Brazilský zápisník XIII. aneb Opakování matka moudrosti

25.06.2014, 16:41
Názory a komentáře
Obsahuje i podcast. Obojí vytažené do extrému. Klasická sloní imploze a řecké zmrtvýchvstání, ne nepodobné tomu z Eura 2012 - na to včera skutečně došlo, a to pro jistotu skrze nastavení i pokutový kop. Brazílie se tak může těšit na čtvrtfinalistu čistě defenzivního založení, přesně Kostariku, nebo Řecko, což se při dosavadním trendu turnaje zdá být dokonalou ironií osudu...


Anglie - Kostarika 0:0

Anglie se s turnajem rozloučila velmi rozpačitě. Nedokázala vyhrát jediný zápas, vstřelila jen dva góly a patří po boku Španělska, Portugalska či Itálie k největším zklamáním šampionátu. Přesto se v její hře dají najít i pozitiva. To Kostarika splnila cíl na 100 procent. Uhrála remízu, vyhrála skupinu D a v osmifinále narazí na Řecko. Cesta mezi nejlepších osm je tedy více než schůdná.

Velký kontrast oproti prvním dvěma utkáním Anglie byl ve středu pole směrem do ofenzivní fáze, a to především díky osobám Jacka Wilshera a Rosse Barkleyho. Na půli soupeře občas působili jako větrný mlýn, který rotoval mezi kruhy a ve spolupráci s technicky zdatným Milnerem zásobovali osamoceného Sturridge na hrotu obstojnými pasy.

Především v prvním poločase anglická hra s míčem snesla přísnější měřítka, troskotala hlavně na špatném zakončení liverpoolského forvarda (s tím, že i ten šel výkonově ve druhém dějství dolů - zpracování při stoprocentní gólovce zkraje poločasu bylo alarmující). Určitě to bylo důsledkem i toho, že Anglii už o nic nešlo, a tak se Wilshere mohl pohybovat výše než Jordan Henderson proti Itálii a Uruguayi.

S reprezentací nejspíš loučící se Frank Lampard byl statičtější a vyloženě simuloval Gerrardovu roli včetně nošení kapitánské pásky. Bylo by vhodné se pár slovy zmínit i o jeho roli a výkonu v utkání. Nutno říct, že doba, kdy měl na starost celý střed pole, který v klidu stíhal směrem dopředu i dozadu a navíc střílel mraky branek, je dávno pryč. Stejně jako v Chelsea proto zaujímal defenzivní post, v anglické reprezentaci dokonce nejdefenzivnější z celé zálohy. Pohybově se s nadšenými Kostaričany nemohl rovnat, ale pozičně a hlavně nezměrnou bojovností a profesionalismem zařídil, že jeho rozlučka s Albionem rozhodně nebyla žádnou ostudou.

Se zmíněným uvolněním napětí v anglickém týmu paradoxně souvisí i kraje ofenzivní trojky. Dnes dostali šanci doposud střídající či nehrající Lallana s Milnerem, kteří jsou o poznání defenzivnější a rozhodně pracovitější záložníci směrem dozadu než Sterling s Welbeckem. A možná příliš pozdě se Royi Hodgsonovi odkryla taktická varianta, kdy mohl (měl) hrát proti silnějším soupeřům na jedné straně dříč (čti Lallana) a na druhé klidně ofenzivní eso. Sterlingovi nicméně dnes nemůžu upřít to, jak hru po střídání pozvedl - a jen potvrdil mé mínění o tom, že dva defenzivnější křídelníci se do dnešního zápasu proti Kostarice prostě nehodili - ne snad že by to mělo hlubší význam - jak říkám, Anglii o nic nešlo.

Obzvlášť, když na levé křídlo k ne zrovna ideálně naladěnému Bainesovi stavěl mnohdy Rooneyho, jenž (a to se vymezuji z davu jeho kritiků) dozadu prostě neudělal vůbec nic. Defenzivní roli neplnil, z čehož částečně plynula i nejdůležitější obdržená branka proti Itálii. Lallana nebo Milner dnes svým bekům pomáhali naprosto příkladně a je škoda, že je v hlavních fázích turnaje Hodgson prakticky nevyužil. O to víc, že se nepoučil z prvního klání, které dokonce hodnotil jako nejlepší pod jeho působením. Celkově to spíše vypadá, že šampionát pojal jako malý natěšený chlapec, který více toužil, než o hře svého týmu přemýšlel.

To kostarický stratég Jorge Luis Pinto neměl ani pramalý důvod se systémem něco dělat - a až na výjimky dokonce nenechal odpočívat ani opory záložní a útočné fáze. Nehrál jen obránce Umaňa a záložník Bolaňos, jenž doplnil optimální základní sestavu po necelé hodině hry.

Hra na pět obránců (v tomto případě to platí snad nejvíce) prostě Kostarice šlape a směrem vzad jsou na letošním šampionátu absolutní špička. Když v tomto utkání Anglie pronikla do srovnaných šiků karibského celku (a neselhala vlastní nemohoucností) vždy navíc bez potíží hasil vynikající gólman Navas, jenž bude rozhodně klíčovou postavou v osmifinále proti Řecku.

Do útoku ale příliš energie nevkládali, snad jen když měli příležitost z protiútoku. Vyloženě neviditelný byl nejlepší hráč Kostariky proti Uruguayi Joel Campbell, který za celou hodinu na hřišti neudělal skoro nic a po zásluze střídal. Záložní formace nicméně působila tradičně živelně, opět překvapivě šikovně(ji, než hrála Anglie) a ukázala, že v osmifinále nebude muset hrát typického zanďoura, ale olympské bojovníky mohou v klidu přehrát i vepředu.

Přestože toto klání patří k těm nejméně atraktivním, z mého pohledu půjde o nesmírně zajímavý zápas. A to nejen proto, že se střetnou dva velmi podobné styly s důrazem na defenzivu a hrou na rychlé brejky. Ať tak nebo tak, můžeme si být jistí, že všech 22 hráčů na trávníku vypustí duši, protože větší zápas v kariéře (snad s výjimkou Karagounise či Katsouranise) nezažili.

(mu)


Itálie - Uruguay 0:1 (0:0)

Luis Suárez pohryzal Chielliniho, Uruguay vyhrála 1:0 a postupuje do osmifinále, Itálie se loučila po vyloučení Marchisia v deseti lidech. Fanoušci budou na tento zápas vzpomínat rozhodně z jiných důvodů, než je nějaká taktická ekvilibristika. Fotbalových momentů jsme příliš neviděli, vše rozhodla jediná trefa, a celý souboj by se dal dost dobře pojmenovat jako "vyrovnaný a nudný". Zároveň však poskytl několik odpovědí pro ty, kteří volají po důvodech předčasného italského vypadnutí..

A nemáme tím na mysli Suárezův apetit. Prvním velkým problémem současné Itálie je situace na krajích hřiště; jestliže na Euru 2012 zářil skvělý Balzaretti, nyní se na jeho pozici v modrém dresu promenují náhrady, hrající maximálně průměrně. Absence dostatečně kvalitních (křídelních) beků pak také vedla Prandelliho k upuštění od systému 3-5-2; k tomu se vrátil až dnes, s tím, že na krajích se pohybovali Darmian a De Sciglio. Systém to určitě nebyl špatný - koneckonců, největší (a v podstatě jediná skutečná) hrozba Uruguaye leží v útoku, a sehraná a efektivní stoperská trojice Barzagli - Bonucci - Chiellini si přece jenom se Suárezem umí poradit lépe než formace se dvěma středními obránci (a případně ještě Chiellinim na beku).

Vzhledem k tomu, že Uruguayci nastoupili bez klasických krajních hráčů (šlo spíše o jakýsi diamant s Lodeirem na pozici ofenzivního záložníka a Arévalem pod stopery), přitom mohlo jít teoreticky o vynikající zbraň, Prandelli ale zkrátka neměl prostředky na to, aby ji dokázal nějak využít. Místo rychlých útoků po stranách jsme se tak z obou stran dočkali urputného boje o střed pole, prošpikovaného množstvím faulů.

Tento boj mimochodem vyhrávali Italové, čímž se dostáváme k problému číslo dvě - Prandelliho tým je zkrátka nabitý středními záložníky, kteří jsou ideální na držení míče, ale chybí jim potřebná kreativita a přímočarost směrem dopředu. Tuto roli měl zastávat veterán Andrea Pirlo, který se na šampionátu hodně snažil, Prandelli však jako by až příliš uzpůsoboval herní projev jeho potřebám - záložník Juventusu dostal na hřišti de facto volnou pozici, i proti Uruguayi byl z celé záložní trojky nejvytaženější (tedy pod Verratitm i Marchisiem) a spoluhráči často víceméně čekali na to, co tentokrát vymyslí. Problém je, že Pirlo je sice geniálním fotbalistou, zároveň se ale nachází na sklonku kariéry a postavit systém na jednom hráči, kterého jakýkoliv šikovnější oponent zvládne ubránit (třeba i s nasazením více hráčů), se zkrátka nevyplácí.

Lodeiro rozhodně neměl takový vliv na hru, jak bychom od pozice ofenzivního záložníka očekávali (a nabízí se otázka, pokud Suáreze potká zasloužený distanc, jak se s touto pozicí popasuje Diego Forlán), alespoň však na hřišti byl, což se o italské ofenzivní záloze říct nedá. Opět. Proti Kostarice se Squadra spálila se sázkou na držení míče tváří v tvář metodicky velmi defenzivně zodpovědnému protivníkovi, nyní se proti podobně stavěnému soupeři nepoučila.

A třetí věc - útok. Mario Balotelli i Ciro Immobile jsou bezpochyby skvělí fotbalisté, potřebují však podporu zbytku týmu; nedokážou zkrátka zápas vyhrát sami, vybojovat si míč a sami zakončit. Možná jsou si typově až příliš podobní. Rozhodnutí nasadit dva ostré hroty proti papírově trochu vachrlaté uruguayské defenzivě vypadá na první pohled logicky, a s pomalým kapitánem Luganem by to možná i fungovalo, jenže Immobile i Balotelli se pletli jeden druhému pod nohy, vůbec se na hřišti nedoplňovali a celkově připomínali dvě zbloudilé duše, které naprosto bez problémů ubránila kohorta vedená rtuťovitým veteránem uprostřed zálohy a pohyblivým mladíkem v srdci obrany.

Jestli něco Italům vyšlo, bylo to ono vzpomínané uhlídání Suáreze - hvězdný forvard kazil přihrávky, nedostával se do hry, často byl v útoku odtržený a jeho frustrace nakonec vyústila v onen zmiňovaný hryzanec do Chielliniho ramene (mimochodem, tohle je něco naprosto neuvěřitelného. Jak si vůbec může profesionální fotbalista podobnou "prasárnu" opakovaně dovolit?). Uruguayský tým obecně nepřekvapil, ani přepnutí na 4-3-3 ve druhém poločase nemělo na hru zásadní vliv, a celou dobu se tak vlastně čekalo na nějakou chybu. Že ji udělali zrovna rozháraní Italové (spíše než jednotní, bojovní a vrcholně nepříjemní Uruguayci), nepřekvapilo po 80 minutách hry asi nikoho.

(dz)


Řecko - Pobřeží slonoviny 2:1 (1:0)

Dramatické vyrovnání Portugalska z poslední minuty nastavení v zápase s USA již na mistrovství není výjimkou. Přesně to samé se totiž opakovalo i v přímém boji o postup do osmifinále mezi Řeckem a Pobřežím slonoviny, když Georgios Samaras v devadesáté třetí minutě zařídil jednomu z mála evropských celků účast mezi nejlepší šestnáctkou. A nutno říct, že zaslouženě.

Jasným favoritem přitom byli Sloni, kteří na papíře rozhodně disponují o poznání kvalitnějším kádrem. Jak však jejich soupeř ukázal již proti Japonsku, týmový výkon a zarputilost v obraně dělá divy, když si každý jednotlivec odpustí ztrátu koncentrace. A právě to v úterním zápase rozhodlo. Zatímco peloponéský celek navzdory dvěma brzkým zraněním brankáře Karnezise a záložníka Koného neztratil nic ze své zodpovědné obranné hry a ještě fyzicky stačil podnikat bleskurychlé protiútoky, Sloni dvakrát osudově zaváhali.

Zápas se zpočátku odvíjel podle očekávání. Afričané svého soupeře přehrávali, avšak marně hledali skulinku přes řeckou obranu. Střed hřiště Santosovi svěřenci skvěle zahušťovali a tlačili Slony do stran, odkud si stopeři v poklidu sbírali nepřesné centry. A když už se přece jen Yaya Touré nebo Gervinho po individuální akci probili až do šestnáctky, stejně jim Řeci vždy natolik ztížili situaci, že se brankář Glykos ani nemusel namáhat se zákrokem.

Co je ovšem úplně nejdůležitější, řecký tým za celý zápas nespáchal jediný faul v blízkosti vlastní šestnáctky. Díky tomuto zodpovědnému přístupu příkladně eliminovali hrozbu Tourého špičkových přímých kopů a nepřikládali na svá bedra další tlak ze standardních situací. Kdykoli se pak dostali k míči, následoval aktivní úprk vpřed, který měl nejednou na svědomí levý bek Holebas. V třiatřicáté minutě se dostal na pravé straně pokutového území dokonce ke střele do břevna, byť musel zakončovat svou slabší nohou. Sloni si mohli oddechnout, ovšem pouze na devět minut.

Tři minuty před odchodem do kabin spáchal Cheick Tioté příšernou přihrávku ve středu hřiště, kterou střídající Samaris okamžitě vystihl, narazil si se svým skorojmenovcem Samarasem a poté tváří v tvář brankáři vyhrál souboj nervů - 1:0 pro Řecko. Opaření Lamouchiho svěřenci jen nevěřícně sledovali řeckou radost a do poločasu se již na nic nezmohli. Zrovna od Tiotého, jenž dlouhá léta působí v Newcastlu United, se podobný lapsus nečekal.

Po změně stran to dlouho vypadalo na řeckou klasiku, tedy ubránit jednobrankový náskok a postoupit do semifinále s neuvěřitelným skóre 1:3. Nedá se jim však upřít i kvalita v mezihře, již nejlépe charakterizuje střední záložník Maniatis se stoprocentní úspěšností přihrávek, a s tím související ofenzivní snaha, kterou korunoval v osmašedesáté minutě Georgios Karagounis parádní, takřka nedvědovskou ranou zdálky do břevna. To už byl na hřišti v zeleném dresu i Wilfried Bony, jenž záhy zařídil vyrovnání. Výjimečného selhání řeckého ofsajd systému využil Kalou přesnou kolmicí na Gervinha, jenž vybídl ke skórování pětadvacetiletého útočníka Swansea. Bony na nic nečekal a z prvního doteku přesným zakončením potvrdil pověst kanonýra.

V tu chvíli Pobřeží slonoviny logicky zalezlo na vlastní polovinu, přenechalo iniciativu soupeři a soustředilo se na rychlé protiútoky. Tato taktika měla vážnou trhlinu v tom, jak ony protiútoky afričtí hráči řešili. Zvláště na hranici devadesáté minuty již řecký tým hrál vyloženě vabank a pustil hned čtveřici hráčů Slonů do úniku proti posledním dvěma obráncům. Přesto celá akce trestuhodně ztroskotala na Yayovi Tourém a takřka z protiútoku se urodila klíčová akce večera.

Pochvalnou zmínku si zde zaslouží Georgios Samaras. Útočník Celticu si po dvou předchozích zápasech na křídle vyzkoušel poprvé roli středního útočníka, kterou si plnil až nečekaně vzorně . Vymodlil si šest faulů, vyhrál šest z osmi hlavičkových soubojů, dostával nabíhající spoluhráče svým podržením míče do hry a hlavně v poslední minutě vybojoval penaltu na nešťastníkovi Giovannimu Siovi, kterou sám chladnokrevně proměnil.

Pro Pobřeží slonoviny tak jde o mimořádně kruté vypadnutí z brazilského šampionátu, ovšem nelze říci, že by bylo nezasloužené. Řecko naopak prokázalo ohromnou vnitřní sílu, kterou očividně nenarušily ani zákulisní spory mezi hráči, a navzdory nepříznivým vývojům v zápasech s Japonskem i Pobřežím slonoviny dřeli až do samého konce, až se dočkali kýžené odměny. Nyní je v osmifinále čeká další velké překvapení - Kostarika. Máme tak zaděláno na neočekávaného čtvrtfinalistu.

(mk)


Japonsko - Kolumbie 1:4 (1:1)

Japonci zakončili své letošní účinkování na mistrovství světa se ctí, přesto utržili debakl. Hráli totiž s Kolumbií, která i ve značně pozměněné sestavě znovu prokázala, proč by měla být postrachem všech svých soupeřů ve vyřazovacích bojích, počínaje Uruguayí v osmifinále.

Zatímco v úvodních dvou zápasech se Japoncům nejvíce vyčítaly absence naprostých fotbalových samozřejmostí jako snahy, zápalu pro hru nebo bojovnosti, ve včerejším klání o ničem takovém nemůže být řeč. Samurajové se snažili, měli více ze hry, jenže na opět dobře zformovanou obranu Kolumbijců našli recept pouze jednou.

A to přitom Pékerman s vědomím jistého postupu do osmifinále výrazně protočil sestavu, do základu zařadil hned osm fotbalistů, kteří jinak nepatří do ideální jedenáctky a do osmifinále se s nimi příliš nepočítalo. Jenže není vyloučené, že včerejší výkony v podání hlavně Aríase a Jacksona Martíneze mohly argentinskému trenérovi pořádně zamotat hlavu.

Arías nastoupil na pravém okraji obranné formace, Kagawa se přes něj ale neprosazoval - když už o sobě dal výrazněji vědět, bylo to vždy po seběhu do středu pole. Dvaadvacetiletý talentovaný obránce navíc skvěle podporoval i ofenzivní složku hry, byl hodně vidět a dokonce byl i u dvou gólů Kolumbie. V osmifinále se Pékerman sice zřejmě vrátí ke své osvědčené přestárlé čtveřici, kde na pravém kraji obrany bude Zuňiga, Arías však i tak ukázal, že nebude mít problém už pro příští kvalifikační cyklus převzít roli jasného člena základní sestavy.

Jackson Martínez...dal dva góly. A jestliže se často říká, že útočníci by měli být hodnoceníprakticky výhradně podle počtu úspěšných zásahů na svém kontě, pro Martíneze to ve včerejším zápase platilo dvojnásob. Nedá se říct, že by byl jinak při hře tolik vidět, Ibarbových kvalit při hře směrem dozadu také jistě nedosáhl, jenže od toho na hřišti ani nebyl. Byl tam od toho, aby využil některý z rychlých kontrů Kolumbie, to se mu podařilo hned dvakrát, a přestože i tady se zdála být pozice Teófila Gutiérreze poměrně neotřesitelná, Martínez Pékermanovi jistě zamotal hlavu.

Kolumbijská taktika se jinak s téměř celou vyměněnou jedenáctkou nezměnila, stále Cafeteros vycházeli ze zajištěné a dobře zformované defenzivy na vlastní polovině, okamžitě po zisku míče ovšem vyráželi do smrtících protiútoku, které vedly vlastně ke všem čtyřem brankám. Opět tak přestože drželi Kolumbijci míč na svých kopačkách jen ve čtyřiceti procentech hry a rozdali si výrazně méně přihrávek než soupeř, byli to oni, kdo byl nebezpečnějším týmem. A hlavně mají Kolumbijci ještě jednu doménu na tomto turnaji, a to je doslova neuvěřitelná efektivita. A právě včerejšek se toho stal naprosto ideálním důkazem. Posuďte sami, Kolumbijci vystřelili na bránu všehovšudy čtyřikrát, konečný výsledek 4:1 v jejich prospěch tedy mluví za vše.

Pakliže taktika Cafeteros se v celém zápase nezměnila, kvalita na trávníku zažila o poločase obrovskou proměnu. Ne snad, že by Quintero v první půli neprokázal svůj obrovský potenciál, přeci jenom ale předvedl příliš velké množství laciných ztrát, kterými svou živelnost, aktivitu a místy i genialitu výrazně srážel k zemi. Po přestávce tak už zůstal v kabině, na jeho místo přišel James Rodríguez a potvrdil, že je opravdu hráčem světové extratřídy.

Nepochybně jeden z pěti nejlepších hráčů dosavadního průběhu šampionátu na sebe okamžitě po svém nástupu vzal dirigentskou taktovku, začal si klasicky žádat všechny míče, které následně parádně rozděloval dál. Bilance jeden nádherný gól, dvě parádní asistence za pětačtyřicet odehraných minut je výmluvná... anebo vlastně není. Rodríguez totiž opravdu působil jako hráč z jiné galaxie, byl na hřišti o parník nejkvalitnější, jen samotné kanadské bodování tak nemůže stačit k přesnému zhodnocení jeho výkonu.

Japonci celkem vystřelili hned čtyřiadvacetkrát, jen jeden vstřelený gól se tak dá považovat za tragickou bilanci. Snaha se přitom Samurajům opravdu za včerejšek upřít nedá, jenže většina střel přicházela na Ospinu z úctyhodné vzdálenosti, do pokutového území se Japonci zase tolik nedostávali. Výrazně to je zapříčiněno i jejich pokusy o dlouhé nakopávané balóny a centry, se kterými si Okubo s Okazakim v obležení urostlejších kolumbijských obránců nevěděli příliš rady. A tak přestože jediný gól Japonska přišel právě po centru Hondy a hlavičce Okazakiho, ne náhodou se jednalo o velice nízký centr, kdy úkolem Okazakiho bylo předskočit Balantu, nikoliv ho předčit v hlavičkovém souboji.

Také Kagawa s Hondou odehráli bezesporu své nejlepší utkání na tomto šampionátu, ani tak se však nestali očekávanou největší zbraní japonského výběru a zařadili se tak i s celým týmem mezi největší zklamání letošního fotbalového svátku. Stále totiž chyběl správně určený systém, což jde výrazně na triko kouče Zaccheroniho. Japonci sice místy ukázali kus své fotbalové kvality a předvedli několik velmi pohledných kombinací, celkový dojem z jejich hry byl však stále poněkud rozháraný, jakoby nikdo snad ani nevěděl, jaké má přesně na hřišti úkoly. A tak se Japonci v ofenzivě neprosazovali, často rychle přicházeli o míč a pak se museli modlit, aby soupeř svůj protiútok do zcela rozvrácené obrany nevyužil... Jenže on ho čtyřikrát využil.

A tak si Kolumbie mohla závěr zápasu pravdu plnými doušky užívat. Ne snad tedy, že by si Cafeteros evidentně neužívali každou jedinou minutu tohoto mistrovství světa, tentokrát to ale bylo opravdu speciální. V osmdesáté páté minutě, kdy už bylo dávno definitivně jisté, že si Kolumbie zajistí i další vítězství a hladký postup z prvního místa ve skupině, totiž Pékerman vystřídal své brankáře. A šlo přitom o opravdu klíčový milník, do branky totiž šel třiačtyřicetiletý Faryd Mondragón - momentálně už nejstarší účastník historie světových šampionátů. Ten si v takřka domácím prostředí svých pět (plus tři v nastavení) minut slávy naplno užil a dokonce vytasil i jeden fantastický zákrok proti tutovce Kakitaniho.

Jeví se pak jako obrovská zbytečnost a škoda, že pořadatelé nedokázali projevit trochu více lidskosti a nenechali Faryda užít si pozápasovou radost na trávníku i se svými syny. Věřím ale, že kolumbijskou nefalšovanou radost tenhle drobný zádrhel nijak výrazně neovlivnil. Nyní už se Kolumbijci mohou připravovat na Uruguay, a je na Pékermanovi, aby vymyslel, jak překonat Egidia Arévala, jenž se velmi pravděpodobně přilepí na Jamese Rodrígueze a procestuje s ním celé hřiště. S takřka stejnou určitostí však lze říci, že Uruguaycům bude chybět Suárez, a tak se cesta Kolumbijců zase trochu usnadňuje. Jako by to snad potřebovali...

(mh)


Podcast #13

Potěšili... Diego Godín (URU), José Holebas (GRE) (01:45-04:50)
Zklamali... Yasuyuki Konno (JPN), Ciro Immobile (ITA) (04:55-09:25)
Preview BIH-IRN: Dokážou Íránci převzít iniciativu? (09:30-16:55)
Preview ARG-NGA: Argentinské čekání na průlom (17:00-26:05)
Preview FRA-ECU: Další debakl na obzoru? (26:10-33:35)
Preview HON-SUI: Nepříjemné švýcarské deja-vu? (33:40-39:25)




Autor: Dominik Zezula, Martin Kantor, Michal Hruška, Marek Ustohal

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Africký zápisník X. aneb Vyhrajeme titul a poletíme nwa Bali
11.02., 16:11
Africký zápisník IX. aneb Nigérie vs. Bafana Bafana, Kongo vs. Fofana Fofana
07.02., 16:50
Africký zápisník VIII. aneb Čtvrtfinále jen pro Zwane
03.02., 15:02
Africký zápisník VII. aneb Neblú a hraj
02.02., 17:50
Africký zápisník VI. aneb Maroko je velký favorit, Burkina Faso Mali
30.01., 15:43
Africký zápisník V. aneb Sloni vběhnou do Mané že
29.01., 15:40
Africký zápisník IV. aneb Guinejské derby? To je Sylla
28.01., 14:33
Africký zápisník III. aneb Kdo si dá dnes angóla?
27.01., 17:39
Africký zápisník II. aneb Špatné sloNoviny pro domácí
22.01., 20:09
Africký zápisník I. aneb Kdo nekouká na Afcon, bude Hotto mrzet
18.01., 15:28
Afcon 2023: Power rankings před turnajem
13.01., 20:57
Jak Argentina dokráčela ke zlatu? Analýza finále MS 2022
19.12.2022, 23:59
Zápisník z Kataru XXI. aneb Maroko se s medailovými ambicemi ounáhlilo
18.12.2022, 15:15
Zápisník z Kataru XX. aneb Tak co, Francouzi, přeKonaté i Messiho?
15.12.2022, 17:10
Zápisník z Kataru XIX. aneb Prohrát s Marokem? To nesyri
11.12.2022, 21:00
Zápisník z Kataru XVIII. aneb Evropské semifinále? Noppert!
10.12.2022, 15:04
Zápisník z Kataru XVII. aneb Penalty? Bono a klid
07.12.2022, 17:17
Zápisník z Kataru XVI. aneb Penalty proti Chorvatům bývají Yoshidné
06.12.2022, 15:38
Zápisník z Kataru XV. aneb Poláci a Senegalci ssé loučí
05.12.2022, 14:39
Zápisník z Kataru XIV. aneb Favorité postupují, USA a Austrálie mají sMolinu
04.12.2022, 14:20
Zápisník z Kataru XIII. aneb Korejská výhra sladší než Ferrero Rochet
03.12.2022, 15:58
Zápisník z Kataru XII. aneb Španělsko jde dál. Japonsko? Ito
02.12.2022, 15:10
Zápisník z Kataru XI. aneb Austrálie předvádí skok daLeckie do osmifinále
01.12.2022, 14:34
Zápisník z Kataru X. aneb Írán a play-off se prostě neReamuje
30.11.2022, 14:44
Zápisník z Kataru IX. aneb S kim chtějí Korejci vyhrávat?
29.11.2022, 13:09
Zápisník z Kataru VIII. aneb Španělsko mířilo za postupem, ale došla mu siala
28.11.2022, 14:16
Zápisník z Kataru VII. aneb Argentina prolomila beton, Poláci byli szczesnější
27.11.2022, 15:37
Zápisník z Kataru VI. aneb Ostrovní týmy? Dest a hrůza
26.11.2022, 15:20
Zápisník z Kataru V. aneb Neymarnější úvod pro Afriku
25.11.2022, 17:51
Zápisník z Kataru IV. aneb Mdloby navas!
24.11.2022, 13:51
Zápisník z Kataru III. aneb Arabové odsaúdili favority ke ztrátám
23.11.2022, 14:01
Zápisník z Kataru II. aneb Asijské země jsou na MS zatím tírány
22.11.2022, 11:30
Zápisník z Kataru I. aneb Představují se Enneři strýčka Homeboye
21.11.2022, 11:30
Africký zápisník VI. aneb Senegalci ukoulibaly dalšího soupeře
05.02.2022, 02:25
Africký zápisník V. aneb Sliby Chibi
02.02.2022, 18:32
Tipy pro sázkaře: Kdo vyhraje letošní Africký pohár?
28.01.2022, 22:37
Africký zápisník IV. aneb Who's not Ghana win?
23.01.2022, 13:54
Africký zápisník III. aneb Nováčci, plnou Barrow vpřed!
22.01.2022, 00:09
Africký zápisník II. aneb Kamerun stále on Fai-r, Alžířané stále Benlemry
17.01.2022, 19:14
Africký zápisník I. aneb V Kamerunu odstartovala Rallye Abou Bakar
13.01.2022, 19:40
Eurozápisník XVIII. aneb Penalty jak z kRicekého přeboru
13.07.2021, 08:41
Eurozápisník XVII. aneb Penalta? Rozhodčí posLar sen
09.07.2021, 12:36
Eurozápisník XVI. aneb InaMorato celé Itálie
07.07.2021, 14:57
Eurozápisník XV. aneb Dánové nejsou žádná neMæhla
04.07.2021, 20:51
Eurozápisník XIV. aneb Takové vyřazení Švýcarů není koSchär
03.07.2021, 14:25
Eurozápisník XIII. aneb Že Anglie doma porazí Německo? Stone se
30.06.2021, 18:24
Eurozápisník XII. aneb QuaSimóndova msta a vražda favorita v MidSommeru
29.06.2021, 17:38
Eurozápisník XI. aneb Nizozemsko de Roonit slzy, "dva nula je dobrej výsledek"
28.06.2021, 16:08
Eurozápisník X. aneb Un cane in Chiesa
27.06.2021, 02:02
Eurozápisník IX. aneb Dramatická Botka za skupinovou fází
24.06.2021, 17:23
Eurozápisník VIII. aneb Ono sa to podá, ty si predsa Foda
23.06.2021, 17:49
Eurozápisník VII. aneb Slunce, Şenol a pár facek
22.06.2021, 18:26
Eurozápisník VI. aneb Francie výhru netreFiola, a Španělé? Olmost
20.06.2021, 15:26
Eurozápisník V. aneb Nuda v céčku? KDepay! Ta přišla až fo den později
19.06.2021, 12:18
Eurozápisník IV. aneb Dánové sahali po výhře, ale na KdBy se nehraje
18.06.2021, 11:52
Eurozápisník III. aneb Slováci zaujímají Pole position
16.06.2021, 14:13
Eurozápisník II. aneb Sterling se uvedl dRaheem gólem, Patrik schickanoval Skoty
15.06.2021, 13:56
Eurozápisník I. aneb Uffff
13.06.2021, 12:41
PODCAST: Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2019
25.07.2019, 20:29
Africký zápisník XXI. aneb NamlSané Alžírsko slaví
21.07.2019, 00:23
Africký zápisník XX. aneb Žádné IgHaló se nekonalo. Maestro, je to zasEtebou
18.07.2019, 08:35
Africký zápisník XIX. aneb Aliou domů, Giresse! Alžírsko Raïsuje na Senegal
15.07.2019, 16:00
Africký zápisník XVIII. aneb Sbohouo Sloni, Bronnjour Tunisko
12.07.2019, 16:55
Africký zápisník XVII. aneb Semifinále jen pro Zwane
11.07.2019, 15:45
Africký zápisník XVI. aneb Maestru Giressemu nikdo neZaha ani po kotníky
09.07.2019, 17:40
Africký zápisník XV. aneb Doktor Kongo chmAtal po výhře, černí Koné jsou venku
08.07.2019, 17:16
Africký zápisník XIV. aneb Překvápko! Další severoafrický erRohr
07.07.2019, 14:48
Africký zápisník XIII. aneb Hakime, Žiyech?
06.07.2019, 16:13
Africký zápisník XII. aneb Favoriti formou nepolíBenin
03.07.2019, 19:20
Africký zápisník XI. aneb Mon Dié! Takhle se Ounas dávají góly!
02.07.2019, 03:02
Africký zápisník X. aneb Jeden gól a už se chipeVezeze
01.07.2019, 16:23
Africký zápisník IX. aneb Střelba jak u Verdonu, ať N'Jie Gold Cup!
30.06.2019, 12:49
Africký zápisník VIII. aneb Pan Tau: Od zítřka nečaruji
29.06.2019, 15:56
Africký zápisník VII. aneb Vítězství Keni pOmolo, alžírský fotbal m'Bolí
28.06.2019, 13:48
Africký zápisník VI. aneb Kongo nemá šAinu, uGandalf Onyango čaroval
27.06.2019, 15:59
Africký zápisník V. aneb Kamerunu stačily dva Banany, Poté přišlo drama
26.06.2019, 15:06
Africký zápisník IV. aneb Tunisané zklaMali, Mauritánci se koupali na Adama
25.06.2019, 16:32
Africký zápisník III. aneb Jak Maroko Horaebníkovi z lopaty uteklo
24.06.2019, 13:50
Africký zápisník II. aneb Mamma Miya! To je začátek turnaje!
23.06.2019, 16:23
Africký zápisník I. aneb Porazit Zimbabwe není žádný mohaMed
22.06.2019, 12:46
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01
Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2017
07.02.2017, 18:18
Africký zápisník XVIII. aneb Egypťané siani neškrtli
06.02.2017, 16:07
Africký zápisník XVII. aneb Hlavně se zase nepřeprAtsuj
05.02.2017, 00:47
APN v cílové rovince: Sedm věcí, na které se zaměřit v bojích o medaile
04.02.2017, 09:35
Africký zápisník XVI. aneb Klasická Ghana in flaGranti
03.02.2017, 09:45
Africký zápisník XV. aneb Burkinský sen o zlatu rozcupován na Hadary
02.02.2017, 13:08
Africký zápisník XIV. aneb Egypt zachránil kouzelný Kokamžik
30.01.2017, 10:30
Africký zápisník XIII. aneb Tunisko dostalo naBanceno, Kamerun se negal
29.01.2017, 13:02
Africký pohár národů 2017 - shrnutí skupin
27.01.2017, 02:06
Africký zápisník XII. aneb Z Egypta zase Salah suverenita
26.01.2017, 16:10
Africký zápisník XI. aneb Sloni, seri-ously?
24.01.2017, 23:41
Africký zápisník X. aneb Kde nic, tunis - vyřazení Alžírska neM'bolhi
24.01.2017, 15:23
Africký zápisník IX. aneb Jde to'o i bez hvězd
23.01.2017, 02:48
Africký zápisník VIII. aneb Egypt nevede žádný Cúperman, ale zatím to stačí
22.01.2017, 15:04
Africký zápisník VII. aneb Další sloní DRCnutí na cestě za obhajobou
21.01.2017, 08:55
Africký zápisník VI. aneb Senegal pálí, kdy se mu zamané
20.01.2017, 13:51
Africký zápisník V. aneb Gabonmá pro nespokojené fanoušky
19.01.2017, 16:59
Africký zápisník IV. aneb Nedám góla, nevyhrayew
18.01.2017, 01:29
Africký zápisník III. aneb Křeček v bílé košili
17.01.2017, 08:24
Africký zápisník II. aneb Tunis pálených šancí
16.01.2017, 11:34
Africký zápisník I. aneb Burkina vyfasovala bod, jako všichni ostatní
15.01.2017, 16:46
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41
Brazilský zápisník XXV. aneb Bez rváče nejsou koláče
14.07.2014, 12:53
Brazilský zápisník XXIV. aneb Olá, Brasil14!
13.07.2014, 10:39
Brazilský zápisník XXIII. aneb Dvojí tváře nejrozkvetlejších tulipánů
10.07.2014, 12:01
Brazilský zápisník XXII. aneb Sedm kulí do Scolariho žákajdy
09.07.2014, 10:58
Brazilský zápisník XXI. aneb Keylor Navas vs. the World
06.07.2014, 12:45
Brazilský zápisník XX. aneb Návraty do roku nula
05.07.2014, 11:49
Brazilský zápisník XIX. aneb Argentině drogy, USA doping
02.07.2014, 11:58
Brazilský zápisník XVIII. aneb Důstojná africká loučení
01.07.2014, 15:55
Brazilský zápisník XVII. aneb Mistrovství závěrečných zvratů
30.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník XVI. aneb Jak básníci přicházejí o iluze
29.06.2014, 15:38
Brazilský zápisník XV. aneb This Time For Africa
27.06.2014, 11:51
Brazilský zápisník XIV. aneb Argentina póózor, Francie pohov!
26.06.2014, 16:16
Brazilský zápisník XII. aneb Mít Robbena není Fer
24.06.2014, 15:51
Brazilský zápisník XI. aneb Lepší pozdě nežli nikdy
23.06.2014, 16:01
Brazilský zápisník X. aneb Balkánská kletba po bosensku
22.06.2014, 11:18
Brazilský zápisník IX. aneb Kafe a pět croissantů ke snídani
21.06.2014, 15:04
Brazilský zápisník VIII. aneb Návrat národního hrdiny
20.06.2014, 14:51
Brazilský zápisník VII. aneb Král je mrtev, ať žije král?
19.06.2014, 15:01
Brazilský zápisník VI. aneb Plná ruka žolíků
18.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník V. aneb Den plný kontrastů
17.06.2014, 15:59
Brazilský zápisník IV. aneb Nic není zadarmo
16.06.2014, 10:20
Brazilský zápisník III. aneb Soumrak konzervativců
15.06.2014, 12:41
Brazilský zápisník II. aneb Jak větrné mlýny Španěly semlely
14.06.2014, 16:27
Brazilský zápisník I. aneb Velké oči Nika Kovače
13.06.2014, 16:06

Komentáře (119)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nevím, jestli je víc k pláči včerejší exces Suáreze nebo místní uživatelé, co shazují výkon Řecka a přirovnávají ho k haluzi. Hráli o postup ve vzájemném zápase s Pobřežím slonoviny. 2x nastřelili břevno, podali skvělý týmový výkon… Byli lepší? Byli. Takže naprosto zasloužený postup.

K osobnímu shrnutí výkonů Itálie na MS se dostanu časem… jde o velký zklamání a jednoznačný neúspěch. Hlavně díky té předváděné hře, ta byla opravdu otřesná.

Jinak, pokud jde o vyřazovací část, tak vzhledem k tomu jak se na turnaji prozatím prezentuje Argentina a Belgie, je klidně možné, že čtvrtfinále bude ve druhé části pavouka vypadat třeba takto – Mexiko/Řecko a Švýcarsko/USA.

Reagovat
bayern987

Karagounis a ta jeho pecka to byla paráda. Řecko teď narazí nejspíš na Kostariku ale i tam budu přát Řekům.

Reagovat
smazaný uživatel

Mexico a USA hrají parádní fotbal, je radost se koukat na jejich hráče, co pro ně znamená reprezentovat a hrát na MS. U těch dvou zemí by rozhodně nebyla škoda, kdyby došly co nejdál.

Reagovat
Counter

za to Řecko

Reagovat
Atlético de Madrid

já ty Řeky miluju - jsou dlouhodobě schopný dosahovat výsledků, na který reálně nemaj kádr a ještě při tom naserou všechny okolo

Reagovat
bayern987

Ten konec jsem si užil...

Reagovat
Counter

Já jim třeba včera přál, zasloužili si to.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
Kily

jak je moc nemusím, tak včera jsem jim ten postup přál, byli jasně lepší

Reagovat
patas92

Tak ještě aby se ti to nelíbilo, po letošní sezóně Atletica (ikdyž ti nesrali všechny okolo)

Reagovat
fabec1222

Řecko - Kostarika, to bude šlágr, očekávám 0-0, a vítěz by pak měl jít proti vítězi Nizozemsko - Mexiko, takže pro Nizozemce to vypadá na snadnou cestu

Reagovat
bayern987

Ochoa je vychytá... tam bych se nebál

Reagovat
smazaný uživatel

Nizozemci mají vydlážděnou cestu, ale Mexiko bych nepodceňoval. Podle mě pro ně bude paradoxně těžší projít přes osmifinále než čtvrtfinále.

Reagovat
smazaný uživatel

Mexiko Nizozemce porazí, nejpozději v penaltách.

Reagovat
Counter
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardin

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je to ten komentátor vedle Angela a Tomáše Daníčka?

Reagovat
smazaný uživatel

domingo alias fantomas

Reagovat
domingo

Hefy

Reagovat
smazaný uživatel

Teď nechápu ani jednoho fantomas je Daníček, ne?

Reagovat
fantomas

Jo, je to domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, díky moc, Tome Jde Ti to.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem jedinej koho vytáčí psaní velkých T a V v smskách, na fórech a prostě všude, kde to postrádá smysl?

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě ne. Ale ukazuje to respekt druhému člověku, který k němu chováš.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže ty fantíka respektuješ natolik, že to vyjadřuješ formálním psaním velkého T v diskuzi na fotbalovym fóru. Mně to přijde minimálně úsměvný.

Reagovat
smazaný uživatel

Chovám respekt ke všem lidem. Nejsem ten, který by se nad ostatní povyšoval.

Reagovat
Kily

to je celkem legrační vzhledem k tomu, že to není tak dávno, co sis založil třeba nick PJ_Je_KOKOT

Reagovat
miky10

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Ale má napsaný "Je". takže ho zároveň i respektuje.

Reagovat
Talker

To je proto, že PJ si zabral variaci se všemi písmenky velkými. Nenapadlo ho, že nějaký koumák použije malé "e" uprostřed

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
papos182

Reagovat
Mrvinho

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mimalu

Reagovat
bayern987

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Masopust pls.

Reagovat
CubONE

Reagovat
Tomasso24

Reagovat
Kenneth

Reagovat
Kovi81

Reagovat
CubONE

Ked uz sme pri tom, v ktorom clanku bolo to odhalenie Masopusta?

Reagovat
Kily

netuším, nepamatuji si, kde to bylo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.eurofotbal.cz/clanky/premier-league-souhrn-23-kola-245178/?forum=1

Ale co jsem tak zjistil, tak ta celá konspirace je mnohem rozsáhlejší a jede v tom vícero lidí.

Reagovat
smazaný uživatel

neeeeeeeeeeeeee oni to zrušili

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Wat

Nejsi.

Reagovat
smazaný uživatel

Uuuuuuuuuuuuuf, přijde mi, že to nikdy nikdo neřeší :)

Naposledy mi spolubydlící na bytě psal sms "můžu si půjčit Tvou deku". Známe se od 7 let a on mi bude "prokazovat respekt" v sms, když si chce půjčit deku? wtf?

Reagovat
Wat

To už je trochu ujetý. Já se to snažím vždycky nějak přejít, i když mě to teda hned bouchne do očí.

Reagovat
Kily

vytáčí ne, ale za nutné to neberu, ještě bych pochopil, kdyby se jednalo o komunikaci s někým, koho člověk nezná a snažil se udělat dojem, ale mezi kamarády to snad nutné není vůbec

Reagovat
smazaný uživatel

já bych právě za každé použití od kamaráda dával facky a to jsem pacifista jak hrom

Reagovat
Talker

Tak nejen od kamaráda, ale v čemkoliv mimo formální komunikace

Reagovat
smazaný uživatel

To je jedno. TOMAŠ DANÍČEK : HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ ! ! ! ! ! ! ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

nejkrasnejsi pocit na svete videt toho cernouska v italskym dresu plakat

Reagovat
Rox

To Pobřeží bylo tragický ale najednou zase všichni hájí řeky s tim jejich antifotbalem co viděli jeden zápas Vidělli jste třeba ty předcházející dva ve skupině ? Já se na ně dívám protože je to prdel že zacházej s míčem jak krajskej přebor a k tomu rasej národy menšího zrůstu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

V těch podcastech stále dokola " epický " a " spektakulární"...Použitý příliš, navíc tam,kde to absolutně nepřísluší... Jinak však podcasty jednoznačně

Reagovat
fantomas

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
domingo

Spektakularne epicky Aurier hraje lip nez Messi. Vsechny podcasty existuji jenom kvuli predani teto informace.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Messier

Hráč Arsenalu

Reagovat
smazaný uživatel

ŘECKO Holebas fakt překvapil. Makal neskutečně ale to i celý tým. Škoda, že trefil jen to břevno. Řecko - Kostarika si myslím, že hodně lidí bude překvapeno tím zápasem. Žádnou nudu fakt nečekám.

a OT: 117 gólů, skoro 3 góly na zápas, 7 remíz, 106 žlutých karet, 7 červených karet ve 40 zápasech zatím je to pořád bomba. Snad to vydrží až do konce. 24 zápasů ještě před námi.

A hodím sem ještě i tohle, budu aktualizovat až do konce MS

http://postimg.org/gallery/8h3hrcee/

Reagovat
Counter

Reagovat
Wat

Kolumbie. Uruguay by měli porazit, ale na druhou stranu včerejší výkon stoperů modrobílých byl vážně excelentní, určitě to bude pěkně podívaná. Ale věřím jim, fakt se mi dost líbí, hlavně ten přínos Jamese je obrovskej.

Reagovat
smazaný uživatel

Tome - mluvíš jako sympaťák. Už Tě oslovil někdo z tv? Podle mě na to máš.

Reagovat
fantomas

Neoslovil a fakt nemám

Reagovat
smazaný uživatel

koukni na tu tv někdy.. neříkám, že je to přímo balzám pro uši. ale stokrát si radši pustím vás než Kozoroha s Csaplarem ve studiu.. konečně u toho rozboru člověk může i přemýšlet...

Reagovat
smazaný uživatel

na TV se ale čím dál víc dívají jen lidé, kteří nechtějí přemýšlet

Reagovat
smazaný uživatel

já televizi nesleduju popravdě vůbec.. ale fotbal na netu jen když není vyhnutí.. streamy nejsou tak kvalitní a to jejich čt vysílání na netu mě přímo bere nervy! no a tak se dívám na tv. no a s takovou kolikrát to radši zapnu až 2 minuty před výkopem než to sledovat celý to studio.. poločas odcházím sem...

Reagovat
smazaný uživatel

jop, je to bída. na studio už taky odcházím/přepínám, jak se trochu zajímáš o fotbal, nic novýho se nedozvíš a ještě kolikrát spíš odhalíš kopu nepřesností ne-li úplných blbostí

Reagovat
domingo

ESPN na netu, pres polocas na cigaro. Kvalita sice horsi, ale dozvis se fakt spoustu veci, coz u CT fakt nehrozi..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Tak už asi vím o třech.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

(maš )

Reagovat
smazaný uživatel

On je trochu rozdíl k zápasu mluvit deset minut po jeho skončení a několik hodin poté s možností si projít veškeré možné statistiky, další věc je pak délka příspěvku.

A co se týče mluveného projevu, tak v porovnání se zmíněným Čaplárem, kterému by komunikační schopnosti mohli závidět i někteří političtí novináři, mají pánové co dohánět, že je Čaplár alibista a nikdy na nikoho neřekne křivé slovo je věc druhá. Na druhou stranu jsou i experti, především hráči, co nedávno skončili, u kterých by to horší být nemohlo.

Reagovat
fantomas

Zajímavý, že je potom to studio uplně stejně tragický před výkopem (kdy měli iks hodin na přípravu) jako po skončení zápasů... ne-li ještě tragičtější.

Reagovat
smazaný uživatel

před zápasem ti pořád zůstává problém času. musí se probrat minulý den, hodit příspěvek a pak ti na představení týmů zbydou dvě, možná 3 věty. že je úroveň expertů neporovnatelná je jiná věc. Jinak neber si to špatně, teď jsem si vybral náhodných 5 minut a zaměřil se čistě na projev a nic moc, spousta vycpávkových slov, nespisovnost a další problémy.

Reagovat
fantomas

To sou hodně špatný omluvy. Časová tíseň rozhodně nemusí nutně vést k hordě klišé - opět se stačí kouknout ven.

Jinak pochopitelně že pár podcastů nás neopravňuje k tomu jít o ČT, ani se tam skrz ně nesnažíme nějak tlačit či co, projev nechcem mít spisovnej, cíl je tady uplně jinačí, spíš přesně opačnej.

Mě jen pobavily ty náznaky absolutní nekritičnosti vůči televizi...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hntlyl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys
Reagovat
Kily

si v hlavě dávám dohromady sestavu a pořád mi vychází, že nepůjde dát tam trojici Froome, Contador, Sagan, jelikož ti vyžerou dvě třetiny rozpočtu

Reagovat
smazaný uživatel

Náhodou, pohryznúť súpera je starý bojový trik, aby sráči dostali strach - a FUNGUJE! tOť na adresu pisálka, ktorý nenávidí Uruguay a Suaréze zvláště.

Reagovat
Jardin

Když už je tu gramatický a etický spolek, rád bych se zeptal na módu psaní čárek v souvětí těmito 2 způsoby:

1. Řekl , že to neudělal.

2. Řekl ,že to neudělal.

Co to zas je?

Reagovat
CubONE

Ja to vidim na rychle pisanie a nekontrolavanie si textu.

Reagovat
Azazelo RD

V jakém kontextu to bylo použito?

Reagovat
Jardin

Kontext je celkem fuk, nejedná se tedy o formální text, ale i tak se to rozmáhá jak mor s MoCinqKY. Např. Jágr a jeho hokejová rodina -

https://www.facebook.com/68Jagr/photos/a.283862438357262.65439.283788508364655/670983756311793/?type=1

Reagovat
Azazelo RD

Reagovat
Bayernista18

Tady někdo neumí češtinu ...

Reagovat
Mrvinho

Taky bych to viděl jen na to rychlejší psaní. Dvě tam má uprostřed akorát, jinak to má dobře a ty uvozovky dělá blbě snad každej..

Reagovat
Pipo123

Inak Samarasa čo som videl tak hral vždy dosť dobre, na svoju výšku má dobrú techniku a slušnú rýchlosť. Veľké prekvapenie pre mňa.

Reagovat
penepi

Dosť možno to tu už bolo, v tom prípade sa ospravedlňujem za spam, ale za pokus človek nič nedá.

https://www.youtube.com/watch?v=clehPnr0CLw

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele