Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina

07.07.2018, 13:09
Názory a komentáře
Poprvé v historii světových šampionátů se stalo, že ani jeden z trojice gigantů Argentina, Německo, Brazílie neprošel branami čtvrtfinále. První dva jmenovaní byli učiněným zklamáním, Kanárci naproti tomu zkrátka narazili na silnějšího protivníka. Kevin De Bruyne navíc nebyl sám doma, pomohli mu i spoluhráči, kteří už se v semifinále těší na druhého postupujícího - Francii.

Ještě, než se pustíme do rozboru obou dvou utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Ruského zápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Byl by nesmysl tvrdit, že se Francie coby kolektiv jakkoliv zvedla, ale z minima zkrátka vytěžila maximum, a to se na takových turnajích počítá. V tuhle chvíli les Bleus udeřili už ze svých šesti posledních střel na branku, a byť jim v tom pomohli i nepřesvědčiví brankáři (kteří se kuriózně oba narodili v Argentině), efektivita se jim holt upřít nedá.

Varovný prst to nicméně bezesporu znamená. Deschamps velice předvídatelně na levý kraj zálohy místo Matuidiho dosadil jiného středního záložníka a ofenzíva se tak znovu nechovala tak, jak by se chovat mohla za odlišných okolností. Zářným příkladem budiž situace z 34. minuty, kdy Mbappé pronikl po pravém křídle a hledal někoho ve vápně. Tolisso mezitím klusal několik metrů vzdálen akci, mezitímco pravý levý křídelník by se jistě po přihrávce dávno vrhal.

Levá strana Francie obecně směrem dopředu takřka neexistovala, na čemž má svůj podíl i Lucas Hernández. Mladý bek je převážně defenzivně laděný a na balonu limitovaný, což se včera ukazovalo, kdykoliv na něj hyperaktivní a neobyčejně "otravný" Nández zatlačil, což on klasicky zvládal dělat vcukuletu, bez nejmenšího váhání. Nakonec proto rozehrávce nalevo musel nezřídka vypomáhat Kanté, pročež Pogba často operoval nominálně hlouběji než on.

2) Francii notně pomohla zodpovědná, precizní hra záložníků. Potažmo útočníků lomeno záložníků. Pokud N’Golo Kanté, jak je jeho dobrým zvykem, pomocí nereálné předvídavosti usekával, co se dalo (a na vlastní pěst takhle zkraje utkání utínal několik protiútoků), a Paul Pogba kromě veledůležitého přenášení hry ze strany na stranu podal také nejkomplexnější defenzivní výkon, jaký jsme od něho letos v Rusku viděli (přispěl obrannými zákroky, odklizenými balony, jedním blokem i taktickými fauly bez vyfasování žlutého kartonku), Antoine Griezmann oba klíčové středopolaře v hloubi pole velice zdatně doplňoval.

Třebaže Griezmann do zápasu nevplul úplně šťastně skrze pár zkažených balonů a zkraje druhé půle necitlivě zazdil protiútok ignorováním Mbappého, jinak na přihrávce vyzařoval velký přehled, nezkazil jediný dlouhý míč a patřičně přizvukoval Pogbovi při roztahování hry i obírání soupeřů o balon a zakládání útoků. Pokud záložník Manchesteru United včera operoval hlouběji než obvykle, totéž platilo i pro hvězdu Atlétika, která se pokusila rovnou o devět obranných zákroků, z nichž pětkrát byla také precizní (a čtyřikrát tak činila uvnitř obranné poloviny).

Griezmann nakonec zároveň přispěl i přes tradičně skvostný timing pohybu na soupeřově půlce, když to byl právě on, kdo se nejčastěji nabízel Giroudovi, který si tiše říkal o náš titul hrdiny zápasu. Takhle hospodárné užívání balonu od hrotového útočníka totiž vídáme pramálo. Leč je normálně rád za zhruba 70% úspěšnost na přihrávce, tentokrát dlouho atakoval 80 %, když se vzorně, byť nenápadně zapojoval do kombinace, a parádně sklepl pár balonů (mimo jiné i pro Mbappého do té velké, zazděné příležitosti v prvním dějství).

Rovněž Giroud se přitom na styl Pogby vyšvihl také vzadu, kde odvracel rovnou čtyři centry/přihrávky protivníka (jeho dosavadním maximem na MS byl jeden odklizený balon), a i dva obranné zákroky jsou na Giroudovy poměry málokdy vídanou vizitkou. Jinými slovy: Francie možná žádným konvenčním způsobem nebrala dech a po většinu času nevypadala zrovna mistrovsky, ale opory se jí pochlapily dokonale. I když třeba jinak, než by jeden čekal.

3) V ostrém kontrastu k Giroudovi byl přitom Stuani na druhé straně. Zatímco francouzský útočník byl spoluhráči vyzván k příspěvku jen sporadicky, ale v podstatě nikdy nezklamal, Stuani se na místě Cavaniho především zkraje duelu hlásil o pozornost velmi často. A povětšinou jeho intervence nešlo chválit. Roli Cavaniho jakž takž zastal akorát ve vzduchu, kde si počínal se ctí; jinak ale bez míče jen fauloval (a po necelých 30 minutách mohl jít za dva žluté zákroky pod sprchy) a na balonu volil typicky ta nejhorší řešení. Zazdil i pár nadějných příležitostí uvnitř pokutového území, dokud se tam Uruguayci vůbec dostávali, a po hodině účinkování jeho vizitku zdobila pouze 23% úspěšnost na přihrávce. S balonem se přitom potkal 27krát. Pro srovnání: Giroud měl na kontě jen o tři dotyky více a o 50 % lepší úspěšnost.

Ve finále i Stuaniho komplexní neschopnost přispěla k Suárezově naprosté neškodnosti, respektive nutnosti létat z jednoho křídla na druhé bez zanechání valného dojmu na kterékoliv ze stran. Hvězdný Uruguayec bez svého obvyklého parťáka nedostal jedinou přihrávku na nohu do pokutového území a v důsledku nevyslal na Llorise ani jednu střelu. Jaká škoda, že Stuaniho náhradník Maxi Gómez přišel na plac až v 59. minutě a hned za nějakých 120 sekund přihlížel Muslerově hrozivé minele, po níž se už žádnému z ofenzivních startérů pořádně nechtělo.

4) Uruguay zradily doposud spíše utajené Achillovy paty. Jihoameričané šli do tohoto čtvrtfinále patrně s lehce cynickým plánem, že z něho udělají zápas standardních situací. Sami na nich koneckonců obvykle kralují, Godín i Giménez jsou vpředu tradičními hrozbami. A to se jim vesměs povedlo. Jenže přitom si zjevně neuvědomili, že dosud před tímto duelem v Rusku inkasovali pouze jednou, a to ze standardky. Nyní už dvakrát. Stačila jedna Griezmannova fikaná pauza v rozběhu, Varaneův výborně načasovaný náběh a Stuaniho nedůraz v následném vzdušném souboji, a bylo to. Uruguay poprvé na turnaji prohrávala.

Další Achillovou patou se potom ukázal být rozdílový hráč osmifinále, Rodrigo Bentancur. Ten má sice k hloupým faulům sklony dlouhodobě, byl to ale právě jeho totálně zbytečný zákrok zezadu na Tolissa, který předcházel oné osudové Griezmannově standardce. Záložník Juventusu obecně neodehrál vůbec dobrý zápas, když střídal ani ne po hodině hry se žlutou kartou a tentokrát vlastně žádným pozitivním příspěvkem defenzívě na kontě.

5) Antoine Griezmann své malé derby vyhrál. A je už teď ikonou Francie. Před výkopem se to hodně řešilo: kdyby si měl Antoine Griezmann vybrat druhou zemi k reprezentování, dozajista by ukázal právě na Uruguay. Fanouškovskou náklonností k Peñarolu ho již v Realu Sociedad naočkoval Carlos Bueno, který s ním zároveň cepoval umění hlavičkovat, a tohle magické spojení potom u Griezmanna pokračovalo i v Atlétiku. Diego Godín si ho vzal pod svá křídla; naučil ho pít maté, sledoval s ním zápasy uruguayské ligy, provedl ho Madridem, hlídal mu psa během dovolené, a stal se kmotrem jeho dcery. Griezmann, který má dle svých slov na Whatsappu uruguayskou vlajku místo profilové fotky, nakonec Godína žádal i o dres Edinsona Cavaniho. Je to zkrátka napůl Uruguayec.

V tomto čtvrtfinále si však příliš servítek vůči své adoptované zemi Griezmann nebral, když se stal teprve sedmým Francouzem s gólem a asistencí v takto pokročilé (či pokročilejší) fázi mistrovství světa. Na prostoru osmi vyřazovacích klání velkých turnajů se takhle "Griezi" podílel už na deseti francouzských brankách, čímž předčí Zidaneho (osm gólů v 13 startech) i Platiniho (sedm v sedmi). Celý příspěvek o sedmi zásazích a třech asistencích si přitom schoval pro posledních šest vyřazovacích duelů. Hotová ikona nároďáku. Už ve 27 letech.

(td)





1) Roberto Martínez připravil na Brazílii tak sofistikovaný plán, až tím kdekoho zaskočil. Pokud se totiž Belgie z nějakého důvodu nepovažovala za jednoho z hlavních kandidátů na boj o zlato, byla to právě postava někdejšího manažera Evertonu, který měl v nejdůležitějším okamžiku turnaje takticky zklamat a přenechat semifinálovou místenku právě zdatnějšímu Titemu a jeho Brazílii. Jenže to dopadlo úplně obráceně a s výjimkou závěru zápasu můžeme španělskému trenérovi jedině zatleskat.

Martínez udělal oproti zápasu s Japonskem dvě změny v základní sestavě. Mertense nahradil Fellaini, místo Carrasca pak nastoupil Chadli. Vysoký záložník s nepřehlédnutelným účesem však nenastoupil v ofenzivním triu jako proti Japonsku, ale uprostřed pole. Kevin De Bruyne se tak mohl posunout výš, získat potřebnou volnost a nesoustředit se tolik na bránění. Tak jako proti Tunisku, kdy ve druhém dějství konečně osvobodil své tvůrčí schopnosti.

Ten největší taktický switch ale Martínez nachystal na přechod z útočného do obranného postavení. Z klasického 3-4-3, případně 3-5-2 - jelikož De Bruyne se nepohyboval na úrovni s Hazardem a Lukakuem, ale pod nimi - Belgie při ztrátě míče přetvořila svou formaci na 4-3-3, což mělo několik mimořádně účinných důsledků.

V první řadě se na levém kraji obrany pohyboval Vertonghen, což je o parník lepší obránce než Carrasco nebo Chadli. I v důsledku toho zůstal v první půli Willian úplně mimo hru, ani jednou přes svého strážce neprošel a o přestávce zůstal v kabině. Na druhé straně zase na Neymara s Coutinhem vyšli Meunier a Fellaini - a hlavně druhý jmenovaný dokázal silovou hrou největší zbraň Brazílie docela dobře eliminovat. Defenziva navíc zvolila konzervativní způsob přistupování k soupeřům, takže se místo zběsilého vystupování pokoušela technické protivníky co nejdéle ustát, aby nedocházelo k přečíslení.

Sami naopak Belgičané podnikali bleskové a smrtící protiútoky, které vedl především kapitán Hazard - a vedl je náramně. Všech deset pokusů o průnik dokázal úspěšně zkompletovat. Totéž se navíc povedlo v nejdůležitější okamžik i Lukakuovi, který proběhl s míčem přes půlku hřiště a předal míč skórujícímu De Bruynemu. Ten se v obranném rozestavení pohyboval na hrotu, zatímco Lukaku pracoval na pravém křídle. Tenhle podivný motiv však právě při vítězné brance dal smysl, jelikož není pochyb o tom, kdo z těchto dvou hráčů dokáže vyprodukovat vyšší rychlost při přechodu do útoku.

2) Brazílii v útočné fázi hrozně dlouho chyběla myšlenka, nápad a potřebné odhodlání, které je pro zápas typu čtvrtfinále mistrovství světa bezpodmínečně nutné. Do značné míry to způsobil důsledný styl bránění a výtečná taktická připravenost belgického mančaftu, to ale nic nemění na tom, že Kanárci nelétali po hřišti s lehkostí a hlavně v prvním poločase byla jejich hra plochá, pomalá a bez jakéhokoli momentů překvapení.

O tom nejlépe svědčí statistika úspěšných průniků, která v prvním dějství hovoří neúprosně. Zatímco Belgičané (čti Hazard) své soupeře v soubojích jeden na jednoho překonali do přestávky hned osmkrát, brazilští fotbalisté zkompletovali ubohé dva průniky. Konsolidovaná obrana Belgie operující ve dvou připravených liniích tak nemusela řešit žádné přečíslení. Jihoameričané navíc často spoléhali na individuální kvality - přitom turnaj ukázal, že jedině rychlé narážečky a kombinace minimálně dvou hráčů je právě tím prvkem, jenž v Rusku zápasy rozhoduje.

Na to dokázal Tite relativně dobře zareagovat stažením matného Williana a jeho náhradník Douglas Costa hned začal své soky prohánět a několikrát tím vytvořil, když ne přečíslení, tak situaci, jež se vymykala plánovanému postavení Martínezovy družiny. Závěrečná čtvrthodina pak byla konečně tím koncertem, který měli Kanárci rozezpívat od začátku. Pomohlo střídání střelce Renata Augusta, který si krásně porozuměl s Coutinhem a vedle branky z toho byla další stoprocentní šance. Sekvence přesných a rychlých přihrávek Neymara s Firminem dostala do jasné gólovky i Coutinha. V téhle chvíli zradila Brazílii mizerná koncovka - být efektivní jako třeba Belgičané proti Japonsku, mohli se teď po výsledku 3:2 klidně radovat oni.

3) Zápas ovlivnila absence Casemira, kterého Fernandinho nedokázal nahradit. Ba ani zpola. Tu stabilitu, kterou se Titeho Brazílie poslední roky tak úspěšně honosí, s odchodem Casemira absolutně ztratila. Kouč největších favoritů na zisk titulu přitom rozhodně neudělal chybu - Fernandinho má za sebou možná nejlepší sezónu v kariéře a právě na pozici defenzivního záložníka předváděl v Manchesteru City excelentní výkony. Tenhle zápas mu ale prostě vůbec nevyšel.

Začalo to vlastním gólem, kdy si ramenem či rukou srazil balón do sítě a jeho mizerné představení mohlo postupně gradovat. Fernandinho nestíhal fyzicky, nestíhal pozičně, nestíhal rychlostně. Měl být středobodem a těžištěm brazilské hry, ten základ, na kterém se postaví ofenzivní symfonie Brazilců. On ale odpadával od Chadliho a především prohrával jeden souboj s Hazardem za druhým. Jako defenzivní záložník se pokusil o šest obranných zákroků - a uspěl jednou. Jednou jedinkrát.

Naprosto skandální bylo jeho bránění před druhým gólem Belgičanů. Metrákový Romelu Lukaku - všechna čest k jeho dynamice - se kolem subtilního záložníka prohnal jako tank a Fernandinho vypadal, jako kdyby ho to zrovna dvakrát netrápilo. Dokonce nepřepnul ani do sprintu, zkrátka se ve svižném klusu přiběhl podívat, jak De Bruyne akci, kterou měl zastavit klidně za cenu žluté karty, zakončuje a vyhrává tak pro Belgii zápas. Okrajem chci zmínit i Marcela a jeho ustupování právě před De Bruynem, což je na hranici šestnáctky rovněž nepřijatelné.

4) Vyřazovací zápasy budou čím dál častěji rozhodovat standardní situace. Ukázal to už zápas Francie s Uruguayí a večerní šlágr to jen potvrdil. Ve čtvrtfinále mistrovství světa se setkávají vyspělé týmy s protřelými trenéry - a pokud nejsou fotbalisté špičkoví individuálně, takticky budou zpravidla nachystáni na výbornou. Je tady ovšem disciplína, která je od taktiky zcela izolovaná a která může zápas rozhodnout bez ohledu na to, co vám kouč před zápasem i v jeho běhu melduje do hlavy. A to jsou právě standardky.

Nedá se ani říct, že by v nich měla Belgie nějak navrch, přestože k tomu má vzhledem k výškové převaze dokonalé předpoklady. Na začátku zápasu to byla naopak Brazílie, kdo mohl s trochou štěstí dvakrát skórovat. Tu míč propadl k Thiagovi a byla z toho tyčka, podruhé se s míčem ve vápně úplně sám zjevil, myslím, Fernandinho, ale zase chyběla větší efektivita.

5) I když máme VAR, kontroverzím se nevyhneme, ve fotbale totiž pořád rozhoduje chybující lidský faktor. Pierluigi Collina se v průběhu turnaje vytasil s ohromujícím číslem - 99,3 procent verdiktů sudích na šampionátu prý bylo správných. Mluvíme však o sportu, kde se i v pravidlech dají najít skuliny a rozhodčí je v určitých momentech schopen obhájit si to i opačné rozhodnutí.

Zákrok Vincenta Kompanyho na Gabriela Jesuse byl zřetelně nedovolený, stoper Belgie svého klubového kolegu zasáhl podrážkou do holeně a v tuto chvíli do hry vešli pánové u videa se sídlem v Moskvě. Pravidla hovoří jasně - pokud je míč mimo hru, penalta se nepíská. Videosudí se nicméně rozhodli Brazilcům penaltu odmítnout, přestože balón v momentě kontaktu stále ještě na hrací ploše byl. A to nejspíš proto, že by jej Jesus ani tak v žádném případě nemohl zastihnout.

(mu)

Autor: Marek Ustohal, Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01

Komentáře (100)

Přidat komentář
smazaný uživatel

výbornej titulek

Reagovat
pepinho2

Titulek

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
Manchestersky Krocan

Marcelo je síce fenomenálny smerom dopredu, ale včera potvrdil, že na bránenie zvysoka kašle...naopak taký Meunier mu ukázal ako sa to robí a vždy poctivo šprintoval dozadu

Reagovat
smazaný uživatel

To se už ví hodně dlouho, že je na bránění mizerný. Marcelo by měl hrát křídlo a ne LB.

Reagovat
Fairplay

Že mu to na křídle v Realu letos šlo

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť spoustu gólů i gólových šancí soupeře přišlo hlavně kvůli jeho vyklusavani dozadu.

Reagovat
Fairplay

To sice ano, ale letos proběhly asi tři pokusy, kdy hrál regulérně křídlo a vždycky to byl hrozný průser. U něj jde o ten "moment překvapení", kdy se najednou rozběhne dopředu jako proti Bayernu v CL třeba.. Případně potřebuje někoho před ním (typicky Cristiano), kdo stáhne dlouhý balon, podrží ho a nechá Marcela doběhnout k vápnu a pak tam zkusit průnik. Ale jeho hra je tak jako tak založena na nábězích odzadu, oficiálně jako křídelník působil dost utopený.

Reagovat
Anacron

No je na bránění mizerný, protože na to dlabe, ale jinak to umí taky

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby nebyl líný, tak se stane legendou.

Reagovat
Anacron

Tak to asi není jenom o lenosti. Vem si kolik toho naběhá, ten má fyzický fond jako blázen. Žádnej obránce neumí tak podporovat útok. Bohužel je jasný, že to pak někde chybí. Ale já se radši podívám na hráče co chtějí hrát a dávát góly. I za cenu, že občas někde vznikne mezera.

Reagovat
Kucka

Reagovat
mayday

Masakr byl, jak v druhé půlce upaloval Hazard s míčem a Marcelo mu absolutně nestačil.

Reagovat
Kokesh

Videl jsi heatmaps Marcela a Fagnera? Jejich ulohy v tymu jsou uplne nekde jinde. Vracet se Marcelo pokazde z jeho utocne pozice, musel by mit asi troje plice. Tohle za nej dela vetsinou levy stoper a jeden ze zalozniku...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi asi novejsi fanousek R.Madridu, ze? Jinak bys vedel, ze takovy R.Carlos stihal vsechno. A dokonce jednou prehlavickoval Kollera

Podle me byl strasnou chybu nasadit Marcelo proti Belgii. A Belgicane sli na jisto na strane kde hral Marcelo. Hodit tam rychly gol a zatahnout, breaky na levem strane, kde je Marcelo a je to doma.

Tite neumi pracovat na variabilite tymu. Sazi strasne na svoji kone a nechal se precist strasne hloupe. Navic pri chybejici hrace jako Case, ktery primarne kryl Marcelo, musel upravit taktiku.

Porazku podle me jde na jeho triko a to min.70%

Reagovat
Taiger

Zatím nejlepší titulek od začátku MS.

Reagovat
Taiger

A zase je vidět, že je bez Countera.

Reagovat
smazaný uživatel

Bacha, autor zápisníku nerovná se nutně autor titulku, což koneckonců platí i dnes. Titulky vymýšlíme všichni bez ohledu na to, kdo zrovna píše zápisník. Ale Counter ho nedělal, no.

Reagovat
Counter

Reagovat
Taiger

Já to poznal, že ho nedělal on, né vzhledem k autorům, ale prostě proto, že to bylo vtipný.

Reagovat
smazaný uživatel

co to tu vedes za kampan?

Reagovat
Taiger

Přátelský pošťuchování Cuntera

Reagovat
Azazelo RD

Stejně to pro vás vymýšlí tlupa opic: https://www.youtube.com/watch?v=yv0j2MjZs0A

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
Rudnevs

Najlepší bol Rolls Reus a Löwna Kia...

Reagovat
Usty

A v něm měl zrovna Counter prsty

Reagovat
Whitemedia

To někde našel a sprostě okopíroval

Reagovat
smazaný uživatel

Jo no, bylo to v jednom časopisu určitě

Reagovat
Taiger

Našel na twitteru

Reagovat
Counter

Co jsem komu udělal, že je tu ze mě takový otloukánek

Reagovat
Usty

Veselé pozdravy z Ostravy...

Reagovat
Counter

Reagovat
Whitemedia

Napsal jsi, že jde Hazard do Realu...

Reagovat
Counter

Nenapsal! Možná půjde do Barcelony

Reagovat
Wat

Asi fanta ne.

Reagovat
Counter

Závistivci oškliví

Reagovat
Swarley

tu taky kopíruje...

Reagovat
Taiger

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cubinho

Reagovat
Fairplay

Titulek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Pogba

Reagovat
Kang & Kodos

Harry, jdu do báraku!

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes musí

Reagovat
El Campeon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To by se hodilo k Anglie - Česko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nejhorší titulek

Reagovat
REPLIKATOR

BAN

Reagovat
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
REPLIKATOR

Kevineeeee

Reagovat
fenixLFC

treba ale povedat, ze branenie (najma standartiek) u belgicanov bolo mizerne. aby na malom vapne zostal dva- trikrat uplne volny brazilec, to je proste neospravedlnitelne. je zvlastne ze na trojclennu obranu su zvyknuti a mali by byt spolu zohrani alderweireld s vertonghenom, ale tazko povedat, ci to je kompanym alebo cim, ale v repre to nefunguje. navzajom sa prilis neistia, maju medzi sebou velke medzery a zle si preberaju hracov...

Reagovat
fantomas

Jn, mluvit o sofistikovanym planu, to se mi uplne nezda. Vzadu nevedeli, ktera bije, takrka nonstop, jakmile Brazilci zapli a Neymar zrovna nesoloval a nechodil do tri hracu (coz bylo bohuzel casto).

Reagovat
Rudnevs

OT: Je niekde diskusia k Tour de France?

Reagovat
Greny

nevim prave

Reagovat
adoxx

Stránka World Tour Cycling tam máš live komentář a disktuje se tam

Reagovat
Rudnevs

A na Eurofotbale nič? Lebo minulý rok tu o Tour diskusia bola.

Reagovat
adoxx

Asi nic

Reagovat
Miguel19

Najdi článek a jedem

Reagovat
Rudnevs

Tak trebárs tento: http://www.eurofotbal.cz/clanky/bayern-mnichov-ma-noveho-sponzora-28112/

Taktiež je tam zmienka o cyklistike...

Reagovat
Miguel19

Se domluvte

Reagovat
Rudnevs

Tak sa teda pokračuje v diskusii z minulého roku?

Reagovat
Gazdo

Nie dame nove

Reagovat
REPLIKATOR

všichni zobou

Reagovat
Hokaido

Bude to nuda. Letošní Tour má fakt strááášně nudnej profil.

Když odmyslím mediální pozornost, tak Giro i Vuelta jsou až neporovnatelně atraktivnější a těžší závody.

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard mel, aspon co si ja vybavuju, jednu ztratu minimalne...Pri rychlym brejku poslal takovu pomalou smudlu na de Bruyna, kterou Fagner vystihnul, cimz dokonale zazdil dobre vypadajici akci (a nekteri tu psali, ze si tech Edenovych ztrat vsimlo vic). V jednom tom boxu mate napsano,ze neztratil mic, to mi nejak nevychadza. Ale hral dobre, jen podle me byl Kevin jeste lepsi.

Reagovat
Miguel19

že snad neztratil..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

No tak to není myšleno, že 100 % situací vyřešil správně, samozřejmě I když třeba zrovna z 10 pokusů o přechod přes soupeřova hráče uspěl 10x. Ale pochopitelně kazil přihrávky jako každej hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

tak jasny, pochopil jsem, jak je to mysleno, jen mi uz vcera po zapase prislo, ze se tady Hazard trochu zvelicuje neni to nic proti nemu, on byl vcera vazne rozdilovym hracem. Delal veci, co presne v danou chvili delat mel, na muj vkus i hodne presoval, vubec podal takovej "tymovej" vykon

Reagovat
vilp

Měl tři, co mi vadily. Tuhle a dvě, u kterých byl Chadli. Prvně špatná přihrávka na dva mety, potom zpracování po narážečce.

Reagovat
Bex5

Harry .... du do baraku! Titulek

Reagovat
smazaný uživatel

To už je moc na sílu tohle.

Reagovat
Fakt

Sebereflexe

Reagovat
kylo ren

Reagovat
smazaný uživatel

konečně vtipnej nadpis netřeba vymýšlet pičoviny za každou cenu

Reagovat
Kixi Syhimour

Geniální

Reagovat
Svatej

Strasne dvousecna zalezitost s tim Hazardem. Konecne po letech dostava zaslouzenej kredit, ale za cenu toho, ze se ty spekulace o nem rozjizdeji jeste dvakrat vic nez kdy predtim

Reagovat
Svatej

Jinak titulek bozi

Reagovat
Rudnevs

Japonská reprezentace hledá nového kormidelníka, přičemž mezi vybranými kandidáty měl být i Jürgen Klinsmann. Bývalý trenér Německa nebo USA však Japonsko zřejmě nepřevezme. "Není nic špatného na spekulacích o Japonsku," napsal Klinsmann na sociální síti.

An Gerüchten mit Japan ist nichts dran = Není nic špatného na spekulacích o Japonsku. Čo je to za preklad?

Reagovat
pantondavo

Hej jděte s tím Hazadrem do řitě už, "debilové debilský".

Ještě napsat, že neztratil balon, dyť ztratil tak 4

Reagovat
smazaný uživatel

První opravdu dobrý nadpis.

Reagovat
smazaný uživatel

Vcera byl Courtois fantastickej, i tak ale mela Belgie hromadu stesti. Je uzasny, jak Brazilci umi vytvorit tlak tim, ze dokazou kdykoliv obejit protihrace, a to temer na kazde pozici. Trochu me mrzi, ze vypadli, chtel jsem je videt jeste proti Francouzum

Reagovat
Miguel19

Včera obešli protihráče 10x. To zvládl sám Hazard...

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Vcera to horelo pred brankou Belgie v jednom kole. Posledni pulhodina to uz byl pozar, kdy Belgicani panikarili i kdyz presli polovinu. Tam ztraceli mice aniz by byli pod tlakem. Hazard v druhem polocase ztratil sebevedomi a spis se snazil kouskovat hru.

Reagovat
RKBoy

Reagovat
smazaný uživatel

Parádní titulek

Reagovat
johnik

Jako Belgičani by se měli jít za takový postup pomodlit. Fakt neskutečné štěstí. Ale to měli i s Japonskem...... Sem zvědav jestli se jich bude držet dál...

Reagovat
RKBoy

velké trofeje sa bez potrebného štastia vyhrat nedajú.

Reagovat
johnik

To každopádně

Reagovat
REPLIKATOR

Ty vole Švédi polehávají, ikdyž prohrávají. Tohle už je moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Titulek

Reagovat
smazaný uživatel

Najprv krátky historický exkurz:

Po upálení vedenia templárskeho rádu r. 1313, si v úzkom kruhu rodiny Filip IV. Pekný (Sličný pro Čecháčky), priznal, že urobil jednu chybu. Najprv im mal dať vyrezať jazyk, až potom ich upáliť. To isté, ak to dobrovoľne neodvolá, by sa malo urobiť s autorom posledného odstavcu článku za vetu: "Zákrok Vincenta Kompanyho na Gabriela Jesuse byl zřetelně nedovolený, stoper Belgie svého klubového kolegu zasáhl podrážkou do holeně a v tuto chvíli do hry vešli pánové u videa se sídlem v Moskvě."

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele