Africký zápisník VII. aneb Vítězství Keni pOmolo, alžírský fotbal m'Bolí

28.06.2019, 13:48
Názory a komentáře
Klasická momentka ze včerejšího šlágru (© AFP)
První šlágr Afrického poháru národů nebyl hezký na pohled. A to hodně mírně řečeno. Skončil 1:0 pro Alžírsko, přičemž Alžírsko zároveň porazilo Senegal také 34:18 na nedovolené zákroky a vcelku mu byly shovívavým rozhodčím prominuty jedna červená karta a jedna penalta, nezávisle na sobě. Ve večerním utkání jsme si spravili chuť východoafrickou přestřelkou...

Keňa s Tanzanií sice nenabídly žádnou tunu kvality, ale góly se z jejich kopaček linuly jedna báseň, a ty nám po odpoledních duelech vždy o jednom gólu vskutku přišly vhod. Michael Olunga se navíc trefil dvakrát a pokaždé výstavně.

První duel včerejška přinesl historicky první tři body Madagaskaru, který se takhle se čtyřmi korálky nachází velice blízko postupu do osmifinále.



Madagaskar - Burundi 1:0

27.06.2019 16:30

Góly: 76. Marco Ilaimaharitha

Více informací k zápasu

Madagaskar — hodnocení 6/10


1. Madagaskar a jeho celý příběh je výtečným kořením šampionátu. Zaprvé, jejich účesy jsou top. Zadruhé, jejich zápasy baví a mají tradičně tempo i odpoledních vedrech, což se asi od souboru třicátníků úplně nečekalo. Zatřetí, se čtyřmi body a pozitivním skóre o třech vstřelených gólech se Madagaskar zdá být velice blízko senzačnímu postupu do osmifinále, i kdyby jenom ze třetí pozice. A to nemá příliš daleko k hotovému zázraku.

Burunďané jsou sice rovněž debutanty, a také proto nešlo obsazení třetí příčky z pohledu Malgašů nikdy kategoricky vyloučit, ale pokud se v téhle skupině někdo tipoval na příjemné překvapení, bylo to právě spíš Burundi. Mělo více rozeznatelnějších tváří, zajímavé mládí, a v přípravných zápasech vypadalo dobře.

Tímhle výsledkem se karta definitivně obrací, jakkoliv těsný mohl být. Madagaskar si došel pro své historicky první vítězství na APN a učinil tak zrovna v den, kdy byly doma v Antananarivu v plném proudu oslavy 59. výročí nezávislosti na Francii. No není to krásné? Není, alespoň tedy ne stoprocentně, protože ony oslavy provázela úmrtí několika občanů. To je hrozné, ale symbolický význam včerejšího úspěchu Malgašů zůstává silný; načasování patrně nemohlo být lepší.

2. Nicolas Dupuis má koule. A ví proč. V první řadě je nutno zmínit jeho předturnajová rozhodnutí. Jedničku udělal ze svého nejmladšího a na mezinárodní scéně nejméně zkušeného gólmana Melvina Adriena, který se mu včera odvděčil jedním klíčovým zákrokem a celkově vypadá docela dobře. A na zkušenosti tolik nedal ani v případě rozhodování dilematu, kam zařadit největší jméno na soupisce, lyonského Jérémyho Morela. Odpověď totiž zní: nikam. Ani levý stoper, ani levý bek, 35letý veterán zatím na APN prostě sedí, a to jde Madagaskaru k duhu. Takhle se na krajích obrany pohybují Métanire s Mombrisem a oba se řadí k nejaktivnějším a zároveň i relativně schopným producentům centrů na turnaji.

Včera potom Dupuis ukázal notnou dávku kuráže i ve chvíli, kdy si v 51. minutě dovolil stáhnout do té doby nejživelnějšího a sem tam i nebezpečného útočníka Caroluse Andriamatsinora (který na dresu nosí "Andrea", patrně v rámci poněkud přetaženého pokusu přiblížit své jméno Evropanům). Andrea si to nenechal jen tak líbit a po cestě ze hřiště na dálku prskal, aby záhy odmítal i usmiřovací obejmutí v zámezí. Ale Dupuis neprohloupil; Paulin Voavy na levém křídle zlobil svou rychlostí i nevyzpytatelným driblinkem.

Burundi — hodnocení 4/10


1. Nyní už se natuty zdá, že burundští tahouni prostě nenačasovali formu. U Saida Berahina to není žádné překvapení. O tom, jak se trápí na klubové úrovni, se moc dobře vědělo už před turnajem, a tady to přesně tak vypadá. Oproti svým raným létům ztratil ukrutné množství rychlosti i výbušnosti a do tohohle týmu moc nepasuje. V tomhle utkání se v podstatě ani nepotkal s míčem.

Větší překvapení je tápání Cédrica Amissiho, který do Egypta zajížděl v roli hlavního tahouna kvalifikace, aby v prvním utkání předvedl velké tlusté nic, a včera se blýskl maximálně zblokovanou střelou. Až příliš toho ve finální fázi neřešil dobře, a tak se finálního tlaku (který se nekonal) ani neúčastnil, protože byl senzačně střídán. Nakonec tak z velkých jmen na turnaji obstává akorát Gaël Bigirimana v srdci zálohy.

2. Olivier Niyungeko celkově moc neví, co od týmu chce, a jak to z něj dostat. Na to, že je Burunďanem trénujícím Burundi, se jinými slovy Olivier Niyungeko chová až příliš jako Belgičan Wilmots trénující Pobřeží Slonoviny. V prvním zápase to bylo v pořádku a Burundi čelilo Nigérii. Přesto teď nepochopitelně zazmatkoval, vyndal ze sestavy Omara Moussu, který na pravém beku výborně krotil Iwobiho, doprava přesunul Nizigiyimanu a do středu obrany dosadil stopera Ngandua, který celých 90 minut zmatkoval a svým nešikovným počínáním vyrobil přímý kop, z něhož Madagaskar vsítil jediný gól.

Niyungekovo rozhodování při skládání útoku si také zaslouží kritiku. Burundi sice zhruba první polovinu druhého dějství Madagaskar výborně tlačilo, pak ovšem inkasovalo a na předešlou dominanci už nedokázalo navázat. Jediným prezentovaným receptem na oživení týmu bylo vystřídání Berahina a přesunutí Fistona Abdul Razaka z falešného pravého křídla na střed útoku (kam odjakživa patří), a takový tah popravdě neměl zabrat celou jednu hodinu včerejšího utkání. Nula vstřelených branek není náhodná.

(td)



Senegal - Alžírsko 0:1

27.06.2019 19:00

Góly: 49. Youcef Belaïli

Více informací k zápasu

Senegal — hodnocení 4/10


1. Cheikhou Kouyaté nemůže hrát na stoperu. A vůbec, Lvům z Terangy by prospěla nějaká defenzivní organizace. Hrát proti alžírským hračičkům je samozřejmě těžké, ale kouč Cissé působí dojmem, že vlastně ani neví, co po svých obráncích chce.

Zaprvé: Kouyaté byl tragický, neustále pozičně propadával, motal se po hřišti jak špína v kýblu, párkrát se mu pokusem o "technické řešení situace” podařilo nabít Alžířanům do brejku, dohrával se stupidní žlutou, a chudák Kalidou Koulibaly tak vlastně dělal ve vápně práci za dva. Nutno dodat, že obstojně. Jasně, Kouyaté není primárně stoper, proč ale potom hraje na stoperu?

Zadruhé: Vypadalo to, jako by senegalští obránci měli za úkol řešit situace konstruktivně, ale vůbec jim to nešlo. Nejhlouběji posazeným kreativním hráčem byl Badou N’Diaye, který navázal na velmi dobrý výkon proti Tanzanii; ten ale hraje na CM, jako zatažený playmaker. Za ním stálo ještě pět dalších borců. Celkově působila senegalská obrana nervózním, váhavým dojmem; skoro se zdá, že Cissé si vymyslel něco, co funguje teoreticky (rozehrávat odzadu přes DLP na křídla), ale zapomněl přitom, že Kouyaté není David Luiz a Alfred N’Diaye není Busquets.

Aby tento systém vůbec fungoval, museli Lvi přetížit levou stranu a využívat Youssoufa Sabalyho, který pak chyběl výše vepředu; tím se "rozpojila” celá lajna, na jejímž konci operoval Sadio Mané, jenž si tím pádem musel sbíhat příliš hluboko. Pořád to ale fungovalo lépe než napravo, kde Waguému ani Keitovi zápas vyloženě nesedl a Belaïli si na svém křídle v podstatě dělal, co chtěl.

2. A ofenzivní organizace by jim vlastně prospěla taky. Sadio Mané podal dobrý výkon: svým pohybem dělal Alžířanům neustálé problémy, zařídil penaltu (kterou sice Sikazwe nepísknul, ale byla), jenže Fenci mu po větší část zápasu prostě nic moc nedovolili, zodpovědně ho zdvojovali, okopávali a celkově udělali vše pro to, aby se k němu balon pokud možno vůbec nedostal.

V ten okamžik měl Cissé přijít s nějakým jiným plánem než "Mané to zařídí”... ale nepřišel. Krépin Diatta, v prvním zápase skvělý, ukázal, že prosadit se proti fyzičtějšímu a kvalitnějšímu soupeři ještě úplně nezvládá. Možná chyběl Idrissa Guéyé, který umí hru klidnit a organizovat; teď to bylo celé takové... rozlítané. Možná chyběl nějaký plán B, když se ukázalo, že Alžířani jsou prostě lépe připravení. Cissé tento zápas opravdu moc nezvládl.

Lvi z Terangy sice hráli přes křídla, ale spoluhráči svým křídelníkům moc nepomáhali. Nějaké overlapy, secvičené náběhy, komplexnější situace než "kopnout míč Manému / Keitovi na nohu”? Neexistuje. Nějaká snaha o systémová ofenzivní řešení místo pouhého spoléhání se na individuální kvalitu? Neexistuje.

Pokud chce Senegal zaútočit na medaile, musí se dramaticky zlepšit. Možná je dobře, že tato facka přišla už teď, ve chvíli, kdy je stále dost času na nápravu.

Alžírsko — hodnocení 7/10


1. Fenci podali kvalitní výkon, vyhráli zaslouženě a jejich ofenziva budí respekt. Hlavně podhrotová trojice Riyad Mahrez - Sofiane Feghouli - Youcef Belaïli vypadá dobře. Mahrez je technicky jedním z nejlépe vybavených hráčů na turnaji, Feghouli sice místy driftoval až moc napravo, ale připsal si lahůdkovou asistenci, a levého křídelníka Belaïliho můžeme s klidem označit za muže zápasu. Dokonce i Baghdad Bounedjah, který se po většinu zápasu nedostával moc do hry, ukázal, že má skvělý pohyb a výběr místa; komplexnějšího hroťáka bychom v Africe hledali jen těžko.

Toto Alžírsko s Bounedjahem na hrotu hraje jinak než to Halilhodžićovo, které se vepředu opíralo o Islama "Hlavičkující stožár” Slimaniho. Pokud si pamatujete Fenky jako tým, který rád drží míč, obléhá soupeřovo vápno a spoléhá na skill svých ofenzivních hvězd, letos na něco podobného můžete klidně zapomenout: pod Djamelem Belmadim hrají Alžířané mnohem přímočařeji, mnohem více po stranách, a bez Islama "Van Nistelrooije” Slimaniho z jeho hry zmizela sice atraktivní, ale přeci jen trochu neefektivní tendence tahat všechno až do kuchyně. Belaïli, Mahrez i Feghouli najednou střílí zpoza vápna, a Bounedjah, mnohem více "benzemovský” typ než jeho předchůdci, působí spíše jako fluidní doplněk útočného kvarteta než jeho logický, geometrický hrot. Ostatně Senegal měl dokonce vyšší držení míče.

Když k tomu připočteme zodpovědný defenzivní výkon, opírající se o (v národním dresu klasicky spolehlivého) Adléne Guédiouru na DM, pomalu se nám rodí jeden z potenciálních favoritů turnaje. Klepnout Senegal, nejlepší africký tým podle žebříčku FIFA, relativně v "suchém triku”, to už je vážné. I bez Islama "Burj al-Khalifa” Slimaniho.

2. Fenci si stěžovali na nominaci rozhodčího, Janny Sikazwe jim ale nakonec pomohl. Nutno dodat, že zambijský sudí byl špatný na obě strany; Alžířanům, kteří s ním mají beef už od roku 2014, kdy je spektakulárně zařízl v kvalifikačním zápase proti Burkině Faso, ale odpustil poměrně jasnou penaltu (za faul na Sadia Maného) a dost pravděpodobně i nějakou tu červenou. Protože - a toto se nedá nijak "okecat” - spáchali v zápase 34 (!!) faulů.

Mahrez a spol. se jednoduše rozhodli, že Senegalcům zápas otráví za každou cenu, a výsledkem byla brutální řež, po které si Fenci dost výrazně koledují o titul nejméně sympatického týmu turnaje. Funguje to, o tom žádná; výsledek ostatně mluví za vše. Ale pohled na bandu zelených hajzlíků, kteří jsou sice šikovní, ale zároveň se nebojí zákeřností podle pravidla "účel světí prostředky”, vyvolával občas až fyzické nutkání proskočit obrazovkou a vyliskat je přímo na hřišti.

Velmi mourinhovské.

(dz)



Keňa - Tanzanie 3:2

27.06.2019 22:00
Více informací k zápasu

Keňa — hodnocení 4/10


1. Ten úvod zápasu, to bylo něco neskutečného. Moje první poznámka zní: "Jak se Keňa vůbec mohla dostat na nějaký turnaj? Vždyť oni neumí hrát fotbal!”

Ne, vážně - východoafrické derby nabídlo souboj dvou dost možná nejslabších týmů na turnaji, spolu s Namibií i Burundi (i ty ale zatím působí lépe). A podle toho ten zápas vypadal. Nemá asi vůbec cenu snažit se jej analyzovat podobně jako Senegal s Alžírskem; Keňa a Tanzanie jsou kvalitativně o několik tříd níž, možná na úrovni třetí, čtvrté anglické ligy. Viděli jsme pět gólů, emoce, hrubky gólmanů, kandidáta na branku turnaje, miliardu nepřesností a celkem vysoké tempo a nasazení. Víc jsme realisticky ani chtít nemohli. Kdo zapínal zápas s tím, že ví, co to je za týmy, musel být nakonec spokojen.

Ale přesto... keňští hráči jsou opravdu kopyta a míč jim spíš překáží než cokoliv jiného. Hlavně těm dřevěným obráncům, kteří pod nemilosrdným tlakem... eh... egyptského větru (?) pořád ztráceli míče na vlastní půlce. Vrcholem byla situace, kdy David Odhiambo obral sám sebe o míč.

Nebo sledovat chudáka Victora Wanyamu, jak je nucen uprostřed pole tvořit. To byla taky hlína.

”Jak mám dělat poznámky ze zápasu, kterej vypadá, jako když si jdou chlapi zakopat po práci za barákem v Libni?”

2. Přechod na klasické 4-4-2 trochu zakryl keňské nedostatky; a bylo to právě toto rozhodnutí - taktické střídání po půlhodině hry - které nakonec Harambee Stars dotlačilo k vítězství. S příchodem typické devítky Avireho, který vystřídal zbytečného Kahatu (AM), přešel kouč Migné na tu nejdřevnější, nejvíc "gung ho” strategii: rvát všechno dopředu, kde vysoký a silný Avire (který opticky vyplňoval ještě více prostoru díky svému elegantnímu účesu typu "ananas”) dělal místo Olungovi. První gólový efekt se dostavil asi po pěti minutách a nakonec to byl právě Olunga, kdo úžasnou ránou na 3:2 stanovil konečné skóre.

Tanzanie — hodnocení 2/10


1. Tanzanie má nepochybně lepší fotbalisty než Keňa, ale zoufale jí chybí jakýkoliv systém. Zatímco totiž Migné dokázal se svým značně limitovaným materiálem vymyslet aspoň něco, jeho protějšek Emmanuel Amunike zatím na turnaji ukazuje, že vůbec netuší. Opravdu. Po celých 90 minut se mi nepodařilo přijít na to, o co mu vlastně jde. Má nějaký plán? Nějakou strategii? Chce bránit, nebo útočit? Proč naprosto ignoruje levou stranu hřiště (kde se motá akorát osamělý bek Michael, který je tam upřímně úplně k ničemu)? Otázky, samé otázky.

To se pak vyhrává blbě, když ten tým prostě jenom tak nějak... existuje. Přitom je to škoda, protože jestliže Keňané ukázali nějakou herní organizaci, ale překážel jim míč, Tanzánci si naopak s balonem místy i rozuměli, ale nevěděli, co mají na hřišti vlastně dělat. Frustrující.

2. Pár drobných poznámek na okraj, protože jinak už vlastně není moc co říct. Tanzanie byla v defenzivě naprosto chaotická a pozičně příšerná; vážně, netrénují náhodou na převráceném hřišti nebo tak něco? Protože oni opravdu stáli skoro v každé situaci všichni úplně blbě. Veterán Kelvin Yondani to celé měl řídit, ale lítal tam skoro nejvíc ze všech.

Ani jeden z týmů nebyl schopný nic moc vymyslet, takže to celé bylo tak nějak o nákopech, náhodě a čekání na nějaký záblesk, který mohl přijít odkudkoliv. Do highlightů se dostanou hlavně Olungovy góly, nezapomínejme ale na druhou branku Mbwany Samatty - útočník Genku si de facto sám vybojoval míč, sám se propracoval do střelecké pozice a následně i sám zakončil. Aneb takto to vypadá, když do týmu plného brambor postavíte fotbalistu.

Samatta, ale i Msuva nebo pravý bek Hassan Khamis ukázali, že s lepšími spoluhráči by pravděpodobně byli schopní dost slušných věcí. Stačilo by, aby hráli v týmu, který hraje jako tým. Samatta dokonce ve druhé půli i tvořil hru. Uprostřed zálohy.

Gólman Manula nemá žádné prostorové vidění, neustále podskakuje centry a neumí chytat míč do ruky. Jenom do něj vždycky plácne a on se někam odrazí. Nejčastěji přímo před něj.

”Je vtipný, jak se Tanzanie snaží jakože uklidnit hru tím, že si obránci nahrávaj mezi sebou, a nakonec si to ještě ve vlastní třetině zkušeně zakopnou do autu.”

(dz)

Autor: Tomáš Daníček, Dominik Zezula

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
PODCAST: Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2019
25.07.2019, 20:29
Africký zápisník XXI. aneb NamlSané Alžírsko slaví
21.07.2019, 00:23
Africký zápisník XX. aneb Žádné IgHaló se nekonalo. Maestro, je to zasEtebou
18.07.2019, 08:35
Africký zápisník XIX. aneb Aliou domů, Giresse! Alžírsko Raïsuje na Senegal
15.07.2019, 16:00
Africký zápisník XVIII. aneb Sbohouo Sloni, Bronnjour Tunisko
12.07.2019, 16:55
Africký zápisník XVII. aneb Semifinále jen pro Zwane
11.07.2019, 15:45
Africký zápisník XVI. aneb Maestru Giressemu nikdo neZaha ani po kotníky
09.07.2019, 17:40
Africký zápisník XV. aneb Doktor Kongo chmAtal po výhře, černí Koné jsou venku
08.07.2019, 17:16
Africký zápisník XIV. aneb Překvápko! Další severoafrický erRohr
07.07.2019, 14:48
Africký zápisník XIII. aneb Hakime, Žiyech?
06.07.2019, 16:13
Africký zápisník XII. aneb Favoriti formou nepolíBenin
03.07.2019, 19:20
Africký zápisník XI. aneb Mon Dié! Takhle se Ounas dávají góly!
02.07.2019, 03:02
Africký zápisník X. aneb Jeden gól a už se chipeVezeze
01.07.2019, 16:23
Africký zápisník IX. aneb Střelba jak u Verdonu, ať N'Jie Gold Cup!
30.06.2019, 12:49
Africký zápisník VIII. aneb Pan Tau: Od zítřka nečaruji
29.06.2019, 15:56
Africký zápisník VI. aneb Kongo nemá šAinu, uGandalf Onyango čaroval
27.06.2019, 15:59
Africký zápisník V. aneb Kamerunu stačily dva Banany, Poté přišlo drama
26.06.2019, 15:06
Africký zápisník IV. aneb Tunisané zklaMali, Mauritánci se koupali na Adama
25.06.2019, 16:32
Africký zápisník III. aneb Jak Maroko Horaebníkovi z lopaty uteklo
24.06.2019, 13:50
Africký zápisník II. aneb Mamma Miya! To je začátek turnaje!
23.06.2019, 16:23
Africký zápisník I. aneb Porazit Zimbabwe není žádný mohaMed
22.06.2019, 12:46

Komentáře (81)

Přidat komentář
Posledni Kovboj

Kena

Reagovat
OranžováKarkulka

i Tanzanie

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole to je fakt komedie, to tu ten článek o COpě moc dlouho nebyl a ustoupil tradičnímu africkému okénku

Reagovat
domingo

vsak je v Neprehlednete a bude tam urcite aspon den

Reagovat
Kily

že na něj vůbec marníš čas...

Reagovat
OranžováKarkulka

jeste ze ses z toho zase musel prijit posrat

Reagovat
adoxx

Komedie je to, že se musíš nasrat pod každej příspěvek o APN

Reagovat
smazaný uživatel

i pod Copu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pantondavo

"Křečovitý, křečovitý." Tata bojs

Reagovat
adoxx

Chudák Slimani

Reagovat
BaggioRoberto

Co to kuj.. je s tim Slimanim? Nějaká sázka?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frantszek

Islam "Koller" Slimani nechyběl. Jen co je pravda.

Reagovat
raduinho

Tenhle článek musím přeposlat dědoj.

Reagovat
smazaný uživatel

To byl gól teď, Mali. Paráda.

Reagovat
Shevchenko

Hassen

Reagovat
fantomas

Konečně sme našli Mathlouthiho 2.0.

Reagovat
smazaný uživatel

Adama na plac.

Reagovat
smazaný uživatel

A vůbec, je to ten první, nebo ten druhej?

Reagovat
fantomas

Ten druhej!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Marega je palič!

Reagovat
John Obi Mikel

Dneska je to zajímavej den. Tunisko-Mali jsem sice nestihl, ale ještě hraje Maroko-Pobřeží Slonoviny a Argentina - Venezuela

Reagovat
John Obi Mikel

Co to komentuje za rétora Nemá moc příjemný hlas.

Reagovat
ian.rush

s Eurofotbalem to jde do kelu.... čím dál tím víc se objevují ty jakože vtipné nadpisy. TRAPNÉ !

Reagovat
adoxx

další klaun...jakože vtipné nadpisy jsou tady klasika

Reagovat
ian.rush

Ale jo, pohoň si ego mistře světa diskuzí. Pojď se zviditelnit, napiš nějakou rádoby cool anglickou hlášku, hoď sem nic neříkající zkratku, deset emotikon, odkaz na trapnou animaci nebo video.

Někdo s těmi nadpisy už dřív začal před nějakým tím pátkem (poslední mistrovství světa myslím nebo něco takového), jednou to bylo ok, ale pak se "vtip" opakoval, nic se nesmí přehánět. Ten nadpis prostě stojí za hovno, ač to kvalitě článku neubírá.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
adoxx

Vypsal jsi tady asi deset věcí, ze kterých jsem neudělal ani jednu, ale dobře....mně šlo spíše o to, že ty vtipné nadpisy jsou u každých zápisníků už nějakou tu dobu a poslední dobou se tu rojí spousta lidí, kterým právě tohle vadí prostě jen tak a dřív jim to nevadilo...tak jsem byl trochu podrážděnej a moje reakce byla trochu nepřiměřená, sorry

Reagovat
ian.rush

v pohodě

Reagovat
TheTopFootbaler

Je to titulek.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
iamek

Reagovat
REPLIKATOR

BAN

Reagovat
ian.rush

Troll a počkej si ... počkej si .... prvotřídní debil

Reagovat
adoxx

Ten komentátor vyslovuje Gbohoua jak Gbohno?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Chtělo by to udělat euro-afro-asijské mistrovství,každá část světadílu po 16 a byla by to paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Gianni?

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Azazelo RD

Infantilní nápad.

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní,škoda,že ho to nenapadlo

Reagovat
adoxx

No ty vole, Amrabat

Reagovat
Bandita_Harry

Reagovat
Kucka

Hodně slušný

Reagovat
Bandita_Harry

kurna Senegal tipujem na vitaza hrali zle ?

Reagovat
Stannis Baratheon

No není to zatím úplně ono, ale na 100% to celé vyhrají

Reagovat
Bandita_Harry

dufam

Reagovat
Inter Eterno Amore

Maroko

Reagovat
Seydou Doumbia

Nějaká stránka, kde se dá podívat na zápasy APN i pozpátku?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azazelo RD

Se nediv. Bílkův sen, všechny zápasy pozpátku skončí 0:0.

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Kucka

Myslíš kvůli tomu Onyangovu wondersavu?

Reagovat
Seydou Doumbia

chci vidět tu krásu v podobě Keni s Tanzánii a podobných šupáků...prostě ty naprosto bezmocné chudáky, kteří ani neví na kolik minut se má hrát

Reagovat
SpartaOvenka

Třeba to obrání sebe samého o míč, jak je uvedeno v článku

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
smazaný uživatel

Zní to jako zápas pro gurmány.

Reagovat
Kucka

Maroko mi dnes přišlo velmi dobré, Slony k větší šanci nepustili a sami byli dost nebezpeční dopředu. Kdyby měl El Nesiry lepší den, má hattrick.

Reagovat
fantomas

Mně ani nepřišlo, že by měl nějak špatnej den. Často to byly těžší pozice a vždy mu scházely centimetry.

Reagovat
Kucka

To jo, myslel jsem hlavně to, jak mu pouštěl Amrabat a dal to doprostřed + ta pata šla dát víc na jistotu, ale zase chválím, že hrál na krásu

Reagovat
fantomas

Když to Amrabat pouštěl, tak to bohužel měl na slabší pravačku no. Ale pořád skvělej zákrok.

A ta pata mám pocit byla stejně z ofsajdu ne?

Reagovat
John Obi Mikel

jj, byl odpískaný ofsajd. I když to vypadalo všeljak...

Reagovat
fantomas

Reagovat
John Obi Mikel

I Sloni meli nejake sance a klidne mi mohl vyjit tip 3:3

Reagovat
C-M@ster

Výsledek 1:0 docela kraluje...

Reagovat
fantomas

Hlavně proto, že týmy ve vedení 1:0 sou naprosto otřesný v přidávání dalších gólů. Ne že by si šance netvořily, ony radši tři čtyři zahodí, a ještě se předhání, jak kreativní přitom budou.

Reagovat
Bandita_Harry

vsak snad kazdy klub hlada kreativneho hraca

Reagovat
smazaný uživatel

Skupina D zatím jen výsledky 1:0

Reagovat
fantomas
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
Pharrell

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele