Brazilský zápisník I. aneb Velké oči Nika Kovače

13.06.2014, 16:06
Názory a komentáře
Obsahuje i podcast. V rámci doprovodného programu k mistrovství světa vám EuroFotbal kromě podcastů opět nabídne i analytické zápisníky, které se budou detailně zaobírat herními prvky všech 32 účastníků. První na řadě jsou pochopitelně aktéři včerejšího úvodního zápasu, Brazílie s Chorvatskem..

Struktura doprovodného programu je následující: Vždy ráno či v průběhu dne vyjde nový Zápisník s poznámkami k předchozímu hracímu dni, zpracovanými formou taktického pozápasového rozboru. Dřívější zápisníky obsahovaly také vyhlášení hvězd a odpadlíků dne, stejně jako různé střípky a zajímavosti; tyto dodatky však letos budou součástí podcastu, který bude vložen do každého Zápisníku vždy zhruba dvě hodiny před výkopem nového zápasu. Každý nový podcast bude samozřejmě obsahovat i subjektivní analytická preview na následující den.

První Zápisník vychází zároveň s prvním klasickým podcastem.


Brazílie - Chorvatsko 3:1 (1:1)

Když se pár dní před výkopem úvodního utkání objevily zvěsti, že chorvatský kouč Niko Kovač zvažuje postavit proti fyzicky silné a odolné Brazílii záložní řadu ve složení Ivan Rakitić, Luka Modrić, Mateo Kovačić, fanoušci okamžitě zbystřili; znamenalo by to, že Kovač, sám bývalý vynikající středopolař, se buď pokusí proti domácím kontrolovat hru, nebo má v plánu eliminovat Scolariho fintu se "zavěšením" jednoho hráče na nejhlouběji operujícího záložníka soupeře. Takto složené ofenzivní trio pak mělo Brazilce zaskočit svojí pohyblivostí a nečitelností.

Kovač svůj odvážný plán nakonec opravdu uskutečnil; zmíněnou trojici doplňovali v obraně Srna, Lovren, Ćorluka a Vrsaljko, na levém křídle nastoupil Ivica Olić, napravo Ivan Perišić, mezi nimi nahradil distancovaného Mandžukiće Jelavić. Scolari postavil své 4-2-3-1 bez překvapení, na podhrotových pozicích se tedy (zprava) objevili Hulk, Oscar a Neymar, na hrotu Fred a na pivotu Luiz Gustavo s Paulinhem. Sehranou obranu tvořili klasicky Dani Alvés, Thiago Silva, David Luiz a Marcelo.

Brazilský stratég tedy žádné změny na úvod nepřichystal; čekalo se, s čím vyrukuje Kovač. Ten se nakonec rozhodl vsadit na elasticitu: Pokud Kanárci útočili, měla se chorvatská záložní linie stáhnout až před vlastní vápno a vytvořit spolu s obrannou čtveřicí jakousi "dvojitou rojnici". Ideálním scénářem však bylo držet míč co nejvýše, aktivně presovat a favorita tak zaskočit už na jeho polovině. Kreativní schopnosti Modriće s Rakitićem pak slibovaly pravidelný přísun míčů do křídelních prostor, kde měli rychlíci Olić s Perišićem využívat defenzivní nestability brazilských beků.

Nutno říct, že to do značné míry fungovalo. Když po hodině hry přicházel za ofenzivní spojku Kovačiće na hřiště Brožović (a záloha se tedy papírově vyvážila), svítilo na tabuli stále skóre 1:1, přičemž k vítězné trefě Brazilcům dopomohl rozhodčí. Kovač ukázal, že se favorita rozhodně nebojí a že je schopen přizpůsobit taktiku podmínkám a soupeři. Někteří jeho hráči mu však určitě nepoděkují, což platí zejména pro Ivana Rakitiće.

Nejnovější přírůstek do barcelonské kabiny dostal nevděčný úkol být tím posledním z celé záložní trojice, a přestože se Kovač snažil ulevit mu co nejrovnoměrnějším rozdělením úloh na hřišti, bylo zkrátka vidět, že Rakitić ke své hře potřebuje mnohem větší volnost. Byl skvělý například v úvodu druhé půle, kdy Brazilci odpočívali a nechali Chorvaty hrát; tehdy se ukázalo, jak moc jsou Balkánci kombinačně schopní a šikovní i na malém prostoru, a Rakitić jejich hru z pozice deep-lying playmakera skvěle dirigoval. Jakmile je však Scolariho tým dostal pod tlak, Rakitić nedokázal poskytnout středu pole dostatečnou oporu, působil nervózním dojmem a dělal chyby.

Kovač měl zkrátka příliš velké oči. Postavil zálohu, jejíž všichni členové jsou nejsilnější na míči, Chorvaté však strávili většinu utkání bez něj. To odnesl zejména ztracený a nevýrazný Kovačić, svým způsobem však trpěli všichni. Včetně Luky Modriće, který sice podal vynikající výkon, nesčetněkrát dokázal udržet míč proti přesile a přesně rozehrát, příliš často byl však nucen řešit situace pod tlakem a na jistotu. Jakmile dostal trochu volnosti, byl k nezastavení - v úvodu se málem prosadil po sólové akci, v závěrečném tlaku rozdal několik výtečných pasů a vykoledoval si oranžový faul od Luize Gustava. V krytí míče a periferním vidění byl jednoznačně nejlepší na hřišti, zodpovědně bránil, rozehrával do křídelních pozic a neúnavně zakládal útoky, těžko se však zbavit dojmu, že se spolehlivým "držákem" po boku by byl pro Kovače ještě prospěšnější.

Vysoký presink a snaha udržet míč co nejdále od vlastního vápna byla z chorvatské strany vlastně nutnost; ukázalo se to pokaždé, když Brazilci "zapnuli" a probili se do útočné třetiny. Chorvatská obrana je poměrně pomalá a proti Neymarovi s Oscarem si dokázala poradit jen tehdy, když se na ně slétli dva nebo tři bránící hráči. Brazilci útočili více po pravé straně hřiště, což trochu odvedlo pozornost od špatného výkonu Darija Srny; ten zůstával na svoje poměry nezvykle zatažený, když se ale vydal dopředu, pokaždé z toho hrozilo nebezpečí (pro Pletikosovu branku).

Současný brazilský tým lze popsat jako devět "dělníků" a dvě velké hvězdy, kterým je dávána vítaná volnost. Jak Neymar, tak zejména Oscar si v podhrotové fázi často měnili pozice, Oscar dokonce strávil většinu zápasu na pravém křídle, zatímco Hulk s Fredem se do hry dostávali minimálně a spíše svojí fyzickou hrou dělali oběma hlavním aktérům potřebný prostor. K nějakému "joga bonito" má Scolariho tým skutečně daleko, nikdo ale nemůže zkušeného kouče osočovat z toho, že by jeho systém nebyl funkční - Neymar i Oscar jsou natolik talentovaní, že dokážou zápas rozhodnout prakticky sami. Dnes to koneckonců ukázali. Barcelonský křídelník zlikvidoval takticky zodpovědnou, ale pomalou chorvatskou defenzivu v první půli, záložník Chelsea v té druhé. A pokud by někdo pochyboval o důrazu a bojovnosti Kanárků, stačí se podívat na první jejich branku - bez příkladného (Oscarova) nasazení by se míč k Neymarovi ani nikdy nedostal, a my bychom byli ochuzeni o jeho fenomenálního "angličana".

Jak Oscar, tak Neymar navíc podali vynikající týmový výkon - i přes velké množství povedených sólových akcí (a v Oscarově případě i tří nebezpečných ztrát v úvodu zápasu) se zvládali vracet, díky svým volným pozicím představovali permanentní hrozbu a byla na nich vidět obrovská chuť pomoci Brazilcům k očekávanému úspěchu. Tato hladovost je jednou z největších předností současného Scolariho výběru.

Pokud jsme v souvislosti s Chorvaty zmiňovali taktickou zodpovědnost, je třeba udělat jednu výjimku, kterou je Ivica Olić. Kovač se i přes jeho pokročilý fotbalový věk stále spoléhá na jeho mimořádnou rychlost, což fungovalo ve chvíli, kdy si Olić držel svoji pozici na levém křídle - takto padly oba chorvatské góly, uznaný i neuznaný. Pokud byl Olić v útoku, zůstával Dani Alvés často prakticky bezmocný, a brejky po jeho lajně budou obrovskou chorvatskou zbraní i v dalších zápasech. Jenže výše uváděné kompaktní pojetí defenzivy nutilo zasloužilého veterána také bránit, k čemuž přistupoval dosti nezodpovědně.

To je mimochodem zároveň problém, s nímž se musí popasovat i brazilská obrana. Stoperská dvojice Silva - Luiz vypadá na papíře naprosto bezchybně, je však zapotřebí, aby se Thiago Silva skutečně projevoval jako kapitán a svého "rozlétaného" parťáka dirigoval, usměrňoval a vedl. Luiz podal velice dobrý výkon, o Silvovi se to však už říct nedá - místy to vypadalo, jako by z něj někdo vysál jeho pověstné organizační schopnosti. Ve spojení s nejistým a obtloustlým brankářem Césarem, kterému dělalo potíže ohlídat si své vápno, se pak do brazilské defenzivy vkrádal chaos, čemuž nepomáhaly ani (očekávané) výlety obou krajních beků.

V tento okamžik se ohromně hodí mít na hřišti někoho, jako je Luiz Gustavo. Nejzataženější muž brazilské zálohy je nesmírně platný jako dočasný záskok za Luize i Marcela, kteří při budování postupných útoků rádi vybíhají dopředu, zatímco je Gustavo zezadu jistí. Luiz je na hru ve středu pole zvyklý, Marcelo pak zvládá jak výlety na levé křídlo, tak i úlohu "hlídače" u středového kruhu, připraveného kdykoliv vyrazit kupředu. Gustavo je nejběhavějším mužem týmu, a přestože na hřišti nebývá příliš vidět, jeho role je v tomto směru nedocenitelná. Nesmí být však pověřen dirigováním hry a odemykáním soupeřových obran - od toho je na hřišti Paulinho.

Ten byl proti Chorvatsku až na několik povedených náběhů prakticky neviditelný, a útoky zakládané "posouvačem" Gustavem postrádaly rychlost, drzost i prvek překvapení. Brazilská rozehrávka tak často probíhala mnohem pomaleji, než by Scolariho forvardům vyhovovalo, a favorit se tak často musel uchylovat k centrovaným míčům ze stran, které však (s nevýrazným Fredem na hrotu) nenacházely adresáta. Případně se rozehrávky zmocňoval zatahující se Oscar, jehož služeb ale bylo zároveň potřeba výše na hřišti.

Celkově se dá říci, že i přes výraznou brazilskou převahu v držení míče šlo o zápas, který rozhodly individuální kvality Oscara s Neymarem. To není nic, za co by se Chorvaté měli stydět, v podobném ohrožení bude i drtivá většina všech dalších soupeřů Kanárků. Niko Kovač se uvedl odvážným taktickým plánem, který sice narazil na několik předvídatelných překážek, celkově však kolegu Scolariho v mnoha ohledech zaskočil a balkánský tým se tak nakonec oproti prognózám držel velice slušně. Potenciál chorvatské zálohy je enormní, nezbývá než přijít na to, jak jej co nejlépe využít. Brazilci naopak budou potřebovat větší spolehlivost od středové osy César - Silva - Paulinho - Fred.

(dz)


PODCAST #1

• Potěšili... Oscar (BRA), Luka Modrić (CRO)
• Zklamali... Ivan Rakitić (CRO), Júlio César (BRA)
• Preview ESP - NED: Měl by Del Bosque vsadit na hráče z Atlétika?
• Preview CMR - MEX: Týmy jednoho herního módu
• Preview CHI - AUS: Jak může Austrálie zaskočit favorizované Chilany?





Analytické preview k celé skupině B (z 8. 6. 2014):

Preview skupiny B by EuroFotbal.cz


PS: Na naší facebookové stránce, eventuálně na Twitteru, se již pod příslušnými odkazy můžete ptát našich redaktorů a hostů příštích podcastů na otázky týkající se dosud neodehraných duelů. V tomto případě tedy zápasů Kolumbie s Řeckem, Uruguaye s Kostarikou, Anglie s Itálií a konečně Pobřeží Slonoviny s Japonskem.

Autor: Dominik Zezula

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Africký zápisník X. aneb Vyhrajeme titul a poletíme nwa Bali
11.02., 16:11
Africký zápisník IX. aneb Nigérie vs. Bafana Bafana, Kongo vs. Fofana Fofana
07.02., 16:50
Africký zápisník VIII. aneb Čtvrtfinále jen pro Zwane
03.02., 15:02
Africký zápisník VII. aneb Neblú a hraj
02.02., 17:50
Africký zápisník VI. aneb Maroko je velký favorit, Burkina Faso Mali
30.01., 15:43
Africký zápisník V. aneb Sloni vběhnou do Mané že
29.01., 15:40
Africký zápisník IV. aneb Guinejské derby? To je Sylla
28.01., 14:33
Africký zápisník III. aneb Kdo si dá dnes angóla?
27.01., 17:39
Africký zápisník II. aneb Špatné sloNoviny pro domácí
22.01., 20:09
Africký zápisník I. aneb Kdo nekouká na Afcon, bude Hotto mrzet
18.01., 15:28
Afcon 2023: Power rankings před turnajem
13.01., 20:57
Jak Argentina dokráčela ke zlatu? Analýza finále MS 2022
19.12.2022, 23:59
Zápisník z Kataru XXI. aneb Maroko se s medailovými ambicemi ounáhlilo
18.12.2022, 15:15
Zápisník z Kataru XX. aneb Tak co, Francouzi, přeKonaté i Messiho?
15.12.2022, 17:10
Zápisník z Kataru XIX. aneb Prohrát s Marokem? To nesyri
11.12.2022, 21:00
Zápisník z Kataru XVIII. aneb Evropské semifinále? Noppert!
10.12.2022, 15:04
Zápisník z Kataru XVII. aneb Penalty? Bono a klid
07.12.2022, 17:17
Zápisník z Kataru XVI. aneb Penalty proti Chorvatům bývají Yoshidné
06.12.2022, 15:38
Zápisník z Kataru XV. aneb Poláci a Senegalci ssé loučí
05.12.2022, 14:39
Zápisník z Kataru XIV. aneb Favorité postupují, USA a Austrálie mají sMolinu
04.12.2022, 14:20
Zápisník z Kataru XIII. aneb Korejská výhra sladší než Ferrero Rochet
03.12.2022, 15:58
Zápisník z Kataru XII. aneb Španělsko jde dál. Japonsko? Ito
02.12.2022, 15:10
Zápisník z Kataru XI. aneb Austrálie předvádí skok daLeckie do osmifinále
01.12.2022, 14:34
Zápisník z Kataru X. aneb Írán a play-off se prostě neReamuje
30.11.2022, 14:44
Zápisník z Kataru IX. aneb S kim chtějí Korejci vyhrávat?
29.11.2022, 13:09
Zápisník z Kataru VIII. aneb Španělsko mířilo za postupem, ale došla mu siala
28.11.2022, 14:16
Zápisník z Kataru VII. aneb Argentina prolomila beton, Poláci byli szczesnější
27.11.2022, 15:37
Zápisník z Kataru VI. aneb Ostrovní týmy? Dest a hrůza
26.11.2022, 15:20
Zápisník z Kataru V. aneb Neymarnější úvod pro Afriku
25.11.2022, 17:51
Zápisník z Kataru IV. aneb Mdloby navas!
24.11.2022, 13:51
Zápisník z Kataru III. aneb Arabové odsaúdili favority ke ztrátám
23.11.2022, 14:01
Zápisník z Kataru II. aneb Asijské země jsou na MS zatím tírány
22.11.2022, 11:30
Zápisník z Kataru I. aneb Představují se Enneři strýčka Homeboye
21.11.2022, 11:30
Africký zápisník VI. aneb Senegalci ukoulibaly dalšího soupeře
05.02.2022, 02:25
Africký zápisník V. aneb Sliby Chibi
02.02.2022, 18:32
Tipy pro sázkaře: Kdo vyhraje letošní Africký pohár?
28.01.2022, 22:37
Africký zápisník IV. aneb Who's not Ghana win?
23.01.2022, 13:54
Africký zápisník III. aneb Nováčci, plnou Barrow vpřed!
22.01.2022, 00:09
Africký zápisník II. aneb Kamerun stále on Fai-r, Alžířané stále Benlemry
17.01.2022, 19:14
Africký zápisník I. aneb V Kamerunu odstartovala Rallye Abou Bakar
13.01.2022, 19:40
Eurozápisník XVIII. aneb Penalty jak z kRicekého přeboru
13.07.2021, 08:41
Eurozápisník XVII. aneb Penalta? Rozhodčí posLar sen
09.07.2021, 12:36
Eurozápisník XVI. aneb InaMorato celé Itálie
07.07.2021, 14:57
Eurozápisník XV. aneb Dánové nejsou žádná neMæhla
04.07.2021, 20:51
Eurozápisník XIV. aneb Takové vyřazení Švýcarů není koSchär
03.07.2021, 14:25
Eurozápisník XIII. aneb Že Anglie doma porazí Německo? Stone se
30.06.2021, 18:24
Eurozápisník XII. aneb QuaSimóndova msta a vražda favorita v MidSommeru
29.06.2021, 17:38
Eurozápisník XI. aneb Nizozemsko de Roonit slzy, "dva nula je dobrej výsledek"
28.06.2021, 16:08
Eurozápisník X. aneb Un cane in Chiesa
27.06.2021, 02:02
Eurozápisník IX. aneb Dramatická Botka za skupinovou fází
24.06.2021, 17:23
Eurozápisník VIII. aneb Ono sa to podá, ty si predsa Foda
23.06.2021, 17:49
Eurozápisník VII. aneb Slunce, Şenol a pár facek
22.06.2021, 18:26
Eurozápisník VI. aneb Francie výhru netreFiola, a Španělé? Olmost
20.06.2021, 15:26
Eurozápisník V. aneb Nuda v céčku? KDepay! Ta přišla až fo den později
19.06.2021, 12:18
Eurozápisník IV. aneb Dánové sahali po výhře, ale na KdBy se nehraje
18.06.2021, 11:52
Eurozápisník III. aneb Slováci zaujímají Pole position
16.06.2021, 14:13
Eurozápisník II. aneb Sterling se uvedl dRaheem gólem, Patrik schickanoval Skoty
15.06.2021, 13:56
Eurozápisník I. aneb Uffff
13.06.2021, 12:41
PODCAST: Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2019
25.07.2019, 20:29
Africký zápisník XXI. aneb NamlSané Alžírsko slaví
21.07.2019, 00:23
Africký zápisník XX. aneb Žádné IgHaló se nekonalo. Maestro, je to zasEtebou
18.07.2019, 08:35
Africký zápisník XIX. aneb Aliou domů, Giresse! Alžírsko Raïsuje na Senegal
15.07.2019, 16:00
Africký zápisník XVIII. aneb Sbohouo Sloni, Bronnjour Tunisko
12.07.2019, 16:55
Africký zápisník XVII. aneb Semifinále jen pro Zwane
11.07.2019, 15:45
Africký zápisník XVI. aneb Maestru Giressemu nikdo neZaha ani po kotníky
09.07.2019, 17:40
Africký zápisník XV. aneb Doktor Kongo chmAtal po výhře, černí Koné jsou venku
08.07.2019, 17:16
Africký zápisník XIV. aneb Překvápko! Další severoafrický erRohr
07.07.2019, 14:48
Africký zápisník XIII. aneb Hakime, Žiyech?
06.07.2019, 16:13
Africký zápisník XII. aneb Favoriti formou nepolíBenin
03.07.2019, 19:20
Africký zápisník XI. aneb Mon Dié! Takhle se Ounas dávají góly!
02.07.2019, 03:02
Africký zápisník X. aneb Jeden gól a už se chipeVezeze
01.07.2019, 16:23
Africký zápisník IX. aneb Střelba jak u Verdonu, ať N'Jie Gold Cup!
30.06.2019, 12:49
Africký zápisník VIII. aneb Pan Tau: Od zítřka nečaruji
29.06.2019, 15:56
Africký zápisník VII. aneb Vítězství Keni pOmolo, alžírský fotbal m'Bolí
28.06.2019, 13:48
Africký zápisník VI. aneb Kongo nemá šAinu, uGandalf Onyango čaroval
27.06.2019, 15:59
Africký zápisník V. aneb Kamerunu stačily dva Banany, Poté přišlo drama
26.06.2019, 15:06
Africký zápisník IV. aneb Tunisané zklaMali, Mauritánci se koupali na Adama
25.06.2019, 16:32
Africký zápisník III. aneb Jak Maroko Horaebníkovi z lopaty uteklo
24.06.2019, 13:50
Africký zápisník II. aneb Mamma Miya! To je začátek turnaje!
23.06.2019, 16:23
Africký zápisník I. aneb Porazit Zimbabwe není žádný mohaMed
22.06.2019, 12:46
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01
Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2017
07.02.2017, 18:18
Africký zápisník XVIII. aneb Egypťané siani neškrtli
06.02.2017, 16:07
Africký zápisník XVII. aneb Hlavně se zase nepřeprAtsuj
05.02.2017, 00:47
APN v cílové rovince: Sedm věcí, na které se zaměřit v bojích o medaile
04.02.2017, 09:35
Africký zápisník XVI. aneb Klasická Ghana in flaGranti
03.02.2017, 09:45
Africký zápisník XV. aneb Burkinský sen o zlatu rozcupován na Hadary
02.02.2017, 13:08
Africký zápisník XIV. aneb Egypt zachránil kouzelný Kokamžik
30.01.2017, 10:30
Africký zápisník XIII. aneb Tunisko dostalo naBanceno, Kamerun se negal
29.01.2017, 13:02
Africký pohár národů 2017 - shrnutí skupin
27.01.2017, 02:06
Africký zápisník XII. aneb Z Egypta zase Salah suverenita
26.01.2017, 16:10
Africký zápisník XI. aneb Sloni, seri-ously?
24.01.2017, 23:41
Africký zápisník X. aneb Kde nic, tunis - vyřazení Alžírska neM'bolhi
24.01.2017, 15:23
Africký zápisník IX. aneb Jde to'o i bez hvězd
23.01.2017, 02:48
Africký zápisník VIII. aneb Egypt nevede žádný Cúperman, ale zatím to stačí
22.01.2017, 15:04
Africký zápisník VII. aneb Další sloní DRCnutí na cestě za obhajobou
21.01.2017, 08:55
Africký zápisník VI. aneb Senegal pálí, kdy se mu zamané
20.01.2017, 13:51
Africký zápisník V. aneb Gabonmá pro nespokojené fanoušky
19.01.2017, 16:59
Africký zápisník IV. aneb Nedám góla, nevyhrayew
18.01.2017, 01:29
Africký zápisník III. aneb Křeček v bílé košili
17.01.2017, 08:24
Africký zápisník II. aneb Tunis pálených šancí
16.01.2017, 11:34
Africký zápisník I. aneb Burkina vyfasovala bod, jako všichni ostatní
15.01.2017, 16:46
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41
Brazilský zápisník XXV. aneb Bez rváče nejsou koláče
14.07.2014, 12:53
Brazilský zápisník XXIV. aneb Olá, Brasil14!
13.07.2014, 10:39
Brazilský zápisník XXIII. aneb Dvojí tváře nejrozkvetlejších tulipánů
10.07.2014, 12:01
Brazilský zápisník XXII. aneb Sedm kulí do Scolariho žákajdy
09.07.2014, 10:58
Brazilský zápisník XXI. aneb Keylor Navas vs. the World
06.07.2014, 12:45
Brazilský zápisník XX. aneb Návraty do roku nula
05.07.2014, 11:49
Brazilský zápisník XIX. aneb Argentině drogy, USA doping
02.07.2014, 11:58
Brazilský zápisník XVIII. aneb Důstojná africká loučení
01.07.2014, 15:55
Brazilský zápisník XVII. aneb Mistrovství závěrečných zvratů
30.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník XVI. aneb Jak básníci přicházejí o iluze
29.06.2014, 15:38
Brazilský zápisník XV. aneb This Time For Africa
27.06.2014, 11:51
Brazilský zápisník XIV. aneb Argentina póózor, Francie pohov!
26.06.2014, 16:16
Brazilský zápisník XIII. aneb Opakování matka moudrosti
25.06.2014, 16:41
Brazilský zápisník XII. aneb Mít Robbena není Fer
24.06.2014, 15:51
Brazilský zápisník XI. aneb Lepší pozdě nežli nikdy
23.06.2014, 16:01
Brazilský zápisník X. aneb Balkánská kletba po bosensku
22.06.2014, 11:18
Brazilský zápisník IX. aneb Kafe a pět croissantů ke snídani
21.06.2014, 15:04
Brazilský zápisník VIII. aneb Návrat národního hrdiny
20.06.2014, 14:51
Brazilský zápisník VII. aneb Král je mrtev, ať žije král?
19.06.2014, 15:01
Brazilský zápisník VI. aneb Plná ruka žolíků
18.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník V. aneb Den plný kontrastů
17.06.2014, 15:59
Brazilský zápisník IV. aneb Nic není zadarmo
16.06.2014, 10:20
Brazilský zápisník III. aneb Soumrak konzervativců
15.06.2014, 12:41
Brazilský zápisník II. aneb Jak větrné mlýny Španěly semlely
14.06.2014, 16:27

Komentáře (210)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hm, tak jdem na to no.

Reagovat
smazaný uživatel

Odpadlíci dne: Ivan Rakitić

Reagovat
Usty

ve fantě 9 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

ja to nehrám, nevyznám sa do bodovania

Reagovat
Usty

no, na to, že nic neudělal, tak je to hodně bodů...

Reagovat
smazaný uživatel

neviem, no.. odpadlík bol skôr Mateo Kovačić, vôbec nehral Ivan zle, mne sa naopak páčil...

Reagovat
Usty

tím jsem myslel, že neudělal asistenci nebo gól...

taky mi nepřišel hroznej, většina Chorvatů hrála pěkně, nelíbil se mi jen Jelavić, Ćorluka a Kovačić no.. a Oliće bych nakopal do prdele, i když tam měl dobrý momenty.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Olić si nejako moc vyskakoval, aj keď nemal pravdu.

Reagovat
pospech11

To spíš Fred

Reagovat
smazaný uživatel

jj, pravda

Reagovat
smazaný uživatel

spíš celá Brazílie až na Oscara, Gustava a za góly Neymara. Jenže zatímco u Belgie a Německa autoři hledali chyby lupou, tak Brazílii, která jich má opravdu spoustu, berou jako něco nadpozemského velmi nekriticky. Ať dá palec dolů, kdo by měl radši v týmu kohokoliv z brazilských střeďáků(Oscar AM), než Schweiniho po letošní sezoně.

Reagovat
fantomas

O Brazílii se fakt nikde nemluvilo o něčem nadpozemskym, vlastně sme ji ani nerozebírali obecně, jen s ohledem na Chorvaty. Takže klid..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jak? že se Kovač musí podřídit tomu, co nastoupí za Brazílii? a proč to má dělat, když má střed pole výrazně lepší? Kovač se dá peskovat za to, že svým hráčům dal zbytečně opatrnou taktiku, hráči na hřišti byli správně. Tragéd dne je pro vás Kovačič ale co předvedla Brazílie od 45. minuty do doby, než šel ven? absolutně nic, protože každá akce Cro v první půli, kdy se dostali k bráně soupeře smrděla gólem, na což logicky Felipao reagoval tím, že začal hrát ve druhé půli opatrněji, protože s tou aktivní hrou to bylo příliš riskantní-minimum loženek a moc velké díry v obraně. A když se začala převaha Chorvatů projevovat, tak je popraví sudí. A tohle je prokauč?

Pravda je, že tam byly momenty, kdy u Rakitiče bylo znát, že obrana není úplně jeho obor (protažení Neymara) ale kritizovat Kovače, když největší favorit turnaje příjde k výhře jako slepí k houslím a za tragéda dát Kovačiče, když tam byli Hulk, Fred, Paulinho, hořící Alves je trošku moc.

Reagovat
fantomas

No takle, Kovač se nepřizpůsobil a jeho tým byl přehranej mimo jiné ve středu, respektive ten "silnější střed" se opravdu neprojevil. Takže asi tak. Samozřejmě, že se měl Kovač přizpůsobit... ono je sice lákavý to všecko hodit na penaltu, a počínat si jako sám alibista Kovač, ale to je moc primitivní logika na mě.

Reagovat
Counter

Za co?

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Rakitice tam vymyslel jako kdo?

Reagovat
smazaný uživatel

Placido

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Rakitič se mi moc nepozdával v jedné části druhého poločasu, jinak hrál super. Kovačic byl dost mimo.

Reagovat
fantomas

... a vy všichni ste si už poslechli odůvodnění nebo jen tak pocitově valíte oči po přečtení obsahu?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to jsem tedkom fakt napjatej.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
-Carles-

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, tak hned na začátku říkáte, že Oscar s Alvesem vytvořili neprostupnou stranu. No nevim, ale mně přišlo, že právě po pravé straně, hlavně v prvním poločase, útočili Chorvati nejvíce a i přes pravou stranu Brazilců padl gól, sice náhodný, ale padl. A celkově.. kdyby tam nebyl dřevák a naprosto tragickej Olič, tak to mohlo vypadat zajímavěji. Ale rozhodně bych tu jejich pravou stranu nenazval jako neprostupnou, ne teda v té konečné fázi, kdy už Chorvati útočili a atakovali nebezpečné území.

Jinak ale zas super

Reagovat
domingo

Ja v tom rozboru pisu presne to co ty, neprostupnou obranu rikal Fantomas

Reagovat
fantomas

Oscar do defenzívy odved zatracenej kus excelentní, poctivý práce. Že Alves hořel, jo, to je pravda, ale stejně si nemyslim, že by teda pravá strana byla propustnější. Perišić měl mnohonásobně víc prostoru, když si sběhl napravo.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale tys říkal, že Oscar s Alvesem vytvořili takřka neprostupnou stranu. Pod tím si představuju teda něco úplně jiného. To, že Oscar byl skvělej, proti tomu nic nemám, taky si to myslím, ale Alves směrem dozadu rozhodně nebyl skvělej. Trochu si teď protiřečíš.

A možná už si to nepamatuju, ale většina z těch mála nebezpečnejch akcí Chorvatska (podle mě) začala na jejich levý straně, tzn. pravá strana Brazílie.

Reagovat
stas87

Gustavo podla mna je este o kusok lepsi ako bol Melo,dobre ze ostal vo Wolfsburgu,s Malandom to maju perfektne vyvazene,to stvrte miesto bohuzial uhraju,na ukor Bayeru zrejme

Reagovat
smazaný uživatel

To teda neni nahodou lepsi nez Melo, to se na me nezlob. Ten kdyby tam porad byl a hral s Fernandinhem, tak je ta zaloha uplne na jine urovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

K tomu Rakiticovi - slovo odpadlik neni uplne stastny, tam jde jenom o zachovani nejakyho totoznyho modelu no. Shodli jsme se na tom, ze se nebudeme soustredit na ty uplne nejvetsi tragedy, protoze kdyz si da nekdo (placnu) tri vlastnaky, tak na tom neni co rozebirat.

Rakitic mel nelehkou ulohu, Kovac ho postavil mimo jeho pozici a celkove se s tim nepopral spatne, takovych 6/10 bych mu dal. Za zklamani (vzhledem k ocekavani - od Kovacice s Jelavicem jsme ani nic necekali) se vsak uz povazovat da. Jak v rozboru, tak pak v tom podcastu je rozebrany proc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to kdyžtak přepište na "zklamání", protože odpadlík zní vyloženě jako troska.

Reagovat
domingo

To by asi slo, no.

Reagovat
smazaný uživatel

V kolik můžu očekávat PJovu pověstnou fakturu?

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Rakitic po Modricovi najlepsi chorvat a hral dost dobre, nechapem tu kecy o sklamani. Hral v podstate lepsie ako zaloznici domaceho muzstva.

Reagovat
smazaný uživatel

Cesar ako odpadlik je tiez trochu out of range. Ako ma len nejakych 9 sutaznych zapasov odohranych, a neposobil mozno najistejsie, ale neschopna hra Brazilcanov by sa nemala zvalovat na brankara. Na tych odpadlikov je viac adeptov, Fred, Paulinho, Hulk, ktori mali byt klucovi pre ofenzivnu hru Brazilie, takze chyba by sa nemala hladat v brankarovi, ktoremu sice chyba herna prax, ale svojou pritomnostou urcite prinesie vacsi klud pre obrancov. Mimochodom ten Olicov zakrok na Cesara ste mysleli vazne, ze bol diskutabilny? Jasny faul, pokial si dobre pamatam, bolo to v 5ke a tam je brankar chraneny a Olic posobil po cely zapas a hlavne ku koncu ako naspeedovana fretka, cize jeho zakrok bol nedovoleny.

Reagovat
fantomas

Nic se na něj nesvaluje, a že těch adeptů bylo víc, ostatně Jáchym taky zmiňuje. Vybral si Césara a myslim, že uved legitimní důvody. Nerozchytanost nevim, proč by někdo měl brát v úvahu, faktem prostě je, že brankář jeho zkušeností takle v zahajovacim zápase jednoduše zachytat nemůže. A v jiných případech by to BRA klidně mohlo to utkání opravdu stát..

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ja si ho neobhajujem, neposobil vobec isto, rozchytany nie je, v Toronte mysli max 9 zapasov, cize sa dalo mozno ocakavat, ze by to mohol byt problem, ale tu jednotku ma vykovanu aj keby neodchytal ani minutu. Som chcel len napisat, ze tazkopadna hra Brazilie nepozostavala z neisteho vykonu brankara , ktory ani nedostal nijaky lacny gol. Ako odpadlika som naozaj skor cakal niekoho z pola. No offense kuci

Reagovat
smazaný uživatel

Za gól nemohl, naopak Pletikosa se tam skládal jak necky u těch golů.

Reagovat
Atlético de Madrid

Špatnejch hráčů měla Brazílie opravdu dost a neni snadný vybrat jednoho jasnýho flopa, no. Ale každopádně od toho nejzkušenějšího hráče očekáváš trošku spolehlivější výkon než předvedl César. Navíc, jak tam řiká fantomas, Césarův výkon se s postupujícím zápasem horšil, zatímco výkony dalších poměrně špatnejch hráčů jako Alvés nebo Silva se lepšíili. Samozřejmě by se za vlastní gól dal vybrat Marcelo nebo za celkovou nevýraznost a nafilmovanou penaltu Fred. Přeci jen jsem se ale rozhodl pro César, protože v momentech kdy tvůj tým hraje špatně potřebuješ mít jistýho alespoň gólmana a to on rozhodně nebyl. Navíc, když je to nejzkušenější hráč na place.

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak OK, za mna tym odpadlikom bol jednoznacne Paulinho, Cesar si pri svojej nerozchytanosti mohol na odpadlika pockat v zapasoch, kde bude mat naozaj levi podiel na strate bodov ci nepostupu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Atlético de Madrid

Tam vyloženě šlo o to, že za stavu 1:1 a 2:1, kdy Chorvati docela tlačili a byli lepší v záloze šel dolu Césarův výkon a ty jeho špatně vyřešený situace mohly stát jeho tým body. Jinak samozřejmě hrálo špatně 7 z 11 hráčů zahajovací sestavy...

Reagovat
smazaný uživatel

Spatne riesene situacie mal aj Pletikosa, nielen na spornych podieloch na goloch, ale aj castym vypadavanim lopty, ak uz mame riesit oboch brankatov, pritom, klucovejsim pred zapasom mal byt jeho vykon. Ale ako som pisal, OK, je to vas pohlad, vidim ze ste to uz opravili odpadlika na sklamanie.

Reagovat
terry

Kluci, zkuste to kratší. Denně dávat třičtvrtěhodinovej podcast, to bude dost asi moc.

Reagovat
fantomas

Víme

Reagovat
terry

Sám moc dobře vim, že se to jednoduše řiká a špatně praktikuje, ale věřim, že to na tu třetinu zvládnete. I když představa, že tady to byl jen jeden zápas a to už se nikdy nestane…

Reagovat
fantomas

No jeden zápas nejeden zápas, na tom nesejde, ty odpadlíci a hvězdy vždycky budou dvě na jedný straně - pro den, ne zápas. Nicméně původní plán byl takovej to, co se událo, opravdu jen během pěti minut prolítnout a soustředit se na preview - tady sme se nechali unést.

Reagovat
terry

Však já vim, taky to řikám jen jako konstruktivní poznámku, protože vážně mám zkušenosti s tim, jak je jednoduchý o něčem kecat donekonečna, byť to neni žádoucí. A jak jsem řikal, časem si to sedne. Navíc máte na to fakt hodně dlouho času.

Reagovat
fantomas

Jj, počítám, že celý první kolo skupinový fáze budem všecko vylaďovat včetně technický stránky. Teprv pak to už bude chtít stopro všecko.

Reagovat
terry

Ten tvůj hlas/zvuk jak z nějakýho rádia je občas výbornej, to nech!

Reagovat
fantomas

Tak takový věci asi ani "vyladit" nejdou

Reagovat
terry

Tak šlo by to, ale dodává to tomu tu pravou atmosféru.

Reagovat
fantomas

Tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

30 by bylo v pohode, ne?

Reagovat
terry

Ale 30 jako strop. Já vim, že je to těžký, ale bude to ku prospěchu celý věci.

Reagovat
fantomas

Pod 30 to nestlačíme se obávám.

Reagovat
terry

Já taky no.

Ale budu fandit.

Reagovat
domingo

Vox populi, vox dei.

Jsme moc nadrzeny no, jak se ty tymy zacnou opakovat, tak tech podnetu bude najednou mnohem min. Slibuju

Reagovat
terry

Jojo, jak píšu už výš Tomovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Vox pokulích

Reagovat
mickey mouse

já osobně jsem třeba s délkou spokojený, čím delší tím lepší, ale pravda je, že by se to mohlo nahodit třeba už kolem druhé, ale tak chápu že to trvá prostříhat to, upravit atd.

Reagovat
fantomas

Právě proto začnem příště dřív.. to bylo to první, co sme hned po dotočení řikali. Teď před CMR tu máte na preview 75 minut, to si uvědomujem, že je prostě málo.

Reagovat
terry

Hele, když už to poslouchám, píše se v tom textu něco jinýho, nebo to nemusim číst?

Reagovat
fantomas

Určitě píše. To je ta nejdůležitější část směrem ke včerejšku, podcast pokrejvá hlavně dnešek.

Reagovat
domingo

Urcite to posunem, zapisniky budou vychazet hned rano a podcast nejpozdeji ve 4.

Reagovat
fantomas

Spíš ve tři

Reagovat
feministka

Reagovat
mickey mouse

Paráda, paráda.

Reagovat
Talker

Případně rozložit do více podcastů, aby se to lépe ovládalo. Každopádně pražáci si nemaj na co stěžovat, 45 minut je cesta na jednu stranu Prahy a zpátky, ne?

Já bych potřeboval na 45 minut cestu do práce, z práce, do hospody, z hospody a ještě jednou do hospody, protože jsem si tam něco zapomněl

Reagovat
smazaný uživatel

Domingo opět ukazal svojí neobjektivitu – BAN.

Fantomas, jó, to je jiná písnička. Parada.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hefy

Reagovat
fantomas

:-*

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že se toho nedožil Chazy. Ten by koukal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Co čekáš, když to Domingo musí odvykládat s levičáckym zaměřením, aby byli všichni spokojeni?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

...vtip a reakce na občasný ohlasy pod články, které psal Domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Skoda ze se letos nekvalifikovala KLDR

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

pro PJ a Kilyho: Korekce. Odvolavam BAN pro dominga, nakonec mě přesvědčil.

pro dominga: Omluva. Pobavils s Harrym Potterem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Reagovat
smazaný uživatel

45 minut, no to nedam

Reagovat
Pipo123

Vôbec nesúhlasím žeby Rakitič robil v defenzíve chyby, skôr naopak, on aj Modrič sa dobre vracali a hodne tam toho nabehali, pritom ani jeden nie je žiadne DM

Reagovat
domingo

No jistej pod tlakem rozhodne nebyl, ze se vracel a neflakal se, to mu nikdo nebere..

Reagovat
Pipo123

Neprišlo mi žeby kazil v rozohrávke, žeby zle vyplnal priestor v obrane, aj keď je pravda že som sa na neho moc nesústredil, snažil som sa sledovať Kovačiča ale to bol mimo a ukázal že na veľké zápasy ešte nemá. Skôr sklamanie na strane chorvátska bol Olič, Pletikosa a ešte Kovačič. Ale nehádam sa, len mi príde troška prísne nazvať odpadlíkom Rakitiča

Reagovat
domingo

Uz je to zmeneny, "odpadlik" bylo fakt moc drsny, pravda.

O Olicovi pisu v tom breakdownu no. Dopredu nebezpecnej, rval se, vlastne tam mel pasaze, kdy bych ho vylozene pochvalil, ale celkove hrozne nezodpovednej a obecne dost na pest. Zvlastni vykon.

Reagovat
Darren Fletcher

45 minut rozbor polovica dlzky zapasu? co bude na finale

Reagovat
smazaný uživatel

Uživatel 'Atlético de Madrid' a jeho stručné písemné a mluvené vyjadřování.

AdM : Ty jsi fakt řízek. A nezapoměls ani na Juanfrana.

Reagovat
Counter

Nebylo by záhodno strčit ještě někam na oči ten úvodní megapodcast? Přece jen dokud budou skupiny začínat, jsou ta jednotlivá preview stále aktuální...

Reagovat
fantomas

Jj, uvažovali sme o tom, pak sme si to rozmysleli, ale dejme tomu, že seš jazýček na vahách

Reagovat
Counter

Reagovat
Counter

"Tak co se zítřka tejče..."

No uff

Reagovat
terry

Jo no, taky jsem koukal, co dokázal – patrně z přehnaný sebekontroly – říct.

Reagovat
fantomas

Příšerný no, i mně samotnýmu zamrazilo.

Reagovat
domingo

Zajed si nekdy do Usti / Cesky / Svitav, bude ti prechazet zrak :)

nebo slech teda spíš (spejš)

Reagovat
Counter

Raději ne, bych umřel studem

Reagovat
smazaný uživatel

ať nejezdí, takové lidi tu nepotřebujeme

Reagovat
Jardin

cože tu uslyší?

Reagovat
nani92

ideálne si ten podcast pustiť ku zápasu namiesto trápnych českých a slovenských komentátorov

Reagovat
Counter

Tím pádem je to ale krátké, jen na poločas

Reagovat
nani92

nie,druhý polčas si to pustím znova,aby som tomu porozumel..

Reagovat
terry

Co tam vůbec má ČT všechno na komentování?

Reagovat
terry

Už na to koukám, těžká klasika. To už snad abych tam šel komentovat já konečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Jakože Terry..?

Reagovat
terry

Ne.

Reagovat
domingo

Hm, tak z kamerunskych beku jsem netrefil ani jednoho. Zajimalo by me, co ma Finke za lubem.

Reagovat
smazaný uživatel

divim se, ze nehraje Makoun ani Matip..

Reagovat
domingo

Obecne ta obrana je dost zvlastne sestavena, s Makounem jsem nepocital, tu zalohu jsem odhad spravne.. ale vzadu to bude slusnej rokenrol

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Makoun hral tuhle sezonu dost dobre.

Reagovat
Counter

Moje preview teď díky tvým omylům postrádá přesnost (-.-)

Reagovat
domingo

Mas se mnou polemizovat

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

pekne dlhý podcast, ale pustil som si to k fmku a splnilo účel perfektná analýza ... ale súhlasím, že by to chcelo zmenu prívlastku z Odpadlíka na nejaké Sklamanie, lebo Rakitić a ani Cézar odpadlíci neboli, podľa mňa ... ale kvalitná práca, redakcia

Reagovat
domingo

Jojo, predelali jsme to na "Zklamani".

Reagovat
smazaný uživatel

ale klobúk dole za tieto podcasty

Reagovat
-Kopy-

Rakitič né moc šťastně zvolenej, myslel sem si, že zahraje daleko hůře na takhle defenzivním postu, kort proti Brazilií, takže rozhodně žádný zklamání, špatně zahrali jiní.

César zaslouženě, nejistej - hrůza...hlavně mě nasral Bosák, jak povídal, že nemá žádnou konkurenci mezi brazilskejma brankařema, přitom jeden ze tří nejlepších brankařů PD je doma a překvapivě je to Brazilec.

Reagovat
fantomas

Kdo? Alves?

Reagovat
-Kopy-

jo

Reagovat
terry

Kort.

Reagovat
-Kopy-

Reagovat
domingo

lol on je patek trinactyho

Reagovat
Atlético de Madrid

"Only Rigoberto Song has played a World Cup game on 4 different continents. Today Rafa Marquez and Samuel Eto'o will join him on that list."

Zajímaj někoho tyhle perličky? Můžu sem třeba nějaký občas postovat, ale abych nebyl jedinej, koho to zajímá

Reagovat
j_mrazik

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
fantomas

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
edejv

Reagovat
db18

Reagovat
Mimalu

Reagovat
Trand

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

Reagovat
miky10

Reagovat
Tomasso24

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale aspon to piste cesky kdyz uz..

Reagovat
smazaný uživatel

U Eto'a je zajímavý, že nebyl na MS 2006 v Německu, ale v Evropě hral MS v roce 1998 ve Francii. Bylo mu 17 let.

Reagovat
SIRBRANIKE

Tomáši, aký nick používaš na EF?

Reagovat
fantomas

Reagovat
SIRBRANIKE

Vďaka, príjemne sa počúvaš, je videiť, že tomu rozumieš....

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Rakitic a Cesar je pekna blbost. Hraci ako Hulk, Paulinho alebo Corluka, Jelavic hrali oproti nim priamo priserne ale sklamanim su hraci ktori podali dobre vykony. Ach jaj

Reagovat
fantomas

César a dobrej výkon

Reagovat
smazaný uživatel

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpf1/t1.0-9/10464054_774264679284407_2771840622484666415_n.jpg

Já si říkal, odkud je mi to povědomé, akorát ty maňasy předtím jsme měl asi radši.

Reagovat
Jardin

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Zklamali Julio Caesar?? Snad Stipe Pletikosa ne.

Reagovat
fantomas

Nevim no, známí průměráci obyčejně zklamávaj těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

To jo. Já jenom že jsme na to koukali s kámošema v hospodě a dělali si srandu z pletikosy a teď tady čtu jako zklamání julia caesara, přitom mi nepřišel, že by byl špatnej.

Reagovat
bayern987

Pletikosa penaltu posral ale jinak dobrý výkon...

Reagovat
smazaný uživatel

Za penaltu nemohl, ale u prvního a třetího gólu měl být na zemi rychleji.

Reagovat
bayern987

u toho třetího ano, ale u prvního neměl šanci natáhl se jak nejvíc mohl ale ten míč šel úplně přesně k tyčce...

Reagovat
smazaný uživatel

Poslechuto. Super práce.

Reagovat
božský John

Do jisty miry s tim souhlasim. Rakiticovi ta role moc nesedla, mel tam hrat Vukokevic a Ivan mel hrat na pozici Kovacice, na kterym bylo videt snad nejvic, jak je nervozni a kdyz byl u balonu, tak ho vracel zpatky, zadna invence (na rozdil od Olice, kterej tam obcas radil jak ja s pravym analogem ve fife). Pokud bych mel vybrat zklamani v chorvatskym tymu, tak urcite Srna, ten byl fakt spatnej na jeho pomery.

Jinak mi dost vytrel zrak Oscar. Jeste vcera jsem psal fantikovi, ze ho moc nezeru, ze sice maka, ale chybi mi u nej ta brazilska nadstavba...no a vcera byl fantastickej

Reagovat
smazaný uživatel

(na rozdil od Olice, kterej tam obcas radil jak ja s pravym analogem ve fife)

Reagovat
fenixLFC

inak aky je vas anzor na vykon vrsaljka?

k tomu podcastu, tiez by som tam skor spomenul pletikosu, uprimne si myslim ze minimalne dva goly mal mat. A inak domingov hlas ma prekvapil

Reagovat
božský John

A ktery? U toho prvniho se Neymar tak brutalne ukop, ze to lip trefit neslo. To by chytil mozna tak domingo, kterej ma asi sest metru, ne normalni clovek. U penalty mel smulu, ale tak rici, ze posral penaltu mi prijde moc prisny....no a treti gol jsem pro zmenu nevidel, tam nebudu hodnotit

Reagovat
fantomas

Záludně a dobře kopnutý, taky nic donebevolajícího. Hlavně na Pletikosu se prostě nikdy nespolíhalo jako na oporu a zrovna od něj bych si hravě doved představit mín povedenej zápas.

Reagovat
božský John

Presne. Pletikosa byl drzak a spicka tak 7-8 let zpatky, od te doby jen lepsi nadprumer.

Reagovat
smazaný uživatel

"Rozhodčí měl velmi dobrou pozici a souboj dobře viděl. Byl tam kontakt. Kdyby hráč soupeře nedržel, tak teď nemáme o čem diskutovat," prohlásil Busacca. "Nejprve na něj sáhl jednou rukou a pak i druhou," dodal šéf rozhodčích FIFA.

Reagovat
Nišimura

Hoši podcasty jsou zatím výborné, akorát mám problém s častým neboť Jinak včera výborný zápas, už se těším na finále, kde bude celá brazilská hra zase postavená na mě

Reagovat
vodka

Nejhorší hráč zápasu byl Kovačič.

Reagovat
Zaschrona

Jelavic

Reagovat
božský John

Ten byl dost utopenej, dost casto ne svoji vinou...ten Kovacic tam nemel vubec nic. Jelavic ma aspon acko

Reagovat
Zaschrona

ok

Reagovat
vodka

ani hovno, Ten aspoň napadal, byl agresivní, chodil do soubojů, narozdíl od Kovačiče se toho zápasu aspoň zúčastnil...

Reagovat
Zaschrona

ok

Reagovat
vodka

pardon, už sem pročetl tu diskusi a zduvodneni vidim.

Reagovat
smazaný uživatel

Kovač vypadá jak Joseph Gordon-Levitt

Reagovat
smazaný uživatel

je hrozne podobnej Yakinovi

Reagovat
hntlyl

Reagovat
EAG le grand amour

domingo a Harry Potter

Reagovat
db18

OT: Beckenbauer dostal jako trest distanc na 90 dní od fotbalu, protože nespolupracoval s etickou komisí při vyšetřování hlasování udání MS 2022

Reagovat
fantomas

Hm, takže dvě změny v základu del Bosqueho oproti finále ME. Ale na Costu sem teda zvědavej.

Reagovat
Atlético de Madrid

V tom podcastu na to už nebyl čas, ale ještě jsem chtěl doplnit, že je nezbytně nutný, aby k němu byl na place i jeho dvorní nahravač Koke, se kterym maj fakt vypěstovanou výbornu chemii. Že tam chybí jejich nejlepší kanonýr Pedro už vůbec nechápu. Tohle je strašně divnej hybrid a očekávám, že si s Costou nebudou rozumět vůbec. Do tohohle by byl fakt lepší ten Cesc nebo i Pedro, klasický Španělsko, no.

Reagovat
Atlético de Madrid

* nebo i Torres

Reagovat
fantomas

Tohle prostě shoří. Sem si tou výhrou NED ještě jistější.

Reagovat
Atlético de Madrid

Věřim pořád v toho flexibilního Markýze On náhodou vždycky dokázal přivést kvalitního hráče, kterej to nějak oživil. Ten Pedro se na hřišti určitě objeví a tomu Kokemu bych se taky moc nedivil, jeho přínos je určitě jasnej i Del Bosquemu

Reagovat
smazaný uživatel

no keď máš na ihrisko samých nudných hráčov, tak to, že priviedie niekoho živšieho je výrazne pravdepodobné

Reagovat
Atlético de Madrid

Taky by mohl vystřídat Cesca za Costu, Martíneze za Alonsa a Matu za Silvu

Reagovat
smazaný uživatel

tak Martínez za Xabiho by znamenalo posun Busa vyššie, čo by oživenie bolo a Mata je rovnako živý ako Silva

Reagovat
Talker

Jinak přes týden by se hodil podcast na půl devátou

Reagovat
fantomas

Jako ráno? Hmm, challenge

Reagovat
miky10

Mexico's Rafael Marquez is the first player to captain his side in four different World Cups.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on ten Neymar existuje? Já myslel, že je to Nezmar, a že si jen někdo špatně přepnul klávesnici.

Reagovat
BakyX

Dobrý podcast, vďaka. Nemusím nič čítať (čo sa pred spaním hodí) a počúvam skvelé názory

Reagovat
fantomas

Musíš i číst!! ( ) Tam je fakt něco jinýho.. podcast zápisník doplňuje, ne nahrazuje.

Reagovat
db18

Jinak bych byl pro, kdyby se ten podcast trochu "rozsekal" třeba na tři části

1. potěšili+zklamali + preview jednoho zápasu

2. preview dalších zápasů

těch 25 minut by se poslechlo líp než těch 45, i když není problém to pauznout, ale stejně (člověk by si i snáze vybral co se mu líbí, nebo k čemu se chce více dozvědět )

Reagovat
fantomas

Hm, když už, tak by se dala rozdělit reportová a previewová část zvlášť no.. ale nevim teda, jestli se nám to už chce. Zas těch podcastů ve finále nemusíme mít tisíc - a přetočit se to případně dá vždycky, hm?

Reagovat
db18

Dá no... ale musí se to hledat Ale to je jen drobnost

(btw. to že se mi teď ef načítá tak dlouho je kvůli těm podcastum? )

Reagovat
madridcan

Na lavicke caka Jefferson...coz je cernoch

Reagovat
fantomas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele