bitva dvou nejlepších týmů na turnaji

Reagovat
kylo ren

Reagovat
smazaný uživatel

Po tomhle jsem věděl že to nemá význam číst

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsi nepochopil, že nejlepší je zde myšleno ve smyslu "dostali se do finále" a ne "předváděli nejlepší fotbal" ani "mají nejlepší kádr". Tady na tom turnaji nelze určit, kdo hrál nejlepší fotbal. (Z mého pohledu to byla Itálie v zápase proti Španělsku.)

Reagovat
smazaný uživatel

A ty jsi asi nepochopil že reaguju na BYLA TO VYROVNANÁ BITVA. Celý zápas hráli domací a hosté jen čekali co bude. I to břevno z přímáku bylo po špatně odpísknuté ruce kterou hrál portugalec.

Reagovat
Kostomlat

kdyby dal v nastavení Gignac místo tyčky gól, psalo by se, jak finále rozhodlo Deschampsovo geniální střídání :-)

Reagovat
smazaný uživatel

to každopádně, to by byl za génia s citem pro střídání...pár centimetrů a vše je jinak

Reagovat
Harakan

Ale nedal, takže tak...

Reagovat
smazaný uživatel

Najlepsie na celom Eure bolo to Ronaldovo divadielko pri postrannej ciare vo finalovom zapase. Myslim tu snahu, aby to vyzeralo, ze on to tam couchuje viac nez samotny couch Portugalska. Strasne chcel, aby sme si mysleli, aky velky vplyv ma on na tim. Bohuzial pre neho, ti rozumnejsi to prehliadli a utvrdili sa len v tom, ze je to falesnik.

Reagovat
Sergi Samper

To musí bavit

Reagovat
risk je zisk

Proboha lidi uz prestante, mozna je nekdy arogantni, a spousta z vas ho nesnasi, ale on by pro svoji zemi klidne i umrel, tak proto se snazil povzbuzovat sve spoluhrace. Chtel byt strasne moc na hristi, vest je jako jejich pravy kapitan a priblizit je k titulu, no nemohl a tak je burcoval aspon ze stridacky. Lidi, dejte mu uz pokoj, fakt mate starost, kdybyste ji radeji meli o sebe a o to, co delate a jak to delate, tak by to bylo mnohem lepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty tomu fakt věříš? Tohle všechno bylo divadlo na povýšení jeho osobnosti.

Reagovat
risk je zisk

Ja tomu verim, jinak bych to nepsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik ti je let?

Reagovat
risk je zisk

Muj vek v tom nehraje vubec zadnou roli. Ja si stojim za svym nazorem, ne jak velka vetsina tech, kteri si radeji prectou nejaky clanek, kde z Ronalda delaji jeste vetsiho egoistu a nafuku. Meli byste taky radeji vytahnout hlavu ze svych prdeli. Ok, mozna ho nemate radi a mozna ho mit nikdy nebudete, ale trosku respektu a uznani si zaslouzi. V roce 2004, jako 19-lety ve finale prohral, byl to jeste mladej lofas, ktery hral po boku Figa. Ted o 12 let pozdeji to je tym kolem Ronalda a chtel to dokazat, to co pred nim nikdo nedokazal v jeho zemi. A je jedno jestli jim pomohl na hristi, nebo v tomhle pripade z lavicky. Verim, ze na hristi by nechal dusi a dikybohu ji nechal i na lavicce. Jsem rad, ze dokaze burcovat tym nejen ze hriste. Je to pravy kapitan a velky profesional.

Reagovat
smazaný uživatel

Věk má velký vliv na naivitu názoru. Tím, že si za svým názorem stojíš, ho neděláš lepší.

Reagovat
risk je zisk

Ja bohuzel vidim Ronalda pouze v televizi a ikdyz ma svoje slabsi chvilky, tak je to pouze clovek, uspesny, ale pouze clovek a neodsuzuju ho nijak. Naopak ho uznavam, co dokazal a jak to dokazal. A nijak hrozne nebo egoisticke mi to od neho neprislo, ze chtel tym burcovat i z lavicky. Fakt to uz prehanite, pro me to je dobry clovek, kdyz se snazi tymu pomoci aspon povzbuzovanim, kdyz uz ne na hristi. A dal to uz resit nijak zvlast nechci. Mej si svuj nazor a me nech ten muj. Cest...

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Do této chvíle jsem ho ještě bral. Od této chvíle je pro mě už absolutní trotl.

Reagovat
CHONG

Kolik ti je let?

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
valloire

ty rozumnější

Reagovat
smazaný uživatel

Super články, ale ještě mi chybí jeden speciální, který by vypičoval speciálně ty klauny ve studiu.

Reagovat
fantomas

Lol, já myslim, že se o nich zmíníme v podcastu dneska.

Reagovat
smazaný uživatel

To je dobře, získáváš u mě malý, bezvýznamný plus.

Reagovat
fantomas

No bude to muset asi vést Usty spíš, já převážně sledoval britský studia.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v tom případě u mě získá to plus Usty a ty u mě budeš za ignoraci Guntera dál v nemilosti.

Reagovat
fantomas

Reagovat
db18

Tsss... jsou to jejich modly! Během eura se tu pičovalo na větu "Sissoko střílel moc vysoko" a teď to tu máme v titulku...

Reagovat
fantomas

Fakt?

Reagovat
db18

http://www.eurofotbal.cz/clanky/-333314/?forum=1#post8615914

Akorát už nevím, kdo to řekl, ale zřejmě se tomu infantilně uchechtl (takže nejspíš Karoch...)

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Coman neni kridelnik Juventusu

Reagovat
fantomas

On snad už neni jejich kmenovej hráč?

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, mas pravdu, myslel ze uz jim patri, ale i tak, kdyz hral v Bayernu tuhle sezonu a bude tam hrat i dalsi, tak bych ho asi neoznacil za hrace Juve.

Reagovat
smazaný uživatel

co je na tom zvláštního? Ten autobus musí být připravený kdyby vyhráli, není to nic zvláštního.

Reagovat
pawelFCB

Až se budeš cítit na světě zbytečný, vzpomeň si na ten autobus.

Reagovat
Acrocephalus

OT: Chystá se nějakej souhrnej článek o celém EURU, resp. těch klíčových momentech, jak si který mužstvo vedlo v průběhu EURA atd., nebo už koniec? Jinak za všechny články, poctivě jsem přečetl každej Eurozápisník, preview, výsledky atd.

Reagovat
fantomas

Bude kostka s komentovanym all-stars, jako souhrn tentokrát poslouží delší podcast. Nic velkýho psanýho jako po MS se kvůli dalšímu vytížení podstatný části redaktorskýho týmu nechystá.

Reagovat
Benfica

odpadlik.. Antoaine

Reagovat
Benfica

eurofotbal.cz pomaly ale iste upadá kvalitou..

Reagovat
fantomas

Reagovat
nani92

..diskusií

Reagovat
smazaný uživatel

Keď do redakcie berú niekoho, kto na kritiku reaguje smajlíkmi, tak sa nie je čomu diviť + ten šovinizmus no...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele