Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah

20.06.2018, 11:20
Názory a komentáře
Již včera jsme s největší pravděpodobností poznali prvního nepostupujícího; Egypt už spasí pouze zázrak v podobě saúdského skalpu Uruguaye, a nejen to. Rusové mezitím už teď vstřelili stejně gólů jako Španělé v průběhu celého svého zlatého tažení z roku 2010 a zaznamenali nejlepší hostitelův vstup do turnaje v dějinách, když těsně předčili Itálii roku 1934. Skupina H nabídla výhry dvou papírových outsiderů, Evropa a Jižní Amerika tentokrát ostrouhaly...

Ještě, než se pustíme do rozboru všech tří utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Ruského zápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Prvních pět dní šampionátu se obešlo bez vyloučení, v tom šestém však čistý štít vydržel pouhé tři minuty. Pak se Carlos Sanchez ve vlastním vápně dopustil hry rukou, a jelikož tím zamezil takřka jistému gólu, byla mu ukázána rovnou červená karta - po Jose Alberto Batistovi z roku 1986 se jednalo o druhé nejrychlejší vyloučení v historii světových šampionátů.

Před touto sezónou sice bylo pravidlo o trojím trestu výrazně upraveno a nyní platí, že pokud se hráč dopustí prohřešku uvnitř pokutového území a následuje tak penalta, měl by za své počínání vidět pouze žlutou kartu. To však neplatí komplexně pro všechny situace - pokud se faulující dopustí obzvláště tvrdého zákroku, vyloučení se nevyhne, totéž platí i v případě, že zmaří vyloženou brankovou příležitost bez snahy zahrát balón - v takovém případě se nejčastěji jedná o držení za dres či přistrčení soupeře. Třetí výjimku pak tvoří právě hra rukou; jestliže hráč horní končetinou úmyslně zamezí vyložené příležitosti či jasnému gólu, musí počítat s tím, že bude vyloučen. A přesně do téhle kategorie počínání Carlose Sancheze bohužel pro celou Kolumbii spadalo.

Kolumbii slouží ke cti, že více než 85 minut trvající oslabení odehrála s otevřeným hledím. I kvůli brzy inkasované brance se Los Cafeteros nemohli stáhnout do defenzivní ulity a jen čekat, s čím přijde soupeř, naopak museli sami vyvinout nějakou ofenzivní iniciativu. Na konci první půle se jim podařilo vyrovnat a i v druhé půli se soupeřem dlouho drželi krok, v posledních patnácti minutách hráčům v žlutých dresech ale přece jen došly síly a po laciné chybě po standardní situaci inkasovali podruhé.

2) Jako poněkud kontroverzní se také jevily taktické zásahy hlavního kouče Kolumbie, Josého Pekermana. Ten nejprve po půlhodině hry poněkud překvapivě stáhl rychlého Cuadrada, jehož nahradil středopolařem Barriosem. I přes prvotní nevěřícné pohledy kolumbijských fanoušků se však ukázalo, že tento tah měl rozhodně smysl.

V úvodních minutách po vyloučení se totiž hra často rychle přelévala z jednoho konce hřiště na druhý a Kolumbijci nedokázali pořádně kontrolovat střed pole - takový Kagawa si v prostorech mezi liniemi nezřídka našel nějaké to okénko, odkud mohl tvořit hru. Stažením záložníka Juventusu se sice Pekerman připravil o velkou zbraň v podobě mimořádné rychlosti, pro svůj tým tím však získal větší stabilitu a tomu se postupem času podařilo nejprve vyrovnat hru, a posléze i výsledek.

Druhá změna byla též veskrze pochopitelná - Juana Quintera na pozici čísla deset nahradil James Rodriguez, kterého ze základní sestavy vyřadilo drobné zranění. Třetí střídání pak ovšem představovalo opravdový vabank - za křídelníka Izquierda na hřiště přišel útočník Bacca. Pekerman zřejmě cítil, že Kolumbie navzdory početní nevýhodě může utkání vyhrát, a tak posílil ofenzivu svého celku. Bohužel se tento tah neukázal být příliš správným, takřka okamžitě se totiž Kolumbie rozpadla na dva celky - na defenzivní šestici, kterou tvořili čtyři obránci a dva defenzivní záložníci, a ofenzivní trojzubec. Japonsko si najednou snadno našlo prostor po stranách středopolařů svého soupeře - to byla přesně místa, ve kterých se střídající Honda cítil jako ryba ve vodě. Koneckonců rohovému kopu, ze kterého padla rozhodující branka, předcházela právě taková akce, kdy si Honda až příliš snadno našel prostor mezi liniemi, odkud rozjel nebezpečnou akci.

3) Rozhodně se však sluší Japonce pořádně pochválit. Ačkoliv se jedná o outsidera této skupiny, tak na úvod podal velmi kvalitní výkon. Jistě, ona ohromně dlouhá přesilovka jim musela výrazně pomoct, to však nic nemění na tom, že na některé akce asijského celku se dívalo opravdu náramně.

Prakticky po celý zápas se jim dařilo vytvářet přečíslení na levé straně hřiště, z čehož těžil především rychlonohý Inui. Ten se dostal do minimálně tří nadějných příležitostí, bohužel pro Japonce však ani jednou nenašel recept na Davida Ospinu. Pravý bek Arias si s ním každopádně nevěděl rady. Na druhou stranu nutno podotknout, že zadák Kolumbie měl výrazně ztížené podmínky, jelikož se často musel věnovat hned dvěma soupeřům najednou. A poté, co jej první sok strhl blíže do středu hřiště, měl Inui ideální podmínky k tomu, aby byl ve finální třetině hřiště pořádně nebezpečný.

Nakonec si dovolím ještě jednu poznámku - minule jsem zmiňoval, že videorozhodčí ve fotbale pouze zmenší počet chyb, nikdy je však nevymýtí úplně. Vyrovnávací branka Kolumbie toho pak může být zářným příkladem - přímý kop byl totiž nařízen chybně, jelikož Falcao byl daleko spíše tím faulujícím hráčem než faulovaným, ovšem toto rozhodnutí je kompletně v režii sudího. U přímých volných kopů mu totiž nikdo pomáhat nebude, což je samozřejmě správně - jinak bychom totiž u videa mohli strávit až zbytečně velké množství času.

(vs)





1) Vystoupení posledního afrického týmu na šampionátu bylo zároveň tím nejlepším z daného kontinentu. Egypt se proti Uruguyajcům snažil, k bodům to ale nevedlo. Favorizované Maroko propadlo proti Íránu, Nigérie se nechala přechytračit Chorvaty až příliš snadno a houževnaté Tunisko srazil na kolena anglický hurikán. Vytáhl se tedy až Senegal, který nejen, že získal první africké body na turnaji (a rovnou všechny tři), ale navíc se proti ambicióznímu Polsku prezentoval velmi povedeným výkonem.

Když se řekne Senegal, většině fanoušků se nostalgicky vybaví bájná generace kolem Papy Bouby Diopa a El Hadji Dioufa, kteří v roce 2002 nejprve na úvod turnaje slavně položili obhájce trofeje z Francie a pak došli až do čtvrtfinále, kde padli teprve v prodloužení zlatým gólem.

Od té doby se Senegalci na největším světovém fotbalovém eventu neprezentovali, první duel v Rusku ale napověděl, že to od svěřenců Aloua Cissého vůbec nemusí být špatná podívaná. Kromě toho, že je kouč Lvů bezpochyby držitelem největšího swagu na turnaji, evidentně svůj tým i dobře na utkání připravil.

2) Největší nebezpečí samozřejmě hrozilo z kopaček Roberta Lewandowského. Kanonýr Bayernu ale příliš hrozivě nepůsobil a spolehlivě hrající dvojici stoperů Koulibaly - Sané se dařilo obávaného polského snipera vcelku pohodově pokrýt. Abychom ale nevinili z polské neproduktivity jen Lewu, nutno říci, že velké podpory od spoluhráčů se bundesligový šutér také nedočkal.

U křídelníků Blaszczykowského a Grosického se ukázalo to, co se zdálo být docela pravděpodobné už před turnajem. Oba zasloužilí reprezentanti už přece jen jsou zralými třicátníky a nejsou to už zrovna fofrníci - možná lze být i trochu ostřejší a na rovinu říct, že nejlepší fotbalová léta mají za sebou.

Zejména ve srovnání s agilním Niangem či levým bekem Sabalym, který po lajně létal jako čamrda, pak působili krajní hráči Polska staticky, unaveně, nenápaditě. Včetně Piszczeka, který si své občasné dobré výlety směrem vpřed negativně kompenzoval nepochopitelnými propady v obranné fázi.

3) Abychom ale nekritizovali jen starce, dravé mládí se také zrovna neosvědčilo. Mluvím především o muži jménem Arkadiusz Milik, který na hřišti neukázal víceméně nic a z očekávané spolupráce s Lewandowským byla nakonec za 73 minut společného pobytu na hrací ploše jedna jediná přihrávka. Právě figura talentovaného forvarda Neapole a jeho případné (ne)nasazení mělo rozhodnout o tom, jakým systémem budou vlastně naši severní sousedé hrát.

Pokud by se kouč Nawalka rozhodl vsadit na jediného hroťáka, kterým by byl samozřejmě Lewandowski, nastoupili by Poláci v rozestavení 4-2-3-1. Milik však šanci od první minuty dostal, což paradoxně neodnesl Grosicki, jehož stažení by se předpokládalo (Milikův kolega z Neapole Zielinski by pak zaujal místo na levé straně ofenzivy, v úvahu by přicházel i Rybus, jenž se také pohybuje vysoko), nýbrž záložník Karol Linetty.

Poláci měli tím pádem ve středu pole jediného hráče, kterým byl Grzegorz Krychowiak. Ten mohl fanouškům po nepovedené sezoně ve WBA znovu ukázat, o jak užitečného hráče jde a na mezinárodní scéně znovu pozvednout svoji reputaci... což se mu ani omylem nepovedlo.

Celkový dojem sice lehce napravuje vstřelený gól, kterým korigoval skóre na 1:2, i tak byl ale výkon 28letého středopolaře z kategorie těch špatných. Své nevydařené počínání na trávníku, při kterém se člověku jen těžko konstatuje, že jde o stejného hráče, který zářil na evropském šampionátu ve Francii, navíc korunoval svou účastí na druhém gólu Senegalců, pod kterým má hráč PSG stejnou signaturu jako na Neuera hrající si Szczesny.

(jp)





1) Čerčesov má setsakramentsky šťastnou ruku. Přípravou na domácí šampionát se Rusové doslova a do písmene protrápili. Jejich poslední vítězství před MS se datuje k říjnu loňského roku a poslední čisté konto dokonce o další čtyři měsíce nazpátek. Stanislav Čerčesov se tak před zahájením mistrovství ocitl v pozici kouče, jehož trenérskému křeslu upadly tři nohy a ta čtvrtá byla notně rozviklaná. Jenže pak se vše obrátilo naruby a ruský kouč v posledních týdnech neudělal snad jediný krok vedle.

Nekonečné trable s defenzivou o celistvosti rozdrceného ementálu vyřešil Čerčesov povoláním veterána Ignaševiče zpět do aktivní služby vlasti. Z nečekaného tahu vyplynula znovunalezená stabilita a jediný inkasovaný gól po dvou zápasech, a to ještě z pokutového kopu za dávno rozhodnutého stavu.

Když se v prvním zápase se Saúdy zranil jeden z předních hráčů ruského výběru Alan Dzagojev, sáhl Čerčesov po přehlíženém Denisovi Čeryševovi, jenž naposledy stanul v základní sestavě v roce 2015 a za poslední dva roky v dresu Sborné odkopal pouhopouhých 35 minut. Výsledek? Záložník Villarrealu se momentálně s třemi náramnými góly dělí s Cristianem Ronaldem o post nejlepšího střelce celého turnaje.

Do klíčového duelu s Egyptem pak čtyřiapadesátiletý kouč ponechal nejlepšího ruského kanonýra na klubové úrovni Fjodora Smolova mezi náhradníky na úkor Arťoma Dzjuby. Kolohnát Arsenalu Tula se mu za vloženou důvěru odměnil nejen drobným podílem na úvodním vlastenci Fathyho, ale také jedním z nejhezčích gólů turnaje na průběžných 3:0, díky čemuž bylo po hodině hry vymalováno. Jestli Rusové ustojí i následný duel o první místo s Uruguayci, měl by se Čerčesova někdo zeptat, zda neupsal svou duši ďáblu...

2) Ruská mašina je děsivě efektivní. Schválně si zkuste spočítat, kolik nefalšovaných brankových příležitostí si pořadatelská země ve svých zápasech vypracovala. Jestli se dopracujete ke dvoucifernému počtu, jste až příliš benevolentní. Přes to všechno mají Rusové luxusní skóre 8:1, a pokud se Uruguayci proti Saúdům neutrhnou z řetězu, v závěrečném zápase skupiny k udržení první příčky postačí Sborné i remíza.

Lze namítnout, že dosavadní soupeři Rusů stáli za zlámanou grešli, ale stačí se podívat na utkání Anglie s Tuniskem, a je patrné, že proměnit sebelepší šance na mistrovství světa není jen tak. Jen za první půli měl Albion možností ke skórování asi tolik jako ruští hráči za oba duely dohromady, a přesto ve Volgograd Areně platil o přestávce stav 1:1.

Kromě klinického zakončení jsou navíc ruské góly přinejmenším v půlce případů hotovou reklamou na fotbal a výběr nejkrásnější trefy šampionátu bude neméně náročný i v případě omezení parametrů čistě na Čerčesovu partu. Kdo by to byl řekl, že se největších gólových hodů dočkáme v zápasech Ruska, a branky budou padat téměř výhradně do soupeřovy sítě?

3) Smutný příběh Mohameda Salaha. Přece jen nastoupil v základní sestavě. Snažil se po celých devadesát minut, dal i gól. Přesto byl egyptský talisman jen stínem hráče, který letos v dresu Liverpoolu pobláznil celý fotbalový svět. Poraněné rameno z finále Ligy mistrů zabránilo Mohamedu Salahovi podat na mistrovství světa výkon hodný nejlepšího hráče Premier League a jeho takřka měsíční absence stála Egypt úspěšnější vystoupení na turnaji. Jestli nyní Uruguay podle očekávání porazí Saúdskou Arábii, budou Faraoni mezi prvními vyřazenými týmy šampionátu.

Nadšení egyptského národa, pro nějž byla účast národního týmu na MS jedním z mála světlých bodů vzhledem k neveselé situaci v zemi, vystřídala se Salahovým zraněním neméně silná hysterie. Z papírově hratelné skupiny na postup do osmifinále se rázem stal balvan, který nebyl schopen odtlačit nikdo jiný než všemi zbožňovaný Mo, a podle toho také výkony Cúperova týmu vypadaly. Veskrze pozitivní hlášení z egyptského tábora ohledně Salahova zdravotního stavu nebyla od začátku nic jiného než pouhou vějičkou na udržení naděje.

Salahova excelentní sezona, během níž zpřetrhal nejeden rekord anglické ligy, tak skončila na kyjevském stadionu v slzách a o nic lépe se pětadvacetileté modle nevedlo ani na letním šampionátu. Premiérový gól na mistrovství světa je jen chabou náhradou, ovšem nic z toho neznamená, že by se doma na Salaha jakkoli zanevřelo. Jediný, kdo by si měl návštěvu pyramid v dohledné budoucnosti rozmyslet, je Sergio Ramos.

(mk)

Autor: Víťa Srp, Martin Kantor, Jan Pikous

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01

Komentáře (149)

Přidat komentář
Beči

S tím názvem jste tentokrát už dost ulítli, silně trapné

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska jsme si na titulku vylámali dzjuby

Reagovat
diastan

Reagovat
nani92

Reagovat
Messier

Reagovat
Adhol

Reagovat
Kily

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Vincent Vegan

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Vincent Vegan

Taky jsem si říkal, co je to za golovinu.

Reagovat
Frantszek

Polsko zaváhalo a pomalu Sabaly na cestu domu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Raul07

Reagovat
raduinho

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik je tomu puberťákovi co vymýšlí v nadpisech ty ostrovtipy? Ty kokso ten mě rozsekal víc než náboj kdysi ze samopalu do zadku na vojně

Reagovat
mayday

To tvoje rádoby vtipný přirovnání taky nic moc

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Kucka

Reagovat
vodka

Reagovat
havrys99

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
TopinB

Reagovat
Hany45

to bych to "h" dal aspoň do uvozovek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hany45

nebo do závorek

Reagovat
TheTopFootbaler

Ono se nevyslovuje, takže to je dost zbytečné.

Reagovat
smazaný uživatel

To už jsem říkal při jiných turnajích a dostával jsem tu za to zjeby, trapárna už delší dobu, ale holt někdo se snaží být vtipný a čtenáři to žerou

Reagovat
Y.N.W.A

a některé čtenáře to stále jebe, což je ještě lepší - haters gonna hate

Reagovat
Y.N.W.A

nebeč

Reagovat
Beči

Inteligence nadevše

Reagovat
Y.N.W.A

děkuji, inteligenci preferuji... ale nemusí být všude, tyto titulky (ve smyslu nadpisy, ne ve smyslu televizní titulky, jak tady furt někdo pitomě upozorňuje) jsou ale tradiční a svou přehnaností až naivitou rozhodně mají něco do sebe - tedy dle mě, chápu, že má někdo jiný názor, přijde mi ale trapné neustále na to upozorňovat

Reagovat
Beči

Já si zase myslím, že není nic špatného na tom, napsat svůj názor. Já osobně jsem ho třeba na tyhle titulky nikdy nenapsal, dnes premiérově a nikomu ani jeho názor neberu. Prostě mi tenhle titulek už přišel přepálený, některé další jsou naopak vcelku vtipné. Normální vyjádření názoru, pohoda

Reagovat
Y.N.W.A

Samozřejmě, stejně jako já svou reakci vyjadřují ten svuj.. A tak to může být donekonečna... A to je ten problém, příliš mnoho zbytecnejch kecu

Reagovat
smazaný uživatel

A?

Reagovat
smazaný uživatel

měl by ses jmenovat spíš Breči

Reagovat
smazaný uživatel

Diskuze plna komentaru o nadpisu/titulku round no. 234.

Reagovat
Whitemedia

Dnes výjimečně si to ten nadpis zaslouží

Reagovat
mayday

Titulek kurva, titulek!!!

Reagovat
alcantara

*nazov clanku

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
forma

Reagovat
havrys99

Reagovat
smazaný uživatel

Trapný nadpis snad ještě mnohem víc než včerejší moderátorka zlaté hokejky. Chápu že chtějí být vtipný a originální ale tlačit to až takhle na sílu. Šíleně

Reagovat
Beči

Reagovat
smazaný uživatel

Nadpis zase uplne o hovne.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň je tu z toho slušnej Rámoz. Oh yeah Weah, ale zajímalo by mě kolik tomu pitomci je. No jo no někdo má holt velký szczesti když má čas psàt takový kraviny. Doma si asi dá jedno deci thomas muller thurgau a pak plodí tyhle nadpisy. A pak mu udělá v hlavě cvak a Glik a synek se považuje za nerudu. A nebo to všecko pSalah žena? Bude ňáká Imobilní ne? Doma uŠkrtela asi manžela a tak si šla jebnut na článek. Hej Božka si tam? Napiš ještě něco, potřebuju ňàký body kwa

Reagovat
Kily

trapas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

Křeč

Reagovat
mayday

Reagovat
smazaný uživatel

Bublina menom Egypt spľasla

Reagovat
smazaný uživatel

kolikrát to ještě napíšeš?

Reagovat
smazaný uživatel

Ak to napíšem znova, bude to len tretíkrát. Vidno, že ťa to hnevá

Reagovat
fantomas

Egypt nikdy nebyl bublina

Reagovat
Darren Fletcher

nebyt Salaha, kazdy ich odpisuje hned na zaciatku, iba vdaka nemu sa bublina nafukla. takto im fanusikovia verili, ze sa aspon pobiju o postup s ruskom.

Reagovat
db18

komentář k článku

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím no... Zobnin mi přišel za Rusko včera asi lepší, než Cerysev

Reagovat
Counter

Souhlas, ale zkazil si to tou penaltou.

Reagovat
JeséRodriguez

"penaltou"

Reagovat
smazaný uživatel

nadpis

Reagovat
Adhol

já vám nevím, ale čím je ten nadpis větší blbost, tím víc se tomu směju, takže jen tak dál, tohle je zatím top

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Autor titulku je Pika

Reagovat
Arbiter

Zatím si mistrovství docela užívám - spousta parádních gólů, zatím úspěch pořadatelské země, překvapivé výsledky a nádherná atmosféra

Reagovat
smazaný uživatel

to asi vidiš prvni MS, zatim pěkna nuda ,akorat Španělaci s Portugalem byl fajny ,druhe utkani ve skupinach bude doufam lepši

Reagovat
Arbiter

Ne, to teda nevidím první mistrovství. To zaprvé. A zadruhé neporovnávám s jinými ročníky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ze by to bylo tim, ze se to hraje v Rusku a jeste se dari Rusum?

Reagovat
Arbiter

To je příjemný bonus Nebo tobě se atmosféra nepozdává?

Reagovat
blade115

Na můj vkus snad jen moc 1:0 výsledků. Z nějakého důvodu všem přijde hrozně super bránit jednogólový náskok. Brazílie před čtyřmi roky byla teda v tomhle směru o dost lepší.

Reagovat
Pipo123

Ja to rikal

Reagovat
smazaný uživatel

Japonsko 1:2 Kolumbie?

Reagovat
Puskas

Milka Poláci cepují teda fest, jak novináři, tak hlavně fanoušci. Plně po právu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mně přijde, že Poláci mají od svého týmu naprosto nereálný očekávání. Ani se moc nedivím, že ten tlak nezvládli.

Reagovat
Puskas

Oni vždycky kamkoli jedou s vidinou nejméně na SF. Letos mají fakt dobrý mančaft, ta očekávání na solidní úspěch jsou oprávněná, ale buď prostě totálně zpackali zápas, nebo, jak píšou někteří kibole, je Nawalka zatavil, protože byli úplně bez šťávy.

Reagovat
Puskas

Trochu mi to připomnělo naše tehdy s Ghanou, taky očekávání a pak velké rozčarování, i co do předvedené hry.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Eric_The_King

Přesně to mě taky napadlo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý mančaft má aj Kolumbia a Senegal, aj Japonci, aj keď tých som podceňoval a neveril som im, papierovo nie sú zlí tiež. Skupina je papierovo dosť vyrovnaná. Poliaci nie sú vôbec favorit skupiny.

Reagovat
Puskas

Japonci hráli celý zápas proti 10, jak na tom jsou, se ukáže při hraní 11 na 11. Ti další dva určitě mají dobrý tým, ale co třeba říkal Kasperczak, opravdu znalec fotbalu v Africe, tak za normálních okolností se Senegalem mít problém neměli. Holt totálně to nezvládli.

Reagovat
smazaný uživatel

"nemeli mit problem" tohle proste neni pravda. tohle se muze rict o zapasu belgie - panama ne o tymech na podobne urovni...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Já opakuji Kasperczaka, který zná africký, hlavně severoafrický fotbal díky svému mnohaletému působení tam jako málokdo. A je pro mne díky tomu směrodatnější než názory jiné.

Reagovat
smazaný uživatel

Milujem týchto bohorovných odborníkov, okrem toho, Senegal je na západe Afriky, má lepšie krídla ako Poľsko a lepšieho ofenzívneho záložníka - Mané. Je to vyrovnaný tím s Poľskom, Poľsko nemá kvalitu Nemecka, že by boli absolútni favoriti (nemali by mať problém so Senegalom ), ako tvrdí Kasperczak.

Reagovat
Puskas

Vygoogli si, kde všude trénoval, a třeba zanecháš té ironie. On ten africký fotbal má prostě v malíku, tak o tom může zasvěceně mluvit.

Reagovat
smazaný uživatel

A neuznáš, že sa môže proste mýliť?

Reagovat
Puskas

Ale samozřejmě že ano, nicméně narážím na Tvé pohrdlivé hodnocení tohoto chlapa, který opravdu umí a zná. Na druhou stranu si to včera Poláci prohráli sami, byli hrozní, a to ani ne tak díky Senegalcům, jako spíše kvůli sobě samým.

Reagovat
smazaný uživatel

V pohode, len mi príde vyjadrenie "tak za normálních okolností se Senegalem mít problém neměli" arogantné a mimo reality vzhľadom na kvality oboch mužstiev.

Reagovat
smazaný uživatel

Otázkou je , čo sú "normálne okolnosti"?Čo tým myslel?

Reagovat
Bandita_Harry

Zrejme pri optimalnom vykone Polska by nemal mat Senegal sancu, co je blbost pretoze tym je to silny a vyvazeny s najvacsou silou v utoku jedine cim ich mohli Poliaci porazit ze by zahral stred pola vyborne a pripravil by Lewovi niekolko tutoviek, že to je odbornik nepopieram, ale že to bude minimalne vyrovnany zapas zisti aj laik pri pohlade na zakladne 11....

Reagovat
Spalovač šancí

A jaký vliv na znalost afrického fotbalu na hodnocení šancí Senegalu, když má téměř všechny hráče z Evropy?

Reagovat
Puskas

Třeba vídává pravidelně jejich repre zápasy, nevím.

Reagovat
Spalovač šancí

Přáteláky nemá smysl brát v úvahu a v případě soutěžních zápasů jsou to mače oproti jiným africkým týmům. Navíc při kvalifikaci to mají docela záhul v rámci přesunů (na sraz a poté v rámci Afriky). Polsko zase hraje soutěžní zápasy proti evropských týmům. A včera evidentně nestačilo fyzicky a individuálními výkony a překvapivě ani takticky.

Reagovat
smazaný uživatel

+ pri absencii Glika má Senegal aj lepších stopérov...

Reagovat
Muffi

ani pro Němce v optimální formě by to se senegalem nebyl zápas na pohodu a honění skóre. Na to má Senegal až příliš mnoho hráčů, kteří pravidelně hrají kvalitní soutěže a dvě top hvězdy Koulibaliho z Neapole vzadu a Maného vpředu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesúhlasím vôbec teda, Poliaci nech krotia hormón :).

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kucka

Reagovat
fantomas

Ani ne, Nawalka ho uplně nesmyslně nechal hrát "10". Se podívej na jeho heatmapu, jak nízko se pohyboval. To určitě nebyla jeho volba

Reagovat
Y.N.W.A

rýpnutí do Ramose - za mě ... jen si toho přes ty hejty na titulek nikdo nevšim

Reagovat
C-M@ster

Titulky jsou pod filmem, tohle je nadpis...

Reagovat
Y.N.W.A

jaký titulky? Já psal titulek, což je stejně výraz pro nadpis, headline, H1 apod.... Ty rozumbrado, nenackuj gramatiku, když to neumíš

Reagovat
Erialdur

Záhlaví.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

To snad není pravda. Westébáci na Novinkách i z fotbalu dělají protiruskou propagandu. Kecy sportovnních komentátorů Zelenky a jeho kolegy taky perlí. ........On si natrhl sval, protože se kvůli dlouhému Putinovu projevu nemohl rozcvičit.....ruské bufety samozřejmě nestíhají ,začal druhý poločas a lidi ještě nejsou na místech......ještě že Rusové vyhráli, aspoň na nás pořadatelé nebudou nepříjemní. Taky je Vám z těchto keců rusofobů na blití?

Reagovat
Puskas

Naštěstí se dívám na Poláky, kteří mají na Rusy pifku odjakživa, nesrovnatelně větší než našinci, ale nic jsem zatím nezaregistroval.

Reagovat
smazaný uživatel

To je fajn, že Poláci se zdržují takovýchto prohlášení.

Reagovat
Beči

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
vodka

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to jsi z tech novinek okopiroval nebo tam aktivne prispivas posranku?

Reagovat
Pony Slaystation

Když polovina se zakládá na pravdě, tak to nejsou tak hrozné kecy

Reagovat
Nihilister

Reagovat
pepinho2

Reagovat
vodka

akorát sem to sem chtěl hodit

Reagovat
smazaný uživatel

Never všetkému, Martin, kritické myslenie ;)

Reagovat
smazaný uživatel

To je banda trotlu. Sluckij dostane kšeft trénovat v Holandsku, který přijme a hned za to může Putin.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

to se s tv dohodl jako tak, ze zapomnel, kdy nastupuje do vitesse? tam ma podepsane uz ctvrt roku...

Reagovat
Mindas

A proc ho tedy nechali komentovat jeste vcerejsi zapas, kdyz je to udajne kvuli veci, co se stala uz o vikendu? Vzdyt tohle je uz neuveritelna krec, kdy se hleda neco, aby se koplo...

Reagovat
Elliasson

Reagovat
celeb

tak za to, ze do fotbalu zaniesol politiku si to snad aj zasluzil. Ak sa navyse jedna o verejnopravnu TV, tak sa nemoze cudovat.

Inak uz len to by nam chybalo, aby nasi reporteri/komentatori zacali riesit Fica/Sulika ci Babisa so Zemanom.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak u nás to řeší sportovní komentátoři docela dost. Zvlášť jeden nejmenovaný komentátor se na twitteru při komentování politiky pouští i do vulgárního výraziva.

Reagovat
celeb

tak na tych vasich komentatorov tu citam len samu kritiku. Ja som s nasimi celkom spokojny. Obcas si pomylia Silvu s Iniestom, ci sa blysnu chybnou statistikou, ale inak su celkom dobri.

Reagovat
Darren Fletcher

titulok

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, pane, titulok.

Reagovat
Acrocephalus

Škoda, Egypt zklamal, věřil jsem, že Rusy potrápí víc. Ale s jejich liknavou hrou, kterou předváděli až do stavu 3:0, kdy bylo rozhodnuto, ani víc počítat nemohli.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten název je fakt šílený, to musí být nějaký děcko ne? Nebo nechápu jak to někdo může myslet vážně a vypustit něco takoveho do éteru... no trapnost sama...

Reagovat
johnik

Povedený nadpis

Reagovat
mayday

Pišček hrál špatně, ale já bych klidně za odpadlíka označil i Krychowiaka. Ten je strašnej, co dělal ten borec v PSG...

Reagovat
salami

Já se na ty titulky teda těším, ne každej se uplne vyvede, ale co, je to příjemný oživení. Jinak Egypt si to prohrál tím neudrzenim remízy proti Uruguayi, takhle mohli Rusové využít toho, že Egyptani potřebujou vyhrát. A jsem zvědavej na souboj Ruska s Uruguayi, která zatím zůstává dost za ocekavanim.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele