Brazilský zápisník XII. aneb Mít Robbena není Fer

24.06.2014, 15:51
Názory a komentáře
Obsahuje i podcast. První dvě skupiny jsou rozhodnuty - Brazílie se v osmifinále utká s Chile, Nizozemsko vyzve v atraktivním souboji Mexiko. Domů jedou naopak Chorvaté, stejně jako Kamerun (ten s pořádnou ostudou), Španělsko (to nakonec se vztyčenými hlavami) a Austrálie (ta hledí především do budoucna).


Austrálie - Španělsko 0:3 (0:1)

Španělé se loučí s dějištěm mistrovství světa jako usměvaví, leč stále samozřejmě fatálně neúspěšní obhájci titulu. Australané se předcházejícími třemi poločasy do značné míry vyčerpali, a tak včera v Curitibě - rovněž zažívající svou derniéru - jednoduše zvítězila kvalita. Ale že by Del Bosque naznačil nějaký "nový směr", to opravdu ne...

Spíše šlo o uctivé defilé těch, kdo se s reprezentací pomalu loučí, a kdo stáli už u zrodu zlatého hattricku (mínus Casillas a marodný Xavi). Tomuhle účelu se ostatně přizpůsobilo i rozestavení - pokud Španělé na Euru prosluli svou hrou bez jediného hrotového útočníka, včera Del Bosque alespoň na papíře vsadil rovnou na dva forvardy-zakončovatele, Davida Villu a Fernanda Torrese. Prvně jmenovaného to tedy sice klasicky táhlo k levé straně, kde spolu s vynikajícím Albou v první půli doslova nedával Australanům vydechnout, ovšem ano... sem tam se to jako 4-4-2 skutečně tvářilo.

Ne však jako zcela obyčejné 4-4-2, pochopitelně, to by jinak nebyl Del Bosque. Španělský stratég si pro nás tudíž přichystal variantu se čtyřmi de facto středopolaři, se čtyřmi "CMky". Kolem půlící čáry se totiž vskutku přespříliš motali také Iniesta s Cazorlou, kteří patrně měli hru roztahovat více do šířky, a tak nezřídka docházelo k situaci, kdy se s Kokem nacházeli doopravdy v jedné linii - jištěni posledním dinosaurem do party, Xabim.

Do diamantu střed španělské zálohy morfoval jen čistě nahodile, když si zrovna Iniesta usmyslel, že nechá nahlas promluvit svého génia. Což se zaprvé nedělo tak často (jakkoliv to především po obrátce bylo čistě o "čekání na Andrése"), a zadruhé se už nikdo další k vápnu tlačit nebyl ochoten. Dělat to očividně nechtěl ani Cazorla ani záhadně neviditelný Koke.

Právě 22letý záložník Atlétika tedy přitom ideálně završil Del Bosqueho letošní seriál s volným názvem "Mám tu s sebou všechny ty slavné atlety, ale nevím co s nimi". Pokud totiž vážně měl hrát pouhou údržbu z hloubi pole, našli by se vhodnější kandidáti; a tudíž pokud měl být ojedinělým signálem, že je Del Bosque připraven začít sázet na mladé, pak byl v tomto směru spíše zneužit než využit. (Podobně jako Diego Costa, na jehož implementaci do sestavy evidentně žádný záložník nebyl připraven.)

Za dalšího protagonistu tohoto "seriálu" potom bezesporu můžeme pokládat rovněž Davida Villu, i když retrospektivně. Na rozdíl od svých dvou klubových kolegů totiž Villa v předešlých dvou zápasech nedostal k dispozici ani minutu na hřišti; a včerejšek definitivně potvrdil, že to byla chyba. Muž s nejlepším gólovým průměrem za španělskou reprezentaci od dob legendárního Di Stéfana (a držitel vlastně veškerých rekordů s ním spojených) se ukázal jako nezadržitelný živel; jako ten mladší, nevypočitatelný a stabilně nedoceňovaný David Villa, kterého tak důvěrně známe.

Těžko tedy říct, co nám labutí píseň jedné slavné generace řekla. U některých členů - jako právě Davida Villy - by nakonec jednoho mrzelo, že už dozpívali; zatímco dalších vale se spíše nemůžeme dočkat. A podobně jsou na tom Australané, u nichž se potvrdilo, že na této úrovni zatím nejsou připraveni se od svých dlouholetých opor kompletně osamostatnit.

Brescianovy zdravotní problémy například zapříčinily, že Socceroos kompletně odešel střed pole, co se nějaké ofenzivní podpory týče. Vzhledem k tomu, že Matt McKay - mimochodem elitní nahrávač úvodních pasáží plných oboustranných nepřesností - výrazně inklinoval k levé postranní čáře, veškeré rozehrávka směrem dopředu stála na zoufale neprověřeném Bozanićovi... a ten se bál.

Za celou úvodní část z jeho kopaček směřovaly do útočné třetiny pouze dva pasy, a ty navíc ani nenašly svého adresáta; zbytek už byl dílem přehnané opatrnosti. Ve finále si dokonce i defenzivně laděný Mark Milligan v zahajovacím duelu s Chile dovolil v tomto ohledu mnohem víc. Pořádné zklamání; zvlášť poté, co se proti Nizozemsku prezentoval naopak jako svěží vánek.

Dalšími palčivými teritorii potom pro Angeho Postecogloua zůstávají oba konce hřiště. Jednak Australané budou ještě pro Asijský pohár 2015 potřebovat exkluzivní služby Tima Cahilla, jehož schopnost vytěžit z minima maximum vskutku jen tak replikovat nedokážou; jednak dál musejí pracovat na drillování systému s vysoce posazenou defenzivní linií, která tam opět haprovala minimálně při gólu Torrese, a obecně koncentraci/důslednosti všech zadáků (Villova branka).

Závěrem tedy nezbývá než poznamenat, že kdo od tohoto utkání očekával odpovědi na četné otázky, dost možná se nedočkal byť jen jediné. Ale to asi tolik nevadí, ba ani nepřekvapuje; tak jako tak ona všeobecně uvolněná atmosféra serióznímu řešení čehokoliv zrovna nenahrávala...

(td)


Nizozemsko - Chile 2:0 (0:0)

Hlavně klid. Louis van Gaal není mužem, který by měl ve zvyku dělat unáhlená rozhodnutí; proti Chile vypadalo jeho Nizozemsko dlouho zoufale, protřelý taktik však dobře věděl, co dělá. Rozhodnutí vsadit na pohyblivé, nečitelné rozestavení a naordinovat hráčům agresivní, nepříjemnou hru (Nizozemci Chilany neustále napadali, klidně i u vlastního vápna, čehož pak zejména Alexis Sánchez využíval k tomu, že co chvíli padal jako přezrálá hruška) sice mohlo být do značné míry znouzectností, nakonec však vyšlo na jedničku..

Pro fanoušky, kteří se namlsali demolicí favorizovaného Španělska, byl pragmatický přístup Oranjes určitě otravný, jenže za van Gaalem stojí fakta - nejenže vyhrál a uhájil čisté konto proti jednomu z ofenzivně nejlepších celků světa (Chile skutečně skóruje takřka pokaždé), ale především ani nedovolil soupeři vůbec střílet na Jaspera Cillessena, který tak musel zasahovat všehovšudy jednou. Sánchez s Vargasem v blízkosti nizozemského vápna pokaždé obdivuhodně zkrotli, s nečekaně ostrým přístupem oranžových jako by se nedokázali vypořádat. Taktika nechat soupeře držet míč a čekat na ten správný okamžik k jeho vypíchnutí je velmi distinktivně "ne-nizozemská", jenže ukázalo se, že může fungovat.

Procento ovládání balonu bylo z chilské strany občas skutečně drtivé - jako by o něj Nizozemci ani neměli zájem. S obrannými zákroky pravidelně přicházeli ve středu pole, takže Sampaoliho hra ani nemohla být cele efektivní, přestože co se dodržování oné vzývané Michelsovy filozofie týče, mají romantičtí Chilané rozhodně čistší svědomí než chladně pragmatický van Gaal. Ten má ale zase více bodů.

Oběma celkům chyběl klíčový hráč, a bylo to vidět - chilská záloha bez Artura Vidala zkrátka nefunguje. Vidal je silný, energický hráč, který dokáže diktovat tempo hry a zároveň fyzicky ovládat střed pole, což Áranguízovi příliš nešlo (nebo alespoň ne pořád); pokud je váš styl fotbalu založený na nekonečných sekvencích krátkých přihrávek (Nizozemci v tomto ohledu dovolovali Chilanům jít do neskutečných krajností, jen aby míč zase v pravý čas získali zpátky), potřebujete mít uprostřed zálohy někoho, kdo to celé bude organizovat. Bez Vidala nebo jeho adekvátní náhrady se do hry chilské zálohy vkrádala jakási nervozita a nepřesnost, jako by se spoluhráči neustále ohlíželi na hvězdného kolegu, místo nějž zůstalo na hřišti prázdné místo.

Středobodem chilské "házené ve středu pole" tak byl Gary Medel, v národním dresu střední obránce, což mělo logický dopad na útočnou efektivitu Sampaoliho týmu; míč se na chilských kopačkách objevoval zkrátka hlouběji, než jsme zvyklí, a nizozemský přístup k soupeřově záloze (napadat za každou cenu) tlačil Jihoameričany ještě hlouběji, dál od Cillessenovy brány.

Chilské nepřesnosti však neměly na ty nizozemské. Mluvili jsme o tom, že van Gaalova taktika byla nastavená sice možná trochu zbaběle, ale v podstatě správně - tedy z hlediska potřebné efektivity. Jenže Oranjes ztráceli tolik míčů, že to přestávalo být zábavné; klasický "festival zbytečných ztrát" je vlastně docela dobrým přízviskem pro celý první poločas. Neschopnost přetavit bazální herní myšlenku do čehokoliv efektivního, třeba (nějaké, jakékoliv!) střely na branku, sužovala dlouho oba týmy jako olověné závaží.

Jak tedy Nizozemci vyhráli? Důsledné otravování života Sancheze s Vargasem samozřejmě sehrálo stěžejní roli, stejně jako mechanická, nekreativní chilská hra (ukázalo se, že Jorge Valdivia od začátku přece jen chyběl), klíčová však byla van Gaalova šťastná ruka při střídání. Do té doby vyrovnaný souboj se jasně zlomil na favoritovu stranu v okamžiku, kdy oba stratégové dostali šanci sáhnout pro čerstvého hráče - zatímco Sampaoli otupil sílu ve středu hřiště ve prospěch větší přímočarosti a vyměnil Gutiérreze za Jeana Beausejoura, van Gaal stáhl Lense se Sneijderem a poslal na hřiště Depaye a Fera. Pohled na skóre asi napoví, jestli se tento tah vyplatil nebo ne.

Ne že by zrovna Gutiérrez předtím nějak zářil; Sampaoliho rozhodnutí posílit výbušnost na krajích hřiště se dost dobře mohlo ukázat jako správné, protože včerejší Nizozemsko vypadalo ve středu pole rozhodně mnohem silněji než u postranních čar. Jenže problém je v tom, že Beausejour je pomalý, stárnoucí, podsaditý "tank" s obrovským zadkem, zatímco Nizozemci jsou banda mrštných mladíků. Takže nic.

Na druhé straně šlo o trefu do černého. Ukázalo se, že současní Oranjes jsou opravdu životně závislí jak na Arjenu Robbenovi, tak na Robinu van Persiem - je to skutečně soubor 9 fotbalistů pracujících na hvězdné útočné duo, které má maximální volnost a hraje na turnaji ve skvělé formě. Robben byl opět nezastavitelný, trhal chilskou defenzivu na kusy a místy to vypadalo, že van Gaal vlastně "cheatuje" - v určitých zápasech je úplně jedno, jakou nastavíte na soupeře taktiku, protože pokud máte Robbena, on vám ten zápas prostě vyhraje. Rozhodne se, že chce běžet, tak běží. Fantastický fotbalista.

Van Persie však hraje v tomto systému neméně důležitou úlohu, a jeho včerejší absence zřetelně ukázala, jak moc je na něm Nizozemsko vlastně závislé - a jak moc mu chybí nějaká skutečná, alespoň typově podobná náhrada. To je samozřejmě logické riziko plynoucí z toho, že van Gaal zkrátka postavil svůj tým kolem dvou nenahraditelných hráčů. S Kuijtem na hrotu by hráli Oranjes v deseti, a nebyla by to ani chyba blonďatého veterána; chtít po něm, aby na hřišti "dělal Persieho", by bylo holé bláznovství. Van Gaal proto změnil rozestavení 3-5-2 na jakýsi pohyblivý hybrid a řekl Kuijtovi, ať otravuje soupeře, pohybuje se na levé straně hřiště a neplete se do cesty Robbenovi. Také solidní taktika, ale přece jenom tomu něco chybí.

Závěrečným bodem se však ještě vrátíme k oběma úspěšným střelcům, respektive k tomu, kdo jim vlastně na hřišti uvolnil místo. Wesley Sneijder i Jeremain Lens podali doslova hrůzostrašné výkony: Sneijder je pomalý, alibistický, míč mu šíleně odskakuje od nohy a vypadá, že vlastně neumí vůbec nic, Lens měl zase ze své pozice "nebezpečného gólového (polo)křídla" po 45 minutách na kontě 1 (!!!!) přihrávku a 2 zkažené střely. Zejména zásluhou těchto dvou mohykánů působilo Nizozemsko na hřišti dlouho velmi nervózním dojmem a kazilo snad každou druhou přihrávku; základní úkol, tedy vyhrát bez svého útočného tahouna a vymyslet způsob, jak ubránit jeden z nejofenzivnějších celků planety, však van Gaal zvládl nakonec na jedničku.

(dz)


Chorvatsko - Mexiko 1:3 (0:0)

Mexičané v souboji o všechno přehráli Chorvatsko 3:1 a zcela po zásluze slaví postup do osmifinále mistrovství světa, zatímco zklamaní Balkánci balí kufry a do vyřazovací části se nepodívají. Největší rozdíl mezi oběma týmy byl na lavičkách, kde nepoučitelný Niko Kovać dostal pořádnou lekci od Miguela Herrery...

Kovać se přitom snažil svou sestavu obměňovat, vylepšovat... Na jediné prakticky volné a neobsazené místo v sestavě (pomineme-li Mandžukićův post v prvním zápase) vystřídal během tří duelů hned tři hráče, ani Mateo Kovačić, ani Sammir, ani Daniel Pranjić ovšem neuspěli. Právě posledně jmenovaný levonohý fotbalista dostal šanci v záložní řadě Chorvatů včera, na post levého beka se tak vrátil Sime Vrsaljko a Ivica Olić se pro změnu přestěhoval více do středu hřiště.

Jenže největší chorvatský problém zůstal jaksi nevyřešený. Na slabé Kamerunce sestava s Ivanem Rakitićem na pozici nejdefenzivněji laděného středopolaře stačila, proti mnohem silnějším Brazilcům a snad ještě kvalitnějším Mexičanům to ale stačit nemohlo. Pro Chorvaty je rozhodně škoda, že Kovać nesledoval během šampionátu naše zdejší analýzy, které ho za tento tah pravidelně kritizovaly. Možná, že pak by dostal prostor ryzí defenzivní záložník Vukojević, hlídal by prostor za hvězdnou dvojicí Rakitić - Modrić a Chorvaté by měli větší šanci na úspěch. Jenže takto, jakkoliv je Rakitić bezesporu vynikající fotbalista a potvrzoval to i v Brazílii, jeho největší přednosti jednoduše zůstávaly skryté, zatímco jeho mezery v defenzivě dostávaly možnost se projevit v plné parádě.

Mexický lodivod Herrera zůstal věrný své zahajovací sestavě (proč by také ne), a jedenáctka vyvolených mu svou důvěru opět naplno splatila. Vlastně z toho rovnou můžeme udělat dvanáctku, jelikož důležitý podpis pod mexickým podpisem patří také střídajícímu žolíkovi Javieru Hernándezovi. Mexičané byli jednoduše chytřejší, přesnější, hladovější.

Začalo se přitom hodně opatrně, což při vědomí devětadevadesátiprocentní šance, že do playoff světového šampionátu bude moci proniknout pouze jeden tým, působilo zcela logicky. Hlavně Mexičané hned od úvodu chytře zalezli na svou polovinu, nechávali soupeře hrát, do nebezpečné vzdálenosti od vlastní branky ho však v podstatě nepouštěli. A naopak to byli Aztékové, kdo byl nebezpečnějším týmem. Plynulo to z převahy ve středu pole, kde Herrera s Vázquezem a Guardadem (pochopitelně za pomoci dalších Mexičanů, kteří hráli všichni velmi obětavě) měli více ze hry.

Vyplynula z toho třeba téměř dokonalá dalekonosná rána Herrery, jenž levačkou ke smůle Mexičanů orazítkoval jen břevno Pletikosovy svatyně. Po brilantní přihrávce ze středu pole a skvělém náběhu se pak Peralta ocitl úplně sám před chorvatským brankářem, jenže v rozhodující moment podklouzl a branku vůbec netrefil. Tyto první dva výrazné mexické pozdravy ještě Chorvaté přežili, vypadalo to ale, že je jen otázkou času, kdy se Mexiko poprvé střelecký prosadí. Chorvatsko totiž hrozilo jen zcela výjimečně, a to ještě střelami z dálky v podání Pranjiće a Srny, které však nemohly Ochou vyvést z rovnováhy. O mnohém svědčí následující obrázek, kdy zatímco Rakitić se s míčem pohyboval prakticky výhradně na své vlastní polovině, Herrera na druhé straně mnohem více podporoval ofenzivu.

Ve druhé půle se hrál ještě zajímavější fotbal, oba týmy trochu otevřely hru a vyplynula z toho... opět převaha Mexika. Jakmile si totiž Chorvatí troufli vyrazit ve větším počtu hráčů dopředu, zůstával často ze záložníků jediný zatažený Rakitić. A když pak Chorvaté o míč přišli a Mexiko se hnalo do protiútoku, chorvatská defenziva se stávala nebezpečně prostupnou. Mexičané do svého protivníka bušili, po Srnově ruce měli kopat i penaltu, byl to však až nakonec rohový kop, který odkryl další dvě slabiny Chorvatů. Totiž osoby Vedrana Ćorluky a Stipeho Pletikosy. To od rohového praporku odcentroval Herrera, stoper Ćorluka, v inkriminovaný okamžik pověřený hlídáním mexického kapitána Márqueze, se hlavičkového souboje prakticky ani nezúčastnil, nechal Márqueze v klidu zakončit a přestože si pak Pletikosa na míč sáhl a zřejmě měl šanci ho vyrazit, místo toho ho propustil za svá záda a definitivně posadil Mexičany na koně.

A ti neváhali. Už o tři minuty později vykombinovali Peralta s Hernándezem hned tři Chorvaty, od půlící čáry velmi rychle prošli až do šestnáctky, kde následně Peralta předložil ideální gólovou přihrávku nabíhajícímu Guardadovi a ten nabídnutou šanci neodmítl. Nikoho asi nepřekvapí, že se v tu chvíli chorvatská záloha nestihla včas vrátit a v pokutovém území se tak v jednu chvíli ocitli hned tři zcela nehlídaní Mexičané...

Hotovo bylo osm minut před koncem, kdy po dalším rohu prodloužil Márquez míč k Hernándezovi a na toho už zbývala opravdu velice jednoduchá úloha. Zde si vypíchněme dva body. Tím prvním je nacvičený signál Mexika po rohovém kopu, které Aztékové využívají velmi často. Z dvojice Guardado - Herrera vždy rozehrává ten, aby se míč kroutil směrem do brány, a rozehrává zpravidla na přední tyč. Tam dochází k teči, jako v tomto případě od Márqueze, a situace se pro obranu komplikuje. A abych se rovnou dostal i ke druhému bodu, pokud se situace v defenzivní části hry komplikuje pro Ivana Rakitiće, nebývá to pro jeho tým dobré znamení. Na třetím gólu v chorvatské síti má právě on největší podíl, když měl hlídat Hernándeze, místo toho se souboje s ním vůbec nezúčastnil, v klidu ho na malém vápně nechal zakončovat a o postupujícím už poté nemohlo být pochyb.

Zdaleka nejlepší Chorvat na turnaji Perišić pak sice ještě dokázal po hezké narážečce s (výrazně vysunutým) Rakitićem snížit, Chorvaté by ale potřebovali vsítit ještě další tři branky, což proti skvělé zformované a fungující defenzivě Mexika nebylo možné. Místo toho si ještě střídající Rebić vybíjel svou frustraci, brutálně fauloval a zaslouženě si zblízka prohlédl červenou kartu. To už však byl jen výsledek zmaru Kovaćova týmu, který měl potenciál na to, aby na tomto turnaji došel daleko. Jistě, zářez od rozhodčích v utkání proti Brazílii týmu z celkového hlediska nepomohl, největší problém však byl právě v osobě Nika Kovaće.

Mexičané naopak znovu potvrdili svou velkou kvalitu, i při své sedmé účasti na mistrovství světa v řadě si zahrají osmifinále a pokud budou pokračovat v podobných výkonech, mají se Nizozemci čeho bát. A třeba pak i další týmy. Určitě bych nebyl jediný, kdo by si plnými doušky užil co nejvíce zápasů mexického týmu. Tedy i co nejvíce radostných okamžiků pro mexického (a teď už i internetového) hrdinu, Miguela Herreru.

(mh)


Kamerun - Brazílie 1:4 (1:2)

Nevím jak vy, ale já byl při předešlých dvou brazilských vystoupeních na šampionátu poněkud zklamán diváckou atmosférou - zejména tedy hned napoprvé. Včera to už ale bylo o něčem jiném.

Brasília vyzařovala samou pozitivní energii; ačkoliv Kanárci poprvé od roku 1978 nevstupovali do závěrečného utkání skupinové fáze jako jasní osmifinalisté. Všichni byli zkrátka natěšeni, že si Brazilci na odevzdaném soupeři zchladí žáhu, a tak se fandilo ostošest.

Hned úvodem je třeba poznamenat, že Kamerun rozhodně nebyl tak moc odevzdaný, jak se asi všeobecně čekalo. I bez Songa byl paradoxně sem tam schopen kontrolovat hru (jako dosud nikdy), vepředu tropil největší neplechu za celý turnaj (především ze vzduchu, po rozích), a i když si vyloženě fyzičtí záložníci uprostřed pole často pomáhali fauly, vesměs vše se odehrávalo v mezích. Celkově lze tedy říci, že Afričané toto negativní mistrovství završili v pozitivním duchu - i přes další vysokou porážku.

Jinak to ale pochopitelně bylo všechno o Brazílii. Taky občasná kamerunská převaha na míči byla dána převážně tím, že Brazilci obyčejně vypli, potažmo že si prozatím zvykali na pozoruhodně agresivní i efektivní lví presink. Ten obecně lépe absorbovali až ve druhé půli s příchodem Fernandinha a s ním i větší jistoty na míči (protože Paulinho, pokolikáté už).

Nicméně veškeré tohle chvilkové tápání - stejně jako další rozpačitý výkon Daniho Alvese či Oscarovo tápání u levé postranní čáry - v tomhle okamžiku jednoduše spadá do kategorie malicherností. Důležitější spíše je, že Luiz Felipe Scolari konečně viděl, jak by hra mohla vypadat s Fernandinhem; a že Hulk po zranění působil relativně dobře, důrazněji a cílevědoměji, jakkoliv samozřejmě dál čeká na svůj premiérový soutěžní zářez v brazilském dresu.

Podstatným zjištěním se jeví být také to, že Neymar na nesportovní atak Allana Nyoma ihned za pár vteřin zareagoval prvním ze dvou gólů; že se nikterak nenechal rozhodit a mohl by tak být po mentální stránce připraven odtáhnout Seleção za zlatem. Včera se navíc Neymar zejména zpočátku rád pohyboval na hraně ofsajdu, pěkně hluboko, a právě tahle varianta si o odzkoušení říkala už v předcházejících duelech.

Sám Fred je potom hnedka platnější, neboť jeho vázání protihráčů opravdu dochází účelu; nevypadá už tolik jako sám voják v poli s Neymarem kdesi hluboko u půlící čáry. Na druhou stranu je třeba jedním dechem dodat, že tolik prostoru, kolik včera hvězdná brazilská desítka od Kamerunců dostala, ve vyřazovací fázi nedostane ani omylem.

Co si tedy fanoušek z této bitvy Davida s Goliášem může odnést, to jest pouhé minimum relevantních bodů. Hulk, Fred, Neymar a snad i precizní Thiago Silva by po včerejšku měli být ve větší herní pohodě; Fernandinho by měl být zase o chlup reálnější variantou pro základ; a Luiz Gustavo ze svého vysokého standardu nepoleví doopravdy za žádných okolností. Toť zhruba vše - teď hurá na pořádné soupeře!

(td)


Podcast #12

• Potěšili... Héctor Herrera (MEX), David Villa (ESP) (02:05-05:40)
• Zklamali... Wesley Sneijder (NED), Dani Alves (BRA) (05:50-10:10)
• Preview CRC-ENG: Obměněný Albion zkouší nové možnosti (10:10-16:55)
• Preview ITA-URU: Poučí se Prandelli z chyb proti Kostarice? (16:55-26:40)
• Preview JPN-COL: Dokážou se Japonci vzepřít osudu? (26:45-36:25)
• Preview GRE-CIV: Zopakují Řekové Euro 2012? (36:25-42:35)




Autor: Tomáš Daníček, Dominik Zezula, Michal Hruška

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Africký zápisník X. aneb Vyhrajeme titul a poletíme nwa Bali
11.02., 16:11
Africký zápisník IX. aneb Nigérie vs. Bafana Bafana, Kongo vs. Fofana Fofana
07.02., 16:50
Africký zápisník VIII. aneb Čtvrtfinále jen pro Zwane
03.02., 15:02
Africký zápisník VII. aneb Neblú a hraj
02.02., 17:50
Africký zápisník VI. aneb Maroko je velký favorit, Burkina Faso Mali
30.01., 15:43
Africký zápisník V. aneb Sloni vběhnou do Mané že
29.01., 15:40
Africký zápisník IV. aneb Guinejské derby? To je Sylla
28.01., 14:33
Africký zápisník III. aneb Kdo si dá dnes angóla?
27.01., 17:39
Africký zápisník II. aneb Špatné sloNoviny pro domácí
22.01., 20:09
Africký zápisník I. aneb Kdo nekouká na Afcon, bude Hotto mrzet
18.01., 15:28
Afcon 2023: Power rankings před turnajem
13.01., 20:57
Jak Argentina dokráčela ke zlatu? Analýza finále MS 2022
19.12.2022, 23:59
Zápisník z Kataru XXI. aneb Maroko se s medailovými ambicemi ounáhlilo
18.12.2022, 15:15
Zápisník z Kataru XX. aneb Tak co, Francouzi, přeKonaté i Messiho?
15.12.2022, 17:10
Zápisník z Kataru XIX. aneb Prohrát s Marokem? To nesyri
11.12.2022, 21:00
Zápisník z Kataru XVIII. aneb Evropské semifinále? Noppert!
10.12.2022, 15:04
Zápisník z Kataru XVII. aneb Penalty? Bono a klid
07.12.2022, 17:17
Zápisník z Kataru XVI. aneb Penalty proti Chorvatům bývají Yoshidné
06.12.2022, 15:38
Zápisník z Kataru XV. aneb Poláci a Senegalci ssé loučí
05.12.2022, 14:39
Zápisník z Kataru XIV. aneb Favorité postupují, USA a Austrálie mají sMolinu
04.12.2022, 14:20
Zápisník z Kataru XIII. aneb Korejská výhra sladší než Ferrero Rochet
03.12.2022, 15:58
Zápisník z Kataru XII. aneb Španělsko jde dál. Japonsko? Ito
02.12.2022, 15:10
Zápisník z Kataru XI. aneb Austrálie předvádí skok daLeckie do osmifinále
01.12.2022, 14:34
Zápisník z Kataru X. aneb Írán a play-off se prostě neReamuje
30.11.2022, 14:44
Zápisník z Kataru IX. aneb S kim chtějí Korejci vyhrávat?
29.11.2022, 13:09
Zápisník z Kataru VIII. aneb Španělsko mířilo za postupem, ale došla mu siala
28.11.2022, 14:16
Zápisník z Kataru VII. aneb Argentina prolomila beton, Poláci byli szczesnější
27.11.2022, 15:37
Zápisník z Kataru VI. aneb Ostrovní týmy? Dest a hrůza
26.11.2022, 15:20
Zápisník z Kataru V. aneb Neymarnější úvod pro Afriku
25.11.2022, 17:51
Zápisník z Kataru IV. aneb Mdloby navas!
24.11.2022, 13:51
Zápisník z Kataru III. aneb Arabové odsaúdili favority ke ztrátám
23.11.2022, 14:01
Zápisník z Kataru II. aneb Asijské země jsou na MS zatím tírány
22.11.2022, 11:30
Zápisník z Kataru I. aneb Představují se Enneři strýčka Homeboye
21.11.2022, 11:30
Africký zápisník VI. aneb Senegalci ukoulibaly dalšího soupeře
05.02.2022, 02:25
Africký zápisník V. aneb Sliby Chibi
02.02.2022, 18:32
Tipy pro sázkaře: Kdo vyhraje letošní Africký pohár?
28.01.2022, 22:37
Africký zápisník IV. aneb Who's not Ghana win?
23.01.2022, 13:54
Africký zápisník III. aneb Nováčci, plnou Barrow vpřed!
22.01.2022, 00:09
Africký zápisník II. aneb Kamerun stále on Fai-r, Alžířané stále Benlemry
17.01.2022, 19:14
Africký zápisník I. aneb V Kamerunu odstartovala Rallye Abou Bakar
13.01.2022, 19:40
Eurozápisník XVIII. aneb Penalty jak z kRicekého přeboru
13.07.2021, 08:41
Eurozápisník XVII. aneb Penalta? Rozhodčí posLar sen
09.07.2021, 12:36
Eurozápisník XVI. aneb InaMorato celé Itálie
07.07.2021, 14:57
Eurozápisník XV. aneb Dánové nejsou žádná neMæhla
04.07.2021, 20:51
Eurozápisník XIV. aneb Takové vyřazení Švýcarů není koSchär
03.07.2021, 14:25
Eurozápisník XIII. aneb Že Anglie doma porazí Německo? Stone se
30.06.2021, 18:24
Eurozápisník XII. aneb QuaSimóndova msta a vražda favorita v MidSommeru
29.06.2021, 17:38
Eurozápisník XI. aneb Nizozemsko de Roonit slzy, "dva nula je dobrej výsledek"
28.06.2021, 16:08
Eurozápisník X. aneb Un cane in Chiesa
27.06.2021, 02:02
Eurozápisník IX. aneb Dramatická Botka za skupinovou fází
24.06.2021, 17:23
Eurozápisník VIII. aneb Ono sa to podá, ty si predsa Foda
23.06.2021, 17:49
Eurozápisník VII. aneb Slunce, Şenol a pár facek
22.06.2021, 18:26
Eurozápisník VI. aneb Francie výhru netreFiola, a Španělé? Olmost
20.06.2021, 15:26
Eurozápisník V. aneb Nuda v céčku? KDepay! Ta přišla až fo den později
19.06.2021, 12:18
Eurozápisník IV. aneb Dánové sahali po výhře, ale na KdBy se nehraje
18.06.2021, 11:52
Eurozápisník III. aneb Slováci zaujímají Pole position
16.06.2021, 14:13
Eurozápisník II. aneb Sterling se uvedl dRaheem gólem, Patrik schickanoval Skoty
15.06.2021, 13:56
Eurozápisník I. aneb Uffff
13.06.2021, 12:41
PODCAST: Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2019
25.07.2019, 20:29
Africký zápisník XXI. aneb NamlSané Alžírsko slaví
21.07.2019, 00:23
Africký zápisník XX. aneb Žádné IgHaló se nekonalo. Maestro, je to zasEtebou
18.07.2019, 08:35
Africký zápisník XIX. aneb Aliou domů, Giresse! Alžírsko Raïsuje na Senegal
15.07.2019, 16:00
Africký zápisník XVIII. aneb Sbohouo Sloni, Bronnjour Tunisko
12.07.2019, 16:55
Africký zápisník XVII. aneb Semifinále jen pro Zwane
11.07.2019, 15:45
Africký zápisník XVI. aneb Maestru Giressemu nikdo neZaha ani po kotníky
09.07.2019, 17:40
Africký zápisník XV. aneb Doktor Kongo chmAtal po výhře, černí Koné jsou venku
08.07.2019, 17:16
Africký zápisník XIV. aneb Překvápko! Další severoafrický erRohr
07.07.2019, 14:48
Africký zápisník XIII. aneb Hakime, Žiyech?
06.07.2019, 16:13
Africký zápisník XII. aneb Favoriti formou nepolíBenin
03.07.2019, 19:20
Africký zápisník XI. aneb Mon Dié! Takhle se Ounas dávají góly!
02.07.2019, 03:02
Africký zápisník X. aneb Jeden gól a už se chipeVezeze
01.07.2019, 16:23
Africký zápisník IX. aneb Střelba jak u Verdonu, ať N'Jie Gold Cup!
30.06.2019, 12:49
Africký zápisník VIII. aneb Pan Tau: Od zítřka nečaruji
29.06.2019, 15:56
Africký zápisník VII. aneb Vítězství Keni pOmolo, alžírský fotbal m'Bolí
28.06.2019, 13:48
Africký zápisník VI. aneb Kongo nemá šAinu, uGandalf Onyango čaroval
27.06.2019, 15:59
Africký zápisník V. aneb Kamerunu stačily dva Banany, Poté přišlo drama
26.06.2019, 15:06
Africký zápisník IV. aneb Tunisané zklaMali, Mauritánci se koupali na Adama
25.06.2019, 16:32
Africký zápisník III. aneb Jak Maroko Horaebníkovi z lopaty uteklo
24.06.2019, 13:50
Africký zápisník II. aneb Mamma Miya! To je začátek turnaje!
23.06.2019, 16:23
Africký zápisník I. aneb Porazit Zimbabwe není žádný mohaMed
22.06.2019, 12:46
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01
Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2017
07.02.2017, 18:18
Africký zápisník XVIII. aneb Egypťané siani neškrtli
06.02.2017, 16:07
Africký zápisník XVII. aneb Hlavně se zase nepřeprAtsuj
05.02.2017, 00:47
APN v cílové rovince: Sedm věcí, na které se zaměřit v bojích o medaile
04.02.2017, 09:35
Africký zápisník XVI. aneb Klasická Ghana in flaGranti
03.02.2017, 09:45
Africký zápisník XV. aneb Burkinský sen o zlatu rozcupován na Hadary
02.02.2017, 13:08
Africký zápisník XIV. aneb Egypt zachránil kouzelný Kokamžik
30.01.2017, 10:30
Africký zápisník XIII. aneb Tunisko dostalo naBanceno, Kamerun se negal
29.01.2017, 13:02
Africký pohár národů 2017 - shrnutí skupin
27.01.2017, 02:06
Africký zápisník XII. aneb Z Egypta zase Salah suverenita
26.01.2017, 16:10
Africký zápisník XI. aneb Sloni, seri-ously?
24.01.2017, 23:41
Africký zápisník X. aneb Kde nic, tunis - vyřazení Alžírska neM'bolhi
24.01.2017, 15:23
Africký zápisník IX. aneb Jde to'o i bez hvězd
23.01.2017, 02:48
Africký zápisník VIII. aneb Egypt nevede žádný Cúperman, ale zatím to stačí
22.01.2017, 15:04
Africký zápisník VII. aneb Další sloní DRCnutí na cestě za obhajobou
21.01.2017, 08:55
Africký zápisník VI. aneb Senegal pálí, kdy se mu zamané
20.01.2017, 13:51
Africký zápisník V. aneb Gabonmá pro nespokojené fanoušky
19.01.2017, 16:59
Africký zápisník IV. aneb Nedám góla, nevyhrayew
18.01.2017, 01:29
Africký zápisník III. aneb Křeček v bílé košili
17.01.2017, 08:24
Africký zápisník II. aneb Tunis pálených šancí
16.01.2017, 11:34
Africký zápisník I. aneb Burkina vyfasovala bod, jako všichni ostatní
15.01.2017, 16:46
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41
Brazilský zápisník XXV. aneb Bez rváče nejsou koláče
14.07.2014, 12:53
Brazilský zápisník XXIV. aneb Olá, Brasil14!
13.07.2014, 10:39
Brazilský zápisník XXIII. aneb Dvojí tváře nejrozkvetlejších tulipánů
10.07.2014, 12:01
Brazilský zápisník XXII. aneb Sedm kulí do Scolariho žákajdy
09.07.2014, 10:58
Brazilský zápisník XXI. aneb Keylor Navas vs. the World
06.07.2014, 12:45
Brazilský zápisník XX. aneb Návraty do roku nula
05.07.2014, 11:49
Brazilský zápisník XIX. aneb Argentině drogy, USA doping
02.07.2014, 11:58
Brazilský zápisník XVIII. aneb Důstojná africká loučení
01.07.2014, 15:55
Brazilský zápisník XVII. aneb Mistrovství závěrečných zvratů
30.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník XVI. aneb Jak básníci přicházejí o iluze
29.06.2014, 15:38
Brazilský zápisník XV. aneb This Time For Africa
27.06.2014, 11:51
Brazilský zápisník XIV. aneb Argentina póózor, Francie pohov!
26.06.2014, 16:16
Brazilský zápisník XIII. aneb Opakování matka moudrosti
25.06.2014, 16:41
Brazilský zápisník XI. aneb Lepší pozdě nežli nikdy
23.06.2014, 16:01
Brazilský zápisník X. aneb Balkánská kletba po bosensku
22.06.2014, 11:18
Brazilský zápisník IX. aneb Kafe a pět croissantů ke snídani
21.06.2014, 15:04
Brazilský zápisník VIII. aneb Návrat národního hrdiny
20.06.2014, 14:51
Brazilský zápisník VII. aneb Král je mrtev, ať žije král?
19.06.2014, 15:01
Brazilský zápisník VI. aneb Plná ruka žolíků
18.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník V. aneb Den plný kontrastů
17.06.2014, 15:59
Brazilský zápisník IV. aneb Nic není zadarmo
16.06.2014, 10:20
Brazilský zápisník III. aneb Soumrak konzervativců
15.06.2014, 12:41
Brazilský zápisník II. aneb Jak větrné mlýny Španěly semlely
14.06.2014, 16:27
Brazilský zápisník I. aneb Velké oči Nika Kovače
13.06.2014, 16:06

Komentáře (271)

Přidat komentář
Didier Drogba

Robben

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

ale zbytečně moc padá

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

''Van Gaal proto změnil rozestavení 3-5-2 na jakési pohyblivé 4-3-3 a řekl Kuijtovi (nejspíš), ať otravuje soupeře a neplete se do cesty Robbenovi.''

Co? Dyť 3-5-2 furt hráli a Kuijt hrál wingbacka.

Reagovat
domingo

Mam tam, ze se pohyboval nalevo

Reagovat
SIRBRANIKE

Absolútne brilantný článok, vlastne nie článok, ale poézia. To sa číta samo....

Reagovat
Darren Fletcher
Reagovat
Pigeon

vidím v tom paralelu, jak když dáte např. šimpanzovi něco složitějšího, než klacek.

Reagovat
JohnnyDynamite

no co dával mu tam tetovačku

Reagovat
smazaný uživatel

až na toho Garyho Nevilla

Reagovat
smazaný uživatel

Co je tam špatného?

Reagovat
smazaný uživatel

že to byl Phil

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hodně zajímavé, jen škoda, že nikdo nezmínil legendární Karochůch smích, uspávače hadů Vlastu Vláška a "matematika" Kozohorského... Jo a pak ještě toho divného člověka ve studiu, co jej v brýlích uvádí (doposud jsem nezjistil jeho jméno).... Nejlegendárnější hláškou tohoto MS však zajisté zůstane Čapoun a jeho Sančíííz

Reagovat
smazaný uživatel

Ten s brejlema mě vždycky rozsekava. Tam nevidim moc fotbalových znalostí, asi by to chtělo někoho znalejšího...

Reagovat
smazaný uživatel

Petr Kubásek.

Reagovat
smazaný uživatel

Neplánujú sa podcasty aj po MS napríklad pred štartom ligových sezón ako PL,BL a podobne? Dajme tomu žeby sa rozobrali príchody a odchody, plus niečo k letnej príprave.

Reagovat
fantomas

Zatim ne, vyhodnotíme po MS.

Reagovat
smazaný uživatel

co chcete vyhodnocovat...nenajdete ani 10 lidí, kterým by se ty podcasty nelíbily já jsem z nich totálně odvařeneý, opakuji to sice už asi podesáté, ale prostě tohle jsem na českém trhu ještě neviděl, aby mi někdo až pod nos připravil HERNÍ preview atd. Messiho popíše kdejaký Kozohorský, "...ale tohle...to je bomba..."

Reagovat
smazaný uživatel

Mi třeba vadí, že je ta preview část až moc upřednostněna před tou bilancující.

Reagovat
Counter

To jsou přesně ty věci, které bude třeba vyhodnotit 8-)

Reagovat
fantomas

Jednak jak řiká Counter, jednak bilancuje v první řadě zápisník. (Kterej by ale pak chyběl samozřejmě, takže... jo, jak řiká Counter.)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Tak už jen třeba otázky, kdo by to dělal, jak pravidelně by to vycházelo.. se přímo nabízí. Náš čas taky neni nafukovací.

Reagovat
smazaný uživatel

jo takhle, já myslel vyhodnotit jako bud ano/ne :). Tak snad se to povede. Jinak pokud by se o tom uvažovalo ve větší míře, tak bych se nebránil to zpoplatnit, protože ten čas a energie věnovaná tomu musí být hodně velký/á. Sám se věnuji jedné lize, a to jsem svým pánem a žrout času veliký, takže to chápu

Reagovat
smazaný uživatel

Zpoplatnění je hloupost.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Talker

Tak stačilo by jednou/dvakrát týdně udělat tohle k PL, zbytek můžete ignorovat

Reagovat
fantomas

.. kterou hnedka nesleduje polovina stálých autorů podcastů

Reagovat
Talker

Tak kterou soutěž ale sleduje většina stálých autorů podcastů?

Reagovat
fantomas

No.. žádnou. Právě!

Reagovat
Talker

No vidíš, tak PL má polovinu, tak to zvládnete... Jde přece jenom o jeden podcast týdně/max dva (sice 10 zápasů najednou, ale co na tom)

Reagovat
fantomas

Ligue 1 má taky polovinu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

zavolaj tam kiwwiho, krlesa a bubblea,ladyarsenal a ownyho a uz nikdy nikto nebude chciet podcast

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Ono když vidíš, že si to pustí tak 150 lidí, tak bych se spíš nedivil, kdyby to nebylo dále. Což je docela smutný, že si to pustí jen tak málo lidí.

Reagovat
fenixLFC

tak pri tomto tam je zatial 260 zhliadnuti a za seba som to este nepocul, kedze ten cas mi moc nesedi posledne dni

Reagovat
smazaný uživatel

Teraz ide skôr aj o to, že tu podcast naskočí niekedy o 16:00 a pokiaľ si ho nepustíš do 17:00 tak si ho už asi nepustiš lebo sa hraje zápas o 18:00 a potom hneď sa hrajú ďalšie, to už potom nemá až taký význam, keďže tam podstatnú časť tvoria preview k zápasom v danom dní. Keby sa to spravilo na PL niekedy počas týždňa a hodilo sa to na web už v piatok tak by to malo určite kvalitnejšie čísla ....už najbližší voľný deň teda zajtra by mohol mať podcast lepšie čísla.

Reagovat
vocasisko

mít Robbena není Fred?

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Hokaido

Robben>Ribéry . Ten hype okolo Ribéryho a GB byl směšnej

Reagovat
smazaný uživatel

samozrejme, o barlach ho sotva prekona

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nadpis

Reagovat
smazaný uživatel

Robben zatim jednoznacne nejlepsi hrac turnaje

Reagovat
smazaný uživatel

Btw Holandsko hralo 3-5-2 s tim, ze Kuijt hral toho krajniho "beka"

Reagovat
domingo

Kdyz si vezmes dashboardy tech hracu, tak to bylo spis takovy prepinani no. 3-5-2, ale s tim, ze dost hracu na to nebylo zvyklejch.. ono Chile taky hraje takovej zivelnej fotbal, zapasy s nima jsou systemove vzdycky hodne pohyblivy.

Reagovat
smazaný uživatel

14:11 Mistrovství světa už zajímá i Američany

Nedělní zápas mistrovství světa mezi USA a Portugalskem (2:2) přilákal ve Spojených státech amerických rekordních téměř 25 milionů televizních diváků. Popularita fotbalu v USA tak očividně roste, sledovanost překonala dokonce i baseballovou Světovou sérii či finále basketbalové NBA. Na stanici ESPN si nenechalo duel s Portugalskem ujít 18,2 milionu fanoušků, dalších 6,5 milionu vyrovnané utkání zhlédlo na kanálu Univision. Kolem půl milionu lidí se na zápas dívalo na internetu. Šlo tak o rekordní sledovanost fotbalového zápasu v USA, kterým dosud bylo finále MS žen v roce 1999 mezi americkým týmem a Čínou (téměř 18 milionů).

Wow

Reagovat
smazaný uživatel

Je to pěkné, ale 18,2 milionů diváků ve Státech je jako v Česku asi 600 tisíc, takže to úplně žádné terno není. Ale dobrý progress, půjde to v příštích letech ještě nahoru.

Reagovat
Talker

25 mega, ale to je nepodstatné...

Podstatnější je ta informace, že ten zápas sledovalo více lidí než finále NBA nebo světovou serii v baseballu, což jsou sporty před fotbalem

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, jak píšu, ten progress je vynikající...

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

nejde o cisla, jde predevsim o tohle - "sledovanost překonala dokonce i baseballovou Světovou sérii či finále basketbalové NBA"

Reagovat
smazaný uživatel

Viz. o reakci výš.

Reagovat
TheAdy

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Jardin

Reagovat
TopinB

Tak vem si, že je to jak kdyby u nás sledovalo 600 tisíc lidí baseball, golf, kriket nebo rugby

Reagovat
Azazelo RD

Buď přibývá přistěhovalců - latinoameričanů nebo televizorů v jejich držení.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Wat

Já nevim, nedala se ta chorvatská záloha poskládat tak, aby v té středové dvojičce hrál Vukojevič a jeden z dvojice Rakitič/Modrič na AM?

Reagovat
smazaný uživatel

tak urcite dala, ale vy tu delate z Vukojevice nejak extra kvalitniho hrace, coz on uz rozhodne neni..

Reagovat
fantomas

Když tam ani tak neni důležitý, jak moc kvalitní je, ale jak založenej je.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale neni to jen o tom. To by se pak vubec nemuselo hledet na kvalitu hracu, ale jen na pozici. On sam o sobe neni kvalitni, navic mohl bejt jeste uplne z formy, ale to nikdo z vas nevi, protoze, predpokladam, jste na trenincich chorvatu nebyli..

Reagovat
fantomas

Tohle by bylo čistě v zájmu toho, aby právě nejlíp vynikla ta KVALITA dvou nejlepších hráčů týmu. Je mi dost jedno, co předváděl na trénincích, tohle Kovač prostě posral... pokud si nebyl jistej Vukojevićem (způsobem, že ho nevyužil ani jednou ze tří pokusů), potom měl nominovat alternativu.

Ale ne, on tam evidentně jel s tim, že to celý odkope s extrémně kreativnim a "křehkym" double pivotem, což se mu krásně sečetlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Problem je, ze chorvati evidentne alternativu nemeli. Porad verim vic Kovacovi, trenerovi, kterej je vidi kazdej den na treninku, kterej sam hraval DM a je si vedom dulezitosti DM v tymu, nez par nadsencum z EF.

Reagovat
fantomas

Ok, tak potom věřim, že tě výsledkově i herně potěšil

Reagovat
smazaný uživatel

Prvni dva zapasy potesil, ve tretim uz ne, ale dokazu prijmout fakt, ze to mel ztizeny tim, ze museli vyhrat, kdyby jim naopak stacila remiza, tak to mozna postavi jinak. Stejne tak mu verim, ze vi co je pro tym lepsi.

Reagovat
smazaný uživatel

ono to není o tom, aby hrálo 11 nejlepších hráčů, ale aby byl týmový výkon co možná nejlepší a tím, že úplně zabil Rakitiče opravdu hodně otupil svou největší zbraň, nedá se vyloučit, že by mohla být záloha dozadu propustnější, ale tutově by byla mnohem víc nebezpečnější dopředu

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme, ze neni. Ale proc predpokladas, ze on chtel postavit jen 11 nejelpsich a ne to, co si myslel, ze bude fungovat? On je trenuje dlouho, on je zna, vidi je na treninku, behem kvaldy zkousel spoustu variant a na MS se rozhodl pro tuhle. Jak pisu nize, Brazilii temer porazil, nebyt rozhodciho, Kamerun prejeli a vcera uz musel vyhrat, coz predem ztezuje situaci. Navic Mexiko hraje fakt hodne dobre. Jak pises ty, neda se vyloucit, ze by s Ognjenem hrali jeste hur.

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

A vubec. Co udelal vlastne spatne? V prvnim zapase nebyt rozhodciho, tak porazi Brazilii, nebo minimalne remizuji, coz je v podstate uspech, v dalsich prejeli Kamerun a vcera uz museli utocit, protoze potrebovali vyhrat, tak postavil nejofenzivnejsi variantu co mohl, pocital s tim, ze budou vic kontrolovat hru, nez se branit.

Reagovat
smazaný uživatel

paleček dolárku

Reagovat
stas87

ale Kovac nominoval alternativu lenze sa mu bohuzial zranila a do hry ani nezasiahla,pokazil si to ale sam

Reagovat
fantomas

Kterou?

Reagovat
stas87

Mocinic..mal super sezonu,nikto necakal ze ho Kovac zoberie,nema nic odohrate,je mu 20 a je neskuseny ale ak by bol zdravy tak by alternativa bol

Reagovat
fantomas

Hm, toho by ale beztak nepostavil

Reagovat
smazaný uživatel

to je blbost čistá..

Reagovat
domingo

Tam jde spis o prostor, na kterym se pohybuje a jaky tam ma ukoly.

Reagovat
miky10

Hlavní tady je, jakou pozici na hřišti zastává.

Reagovat
fantomas

Dala a měla, voláme tady po tom v podcastech prakticky od samýho začátku. Jestli Chorvati kvůli něčemu vypadli, je to jednoznačně tahle - bůhví na čem založená - Kovačova tvrdohlavost.

Reagovat
Wat

To teda jo. Mně se hlavně nelíbil ten defenzivníma úkolama svázanej Rakitič, nesledoval jsem ho v Seville, ale tohle nejspíš nebyla ta hvězdná posila Barcelony.

Reagovat
fantomas

Jj, určitě ne. Však on i rozehrával jako třetí stoper, neuvěřitelně ho Kovač odstřelil.

Reagovat
miky10

Reagovat
Talker
Reagovat
smazaný uživatel

Holandany moc rád nemám, ale po včerejším zápase jsou pro mě největším favoritem na titul. Očividně totiž dokáží určovat tempo zápasu, aniž drží míč. Prakticky celý první poločas se hrálo na jejich polovině, aniž by se obrana dostávala do nějakých větších potíží. Pošetřili síly, pak na nějakých 15 minut ve druhém poločase zapnuli, dali gól a pak se vrátili ke stylu hry z prvního poločasu. Takhle hrají ti nejlepší. V osmifinále budu fandit Mexiku, ale moc šancí mu proti Holanďanům nedávám.

Reagovat
smazaný uživatel

Na mě působí tak, že v útoku spoléhají spíš na individuální kvalitu dvojice Robben - van Perise, nakopávají míče výhradně směrem k nim a pokud proti nim nastoupí dobře organizované mužstvo, které bude schopné kolektivně bránit a má top kvalitu i směrem dopředu, může je vyřadit. Ideálním příkladem by mohli být Francouzi nebo vyletí nahoru ještě někdo další, jak už to na podobných turnajích bývá. A bude to Brazílie!

Reagovat
domingo

Zas ta individualni kvalita je takova, ze proste muze rozhodnout naprosto kdykoliv.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale je to takové spolehání na nevyzpytatelnou věc.

Reagovat
Talker

Tak je otázka, jestli je někdo dokáže ustrážit. Přece jen díky jejich volnosti s nimi nemůžou chodit obránci všude a když si vezmeš Robbenovu rychlost, tak ani osobka není řešení, protože dokáže soupeři s klidem pláchnout.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasné, takové hráče musíš bránit kolektivně, systémově. Osobka nemá cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Jsou fakt vyborni, vsechna cest.

Reagovat
fantomas

Až tak? Wow, jim nakonec budeš věřit a fandit víc než já.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Kolik treneru by melo koule v zapase o prvni misto natvrdo rict "vyserte se na mic" a nechat Chile hrat kolik, 70% casu? A nepustit je do poradny sance teda?

Jestli budou Robben a RvP zdravi, tak se muze stat cokoliv. Gaal je takovej Darth Vader, genialni hajzlik, toho jen tak nekdo nesunda.

Reagovat
smazaný uživatel

* 63% (myslim)

Reagovat
domingo

To je furt hrozne moc, a mistama to bylo na tuty jeste vic.

Reagovat
fantomas

No, to je sice hezký, ale v záloze má furt 2/3 postů haprující/nevyřešený, obrana taky bůhvíjakou jistotou neoplývá, a celý je to prostě hlavně o dvou hráčích. A to si teda osobně nevybavuju, kdy naposled takovej mančaft něco pořádnýho dokázal..

Reagovat
domingo

To si vsechno uvedomuju (sam jsem vcera nadaval, ze hrajou jak pytel sracek, sam vis), ale oni jsou proste na temny strane Sily

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kamerun je ODPAD a spolek rozhádaných ubožáků

Reagovat
smazaný uživatel

Kto vymyslel nadpis??

Reagovat
smazaný uživatel

Očividně hlupák, když mu tam chybí čárka na "e" a má tam velký počáteční písmeno.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Eh, ok, tak Češi asi na takový inovace ještě nejsou připravený

Reagovat
*CZE*

to se považuješ za revolucionáře nebo jak?

Reagovat
fantomas

Ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Nechte si to až na příští MS. Trochu konverzatismu ještě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Talker

http://www.sport.cz/fotbal/ms2014/clanek/585971-origi-ostrouhal-belgicka-kralovna-omylem-pogratulovala-ke-golu-lukakovi.html#hp-sez

Podle věty "No, každopádně jste hrál velmi dobře" bych si tipnul, že konverzace před ocenováním probíhala asi nějak takto:

Královna: Co se hraje?

Poradce: Mistrovství světa. Fotbal.

Královna: A kdo dával gol?

Poradce: Ten velkej černej, krátké vlasy, Origi

Reagovat
smazaný uživatel

Takže už víme, že má stejné znalosti jako komentátoři ČT.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem chvíli hledal na googlu a je celkem sranda, jak se na ČT valí kritika ze všech stran, co se týče studií a komentátorů na MS. Nutno říct, že až na výjimky naprosto oprávněná.

Reagovat
fantomas

Reagovat
patas92

super sayian

Reagovat
smazaný uživatel

http://i.imgur.com/DSBXVVk.gif

Keep it cool, keep it cool

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nadpis je náhodou boží

Reagovat
smazaný uživatel

ani to nepresiel jazykovou korekturou

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Holanďani jsou sice skvělí, ale pravá prověrka přijde až teď od Mexika

Chile s vidinou postupu nepodalo až tak výkon na 100% a viditelně se šetřilo na domácí Kanárky.

Hol - Mex je 50 na 50 a na postup favorizuju spíše Aztéky

Reagovat
domingo

Hlavne to bude strasne skvelej zapas.

Reagovat
miky10

Já se trochu bojim, aby to nebylo až moc oboustranně opatrný teda.

Reagovat
fantomas

To minimálně Herrera neumí

Reagovat
miky10

Právěže už včera začal opatrnějc a otevřel to až ve chvíli, kdy viděl, jak je chorvatská záloha prostupná a že to vlastně docela v pohodě pude. V tomhle směru budou Nizozemci určitě silnější, líp organizovaný, defenzivnější. Moc se na ten zápas těšim, ale ty obavy v tomhle směru fakt trochu mam no, uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Aztéci nemuseli vyhrát jim stačilo vyčkat až Chorvatum začne docházet dech

Reagovat
miky10

Ok.

Reagovat
smazaný uživatel

určitě jeden z vrcholù tohoto MS a počítám i z prodloužením,

ale pokud Oranjes postoupí pak už to budou Buldoci co chtějí zlomit prokletí Evropanů mimo svůj kontinent a získat tak Titul(a pro ně taky poprvé!)

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, zato Spanelsko to zadna proverka nebyla

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyla no

Reagovat
Atlético de Madrid

Vystihnout slabiny Spanelska v jejich momentalnim rozpolozeni bylo mnohem snazsi nez vystihnout slabiny Mexika. Proti Spanelsku v podstate stacilo "jen" presovat sstred zalohy a nechat sprintovat Robbena proti stoperum. Krom toho nekolik tech golu jim Spanele primo predlozili, takovy kikdy asi Mexiko nepredvede...

Reagovat
Usty

ty chceš bejt prostě za každou cenu mimo, co?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědav na situaci ve středu pole. Jinak - van Sneijder "Robben" Persie - snad góla da. A van Gaal vyrukujou s nějakou ssssssssssssssssenzací. Koneckonců, proč by se prezidnet světa L van Gaal měl nechat vyřadit nějakym "nevýznamnym statem uprostřed Amazonie...nebo Střední Ameriky".

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska jsem napsal email do ČT s vypíchnutím nedostatků jejich komentátorů a expertů na MS s odkazem na místní stránky a několik komentářů k MS a podcast. S tím, že jsem odkázal, že odsud pochází Filip Horký, tak se to tu dá považovat za semeniště talentů. A že je nežádám o to, aby hned všechny místní autory článků nabrali do ČT, ale aby pod pojmem experti do studia mimo bývalých hráčů i lidi, pro které nejsou nová jména 99% hráčů na hřišti. Pak jsem přidal ještě pár odkazů na rozbory Nevilla s tím, že to jde i u bývalých fotbalistů. Pak jsem tam přidal pár komentářů jako že je to ostuda sledovat prakticky pro všechny, kdo ten fotbal sledují častěji, než jednou za 4 roky.

Zkuste jim taky napsat, třeba se to pohne.

Reagovat
patas92

Ještě si mohl přidat pár vlajek

Reagovat
Azazelo RD

Já bych přitvrdil a rovnou spustil masovou letákovou kampaň, a zatímco se z ní bude ČT sbírat, nasadíme cirkusáky, alegorické vozy, pouliční divadlo a možná i dobročinné koncerty. A pokud to bude málo, lituji, ale přijde čas triček: „Čapek ven!“, „Karoch, Csaplár ve studiui? Ne, děkuji!“ ... a pokud je tohle nevyžene, tak přepnu na Novu Fanda a budu koukat na Wimbledon a vypnu zvuk.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

marty9637, fantomas, Fantomasova sestra, Masopust, domingo, krleš a kiwwi (tihle dva jako komentatorska dvojice... mňam) a další... to by bylo studio a komentař!!!

( )

Reagovat
smazaný uživatel

He he, sranda je kdyby tam vlez někdo z nás retardů, tak by tam fakticky řek víc věcí, než internacionálové.

Reagovat
fenixLFC

dat dominga a fantomasa do tejto spolocnosti

Reagovat
smazaný uživatel

Fantomasovo ségra je prej kočka, Pintu to tady nedavno psal.

Reagovat
Staenly10

Red Dwarf.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Staenly10

Reagovat
Josifek

Reagovat
Rarášek

A jak se bude jmenovat vaše skupina za boj proti ČT ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jsi přišel na to, že se jmenuju Filip Horký?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Dík

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu, že sem lezu s adblockem je to to nejmenší, co můžu udělat.

Reagovat
Atlético de Madrid

Ja jim tam taky jednou neco posilal, loni po Capounovo galaprestaveni ve finale Konfederacniho poharu. Prej mu predali seznam mych pripominek. Dal tu byl ten typek co mu posilal clanek se spravnou vyslovnosti hracu a toho Capoun vyfuckoval osobne. Nestane se bohuzel vubec nic.

Reagovat
smazaný uživatel

počkej cože? jak Čapoun vyfuckoval osobně?

Reagovat
Wat

Pěknej dvojsmysl. Asi to myslel tak, že sám Čapek mu odepsal.

Reagovat
smazaný uživatel

notojo. ale jak to víte?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože vyfuckoval mě a já to sem psal.

Reagovat
smazaný uživatel

Čapek mu něco odepsal?

Reagovat
Atlético de Madrid

Ja si nepamatuju nick, ale psal to sem

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si nevzpomínam, kdo mu tu výslovnost posílal... nebyl to dolar?

Reagovat
smazaný uživatel

Zeleznik.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Né, REPLIKATOR nebo někdo takovej. Ale on mu k tomu připsal i celkem osobní výpady, takže se tý Čapkově reakci ani nelze tolik divit.

Reagovat
smazaný uživatel

a co mu odepsal? jestli to tu někde je?

Reagovat
smazaný uživatel

EuroFotbal komunita musí vyslat nějakého diplomatičtějšího "posla"... tak... si připrav řeč.

Reagovat
Talker

Fantík asi ne s jeho "spisovnou" češtinou

Reagovat
miky10

Pražáci by to ocenili a ostatním do toho stejně nic neni.

Reagovat
smazaný uživatel

Já se celkem držel, dokonce jsem ani nezmínil rozpočet a poslal jsem to asi na 7 emailů včetně Čapka a Bosáka.

Reagovat
smazaný uživatel

ono i s tou výslovností to není tak jednoduchý. Jsou jazyky, kde je jen jedna a pak jsou další, kde jich může být milion, k tomu migrace a podobné fenomény, takkže je z toho pak solidní guláš. Chápu kritiku, když není schopen pochopit jednouduchá pravidla(někdo psal před lety do Proofotbalu stížnost na lidi z Galaxie, kde jim vytýkali základní pravidla italštiny, což se dá brát) ale ještě jsem nezažil komentátora, který by měl správnou výslovnost všech jmen, poslouchat u angličanů výslovnost slovanských jmen je děsný, španělské Rafa Machka pro polského cyklistu ze Saxa je zase kouzelné, u keitha tkachuka se nebyli schiopni dohodnout ani komentátoři v USA, bývalý kapitán Colorada má v rodném listě Šakič, 2.p. bez Šakiče, americká výslovnost je proto, že originál nikdo zpoza louže nevysloví.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Jako asi se shodneme, že ta úroveň komentátorů a expertů je až na malé výjimky hodně tragická. Na druhou stranu si myslím, že to rozhodně není jednoduchá práce. Myslím hlavně ta práce komentátora, kdy člověk fakt musí mít umět mluvit, musí mít velkou slovní zásobu, musí mít příjemný hlas pro toho diváka a hlavně musí mít samozřejmě přehled. Všechny tyhle body alespoň do jisté míry splňuje jenom Bosák, který to prostě komentuje přirozeně. Štěpán má možná dobrej hlas, ale snaží se až moc tlačit na pilu a být za každou cenu vtipnej, mluví dost často nespisovně a s tím přehledem to taky není žádná sláva. Vlášek je šašek, Kozohorský dá se říct to samé (a ve studiu je snad ještě horší, což už chce trochu toho antitalentu) a Kalous naprostej průměr, občas bída s nouzí.

Čapek je kapitola sama o sobě - hlasovej projev má dobrej, ale je to stereotypní a dělá spoustu chyb, což dělají ale prakticky všichni. Hlavně je tam ale dlouho a ty tisíce odkomentovaných zápasů se na něm prostě podepsaly, je pak těžké neopakovat se, zvlášť pokud jenom komentujete dění a nepřidáte žádné věcné připomínky a spoléháte se v tomhle jenom na vedle sedícího experta, který je na tom ale většinou ještě hůře než vy

Chce to obměnu, takže to chce i čas, protože komentátorský talent nemá každý a když už ho má, musí se stejně vyvíjet a trénovat ho a to jinak než ostrými live přenosy, kdy vás poslouchají statisíce lidí a upozorňují na každou vaši chybu, stejně nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Bosak je pořad "numero uno" a ČT na něj bude sazet u těch významných TOP utkaní... těch NEJ... u Štěpana je jistý potencial a snaží se, ale zase, jak tu někdo psal... on komentuje, co divak vidí a nedava "moc navíc"... znalosti taktiky a hračů nejsou nijak hluboké a pokud je ma, neukazuje je... a Čapek je taky stalice, i když nic moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Já vím, že to neni jednoduchý, ale aspoň elementární znalosti by mohli mít. Oni fakt působí dojmem, že z toho týmu znají 2,3 hráče a papíry k zápasu si prošli 5 minut před výkopem.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně! Jen více takových mailů, já psal už taky Čapkovi na začátku šampionátu. Snad jim konečně docvakne, že nespokojena je velká spousta lidí.

Reagovat
Arne

Dal bych nějakou velkou akci Eurosportu... Podle toho, jak zvládají bundesligu, tak by MS dokázali udělat kvalitněji.

Reagovat
johan14

Je zaujímavé, že tu je označený Alves za sklamanie dňa, pritom na Eurosporte dnes ráno v programe Brazilmánia bol vyhodnotený ako top.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on je přesně takovej ten wingback, co je vidět kvůli výpadům, ale strašně chybuje, ztrácí a vlastně ani moc dobře nebrání, takže je vlastně ve výsledku dost špatnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky myslim, že jakožto krajní OBRANCE obraně moc nepřida. Leda na starostech. Thiago Silva už prý bere antidepresiva. Předepsali mu je však už v Milaně.

Reagovat
fantomas

Právěže kdyby aspon ty výpady měl !!! Neřeknu ani prd. Ale on hoří, přičemž sere i na ofenzívu.

Reagovat
smazaný uživatel

Musel bych se na to podívat, ale dal bych ruku do ohně, že včera tam byl nejmíň 2x solidně vidět, že tam bylo tak 40 momentů za který bych ho jako trenér uškrtil je věc jiná. Chci ale říct, že spousta lidí vidí u krajních beků jenom tu práci dopředu a že tam kolikrát nechaj stopery parádně vykoupat neni tolik vidět.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Čakal som, že sa viac bude diskutovať o hrote Kolumbie, hlavne v TV, v Podcaste o tom bolo aspoň trochu zmienené. Som zvedavý či ani dnes Pekerman neskúsi Jacksona Martineza, prípadne Ramosa aspoň na pár minút. Pred zápasom už budú vedieť na koho budú môcť naraziť, ale nepredpokladám špekulovanie, takže základ asi Teo a v 80.minúte naskočí Jackson. Ešteže je Bacca zranený a nemôže zasiahnuť do hry lebo to by som bol ešte viac nervózny, že taký kanonieri sedia.

Reagovat
Kyrill

Humorná vložka na konci podcastu

Reagovat
smazaný uživatel

Alespoň, že fotbalu Tomáš (fantomas) rozumí. Pamatuju si, jak hrál jako malej poprvé zápas a při první akci spadnul do bláta a trenér ho proto vystřídal.. jako by se to stalo včera.

Reagovat
Wat

Však to tak bejvá, ne každej fotbalista je dobrej v rozebírání a porozumění taktikám a fotbalu obecně a naopak někteří nehrající lidé jsou zase výborní přes tyhle věci.

Reagovat
CubONE

Reagovat
stas87

sa pri behu potkol a padol?

Reagovat
fantomas

(Vtipný, že ty s Watem reagujete, jako by snad měla bejt moje pravá ségra )

Reagovat
stas87

tak pyta si to reakciu nemyslis? inak ked uz sme u toho ako hras futbal..mozes sa sam tak nejak ohodnotit?ide ti to velmi alebo si bol(ci este si)talent ci priemerny hrac?

Reagovat
smazaný uživatel

Mě to nezajímá, di na seznamku.

Reagovat
fantomas

Vždycky sem ze srandy klad důraz, že sem to v přípravce kopával za Bohemku, ale vyrostl ze mě spíš průměrnej hráč no...

Reagovat
smazaný uživatel

(za upřímnost, nic ve zlym)

Reagovat
Darren Fletcher

3:0

Reagovat
stas87

jedine co mam trosku spolocne s futbalom je zahravanie standartiek vo vsetkom ostatnom nie osm ani ten priemerak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

KOMU TO CPEŠ?

Reagovat
smazaný uživatel

Celej Fantík.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayern +

Zatiaľ s prehladom najlepší hráč MS.

Reagovat
LAM

Neymar

Reagovat
mike.84

Reagovat
Atlético de Madrid

S takovym přehledem ne - Benzema, Neymar, Aurier, James... popravdě za ty tři zápasy mi přišel nejvíc konzistentní Luiz Gustavo, jehož výkon navíc ještě s každym zápasem stoupá.

Reagovat
Bayern +

Ja vždy, keď som zapol Holanďanov, Arjen bol kľúčový. Gustavo si svoju robotu odvádza dobre, to samé Aurier, ale defenzívni hráči v tomto docenení nebudú, na to vsadím barák. Benzema a Neymar beriem, aj keď druhý menovaný ma musí presvedčiť proti lepšiemu súperovi.

Reagovat
Atlético de Madrid

Tak ten Aurier je právě ofenzivní mozek celýho Pobřeží, přes něj chodily uplně všechny akce a asi jsem v životě neviděl, aby někdo poslal do vápna za zápas tolik úspěšnejch centrů, jako on proti Kolumbii...

Reagovat
Atlético de Madrid

ofenzivní mozek je teda možná trošku silnej výraz každopádně on je ten rozdílovej hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Mít Robbena není Fer Hodně povedený titulek

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Teprve až teď mi připadá, že Robben je skutečně doceněný.

Reagovat
Lof

Reagovat
kiwwi

jedno velke minus maju tieto clanky...za kazdu cenu ich drzite v "neprehlednete" a potom tam chyba miesto na zapasy ktore sa hraju...co je to modu?

uz minule tam nebola Bosna (a ludia diskutovali o zapase v nejakom denniku ci co to bolo) a teraz tam niesu Anglicania

Reagovat
Darren Fletcher

presne, mali by ste "neprehliadnite" pocas MS rozsirit na dva riadky, aby tam bolo sest clankov, je to jednoduche a ucinne

Reagovat
fantomas

No to by vypadalo

Reagovat
fantomas

Tenhle článek je tim poslednim, co by něčemu "zabíral místo".

Reagovat
kiwwi

takze je v poriadku, ze v neprehlednete nie je zapas ktory sa aktualne hra ale je tu tento clanok alebo Brasil 2014 - Jedenáctka 6., hej?

Reagovat
stas87

chapes ze Anglicko nikoho nezaujima?strasne nezaujimavy zapas,o nic v nom nejde,maximalne o posledny zapas Lamparda,nevyplakavaj tu kvoli tym zebrakom hej?

Reagovat
fantomas

Anglie tam taky chvíli byla, předevšim to byl ale zápas, ve kterym se vesměs o nic nehrálo, takže by v nepřehlédněte mohl bejt leda tak s ohledem na diskuzi... což přirozeně neni primární zájem webu.

Reagovat
kiwwi

a co je primarny zaujem webu? Nie spokojnost citatelov?

Reagovat
fantomas

Ale ano.. spokojenost čitatelů, ne diskutérů.

Reagovat
kiwwi

a neni to nahodou len tvoj subjektivny nazor?

Reagovat
fantomas

Co prosim?

Reagovat
nani92

Reagovat
miky10

Náhodou vim minimálně o dvou užívatelích, který by s ním stoprocentně souhlasili.

Reagovat
fantomas

Filip 13 a ty?

Reagovat
miky10

Filip 13 a tvoje ségra.

Reagovat
fantomas

Ségra se mnou moc nepeče

Reagovat
smazaný uživatel

Nebul a koukej se učit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
Arne

Tyhle články jsou alfou a omegou MS na webu, ty kdyby v nepřehlédněte zabraly všechna tři místa, tak by to furt bylo obhajitelné...

Teď je to složitější, když máš každý den čtyři zápasy, ale většinou ty dva současně hraný se tam hodí... A ty zápasy máš navíc nahoře v té tabulce, takže myslím, že není problém si klikat tam.

Reagovat
fantomas

Reagovat
kiwwi

tam ale nevidis pocet novych prispevkov... ja neviem, ale su tam 3 sloty a hraju sa dva zapasy, to je taky problem mat tam pocas zapasov dve miesta vyhradene na zapasy? resp. jeden a jeden ako prvy na stranke?

Reagovat
Arne

Většinou to tak je, včera na to služba zapomněla, pak se to tam v průběhu zápasu dalo... Počet nových příspěvků - vy fakt někteří tou diskusí na EF vyloženě žijete.

Reagovat
fantomas

Kiwwimu prostě splývá diskutér a čtenář, přitom ta druhá skupina je přirozeně několikanásobně početnější. Vůbec bych se timhle nezabejval, kdybysme měli hledět primárně na zájmy diskutérů, co chtěj spamovat pod zápasem Anglie, můžem místo každýho reportu a preview psát "Tam dole si můžete diskutovat, děkujeme"...

Reagovat
Fabregas@ole

Jaký z dosavadních zápasů na šampionátu vás nejvíc uchvátil?

Reagovat
SIRBRANIKE

Nemecko - Ghana

Španielsko - Holandsko

Reagovat
Fabregas@ole

Jojo, ale až ty druhý poločasy

Reagovat
Rarášek

Německo - Ghana

Švýcarsko - Francie

Reagovat
Bayernista18

Francie - Švýcarsko, 1 z nejhezčích zápasů za X let.

Reagovat
Fabregas@ole

Pro mě jasná volba.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele