Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka

08.07.2018, 14:24
Názory a komentáře
Ve skupině to byla krasojízda na jednokolce, vyřazovací fáze ale dává Chorvatům pořádně zabrat. Dva zápasy, 240 minut a dva penaltové rozstřely - to všechno museli Vida, Modrić a spol. zvládnout, aby se dostali do semifinále mistrovství světa. Tam se Chorvatsko utká s Anglií, která rovněž živí svůj velký sen o titulu po vyřazení Švédska.

Ještě, než se pustíme do rozboru obou dvou utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Ruského zápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Na takovou Anglii nejsme zvyklí. Vyhrát na penalty? Zvládnout čtvrtfinále MS bez větších nervů? Přizpůsobit se cynické hře soupeře? Něco takového bylo ještě před ruským šampionátem nemyslitelné. Nyní je však Albion bez většího dramatu poprvé po dvaadvaceti letech na závěrečném velkém turnaji v semifinále.

Sobotní zápas přitom začal podle očekávání značnou nervozitou na obou stranách a na Angličanech se zprvu zdála patrná únava z náročného osmifinále s Kolumbií v kombinaci s dusným klimatem v Samaře. Jakmile ale padl první gól, mladý tým Garetha Southgatea se uklidnil a o jeho výhře již nebylo ani na chvíli pochyb, neboť první velké švédské šance přišly až po nabytí dvoubrankové ztráty.

Skoro se až zdálo, jako by se místo jednoho z nejdůležitějších zápasů kariéry většiny anglického týmu jednalo o pouhý kvalifikační duel, jež hráči Albionu zvládají tímto způsobem v poklidu již dlouhá léta. Na turnajích však vždy přišly komplikace, selhání a brzká vypadnutí.

Všichni, kteří míní postup Anglie shazovat poukazováním na vydřenou výhru s Tuniskem v nastavení, rozdrcení tápající Panamy, umolousanou a šťastnou penaltovou loterii proti Kolumbii či nynější čtvrtfinálový triumf nad Švédskem, jsou přesně ti samí, kteří očekávali anglické selhání v každičkém z těchto střetnutí. Právě v tom je rozdíl oproti předešlým generacím známějších jmen, Angličané najednou neselhávají tam, kde dříve s železnou pravidelností padali jako hrušky. Stačí vzpomenout na dva roky staré tragické vystoupení s Islandem v osmifinále mistrovství Evropy, a je jasně patrné, jaký kus cesty Albion pod Southgatem ušel.

2) Zatímco Anglie velký zápas zvládla s až nečekaným přehledem, Švédsko naopak pohořelo na plné čáře. Švédský tým byl v posledních letech strašákem favorizovaných evropských týmů, o čemž se v boji o MS přesvědčili Nizozemci s Itálií a na šampionátu pak i němečtí šampioni či ambiciózní Švýcaři. Základem švédského úspěchu byly konzistentní výkony s neprostupnou defenzivou a dostatečnou podporou útoku alespoň na jeden gól. Podobně jako Uruguay v zápase s Francií však ve čtvrtfinále švédská obrana ani zdaleka nezafungovala na výbornou a hra směrem dopředu dojela na přílišnou pasivitu.

Jen těžko od sebe lze oddělit kvalitu představení anglického týmu a marnost Švédů, kteří se probudili až za stavu 0:2, a to už bylo příliš pozdě. Úvodní minuty ještě dávaly seveřanům naději na další šok, neboť jejich aktivní napadání anglické rozehrávky přinášelo ovoce a nervózní hráči v červeném v čele s brankářem Pickfordem posílali míče na své dosavadní poměry atypicky do zámezí. Tím se však švédská hra vyčerpala, za celou první půli nemusel Pickford řešit jediný závar nebo sebemenší náznak šance soupeře.

Sotva se po změně stran začalo Švédům blýskat na lepší časy, když si zásluhou Bergovy hlavičky vytvořili první vážnější příležitost, přišlo další mimořádné selhání obrany. Ofsajdová past na Deleho Alliho se zcela minula účinkem, naopak jen posloužila hvězdě Tottenhamu ke snadnému zaboření míče do sítě nad hlavou bezmocného Olsena. A bylo vymalováno.

3) Příprava se vyplácí, Angličané jsou velmistři standardních situací. Ve hře to sice Albionu místy drhne, a když už se nějaká šance urodí, obvykle vše skončí zabořenou hlavou v dlaních, ovšem standardky, to je jiná písnička. Proti Tunisku dva góly z rohu, proti Panamě totéž plus dvě penalty, s Kolumbií další pokutový kop získaný po rohu a nyní v sobotu klíčový průlom skóre... jak jinak než po rohovém kopu.

Důležitost přímých kopů všeho druhu je nezanedbatelná po celý průběh ruského šampionátu, což ostatně potvrdily úplně všechny čtvrtfinálové duely, ovšem právě Anglie zde hraje prim. Velký podíl na tom nesou špičkoví exekutoři Trippier s Youngem, jejichž výtečné pobídky doplňují kromě Harryho Kanea především urostlí stopeři, jak naposledy ukázal Harry Maguire. Nezanedbatelnou roli má ale i taktická připravenost na podobné situace i jejich samotné vypracování - jak proti Kolumbii, tak i v sobotu se Albion v základní hrací době dostal hned k šesti rohům, zatímco soupeři dovolil jeden jediný.

Není tak divu, že i sobotní gólová pojistka do jisté míry připomínala standardní situaci. Jesse Lingard si míč před centrem na zadní tyč skutečně zastavil na místě, rohlédl se a teprve pak jej s mistrovskou přesností posadil na hlavu Allimu.

4) Southgate své jedenáctce bezmezně věří a vyplácí se mu to. Postavení totožné základní sestavy jako v osmifinále přitom bylo překvapením, neboť především duo na levé straně Young-Alli se doposud prezentovalo matnými výkony, jež omezovaly zdravotní potíže. Oba si však místo udrželi a za vloženou důvěru se odměnili asistencí, respektive gólem.

Před mistrovstvím se zdálo, že hned několik postů anglické sestavy skýtá slabiny nebo přinejmenším nejistoty, Southgateova volba však pokaždé padla na úrodnou půdu. Jakékoli pochyby o kvalitách Jordana Pickforda jsou po dvou vyřazovacích zápasech rozptýleny na prach, Jordan Henderson s Jessem Lingardem ve středu pole odběhají kilometrů aspoň za jednoho hráče navíc a Harry Maguire se za důvěru na úkor zkušenějšího Garyho Cahilla odvděčuje výkony se strmě vzrůstající tendencí, jež z něj mohou v létě snadno učinit střed zájmu anglických velkoklubů.

Prakticky od prvního zápasu čelí Southgate i nářku britské veřejnosti, aby dlouholetého obětního beránka bulvárních médií Raheema Sterlinga nahradil některý z forvardů na lavičce. Nic se na tom nejspíše nezmění ani po sobotním duelu, v němž byl přitom mladý rychlík z Manchesteru City jedním z nejlepších ofenzivních hráčů Albionu, ne-li vůbec nejlepší. Právě jeho aktivita mu vynesla řadu slibných příležitostí, jež sice neproměnil, ale po celých devadesát minut na hřišti nabourával švédský blok perfektními náběhy, s nimiž si obránci soupeře nevěděli rady.

"V posledních pěti nebo šesti zápasech byl s přechodem na nový systém naším klíčovým hráčem. Jeho pohyb, náběhy z hloubky pole a neustálá výměna pozic s ostatními útočnými hráči je ohromně důležitá," jmenuje Southgate důvody, proč je Sterling navzdory mizerné mušce stále důležitým hráčem Albionu, který si místo v základu zaslouží. A právě takováto podpora může Sterlingovo střelecké trápení zlomit. Proč také sahat do vítězné sestavy, která funguje?

5) "It’s coming home" je víc než jen písnička a všudypřítomný meme. Více než dvacet let starý song zažívá během anglické jízdy za medailemi comeback na plné pecky, ovšem co se zprvu jevilo jako prvoplánový vtípek, nabývá na zcela jiném významu. Jde o připomínku starých, klidnějších časů, kdy ještě zápasy Albionu nevzbuzovaly tolik rozčarování, zklamání a přívalů slz, nýbrž nepokrytou podporu národního týmu a vychutnávání každičkého kroku na cestě turnajem.

Po letech trápení byla letos očekávání nízká i u obvykle ambiciózních britských médií a letošní šampionát měl Southgateově mladé partě posloužit především jako odrazový můstek k úspěchům na dalších turnajích. Zároveň s sebou však nastalá atypická situace okolo týmovějšího, uvolněnějšího a sympatičtějšího Albionu přinesla naději, která doutná s každým přibývajícím zápasem.

Momentální symbióza mezi euforickými příznivci a mladými hráči, kteří plnohodnotně dozrávají ve velké opory, je prospěšná oběma stranám. Vypadnutí se Švédy by ještě bylo tvrdým dopadem zpět na zem, ale nastalou účastí v semifinále již mají Angličané popularitu doma zaručenu. Přivézt domů medaili by byla mimořádná nadstavba, vysněný titul pak zaručeným statusem národních hrdinů.

(mk)





1) Na rozdíl od odpoledního programu, večerní duel byl o poznání zajímavější. Měl sice jasného favorita v podobě Chorvatů, domácí Rusové však rozhodně nedali svou kůži lacino a divákům u obrazovek i na stadionu oba týmy nabídly nervydrásajících 120 minut fotbalu včetně bonusu v podobě pokutových kopů.

Kouč Chorvatska Zlatko Dalić se nedržel rčení, že vítězná sestava se nemá měnit, a do základní jedenáctky sáhl. Oproti osmifinálovému souboji s Dánskem na hřiště od úvodních minut vběhl Andrej Kramarić, který v sestavě nahradil defenzivněji laděného středopolaře Marcela Brozoviće.

Tenhle fakt znamenal dvě věci - jednak že na ústřední chorvatské hvězdy Luku Modriće a Ivana Rakitiće připadne trochu víc defenzivních povinností, protože právě Brozovićova přítomnost oběma hvězdám z La Ligy v minulých utkáních poměrně uvolňovala ruce, a také fakt, že se urputnou ruskou obranu pokusí Chorvaté překonat o to větší ofenzivní silou.

2) Pokud jde o Kramariće, tenhle tah se osvědčil. Útočník Leicesteru ofenzivu svého týmu oživil, byl aktivní, skvěle si nabíhal z druhé vlny a v úloze desítky skvěle na hrotu doplňoval Maria Mandžukiće. Navíc si připsal vstřelený gól. Celkově pro ruskou obranu znamenal nebezpečí a se svou prací, kterou za necelých 90 minut na hřišti odvedl, musí být spokojen.

Dalić tak před semifinále proti Albionu musí mít trochu zamotanou hlavu - nechat Kramariće na hřišti od prvních minut? Asi ano. Ale na čí úkor? Znovu na úkor Brozoviće? Nebude to příliš riskantní, hrát bez typického defenzivního záložníka? Neodnese to třeba Perišič, který byl z ofenzivní ho ansámblu Chorvatska proti Rusům asi nejhorší?

3) Strategie Ruska pro zápas byla každopádně jasná - pečlivě bránit a pak udeřit z brejku. A co čert nechtěl, právě z brejku nakonec sami Rusové inkasovali. Za to, jak si nechali utéct Kramariće s Mandžukićem, asi ruští obránci pochvalu nedostanou, jinak si ale znovu velmi dobře a disciplinovanou, zodpovědnou hrou nedávali Chorvatům moc prostoru zápas rozhodnout na svoji stranu.

Jestli na domácí straně někoho jmenovitě vyzvdvihnout a pochválit ho, je to určitě Mário Fernandes. Brazilec hrající za Rusko odehrál parádně už svoje vystoupení proti Španělům, vlastně celý turnaj si držel vysoký standard a zaslouženě se objevoval v různých ideálních sestavách po jednotlivých kolech turnaje.

Na výbornou se pak s celým šampionátem i rozloučil. Ano, na konci prodloužení krásnou hlavičkou po rozehraném přímáku srovnal na 2:2 a vynutil pro svůj tým penaltovou pointu, i předchozích téměř 120 minut ale hrál jednoduše skvěle. Kdyby ruský tým došel ještě o kol dál, volba nejlepšího pravého beka turnaje by asi byla jasná. Takhle to zatím vypadá na Kierana Trippiera.

A co se týče jeho neproměněné penalty, netřeba za ni beka CSKA Moskva příliš plísnit. Zkrátka nechtěl příliš špekulovat a napálit míč vší silou na bránu. Že přitom zařízení vůbec netrefil, je věc druhá, rozhodně ale nešlo o tak nepovedenou penaltu, jako v případě laxního pokusu Fjodora Smolova. Tam bylo špatně zkrátka úplně všechno a taková penalta nemohla skončit gólem.

4) Na chorvatské straně se dá chválit leckdo, jedno jméno ale svítí nad ostatními.Luka Modrić. Dva parťáci ze středové řady Realu Madrid prožívají reprezentační turnaj jako den a noc. Zatímco Toni Kroos na své skvělé výkony z dresu Bílého baletu nenavázal a naopak při nepovedeném účinkování obhájců titulu patřil mezi nejhorší Němce, Luka Modrić si pověst rozhodně nekazí. Ba naopak.

Jeho herní inteligence, přehled, skvělé přihrávky, založené šance... nad tímhle fotbalistou zkrátka můžete žasnout zas a znovu každé utkání a nikdy se vám to neomrzí. Ať už mu rozestavení a taktika velí hrát níž či výš, vždy si své místo na hřišti najde tak, aby byl co nejplatnější pro tým.

A kromě skvělých výkonů ve středu pole zaujme i pokutovými kopy. Po dvou penaltách proti Dánsku, ani jeho třetí penalta v krátkém sledu nebyla zrovna suverénně kopnutá, stejně jako v rozstřelu proti Seveřanům ale chorvatský kapitán uspěl. A byť měl proti Akinfejevovi stejně jako proti Schmechelovi pořádné vědro štěstí, najde si asi málokdo, kdo by záložníkovi Realu úspěch nepřál. Hraje totiž skvělý turnaj.

5) Chorvaté klepou na brány finále. Stačí jen porazit Anglii. Což se snadno řekne, ale hůře už udělá. Tým s šachovnicovým vzorem na trikotu půjde do zápasu jako mírný favorit, ostatně turnaj prochází o poznání suverénněji než tým Albionu, nic lehkého ho proti Kaneově sebrance rozhodně nečeká.

Klíčový jistě bude výkon brankáře, neboť v osobě Jordana Pickforda má ostrovní celek po dlouhých letech na velkém turnaji v brance místo strašáka do zelí skutečného gólmana. Je potřeba, aby Chorvati nabídli stejně kvalitní alternativu. Tou Danijel Subašić jistě je, jen je otázkou, zda po zdravotních problémech, které ho v závěru zápasu proti Rusku chytly, bude stoprocentně fit. Chorvaté musejí doufat, že ano.

Co se týče složení ofenzivy, čeká Daliće složitější hádanka. O dvojici Modrić - Rakitić netřeba pochybovat, pozice Maria Mandžukiće, který také hraje skvělý turnaj (a ukazuje, že nejlepšími kluby Evropy neprošel nadarmo), je také jasná. Kdo k nim? Nechat v základu Kramariće? Odnese to Rebić či Perišić? Nebo budou hrát všichni?

To by pak ale znamenalo místo jen na lavičce pro Marcela Brozoviće a podobný all-in do ofenzivy by se proti Angličanům nemusel vyplatit. Rozhodnutí však bude jen na trenéru Dalićovi. A ten si zatím na turnaji se svým týmem vede na výbornou.

(jp)

Autor: Martin Kantor, Jan Pikous

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01

Komentáře (235)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nadpis

Reagovat
smazaný uživatel

konečně to vypadá že pojedli trochu vtipné kaše. sice jim to trvalo tři týdny ale přece

Reagovat
Pablos

A já poprvé vůbec netuším o co jako jde

Reagovat
smazaný uživatel

No přeci Ricky Martin.

Reagovat
Pablos

Tak proto... tím se to vysvětluje

Reagovat
CHONG
Reagovat
smazaný uživatel

Možná proto, že máš v hlavě nasráno...

Reagovat
snuff24

nebo jen neposlouchá zpěváky zaměřené na ženské či homosexuální publikum

Reagovat
Pablos

né asi

Reagovat
Pablos

Spíš to jsou pro mě sračky ...proč bych měl automaticky znát nějákou písničku takovýho zpěváka, i když třeba bude denně někde hrát, když to jde absolutně mimo mě. Nechovej se jak lojzík.

Reagovat
Rudnevs

Pesničku k WM 1998 poznáš? To spieval taktiež on...

Reagovat
Pablos

Ne. Ani co zpíval teď třeba Robbie Williams si nevzpomenu. Prostě to vypouštím z hlavy absolutně. Neříkám, že bych to nepoznal třeba kdyby to teď zahrálo někde ...ale abych si to automaticky vybavil to prostě né no.

Reagovat
Pablos

P.S. : docela mě zarazila ta německá zkratka pro MS ...docela netradiční

Reagovat
Rudnevs

Tie nemecké názvy sa mi proste páčia, no...

Tá z toho roku ‘98 je táto >> https://youtu.be/8BkYKwHLXiU <<, tú určite poznáš, to bola asi jedna z najlepších pesničiek k majstrovstvám, lepšia bola snáď už len jedna z tých k WM ‘06.

Reagovat
Pablos

Ano znám, ale nikdy bych si na ní jen tak nevzpomněl bez toho, že bys mi jí neposlal takhle

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, nevím jestli to začal psát někdo jinej, ale konečně v tom něco je

Reagovat
Counter

Po pravdě je to mnohdy týmová práce, kdy někdo přijde s dobrým nápadem, který někdo další rozvede do ještě lepší podoby.

Reagovat
db18

Reagovat
pantondavo

No uvidíme, jak se Lingard bude prezentovat dál, protože proti Švédům byl vidět fakt jen při tý asistenci.

Reagovat
smazaný uživatel

Od Smolova som čakal ďaleko viac. Tou penaltou to korunoval.

btw. penalta Fernandesa bola rovnako príšerná.

Reagovat
forma

Reagovat
ladyboy arsenal

radši mělo postoupit Rusko, bo tihle nemastní neslaní Chorvati nemají proti Anglii sebemenší šanci

Reagovat
smazaný uživatel

uvidis teraz budu favoriti Anglani a Chorvati rozjedu svoju show

Reagovat
ladyboy arsenal

no na to se rád podívám

Reagovat
CHONG

Reagovat
ladyboy arsenal

moc se netlem ty anglofilní zmrde

Reagovat
CHONG

Já a anglofilní?

Reagovat
ladyboy arsenal

jo, jinak bys přál rusákům aby tu ostrovní havěť znemožnili

Reagovat
insane

rusofilství je horší diagnóza imho

Reagovat
ladyboy arsenal

v reálným životě možná, na ef nikoliv

Reagovat
Busby babes

vsude.

Reagovat
CHONG

Reagovat
mul

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Hele ty jedna shemale, radši se hoď do klidu.

Reagovat
smazaný uživatel

Lovren

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám celkom pocit, žeby Chorváti prechádzali turnajom suverénnejšie než Anglicko

Reagovat
smazaný uživatel

hráč zápasu nebyl Pickford?

Reagovat
Counter

Kandidát na hrdinu byl, kdyby Anglie vedla jen o gól, tak bych mu to za ty zákroky i střelil.

Reagovat
smazaný uživatel

jako Lingard toho krom té asistence moc nepředvedl... respektive hrál dobře, ale nebyl to žádný hrdina zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

behal jak splaseny po ihrisku cize bol

Reagovat
pantondavo

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Jo holt kritéria fanoušků ostrovního fotbalu jsou asi jinačí no

Reagovat
Pato44

Nedej boze, kdyby se na hristi objevil nahaty fanousek a stihl si dat treba 10 kolecek. To by teprv byla dilemata, kdo je hrdinou zapasu.

Reagovat
smazaný uživatel

to Pickford podle Zelenky taky

Reagovat
smazaný uživatel

Ani tak to nedává moc logiku, kdyby Pickford nechytil ty tutovky, tak je dávno srovnáno... ale co čekat od týpka, kterému se líbí splašenci jako Sterling

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

v 66 vyhral ligu Liverpool

Reagovat
Busby babes

City vyhralo druhou ligu.

Reagovat
Pablos

Já nad Modřičem nežasnu a to mi je sympatický...a čím víc se na něj těším tak tím se to od toho vysněného žasnutí vzdaluje... škoda, tak bych chtěl být takhle pohlcen hráčem, abych si to víc vychitnal, ale bohužel no.

Reagovat
Pablos

Sorry za překlepy

Reagovat
Counter

Zajímavé. Já Modriće nijak zvlášť nemusím, ale nemám problém vidět, jaký je to skvostný hráč, který na turnaji jede abnormální bomby, a včerejšek nebyl výjimkou. Všichni ostatní Chorvati vypadali na umření a on tam sázel sprinty i za zdánlivě ztracenými míči u rohového praporku, až mu ani nadopovaní Rusové nestačili.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pablos

Možná je to i celkově tím, že se mi ani jeden fotbal Chorvatů nelíbil, krom zápasu s Argentinou, který jsem neviděl ale celý ani. Asi bych jeho přednosti při konfrontaci s jinými soupeři viděl líp a třeba bych byl taky unešený.

Reagovat
smazaný uživatel

nadopovaní sprinty, tím jsi myslel jeden sprint, který všichni viděli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

"nadopovaní Rusové"

Me bavi, jak o Rusacich se tohle v pohode nepodlozene opakovane hazi na prvni dobrou, ale ze treba muze klidne byt nadopovany ten Modric, to ne. Ono to samozrejme neni tak, ze by doping a Real Madrid nebylo spojeni, ktere ma nejake realne zaklady. Nebo spanelsky fotbal obecne...

https://www.independent.ie/sport/soccer/other-soccer/ewan-mackenna-murky-questions-surround-spanish-footballs-golden-era-and-people-might-not-like-the-answers-36943284.html

Reagovat
Counter

Samozřejmě, protože Rusko a doping vůbec nejde k sobě, žejo

Pořád mi přijde uvěřitelnější, že je fit a ve formě svého života jeden z nejlepších středních záložníků na světě z Realu Madrid než 39letý stoper a sebranka průměrných hráčů ruské ligy okolo.

Reagovat
Pablos

Přesto je to nepodložené a pokud tomu tak není tak dost neuctivě schazuješ někoho kdo to třeba v těch 39 letech zvládl.

Reagovat
Pablos

Jaj... shazuješ

Reagovat
smazaný uživatel

shazuje sám sebe a svoji práci

Reagovat
Counter

Hele neuctivé by bylo, kdybych o tom na EF napsal článek. Že si dovolím takovou zmínku v diskuzi je banalita.

Reagovat
Pablos

Já to taky nepíšu Tobě jako autorovi článku, ale jako reakci k tomu a je jedno kdyby to napsal někdo jiný.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Už i u Tebe? Jak pak mají mít slova váhu?

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
Counter

Vždyť mají, za svým názorem si stojím, jen ho nepovažuju za neuctivý vzhledem k prostředí, kde se nachází. Stejně jako třeba Luděk Mádl na twitteru: https://twitter.com/LudekMadl/status/1015702545300369408

Reagovat
smazaný uživatel

na to nemám už co říct (zklamaně)

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Zaschrona

Samozrejme, ze jde a tu auru podvodniku maji zaslouzene, ale to prece neznamena, ze automaticky dopuji uplne vzdycky a vsichni, ani to neznamena, ze souperi jsou cisti. A zvlast to neverim spanelskemu sportu, kde to podezreni je fakt velike.

A jasne, ze tu techniku Modric nesporne ma svetovou, ale tady jde spis o to, ze hraje jak kdyby mel dvoje plice a taky ze dokaze tohle predvadet po tak neuveritelne porci zapasu v sezone. Uzasny fyzicky fond a uzasna regenerace. Ja tomu neverim.

Reagovat
Counter

Modrič za sebou až tak šíleně vysilující sezonu nemá, v La Lize jen 1970 minut. A když se mrkneš na včerejší stats, tak naběhal cca 12,5 km a předvedl 37 sprintů. Pět Rusů toho včera naběhalo víc a sedm Rusů nasbíralo víc sprintů. To vše po totálně vysilujícím zápase se Španělskem.

Btw. Modrić měl proti Dánům 12 km, z Rusů proti Španělům toho oproti němu naběhalo víc sedm Rusů (jinými slovy všichni z pole, kteří nestřídali před 70. minutou). A stejně v prodloužení Chorvaty za nepříznivého stavu mleli a bylo jich plné hřiště. Neviděl jsem včera jediného Rusa, kterého by braly křeče nebo by nebyl schopný sprintu, zatímco dobrá půlka chorvatského týmu pletla nohama.

Buď jsou Rusové nejlépe fyzicky připravený mančaft celého MS, nebo je v tom něco víc.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Tak Chorvatsko taky za sebou uz melo prodlouzeni, z tohohle pohledu to je stejne, akorat Rusy zrejme dopredu hnalo i to nadseni z domaciho sampionatu, ktery uz takhle byl nad plan postupem ze skupiny. U Rusu navic plati, ze meli vzdy pred dalsim zapasem vetsi porci casu na regeneraci, navic nemeli tak narocnou sezonu diky ruske dlouhe zimni pauze. A samozrejme tvrda ruska priprava je nejen klise spojene s dopingem. Ale kdo vi, ze jo, prekvapeni by to u nich nebylo.

Ale teda fajn, opticky pocit jsem z toho mel trochu jiny nez to vychazi u Modrice takhle statisticky. Tak jako tak byl skvely.

Reagovat
Mindas

Vždyť od 60. minuty tahaly nohy. Nejvíc vidět to bylo na Dzjubovi s Čeryševem. V zápase se Španělskem byli rádi, když dohráli to prodloužení. Takhle si nasypané fotbalisty moc nepředstavuji. A jinak křeče nejsou jediným znakem, že už toho máš plné brejle. Já běžně při fotbale na křeče také nikdy netrpěl, i když jsem tahal nohy z medu a nemohl jsem.

Reagovat
Counter

Tak Čeryšev svůj úsek hry vyloženě odsprintoval, počítal s tím, že bude stažený. Jeho bilance 8,5 km za 68 minut je masivní, obzvláště v kombinaci s jeho 46 sprinty. Z Chorvatů ty sprinty překonali jen Vrsaljko a Rebić, a to jen díky tomu, že na hřišti byli skoro dvakrát tak dlouho. Naopak hráči jako Strinić, Perišić nebo Brozović, kteří na hřišti strávili podobnou dobu jako Čeryšev, uběhali shodně o kilák míň a sprintů měli o polovinu nebo přinejlepším o třetinu méně (24, 32 a 21). Jinak navlas stejný výbušný výkon předvedl Čeryšev i proti Španělům (8,5 km za 66 minut s 43 sprinty).

Ale to je fuk, to jsou všechno jen útržky z tohohle zápasu. Pořád platí, že celkově toho zkrátka Rusové naběhali víc než kterýkoli další tým na turnaji. A to ani moc nerotovali sestavou, zatímco jiné nároďáky na třetí zápas šetřily klidně devět deset hráčů (a přesto včera i takový bourák jako Mandžukić v prodloužení vypadal, jako by tři noci nespal). Jestli to na tebe nepůsobí divně, ok, imho je namístě mít přinejmenším pochyby.

Tohle je třeba dobrý článek od Roryho Smithe, který se o tom zmiňuje:

nytimes.com/2018/07/07/sports/world-cup/russia-vs-croatia.html

Reagovat
Mindas

No ok... Nepripada mi to zaroven ani nijak pochybne, kdyz hraji doma pred takovym kotlem a s takovou podporou. Nekdo sem uz to daval, ze Australani na minulem sampionatu nabehali to same ve skupine, co Rusove. No a to Spanelsko s Chorvatskem bylo hodne o psychice. Motivaci a odhodlani meli velikou. I tak s tim Spanelskem dohravali silou vule a v prodlouzeni sotva lezli. Navic tu zalozni radu maji celkem mladou. Otazne to je u takoveho Ignasevice, ale zase on hral uz skoro obstarozni libero. Me muzou na tom zaujmout jen ty sprinty, ale zase je otazka, co vsechno do nich pocitaji. Pokud treba i prvni tri rychle kroky pri napadani, tak to se nascita rychle. Ja treba vizuelne u TV nemel pocit, ze by v tech zapasech meli nejak vic sprintu. Mozna tak u toho Maria, ale zase ten druhy bek nepresel polovinu. Jo a kdyz si psal o tech krecich, tak zrovna tenhle borec je v zapase se Spanelskem mel. A nakonec i verim, ze tu pripravu tvrdou meli, protoze ten Cercesov nema evidentne moc daleko do takoveho Tichonova.

Ale vis jak, treba nakonec i sypali, jen mi to pripada ted resit hodne neuctive k jejim vykonum, kdyz se zatim nic nepotvrdilo. Sam si asi pamatujes, jak litali Korejci pri domacim sampionatu, bez ohledu na chyby rozhodcich. Domaci prostredi pro tyhle zeme dela hodne...

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Whitemedia

ten s tou výbornou levandulí tahal levanduli už někdy okolo 60 minuty..

Reagovat
Mindas

Reagovat
Josifek

Tak zrovna u toho Modriče mi to při jeho fyzické konstituci maratonce přijde uvěřitelnější než už nějakýho cca 85kilovýho skoro 40letýho chasníka.

Reagovat
r.mrazik

tak to musel byt takovy Nedved pod dopingem asi porad

Reagovat
mistr129

Reagovat
Uwe háže buly

Proč sem neustále dáváš odkazy v angličtině?

Reagovat
fenixLFC

specialne pre teba tu maju vsetci davat clanky v nemcine alebo co?

Reagovat
Uwe háže buly

Prostě postrádám smysl, dávat sem články, kterým většina lidí nerozumí.

Reagovat
fenixLFC

coze??

Reagovat
fenixLFC

to uz z anglicka tak hrabe ze toto vyplodis? really? vacsina nerozumie skor tej nemeckej hatmatilke, po anglicky vie vacsina, tak neviem co tu skusas

Reagovat
Uwe háže buly

Co máš furt s tou němčinou? to by byla ještě větší idiocie..

Reagovat
fenixLFC

a v akom jazyku by si to chcel? furt lepsie v angline ako v nemcine frnacuzstine a podobne. anglictina je svetovy jazyk a rozumie mu tu vacsina uzivatelov. to len ty s tvojou averziou proti vsetkemu anglickemu musis vecne prskat aj kvoli takymto blbostiam.

Reagovat
Uwe háže buly

Řekl bych, že většina uživatelů tomu právě nerozumí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Uwe háže buly

Možná u PL sekce to bude jinak, ale většina obyvatelstva prostě anglicky neumí a to ani když měli anglinu celý dětství ve škole..

Reagovat
fenixLFC

vacsina obyvatelstva anglicky vie, v roku 2016 to bolo skoro 60%, nehovoriac o tom, ze na tejto stranke to bude este vyssie

Reagovat
Uwe háže buly

Podle statistického úřadu vládne středně pokročilou angličtinou 15% české populace a pokročilou dokonce jen 7%. U mladších lidí počítam budou ta čísla o dost vyšší, ale zas ta pokročilá úroveň bude spíš u chytřejších/vzdělanějších/nadanějších lidí/dětí.

Reagovat
fenixLFC

lenze to hovoris o anglictine na beznu komunikaciu. tu na precitanie clanku nepotrebujes. nehovoriac o tom ze vo veku do 30 rokov vie po anglicky 82% ludi a od 30 do 50 to je 50 na 50. Takze vacsina uzivatelov EF tomu prave bude rozumiet

Reagovat
Uwe háže buly

Jenomže to mluvíš o základech, to co tě naučí na ZŠ a někde na střední nebo učňáku a to ještě většina lidí se to ani zdaleka nenaučí na 100%.. takže většina lidí pochopí že je to o dopingu a Španělsku..

Reagovat
Counter

V dnešní době online překladačů už ani tohle nemůže být problém.

Reagovat
Josifek

Já to beru i jako taková popíchnutí napůl ze srandy míněna. A s ohledem na historii ruských sportovců (dávnou i velmi nedávnou) napříč odvětvími se prostě tomu osočování nikdo nemůže divit. Je jasný, že pro Putina a jeho kult silné Rusy je domácí MS velkou událostí a když tam není až taková fotbalová kvalita, myšlenka dohnat to "jinak" se nezdá být absurdní.

Rusko si jako stát za tuhle svou pověst může samo a těžko se ji bude zbavovat..

Reagovat
Carrick

Tehdejší Barcelona, Contador, Nadal... Španělé v tom jeli jedna báseň a všeobecně se o tom ví. Bohužel oficiálně samozřejmě nikdy nic nevyjde na povrch.

Reagovat
montaigne33

Ruský doping /obvinění z něho/ používají především media i jednotlvci jako polit. nástroj nebo "jen" projevují bytostnou rusofobii... Totiž faktem je, že už před 5 měsíci zrušila nejvyšší sport. autorita CAS obvinění téměř všech ruský olympioniků= pro nedostatek důkazů atd. a dokonce vracela medaile.../ o rus.dopingu cz media psala často, ČT dokonale informovala... ale na zásadní rozhodnutí CAS upozornil málokdo... a ruští fotbalisté bezesporu podstoupili mezinárod, antidop. kontroly "v míře vrchovaté"...

Reagovat
Counter

O rozhodnutí CAS se psalo dostatečně.

Reagovat
misinho7

Reagovat
smazaný uživatel

aneb zobecnim z jednoho zaberu a jeste si kopnu do rusu

Reagovat
SaianSupaCrew

Reagovat
Kucka

připomíná Rosu, neskutečné zrychlení s balonem na prvních 5 metrech

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak. Modrič na tomhle turnaji zdaleka nenaplňuje pověst záložníka s básnickými technickými schopnostmi a viděním prostoru. Jeho solidní výkony jsou spíš vydřené.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak finale Belgie/Francie vs Anglie by bylo spickovy. Ikdyz mam dojem, ze Chorvatsko nebude proti Anglie v role favorita, coz by paradoxne by jim melo pomoci. Vcera to bylo videt, ze Chorvatsko neumi hrat jako silnejsi tym.

Preji si finale Belgie vs Chorvatsko. Ale realne asi Francie vs Chorvatsko

Reagovat
Pablos

Podle mě také Francie přejde do finále a pokud ano tak už to vyhraje si myslím. Anglie té bych to přál jen z důvodu toho, že jsem je tu tipnul na začátku turnaje, že to vyhrajou Jinak mě ale zklamali ostatně jako Chorvati... prostě je to takové nijaké, chvilku jo a víc času ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle statistikou tak Francie bud dojde do finale nebo prohraje s vitezem v celeho MS

Pokud vypadne s Belgie, tak vime kdo bude mistr sveta o par dni drive

Reagovat
smazaný uživatel

Na MS sa opakujú dve situácie.

1) Mužstvo nezačne dobre. Zo skupiny ledva postúpi s odretými ušami, ale v priebehu vyraďovacej fázy sa zlepšuje.

2) Mužstvo vstúpi do turnaja excelentne. Skupinu vyhrá rutinne, ale vo vyraďovacej fáze formu stráca a končí.

Reagovat
Pablos

Přesně ani jedno no

Reagovat
smazaný uživatel

Ani jedno na nikoho zo semifinalistov, či štvrťfinalistov týchto MS?

Reagovat
CHONG

Na kterého semifinalistu se to hodí? Všichni postoupili ze skupiny úplně v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak napr Chorváti. Vstup excelentný. Rutinne si "pohlídali" prvé miesto, ale vo vyraďovacej fáze ako keby strácali fazónu.

Reagovat
CHONG

Jenomže tys psal, že tým ztrácí formu a končí, kdežto Chorvatsko neskončilo. Co se týče tohohle MS, tak bod 1) nesedí na nikoho a bod 2) s přimhouřením obou očí možná na Uruguay.

Reagovat
smazaný uživatel

Podľa mňa, Chorvátsko s Dánmi, ani s Rusmi nehralo to čím upútalo s Argentínou.

Ale ak ti prídu stále rovnakí, OK. Veď uvidíme...

Reagovat
F.Torres

Belgie hraje pořád kvalitně. Chorvatsko pořád stejně, jen nyní více takticky, ale pořád drží strategii křídel a silného středu. Anglie pořád stejné výkony a taktika, Francie pořád učebnicově. Co tam máš dál?

Reagovat
smazaný uživatel

Nepíšem, že to automaticky platí na každé mužstvo. Často sa to vyskytuje. Učebnicový príklad Taliansko na MS 1982, v menšej miere NSR na MS 1974, Argentína 1978, Francia na MS 1998...

Príklad č. 2,napr Maďarsko 1954.

Reagovat
smazaný uživatel

Amigo, písal som o tom, že niekto začne ako z veľkej knihy, ale jeho výkonnosť má klesajúcu tendenciu. Napr. Mexico : 2-0 výhra nad Nemcami; 2-1 výhra s Kóreou a 0-3 prehra so Švédmi.

Takýchto prípadov je v histórii MS dosť.

Chorváti ti možno pripadajú "pořád stejně", ale penalty sú lotéria. Ako vyhrali, mohli aj prehrať...

Reagovat
smazaný uživatel

Vůbec. Týmy, co měly problémy ve skupině už vypadly dávno v OF (Kolumbie, Argentina, Portugalsko, Španělsko)

Reagovat
Pablos

No mě to přijde spíš takhle... Portugalsko, Španělsko... první zápas ve skupině pak už nic moc ve skupině takže ani žádný rozjezd už jsem ani neočekával u Portugalců tedy rozhodně ne. Anglie si jede furt tak něják podobně to svoje. Brazílie nic extra přesto se říkalo jak se rozjedou, nestalo se. Francie nic extra ve skupině přesto to nebyla nějaká křeč a vcelku prostě údržbově jako většinou Němci, že se to rozjede až pak. Argentina byla jediná z favoritů kdo postupoval s odrenýma ušima a taky shořela. Belgie si jede svoje od začátku. Chorvati mi teda taky nepřijdou nikterak jiní krom jednoho zápasu s Argentinou ve skupině, prostě postupujou, ale také to jsou penalty a ne v normálním hracím času. Uruquay neměla tak silnou skupinu, aby to jasně vypovídalo že jsou adepti na postup co nejdál, pro mě jejich vyřazení nebylo překvapením, dokonce se mi podařilo tipnout i těch 0:2. A Rusáci si jeli taky svoje, ač byli překvapením.

Reagovat
Counter

Belgie zatím vyhrála úplně každý zápas a nepřijde mi, že by ve vyřazovací fázi ztrácela formu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mojí černí koně Belgie a Chorvatsko, doplnění o Anglii (které přeju na každém turnaji) a Francii, která je z těch největších favoritů rozhodně nejsnesitelnejsi. Tenhle mundial se prostě nemohl vyvíjet líp a ani nemůže dopadnout vyloženě zle.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Spurs mají v SF 9 hráčů, hodně slušný. Má někdo víc?

Reagovat
Edgewalker

Vypadá to že ne, City a Účka mají po sedmi, jestli se dobře dívám. O hráče Spurs bude asi dost velký zájem po konci MS

Reagovat
Counter

Budete kaput příští sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Taky dvě jistý medaile

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem pověsil rudý trenky na půl žerdi a Jirka se ožral žalem víc než já...

Reagovat
forma

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry, ale ten Vida je hrozně ošklivý, i to tělo má takové vybledlé a deformované.

Reagovat
fenixLFC

taky skaredsi geralt z rivie

Reagovat
Counter

Geralt je ale bourák!

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Josifek

Reagovat
smazaný uživatel

Nějakej problém?

Reagovat
smazaný uživatel

A s jeho bradavkami si sa už zmieril?

Alebo sa na ne chystáš skôr zmieriť prúd šťaniek?

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá vůbec žádné prsní svaly právě, akorát holubí hrudník a ošklivé fialové gumové bradavky. Měl by si je ustřihnout a pořídit nějaké prsní implantáty, jako Rodrigo Alves.

Reagovat
Pablos

Ty řešíš dobrý hovna

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych to neřešil, kdyby si nesundával v televizi svršek. Může si za to sám.

Reagovat
smazaný uživatel

Ustřihni si penis a strč si ho do zadku.

Reagovat
Realita

Tak už víme, že umíš hodnoti mužskou krásu.. Co na to tvůj přítel?

Reagovat
SixtoRodriguez

Ajtak to sem píšeš len aby naňho tvoj priateľ nežiarlil keď si mu v telke očumoval bradavky.

Reagovat
lajka30

Tvoje problémy bych chtěl mít.

Reagovat
smazaný uživatel

netvor

Reagovat
smazaný uživatel

panebože to si homouš nebo co, drž hubu ty osle nikoho kromě tebe takový srance nezajímají. tohle si jdi řešit na nějakej gay portál, tady je to vo fotbale a ženskejch buzíku

Reagovat
pobody's nerfect

Proto hraje fotbal a neživí se jako model

Reagovat
LeonardoUžoa

Podle mě je famózní.

Reagovat
LeonardoUžoa

Zadej si Ivana Gugić, to je jeho stará. Myslím, že mu je jedno jak vypadá, když má doma takovou kobru.

Reagovat
smazaný uživatel

No to je teda fuj taky ale, taková plastelína.

Reagovat
LeonardoUžoa

Njn tak si ho běž vyhonit a neotravuj.

Reagovat
Uwe háže buly

Fuj ne, ale že bych si z ní sedal na prdel..

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

ze neni pocmaranej jak a4 ve skolce ala vetsina soucasnych fotbalistu jeste neznamena, ze je osklivej

Reagovat
smazaný uživatel

je dobre, ze se svlekl i nevysteroidovany clovek jak ronaldo. pripomnelo mi to tu epizodu it crowd, kde roy, chodil bez tricka. jen vice takovych.

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Anglie 2-0 Chorvatsko

Reagovat
smazaný uživatel

Ty články od Kantora jsou strašné dno, Lingard hrdina zápasu? A co takový Pickford, který tam chytil 2-3 tutovky? Pickford chytal famózní zápas.

"Duo Young a Alli na pravé straně" V jakém vesmíru hral Young na pravé straně s Allim, kde svoje místo Trippier nepustí? Sleduje vůbec ty zápasy?

"Tahle generace neselhává" Tuhle generaci právě drží Pickford a hooooodně rozhodčí. Penalta proti Kolumbii? Hezký dárek. Připískávání situací 50/50? Neuznaný gól Kolumbie, když na hřišti nebyl žádný druhý míč? Lampardův neuznaný gól? Rooneyho redka po faulu na něj? Šťastný los, neforma největších reprezentací? Tohle je spíše nejšťastnější generace.

Reagovat
Harakan

Ty jsi opravdu arcikokot

Reagovat
smazaný uživatel

noční můra místních idiotů, ano jsem

Reagovat
Swarley

nedáváš ostatním nejmenší šanci

Reagovat
Busby babes

jede si svoji vlastni ligu, neco jak loni City.

Reagovat
TopinB

Reagovat
Counter

dík za tu pravou stranu, chybička se vloudila. Pickford je legitimní připomínka.

Reagovat
Busby babes

no a ted to budes poslouchat roky... Ani nevis, na jake strane Young hraje...

Reagovat
Mirek na tenisu

Myslím si že Subašič bude na SF na 100% fit. Zřejmě ho jenom chytla křeč nebo tahal čas (teď nevím zda to bylo už 2:1). Pro mě jsou favoritem Ustašovci. Nemají prakticky slabinu a navíc famozní borce jako jsou Modrič, Vrsaljko, Rakitič, Lovren, Mandžukič nebo Perišič. Z těch domestiků mě nejvíce zaujal Rebič. Neskutečně silný na míči. Anglie nemá tolik individualit, ale všechno to jsou dobří nebo výborní fotbalisté. Klidně může Ustaše na něco nachytat.

Reagovat
LokoLFC

bylo to 1:1

Reagovat
Pablos

Nechápu to unešení z Chorvatů, jak jsem se na ně těšil, tak jsou strašně nudný... tam je tak 10-15 min z celého zápasu kdy jsou zajímavý. Je to jak nebe a dudy tahle strana pavouka.

Reagovat
smazaný uživatel

prostě hype

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, ze vsechny tymy, co jsou v semifinale maji nakonec hodne slusnou formu. Anglie tam ma jeste trochu rezervu, ale s Chorvatskem to bude super zapas. Vubec netusim, kdo to celkove muze vyhrat. Fandit budu odvaznym.

Reagovat
smazaný uživatel

Muze to vyhrat Anglicko, Chorvatsko, Francuzsko alebo Belgicko

Reagovat
smazaný uživatel

Vybornej vtip

Reagovat
smazaný uživatel

a nebo Celtic

Reagovat
Fairplay

Jakou měl Perisic sezonu? Loni se psalo o 50 mega ze strany United za něj, letos teda na MS jeden z nejslabších Chorvatů, hraje hrozně a ten jeden gól na konci zápasu na tom nic nemění. Rebic na druhé straně sice celkem často kazí, ale alespoň tu hru zkouší nějak rozhýbat, drze někoho obejít a tak.. Perisic působí jako strašně nudný nenápaditý hráč, vůbec nic tomu nepřináší.

Reagovat
smazaný uživatel

tuhle sezónu byl slabší, prostě průměr, takže něco pro Mourinha

Reagovat
lajka30

Není zraněnej že ho stahujou vždycky docela brzo.

Reagovat
smazaný uživatel

Titulek nic moc

Můj nadpis byl lepší

Reagovat
Malresi

Sagan po 2 rokoch žltý dres

Reagovat
pobody's nerfect

OT: vyznáte se někdo v pravidlech v tom smyslu, co by následovalo, kdyby si hráč sundal místo dresu kraťasy, taky žlutá nebo rovnou červená? Ovlivnilo by trest to, jestli má nebo nemá trenky?

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

u Vidy redka, Lukaku pohoda

Reagovat
Error

Reagovat
C-M@ster

Došlo vám hned, za co jste vyloučen?

Ale jo. Viděl jsem, jak pan asistent Hanovský na mě u hlavního sudího žaluje. V tu chvíli jsem pochopil, že i trenýrky jsou vlastně dres.

Mrzí vás ta červená karta?

Trošku. Nic hrozného jsem ale neudělal. Stejně si myslím, že dres je jenom triko. Trenýrky jsou přece trenýrky, ne dres.

Zdroj: https://sport.idnes.cz/stahl-trenyrky-a-musel-odejit-dkf-/sporty.aspx?c=1999M177S01C

Reagovat
smazaný uživatel

není nadto když kopačka ''myslí''

Reagovat
pepinho2

To udělal Vučinič, ne?

Reagovat
C-M@ster

I Pavel Chorváth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Cobra

Reagovat
Busby babes

stejny jako triko. Dres je celej komplet. Takze by mel dostat zlutou i kdyby zahodil stulpny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kde se bere tyn hype okolo Modriče? Chorvati hrajou streašnou tužku a dvakrát se štěstím postoupili. Proti Dánsku byl Modrič úplně vymazaný, proti Rusku většinou taky. Tohle je uměle vytvořený hype, to je každé MS, jelikož letos nikdo nezaří, je to do očí více bijící.

BTW Chorvati mají nejškaredější tým na MS, pak Anglie s čele s Kanem

Reagovat
pepinho2

Hype okolo Modriče

Reagovat
Pablos

Tak přeci jen někdo kdo to vidí podobně

Reagovat
Riviera Kid

Hype okolo Modrice?

Co já se tady ještě nedozvim.

Reagovat
Pablos

Mně třeba přijde na tomhle MS jak Messi a ten to třeba dost schytal a Modřič je vynášen do nebes.

Reagovat
Riviera Kid

Messi byl celý šampionát v lese. Modric jede bomby.

Reagovat
Pablos

Bomby si představím pod tím, když s ním má soupeř po většinu zápasu problémy... což nemělo ani Dánsko ani Rusko. Neříkám že nehraje kvalitně, ale bomby... opravdu bomby a úžas ?

Reagovat
El Cid z City

Tužku nerhrají,ale neni to žádná extra podívaná na to,že meli dany a rusaky...hazard ,griezman,kane,lukaku,kanté na mě působí daleko výrazněji

Reagovat
misinho7

Reagovat
pingla

Včera nehrál tak dobře, ale jinak je to stroj

Reagovat
SaianSupaCrew

Se vůbec nedivím, že si nejsi schopný všimnout, jaký vliv má jeho hra na tým, když sleduješ který tým je hezčí, ty Jarmile.

Reagovat
smazaný uživatel

hraje si svuj obyvkly nadstandard, nic co by se muselo prehnane adorovat... lovren zase rozjel pres media neajkou blbost, jeho klasika.

Reagovat
Andis

Tým s šachovnicovým vzorem na trikotu půjde do zápasu jako mírný favorit...really? Rozhodně to Chorvatům přeju, Anglánům naopak, ale reálně objektivně je rozhodně favorit Anglie

Reagovat
C-M@ster

Podle sázkovek jsou favorité Francie a Anglie

Anglie kurz 1,70 (vs 2,21 na Chorvaty)

Francie 1,80 (vs 2,06 na Belgii)

Reagovat
Muffi

kurz se dá považovat za relevantní ukazatel u ligy. Na MS, kde roste počet "svátečních" sázkařů už je to horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

LUCKY MODRIC nic vic, mezi slepymi jednooky hype

Reagovat
Whitemedia

Nadopovaní Chorvati si snad odvezou tak akorát bramborové placky..

Reagovat
smazaný uživatel

To už si děláte prdel. To nemyslíte vážně vy idioti co tady píšete. Všemu a každýmu se vysmívate nic vám není dobrý. Všichni jsou slabý nebo průměrný. Pořád máte potřebu se vysmívat a ponižovat. JInak psat neumíte během celého MS stejný. Tady to kleslo neuvěřitelně, taková banda arogantích hovad.

Ruším uživatelství. Když někomu řeknu, že přispívám na Eurofotbal, abych se propadl hanbou.

Reagovat
smazaný uživatel

jak eurofotbal implementoval kvůli GDPR úplné zrušení účtu, tak už ani není poznat, kdo to byl

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Owny search si ho ale pamatuje, ne?

Reagovat
j_mrazik

Jsou tady samý samolibý mrdky.

Jeden má divný bradavky, jeden je ošklivej, jeden je přehnaně chválenej, všichni hrajou hovno.

Já si teda po delší době MS užívám, tohle je konečně zajímavý průběh, vzpoura "malých" repre. Padají krásný góly. Už se to nešmudlá až do kuchyně, ale když to záložníkovi dobře skočí, tak to zkusí na bránu, to tu dřív nebylo. Za mě teda hodně zábavné MS. Objevují se noví zajímaví hráči. Z hráčů, kteří často hráli na schovávanou, se stávají hrdinové a tahouni - Hazard, zaběhlé hvězdy to nezvládají. Je to super.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Reagovat
havrys99

Reagovat
Mindas

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
diastan

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kdo to byl?

Reagovat
havrys99

Wooow Francie - Belgie píská Andres Cunha. To je hodně velké překvápko.

Reagovat
smazaný uživatel

Uruguayský rozhodčí, to mi něco připomíná...

https://youtu.be/o5QlBHF6ib8

Reagovat
Jeňa

Kramařič už dlouho patří Hofenheimu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele