Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery

15.06.2016, 09:30
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Před šesti lety záložník Zoltán Gera pomáhal podceňovanému anglickému Fulhamu až do finále Evropské ligy. Už tehdy měl po třicítce. Pak se vrátil do Maďarska a ve Ferencvárosi na ještě starší kolena chytil druhý dech - letos mu po dlouhých 12 letech pomáhal zpět na trůn. Na Euru už každopádně v 37 letech neměl stačit, ani této výzvy se však nestárnoucí Gera nezalekl a včera výtečně režíroval maďarské vítězství v derby s Rakouskem...

Ještě, než se pustíme do rozboru všech tří utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Eurozápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Rakušanům elán z úvodních deseti, patnácti minut v obou poločasech nevydržel. A je to škoda, protože především začátek utkání v podání svěřenců Marcela Kollera bylo něco, čeho jsme dosud na Euru nebyli svědky příliš často. Hlavní motor našich jižních sousedů byl uprostřed zálohy, kdy si zpočátku dokonale vyhověli David Alaba, Julian Baumgartlinger a Zlatko Junuzović.

Rakouský tým na hřišti působil naprosto dominantně - Baumgartlinger operoval po celé šířce hřiště a během zmíněných 15 minut přerušil dobré čtyři útoky Maďarů. David Alaba naproti tomu spojil obě své rakouské funkce - totiž pozici box-to-box záložníka a sekundárního tvůrce hry. Dynamický fotbalista kromě čtyř klíčových pasů navíc trefil hned v úvodu tyčku.

Zhruba od 15. a 60. minuty však Rakušané vždy upustili od aktivního presinku, při bránění nechávali svoji hru trestuhodně roztaženou, takže maďarský tým mohl v klidu kombinovat i před soupeřovým vápnem. Před pauzou nevyužil obrovskou šanci Dzsudzsák, ve druhém dějství se ale kromě záložní řady rozpadla i obrana, což už vyústilo v gól. Po Dragovićově vyloučení se navíc kritické prostory logicky ještě exponenciálně rozšířily.

2) Hlavním důvodem této transformace obrazu hry byl Zoltán Gera. Jeden z veteránů Eura, už sedmatřicetiletý středopolař Ferencvárose, měl v trojčlenné záloze spolu s Nagym nejvíce defenzivních povinností a nutno říci, že se jich zhostil fantasticky. Po slabším rozjezdu se stal nepřekonatelnou skálou, která utnula tipec hned 13 útokům Rakouska.

Právě on byl (vedle zranění) klíčovým faktorem, proč se ze hry vytratil Junuzović a proč byl prakticky odstřižen ze hry útočník Janko. Maďaři navíc z jeho získaných míčů založili několik útoků a potvrdili, že dovedou uštknout při sebemenším zaváhání soupeře. To by pro ně mohla být cesta i směrem k postupu ze skupiny.

3) Euro je zoufale skoupé na útočnou kvalitu. Další oběť, Marc Janko, vydržel na trávníku pouhých 63 minut a nutno přiznat, že i to bylo ažaž. Dvaatřicetiletý útočník Basileje bývá v klubu nesmírně efektivní, jeho gólová bilance je pozoruhodná. Typická rakouská devítka však jen navázala na trend, který staví hrotové útočníky na šampionátu do temného stínu.

Dosud se z tradičních hroťáků gólově ze hry prosadili jenom Olivier Giroud, Graziano Pellè a včera Ádám Szalai. Janko se naopak připojil k dlouhé řádce borců, jejichž budoucnost může být na turnaji ohrožena. Jeho statičtější projev dnes Rakousku spíš škodil, za celé své působení se dotkl míče jenom 15x, zatímco gólmana Királyho ani jednou jedinkrát neohrozil.

(mu)





1) Portugalská flexibilita v ofenzivní fázi nadělala islandské defenzivě pořádné potíže. Portugalci sice nastoupili ve formaci 4-4-2 bez typického hrotového útočníka, i přesto ale (nebo spíše díky tomu) byli především v první půli zatraceně nebezpeční.

Oba útočníci totiž týmu dobře pomáhali při postupném útoku - jeden z nich se vždy stahoval do hlubších pozic, čímž svému celku umožnil kombinaci skrz defenzivní val soupeře. Někdy se takto vydal až k postranní čáře, aby roztáhl hru, častěji však jeho pohyb mířil mezi linie. Portugalci tak za pomoci čtyř hráčů vytvořili strukturu vhodnou ke kombinační hře - od postranní čáry dodával potřebnou šířku krajní bek, pod kterým hru zajišťoval nejbližší střední záložník. Do prostoru mezi linie si pro změnu sbíhal útočník, zatímco se krajní záložník vydal do středu hřiště, kde měl trochu volnější pole působnosti.

Tohle neustálé prolínání nadělalo záložní řadě Islandu značné potíže - jejich hráči byli v defenzivním bloku orientováni spíše na protihráče než konkrétně na daný prostor, který by měli neustále okupovat. Díky tomu se Portugalsku několikrát podařilo určitého hráče vytáhnout a uvolnit tím tak místa, do kterých si okamžitě zaběhl jiný člen ofenzivní vozby. Tato variabilita pak vedla k vytvoření několika solidních šancí a nikdo by se zřejmě nemohl divit, kdyby byl o poločase rozdíl ve skóre větší než jednobrankový.

2) Portugalci byli na ofenzivní plán Islandu dobře připraveni. Přesto však stačilo jedno individuální zaváhání k tomu, aby přišly o dva cenné body. Přechodová fáze outsidera se skládala převážně z dlouhých nákopů vpřed a následného boje o odražené míče. Obranná linie v čele s Pepem na to zareagovala správným způsobem - dostatečně dlouho držela vysokou linii, čímž zajistila, že se budou souboje o míč odehrávat ve velké vzdálenosti od vlastní branky. Solidní bylo i postavení středních záložníků, kteří se v takových chvílích pohybovali v těsné blízkosti obranné čtyřky, a stejně tak krajních záložníků, kteří nezůstávali viset ve vysunutých útočných pozicích.

Paradoxní také bylo, že tato taktika vedla dvakrát či třikrát dokonce k rychlému brejku Portugalska. Jednalo se o momenty, kdy Islanďané hodlali standardní situaci poblíž půlicí čáry vyřešit nakopávaným míčem k pokutového území soupeře. Kvůli tomu do ofenzivy zapojili větší množství hráčů, kompletně však opomenuli pokrýt případné odražené míče - jakmile pak tedy prohráli první souboj, mohl protivník okamžitě přejít do útoku.

Při gólové situaci však došlo k jednomu z mála zaváhání. Islandu se sice podařilo vyhrát prvotní souboj a dostat se k odraženému míči, přesto se obranný celek nacházel v celkem komfortní situaci. Následně si ale značně nevyhověli Pepe s Vieirinhou - osobně si myslím, že jakmile se Pepe dostal kvůli náběhu útočníka do pozice pravého beka, měl nastalou situaci vyřešit zónově, tudíž pokrýt střelce branky a zachycení náběhu hrota ponechat na Vieirinhovi (který se v daný moment nacházel v pozici stopera). To ovšem neudělal, naopak svým pohybem dost možná zmátl i svého pravého beka, díky čemu mohl Bjarnason naprosto nerušeně vyrovnat.

3) Závěrečný favoritův tlak působil spíše platonickým dojmem. Ačkoliv měli Portugalci na vstřelení branky takřka celý poločas, strhnout vítězství na svou stranu se jim již nepodařilo. Ba co víc, s blížícím se koncem se sice ještě stupňovala optická převaha, nicméně výrazné šance již nepřicházely.

Ačkoliv hru bezesporu oživil mladý Renato Sanches, který předvedl pár drzých výpadů, stala se hra party okolo Ronalda daleko čitelnější - víceméně vymizela snaha překonávat blok postupnou kombinací, útoční hráči si přestali tak výrazně sbíhat a čím dál tím méně se do hry zapojoval střed pole. Těžiště kombinací se pak naplno přesunulo na kraje hřiště, odkud do vápna přicházely centry. S těmi sice v první polovině hry měl soupeř potíže, zároveň je ale Portugalci využívali v trochu jiných momentech - obvykle tak řešili finální fázi poté, co se jim podařilo proniknou skrz záložní blok soupeře, tudíž byla obrana v pohybu směrem k vlastní brance a ve výsledku tak v mnohem horší pozici pro jejich odvrácení. Případně tu byla možnost zvolit ostrý střílený centr mířený na malé vápno (viz branka Naniho) nebo zpětnou přihrávku na dobíhající hráče.

V závěrečné fázi však tyto centry daleko častěji přicházely z hloubky pole, což mohutným stoperům náramně vyhovovalo. Můžeme tedy říci, že na konci Porugalci zvolili způsob hry, který hrál Islandu perfektně do not. A ačkoliv nám kvalita vypracovaných šancí říká, že měli rozhodně zvítězit, závěrečná pasáž zase indikuje, že prostor pro zlepšení tady rozhodně je.

(vs)

Autor: Marek Ustohal, Víťa Srp

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41

Komentáře (104)

Přidat komentář
Recoba Inter

OT: co říkáte na Warcraft?

Reagovat
Azazelo RD

Nejlepší byla jednička, i když označení max. čtyř jednotek najednou byla docela pruda.

Reagovat
Recoba Inter

aha, no já myslel film, který aktuálně fičí v kinech

Reagovat
Recoba Inter

ale díky

Reagovat
fabec1222

V pohodě, hry neznám, takže to, jak je to zasazený do příběhu hry neřešim, ale celý ten svět a mytologie mají dobrý potenciál do budoucna. Sympatické používání pravé RPG magie a celkové různé mrknutí na různé styly PC her. Klasicky zbytečně přeefektováno na úkor klasických triků. Herci dost průměr až podprůměr (Foster, Copper), a ještě mi to přišlo zbytečně krátký, hlavně na konci se všechno dělo strašně rychle, klidně mohli zajít víc do hloubky

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik nás čeká pokračování a jaké budou tržby?

Reagovat
Recoba Inter

Jojo, s tímhle se určitě ztotožňuji. Hlavně souhlas s herci a se závěrem a ta magie byla velké plus.

Reagovat
pajka-juve

Souhlas, jenom si mohli odpustit to, že v podstatě mění celkem historii důležitých okamžiků v celým světě Warcraft . Například to, že Doomhammer není Frostwolf, ale zástupce načelníka Blackrocku Blackhanda nebo že Garona má zabít krále před očima jeho syna a tím podnítit jeho nenávist vůči orkům, aby je chtěl všechny povraždit nebo pochytat a ty co zajmou umístit do internačních táborů

Reagovat
Recoba Inter

to jsou celkem důležité věci

Reagovat
Y.N.W.A

toto je můj nejoblíbenější Ork https://i.ytimg.com/vi/nxJlkLZwd8k/hqdefault.jpg

Reagovat
Azazelo RD

Ork určitě. Ale oblíbenej? Toho by ani Orkové neměli rádi.

Reagovat
Y.N.W.A

je mi ho tak nějak líto, že musí žít mezi lidmi

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
fenixLFC

strasne ploche

Reagovat
Swarley

parádní nostalgie

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mickey mouse

pro fanoušky naprosto skvělé

Reagovat
Zaschrona

dojna krava na fanousky

Reagovat
Le Gunner

Radši Warcraft než Hobita.

Reagovat
pajka-juve

Paráda, pro fanouška lahoda, kdo to nezná tolik může být celkem dost ztracen za začátku

Reagovat
Recoba Inter

Já ten svět samozřejmě znám z her, ale i tak jsem si připadal během děje trochu ztracený. Myslím si, že kdybych četl knížky, tak by to bylo s tou orientací uvnitř děje ještě lepší.

Reagovat
bayern987

Paráda rozhodně se vyplatí na něj jít.

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu jsem videl jiny zapas nez vetsina diskutujicich. Mne se Portugalsko a to zejmena v prvnim polocase ohromne libilo. Dynamika, kombinace, po technicky strance, vse naprosto TOP. Ze z toho nakonec nebyly 3 body bylo vcera proste smolne. Tech zavahi v obrane se, ale ten tym bude muset vyvarovat, jinak o nej strach nemam. Zaloha je bestialni a pokud jde o system tam Santos bude v pokrocile fazi turnaje jiste jeste kouzlit. Z toho bude finale

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko je uz nejmin 8 let prumer a ani letos to nedotahnou daleko

Reagovat
kylo ren

Reagovat
cetto

Njn záložníci jako Deco, Rui Costa, Figo nebo Maniche, skvělý Baía v bráně nebo nejlepší portugalští útočníci za posledních 20 let Pauleta a Nuno Gomes.. takový tým se nesejde každej rok. Ted mají zase lepší křídla + obranu na zhruba stejné úrovni

Reagovat
Azazelo RD

Už je to tedy delší čas, ale byl Baia opravdu skvělej?

Reagovat
smazaný uživatel

ani omylem :)

Reagovat
GjøvikFF

Reagovat
Azazelo RD

Tak si to pamatuji správně. Dík.

Reagovat
GjøvikFF

Baia byl tak možná dobrej model, brankář byl podprůměr. Nechápu, kde se ta jeho reputace vzala. I tehdy ho hodně lidí a novin považovalo za něco extra.

Reagovat
Hokaido

Ricardo > Baia

Reagovat
Hokaido

A Pauleta mi přišel jako spalovač, ale mockrát jsem ho neviděl.

Reagovat
Y.N.W.A

V prvním poločase famózní, kombinace perfektní, rychlá, vertikální, nebezpečná... když hráli jako tým, jehož členem byl i Ronaldo, fungovalo to skvěle a rychle to mohlo bejt 3:0 ...s blížícím se závěrem se však objevila nevýhoda přítomnosti hvězdy - Ronaldo ukázal, jak týmu nepomáhat... a tým s hráčem, kterej po závěrečným hvizdu nedokáže podat ruku soupeři, nemůže uspět, bohužel...

Reagovat
smazaný uživatel

Podla mna sa jasne ukázal rozdiel medzi Ronaldom a Messi. Ronaldo je celkom závislý na záložníkoch, Messi nie.

Reagovat
cetto

Souhlas, hráli dobře. Třeba Vieirinha, jak obešel 2 hráče a pak z docela crazy pozice skvěle zakončil

Reagovat
fantomas

No Vieirinha teda jinak asi snad nejslabší z Portugalců, příště bych tam určitě zkusil Cédrika.

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím z tý užší smetánky týmů (možná s Německem) nejhezčí výkon. Ale to vždy nestačí, takže tam zase až tolik pozitiv nehledám, protože to je fatální taktická chyba si nepotvrdit ty tři body. Jinak sem zvědavej jak ta kombinace a dynamika půjde proti silnějším celkům, který budou až v případným OF nebo ČF.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
jmj.mirasek

Pepe by se měl zakázat. s náladovou Kristýnkou kazí dojem z Portugalska, které jinak hrálo dobře a rozhodně si zasloužilo vyhrát. Ale Island měl na stadionu 10% svýho obyvatelstva...tak asi vyšší síla rozhodla : )

Reagovat
smazaný uživatel

Sanches Ještě má mezery v řešení situací a je to trochu janek, ale na míči jede jak buldozer. Těším se moc.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

zadny rozdil mezi alabou a gerou, ba naopak byl gera daleko lepsi......., karochu poser se....

Reagovat
Tsigi

Jak je na tom William Carvalho? Pár let zpátky byl kolem něj těžkej hype, jasnej základ nároďáku nevybojoval, pořád je v Portugalsku? Progres se zastavil nebo jenom náhoda?

Reagovat
smazaný uživatel

Hype kolem nej vybudoval Fantomas.

Reagovat
fantomas

Right...

Reagovat
smazaný uživatel

*Alright

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád je dobrej, hrál i v přípravě docela dost, ale nehodí se tam, takhle je ta záloha lepší.

Reagovat
Kowe

poslední rok nic moc, potřeboval by přestoupit, aby měl kam růst

Reagovat
FC Porto FC

Nesouhlas

Reagovat
Kowe

s přestupem nebo s hodnocenim jeho sezony?

Reagovat
fantomas

Tak za to může i to vážnější zranění, který ho na začátku sezony vyřadilo a trochu rozhodilo. Jako sezonu měl horší než Danilo, ale zas bych to nepřeháněl, i jeho výkony přispěly k tomu, že se SCP tak dlouho rvalo o titul. Ale souhlasim asi s tim, že už to po tomhle turnaji chtělo přestoupit. Zároveň si ale myslim, že by měl hrát základ i tady za Portugalsko, ne místo Danila, ale s nim.

Reagovat
smazaný uživatel

A jak konkrétně ta záloha ?

Reagovat
fantomas

Viz níže. 4-2-2-2, Danilo-William, Gomes-Mário, Nani-Ronaldo.

Reagovat
smazaný uživatel

Gera byl z Madaru jeden z nejhorsich. Spousta pokazenych prihravek, proranych souboju. Fakt by me zajimalo, jak jste mohli vybrat zrovna jeho. Salaj, Kadar, Naď, Kiralyj.. Vsechno o tridu lepsi vykony.

Reagovat
fantomas

Reagovat
kylo ren

Reagovat
vacin

Číst na základě čeho je hráč zápasu vybraný to ne, ale i tak budu klidně kritizovat...

Reagovat
smazaný uživatel

Mne je ukradeny, co tam pisou, ja to konstatuju na zaklade toho, co jsem videl.

Reagovat
stas87

Citanie bude asi tvoja slaba stranka, ze?

Reagovat
smazaný uživatel

Už je neuveritelné že v jeho veku 37 r. hráč z madarskej ligy hrá na ME v zálohe.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Mada

tvá blbost nezná mezí

Reagovat
oli9

Madarsko včera příjemně překvapilo . Za to Ronaldo at hrou , nepodaním ruky nebo tím vyjádřením o Islandu

Reagovat
smazaný uživatel

Tím teda rozhodně nepřekvapil.

Reagovat
jenage

To je ten Dragovič, co měl jít do United?

Reagovat
Swarley

Andre Gomes je prostě boží, zaber Edo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Mada

Reagovat
Rarášek

Reagovat
Phillipinho

Moc se mi libi Joao Mario

Reagovat
fantomas

Zrovna včera teda zaostal za očekávánim a hrál celkem dost pod svý možnosti.

Reagovat
Phillipinho

Jako jo, docela vcera kazil, ale je videt, ze to v sobe ma. Mne se teda libi vic nez Gomes. Pohyblivejsi, rychlejsi, porad se snazi neco vymyslet....

Reagovat
fantomas

Fakt jo? Gomes teda podle mě absolutní král zálohy, krásný horizontálky, silnej v soubojích, super náběh pro tu asistenci (to je zrovna třeba specialita Mária a to tam včera vůbec neměl)...

Reagovat
Phillipinho

Ale jo vcera Gomes hral dobre, ale ja tady z nej nejsem az tak uchvacenej jako ostatni. Mozna proto, ze jsem ho v letosni sezone videl mockrat a nebylo to od nej letos vubec dobry. Potencial ma obrovskej, ale zatim ma velky rezervy ve finalni fazi. Vcera teda zaznamenal asistenci, ale jinak ma finalni fazi spatnou. Navic kazi jednoduchy prihravky, coz jsme vlastne mohli videt parkrat i vcera. Maria jsem tak casto samozrejme nevidel, ale zda se mi, ze je lepsi. Nebo ne? Ty castky co litaji kolem Gomese jsou dost prestreleny....

Reagovat
fantomas

Lepší než Gomes? To zas já nemůžu srovnávat z tý druhý strany tolik. Každopádně má na víc, držel se dost při zemi, hrál to možná zbytečně opatrně a, jak řikám, měl by tam mít víc takových vertikálních náběhů, jakej před gólem předved Gomes.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: http://fotbal.idnes.cz/david-lafata-po-zapase-spanelsko-cesko-dhf-/euro-2016.aspx?c=A160614_221649_euro-2016_tof

Ten Vrba je opravdu debil Lafata měl za úkol bránit Piqueho. Fór století.

Reagovat
10

10 14.06.2016 10:38

jako pokud je reakce Vrby na vysunutí Piqueho na hrot ta, že na něj dá osobku v podání Lafaty, tak máme větší problém, než jsem si vůbec chtěl připustit...

já to myslel jako vtip...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Já právě furt doufal, že se tam Lafata inicativně nasral v rámci nějakýho 'všichni bráníme Španěly v šestnátce', ale tohle je superfór

Reagovat
db18

Reagovat
Mada

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby nehlavičkoval Pique, tak by hlavičkoval Ramos, který sál hned za ním. Na toho se zase vysral Hubník.

Reagovat
db18

eeh... nevysral

Reagovat
smazaný uživatel

Na něj se vysral Dočkal, že jo..

Reagovat
db18

Hubník svého hráče měl...

Reagovat
vitasrp

Debil Tohle je holt další z nevýhod osobního bránění, jakmile vystřídáš, nastupující hráč tak nějak automaticky brání stejnýho ofenzivního borce. A zatímco teda souboje Necid x Pique jsou poměrně vyrovnaný, Pique x Lafata už zdaleka tak ideální není.

Reagovat
smazaný uživatel

No promiň, takže jeden tvůj hroťák je o dvě hlavy větší a vystřídáš ho, tak jeho defenzivní úkoly přejdou na toho, co má metr sedmdesát (Lafata má víc, myslim to teoreticky)? To je tak těžký přehodit starost o nejvyššího hráče na hřišti teda na někoho jinýho? Já nevim, nejsem trenér, jen se ptám.

Reagovat
vitasrp

Pokud jde o extrémní situaci (například pokud by tam šel absolutní prcek, nehlavičkář), pak to změnit samozřejmě musíš. Nicméně ve většině případů se to trenéři snaží neměnit (aspoň mi to tak přijde), protože by to mohlo způsobit chaos, kdy by ti dva hráči nakonec přesně nevěděli, koho mají vlastně bránit.

Reagovat
Mada

Reagovat
fantomas

Btw má někdo podobnej pocit, že Moutinho už je v tomhle portugalskym týmu vyloženě zralej na náhradníka? Trochu brzda uprostřed tý dynamický zálohy, i třeba na BBC se o přestávce zaměřili na to, jak Portugalci několikrát odmítli jít do slibnýho brejku a radši to podrželi - o čemž ne náhodou vždycky rozhodoval právě Moutinho, jako by stále žil z režimu Benta.

Podle mě William - Danilo je ta cesta. William sice dovede působit líně, ale zároveň to neni tak, že by byl statickej nebo neobratnej, a s Danilem by se mohli obecně perfektně doplňovat. Když se Santos nebál vsadit na Guerreira nalevo a na Renata tak brzo z lavičky, dost doufám v to, že provede i tuhle "sázku na mládí".

Reagovat
Eric_The_King

Přesně tak. Obvzlášť s tím, jak si ti krajní hráči v záloze trochu sbíhali do středu a dost suplovali tu jeho clutch pozici. William zahraje pozičně, Danilo to oběhá a bude .

Reagovat
fantomas

Reagovat
Eric_The_King

A mě se teda ani ten Joao Maria nelíbil, klidně by tam mohli zkusit Sanchese

Reagovat
fantomas

Já bych to zatim s Renatem nepřeháněl uživí se stejně spíš jako žolík imo, Mário pude nahoru.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
10

podle mě na tohle čekal asi tak týden, když se trenér Islandu dotknul jeho mega ega s tím herectvím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele