Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku

15.07.2018, 09:19
Názory a komentáře
It was not coming home; they were. Angličané v čele s Harrym Kanem po neúspěchu v semifinálovém prodloužení nesebrali dostatek psychických sil a s Belgií i vinou nedozírného rozdílu v kvalitě ofenzivních hráčů prohrála 2:0. Kevin De Bruyne spolu s Edenem Hazardem totiž otevřeli dveře všech anglických domů a sebrali i ty nejmenší naděje na první medailový úspěch Albionu od roku 1966.

Ještě, než se pustíme do rozboru utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Ruského zápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Zápasy o bronz jsou zpravidla uvolněnější a včerejšek nebyl výjimkou. Souboji poražených zpřed čtyř let chyběl náboj a de facto i význam, když domácí Brazilci ještě utírali slzy po semifinále a po čtvrthodině prohrávali s Holandskem o dva góly. V roce 2010 to byla nezřízená jízda nahoru-dolů mezi Německem a Uruguayí, další čtyři roky dozadu jsme zase pro změnu viděli, kterak Portugalci bez většího odporu přenechávají cenný kov domácím svěřencům Jürgen Klinsmanna. A takhle můžeme pokračovat dál prakticky každý světový šampionát. Utkání Belgie s Anglií bylo takovou vcelku pohlednou kombinací obou variant.

Od první minuty se hrálo v tempu, často nahoru-dolů (i když v podání Anglie spíš od půlky-dolů) a resultoval z toho i Meunierův gól na 1:0. V porovnání třeba se semifinálovými zápasy bylo utkání o poznání méně takticky svázané, z týmů spadla tíha a zodpovědnost, která je nevyhnutelně spojená se soustavným postupováním pavoukem turnaje a sílící touha po úspěchu. Především Belgičani byli nádherně hraví a v určitých pasážích zápasu byla radost je sledovat.

Tu De Bruyne zkoušel patičku do vápna, tu jsme pozřeli sérii pěkných narážeček. Pak zase nastal čas pro nezodpovědný fotbal, kdy se při Kaneově pokusu vraceli Chadli s Vertonghenem v poklusu. Ne snad že by jinak střelce stačili zastavit, ale vsadím krk na to, že v semifinále by oba sprintovali, dokud by si svaly neurvali. Odevzdaně pak hlavně v první půli působili taky Angličané, kteří se proti silnějšímu soupeři nedokázali v ofenzivě prosadit, což se dost výrazně podepisovalo na jejich motivaci.

2) Anglie totiž vážně v prvním poločase neměla jak Belgii ohrozit. Stačí si vypočíst základní fotbalové rysy obou soupeřů a vyjde nám, že karty Garetha Southgatea byly vážně mizerné. Největším problémem Albionu je dlouhodobě absence hráče, který by uprostřed pole dokázal tvořit hru. Anglie tak uprostřed pole výrazně zaostávala, lépe na tom není ani technicky, v porovnání s Belgií neoplývá stejnou rychlostí přechodu do útoku - a ke všemu si Red Devils počínali Meunierem a Chadlim lépe i na krajích hřiště. Nešlo to navíc ani vzduchem, protože Belgičani jsou taktéž obrovití chlapi v čele s téměř dvoumetrovým Courtoisem.

Kromě dvou neškodných hlaviček se tak kolébka fotbalu dokázala v první pětačtyřicetiminutovce dostat do nebezpečných pozic snad jen přes hbitého Sterlinga, jehož rychlé nohy na vzrostlou defenzivu Belgie platily. Pro mě bylo jeho poločasové střídání překvapivé právě z tohoto důvodu - byť o mrak míčů přicházel, jako jediný dokázal vnést do obrany soupeře potřebný zmatek. Southgate ale zareagoval výborně, jednoho štírka totiž nahradil druhým (Rashford). Lingardovi pak pod útočníky vyklidil prostor Delph, jenž se posunul na levé křídlo místo úděsného Rose.

Změna byla hned patrná, Albion převzal iniciativu a třeba Lingard během pár minut dokázal dvakrát proniknout s míčem do vápna. To se předtím nikomu nepovedlo celý poločas. Rázem se těžiště hry posunulo blíž k brance Belgie a Angličané dobrých 20 minut měli zápas pod kontrolou. Nutno říct, že to svou pasivitou umožnili sami Belgičani, které navíc poznamenalo zranění Chadliho. Vertonghen náhle na klubového kolegu Trippiera nestačil pohybově a resultovala z toho kupa zajímavých centrů do vápna. Během dvaceti minut z jeho kopačky vzešly hned čtyři klíčové přihrávky. V téhle pasáži mohli Three Lions udeřit a vyrovnat.

3) Místo toho však udeřila Belgie, protože jejich protiútoky, to je hotová symfonie. Viděli jsme to při gólu na 3:2 v osmifinále s Japonskem, byli jsme toho svědky při vítězné brance ve čtvrtfinále s Brazílií; a viděli jsme, jak bezzubí dokázali Belgičané být, když se Francie zatáhla pořádně do hloubky a Hazard s kolegy nemohli rozjíždět smrtící brejky na 80 metrů. Po včerejším utkání můžeme konstatovat, že ze současné elitní scény nemá žádná reprezentace tak bleskový a precizní přechod do útoku jako právě Belgie.

Koncert mohli Martínezovi svěřenci rozjet po změně stran, kdy se Albion správně chopil iniciativy a začal zápasu vládnout. Jakmile se pak Belgii povedlo odrazit největší tlak, začali mít ostrované problémy otáčet za prchajícími ďábly hlavy. Není to jen Hazard, i když jeho schopnost přejít v rychlosti přes hráče je dechberoucí. Brejky řídil De Bruyne a po hodině hry podpořil trenér Belgie tento styl hry i Mertensem. Výsledkem pak byla mimo jiné i tahle akce, kterou považuji za vůbec nejkrásnější na celém světovém šampionátu.

Za zmínku stojí i fakt, že snad teprve podruhé na šampionátu perfektně fungovala dvojice Hazard - De Bruyne. Zezačátku byl záložník Man City trápen uprostřed pole, pak ho zase belgický kapitán upozadil svým bezkonkurenčním přínosem v mezihře a při tolik adorovaném přechodu do útoku. Ale včera nastoupili pod Lukakuem bok po boku a nemělo to chybu. Hazard nadále tahal míče přes jednoho i více soupeřů a rozbíjel pořádky v defenzivě Anglie, zatímco Kevin volil efektivnější překonávání zadáků excelentními přihrávkami.

Konečně Hazard nezářil na úkor svého kolegy, konečně byli oba rovnostářsky zapojeni do sérií narážeček, konečně působili jako v symbióze. Nezastavitelný pár. Místy to dokonce vypadalo, jako by si tihle dva dávali výzvy. Na krajích třeba bylo volné místo, přesto Hazard po vteřině přemýšlení sebral míč a pokusil se prokombinovat zahuštěným středem. Zkrátka proto, že mu to takhle často vycházelo.

4) Belgie má tvůrců hru plný pytel, Anglie ani jednoho. Tohle téma jsem nakousnul už ve druhém bodě, teď ho můžeme probrat do hloubky a i z hlediska paradigmat obou celků. Název bodu je všeříkající. Southgate staví (tedy alespoň ve většině zápasů) svůj střed na rychlosti, protože mu tu hru prostě nemá kdo vytvořit. Nejlepší tvůrce hry s anglickou národností je Jonjo Shelvey, který se dlouhé roky potlouká v dolní polovině tabulky Premier League se Swansea nebo Newcastlem, a na turnaj ani nebyl nominován. A tak se stalo, že víc než třetinu střeleckých příležitostí na turnaji vytvořil pravý křídelní bek Kieran Trippier a na třetím místě je stoper Harry Maguire. Tristní bilance.

Jenže ono prostě vážně není kde brát, a když se podíváte, z jakých zásob vytahuje Roberto Martínez, je skoro zázrak, že Anglie dokázala s většinou soupeřů na turnaji držet krok (za což jde plná zásluha právě Southgateovi, který tyhle nedostatky co možná nejlépe zakrývá). O schopnostech Kevina De Bruyneho, dost možná nejlepšího tvůrce hry na světě, jsme už mluvili.

To ale není všechno, na turnaji už jsme zpozorovali, že otevřít obranu přihrávkou umí i Lukaku (viz včera první gól), to samé platí o Hazardovi, no a proti Albionu se přidal i Youri Tielemans. Jednadvacetiletý záložník byl živý, dobře dribloval a fungoval i jako deep lying playmaker, když dobře rozdával míče. Škoda jen, že jeho výkon šel po pauze dolů.

5) Harry Kane je smutným králem střelců letošního mistrovství světa; pokud se teda Mbappé nebo Griezmann zítra nezblázní a nenasází Chorvatům hattrick. Tihle dva francouzští útočníci nicméně k těm pár brankám přidávají poměrně pravidelně i velmi dobré výkony. Harry Kane sice v šesti zápasech na turnaji nasázel fantastických šest gólů, jenže působivé na nich je pouze to, že jich je tolik. Jinak se kolem působení útočníka Tottenhamu vznáší jen šedý mrak pochybností.

Neúspěšný zápas o třetí místo jen definitivně odkryl, jak tenká je hranice mezi skvělým a mizerným šampionátem. Harry Kane proti Belgii nepřinesl hře svého týmu vůbec nic. Nezúčastnil se jediného vzdušného souboje, ani jednou se nepokusil přejít přes soupeřova obránce, ani jednou se nepokusil o obranný zákrok. Nula, nula, nic. V mezihře nesnesl přísná měřítka prakticky ani v jednom utkání - to můžeme sledovat od začátku turnaje. Jeho přidaná hodnota byla někde jinde. Ale selhal i v téhle disciplíně. Dvakrát byl ve výborné střelecké pozici a mohl Angličany snadno vrátit do zápasu. Obě rány však byly naprosto tristní a branku by netrefily, ani kdyby byly dvakrát takové.

Kane tak vlastně napsal symbolickou tečku za svým turnajovým vystoupením. Možná je tohle hodnocení příliš kritické, přece jenom se bavíme o nejlepším kanonýrovi mistrovství (klobouky dolů). Tři góly dal ale z penalt, dvakrát byl ve správný čas na správném místě a jednou... vlastně taky. Jeho přínos pro mužstvo byl mimo tyhle momenty nulový; a když mohl v semifinále pomoct k postupu, selhal. Suma sumárum, anglický forvard v roli kapitána a největší hvězdy zas až tolik neobstál. No a v Tottenhamu se jistě už nemůžou dočkat na jeho klasickou srpnovou formu...

(mu)

Autor: Marek Ustohal

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01

Komentáře (84)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Už třetí nadpis s Kanem

Reagovat
CHONG

Největší zklamání turnaje.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Jak víš že to není Maguire (nebo jak se píše)

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, a ještě takovej, co v diskuzích padl ještě víc než třikrát

Reagovat
Darren Fletcher

titulok na rozlúčku slabší

Reagovat
CHONG

Stejně jako Kane, takže to sedí.

Reagovat
Kenneth

Co proti nemu celou dobu mas?

Reagovat
CHONG

Proti němu osobně vlastně nic, je to mírně nadprůměrný a celkem sympatický hráč, ale fandové kužel ligy a hlavně drůbežárny z něj udělali takový hype, že jsem se na něj stal alergickým.

Reagovat
Kenneth

Aby ho Flo neprivedl a nehypoval si ho taky.

Reagovat
CHONG

Naštěstí by za něj chtěl Levy moc velkou raketu.

Reagovat
Hokaido

Jop, my jsme z něj udělali hype a proto ho po 6 golech na MS všichni kritizujeme, že byl herně slabej.

Reagovat
CHONG

Nejenom herně.

Reagovat
smazaný uživatel

*svetový a veľmi sympatický hráč

Reagovat
Counter

Hele já jako fanoušek Arsenalu fakt nemám důvod Kanea hypovat. Když píšu, že je v klubu mnohem lepší než na MS, nemám to vycucané z prstu.

Reagovat
r.mrazik

Vsichni vi,jak hraje v lize a vsichni vi,jak hral minule na turnaji s repre...a i presto ted vyhral korunu strelce kdyz hral hovno...

Zadny hype to nebyl...jen v klubu hraje mnohem lepe asi jako mraky jinych hracu...aneb messi se hlasi

Reagovat
icka

on proti Anglii cokoli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Acrocephalus

Kane je jen takovej mizernej doklepavac, trochu mi tim zpusobem hry pripomina Lafatu. Ten taky jen cihal na spravnem miste na doklepavku, ale gol z petadvaceti metru nebo po nejake kombinacni akci jsem od nej jeste nevidel. Na to, kde Kane ale hraje a ze je zakladnim kamenem anglickeho tymu to je zoufale malo.

Reagovat
smazaný uživatel

to jsi toho vazne moc nevidel

Reagovat
PBLead

Přičemž Kane tvrdé střely z dálky má dobré a Lafata do branky poslal mnoho pěkných přímáků. Kane byl prostě místy moc statický. Navíc taky má svůj herní strop.

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Dík za videa. Jde z nich krásně vyčíst, jako ubohé ho*no Kane na MS hrál. Top scorer je pak o to větší výsměch, ale na to jsem už po minulém MS zvyklý (tam dostal cenu Missi pokud si dobře pamatuju).

To je právě to o čem tu mnozí píšou - přes sezonu i dovedete podat luxusní výkony, ale když jde do tuhého, vždycky se složíte. Jde to obligátně vidět na počtu trofejí trenéra & klíčových hráčů, CV vítězů vypadají úplně jinak Přesto se kolem vás nějak utváří hype, že můžete vyhrát LM (než vám Juventus dá lekci z velkého fotbalu), pak skoro jdete vyhrát ligu, ale ke konci se to nějak pokazí, atd. atd. Sranda klub Na letošní sezonu jsem obzvlášť zvědavý, podle mě budete mít co dělat, abyste se dostali do TOP 6.

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavé, jak se všichni vysmívají tomu, že asi bude nejlepší střelec. Co bránilo dát víc gólů Lukakovi, Ronaldovi, Griezmannovi, Mbappému atd?

Reagovat
smazaný uživatel

Já se teda vysmívám jen jeho výkonům. Gólů dal nejvíc, i když tři z toho z penalty, jednou byl zasažen do paty a dva doklepával z metru.

Reagovat
mikelinos

Lukakovi první dotek ostatním nepřihrál los do cesty Panamu

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Hokaido

Kane je jedním z nejkomplexnějších útočníků na světě, není to žádnej doklepávač a naopak má obrovskej work-rate i v zápasech, ve kterých se mu tolik nedaří. Bohužel dlouhodobě doplácí na to, že Spurs nemají žádný solidní backup a on není schopný takovou porci minut odehrát v nejlepší formě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lacko_Boh

*Dlouhodobě doplácí na to, že Spurs nemají žádný solidní backup a on není schopný takovou porci minut odehrát v nejlepší formě.

Reagovat
DeformFCB

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mates_Matesović

Harry trochu zklamal, ale vůbec mě to nepřekvapilo. Naše vedení mu za ty 3 roky nijak nepokrylo záda a odehrát 60 zápasů ročně (ještě s Pochovým fyzickým stylem fotbalu) ho muselo fyzicky totálně vyčerpat. A po takovýhle sezóně se sebrat a jet na 7 zápasů do Ruska, to by muselo normálního člověka zabít.

Navíc bych řekl, že zas tak špatnej turnaj neodehrál - vybojoval hrozně moc faulů, chodil si hluboko pro balony a v klíčových okamžicích byl na něj spoleh (kromě tý osudový dvojšance proti Chorvatům,no).

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Za názor o fyzické únavě. Ale to všichni Angličani. Taky jsem si všiml, že z nich při zápasech mimořádně lilo jako z konví. Ono obecně anglická repre v dnešním globálním světě doplácí na to, že její kmenoví hráči nemají žádné zkušenosti z jiné než domácí ligy. A to se nutně na MS musí projevit, spolu v kombinaci s náročnou ligou, neexistující zimní pauzou a taky podnebím, které nutně ovlivňuje výkon sportovce. Směji se bláznům, kteří od Anglie očekávají v Kataru nějaké výkony - v těch vedrech se na to vybodnou už ve skupině a s chutí se vrátí domů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Counter

Reagovat
Gareth Bale 11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pepinho2

Docela smutný, že bude nejlepší střelec hráč, který dal branky jen Panamě, Tunisku a penaltu Kolumbii.

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
Riviera Kid

Hazard 226 milionů. To je šílenost.

Reagovat
CHONG

Má to jednu nespornou výhodu, přestup Neymara by tím definitivně padl.

Reagovat
Riviera Kid

No jo, ale to bych vám pak musel začít přát a to se mně nelíbí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvedavej jak to dopadne. Přeci jen tohle už je raketa a když si vemem v potaz, že po koupi Hazarda furt nebudeme mít kvalitního hroťáka tak jsem zvedavej jak to Perez vymysli.

Reagovat
Talker

To už by asi dával ten přestup smysl z pohledu CFC. Za nějakých 130 by to bylo úplně zbytečné. Ale je to nějaký daily, což úplně nic moc neříká.

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

OT: "Podle anglického listu Daily Mirror je Chelsea připravena prodat v létě útočníky Alvara Moratu a Oliviera Girouda a koupit jako náhradu za ně Argentince Gonzála Higuaína z Juventusu. (dailymirror.co.uk)"

Fatso to zvládne sám levou zadní Ta Chelsea se úplně zbláznila!

Reagovat
Talker

"Podle anglického listu Daily Mirror"

Reagovat
Whitemedia

ty ses zbláznil, když nám tu hážeš spekulace z Daily Mirror

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
popltak

Nejlepší střelec ms, který dal góly jen Panamě a Tunisku, navíc polovinu z penalt.

Reagovat
Kixi Syhimour

Kolumbii taky

Reagovat
Al Capone

To sice jo, ale pořád je to vynikající hráč a do Realu bych ho bral všemi deseti.

Reagovat
valloire

si se zbláznil? ani boha

Reagovat
Al Capone

Jestli víš o lepší devítce tak napiš. Možná tak Lewandowski, ale mezi nimi je 5 let rozdíl.

Reagovat
Mr.Mike

Lewovi bych seděl Real víc než Harrymu

Reagovat
Mr.Mike

by

Reagovat
CHONG

Cavani, Icardi, Lukaku, plus i ten Lewa na dva, tři roky by byl lepší alternativa.

Reagovat
Al Capone

Icardiho jsem pořádně neviděl, nemůžu soudit, ale Cavani ani Lukaku ani zdaleka na Kanea nemají. A ty by jsi chtěl Lukukua, silového hráče do Realu?

Reagovat
CHONG

K hráčům jako je Isco, Marco, Bale (možná Hazard a James) by se silový hráč celkem hodil.

Reagovat
pantondavo

Lukaku neee

Reagovat
valloire

Kane fakt ne. Bale 2.

Reagovat
Al Capone

To, že je taky od slepic nic neznamená

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Reagovat
Counter

Reagovat
F.Torres

Reagovat
PBLead

Reagovat
jany kozak

Reagovat
Detective

Ukázalo se, že to co si všichni mysleli, že platí jenom v srpnu, platí i v červenci. Kane je výbornej, jenom prostě pořád věří v prázdniny.

Reagovat
Zdechlina

Taky kane neni zadny lidr. Mlady zobak aby tahnul celou repre? Tady slo hezky videt jak se spoleha na penalticky a pomoc od rozhodcich.

Reagovat
smazaný uživatel

nemělo by to být spíš Harry, jdem OD baráku?

Reagovat
Azazelo RD

Spíš: Harry, zpátky do kurníku.

Reagovat
cink

Nakonec nej nadpis

Reagovat
mayday

Kane je perfektní zakončovatel, ale nic víc. Potřebuje, aby tým šlapal a dělal mu tutovky. Když se vyhraje, tak on je tím, kdo dá gól a je hvězda. Když to nejde, tak je zase on nejvíc vidět, protože nedal gól, navíc tím, že je kapitán, tak z hlediska své hry ten tým nemá jak strhnout. To není jako třeba Modrič, kterej vyloženě svým výkonem je schopnej režírovat zápas a strhnout spoluhráče. Proto bych osobně těmto střelcům na hrotu ani nedával pásku. Ve chvíli, kdy se nedaří prostě nemá co udělat.

Reagovat
Al Capone

Kapitánská páska je poměrně přeceňuje. Přeci jenom vyhecovat tým jde i bez ní.

Reagovat
mayday

Já jsem myslel vyhecovat a strhnout výkonem v případě Kanea. Samozřejmě že to jde i bez ní. Jen jsem podotkl, že zrovna v jeho případě bych mu pásku nedával.

Reagovat
smazaný uživatel

blbosť

Reagovat
Hokaido
Reagovat
Acquanni

52M € vydělal Adidas, ne Juventus Rozhodně z toho Juve nedostane víc než nějakých 10-15% a to ještě s otazníkem, protože těch 52M není čistý zisk ani pro Adidas. Furt to bude balík a určitě i pro Juve bude výdělek větší než co udělá zbytek e-shopu, ale přičti si ještě plat a nevrátí se jim ani desetina investice do CR takhle

Reagovat
inbloom

Včera se mi zápas líbil, i když se nemůže zbavit pocitu, že Anglie nehrála naplno, občas mi to od ní přišel strašně pěší fotbal.. čekal bych větší jízdu.. nevím. Co mi příjde vtipné, že author článku napíše, kdyby nebyl Lukaku dřevák.. myslím si, že by to mělo být spíše, kdyby Lukaku měl svůj den nebo tak.. ale napsat o něm, že je dřevák :)

Reagovat
Euphael

nepískej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele