Názory a komentáře

Další články

Gól není zločin: Liga je zpátky! Sparta i Slavia začaly terapií šokem, Kováč už zase vaří

Vstřelit gól není zločin... Od této hlášky televizního komentátora Jaromíra Bosáka se inspiroval název nové rubriky Livesport Zpráv, která bude každý týden rozebírat dění v Chance Lize a EuroFotbal ji bude pravidelně vydávat. Zatímco loni bylo na úvod sezony k vidění 24 branek, letos padla úroda na pouhých 19. Něco mi říká, že jsme zvolili správný název.

Eurozápisník VI. aneb mají Angličané na víc? Mai noo

Evropský šampionát roku 2024 je u konce. Rekordní počet 2,68 milionu fanoušků na tribunách sledoval po dobu jednoho měsíce 51 zápasů a 117 vstřelených gólů, to vše na deseti stadionech. Poslední číslo do těchto ukazatelů zapsal v Berlíně Mikel Oyarzabal, jenž přihrál Španělsku už čtvrtý triumf na Euru, třetí z posledních pěti klání.

Nízká úroveň ME nebyla náhoda, fotbal se ničí bezhlavým byznysem

Letošní mistrovství Evropy ve fotbale našlo mezi experty víc kritiků než příznivců. Předvedené výkony především v podání velmocí zůstaly daleko za očekáváním a z favoritů bavili nestranné fanoušky snad jen vítězní Španělé, kteří od začátku neměli na turnaji konkurenci. Bylo nezáživné německé Euro jen výjimkou? Nic tomu bohužel nenasvědčuje...

Eurozápisník V. aneb dě lá Fuente vůbec chyby?

Letošní mistrovství Evropy se blíží k velkému finále a nelze říct, že by jeho složení bylo překvapivé. Francie porušila své vítězné pravidlo, vstřelila gól ze hry, a Španělé ji za to potrestali. Kritizovaní Angličané proti Nizozemsku konečně zapnuli na vyšší rychlostní stupeň a gólem žolíka Watkinse na poslední chvíli poslala oranžové tulipány domů.

Eurozápisník IV. aneb Nizozemsko je v semifinále, Turecko de Ven

Letošní Euro definitivně vstupuje do cílové rovinky a děje se tak bez překvapení. Konkrétně včera to tak přitom dlouho nevypadalo v ani jednom zápase; Švýcaři šli do vedení a statečně se drželi, dokud nevypadli na penalty s Angličany, a rovněž Turkové proti svému favoritovi vedli, dokud rekordním 11. vlastencem evropského šampionátu přeci jen neposlali dál Nizozemce.

Eurozápisník III. aneb diváka Thuram, týráš, týráme

Po předčasném finále a krásném souboji Španělska s Německem, který znamenal konec domácích nadějí na zisk zlatých medailí, následovalo čtvrtfinále, u něhož si většina fanoušků přála, aby sudí Oliver odpískal už v poločase konec a všichni mohli jít domů. Duel Portugalska s Francií nabídl jednu z nejnudnějších podívaných na celém turnaji a za čtvrtfinálový výkon by si nezasloužil postoupit ani jeden tým.

Co čeká Karabce a Ševčíka v Německu? Nahrazují opory, jdou ale do náročné soutěže, varuje Morávek

Dva podobné herní profily, dva mladíci pod smlouvou ve Spartě a oba by měli hrát v příští sezoně druhou nejvyšší německou soutěž. Co Michala Ševčíka (21) a Adama Karabce (21) v Norimberku a Hamburku čeká? Tamní prostředí popsal expert Livesport Zpráv a bývalý bundesligový záložník Jan Morávek (34).

Eurozápisník II. aneb Rakušané utržili nečekanou dArdu

Pondělní i úterní večer na Euru moc nepotěšily neutrální fanoušky. Outsideři ze Slovinska statečně vzdorovali, portugalský gólman Diogo Costa ale po heroickém výkonu poslal Šeška a spol. zpět pod Triglav. Rakousko si zase během turnaje získalo řadu sympatií díky atraktivnímu hernímu stylu, ten ovšem skvěle přečetlo Turecko. Po nečekaně úspěšné skupinové fázi končí i Rumunsku, na němž šlo v osmifinále proti Nizozemsku vidět, že už mu dochází síly. Zmar týmů ze skupiny E v play-off dokonala také neslaná Belgie, přestože Francii opět nedovolila skórovat - ekipě lodivoda Didiera Deschampse zase pomohl soupeř.

Eurozápisník I. aneb Mali bratia postúpiť? Ya, mali

První dva osmifinálové dny Eura jsou již za námi a výsledky úvodních čtyř vyřazovacích zápasů přinesly jedno menší překvapení. Švýcarsko vyřadilo malátné obhájce titulu z Itálie. Bylo však zaděláno na další šokující výsledky. Bellingham nůžkami v nastaveném čase zvrátil vyřazení Anglie se Slovenskem a domácímu Německu pomohlo proti Dánsku nemilosrdné video. Roli favorita pak splnili Španělé, kteří sice prohrávali s Gruzií, ale nakonec svůj zápas zvládli 4:1.

Analýza Jana Morávka: Češi postrádají technickou vyspělost. Provod by se mi líbil v Bundeslize, říká

Přímo v centru dění sledoval utkání Česka s Tureckem i expert Livesport Zpráv Jan Morávek (34). Bývalý bundesligový záložník ve své analýze rozebírá důvody, proč tým Ivana Haška (60) nesplnil cíl, kterým byl postup ze skupiny. Jako hlavní důvod vnímá absenci kreativity a schopnosti prosadit se technicky, či v situacích jeden na jednoho.

EURO v kostce č.2: V klidu, dá se postoupit i se dvěma body

Na EURO jezdí od roku 2016 čtyřiadvacet týmů, a tak se postupuje i ze třetích míst. To dobře víme. Před osmi lety toho využili Portugalci, kteří se po třech remízách ve skupině protáhli do vyřazovací fáze a nakonec celý turnaj vyhráli. Posledně se hned tři takové týmy (včetně Česka) dostaly do čtvrtfinále. Tak proč ne i letos? Kór, když na to může stačit rekordně nízký bodový zisk.

EURO v kostce č.1: Smutní dudáci v Mnichově

Existuje lepší část roku? Začíná léto, sluníčko má konečně sílu, v přírodě i v ulicích je na co koukat - a pokud nejste hospodský typ doma v bedně nonstop běží fotbal. Ne. Lepší část roku neexistuje. EURO 2024 se nám vklínilo do životů a my si musíme užívat, dokud tam je. Uteče to totiž strašně rychle. No vidíte, člověk ani nemrkne a už jdeme hodnotit první kolo základních skupin...

Tři úkoly pro Ivana Haška před výkopem osmého českého Eura

Autorský příspěvek serveru EuroFotbal k představení účastníků Eura 2024 se pomalu chýlí ke konci — vrcholit bude dnes večer profilem jediného debutanta z Gruzie. Původním plánem bylo představit jenom nepříliš známou dvanáctku, přičemž o tom, jaká je turnajová historie České republiky, a že je tahounem týmu Tomáš Souček, nikdo znovu číst nepotřebuje. To nadále platí, ale aspoň nějak se této specifické české výpravě pověnovat musíme.

Double, ale i rozlučka s kapitánem aneb Události 5. kola nadstavby FORTUNA:LIGY

Páté kolo nadstavby FORTUNA:LIGY přineslo rozuzlení letošní ligové sezony. Baník Ostrava si zajistil postup do kvalifikace o Konferenční ligu, jelikož porazil Slovácko 6:0. Hlavní konkurent Slezanů v boji o čtvrtou příčku Mladá Boleslav totiž v Edenu padl s domácí Slavií také vysoko 0:4.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele