Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe

01.07.2018, 12:30
Názory a komentáře
Na jednu stranu je smutné, že se v jediný den dostavila dost možná poslední vystoupení obou nejlepších fotbalistů planety na této obří scéně. Na stranu druhou si leckterý fanoušek může oddychnout, že pro zbytek turnaje už začátkem osmifinále utichnou veškeré debaty o tom, kdo je lepší, a kdo více táhne svou reprezentaci - zdali Messi, nebo Ronaldo...

Ještě, než se pustíme do rozboru obou utkání, dovolte nám připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Ruského zápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Sampaoli si upevnil pozici největšího trenérského zklamání turnaje. Co uděláte, když proti vám stojí tým s vynikajícím nahrávačem na dlouhou vzdálenost (Pogba), patrně nejlepším výhercem balonů na světě (Kanté), elitním útočníkem do protiútoku (Griezmann) a jedním z nejrychlejších forvardů planety (Mbappé)? Inu, zcela logicky hrajete vysokou linii s notoricky pomalou obrannou řadou, přičemž na žlutou kartu pro toho rychlejšího ze dvou stoperů (Roja) reagujete poločasovým vysvlečením jiného stopera (Fazia), který se pohybuje těžkopádněji než otevřená almara. Logicky...

Co uděláte, když na to v předešlém utkání konečně kápnete s tvořivým středopolařem (Banegou) pod staženějším nejlepším hráčem světa (Messim)? Inu, zcela logicky na takové nastavení zapomenete, Messimu svěříte úlohu falešné devítky (což při Leově nezadržitelném bloumání do hloubi pole znamená, že na hrotu většinu času nemáte ani dušičku, přičemž zároveň zjevně instruujete pravé křídlo Pavóna ke kupení jednoho centru na druhý), Banegu posunete výše do hřiště, kde se zákonitě pod tlakem rázem topí a produkuje laciné chyby i frustrované, nefunkční obranné zákroky v rámci presinku, takže se ofenzíva může zase vrátit do bodu mrazu, kde na tomto turnaji víceméně začínala. Logicky...

A konečně, co uděláte, když máte 16 minut před koncem a s dvougólovým mankem k dispozici poslední střídání a po hrací ploše vám stále poletuje Javier Mascherano, který za stavu 2:4 spáchal už zhruba pět žlutých zákroků, a ofenzívě téměř nepřispívá ani na vrcholu sil a formy? Inu, zcela logicky stáhnete křídelníka a nahradíte ho Maximilianem Mezou. Logicky...

K ilustraci toho, co Argentině scházelo, potom dobře poslouží také následující dvě skutečnosti: Lionel Messi poprvé míč ve finální třetině v zajímavé pozici obdržel v 84. minutě, přičemž tápající Ángel di María si s pravým křídelníkem poprvé prohodil pozice teprve za další čtyři minuty. Že obojí zabralo takovou dobu, to jde v první řadě za trenérem, a vážně to bere dech.

Ale abychom Sampaoliho zcela nezatracovali: jedná se o systémového kouče, který sice v Chile stavěl úspěšný tým kolem generačních talentů jako Alexis Sánchez či Arturo Vidal, ale stále tak činil bez enormního tlaku na styl toho argentinského. Tenhle výbuch tak může Albiceleste v dlouhodobém horizontu prospět; Sampaoli nyní může v relativním klidu, nejspíš bez Messiho, začít budovat víceméně od píky, což by mu mělo svědčit. On sám ostatně po včerejším nezdaru přiznal, že se mu během krátké chvíle nepodařilo týmu vtisknout jakoukoliv identitu. A faktem je, že to vážně měl složité - jako třetí kvalifikační trenér s chaosem na svazu v zádech. Teprve za čtyři roky v Kataru už nebude pro nic jako letošní anabázi pochopení.

Sampaoli v Rusku napáchal řadu podivných až bizarních tahů, ale pro tuto chvíli je pojďme benevolentně přejít a se soudy počkat teprve na to, co holohlavý stratég vymyslí pro další generaci. Posadit asistenta trenéra Mascherana si zde koneckonců těžko mohl dovolit. A bůhví, jestli vůbec byl alespoň tím hlavním trenérem...

2) Mbappé je fenomén, ale Francie potřebuje více hráčů jako Griezmann... Ač Francie v tomto utkání přesvědčila zatím nejvíc na turnaji, své klasické "francouzštění" si pořád neodpustila - tj. stále byla schopna čas od času polevovat až vypínat, a to jako kolektiv i individuality, z nichž se provinili i ti lepší hráči posledních zápasů (Fékir, Pavard). Tři inkasované branky jsou zkrátka příliš, pokud bráníte osmifinalistu s jednou z nejzkostnatělejších ofenzív.

A mohlo to být ještě horší, kdyby Francie neměla Antoinea Griezmanna, což může znít jako přeháňka vzhledem k jeho ukotvení rovnou pod Giroudem. Jenže ona tak úplně není: útočník Atlétika byl jediným Francouzem ochotným sem tam zpomalit hru. V jednu chvíli dokonce kompletně rezignoval na pokračování v nadějně rozjetém protiútoku, obrátil o 180 stupňů a zahájil kombinaci vstříc Llorisovi, aby se rozlétané mužstvo opět přeskupilo, zkonsolidovalo. V jiné chvíli zase odmítl nahrát nastartovanému Lucasovi na levém křídle, který byl užuž připraven za sebou zhruba deset minut před koncem neuváženě nechat kráter volného prostoru.

Tyhle Griezmannovy podružné aktivity mohou občas působit frustrujícím dojmem, ale Francii v konečném důsledku posouvají blíže trofeji pro mistra světa. Z tohoto typu "koučingu" 27leté ofenzivní opory již v minulosti několikrát těžilo Atlético, tak proč ne i reprezentace?

3) ... a taky více Pogby v této úloze a poloze. Paul Pogba sám by určitě raději hrál výše ve hřišti, jeho role z osmifinále s Argentinou by se však měla stát tím pravým Deschampsovým výchozím bodem pro zbytek turnaje. Právě coby součást double pivotu vedle ďábla Kantého totiž Pogba v současném francouzském týmu nejlépe vynikne. Kantého konzistentní extratřída Pogbovi umožňuje operovat od vápna po vápno, a soustředit se jak na rýsování dalekonosných pasů za obranu, kterými vysílal dopředu Mbappého, tak na odlišnou podporu útoku skrze brilantní sólové úprky, z nichž jeden včera stál na počátku velké šance pro Girouda. Pogba si obecně mezi oběma variantami vybíral takřka bezchybně, citlivě.

Pogba navíc pro soupeře i v této zataženější roli zůstává důležitým referenčním bodem, který si zasluhuje zvláštní pozornost, což ve finále pomáhá vytvářet příležitosti i pro spoluhráče - jako se tak stalo před čtvrtým gólem, kdy Mascherano Pogbu následoval hluboko na francouzskou polovinu, a zadělal tak na bez problémů zakončený hbitý brejk bez záložníkovy přímé účasti.

Deschamps už o turínské verzi francouzské modly prohlásil, že jí nevnímá jako desítku, a v tom se jistě nemýlí. Pořád nicméně zůstává vymyslet, koho postavit na levé křídlo, potažmo coby Pogbův doplněk uprostřed 4-3-3, do nějž i včera francouzská formace pružně morfovala.

Matuidi se sice pořádně naotravoval Messiho a za defenzivní přínos zaslouží určitou pochvalu (byť teda při Mercadově vedoucí trefě Messiho nedostoupil ani zdaleka tak rychle, jak měl), do ofenzívy však přínos neměl téměř žádný a jakožto velká sázka na jistotu se přímo (např. nula přihrávkami v útočné třetině a nula pokusy o průběh vpřed) podílel na tom, že Francie v celé první půli ze hry nevyprodukovala jedinou střelu mezi tři tyče, a že se Giroud na hrotu potkal s míčem všehovšudy jedenáctkrát. Matuidi přitom ve čtvrtfinále hrát kvůli kartám nebude, což na Deschampse vytváří vskutku zajímavý tlak. Jeho volba alternativy určí mnohé.

(td)





1) Uruguay vyhrála zásluhou nekonečné pracovitosti a obětavosti, a to především v prvním poločase. Nebudu moc přehánět, když řeknu, že prvních 45 minut v podání Tabárezovy družiny bylo jedno z nejdokonalejších představení, které jsme doposud na šampionátu viděli.

Jak Francie, tak i Uruguay byla po základní skupině podrobena kritice za to, že úvodní tři zápasy projela tak nějak na půl plynu. Nebo je to snad vaše maximum? tázali se mnozí. Stejně jako Francie, i Uruguay ukázala, že je schopna hrát o mnoho lépe. Za obrannou činnost jsme poslední dny chválili hlavně stopery Godína s Giménezem, zásluha perfektní defenzivy je však zásluhou celého úžasně propracovaného systému, který všichni hráči dokonale plní.

Jako včely obletovali členové pevného, zataženého (ale velmi pohyblivého a dynamického) bloku každého Potugalce, který se v okolí vápna dotkl míče. Pokaždé se na něj snažili jít ve dvou, aby zamezili úspěšnému průniku a tím i chvilkovému přečíslení a momentu překvapení. Respekt zaslouží záložníci v čele s Bentancutem a Nándezem, kteří v obětavosti šli ostatním kolegům příkladem. Do toho zmiňme výtečnou poziční hru stoperů. Tohle ale samozřejmě nejde vydržet 90 minut - a po pauze jsme viděli otevřenější fotbal i vinou ztráty koncentrace Uruguayců.

Velkou roli hrál i první gól, který jihoamerickému týmu padnul do ideálního scénáře jako ulitý. Portugalci museli soupeři závidět - sami by totiž tuze rádi hráli na protiútoky a vyráželi do otevřenějších prostorů, kde by Guedes s Ronaldem využili svou rychlost.

2) Při dobývání jsou totiž Santosovi muži zoufale bez nápadu. Jejich pomalý přechod do útoku už jsme kritizovali při souhrnu základních skupin a jen s podivem jsem sledoval, že po herně nepovedeném zápase s Íránem nastoupila opět středová dvojice William Carvalho - Adrien Silva, které v tomhle odvětví selhala.

Dostupující Uruguayci byli pro Santosův výběr hlavně v první půli nepřekonatelným problémem - a tím se neopírám pouze do hry záložního dua. Sterilní byla úplně celá ofenziva, která se rezignací na aktivní nabízení de facto sama odstřihla ze hry. Hráč s míčem u nohy a čtyři panáci stojící mezi vířivou obranou Uruguaye - to byl před pauzou docela častý obrázek. Žádná narážečka, žádný "zbytečný" náběh, jenž vytvoří prostor pro jiného hráče, nic. Portugalci nebyli při hře s míčem v pohybu ve větším počtu a tím šli soupeři dokonale na ruku.

Tohle se změnilo ve druhém poločase, kdy jednak využili ospalejšího vstupu Uruguayců a především významným způsobem změnili přístup při držení balónu. Nejdřív se taktovky často ujímal Joao Mario, pak to byl skvěle driblující Bernardo Silva, kdo inspiroval portugalský tým ke změně. Klíčem byl především zlepšený pohyb, díky čemuž konečně vznikl v jinak koherentním bloku protivníka alespoň mírný zmatek. Z toho ostatně plynul i rohový kop před jediným gólem Portugalska.

3) Dva králové jsou víc než jeden, dnes navíc Cristiano Ronaldo Portugalsko nepotáhl tak, jak jsme byli na turnaji zvyklí. Pohledné kličky potěšily oko, ale byly samoúčelné a tak trochu symbolizovaly (ne)schopnost Portugalců povětšinu zápasu efektivně vytvářet příležitosti v okolí šestnáctky. Uruguay největší hrozbu svého soupeře dokázala eliminovat - a stroj na góly třeba v prvním poločase ani jednou jedinkrát nepolaskal míč uvnitř vápna. A právě tam je v posledních letech jeho hlavní kvalita. Ronaldo navíc občas vykazoval egoistické sklony, tolik kritizované před dvěma lety na Euru. Střílel z nepřipravených pozic a čtyři z jeho šesti střel skončily blokem některého z Uruguayců. Pokaždé pochopitelně napřahoval zpoza šestnáctky.

Naopak tandem Luis Suárez - Edinson Cavani funguje naprosto ukázkově. Ať je útočník Barcelony jakkoli zkažený, což nám zase ukázal při jedné směšné simulaci, s letitým kolegou z útoku mu to zkrátka šlape. Je až udivující, jak altruisticky dokáže Suárez na hřišti fungovat, ale toho jsme si všimli třeba už proti Rusku. Nehraje na sebe, pořád hledá Cavaniho, zda není v lepším postavení a vychutnává si vzájemnou spolupráci. Není divu, že 12 z celkových 45 reprezentačních gólů pařížského forvarda připravil právě on. A ten balón před prvním gólem? Dejte pokoj...

Ještě větší ódy si potom zaslouží zmíněný "El Matador". A nechci přitom velebit jeho brankový přínos, který je sám o sobě hodný potlesku a uznání - vždyť právě proto Cavani na hřišti je. Obecně. Nikoli však v utkání s Portugalskem. Jednatřicetiletý kanonýr v obranné fázi fungoval jako levý záložník a bez mrknutí oka se zapojoval to tolik velebených posunů Uruguaye v prvním poločase. Ne náhodou si připsal tři obranné zákroky. Po takhle famózním týmovém výkonu skutečně upřímně doufám, že jeho zranění je chvilkového charakteru - tohle totiž chci vidět i v pátek.

(mu)

Autor: Tomáš Daníček, Marek Ustohal

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01

Komentáře (147)

Přidat komentář
kolouch

Reagovat
pospec7

za titulek a hlavně článek

Reagovat
smazaný uživatel

titulek trapnost nadevse jako vzdy

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

Tak něco vymysli ty

Reagovat
LokoLFC

ja bych napsal treba "Mbappe vyrazne pomohl Francii k postupu", ale chapu, to neni cool...

Reagovat
Csaplárova past

No potěš prdel. Buďme rádi, že nepíšeš články ty ...

Reagovat
LokoLFC

Jedna se pouze o nadpis clanku, nikoliv clanek.

Reagovat
smazaný uživatel

A úplne by to stačilo a splnilo účel...

Reagovat
fantomas

Takovej titulek je uz u reportu. To by vazne ucel nesplnilo

Reagovat
smazaný uživatel

Asi je otázkou čo je účelom?

Ak je účelom zhodnotenie prvých dvoch zápasov osemfinále, tak napr. "Mbappé pripomenul Pelého spred 60tich rokov" by bol vcelku O.K. titulok /ale to ma len tak narýchlo napadlo, určite by sa dalo x podobných vymyslieť/.

Ak je účelom bombastický titulok za každú cenu, lebo bombastický titulok a basta....tak potom nesplnilo.

Reagovat
Filipow

Čtvrtfinále? NezahrajeMessi by mi taky nepřišlo špatný.

Reagovat
fantomas

Usty taky navrhoval, ale Messiho už sme si na paškál vzali

Reagovat
Filipow

Ajo vlastně, pravda.

Ale i takhle je to dobrý.

Reagovat
db18

Reagovat
Frantszek

Argentina? Banega lský kohout, který Nabil ostrými, jde dál.

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
MySch017

Uruguaj - Francie? Trošku chybička

Reagovat
smazaný uživatel

ostuda no

Reagovat
Nihilister

Sakra to Vás nenapadlo tam dám neMessi pršet ?

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

delikatesní

Reagovat
popltak

Otamendi největší zmrd turnaje, alespoň nějaký triumf pro Argentinu.

Reagovat
Josifek

Reagovat
mayday

To je jeden z největších zmrdů v současným fotbale vůbec. Naprostej průměrňák, přitom zákeřnej šulíneček.

Reagovat
icemike

Reagovat
Y.N.W.A

Messiho je mi líto, s kým musí hrát

Reagovat
Manchestersky Krocan

mne sa tie názvy lúbia, ale tento musím skritizovať...veď to foneticky nedáva zmysel, mbappe a kápe má spoločné iba "pe"...ale asi nič lepšie neprišlo na um, čo už keď tak "Francúzsko je vo vyraďovacej fáze Varane pečené" alebo v češtine "V kolik Godín nám to letí?"

Reagovat
TheTopFootbaler

Ale vždyť Godín pokračuje, takže to nedává moc smyslu.

Reagovat
smazaný uživatel

a vis ze jsi na ceskem serveru a v cestine zadne kÁpe neni?

Reagovat
smazaný uživatel

Španělská dISCOtéka,aneb naděje na další trofej do ALBA stále žije

Reagovat
Kixi Syhimour

to by bylo skvělý

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty voe, kam na ty titulky chodíte?

Reagovat
smazaný uživatel

wtf je tohle zase za nadpis

Reagovat
vilp

Griezmann se lahodnou narážečkou na Mbappého pojistce nepodílel.

Reagovat
fantomas

No to teda podílel, na půli hřiště Matuidimu. Právě ona vytvořila přečíslení 4 na 3.

Reagovat
vilp

Pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Taková práce, rozhodně ne bezchybná ale obsahově většinou výborná, s těmi články a většinu pozornosti a kritiky si vyslouží nadpisy.

Reagovat
db18

Ok, dneska je ten titulek fakt špatný.

Reagovat
pepinho2

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jestli už to tu bylo.. ale přišlo mi to na Cordena celkem vtipné

https://www.youtube.com/watch?v=UtIvn4HiaJU

Reagovat
smazaný uživatel

Mbappe fantasticky hrac, v 19tich velmi rozumny a pokorny. Snad skonci v Reale

Reagovat
smazaný uživatel

Tam by asi s temito vlastnostmi nezapadl

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Aik29

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Walter_Sobchak

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frantszek

to by dementovalo to rozumný

Reagovat
db18

Jinak to Griezmanovo brždění útoků nemá jen pozitiva, protože po jednom takovém přibrždění pak Francie celkově vypnula, což vyústilo v nádherný gól di Marii, i když celkově to určitě mělo více pozitivních efektů.

A musím říct, že jsem konečně "natrefil" na zápas, ve kterém se mi líbila Pogbova hra, i když většinou mne stejně zaujal v "černé práci" a prací tělem při bránění Argentinců a nebo naopak při pokrytí balonu před dorážejícím hráčem Argentiny.

Reagovat
fantomas

V soubojích 1 na 1 byli Francouzi, a to i ti čistě ofenzivní hráči, celkově dominantní až zarážejícim způsobem. Jak si nastavovali tělo, jak pečlivě nohama odebírali balony (viz Griezmann v pokutovym území), to bylo nebe a dudy s nekontrolovanou argentinskou vervou Péreze, Banegy, Mascherana, Tagliafica, Roja...

Reagovat
vilp

Akorát z toho zákroku Griezmanna v pokutovém území mohla být klidně penalta.

Reagovat
fantomas

Ale neměla bejt, uplně čistý

Reagovat
vilp

https://streamja.com/q5WG

Spíš jasný faul.

Reagovat
fantomas

Žádnej nevidim, Messi se zaklínil sám, ani potom v podstatě neprotestoval, pokud se nemýlim.

Reagovat
X-bano-X

To máš snáď jedno nie? Veď to je to isté ako keď útočník v behu zakopne obrancovi bežiacemu za ním o nohu. Vždy sa to píska ako penalta.

Reagovat
fantomas

Já teda penalt jako týhle moc odpískaných neviděl.

Reagovat
Billy McClane

To lebo malo pozeras na Barcelonu

Tam sa piskaju aj taketo

https://www.youtube.com/watch?v=y-nrQd_clCs

Reagovat
X-bano-X
Reagovat
db18

Chceš podkopnout obránce, ale sám sebou kvůli tomu šlehneš => penalta?

Reagovat
vilp

Já vidím, jak ho Griezmann svoji pravou nohou nakopnul a poslal k zemi. Navíc ani nehrál míč.

Reagovat
fantomas

Jak jako nehrál míč, dostal se před něj, vzal ho a Messi o něj zakopl.

Reagovat
vilp

Vzal ho, až Messiho poslal na zem no.

Reagovat
vilp

Ale ten jasný faul musím vzít zpět, spíš hodně sporná situace podle mě. Do úplně čistého zákroku to má daleko.

Reagovat
stas87

Griezman sa dostal pred Messiho nohu ako prvy k lopte a Messi mu potom svoju nohu strcil presne do kroku a spadol. To uz Griezmann nemohol nic ine urobit a Messi spadol. Ja v tom nevidim faul a Messi sa ani nehadal.

Reagovat
fantomas

Přesně

Reagovat
vilp

Mám jiný názor, ale hádat se nebudu.

Reagovat
stas87

V com teda vidis Griezmannov faul?

Reagovat
db18

Reagovat
Kokesh

Reagovat
Nihilister

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
monty25

Spíš ne. V první chvíli mi to taky přišlo podezřelý, ale Griezmann se dostal před Messiho a už mu v podstatě odebral balón, než o něj Messi zakopnul.

Reagovat
db18

Když už, tak fauloval Messi.

Antoine mu čistě sebral balon a Messi se pak nějak snažil zaháknout, aby se z toho pokusil vytáhnout penaltu - ale kdyby upadl Griezmann, tak je to jasný faul Messiho.

Reagovat
Spalovač šancí

Messiho

Reagovat
SIRBRANIKE

Lol, faul ani omylom, to už je úplne zúfalé toto.

Reagovat
El Campeon

jasná pentle

Reagovat
smazaný uživatel

V zakladnich skupinach se za toto pisklala penatla uplne bezne...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

vsak griezmann brzdil az ve druhem polocase

a souhlas s pogbou, neuveritelna sila pri vyvazeni balonu

Reagovat
db18

V prvním taky zabrzdil jednu akci, a tehdy to právě dostalo Argentinu víc do hry.

Reagovat
Josifek

Občas jsou ty titulky vtipný ci nápaditý, ale zrovna tenhle mi přijde strašně na sílu. Chápu, že může být kolikrát těžký vymyslet něco vtipnýho a originálního, ale když se to nedaří, radši bych volil klasicky titulek

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

dík za názor Pepiku, rozjasnil mi den

Reagovat
Taiger

Liza Koshy a David Dobrik by měli z toho titulku radost.

Reagovat
smazaný uživatel

nadpis doufam, ze na konci bude nejaka anketa o ten nejlepsi

Reagovat
Taiger

Vyřadit všechny Counterovy a souhlas.

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

za anketu

Reagovat
pospec7

za “nadpis”

Reagovat
El Campeon

dnes se nadpis nepodařil

Reagovat
pepinho2
Reagovat
smazaný uživatel

Mbappe = kape. Ok to klidne mohlo byt Rano moudrejsi Mascherana nebo Kdo komu jamu kopa sam do ni Messi. A nebo na otazku kolik je hodin odpovedet vejce s asfaltem.

Reagovat
Frantszek

Reagovat
pepinho2

Reagovat
jenage

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
fantomas

Mascheráno moudřejší večera by ovšem bylo pěkný

Reagovat
Azazelo RD

Jo no, ale to by nesměl být Mascherano úplně blbej.

Reagovat
pospec7

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Venny

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
icemike

Reagovat
OranžováKarkulka

Reagovat
Darren Fletcher

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jerichoo

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
ZB 07

Reagovat
TopinB

Reagovat
Puskas

Reagovat
db18

Reagovat
Euphael

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Venny

Reagovat
LeonardoUžoa

Opravim Te. Kdo jinemu jamu kopa sam do ni neymar.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Josifek

Reagovat
Mass

Reagovat
teenz

Reagovat
Puskas

Reagovat
Frantszek

Armani by se měl držet svého kopyta a neplést se do fotbalu

Reagovat
mayday

Hroznej gólman. Nevím, co je zač ten třetí, ale Armani s Caballerem, to je dvojka tak do divize.

Reagovat
rickroll

Armani je jeden z nejlepších gólmanů na americkém kontinentu. Kdo ho viděl hrát v Libertadores za Atl. Nacional a River, tak tady nesoudí podle jednoho zápasu.

Reagovat
Kokesh

Nechapu, ze se nikdo nepozastavil u te situace z 19 minuty, kdy Taglifico dostal jen zlutou za srazeni Mbappeho, ktery sel uplne sam na branku. Pro me to byla ukazkova cervena karta.

Reagovat
smazaný uživatel

Určite by sa to rozoberalo, ak by Frantíci nepostúpili...

Reagovat
smazaný uživatel

Jako jo, Rojo byl špatný, ale s klidným vědomím se dá říci, že nejlepší Argentinský stoper na mistrovství, když nehral, tak vždy ta obrana vypadala ještě hůře. Jediný z nich rychlostně na to měl, když šel dolu a místo něj Fazio, který je ještě pomalejší než Otamendi, tak to dopadlo pro Argentinu ještě hůře. Nadávat na Roja je jednoduché, ale trochu přemýšlet u zápasu by nebylo na škodu.

Reagovat
technecium

Tak to jsi sledoval jiný zápasy. To co Rojo předváděl za hlouposti proti Islandu a proti Francii, to byl vrchol smešnosti. Největší šašek z obrany.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale po jeho chybě byla jen penalta, chybovali tam jinak úplně stejně. Island byl jalový a už betonoval. Proti Chorvatsku tam vyhořeli, proti Nigérii rozhodl. Proti Francii stačí porovnat výkony v obou poločasech.

Reagovat
technecium

Kdyby Rojo pokračoval do druhý půle, tak Argentina hraje od 55. minuty v deseti. Rojo hrál příšerně, byl to asi nejhorší výkon stopera, co jsem kdy viděl. A ten postupovej gól to moc nezachrání

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mayday

Já bych ho nejvíc zdrbal za tu penaltu. Mbappe si to pokopl moc a branku by asi neohrožoval a on ho nesmyslně sundá.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Darren Fletcher

Ramos najlepsi stoper planety, pod ho do united

Reagovat
Darren Fletcher

Ups vedla

Reagovat
smazaný uživatel

Ten nadpis je zas uplne v prdeli

Reagovat
Largo

Mě tenhle nadpis přijde naopak dobrej...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemessi pršet...

Reagovat
smazaný uživatel

A tiez si mozeme oddychnut od spickoveho fotbalu a hviezdnych konfrontacii.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen,když kape se to říká,takže nepřesná parodie na lidové rčení.

Reagovat
smazaný uživatel

Titulek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele