Fejetony

Další články

Serie A trestá dva hráče za rouhání a řeší, co s Balotellim

Brát boží jméno nadarmo je výslovně zakázáno článku 37 kodexu Italské fotbalové federace a vedení Serie A se za porušení pravidel nebojí rozdávat přísné tresty. Francesco Magnanelli ze Sassuola a Matteo Scozzarella z Parmy si takhle v příštím kole nezahrají, neboť je televizní kamery nachytaly, kterak se rouhají...

Bale před odchodem do Číny: Tentokrát si místní jazyk osvojím

Gareth Bale se již podle španělského deníku Marca může začít těšit na své čínské fotbalové dobrodružství. Real Madrid údajně i přes vážné zranění Marca Asensia přeci jen svolil k odchodu velšského forvarda, který si má v Jiangsu Suning ročně přijít na astronomických 22 milionů eur...

Vypečené shrnutí sezony 2017/2018

Nová sezona nejvyšší fotbalové soutěže právě začíná. Co si ale trochu zapredikovat, jak by to celé mohlo dopadnout?

O místo trenéra Anglie se veřejně přihlásil také Tim Sherwood

Sam Allardyce již v sídle anglické fotbalové asociace absolvoval formální pohovor a na zkráceném seznamu kandidátů na příštího trenéra reprezentace Albionu mají figurovat také Eddie Howe, Steve Bruce a Jürgen Klinsmann. Teď se nicméně do ostře sledovaného závodu vkládá ještě jeden muž...

15.07.2016 Fejetony 101 komentářů
Zaujalo nás

Rodgers je přes prohru na Gibraltaru s debutem spokojený

Glasgowský Celtic šokoval celou fotbalovou Evropu, když v prvním zápase druhého předkola Ligy mistrů prohrál na půdě gibraltarského týmu Lincoln Red Imps 0:1. Jeho manažer Brendan Rodgers však nabádá k trpělivosti.

13.07.2016 Fejetony 215 komentářů
Zaujalo nás

Rok v Ligue 1 aneb Tak šel čas

Ještě než se na stránkách EuroFotbalu rozjede plnohodnotný seriál k letošnímu Euru, přinášíme vám exkluzivní pohled do zákulisí uplynulých deseti měsíců v Ligue 1. Rozdělili jsme celkem 21 zvláštních cen. Příjemnou zábavu!

Povídka o strýčku Seppovi a dokonalém katarském plánu

Je prosinec 2010. Po celém světě vrcholí předvánoční šílenství, pouze Sepp Blatter sedí napjatě ve své kanceláři v Curychu a očekává příchod důležité delegace. Minuty se nekonečně vlečou, za oknem padá sníh, a Sepp začíná být netrpělivý. Myslí na to, že už mohl být dávno doma u své ohřívací láhve, ale ještě je potřeba učinit jedno tiskové prohlášení..

Konverzační příručka pro Willyho Sagnola

Trenér Bordeaux Willy Sagnol způsobil 5. listopadu mezinárodní poprask, když se veřejně vyjádřil ke "kvalitám typického afrického fotbalisty". Posledních 14 dní se ve francouzském fotbalovém prostředí neřešilo nic jiného, tedy až do doby, kdy se provalily finanční skandály v Marseille a Ligue 2. Je však Sagnol skutečně vinen?

Magické orákulum: Jak dopadne letošní Liga mistrů?

Nejprestižnější klubová soutěž má za sebou první kolo, které nabídlo několik zajímavých výsledků. Jak se ale bude odvíjet dále? Připravili jsme pro vás exkluzivní předpověď dalšího vývoje Ligy mistrů, od základních skupin až po finále..

Sudí, ten tvrdej chleba má

Neexistuje mnoho tvrzení, na nichž by se fotbaloví fanoušci napříč zeměmi, kulturami i celými kontinenty shodli více: Rozhodčí dělají všechno špatně. Pořád. Většinou se vše spláchne nějakou tou mediální kritikou, ale vyskytly se i zápasy, při nichž se verbální pivní násilí přelilo do mnohem reálnější podoby..

Monty Python’s Football Circus

Generální sekretář FIFA Jerome Valcke připustil, že se mistrovství světa v roce 2022, které uspořádá Katar, možná vzhledem k nesnesitelným letním vedrům přesune na zimní termín. Vypadá to na první pohled absurdně, ale fotbaloví funkcionáři mají s podobnými extempore bohaté zkušenosti..

Dopis pro Ježíška (od fanouška Ligue 1)

Milý Ježíšku, víme, že máš spoustu práce s roznášením dárků rozmazleným dětem, že Ti praskají kapsy pod náporem iPhonů a podobných vymožeností a že Tvůj čas je příliš drahocenný na to, aby ses ke všemu zabýval ještě fotbalem. Ber proto tento dopis jako zbožné přání fanouška, který touží po tom, aby nový rok v nejkrásnější lize světa nabídl stejnou podívanou jako ten uplynulý.

Milovaný odstrčený

Celou svou fanouškovskou kariéru jsem mimo jiné učen jedné věci: že fotbal na Olympijských hrách stojí za starou belu, tradičně tam postrádá úroveň a fakticky by ani nemusel či neměl být jejich součástí. Až letos do mých představ rázně vkročil jistý Stuart Pearce...

03.07.2012 Fejetony 283 komentářů
Zaujalo nás

Argentinští funkcionáři v pasti

Fotbalová Argentina je zemí divů. Fotbalisté s talentem od boha zde mají inteligenci mrože, vlastní fanoušci rozbíjejí stadiony svých zadlužených klubů, jako by jim to snad mělo pomoci, a babičky nosí svým oblíbeným hráčům slipy ze second-handu. Kde jinde by tedy mohla nastat situace, která právě mate celou zem?

21.06.2012 Fejetony 51 komentářů
Zaujalo nás

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele