Brazilský zápisník XVI. aneb Jak básníci přicházejí o iluze

29.06.2014, 15:38
Názory a komentáře
Obsahuje i podcast. První osmifinálový den, odehrávající se v čistě jihoamerické režii, má nakonec tři hrdiny - dva oslavující (čerství čtvrtfinalisté z Brazílie a Kolumbie) a jednoho truchlícího (Chile, které smolně vypadlo až na penalty). Uruguay oproti tomu potvrdila naše předzápasové prognózy a bez geniálního recidivisty Suáreze nekladla téměř žádný odpor.


Brazílie - Chile 1:1 (1:1), 3:2 na penalty

Po posledním brazilském triumfu na MS (v roce 2002) se kouče Luize Felipe Scolariho zeptali, který zápas byl na celém turnaji nejtěžší; kníratý stratég se zamyslel a vypíchnul osmifinále. Tehdy hrála Brazílie s Belgií a rozhodně neoslnila, naopak; sympatie nestranných byly s Rudými ďábly, kteří podali nečekaně odvážný a vyrovnaný výkon. Nyní, o dvanáct let později, se historie bude dost možná opakovat: Brazílii vede opět Scolari, cílem je zisk titulu, a přestože se postup Kanárků do čtvrtfinále rozhodně nedá označit za nezasloužený (soupeře koneckonců přestříleli a měli více šancí), Chile se ukázalo jako extrémně houževnatý, takticky vyspělý soupeř. Kameny, které spadly Scolarimu ze srdce po Jarově tyči u rozhodující penalty, byly slyšet až sem; favorit předtím přežil gólovku ve 120. minutě, a to ještě pomíjíme fakt, že jeho vstřelený gól byl vlastní.

Brazilský kouč už před zápasem říkal, že má z Chile obrovský respekt, a přestože asi nelze označit výkon jeho týmu jako bojácný, určitě to nebylo z jeho strany žádné galapředstavení. Kanárci kazili nezvykle velké množství přihrávek, často zbytečně ztráceli míč, což se možná dalo očekávat vzhledem k tomu, že jednou z největších předností současného Chile je aktivní presink; Scolari však tuto zbraň eliminovat nedokázal a v taktickém souboji za kolegou Sampaolim jasně zaostal. Jeho výchozí rozestavení zůstalo u klasického 4-2-3-1 s jedinou změnou (Fernandinho ve středu pole nahradil nevýrazného a chybujícího Paulinha), a všechny problémy, které Brazílii sužovaly v základní skupině, tak vytanuly na světlo i nyní.

Jorge Sampaoli postavil tutéž sestavu jako v úvodu šampionátu (tedy i s uzdraveným Vidalem), přičemž pohyb hráčů na hřišti odpovídal jakémusi 3-4-1-2 se Silvou na pozici pravého stopera (vedle Medela a Jary), v záložním trojúhelníku zůstal nejhlouběji posazeným hráčem Díaz, zatímco Vidal dostal šanci na volnější podhrotové pozici; mezi nimi operoval místy výborný, místy nepříjemně rozháraný Aranguíz. Tato formace jasně poukazuje na Sampaoliho snahu ovládnout střed hřiště, což se nakonec povedlo; Chilané měli (byť lehkou) převahu v držení balonu a v Medelovi na pozici staženého dispečera i největšího hrdinu utkání (záložník Cardiffu hrál se zraněním, přesto svěřený prostor zcela opanoval, skvěle distribuoval míče a připsal si nespočet obranných zákroků). Jestliže můžeme Scolariho Brazílii v letošním podání označit za čitelnou, u Chile je tomu přesně naopak - Bielsův dědic Sampaoli je mistrem v roztahování hřiště, červeno-modrá ekipa se na soupeře perfektně připravila a ve druhé půli jej místy vyloženě deptala (ačkoliv ony vzpomínané nepřesnosti se rozhodně nevyhnuly ani Chilanům, potřebný efekt tedy scházel).

Sampaoliho tým tedy vsadil na kompaktnost a převahu kolem středového kruhu, což v důsledku trochu "osvobodilo" oba brazilské beky, zejména pak Alvese, který najednou nehrál pod konstantním tlakem (vzpomeňme, co s kraji obrany dělala chorvatská křídla) a oproti tragédii ve skupinové fázi se lehce zvednul. Ani jeden ze čtyř beků však nebyl dostatečně silný na to, aby měl na vývoj zápasu klíčový vliv, což v důsledku marginalizovalo bitvy na krajích pole a přesunulo pozornost zpět doprostřed. Tam se zejména po změně stran Brazílie nechytala natolik, že byl Scolari nucen roztáhnout hru na křídla, vysunout Neymara na devítku a rozpustit tak svoji největší zbraň, totiž pohyblivost, nepředvídatelnost a kreativitu podhrotového trojzubce. Možná by se tak nestalo, kdyby Brazílie disponovala pořádným CM - Chilané měli na hřišti hned tři (plus typově podobného Medela na stoperu), Kanárci pouze Fernandinha, který ve Scolariho plánech původně zastával pozici náhradníka za Luize Gustava. Fernandinho nebyl explicitně špatný, on se vůbec nedostával do hry - celá tíha zodpovědnosti za záložní blok tak ležela na Gustavovi, který se sice opět snažil, seč mohl, sám však na chilskou převahu (logicky) nestačil. Fernandinhovi míč zkrátka nikdo nepůjčoval, takže na sebe musel upozorňovat fauly. S tímhle Scolari proti kolumbijským podhrotům asi neuspěje.

Relativní "utopenost" brazilského CM se dá považovat za systémovou chybu; Kanárci jsou zkrátka na hřišti příliš roztažení, což vynikne nejvíce právě proti kompaktním týmům jako je Chile. Scolarimu se navíc nedaří adresně reagovat na skutečně palčivé problémy - pokud se podíváme na jeho podhrotovou trojku, tak Oscar pod nezvyklým tlakem (bez dostatečné podpory za zády) kupil chyby, Neymara Chilané vytlačovali s postupem zápasu stále více mimo aktivní herní pole, a Hulk.. je prostě Hulk. Včera to byl z jeho strany asi nejlepší prozatimní výkon, jenže to je stále chabá útěcha, víme?

Dvě poslední poznámky - Fredova doba hájení definitivně končí. Chilská obrana rozhodně nepatří k nejpevnějším a lze si poměrně snadno představit, jak by právě Fred v dobré formě mohl z podobného zápasu udělat ukázku střetu strategické převahy s brutální efektivitou. (Problém je, že jej Scolari nemá kým nahradit, jelikož Jo není žádná výhra a nasadit na hrot Neymara je plýtvání Neymarem.) Zadruhé, tentýž bod lze vztáhnout i na druhou stranu - Vargas měl sice prsty ve vyrovnávací brance, jinak byl však pozoruhodně matný, na hřišti prakticky neexistoval a jeho špatný výkon (a následné vystřídání) jako důsledek "odstřelily" Alexise Sáncheze, který sice bojoval a táhnul ofenzivu, bez svého parťáka však tahal spoustu akcí na sebe, ve druhé půli zbytečně sóloval a pochopitelně tím nikomu příliš neprospěl. V podstatě se dá říct, že Chile chyběl k postupu jeden funkční Vargas.. Scolari má svoji přiznanou noční můru úspěšně za sebou, ani neví jak.

(dz)


Kolumbie - Uruguay 2:0 (1:0)

Kolumbie tancuje dál, v osmifinále sice předvedla zatím svůj asi nejslabší výkon na šampionátu, na Uruguay, včera příliš nekousající, to ale po dvou brankách Jamese Rodrígueze stačilo. A tak už se Kolumbijci protancovali ke svému historicky nejlepšímu umístění na mistrovství světa, ve čtvrtfinále je čeká souboj s domácí Brazílií a pohádka může pokračovat.

Kouč Pékerman udělal oproti úvodním dvěma zápasům na tomto turnaji jednu změnu. Jackson Martínez, jenž se v rámci šetření několika opor ve třetím duelu blýskl dvěma zásahy do sítě Japonska, přesvědčil argentinského trenéra natolik, že Pékerman dokonce i změnil rozestavení. Ze hry stáhl Victora Ibarba, výborně pracujícího levého křídelníka, Martíneze poslal na hrot po bok Teófila Gutiérreze a Jamese Rodrígueze připoutal o něco více k levé postranní čáře.

Tedy, připoutal opravdu není to správné slovo. Rodríguez měl i v osmifinále takřka stoprocentní volnost, pouze se z pohledu Kolumbijců vycházelo z formace 4-2-2-2. V praxi to vypadalo tak, že oba krajní obránci hráli vlastně v podstatě záložníky, střední záložníci Sánchez s Aguilarem se místy pohybovali až mezi vlastními stopery, na papíře psaní křídelníci Rodríguez s Cuadradem se neustále stahovali doprostřed hřiště a odtamtud rozjížděli kolumbijcké akce a vepředu číhala útoční dvojice. Ostatně, na nejčastější místa výskytu všech hráčů včetně jejich vlivu na hru se můžete podívat zde.

Mírné zofenzivnění kolumbijské hry si Pékerman mohl dovolit hlavně proto, že na druhé straně hřiště stála Uruguay. Ta se (obzvláště ve chvíli, kdy nemohl nastoupit vy-víte-kdo za vy-víte-co) uchýlila k defenzivě, na hřiště poslala rovnou pět obránců, k tomu dva směrem dozadu orientované středopolaře Arévala s Gonzálezem a směrem dopředu tak hrála v podstatě jen trojice Rodríguez, Cavani, Forlán. Posledně jmenovaný ale jakoby snad na hřišti ani nebyl, spíše než cokoliv jiného prokázal, že už je opravdu daleko za zenitem, a tak to měli Uruguayci zase ještě o pořádný kus těžší.

Podle očekávání tedy začala Kolumbie výrazně aktivněji, James s Cuadradem hned od úvodního hvizdu převzali taktovku a určovali tempo zápasu. Pravdou ale je, že žádná ofenzivní smršť se rozhodně nekonala, Kolumbijci spíše kontrolovali míč kolem půlící čáry a dopředu se zase tolik nehnali. O to se více snažili Uruguayci, když už se tedy jednou za čas dostali do kontroly mičudy, jenže povětšinou neúspěšně. Nikoho tak zřejmě nemůže překvapit následující obrázek, na němž jsou znázorněny všechny přihrávky obou celků v úvodních dvaceti minutách.

Z něj se patrné, že Kolumbie se do blízkosti soupeřovy branky s míčem na kopačce příliš nedostávala, uruguayský plán tedy fungoval bezchybně a mnozí sympatizanti Cafeteros se mohli začít obávat, aby náhodou Uruguay neubránila nulu a z jednoho rychlého protiútoku/standardky udeřila a rozhodla. Vysvobození ovšem přišlo z kopačky génia.

James Rodríguez nejprve sledoval, jak ho míč dvakrát přeletěl. Pak už ale dostal od Aguilara přihrávku, ještě před jejím přebráním se rozhlédl, vymyslel fantastické řešení a ještě lépe ho provedl. Uviděl totiž volný prostor, do nějž si mohl na prsa zpracoval míč, okamžitě z voleje vypálit a finální výsledek byl dokonalý, balón se od břevna odrazil do brány a byl z toho velmi pravděpodobně nejkrásnější gól dosavadního průběhu šampionátu.

A byl také naprosto klíčový, změnil všechno. Najednou defenzivně laděná Uruguay měla co dohánět, Kolumbijci se naopak mohli začít soustředit na to, co jim jde asi ze všeho nejlépe - pevná obrana a smrtící protiútoky. Velmi zajímavý je další názorný obrázek, na kterém jsou tentokrát přesné i nepřesné pasy z desetiminutovky po úvodní brance utkání.

Uruguay přidala, do blízkosti Ospinovy svatyně se ale prakticky nedostávala, a tak byla nucena zakončovat z úctyhodných vzdáleností a s úspěchem se potkat nemohla. Právě Ospina, zatím na turnaji v podstatě bezchybný a velmi jistě působící, patřil i včera k nejlepším mužům na trávníku. Zdatně mu ale sekundovali oba krajní běcu Kolumbie, kteří stíhali jak precizně bránit, tak pravidelně a hlavně nebezpečně podporovat ofenzivu. V první půli byl nejvýraznější pravý obránce Zuňiga, po přestávce ho zase na pole-position v boji o nejlepšího muže zápasu vystřídat na levé straně působící Armero. A když k tomu připočteme uprostřed kolumbijské obrany znovu naprosto jistého kapitána Yepese a neméně kvalitně hrajícího druhého stopera Zapatu, Kolumbie bránila v poklidu.

Přesto se skóre 1:0 zdálo být až příliš nebezpečné, a tak se Cafeteros hned po pauze rozhodli ho zdvojnásobit a utéct Uruguayi na rozdíl dvou branek. A bylo to po opravdu parádní akci, do níž se zapojila téměř celá ofenziva Kolumbie, po centru Armera a chytrém přiklepnutí od Cuadrada znovu zakončoval James Rodríguez a zdálo se, že je rozhodnuto. Celou gólovou akci si alespoň za přispění dalšího příspěvku 442 můžete rozklíčovat zde.

Jestliže jsem první půli z celkového pohledu popisoval tak, že Kolumbijci kombinovali kolem středového kruhu a Uruguay přecházela do útoku rychleji, po pauze se vše přesně otočilo. Kolumbie se zaměřila na bránění, které jí vycházelo zpravidla skvěle, když už se však přeci jen do defenzivního valu hráčů ve žlutém vloudila chybička, vše zachránil opravdu fantasticky chytající brankář Ospina.

A tak přestože Kolumbijci nepředvedli svůj nejlepší výkon, a to ani zdaleka, nakonec si stále poměrně v poklidu dokráčeli pro postup do čtvrtfinále. V něm už čeká Brazílie a máme se opravdu na co těšit. Umlčí tancující Kolumbijci v čele s úžasným Jamesem Rodríguezem v pátek ve Fortaleze sen domácích Brazilců?

(mh)


PODCAST #16

• Reportová část (02:05-10:25)
- Hrdina: James Rodríguez (Kolumbie)
- Shrnutí: Defenzivní zodpovědnost Forlána a Cavaniho
- Zklamání: Eduardo Vargas (Chile)
- Shrnutí: Vidal versus brazilská záloha


• Preview Mexiko - Nizozemsko (10:30-29:30)
- Herrerovi "bojovníci za CONCACAF"
- Jak se liší mexické a nizozemské 3-5-2?
- Co s Wesley Sneijderem?
- Princip "reaktivního fotbalu"
- Epické epicentrum zápasu: Jak obstojí Salcido a jak to ovlivní Mexiko


• Preview Kostarika - Řecko (29:35-41:15)
- Návrat do roku 1990?
- Proměna Kostariky v sebevědomý celek
- O čem svědčí řecká fanouškovská petice
- Dvě odlišné mentality
- Epické epicentrum zápasu: Souboj standardek





Autor: Dominik Zezula, Michal Hruška

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Brazilský zápisník XXIV. aneb Olá, Brasil14!
13.07.2014, 10:39
Brazilský zápisník XXIII. aneb Dvojí tváře nejrozkvetlejších tulipánů
10.07.2014, 12:01
Brazilský zápisník XXII. aneb Sedm kulí do Scolariho žákajdy
09.07.2014, 10:58
Brazilský zápisník XXI. aneb Keylor Navas vs. the World
06.07.2014, 12:45
Brazilský zápisník XX. aneb Návraty do roku nula
05.07.2014, 11:49
Brazilský zápisník XIX. aneb Argentině drogy, USA doping
02.07.2014, 11:58
Brazilský zápisník XVIII. aneb Důstojná africká loučení
01.07.2014, 15:55
Brazilský zápisník XVII. aneb Mistrovství závěrečných zvratů
30.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník XV. aneb This Time For Africa
27.06.2014, 11:51
Brazilský zápisník XIV. aneb Argentina póózor, Francie pohov!
26.06.2014, 16:16
Brazilský zápisník XIII. aneb Opakování matka moudrosti
25.06.2014, 16:41
Brazilský zápisník XII. aneb Mít Robbena není Fer
24.06.2014, 15:51
Brazilský zápisník XI. aneb Lepší pozdě nežli nikdy
23.06.2014, 16:01
Brazilský zápisník X. aneb Balkánská kletba po bosensku
22.06.2014, 11:18
Brazilský zápisník IX. aneb Kafe a pět croissantů ke snídani
21.06.2014, 15:04
Brazilský zápisník VIII. aneb Návrat národního hrdiny
20.06.2014, 14:51
Brazilský zápisník VII. aneb Král je mrtev, ať žije král?
19.06.2014, 15:01
Brazilský zápisník VI. aneb Plná ruka žolíků
18.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník V. aneb Den plný kontrastů
17.06.2014, 15:59
Brazilský zápisník IV. aneb Nic není zadarmo
16.06.2014, 10:20
Brazilský zápisník III. aneb Soumrak konzervativců
15.06.2014, 12:41
Brazilský zápisník II. aneb Jak větrné mlýny Španěly semlely
14.06.2014, 16:27
Brazilský zápisník I. aneb Velké oči Nika Kovače
13.06.2014, 16:06

Komentáře (212)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Chile si placku nezasloužila..jsou lepší týmy a ohodně útočnější

Reagovat
stas87

to iste mozme napisat o Grecku v 2004 a Cesku v 1996

Reagovat
smazaný uživatel

Don't feed trolls.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Slovensku...Oh wait...

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tvůj skrytý mindrák z Česka je fakt zábavný.

Reagovat
smazaný uživatel

Má pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Filda o tom mindráku taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Mi je o to, že si neodpustí jednu jedinou příležitost, kdy může v tomto duchu provokovat a dělá to tak dost často, i když to není fakt, což v tomto případě spíše neplatí. Každopádně je v tomto směšný.

Reagovat
smazaný uživatel

*jde

Reagovat
smazaný uživatel

to, v tomto, v tomto... Jsem před chvíli vstal, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jestli je to provokace.. Je to naprostá pravda, měli bychom umět to přijmout.

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych provokace, šlo mi vyloženě jen o to, že stas si neodpustí jednu jedinou příležitost pro příspěvek podobného charakteru a leckdy je s tím úplně mimo.

Reagovat
smazaný uživatel

I když jsem teda v tom prvním příspěvku o tom, že provokuje mluvil.

Reagovat
stas87

so genius ja nemam problem priznat ze nas postup na ms 2010 bola zhoda nahod a vnutorne problemy rivalov v kvalifikacii,keby vsetk prebiehalo tak ako ma tak nie sme ani na pozicii ktora zarucuje baraz

sem tam si rypnem to je pravda ale prejdi si diskusie a najdes v kazdej mraky narazok na Slovensko a Cesko

Reagovat
smazaný uživatel

Na Česko při jakékoliv příležitosti a dostkrát, i když příležitost není.

Reagovat
stas87

okej,tvoje vyplody a domnienky komentovat nebudem,ty mas neustale potrebu nieco si mysliet a ventilovat tu,potom sa cuduj ze sa ti tu ludia smeju ked vsetko co pises je na zaklade dojmov

Reagovat
smazaný uživatel

Mi se tady smějí čas od času někteří Culés a ti se smějí spíš vlastní blbosti než my. Žádné výplody a domněnky to samozřejmě nejsou, už jsem tady od tebe tyhle řeči četl x-krát a nemyslím si to zdaleka jen já.

Reagovat
smazaný uživatel

*mi

Reagovat
stas87

tak kto si to okrem teba este mysli?mne to je fuk,to ze si sem tam rypnem je na kazdom webe normalne,nevypisujem vyjebany cesi a podobne,skor len narazky bez nadavok,to je myslim ok nie?len ty z toho zasa musis urobit bohvieco

Reagovat
smazaný uživatel

Se podívej v téhle diskuzi o kousek výš a už tam máš jednoho. Viděl jsem tady už nesčetněkrát, jak na tebe někdo v diskuzi reaguje přesně kvůli tomuhle. Neříkám, že útočíš nějak vulgárně, ale neodpustíš si jedinou příležitost na rýpanec a mnohdy je to dost zcetné.

Reagovat
stas87

takze Cesko v roku 1996 hral famozny ofenzivny futbal hej? myslim ze ten uzivatel je len troll co nikdy k samotnej teme nic nenapisal,ale tak rata sa ti aj ten troll

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem ale nikdy nikde nenapsal, že jsme na Euru 96 hráli famózní ofenzivní fotbal, to jsme hráli třeba na Euru 04 o 8 let později, tam jsme si třeba zas zasloužili více než jen bronz. Tak to prostě je, někdy z toho vytřískáš o něco více, než jsou tvé možnosti, někdy méně. Není důvod naše úspěchy přirovnávat k Řecku před deseti lety, které se probránilo k titulu Mistra Evropy.

Reagovat
stas87

v com teda tie timy boli rozdielne ze ich nemozme prirovnavat k sebe?futbal v 96 a 04 takmer identicky len Grecko vyhralo a Cesko prehralo

Reagovat
smazaný uživatel

V žádném případě. Samozřejmě, že když na turnaji potkáš kromě Ruska akorát 2x Německo, Itálii, Portugalsko a Francii, budeš v těch zápasech pod tlakem a často se bránit, my jsme ale měli daleko větši nadstavbu v ofenzivě než později Řekové. Byli tam hráči jako Nedvěd, Šmicer, Poborský a další hráči, kteří se prosadili v top evropských soutěžích a předvedli mnohem více než Řekové.

Reagovat
stas87

ja si to euro nepamätam,prvy turnaj ktory som viac vnimal bolo ms 98,Greci mali menej narocnu cestu do finale ale treba porazili Francuzsko a dvakrat Portugalsko,o tej nadstavbe to mas cim podlozene?

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky ne, první turnaj, který si pamatuju, že jsem sledoval, byl Mundial 02 v Koreji a Japonsku. Podložené to mám tím, že jsem prakticky všechny ty zápasy viděl ze záznamu a viděl jsem i všechny zápasy Řecka a ten rozdíl je tam jasně patrný.

Reagovat
smazaný uživatel

Pusť si ten fotbal. Bylo to úplně stejně probráněný, jako to dělali Řekové.. Ti taky vyřazovali postupně nejlepší mužstva šampionátu.

Reagovat
smazaný uživatel

Já ten fotbal viděl a nadstavba v ofenzivě oproti Řekům je tam od našich jasně viditelná.

Reagovat
smazaný uživatel

Hehe.. No dobře, nebudu ti to brát. Pravda je trochu jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

Není. Už jen ten lob Poborského nebo góly proti Itálii...Řekové téměř nedali gól jinak než ze standartky, a když ze hry tak nějakou haluzí hlavou. To se dá u našich říct jen o Kukovi a penaltě Bergera.

Reagovat
smazaný uživatel

Jediný náš trochu ofenzivnější zápas byl ten proti Rusku, kde to skončilo 3:3, nutno říct, že po lepším výkonu Ruska.. Ve vyřazovací části jsme dali ze hry jen jednu branku po tom lobu Poborskýho, což tehdy v tom zápase byla naše naprosto ojedinělá šance.. Pak jsme dali branku až z penalty proti Němcům ve finále. Řekové dali na ME 7 branek, tehdy proti nejlepším týmům Evropy, stejně jako my. Já a tehdejší (04) evropské deníky hru Řeků s námi 06 neustále srovnávali.

Reagovat
smazaný uživatel

*96

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, porovnávat můžou a neříkám, že se tam nenajdou podobnosti, ale nedá se říct, že bychom hráli stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Neexistujou dva týmy, který hrají stejně. Ale ČR 96 nebyla ani omylem ofenzivnější, než Řecko 04

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě herním pojetím jo. I když je to asi jako kdybys řekl, že Čína je demokratičtější než KLDR. Je to sice pravda, ale zas nic k oslavám.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
drussbarb

Jenže má pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem přišel na to, koho mi Sanchéz tak připomíná, toho týpka z Ulice http://img.ahaonline.cz/img/18/new_article/2012914-img-ulice-ema-mirek-v5.jpg?v=5

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jaaaaaj, Míra Sanchez

Reagovat
smazaný uživatel

Musím smeknout před Chile, před Sampaolim a hlavně před Sanchézem. Sanchéz byl naprosto vynikající, sebrat mu míč byl velký oříšek. Ustál hodně soubojů, nefilmoval, rval se, technikou oslňoval, měnil pohyby, doslova tančil nad míčem. Fantastický, Sanchéz je top hráč MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím, ale hodněkrát nepřihrával, to mě štvalo. Jinak snad tohle viděl bývalý trenér Tata Martino, když ho nestavěl do základu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on někdy ty míče musel předržovat, protože Chilanům chvílemi trvalo než ho doplnili. Někdy to přeháněl, ale většinou to mělo smysl. V Barceloně je to jiné, Sánchez je hráč, který potřebuje míč a pozornost, to už je snad všem jasné. V Barceloně je terno Messi a Sánchezovi nezbylo tuhle sezonu nic jiného než se rvát často bez míče. I tak tuhle sezonu zvládl solidně. Ale jeho místo je na pravém křídle, tutovka.

Reagovat
celeb

neviem, co riesis, Alexis bol v zaklade takmer stale. Barcelone neklapali ine veci. Sanches hraval skoro stale v zaklade praveho utocnika, obcas tam siel Pedro, 2-3 krat nezmyselne Cesc.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsem viděl zápasy, kdy se zrovna pral na hrotu a v soubojích ve vápně, místo aby si žádal míč u lajny. Ale pointa byla jiná, jde o to, že Alexis v Chile, kdy se hraje skoro vše přes jeho nohu, nikdy nebudu tak využitý v Barceloně.

Reagovat
10

hlavně včera dokázal sprintovat i v 119. minutě, to jsem dlouho neviděl...

Reagovat
smazaný uživatel

A po půl minutě si to samé mohl vidět u Neymara.. 50 metrů mezi hráči :)

Reagovat
smazaný uživatel

jenže ten se treba ve druhém poločasu a prvním prodloužení ani nepohnul

Reagovat
celeb

jasne, asi preto bude zatial na 9. mieste zo vsetkych hracov v nabehanych KM, Alexis 12.

Haters gonna hate, no matter reality.

Reagovat
M11

bohuzel na tu penaltu toho mel uz plne bryle a taky to tak dopadlo

Reagovat
Dawon

Nevim jestli jsme se vcera divali na stejny zapas, ale od 2. polocasu byl sanchez katastrofalni...jenom soloval a kazil...x krat tam mel lepe postaveneho spoluhrace a misto toho zacal delat piruety na miste a bud ztratil nebo nahral zpatky na stopery...to ze sprintoval ve 119. minute je sice hezke, ale tak nejak to nespasi strasne sobecky vykon

Reagovat
smazaný uživatel

Alexis ztratil minimum míčů. Někdy to předržel, to ano, ale jinak byl pro hru Chile dost klíčový. Vždyť na něm hned viseli dva hráči a on ty míče přesto udržel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě je třeba dodat, že ti co na něm viseli nebyli ledajací hráči, ale často krajnímu bekovi pomáhal Silva nebo Luiz. A to už je nějaká síla, když tě zdvojí taková zvířata.

Reagovat
Dawon

Vsak ale o tom mluvim...drzel mice, a drzel je kdyz je drzet nemusel...mnohokrat tam mel sanci zalozit rychly brejk, ale bral to radsi an sebe a kazil...a kdyz uz vylozene nekazil tak teda ano, udrzel balon, ale naprosto zbytecne a uplne tim zabil rozvijejici se akci...a je mi celkem fuk co za hrace na nem viselo...soloval extremne moc

Reagovat
smazaný uživatel

Mnohokrát to určitě nebylo. A proti top obraně obstál. Tím bych to uzavřel.

Reagovat
Dawon

No praveze nemam ten pocit gol mu ta top obrana darovala na podnose, a krom toho nic moc navic nepredvedl...mel byt spolu s vidalem nejvetsi hvezdou a svuj tym tahnout, ale chtel ho sam spasit tak moc, az to bylo ve vysledku kontraproduktivni

Reagovat
smazaný uživatel

Nesmíš od toho tolik čekat. Hráli proti brazilské obraně, která je postavena na vysoce kvalitních defenzivních základech. Bylo jasné, že toho Chilanům moc nedovolí. Jeho hlavní role spočívala v udržení míče, ve druhém poločase ho párkrát předržel, kdy se mu nabízel do ulice Isla, to bychom se pak ale o něm bavili jako o nejlepším hráči MS, kdyby situace řešil nejlépe.

Reagovat
M11

skoda ze ten jeho prestup k nam je utopie.. tenhle hrac by nas v evrope hodne posunul

Reagovat
10

bohužel, zrovna on by dokázal být tím rozdílovým hráčem...jako jeden z mála

Reagovat
cristiano.K.

stejně je prdel,že on by byl rozdílovým hráčem úplně všude jen né v Barce

Reagovat
smazaný uživatel

Messi.

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak v tom případě vyznívá tvoje podivení "stejně je prdel,že on by byl rozdílovým hráčem úplně všude jen né v Barce" zbytečně, když už jsi znal odpověď.

Reagovat
cristiano.K.

ale o to je to právě kurioznější, o odpovědi Messi se fakt bavit nemusíme

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
Kongo

Alexis není jediný výborný Sanchez na turnaji.Carlos z Kolumbie je rovněž výborný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jo, není špatný, trochu méně výrazný než Aguilar. Já ho viděl v sezoně proti Atléticu a připadal mi dost rozevlátý a až moc se snažil tvořit, což mu ne úplně šlo. Tady má Jamese a Cuadrada, těm stačí posunout míč. Do defenzivy je ale skvělý.

Reagovat
smazaný uživatel

Uz som to tu napisal niekde asi pred tyzdnom tak to len zopakujem: James Rodríguez - zatiaľ jednoznačne najlepší hráč týchto MS...veľkú konkurenciu má v Robbenovi a Alexisovi Sánchezovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj, je tu někdo z eurofotbalu, někdo kdo sleduje fotbal déle jak pár let v televizi? Chci slyšet názor nějakého experta na tenhle moment - http://www.youtube.com/watch?v=9d921uFpXrc

Podle mě jasná penalta, chyba rozhodčího Webba....

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím si, že to byla jasná penalta. Hulk je v tomhle případě hlavně trubec, že spadl, když mohl klidně postupovat dál sám na branku.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě byl ve sprintu a obránce za ním o něj škobrtnul a díky tomu šel k zemi. Znám tyhle situace moc dobře, obránce běží za vámi a chce vás oběhnout(obskočit) neví z jaké strany a omylem vám trochu škrtne o vaši nohu...vy jste ale ve velké rychlosti a ještě zpracováváte balon a prostě vás ten kontakt pošle k zemi i když to není až tak silné jako například skluz. Ale je to jasný faul, nemotornost obránce....pokud by se to stalo při zápase týmů hrajících ve druhé části tabulky Ligue 1 tak to neřeším, ale stalo se to v osmifinále Mistrovství světa a nikde to nikdo neřeší...

Reagovat
Al Capone

Protože to nic nebylo

Reagovat
smazaný uživatel

Mi nepřijde, že by o něj škobrtnul.. Podle mě spíš Hulk ucítil ruku na zádech a spadnul.. K tomu mě vede hlavně pohyb Hulka, kde se prohne v zádech přesně na tom místě a v té samé chvilce, když se ho soupeř dotkne.

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, ted to taky vidím, jedná se hlavně o kontakt rukou - odstrčení....ale přesto si myslím, že penalta. Strčil do něj rukou, Hulk by nespadnul byl s balonem sám před golmanem, neměl jediný důvod padat...byl ve sprintu, dostal balon a chtěl trochu zbrzdit aby mohl vystřelit a v tom do něj vrazil obránce a šel k zemi, a rozhodně nee protože chtěl. Podle mě penalta, i když je to těžké na posouzení tak jako hlavní argument bych viděl to, že Hulk byl sám před golmanem, měl balon na noze a nejbližší obránce byl za ním a neměl šanci mu vypíchnout míč, proto si pomohl faulem.

Reagovat
Talker

"neměl jediný důvod padat"

Důvodem bylo vymodlit si penaltu. Celkem dobrý důvod.

On byl ve sprintu v pokutovém území a poté, co převzal míč by si buď musel míč ještě posunout na svojí silnější levačku nebo střílet slabší nohou. Což znamená, že pokud by si míč ještě posunul, tak by byl dost z úhlu.

Ne, perfektně posouzený zákrok a celkově zápas, snad toho Webb odpíská co nejvíce. Tyhle nasimulované penalty jsou největším zlem fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tenhle zákrok je hodně diskutabilní, podle mě, kdyby Webb písknul penaltu, nikdy by se nemohl divit.

Reagovat
Talker

Mě se to zdá posouzené naprosto perfektně. Tohle video je hodně nekvalitní, takže to vypadá, jako by mu stoupl na pravou patu na začátku, když začal padat - což se ale nestalo. Nebyl tam žádný dotyk před začátkem pádu. Takže penalta ani náhodou.

Tady je kvalitnější video:

http://www.ceskatelevize.cz/msfotbal/zpravy/278603-brazilie-prezila-klinickou-smrt-pres-chile-postupuje-na-penalty/

Reagovat
smazaný uživatel

...za toto by som penaltu vobec nedal

Reagovat
Talker

Co na to koukám znova (asi popáté), tak to vypadá, že "hlavní důvod" pádu (vyjma toho, že prostě spadnout chtěl) bylo to postrčení do zad. Což ani náhodou není dostatečný důvod pro pád - pokud by to nebylo v pokutovém území, tak podle mého běží dále.

Hulk cítil, že se dostává do úhlu, byl lehce rozhozený a radši si počkal na kontakt s obráncem než aby se pokusil zakončit.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme chyba Webbba že nepotrestal Hulka žltou sa filmovanie a nebolo jeho jediného v tomto zápase a pritom je to chlap ako hora ty vole a váľa sa ako Neymar.

Reagovat
smazaný uživatel

za* jediné*

Reagovat
smazaný uživatel

Jste k Fernandinhovi zbytečně ostří, druhou půlku hrál se zraněním a navíc mělo Chile ve středu hřiště o jednoho/dva hráče více. První poločas byl i díky jeho účasti na hřišti dominantní pro Brazílii..

Ale chválím, že jste si všimli toho zvětšení hřiště ve druhém poločase, kterým Sampaoli naprosto odrovnal Scolariho systém i Neymara. Toho jsem se u Chile přesně obával, že v rychlosti změní takhle důležitou a slozžiou funkci v systému a pořád jim to půjde a budou hrát dobře.. Toho se u Kolumbie zas tolik nebojím.. a budu se toho zas bát až s Nizozemci, i když ne tolik. Scolariho systém je totiž jen jeden, na taktiku soupeře mu stačí dát pokyny dvoum/třím hráčům, aby se vyrovnali s největšími zbraněmi druhého týmu.

Reagovat
Atlético de Madrid

Scolari je proste debil a bojim se hodne, aby ho Van Gaal uplne neznemoznil.. jakmile se neco kazi, felipao je nahranej, reakce na vyvoj zapasu vetsinou stale ta sama a jiny varianty vyzkouseny ani nema..

Reagovat
smazaný uživatel

V tom je síla současného Nizozemí – L. van Gaal. Ne nejlepší kadr na MS, ne nejzkušenější a nejvyrovnanější... ale vedený dost schopným trenérem, který docela ví, jak zareagovat na vývoj zapasu.

Reagovat
smazaný uživatel

S Holanďanama se více než LVG bojím spíš Robbena.. Felipao bude stopro zas hrát na úzký profil hřiště, on jim to dovolí a začne nakopávat na křídla na Robbena, kde ho nemají šanci stíhat krajní obránci, vysune se k nim stoper a uvolní prostor pro Van Persieho ve vápně.. Tohle udělají dvakrát z deseti dobře a vyhrají tím zápas.

Reagovat
Atlético de Madrid

bojim se jak postavi strded..vsechny varianty ve 4231 zavanej pruserem..ja bych dal tri CM. Fernandinho urcite zaujme pozici Gustava, ale proti triclenny zaloze Nizozemcu vedle nej nemuze bejt Paulinho a Ramires..a navic ten hrac navic pomuze branit i ty kraje

Reagovat
smazaný uživatel

Počkej.. Teď ale hrají s Kolumbijci. Na Holanďana by případně měl být Gustavo ready. Proti COL bych to viděl na dvě varianty. Luize v záloze (což snad ne), nebo tak jak to psal dole Tyrone.. Ramires místo Oscara jako central winger, Hernanes jako DLP a Fernandinho jako defenzivnější box to box.

Reagovat
Atlético de Madrid

jo jasny ja zac ztratil pojem o case :D jinak na Kolumbii bych tam taky dal Hernanese, Brazilie asi bude muset odemykat jejich obranu a Fernandinho bude zatazenejsi z toho double pivotu, takzeten druhej musi mit trosku skills

Reagovat
Ángel di María 22

Proč tu mluvíte o Holanďanech? KDyž teď maj Kolumbii a pak pravděpodobně Francii/Německo. To už jako víte, že bude finále Brazílie - Holandsko nebo co?

Reagovat
Dawon

Nevim jestli si furt jeden a ten samy a nebo si tady spousta lidi plete mexiko s kolumbii

Reagovat
bayern987

Reagovat
Atlético de Madrid

ja nevim nic jsem uplne mimo republiku a BRA jsem videl v nahodny hospudce (plny chilskejch fanousky btw) :D toho pavouka nemam v hlave, myslel jsem ze to ma marty nejak podlozeny, veskerou resersi a analyzu delam az pred svym pristim podcastem :D

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem je dal jako příklad týmu, který umí v rychlosti přeměňovat dva systémy hry.. Jeden užší, druhý širší, stejně jako Chilani.. Toho se totiž u Brazílie a Scolariho bojím nejvíc.

Reagovat
cristiano.K.

hlavně to vypadá na podcenování Mexika,což je blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rišan

Souhlas!

Reagovat
Talker

Kdy bude asi podcast? Hodil by se mi tak za půl hodiny

Reagovat
fantomas

14:30-15:15

Reagovat
Talker

Čím dřív, tím líp 14:30 pojedu zpátky, takže by bylo naprosto geniální, kdyby to vyšlo na těch 14:30, ať nemusím poslouchat lekce angličtiny od BBC

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že pokud Scolari rychle nezmění sestavu tak bud vypadnou ve čtvrtfinále nebo semifinále...Hulk, Fred a Jo jsou naprosto z formy a je bláznovství je nechat hrát. Proti Kolumbii bych překvapil a šel se sestavou Cesar - Maicon, Silva, Luiz, Marcelo - Fernandinho, Hernanes(Gustavo) - Oscar, Ramires(Willian), Bernard - Neymar

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim, že Brazílie v některých pasažích hry je docela sympaticka, ale už by to měla zabalit. Celkově nic moc. A ARG totéž.

Reagovat
smazaný uživatel

A kdo bude na hrotu? :) Neymar musí chodit hluboko pro balony, jinak je Brazílie zoufale nekreativní, čitelná a prostě špatná Vyndal bych Bernarda, na jeho místo normálně Neymara a na hrot holt Freda, to už je nutný zlo.. Jo je ještě horší Alej jinak oceňuju ten střed hřiště, teď bez Gustava proti Kolumbii bych to přesně takhle taky postavil.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak, tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že se shodneme, máš pravdu, že asi Neymar na hrotu by byl utopenej, ale prostě koukat na Freda, Hulka nebo Joa tohle mistrovství je horor. Všichni tři jsou totálně z formy a pokud to Scolari nepochopí tak Brazílie rozhodně nevyhraje, přitom ta defenzíva i ty štíty jsou naprosto fantastické,chce to jen správně poskládat tu ofenzivní čtveřici a potom si myslím, že jsou jasní favorité na výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

tak včera jo ukázal, že to není uplnej nekopa.. snažil se. a něco mu tam i vyšlo...

Reagovat
smazaný uživatel

Fakt? Mě přišlo, že bych tam zahrál líp i já.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a Fred by nehrali základ vo väčšine repre na MS a v mnoho ďalších ktoré na MS ani nie sú. Je hanba že Brazília musí na nich stavať, pritom koľko hráčov má po celom svete. A neviem, ale možno by sa im lepšie hralo bez hrota.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jasně, že je to dobrá hrůza. ale hledej pozitiva. ten Fred je fakt uplně k hovnu...

Reagovat
smazaný uživatel

Samozrejme toľko zmien Scolari nespraví ani náhodou, má v gatiach urobiť čo i len najmenšiu zmenu, ale aj možno príliš verí svojej základnej ekipe.

Reagovat
FC Porto FC

Typická fotka pro Alexise

Reagovat
madridcan

Hneď štyria fanúšikovia Brazílie dostali počas osemfinálovej drámy majstrovstiev sveta vo futbale proti Čile priamo na štadióne Mineirao v Belo Horizonte infarkt.

Vďaka rýchlej zdravotnej pomoci však všetci prežili. Priamo zo štadióna previezli fanúšikov do nemocnice. Menšie šťastie mal šesťdesiatdeväťročný Brazílčan, ktorý duel sledoval neďaleko štadióna v jednom z barov. Následkom infarktu napriek rýchlemu prevozu do nemocnice podľahol. Počas zápasu ošetrili priamo na štadióne približne 100 ľudí.

Reagovat
madridcan

Hneď štyria fanúšikovia Brazílie dostali počas osemfinálovej drámy majstrovstiev sveta vo futbale proti Čile priamo na štadióne Mineirao v Belo Horizonte infarkt.

Vďaka rýchlej zdravotnej pomoci však všetci prežili. Priamo zo štadióna previezli fanúšikov do nemocnice. Menšie šťastie mal šesťdesiatdeväťročný Brazílčan, ktorý duel sledoval neďaleko štadióna v jednom z barov. Následkom infarktu napriek rýchlemu prevozu do nemocnice podľahol. Počas zápasu ošetrili priamo na štadióne približne 100 ľudí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty dva poslední madridcanovo příspěvky se napadně podobají. Copyright?

Reagovat
madridcan

Keep calm a co si jak?

Reagovat
smazaný uživatel

Keep_Calm je Masopust, ja jsem Filip 13. A nejsem jak.

Příspěvek stačí napsat jenom jednou.

Reagovat
madridcan

Nestaci

Reagovat
smazaný uživatel

Fajn, tak ty piš prostě dva. Anebo jak chceš.

Reagovat
smazaný uživatel

Exote.

Reagovat
madridcan

dobre

Reagovat
madridcan

Filip

Reagovat
smazaný uživatel

Stejně jsi skrytej fanda Barcelony a miluješ Messiho a celý to s Realem a CR7 je jenom póza.

Reagovat
smazaný uživatel

takže osem?

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Obránce Medel hrál výborně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, trochu se na něho zapomíná, ale byl fakt pozičně skvělý a tvrdý.

Reagovat
smazaný uživatel

To celý turnaj.

Reagovat
Hafna

OT: z vás, kdo tu hraje fantu i na sport.cz, měli jste někdo včera v týmu Davida Luize a chybí vám, stejně jako mě, u něj body za gol?

Reagovat
M11

ten gol by pripsan jako vlastni

Reagovat
Hafna

fakt? se na to vykašlu, první turnaj, který se mi daří víc na oficiální fantasy než na té na sportu

Reagovat
jmj.mirasek

Brazílie je herně prostě zklamání. Fred je hrozně bídnej, ale překvapuje mě, že hned pak vedle něj se v souvislosti nepíše Oscar. Ten kluk dal za 4 zápasy jen jedno bodlo a přitom hrozná, hrozná bída. Od hráče Chlesea bych čekal víc.

Je to prostě jasné, měl vzít Ronaldinha! : -))

Reagovat
Atlético de Madrid

Oscar dost maka, napriklad odebral nejvic micu ze vsexh hracu na timhle MS... on je superkvalitni ale "obetuje se" aby se do hry dostal co nejvic Neymar

Reagovat
domingo

Pac Oscar musi delat to, co ma delat CM, ktery zatim v tomhle tymu neexistuje..

Reagovat
smazaný uživatel

od chelsea nečekej kvalitu...tam lze očekávat touhu po mamonu a koupených trofejích

Reagovat
Wat

Vůbec bych se nedivil, kdyby po Medelovi sáhnul nějaký klub z PL a navíc by tam začal hrávat už normálně stopera, byl fakt skvělej celej šampionát.

Reagovat
fantomas

Zas v systému se dvěma stopery nevim, jestli bych mu věřil teda... on podle mě dost těží z těch specifických podmínek, jaký má v repre.

Reagovat
domingo

On je porad typove mnohem lepsi DM nez stoper, Chile se (po pravu) glorifikuje, ale jejich obrana neni zrovna pevna a Medela bych v nejakym 4231 na stoperovi asi nechtel.

Reagovat
smazaný uživatel

Chile-hype

Reagovat
Wat

Hmm, takže lepší nějaká Itálie, kde se styl se třema obráncema preferuje víc...

Reagovat
fantomas

Tak tak nebo Hull

Reagovat
Wat

Když je řeč o Hullu, už tam je ten Snodgrass?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak malého stopéra v PL si nepamätám.

Reagovat
CubONE
Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší bylo jak celej stadion zavřel hubu jak to tam napálil

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Kily

mně se pořád nechce věřit tomu, že v daný moment může existovat až takový kliďas, který v kritické situaci předvede tohle

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

čekal jsem, že ji budou opakovat.. přišlo mi to nějaký divný v ten moment..

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

lip kopnutou penaltu jsem snad jeste nikdy nevidel

Reagovat
Error

Vzpomněl jsem si na Naniho penaltu proti Bayernu. Ale samozřejmě je rozdíl předvést to v přáteláku a nebo v osmifinále MS.

http://www.youtube.com/watch?v=nqOV332SMhw

Reagovat
Kily

mně se jako první vybavil Xavi před dvanácti lety proti Korejcům

http://www.youtube.com/watch?v=Dfx1gr5VDY4

3:35

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě pamatuji Honzu Kollera v Olomouci proti Makedonii myslím (5:0)

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Swarley

nechápu, jak nemohli dát opakovačku z tohohle záběru...luxusní pentle

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Talker

Tak přesně v době, kdy jsem přijel dom

Reagovat
fantomas

Reagovat
Talker

Nic nenaděláme, no Takhle jsem poslouchal, jak se správně používá fráze na BBC "...so much for..." a k tomu asi 3x písničku od Avrilky "so much for my happy endings", která to doprovázela a ještě pořád mi zní v hlavě.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Talker

Takže děkuju! A podělím se o písničku, je celkem chytlavá

https://www.youtube.com/watch?v=koDgJUdm9lY

Reagovat
fantomas

Avrilka se nikdy neomrzí

Reagovat
Pokahontas

Neskutečně krutý pavouk pro Jižní Ameriku...

Ta jistota,že ze čtveřice Kolumbie,Chile,Brazílie,Uruguay mohl do semifinále jediný tým,protože ostatní se vybijou navzájem

Reagovat
smazaný uživatel

Omg Chile a Uruguay by se do semi stejně nedostali.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Kdežto Argentina potká Švýcarsko, pak USA/Belgii a pak teprve půjde proti opravdu silnému soupeři s kvalitou na všech postech

Reagovat
Switchback

Tím bych si nebyl tak ijstej

Reagovat
smazaný uživatel

Evropani se vybíjejí (občas) ve skupinach a JA v pavoukovi. Tak to je.

Reagovat
smazaný uživatel

Přitom Sneijder se narodil rpo tuhle pozici... bohužel je z formy..

Reagovat
smazaný uživatel

cheatový kódy - pěkně vystihnutý...!!

a už tu máme spektakulární .. těším se na esenciální ..

Reagovat
smazaný uživatel

přání otcem myšlenky mám taky odškrtlý

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

"Epický epicentrum" - v podcastu... taková kravina a ještě se tam tomu smějou,jak to skvěle pojmenovali...

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Birliban by to udělal (nej)lépe ten podcast.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, rozhodně si nemyslím,že bych podcast udělal lépe. Je udělanej podle mě výborně a to den co den.

Nekritizoval jsem podcast jako takovej ani jeho úroveň, jen "epický epicentrum" mi nepřijde nic moc...

Reagovat
fenixLFC

ved to je uplne spektakularne

Reagovat
Error

Reagovat
smazaný uživatel

měli se spíš smát tobě, jak seš dement

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem dement,protože vyjádřím svůj názor,že epický epicentrum je kravina? Podcasty se mi líbí,jsou velmi dobře zpracovaný a zajímavý. Jen epický a spektakulární je podle mne přílišně a zbytečně používáno.

Reagovat
EAG le grand amour

"Gól dá Peralta. Tak sázejte na Gia"

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Za Jacka van Geldera v podcastu.

Reagovat
fantomas

Ses moc daleko nedostal teda

Reagovat
smazaný uživatel

Chlapi tu znělku jste taky nahrávali vy osobně nebo to je odněkud převzato?

Reagovat
indy

vystizna fotka neviem preco Alexis ma stale potrebu si vytahovat trenky a odhalovat prave stehno on by asi nenamietal, keby sa zase zacali nosit dresy spred 20tich rokov s tymi priteplenymi kratkymi trenkami

Reagovat
blunted

taky to nechapu, ale je mi to sympatictejsi nez obri trenky na basket, jak byva v posledni dobe zvykem...

Reagovat
Wat

To mi řekněte, že Depay nemůže hrát od začátku, vždyť s ním je ta hra o dost zajímavější, když už nic.

Reagovat
fantomas

Taky střílí, to je potřeba. Ale s nim by se holt muselo začít natvrdo hrát 4-3-3, jinak pro něj neni místo.

Reagovat
Wat

Mě napadl jedinej důvod ten, že prostě nemá fyzičku, jinak to nechápu, vždyť i kouč to musí vidět...

Reagovat
fantomas

Řikám no, je s tim spojená nutnost změny rozestavení, což ten tah dělá komplikovanějšim.

Reagovat
Wat

Ale když to nese ovoce, tak to nemůže bejt snad takovej problém.

Reagovat
fantomas

Taky je otázka, jak by hrál od začátku, že jo.

Reagovat
Wat

I když chodí do unavenějších obran, kdy září především, tak bych se toho nebál. Ale nejlíp to ví LvG, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Lol, tak moje podcastový predikce naprosto neuvěřitelný. Gio padnul, Ruíz padnul, výhra 2:1 NED padla... teď ještě CRC 2:0 a poď mi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

200. pro Alexise v LFC

Reagovat
fff

Reagovat
smazaný uživatel

Nekritizuju podcast jako takový - každej se těším na novej a jeho forma zpracování se mi líbí,je to vynikající nápad i provedení je velmi dobrý den co den. Jen ty výrazy spektakulární a epický jsou tam zcela přehnaný.

Reagovat
fantomas

Chapej, ze je to proste recese, (at uz spatnej, nebo dobrej) "running joke"..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rišan

Chilanů mi bylo líto, ale začít penalty tak, že už první dvě neproměním, to nemůže dopadnout dobře. Jinak Kolumbie je přeci jen o něco silnější a docela jí přeju, aby domácí vyřadila. Teď mi však záleží na Evropanech, aby v osmifinále uspěli a nemusely se vést předčasné pohřební řeči o evropském fotbalu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele