Eurozápisník XI. aneb Nizozemsko de Roonit slzy, "dva nula je dobrej výsledek"

28.06.2021, 16:08
Názory a komentáře
Češi slaví s fanoušky (© AFP)
Před výkopem ulicím Budapešti dominoval několikakilometrový oranžový průvod vedený tradičně zbarveným double deckerem. Po závěrečném hvizdu se už ulicemi hlavního města Maďarska především linul sebeironický, ne-li skromný pokřik "dva nula je dobrej výsledek". Češi to dokázali, poprvé od čtvrtfinále Eura 1996 s Portugalskem zaskočili v normální hrací době vyřazovacího zápasu favorita, a teprve podruhé v utkání o vše vstřelili dvě branky.

Češi to možná na Nizozemce doopravdy umí. Pokud odhlédneme od staré křivdy z roku 2000, neprohráli s Oranjes v žádném z dalších osmi měření sil, které se jakkoliv týkalo mistrovství Evropy — v kvalifikaci či na závěrečném turnaji. Portugalsko se mezitím opět loučí s Eurem s jedinou výhrou po 90 minutách na kontě; akorát teď přitom ani zdaleka nebere zlato...

Buď to na Nizozemce sami umíme, anebo to prostě Nizozemci neumí ve vyřazovací fázi ME, tečka. Od svého triumfu roku 1988 ostatně v základní hrací době porazili v takto pokročilé fázi turnaje pouze Jugoslávii (6:1 na onom zpropadeném Euru 2000), jinak na výhru dál čekají.

Naproti tomu Češi mají nyní ve čtvrtfinále pozitivní bilanci 3:1, přičemž Nizozemci z nich mají takový mindrák, že veškeré jejich červené karty v dějinách evropského šampionátu datujeme právě do zápasů s českými nebo československými výběry. Opakujte se mnou: Neeskens, van Hanegem (oba 1976), Heitinga (2004) a konečně De Ligt (2020).

Příliš radosti včera nerozdávala ani druhá "placatá země”. Belgičané se sice postarali o 2/3 střel zástupců Beneluxu ve druhých poločasech, což však není příliš chvályhodné, když si vezmete, že ty střely byly právě jen tři. Ani jedna navíc nemířila mezi tři tyče, zatímco Portugalci se vytasili s turnajovým maximem a marně pokoušeli štěstí rovnou 23krát.




Nizozemsko - Česko 0:2

27.06.2021 18:00

Góly: 68. Tomáš Holeš, 80. Patrik Schick

Více informací k zápasu

Nizozemsko — hodnocení 2/10

1. De Boer naordinoval pomalou smrt, když se odmítl vrátit k základům. A ne, nenarážím přitom na aplikaci 3-5-2, které je trnem v oku doslova celé nizozemské veřejnosti (mínus analytická část). Pokud Kiki Musampa v rozhovoru pro VI.nl argumentuje tím, že na 4-3-3 jsou "všichni zvyklí až po čtvrtou ligu” a prostě "vědí, jak se v něm pohybovat”, měl by vysvětlit, proč Nizozemci ve 4-3-3 bez klasického hrotového útočníka tolik tápali proti Turkům a chytli se teprve s příchodem Luuka De Jonga.

Stejně tak by však De Boer nyní měl vysvětlit, proč nehrál Wouta Weghorsta. A když ne rovnou v základu, tak alespoň dříve, od přestávky. Jasně, De Boer nejspíš seznal, že svádět hlavičkové souboje s českou stoperskou dvojicí nemá smysl, ale A) proti Čechům se zároveň málokdy hraje na brejky, B) Weghorstova největší hodnota nespočívá ve vzduchu. Vždyť za první tři zápasy podstoupil všehovšudy čtyři hlavičkové souboje. Kdepak, on primárně vytváří kapsy volného prostoru pro smrtícího Wijnalduma (který zkompletoval tak absurdně málo přihrávek a míče se dotýkal méně často než Vaclík i kvůli absenci útočníka) a uvolňuje meziprostory pro Depaye, což Malen obvykle nezvládá a včera nezvládal kompenzovat.

Weghorst je referenčním bodem, který neustále nutí stopery improvizovat, a ti čeští v improvizaci neexcelují. I včera jsme několikrát viděli, že radši přímočaře soupeře zválcují, než aby ho stínovali, navazovali. Weghorst se kvůli své výšce zaprvé těžko válcuje, zadruhé je příliš chytrý na to, aby to komukoliv umožňoval. Že potom přišel na posledních 25 minut a byl nucen podstoupit více než dvakrát tolik vzdušných soubojů než dosud na turnaji (9), bylo už jen smutné sledovat. Pětkrát sice vyhrál, ale to už pouze v rámci zoufalé strategie.

2. Záhy De Boer naordinoval rychlou smrt svými tupými reakcemi. Před turnajem jsem měl za to, že by Šilhavý mohl na své první velké mezinárodní akci dojet na to, že se v průběhu zápasu prostě nedokáže přizpůsobit a jeho střídání jsou obvykle hluchá. Tentokrát si s De Boerem dokonale otočili role. Zatímco Jankto na hřiště přinesl potřebnou jistotu na balonu a výrazně přispěl k nulovému závěrečnému tlaku, De Boer na druhé straně de facto každou výměnou hráčů svůj tým akorát dále oslaboval — a to až do bodu, kdy vlastně přestalo hrát roli, že Oranjes už dávno byli oslabení. I tak si měli počínat lépe.

Vyloučení stopera za stavu 0:0 v 55. minutě? Nevadí, nasadím horšího křídelníka namísto lepšího, který navíc třetinu (!) svých gólů za PSV vstřelil v poslední čtvrthodině zápasů do unavených obran. Defenzivního záložníka konečně stáhnu až po inkasování první branky v 73. minutě, ale nadále podržím rozestavení se třemi stopery (níž se mezitím stáhl Van Aanholt) — pro změnu 3-4-2. Hergot, Češi vstřelili druhý gól; tak to stáhnu jednoho z nejlepších zatažených tvůrců hry na turnaji (Blinda) a nahradím ho... jiným stoperem.

Depay mezitím jen jednou vystřelil, ztratil míč rovnou 25krát a měl nejhorší úspěšnost v držení míče na šampionátu (nejvyšší tzv. "turnover rate”), a přesto se nikdy nepřesunul na křídlo, přesto neslezl ze samotného hrotu útoku. Wijnaldum se skoro nepotkal s míčem, pořádně ani nepopoběhl, a přesto neslezl ze hřiště. De Jong tentokrát neměl vůbec prostor na své trademark průběhy středem hřiště, a přesto se do obrany (kde by měl bez Součka, Holeše či Baráka více prostoru na příspěvek výstavby útoků) nezatáhl, zůstal napořád v záloze.

To jsou všechno tahy, které se alespoň daly zkusit, a lidé po nich volali. Místo toho De Boer dál věřil v jedno a to samé, co si vysnil před výkopem, a po zásluze se píše o jeho odvolání.

Česko — hodnocení 9/10

1. Šilhavého změny dodaly české záloze na flexibilitě a vyváženosti. Tak dlouho se Šilhavý snažil z Jakuba Jankta udělat univerzála, který mu bude přepínat z jedné strany na druhou stranu a poctivě brousit lajnu dozadu, až ho... nevyhnutelně posadil. Petr Ševčík je pro tuhle roli daleko spíše jako dělaný. V záloze je zvyklý cestovat, poradí si se soupeřovým tlakem na míči (spíš je na něm až moc stoický občas), a byť do defenzívy nepřispívá tak zjevným způsobem jako skluzující dříč Masopust, pohybuje se natolik chytře, že to málokdy potřebuje, aniž by mohl být označen za lenocha, který obranné hře nic nedává. Když se navíc Ševčík začal honit za dlouhými nákopy namísto Schicka (který daleko spíš potřebuje míč do nohy), byl z toho rázem druhý gól — vstřelený právě uvolněným Schickem.

Antonín Barák potom na místě zraněného kapitána Daridy zaprvé přinesl větší cílevědomost na míči (Darida proti Anglii směřoval dopředu jen pět přihrávek, Barák rovnou dvanáct a osm i zkompletoval), zadruhé znamenal taky jaksi stálou přítomnost poblíž útočné třetiny (a to s míčem i bez něj), a nakonec i zatřetí zvládl zdatně vynahradit Daridovu specializaci na standardní situace (byť jsem tam sám původně očekával a chtěl raději Ševčíka).

Zatímco v předešlých zápasech se mnohdy zdálo, že tam všichni tři středopolaři byli primárně od černé práce a příspěvku defenzívy, tentokrát byl na Češích patrný úmysl hrát dopředu a soupeře i nějakým způsobem zaskočit — byť zběsilé a otevřené to nebude nikdy.

2. Kadeřábek svou složitou úlohu zvládl i přesto, že Dumfries vlastně nadále platil za nejnebezpečnějšího Nizozemce na hřišti. Takové věci se holt stávají; hráči holt chytají na šampionátech formu, v níž se zdají být prakticky nezastavitelní, a Dumfries je prototypem takového hráče. Že byl v první minutě ponechán sám na zadní tyči sice bylo trestuhodné a zarážející, ale že párkrát vběhne do vápna a bude to vypadat nebezpečně, to už bylo dost dobře nevyhnutelné. Hlavní je to, co Kadeřábek odváděl v jiných dvou situacích, a co Bořil na jeho místě soustavně nezvládal (či neměl dispozice zvládat).

Zaprvé, včera se velmi hodila jeho síla v hlavičkových soubojích. Stabilním Stekelenburgovým cílem při odkopech od brány vždy byl Dumfries, kterého Kadeřábek ve vzduchu vyloženě šikanoval. Nizozemský wingack za celý zápas zvládl jen dva takové souboje, zatímco pár se ani nezúčastnil a Oranjes takto přicházeli o drahocenné minuty na míči.

Zadruhé, jak už jsem vypíchl výše, a myslím, že se to zdá zřejmé na první pohled: čeští stopeři rádi vážou hráče natěsno, tělo na tělo, což se nezřídka pojí s nutností vytahovat se výše do hřiště a vytvářet volné prostory za sebou. Proto byl Coufal vždy tak nepostradatelný — takové prostory výborně pokrýval už za Kúdelou ve Slavii, i teď na Euru za Čelůstkou. Kadeřábek teď totéž zvládal dělat na levé straně, speciálně při stíhání vnitřních náběhů.

Hned dvakrát v první půli takto Kadeřábek utínal nebezpečné akce soupeře, přičemž jednou navíc přispěl i včasným zásahem při obranné standardce. Nakonec mu tak šlo pořádně vyčítat jen občasný neklid na balonu, kdy to okamžitě bez rozmyslu posílal po lajně dopředu, kde to neměl kdo sbírat. Ale Coufal na míči nedělal příliš dobrých věcí, ba o něj i zakopával, a přesto od Deníku Sport z nějakého důvodu dostal lepší známku než Kadeřábek (8 proti 7)...

(td)



Belgie - Portugalsko 1:0

27.06.2021 21:00

Góly: 42. Thorgan Hazard

Více informací k zápasu

Belgie — hodnocení 5/10

1. V prvním poločase musel mít portugalský kouč Santos pocit, že se dívá do nějakého obzvlášť ironického zrcadla. Belgičané totiž předvedli velice dobrý taktický výkon, a i když se nevyvarovali drobných chyb — Vertonghen vyrobil hrubku v rozehrávce už ve 4. minutě, Meunier zase zaspal u Jotovy neproměněné gólovky — celkově Portugalce zvládali držet na uzdě. Nebyl to z jejich strany žádný fotbalový zázrak, ale Robertu Martínezovi vyšla sázka na Vermaelena uprostřed stoperské trojice a zkušený zadák dodal zadním řadám klid, který se splašenějším Denayerem ve skupinové fázi místy chyběl.

Rudí ďáblové šli s efektivitou až na dřeň: tři veteráni vzadu, před nimi hooodně hluboko zapuštěný Tielemans, a dokonce i oba křídelní beci (Thorgan Hazard s Meunierem) zůstávali po dlouhé pasáže zodpovědně poblíž vlastního vápna; tím se sice Belgie připravila o potenciální "německý” scénář, kdy Löwův tým roztrhal portugalskou obranu právě díky extrémnímu přetížení krajních prostor, ale v důsledku to nevadilo, protože Martínezův tým je mnohem klidnější a rozvážnější než poněkud "rozlítaní” Němci. Asi by se dalo říct i nudnější, ale toto je play-off fotbalového turnaje, ne soutěž v krasobruslení, že ano.

I pro nezávislého fanouška museli Belgičané v prvním dějství působit minimálně vyrovnaným dojmem. Starší Hazard s De Bruynem výborně pracovali v meziprostorech, zejména Hazard navíc i zodpovědně bránil, a přestože Portugalci s přibývajícím časem do zápasu dorůstali a kolem 30. minuty už začínali diktovat obraz a tempo hry, kompaktní Belgie je zvládala držet na uzdě. Vítězný gól pak přišel po přenesení hry z jednoho křídelního beka na druhého, takže i když Martínez zvolil výrazně subtilnější strategii než Löw, nakonec rozhodla stejná zbraň.

Právě tato kompaktnost, utěsňování prostor, ukázková orientace na hřišti a schopnost ve správnou chvíli udeřit zdobily Portugalce na vítězném Euru 2016; Belgie naopak dlouho platila za tým, který v těchto činnostech zrovna nevyniká, spíše naopak. Pokud by někdo zapnul tento zápas po pětileté pauze bez fotbalu, měl by pocit, že si oba celky omylem prohodily dresy.

2. Po pauze ale přišlo totální vypnutí a Belgie může být za postup nakonec setsakra ráda. Zatímco totiž v první pětačtyřicetiminutovce byl styl Rudých ďáblů možná opatrný, ale důsledný a efektivní, po pauze zatáhl Martínez své šiky příliš hluboko a místy to vypadalo, že brání těsný výsledek hned od 46. minuty. Belgičané se najednou na hřišti proměnili v jakousi bizarní pastiš ostrovního fotbalu z před 20 let — bránit v bloku, všechno odkopávat co nejdál dopředu, a do brejků vyrážet tak, že si velký, silný útočník vezme míč a prostě jde, hlava skloněná, dokud nenarazí. To není ani tak kritika Lukakua (který nehrál bůhvíjak, ale svoje si odvedl) jako spíše nepochopitelného systémového vypnutí a neschopnosti zachytit a neutralizovat vzrůstající portugalský tlak.

Samozřejmě to nelze úplně hodit na Martíneze — po zranění Kevina De Bruyneho, ke kterému se v samém závěru přidal ještě kapitán Hazard, Belgii zkrátka odešel "mozek” veškeré ofenzivní hry. Tento zápas tak paradoxně může posloužit jako dobrá ukázka toho, kde mají takto stavěné týmy (reaktivní systém + individuality vepředu) největší slabinu — De Bruyne je na hřišti klíčový proto, že je to prostě De Bruyne, ne kvůli nějakému propracovanému ofenzivnímu systému. Dries Mertens byl v této pozici nulový, Yannick Carrasco v závěru příšerný. Bez svého nejlepšího hráče bude mít Belgie obrovský problém vyvinout na soupeře jakýkoliv tlak.

Portugalsko — hodnocení 5/10

1. Fernandu Santosovi lze vyčíst leccos, ale rozhodně ne to, že by se nesnažil. Portugalská reakce po změně stran byla prakticky ukázková — zkušený kouč zachytil belgické zatažení do hluboké ulity, usoudil, že na hřišti nepotřebuje tři střední záložníky a naopak že Jota s Bernardem Silvou jsou na křídlech oproti svalnaté belgické obraně příliš měkcí, a přepnul na jakési 4-2-2-2 s Brunem Fernandesem a Joaem Félixem operujícími pod hrotovou dvojicí Ronaldo-André Silva. Oba ofenzivní středopolaři suplovali také role křídelních záložníků, takže portugalské rozestavení v klidu připomínalo spíše klasické 4-4-2; v průběhu samotných útočných akcí se ale naopak Ronaldo zatahoval pod Silvu a Portugalci tak fluidně přepínali i na 4-2-3-1.

A na Belgičany to platilo. Ne nutně z hlediska individuálních výkonů — Bruno v důsledku nevymyslel prakticky vůbec nic, Félix sice dělal svým pohybem problémy, ale ani on se proti červenému valu neprosadil — ale změna portugalského rozestavení Ďábly viditelně vykolejila. Od posledního taktického střídání v 70. minutě existoval na hřišti prakticky jen jeden tým, a jestliže se do té doby dalo říct, že Belgičané sice neoslňují, ale aspoň drží soupeře na uzdě, závěrečná dvacetiminutovka už představovala regulérní portugalský tlak, který Belgie přežila spíše se štěstím.

2. Na druhou stranu, ačkoliv byl portugalský výkon živelný a snaživý, neustále jej srážely tři opakující se chyby. Navíc jde o stejné chyby, kterými pyrenejský nároďák trpěl před Santosovým nástupem celkem pravidelně; současný kouč udělal v průběhu let spoustu práce pro jejich odstranění, ale včera to vypadalo, že se mu jako bumerang vrátily všechny najednou.

Zaprvé: Labilita. To se samozřejmě v nějakých exaktních číslech špatně měří, ale závěrečný portugalský tlak mohl být ještě mnohem efektivnější, kdyby se borci v bílém dokázali na hřišti soustředit. Jejich nástup v závěrečné fázi zápasu byl energický a impozantní, jenže působil mnohem spíše jako živočišné nas*ání prohrávajícího týmu než nějaké účelově budované svírání nůžek; tato agresivita může být skvělou zbraní, pokud je ovšem kontrolovaná, což se včera nedělo. Portugalci neustále stříleli z dálky, vztekali se, padali, jako by s nimi cloumala nespravedlnost z výsledku; dělali poziční chyby, spoléhali na individuální mikrosituace, nedokázali číst belgickou práci s prostorem, prostě jen bušili... a bušili... a bušili... a nic z toho.

Renato Sanches je tohoto všeho skvělou ukázkou - dravý, impozantní, na hřišti si ho okamžitě všimnete. Zároveň ale předržuje míč, nahrává ve špatný čas na špatné místo, trpí výpadky koncentrace. Na koukání je to super, ale opravdu dobrá turnajová mužstva toto umí ve správný čas zkrotit.

Dalším příkladem budiž způsob, jakým Cristiano Ronaldo kope všechny přímáky. Napálit míč dopředu, prorvat to silou, prorazit hlavou zeď. Prostě soupeře umlátit. Jako fajn, ale musím se opakovat: klid, šílenci, máte je na lopatě, co to tam proboha vyvádíte?!?

Zadruhé: Agresivita. To úzce souvisí s prvním bodem, ale nemůžeme asi opomenout, že sudí Felix Brych odpustil Palhinhovi jasnou žlutou už v prvním poločase a Pepe se opět ukázal jako solidní psychopat, takže podle mého názoru neměl vůbec dohrát. Hergot, tohle se přece soustředěnému týmu nestává! Jen kombinací těchto dvou faktorů se Portugalci de facto porazili sami.

Zatřetí: Příliš roztažená hra. Oproti Belgičanům, kteří zvládají přehušťovat prostory na hřišti a přesouvat se horizontálně i vertikálně jako jeden muž, bylo Portugalců sice všude plno, ale zároveň si nedokázali vytvářet kompetentní převahu, protože byli jednoduše moc rozlítaní, daleko od sebe, nechávali se vytlačovat, zkrátka nehráli chytře. Vlastně jsme od nich viděli takový typický před-Santosovský výkon. Škoda, protože pozitiva tam jednoznačně byly... ale Portugalci jako by si prostě nedokázali pomoct.

(dz)

Autor: Tomáš Daníček, Dominik Zezula

Komentáře (129)

Přidat komentář
fantomas

Tentokrát díky uživateli mistr129 za inspiraci pro titulek.

Reagovat
domingo

Ja jsem navrhoval "Kdyz Nizozemci delaji chyby, dostanou banAan holt", ale neproslo to

Reagovat
smazaný uživatel

Jjjjj Škoda. Mohl si mít životní úspěch

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Remt

To je taky perfektní:D

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
Hokaido

Reagovat
ZB 07

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Pablos

A to v úvazovkách je z čeho?

Reagovat
fantomas

Perex

Reagovat
Pablos

Vůbec nevím co to je Perex

Reagovat
fantomas

První odstavec

"Před výkopem ulicím Budapešti dominoval několikakilometrový oranžový průvod vedený tradičně zbarveným double deckerem. Po závěrečném hvizdu se už ulicemi hlavního města Maďarska především linul sebeironický, ne-li skromný pokřik "dva nula je dobrej výsledek". "

Reagovat
Pablos

Aha, dole si mě u fenixe moc nepotěšil, ale tady ti poděkuji dík

Reagovat
fantomas

Proč?

Reagovat
Pablos

Že mu odsouhlasíš, že Šilhavka je marnej jak de Boor a že na zápasu vlastně nemá vliv on, ale jen nucené změny.

Reagovat
fantomas

Já mu odsouhlasil jen to, že ty klíčový změny byly de facto vynucený. Ke zbytku jsem se nevyjadřoval, resp. nemínil vyjádřit.

Reagovat
Pablos

Jo aha, tak jsem to blbě pochopil. Tak to sorry.

Reagovat
Spejbl

Je dobrej, ale dal se možná vytvořit trochu víc s ohledem na důležité okamžiky zápasu.

https://www.eurofotbal.cz/euro-2020/reportaz/nizozemsko-cesko-716639/?forum=1#post12573436

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
OTASi

Super. Kadeřábek musí hrát dál, doufám že ho jarda nesundá. Barák to samé

Reagovat
smazaný uživatel

Depay opravdu 25x ztratil míč?

Reagovat
LAM

Tak on byl snad jedinej, kterej tam něco vymyslel a sanžil se něco vymyslet ne?

Takovej Wijnaldum se snad ani nedostal k balonu-přesně ten důvod proč jsem ho k nám nechtěl.Proti zatažený obraně by byl úplně k ho.nu.

Reagovat
smazaný uživatel

On byl právě taky hodně vymazaný a kromě pár pokusů o zpracování v otočce a pár náběhů do obránce při pokusu o průnik jsem ho moc ve hře neviděl, takže těch 25 ztrát mi připadá nějak moc

Reagovat
vacin

Wijnaldum byl za celej zápas 26x u míče a měl 10 úspěšných přihrávek

Reagovat
Puskas

Wijnaldum měl 10 přesných přihrávek a 26 kontaktů s míčem, méně měl jen Malen, který střídal v 57. minutě - 23. Vygumovalo ho teda řádně, v historii je to prý holandský fotbalista s nejhorší bilancí v tomto směru.

Reagovat
smazaný uživatel

Co by u vás doma dělal?

Reagovat
AjaxFans

Holandani kritizují De Boera,Depaye a Promese.Oni jsou docela přísní s těma jejich výroky

Reagovat
mayday

Tak Promes tam přišel a opravdu posral, na co sáhl.

Reagovat
Acrocephalus

Tak si zkus vzpomenout, kolikrat jsi slysel jmeno Depay. Temer nikdy, kdyz slo o nejakou vzacnou nizozemskou sanci.

Reagovat
Miguel19

Logicky téměř nikdy, když je to Memphis

Reagovat
Acrocephalus

Budou mu rikat jmenem, ne prijmenim, ci co?

Reagovat
stas87

Sak on sa k priezvisku Depay nehlasi. Nic dobre mu to nepripominalo a bol by rad, aby sa volal inak.

Reagovat
Neon

By mě zajímalo, jestli ho štve tahle písnička: https://www.youtube.com/watch?v=Z2DFu7oWit0&ab_channel=CherChannelHD

Reagovat
AjaxFans

Nebo tato https://youtu.be/oaAiRtqik14

V překladu je to "kurvy sukat a nikdy nepracovat"

Reagovat
smazaný uživatel

Je ale třeba říct, že za včerejší úspěch vděčí Franco zejména jmenovci Fodovi, ten mu ukázal cestu

Reagovat
Remt

Spis Trpisakovi za ten hracsky material no

Reagovat
vacin

Holanďani očekávali bůra, neuvědomili si však, že na lavičce mají de Boera.

Reagovat
tchermax

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

vyborny zazitek, atmosfera za branou byla super - az teda na nekolik rasistickych kretenu, kteri si to proste nemohli odpustit nastesti, pres ostatni fandy to neslo moc slyset, pokud clovek nebyl kousek od toho.. zpocatku to vypadalo, ze na stadionu bude vic cechu, ale pak se najednou vyrojili nizozemci a byla to opravdu sila (a obcas sracka, kdyz zacali po nas hazet pivo z vyssich ochozu).

nejlepsi za me bylo asi vylouceni de ligta, i kdyz jsem v tu chvili vubec nechapal za co, pres ten var to dobre vygradovalo holes perfektni, to se mu musim omluvit, jak jsem ho hejtoval, kalas skala a mutant, co prehlavickuje vsechno. ale v podstate vsichni podali vyborny vykon (barak me prekvapil, jak makal a daval sprintove nabehy i na konci), jen mozna coufal, tam mel nekolik dost nemsyslnych ztrat.

nizozemci velke zklamani, krome dumfriese tam nehral skoro nikdo.

Reagovat
fantomas

Já tu rudou už vůbec nechápal, seděli jsme na druhý straně

Reagovat
oddy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Thab

Souhlas, bohužel za mnou (rohový praporek v našem sekrotu) taky byli kus zápasu nějací házeči banánů, člověku to fakt otráví zážitek - ale řekni jim něco...

Jinak ale fakt paráda. Nevím, jestli je to tím covidovým absťákem, ale ta atmosféra byla neskutečná

Reagovat
dantetomas

Aki rasisticki kreteni? Proste normalne zmyslajuci, zapadom neovplyvneni fandovia len vyjadrili nazor na tych zasratych slnieckarov, ktori provokovali farbou pleti.

Reagovat
cr7sux

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
dantetomas

Kua, asi sa musim naucit pouzivat ironicke smajle...

Reagovat
smazaný uživatel

asi by si měl...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

jako sorry, je to blbe, ale takovy nazor je uz tak normalizovany, ze nejakou ironii bych v tom vubec nenasel

Reagovat
smazaný uživatel

"Ktori provokovali farbou pleti". Fakt si tam nenašel ironii?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JohnKoul

ah

Reagovat
Kucka

Reagovat
Beči

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
ACSeRw!n

taky podemnou sedel nakej kokot, co si jel celej zapas "huhuhu.."... ja byl taky za branou v kotli a poo nasem golu sem byl uplne v prdeli .. nejlepsi byly skupinky holandanu vecer pred zapasem, jak si byli vsichni jisti, ze vyhraji minimalne 5:0.. a tady to maji, jejich zalohu sem totalne vymazali

Reagovat
frankiefcb

atmosféra byla skvělá. Seděl jsem v rohu, kde hráči slavili góly a přišlo mi, že piva lítala od Čechů, ale bylo mi to fuk. (stejně to byla sračka, takže se nedivím, že lítala) Jinak tam byl taky jeden huhu dement, ale byl rychle usměrněn + byli fantastičtí Maďaři, ti se tam radovali s námi.

Reagovat
Registrujisejenproto

Presne tak, kdyz zapiskal tu situaci, cely sektor vyskocil a zacal sudimu nadavat - vsichni mysleli, ze piska utocny faul Schickovi pak vytahl zlutou a chystal primak, tak jsme se trochu za nadavky zastydeli. Pak se objevily na telce ze VAR check, potential red card, nikdo absolutne nevedel za co, ale cely sektor zacal rvat vyhod hoo

Reagovat
Bakary3

a za Holeše

Reagovat
Spalovač šancí

Já naopak křičel hned, proč nedává červenou

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Manchestersky Krocan

ctrl alt deligt

Reagovat
mayday

Reagovat
Neon

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
PaYaB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Azazelo RD

Je někde diskuze k tour?

Reagovat
ACSeRw!n

taky by me zajimalo

Reagovat
Neon

letos by mohla být saganoprostá, vzhledem k tomu, jak je zatím takový nijaký Ale čekám, že se zvedne a do hor urve nějakou velkou porci bodů na zelený dres.

Reagovat
Zark

Hoši děkujem, tvle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

je mi jasne ze to bude chapane ako spochybnovanie ceskeho uspechu, avsak na zaklade toho co sa pise vyssie- suboj dvoch marnych trenerov (de boer je marny obecne, silhavy v zmysle opakovaneho vsadzania na svoje kone) dopadol tak ze jeden neprekvapujuco zosral co mohol a druhemu pomohlo ze par jeho milacikov nemohlo hrat? co tak citam tak ceskemu timu pomohli hraci ktori hrali "lebo museli". ako moc sa teda od silhaveho da cakat ze po tomto zapase aj tak vrati daridu borila a dalsich do zakladu ked bude moct?

Reagovat
fantomas

Je to víceméně tak, jak píšeš (max. Ševčík by hrál bez ohledu na cokoliv), ale zároveň si myslim, že teď v Šilhavym převáží v boji konzervativních pouček ta následující: "vítězná sestava se nemění".

Reagovat
Remt

Přesně toto jsem si taky říkal

Reagovat
BaggioRoberto

Šilhavý rozhodně není marný!!! Si vzpomeňte, jak jsme hráli před jeho příchodem. A to, že nemění sestavu je chiméra. Se podívej kolik hráčů díky němu prožilo první starty. Krále po špatných výkonech vyměnil za Holeše, Jankta za Ševčíka, Bořila nechal vykartovat... Super trenérské tahy. A takticky naši jeden z nejlepších týmů. Ten je úplně jinde, než De Boer.

Reagovat
Pablos

A takhle si myslíš že se trénuje jo? Že vybereš sestavu a je to Ale to nejsi jenom Ty, to je tu každej druhej Jestli tohle nebyla skvělej taktickej výkon tak už nevím fakt. A hádej kdo dělá i taktiku? A fantomas ti to ještě odsouhlasí, to jsem myslel, že aspoň fotbalu rozumí víc než já třeba.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Pevně doufám, že další nadpis při zápase ČR bude: Dnešek byl pro Shickův hattrick jako Delaney.

Reagovat
Rustin

Reagovat
smazaný uživatel

U Dánů se to dělá jedna radost. Třeba "Vypráskaní Dánové zjistili, že to byl Jensen aneb lépe jsme hrát už NeMaehli"

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mayday

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Kily

Reagovat
Remt

Velice dobrý:-D

Reagovat
Beči

Reagovat
mr.Silver

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
havrys99

Reagovat
Spejbl

Reagovat
mayday

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Infi

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
Badbravo

Proč vůbec nebyl Rafa Silva na lavičce?

Reagovat
Neri04

Wow, 9/10 me velice prekvapilo. Zas takova parada to imho nebyla, ale ok. Prvni pule za me byla nic moc, a velice by me zajimalo, jak by se to vyvijelo nebyt de Ligtovi blbosti...

Za me doufam, ze proti Danum to bude jeste lepsi. :-)

Reagovat
fantomas

U hodnocení se vždy hledí na limity danýho týmu a jeho roli v zápase (favorit-outsider).

Reagovat
Neri04

Ahaaa, super, diky za objasneni. :-)

Kdybys mel dat objektivni zhodnoceni bez zohledneni techto kriterii jako limity a roli v zapase atd., jakou bys dal znamku?

Reagovat
fantomas

Stále takovou solidní 7, myslim. Ale to vyloučení zkresluje samozřejmě.

Reagovat
Čenda

Navečer i trochu vlezdoprdelkovství..tohle mě naopak velice těší a zároveň jste v hodnocení velice přesní a líbí se mi hodnocení na styl, který píšeš (kontext zápasu, očekávání, vývoj v zápase atd, včera někde jsi to tu nekde popsal přesně). Jistě, někde bych dal o bod víc/míň, ale to je samozřejmý. Tenhle koncept chválím jak v nápadu, tak v provedení.

A protože to nejdůležitější jsem ještě neřekl, děkuju za sebe, a věřím že i za spoustu dalších, za parádní pokrytí turnaje.

Reagovat
fantomas

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

V 1. půli prodloužení byli lepší Švýcaři.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Fanoušci sami organizují letadlo do Baku,

Zkurvena uefa vážně

Reagovat
Frick

Když jsme u tý Belgie - není o to větší škoda, že jsme neurvali v tom Walesu aspoň boda? Nebude reálná šance normálně v tý Belgii vyhrát?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele