Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje

22.06.2016, 11:37
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Čeští fotbalisté na letošním Euru dohráli a zasadil se o to mimo jiné Emre Mor, jehož dravý průnik po pravé straně dal hned zkraje zápasu vzniknout osudovému deficitu. Turci se nakonec druhým gólem dostali i před Albánii a rázem se ocitají ve výhodné pozici s ohledem na osmifinále. Naši skupinu D opanovali obracející Chorvaté, v céčku se pak překvapení nekonalo...

Ještě, než se pustíme do rozboru utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Eurozápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Němci hráli s Gómezem a patrně měli v úmyslu využít jeho schopností ve vzduchu... brzy však pochopili, že tudy cesta nepovede. Pokud má totiž někde Severní Irsko jakouž takou kvalitu (a že těch silných stránek není mnoho), je to právě ve vzdušných prostorech. Hughesovi s McAuleym je šestatřicet a pohybově to s nimi vypadá všelijak, pokud jde ale o hru hlavou, mohou se měřit s kýmkoli. Gómez je v šestnáctkách soupeře docela kladivo, přesto před McGovernem uspěl jen v jednom vzdušném střetu.

Občas bylo vidět, že německý tým nechce Gómezovu devízu ležet ladem - v jednom momentu, kdy pravý bek Kimmich overlapem přečíslil obranu Severních Irů a nedostal míč, protože místo přihrávky do vápna přišel centr, šlo přímo až o frustrující poznatek. Svěřenci Jogiho Löwa však možná právě v tomto okamžiku prozřeli a zjistili, že defenzivu soupeře otevřou neskutečně snadno.

Našli totiž jednoduchý recept, který mohli do zbláznění opakovat, a přesto se v drtivé většině setkával s úspěchem. Jen v prvním poločase jej využili snad třikrát, čtyřikrát a gólman McGovern mohl po superzákrocích jen kroutit hlavou. Klíčem byl vířivý pohyb v prostoru před šestnáctkou a rychlé narážečky. Skvěle hráli hlavně Özil s Müllerem; Gómez dobře sklepával a výsledkem byly zamotané hlavy Severních Irů a mraky gólovek. Vázlo pouze zakončení.

2) Severní Irsko na první pohled působilo kompaktně, ale v obraně se rozpadalo při jakékoli rychlejší kombinaci. A to opravdu při jakékoli, což už jsem naťuknul v předchozím bodě. Největší rozdíl mezi oběma soupeři byl v pohybu a schopnosti změnit směr. Ano, i na takto elementárních vlastnostech může při letošním Euru vzniknout klíčový rozdíl, jenž rozhodne o výsledku zápasu.

Severní Irové totiž měli obrovské problémy zachytávat náběhy německých štírků. Abych byl korektní, oni se do těchto běžeckých soubojů většinou ani nezapojovali. Svěřencům Michaela O’Neilla nefungovaly základní obranné mechanismy, které se třeba praktikují při vystupování. Když německý útočník opustil prostor mezi stopery, zadák samozřejmě vyběhl s ním, jenže za ním zůstala nevyplněná díra, do které pak snadno vběhl jeden ze záložníků a byl sám před brankářem.

Absence zajišťování nebyla jediným problémem ostrovního nároďáku. Děsivě nekvalitní byli i ve vlastním vápně, a to hlavně v momentech, kdy do něj mířil přízemní centr. V ten okamžik jako by obrana naprosto zamrzla, a zatímco německý hráč si běžel pro míč, Severní Ir jen těžkopádně natáhl nohu. Vypadalo to jako v souboji týmů na začátku a konci přípravy - outsideři působili bez energie (a to nejen na konci duelu), neuvěřitelně pomalí, nebyli schopni zachytávat změny směru Němců, natožpak narážečky a překvapivé náběhy.

3) Přestože však jejich hráči dělali úplně všechno špatně, fanoušci byli prostě kouzelní. Aaron Hughes se jako opilý dorostenec zamotal po náběhu Maria Götzeho, a než se vůbec dokázal dostat do stejné běžecké trajektorie jako jeho sok, skvělý McGovern musel opět parádně zasahovat. To je však v tomto bodu nepodstatné. Poukázat chci na to, že příznivci Severního Irska v počátku akce, při střele i dlouho po ní neustále pěli svůj oblíbený pokřik Will Grigg’s On Fire...

Rád bych napsal něco pozitivního o samotných fotbalistech, s výjimkou úžasného výkonu brankáře Michaela McGoverna to však bohužel nejde. Ani v nejmenším. Proto tento bod věnuji skutečně tomu nejlepšímu, čeho bychom si na Severním Irsku měli vážit - a to jsou jejich fanoušci. Měl jsem možnost sledovat přímo na stadionu zápas Česka proti Španělsku a mentalita ostrovních příznivců, a těch severoirských především, rozhodně není samozřejmostí. Většinou se totiž fandí a podporuje, když se daří a pro naše fandy to platí dvojnásob. Ne však v Severním Irsku. Jejich neutuchající nadšení plyne i z toho, že pro jejich borce je úspěchem samotná účast na turnaji - a svěřenci Michaela O’Neilla na ně spoléhají regulérně jako na dvanáctého hráče.

(mu)





1) Oba polští útočníci operují na obrovském prostoru, a to je dobré znamení. Vzpomínáte na loňskou švédskou jednadvacítku? Zlato jí z velké části přihrála i parádní pracovní morálka a všestrannost útočné dvojice, kterou tandem Milik - Lewandowski v lecčems připomíná. Jeden ohled, kde se polské duo s Thelinem a Guidettim zásadně rozchází, je jejich ochota podstupovat vzdušné souboje; zatímco Švédové byli v tomhle směru oba schopní působit jako učiněné mašiny, Milik prohrál dvě hlavy ze tří a to bylo celé. Lewandowski se radši ani nezapojoval. Jenže Poláci hrají hlavně po zemi, a v takovém případě se přínos jejich útočníků ve 4-4-2 pružně posouvá do jiné, vhodnější dimenze.

Výchozí předpoklad je zhruba takový, že Lewandowski odskakuje na obě křídla, kde se tradičně pere s osobní obranou a vyhrává obrovské množství faulů (šest, Milik přidal čtyři!). V jeho případě je sice ještě potřeba poladit skutečnost, že stále netrefil prostor mezi třemi tyčemi, nicméně dvě šance uvnitř vápna se mu vytvořily, takže tahle mizérie snad nemůže trvat věčně. Ještě zajímavější postavou je každopádně Arek Milik, který několikarozměrný přínos týmu dotáhl do příjemného extrému.

Pro Poláky na hraně vápna odklízel dva balony, na jednom rožku šestnáctky důležitě přerušoval akci, na tom opačném zase úspěšně prováděl obranný zákrok. Milikův fyzický fond a poctivost je navíc u někdejšího 'sólujícího dribléra' příjemným překvapením zhruba srovnatelnou měrou jako jeho kreativita. Včera skrze krásnou skrytou přihrávku pod sebe zařídil jediný gól a několik dalších akcí pro bíločervené z hloubi pole rozjížděl. Asistence mohl mít klidně tři.

2) Fomenko až do konce turnaje zůstal poněkud tvrdohlavý, čitelný. A narážím přitom na poměrně drastické ukrajinské přetěžování levé strany. Butko podobně jako jeho předchůdce na levém beku Ševčuk startoval nesmírně vysoko v poli, skoro jako křídelník, také jeho dodávku do vápna však jako by nikdy neprovázela hlava nahoře, a ve výsledku byl proto efekt jeho podpory ofenzívy takřka totožný. Konopljanka se dál jevil především jako expert v pronikání do středu pole a zároveň vzdalování se od soupeřovy branky, což logicky ničemu nepomáhalo. Nová 'desítka' jménem Zinčenko potom byla v útočné třetině sice cítit více než Kovalenko, ale její hlavní smysl - opět - spočíval hlavně ve využívání levé strany. A to už zkrátka Ukrajinci tolik nepotřebovali.

Já se přitom ptám: proč Fomenko alespoň na chvíli nezkusil obě svá talentovaná křídla prohodit? Jarmolenko s Konopljankou byli zase až nezdravě často tlačeni do centrů svými slabšími nohami a taková aktivita vskutku nebyla žádoucí pro ani jednu stranu. Pravda, zrovna Fomenkově protějšku včera tah s prohazováním křídel hrubě nevyšel, když daleko spíš Poláky vyváděl z rovnováhy, ale Ukrajinci těžko s nějakou rovnováhou vůbec začínali, neměli ani co ztratit, a Jarmolenko s Konopljankou jsou přeci jen mnohem zkušenějšími borci než Kapustka se Zielińskim. Nějaký moment překvapení - to žlutomodrým ve Francii scházelo možná ze všeho nejvíce...

3) Máte vy z té polské obrany dobrý pocit, nebo v tom nejsem sám? Odmyslete si teďka pravou stranu, kde tentokrát neoperovala stabilní dortmundská klika (jejíž důležitost se možná s ohledem na mizernou klubovou sezonu Kuby Błaszczykowského před turnajem trochu podceňovala), a kde Piszczekův záskok Thiago Cionek po většinu času ani neměl zajištění, pročež ve výsledku vypadal být tak nějak permanentně rozhozený. Ono totiž i leccos kolem vypadalo všelijak, jen ne přesvědčivě.

Oba krajní beci rovněž hluboko v poli zkazili nemálo přihrávek a konkrétně turnajová stálice Jędrzejczyk si jednou neobratným zákrokem na Jarmolenka koledoval o penaltu. U dalšího vyslance Legie, středního obránce Pazdana, mám potom problém hned se dvěma věcmi: zaprvé jeho distribuce dál budí rozpaky, zvlášť na poměry toho konstruktivnějšího z dvojice stoperů; a zadruhé jeho defenzivní hra zůstává do značné míry instinktivní, čili jinak řečeno nevyzpytatelná - a to sice dává vzniknout pár heroickým okamžikům, ale také několika nepochopitelným blikancům. Jako když se v jednu chvíli rozhodl zničehonic opustit relativně hluboko zapuštěnou obrannou linii, vydal se atakovat vysoký balon až někam k půlící čáře, nevyhnutelně propadl a Ukrajinci šli rázem do ojedinělého přečíslení. Zde musí Kamil Glik začít na kolegu mluvit a viditelně ho zkrotit, jinak Poláci kráčí vstříc brzkému průšvihu.

(td)





1) Český celek se do hry sice dostal daleko více než v předešlých dvou duelech, navzdory tomu mu to bylo nakonec pramálo platné. Ačkoliv měl o něco více času míč na svých kopačkách, u některých hráčů to bohužel vypadalo, jako by jim tento kulatý nesmysl vysloveně překážel.

Celkově si můžeme klást otázku, zda zvolený styl vyhovuje charakteristice určitých hráčů, zejména pak té defenzivní pětici. Pravdou je, že na Euru Češi inkasovali celkem pět branek, přičemž tři padly v důsledku poměrně laciných chyb v postupné rozehrávce. A ačkoliv se někdy jedná částečně i o chybu systémovou (například ve chvíli, kdy je krajní obránce až příliš vysoko, což předvedl Pudil před prvním gólem), nelze nevidět, že zejména stoperská dvojice společně s Petrem Čechem na míči zrovna nezáří.

Ten byl přitom dříve za svou rozehru spíše chválen - to ale bylo v dobách, kdy se soustředil na nákopy na hrotového útočníka. Ve chvíli, kdy chce tým rozehrávat krátce, se už projevují jeho nedostatky - občas nevolí ideální řešení (jako příklad můžeme uvést situaci s Chorvatskem), zároveň také velké množství míčů létá z jeho kopačky úplně mimo hrací plochu. Sivok s Hubníkem jsou pak na tom podobně - ačkoliv se nepochybně snaží, stejně kupí značné množství technických nedostatků.

Za onu volbu herní strategie ovšem nehodlám Pavla Vrbu nějak hanit. Ostatně i díky ní se Česku povedlo na samotné Euro vůbec kvalifikovat - navzdory tomu se pak v konfrontaci s těmi nejlepšími naplno ukázaly jisté limity a nedostatky, stejně jako nepříliš překvapivý fakt, že česká reprezentace v současnosti nemá 11 hráčů, kteří by do jednoho měli zažitý jeden konkrétní styl.

2) To by na druhou stranu rozhodně nemělo být omluvou pro některé taktické nedostatky, které reprezentace vykazovala jak v duelu s Tureckem, tak celkově v dlouhodobém horizontu. Skutečně stačí jen letmý pohled na výsledky pod Pavlem Vrbou, abychom byli schopni říct, že něco není v pořádku. V soutěžním utkání se totiž ani jednou nepodařilo udržet čisté konto, což se nedá vysvětlit pouhou smůlou či externím faktorem, nýbrž jen a pouze nedostatečnou kvalitou defenzivní fáze.

Přitom příčina problému často tkví už v samotném postavení, které hráči zaujímají při držení míče na soupeřově polovině. Formace české reprezentace je někdy příliš roztahaná, což po ztrátě neumožňuje efektivní re-presink. Zároveň se otevírají díry, ve kterých může hráč soupeře míč nerušeně převzít, otočit se a rozběhnout rychlý kontr. A v takovém momentě už se protivníci jen velmi těžce chytají.

Připadá mi, že tento problém je nejvíce viditelný při využití centrů, kdy je celkem velká šance, že dojde ke ztrátě či odvrácení soupeřem, a proto je třeba zajistit odražený míč. Vzdálená strana ovšem často nefunguje tak, jak by měla - zaprvé s ní není zajištěno žádné propojení, tudíž téměř není šance k nějakému rychlému otočení hry. Zároveň se levý bek/levé křídlo, které by mělo hru zajišťovat, nenachází v optimální pozici - buď je příliš vysoko, nebo naopak příliš hluboko či zbytečně blízko postranní čáry. To vše pak soupeři otevírá prostor pro brejky.

Ideálně nefunguje ani souhra stoperů se zbytkem týmu. Nejvíce viditelné je to zejména při pokusech o vysunuté napadání - v takových momentech se ofenzivní hráči natlačí na soupeře a donutí jej třeba zahrát zpětný pas na stopery či brankáře, což následně povede k dlouhému odkopu. Střední obránci však mají tendenci v takových případech zůstat viset ve větší hloubce, čímž natáhnou hřiště - soupeř si pak od nich může snáze odskočit do volného prostoru, navrch prvotní hlavičkový souboj se odehraje blíže brance Petra Čecha a krom toho se zvýší rozestup mezi obranou a zálohou - je pak tedy pravděpodobné, že odražený míč získá zpět soupeř. Jako takový ideál hodný následování by na dosavadním šampionátu mohla sloužit stoperská trojice Italů - kdykoliv jejich ofenzivní kolegové donutí soupeře ke zpětné přihrávce, okamžitě se tato zadní linie posouvá směrem vpřed. Neexistuje tak tedy žádný laciný prostor, který by byl soupeři nabízen.

3) Střídání a změna formace na 4-4-2 týmu vůbec nepomohla. Přes všechny nedostatky totiž měla reprezentace optickou převahu a občas byla schopna skrz zálohu efektivně přejít do ofenzivní třetiny hřiště - ostatně v první půli si nějaké slušné šance vypracovala. Nicméně stáhnutí Pavelky a jeho nahrazení Škodou nakonec i tyto občasné záblesky dokonale rozmetalo.

Samotná potíž rozhodně není v tom, že by se přešlo na rozestavení se dvěma útočníky. Největší trable ovšem napáchalo, jak byla tato formace interpretována. Ono to tedy samozřejmě dost souvisí s charakteristikou hráčů, čili tyto dva faktory od sebe nelze úplně odtrhnout. Pravdou je, že jak Škoda, tak Necid se rádi pohybují až na úplné špici herní formace, kde okupují stopery, snaží se vyhrávat hlavičkové souboje a případně míč podržet pro své spoluhráče. Ani jeden z nich nemá tendenci si od obrany protivníka odskakovat, stahovat se hlouběji a zapojovat se do kombinace svého celku. Ve výsledku tak Češi v přechodové fázi přišli o jednoho hráče, což ještě snížilo potenciál pro případné vydařené kombinace.

Často tak byly k vidění momenty, kdy se oba útočníci pohybovali velmi blízko sebe, okupovali prakticky totožné prostory a postupné kombinaci nenabízeli žádné varianty. Jejich přednosti se mohly naplno projevit při případných centrech, jenže český tým se v této fázi už nebyl schopen propracovat do ofenzivní části hřiště, a tak k nim prakticky nedošlo. S nákopy z větší hloubky si turečtí obránci poradili velmi jednoduše, ostatně to je spíše taková hra na náhodu, která by mnoho soupeřů zaskočit vážně neměla. Pavel Vrba měl určitě s touto změnou jiné záměry, avšak jak sám přiznal v pozápasovém rozhovoru, je si vědom, že to zpětně příliš šťastná volba nebyla a týmu tak v celkovém důsledku spíše uškodila.

(vs)





Analýzu se bohužel výjimečně zpracovat nepodařilo, moc se omlouváme.

Autor: Tomáš Daníček, Marek Ustohal, Víťa Srp

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41

Komentáře (136)

Přidat komentář
smazaný uživatel

najhorsi cesky tim v historii?

Reagovat
checitto

bezpochyby

Reagovat
Y.N.W.A

... myslím, že na posledních pěti z šesti MS jsme hráli horší fotbal... a na posledním Euru taky... k postupu nám stačilo pár dobrejch minut vepředu a ubráněná nula, to se letos nepovedlo... to je vše

Reagovat
dondinho

připomíná mi to břečku jakou hrála čs. repre cca 1980-86 (?)

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Fabregas dozrieva ako víno, fakt. Pod Contem bude pravdepodobne neodmysliteľnou súčasťou základnej zostavy.

Reagovat
Puskas

Hej, more...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kylo ren

Reagovat
db18

Reagovat
Mada

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

dokonalost

Reagovat
Cipinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Free_player

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Lepší by byl Morbidní konec českých postupových nadějí

Reagovat
Puskas

Mně se ten Pazdan líbí.

Reagovat
fantomas

Mně ne.

Reagovat
stas87

Neistota a pozicna hra mu robi problem, nie je mozne, aby sa z pozicie IV vydal napadat hlboko do ihriska a vystavil tak Glika problemom. Proti Nemecku prekvapil a posobil lepsie ako Glik, v tych dvoch zapasoch to bolo naopak. Ja si stale stojim za tym, ze ma hrat Salamon.

Reagovat
Puskas

Jo, tu chybu jsem viděl, a pravda, dojem s Němci je pořád silný.

Reagovat
Beči

Emre Mor - Jeden ze strůjců slovenského vítězství

Reagovat
Rezan

Emre Mor byl strůjcem slovenského vítězství? To snad jedině, jestli by Slováci jako vítězství brali naše vyřazení a to ještě stihnul asistovat Hamšíkovi, to je frajer

Reagovat
smazaný uživatel

Mor ho! Hoj, mor ho, detvo môjho rodu!

Reagovat
smazaný uživatel

U toho Mora je text k nějakému Slovákovi :D

Reagovat
fantomas

Už na tom pracujéééém

Reagovat
Blasphemer

Bílek > Vrba

Reagovat
pawelFCB

Bílek měl výrazně lehčí skupinu a nebýt Rezka, tak by se ani nepostoupilo na turnaj.

Reagovat
Uwe háže buly

klíčovej hráč

Reagovat
Y.N.W.A

jedině ve výkřicích kdo má jít VEN... Vrba předvádí daleko atraktivnější fotbal, jen se to teď nesešlo, kvalda byla super

Reagovat
Harakan

Nemá cenu na tyhle blbečky reagovat. Oni si prostě potřebují kopnout. Prej Bílek

Reagovat
smazaný uživatel

viděl jsem 2. poločas Španělska a Fabregas byl tragický.

Co se týče našich, tak si Vrba kritiku zaslouž naplno a bez omuv za to, že není schopný vytvořit styl hry, který bude týmu sedět.

Jo a rád bych se zeptal všech, kteří nadávali Pavelkovi za přestup, kam se kdo z našich na tom Euru prodal, případně jaké angažmá by to Pavelkovi místo Kasimpasi vyneslo? Kostanaj, Bate, Trenčín?

Reagovat
Murtago

Je vtipný, jak neskutečně si Španělé posrali cestu za finále. Aby se tam dostali budou teď muset vyřadit Itálii, Německo, Francii nebo Anglii. Na druhé straně stromu by měli cestu vymetenou až do finále.

Reagovat
SunFells

Emre Mor ovlivňuje i jiné skupiny

Reagovat
Spasitel

Perišićova hra sa mi strašne ľúbi na turnaju to tak hrá aj v klube ?

Reagovat
Spasitel

turnaji

Reagovat
F.Torres

To jste radši hodili Hubníka do Chorvatska?

Reagovat
Ángel di María 22

Bylo jasný, že do nadpisu použijete Mora, ale to vyjádření mi přijde trochu krkolomný. Lepší by bylo třeba "České postupové naděje zasáhl Mor".

Reagovat
patas92

"České dřeváky zasáhla dřevoMORka"

Reagovat
cubinho

Reagovat
Liquid

lepší a trefnější jak nadpis

Reagovat
fantomas

Označovat někoho za "dřeváky" hned v nadpisu neni moc cesta, kterou bysme se rádi vydávali bohužel. To bude jistější ta sázka na iSport.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Free_player

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
Kang & Kodos

More, jedem domů

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Největší vinu na katastrofálních výkonech týmu má trenér PAVEL VRBA.

Česko hrálo bez jakékoli taktiky, ambicí a odvahy. Odvaha chyběla také Vrbovi, a to v rozhodujících momentech, kdy měl sáhnout ke střídání dříve. Kdyby přišel Škoda v duelu s Chorvatskem na hřiště dříve, mohli jsme i vyhrát.

A proč si proboha šetřil v utkání s Tureckem třetí střídání na 90. minutu, aby tam mohl poslat plzeňské kopyto KOLÁŘE? WTF?

Reagovat
Y.N.W.A

analýza hodná "českého fanouška"

Reagovat
smazaný uživatel

Velká škoda, na analýzu Chorvatsko - Španělsko jsem se moc těšil, určitě kvalitou nejlepší zápas nejen včerejšího dne...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ta krava je top

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
papanegra

Ty vtipný nadpisy...

Reagovat
smazaný uživatel

Mně to přijde v pohodě.

A vůbec, za celý koncept Eurozápisníků , zatím hodně super.

Reagovat
hroutil

Jo je to vtipný tyhle slovní hříčky

Reagovat
smazaný uživatel

"vtipný"

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Nikikrew

Doteraz nechapem preco sa penalta proti Chorvatom neopakovala. Ten brankar vystupil dobre 2 metre, naco su tam ti ciarovy rozhodcovia

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nepochopím. Lépe už to vidět nemohl, nechápu, fakt nechápu, k čemu tam jsou...

https://pbs.twimg.com/media/ClglEuUWYAE2T5R.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

možná měl nutkavou potřebu močit a jak se snažil nepochcat hned, tak tohle přehlídnul

Reagovat
Murtago

máš pravdu až na na to, že v okamžiku rozehrání to byl sotva 1 metr. Dále byli 2 hráči Chorvatska a 1 Španělska v zakázané zóně.

Reagovat
Murtago

spíš půl metru

Reagovat
Murtago

3 hráči Chorvatska

Reagovat
smazaný uživatel

Byl tam metr a to je hodně, Chorvati byli 4 v zakázané zóně, Španěl jeden. Toho by si měl(i) všimnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Možná rozhodčímu dodatečně došlo, jak kurevsky se upískl. Nebo mu vynadali do sluchátek?

Reagovat
Nikikrew

tak hej pocul som ze bola velmi prisna, ale pre hraca zahravajuci penaltu je to ovela tazsie (tym netvrdim ze to Ramos kopol uplne na hovno )

Reagovat
hroutil

Reagovat
smazaný uživatel

Hrat takhle otevrene bylo prilis sebevedome. Na to proste nemame. Pokud bude ceska verejnost porad tlacit na 'krasnej' fotbal, bude to mit kazdej trener tezky. Jo, ten rozbor nasi hry je pomerne presnej, ale vytvorit tymu styl hry, ktery se zazije a lze ho praktikovat na kazdeho soupere, je spis pro tymy s mnohonasobne vyssi individualni kvalitou a schopnosti vnutit souperi to svoje. U nas je to spis o urcite variabilite a nalezeni zbrane proti silnejsimu protivnikovi (tech silnejsich je vuci nam na Euru vic, nez tech slabsich).

Reagovat
PP

pravda.. A navíc se ještě musí sejít že budou klíčoví hráči zdraví, nastupovat ve svých klubech, potkat se s formou.. prostě nemáme základnu na "něco navíc"..

Reagovat
pobody's nerfect

doufám, že ještě bude analýza chorvatsko-španělsko doplněna, třeba o pauze mezi skupinama a play off, tam je času poměrně hodně

Reagovat
fantomas

Spíš ne, na to je domingo moc línej a zaneprázdněnej.

Reagovat
pobody's nerfect

škoda, ale chápu, že formát dvou zápasů v jeden čas je na jejich shlédnutí a vytvoření analýzy ten nejhorší možný

Reagovat
fantomas

Jj, ale dneska si to určitě pohlídáme

Reagovat
Spasitel

Jeden z top 3 zápasov ME

Reagovat
pobody's nerfect

fakt? tak to si ho nejspíš pustím, zatímco syn si dává odpoledního šlofíka

Reagovat
Spasitel

Tak veľkú konkurenciu zápas nemal oproti iným mne sa zápas páčil a to nehral najlepší chorvát

Reagovat
PP

Reagovat
Azazelo RD

Přesně.

Reagovat
PP

já prostě nemám slov..

Reagovat
Azazelo RD

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Zrovna u Mesuta mezi pozitivní statistiky započítávat střely...

Reagovat
smazaný uživatel

Je třeba zmínit, jak výborný výkon podal Joshua Kimmich. MOTM!

Reagovat
smazaný uživatel

Otazka je, jak by jeho vykon vypadal treba proti Francii.

Reagovat
Mastný Chobot

Mesutík včera MotM? Arsenal musí mať najviac MotM hráčov na turnaji

Reagovat
Masi
Reagovat
kiciN

Reagovat
smazaný uživatel

zatím skvělej. ale neviděl jsem proti Polákům. hrál i dobře proti Ukrajině, jen prostě na jiné frekvenci než zbytek mančaftu..

Reagovat
smazaný uživatel

Mesut hrál dobře proti Ukrajině?

Reagovat
smazaný uživatel

za mě ano.. dobře není uplně top. mně se líbil. a vím, že většině ne.. ale svým způsobem to nechápu.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak na Nemecko jsem jeste zvedavej. Vcera mohli dat Severnimu Irsku snad desitku. Rozdil byl neskutecnej a to i presto, ze se jim vlastne moc nedarilo.

Reagovat
smazaný uživatel

a na hřišti byl nepochopitelně dlouho Götze...

Reagovat
smazaný uživatel

Všude spousta analýz proč to takhle dopadlo atd.JAk tomu jediný, Vrba v Plzni krásný ofenzivní fotbal, přinášel úspěch. V reprezentaci se pouze brání. Potřebujeme porazit Turecko a hrajeme jednoho útočníka, ještě Necid který může tak možná zklepavat míče ale není komu. Nechceš dávat góly. Nemůžeš vyhrávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale už se nebudu trápit ohledně eura..

BVB!!! a letošní posily...

Reagovat
smazaný uživatel

už aby začala příprava..

Reagovat
Atlético de Madrid

Ten tym je v porovnani s konurenci kvalitativne tak spatnej, ze to muze jit jedine pres taktiku a nasazeni. A tam trener selhal. Pritom v kvalifikaci to slo, veril jsem jim, ale na turnaj je pripravil uplne tragicky. Je to skoda, ale vidim tam urcite spoustu dobrych veci do budoucna.

Reagovat
pobody's nerfect

něco ve smyslu, že o moc horší už to být nemůže?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten tým byl byl psychicky nahoře jenom 20 minut proti Chorvatsku, jinak mentálně uplně dole, což bylo vidět jak na nejisté kombinaci, rozehrávce, tak tragickém neproměnování šancí. Ještě víc to vynikne třeba v porovnání s Albánií, která naprosto bez zkušeností a shoršími hráči hrála vyrovnaně/lépe s mnohem kvalitnějšími týmy a jeden dokonce porazila. Je to divné, po tolika vydřených výhrách o gól v kvaldě by člověk řekl, že si budou naopak věřit.

Reagovat
Atlético de Madrid

Podle me se Vrba posral. V te kvalifikaci mel relativne velky prostor na experimenty a mohl hrat odvazneji, protoze mel prostor si pripadna zavahani opravit. Tady ten prostor nemel a vsadil na nejakou pseudopatrnost. Vubec ty hrace nijak nemotivoval a to se projevilo. Netusim, jestli chtel hrat jakoze takticky (jak?), ale v dusledku to byl nejtrapnejsi tym celyho turnaje..

Reagovat
smazaný uživatel

Já nemám ani tak na mysli taktiku, ale čistě mentální rozpoložení těch hráčů. Za prvé si nevěřili (dobře, to se může stát, neměli na soupeře technicky atd.), ale za druhé a to je důležité, se to nesnažili urvat ani tím, že by jeli úplně na krev, bojovností. Což, i když to nerad uznávám, bylo přítomno proti Řecku a Polsku na ME 2012. Ale i v kvalifikaci dřeli a veřili si mnohem víc, jinak bychom tolik zápasů neotočili. Tohle bylo celé jakési jalové.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, jalové, to je přesný výraz. Hráli jako by je ani nenapadlo, že by mohli uspět.

Reagovat
Trapný diskutér

v kvalifikaci jsme měli pouze haluz (pilařův gól holanďanům) - štěstí (rozhodčí v turecku) a náhodu (dočkalova ojedinělá střelecká forma). kdy si vzpomene na výkony jako třeba doma s lotyšskem, kazachstánem, tureckem či na islandu, ten ví své.

Reagovat
patas92

Reagovat
Counter

Titulek

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Až teraz mi došlo, že Coquelin nie je v kádri Francúzska na Euro. To ako prečo bol pred ním uprednostnený Schniederlin?

Reagovat
Azazelo RD

Je to ten samý důvod, proč Yaya není držitelem deseti zlatých míčů.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
SunFells

Reagovat
smazaný uživatel

Odpadlík určitě Ramos a né Ivan. A i hrdina Fabregas dost tahá za oči

Reagovat
fantomas

Ramos by byl jen za penaltu, to je takový dost obvious a ne uplně fér. Rakitić to má za celej zápas a definici odpadlíka splňuje celkem přesně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele