Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy

12.06.2016, 18:00
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Den D se blíží. Euro 2016 ve Francii je v plném proudu a zítra odpoledne do boje vyrazí také čeští fotbalisté. Ještě než se tak nicméně stane, přinášíme vás zhruba čtyři lekce, které si lze odnést z přípravných zápasů s Ruskem a Jižní Koreou.

Češi v rámci přípravného kempu na Euro dohromady odehráli tři přátelské zápasy, ten první s Maltou jsme se však rozhodli vynechat, neboť šlo hlavně o nabírání zápasové kondičky u zraněných hráčů, a snad i zkoušení některých jedinců na neobvyklých pozicích.

To s ohledem na zbylá dvě utkání již Pavel Vrba avizoval nácvik nějakých prvků, které by český výběr mohly charakterizovat i na šampionátu, a tak se nabízí si na oba výkony posvítit.

Český tým nejprve dokázal otočit duel s experimentujícím Ruskem, posléze však v generálce doma překvapivě nestačil na své asijské protivníky, a rozhodně proto nemůžeme říct, že by se následně do Francie vydával v bezchybném rozpoložení.

V následujících čtyřech bodech identifikujeme a posléze rozebereme ty hlavní dimenze našeho projevu, které by pro utkání se silným Španělskem rozhodně snesly nějaké to zahlazení...

1) Postupná rozehrávka

Co se týče hry s míčem, hráči pod taktovkou Pavla Vrby pokračují v tendenci postupné rozehrávky od vlastní branky, kdy se snaží vyhýbat dlouhým míčům, případně je využít až v krajní nouzi.

Ve zmíněných přátelácích si Vrbův tým vyzkoušel dva způsoby - proti Rusku naše rozestavení připomínalo spíše 4-2-3-1, přičemž si oba střední záložníci odskakovali do krajů do pozice mezi středního a krajního obránce. Tento mechanismus vyvolal v našem týmu menší rotaci - krajní obránce se posunul do vyššího postavení, zatímco křídelní hráč se posunul mezi linie, kde se nabídl pro kolmou přihrávku. Tento pohyb hráčů týmu umožňuje celkem efektivní kombinaci v křídelním prostoru, kudy se reprezentační celek snaží své útoky vést. Pohyb a disciplína středního záložníka je zde naprosto nezbytná - pokud by si do daných míst neseběhl, krajní obránce by se buď nemohl vysunout do ofenzivnější pozice, nebo bychom zákonitě měli problém s rozehrávkou ve chvíli, kdy by tak učinil - vzdálenost mezi ním a stoperem by byla příliš velká a takovou přihrávku by nebylo možné realizovat. Poté, co se danou kombinací tým dostane do ofenzivní třetiny, je nutné, aby střední záložník prostor na kraji neopustil, ale s hrou se pouze posunul vpřed, a zajišťoval jej pro případ ztráty míče.

obrázek

ukázka rotace na kraji hřiště v rozestavení 4-2-3-1


V duelu s Koreou pak čeští reprezentanti začínali hru tvořit spíše v rozestavení 4-3-, kdy se defenzivní záložník (Pavelka) stahoval mezi stopery, čímž v podstatě vytvořil strukturu zvanou La Salida Lavolpiana - tu tvoří dva stopeři, kteří se roztáhnou do blízkosti postranní čáry, a defenzivní záložník, který se zatáhne mezi ně. Cílem je zjednodušit prvotní cirkulaci míče, jelikož je pro soupeře těžší napadat tříčlennou obranou řadu protivníka.

Přesto se v následném přechodu do ofenzivní fáze nacházely větší potíže než proti Rusku - občas došlo k tomu, že se krajní obránci vysunuli až příliš, kvůli čemuž k nim stopeři nebyli schopni dopravit míč. A protože byl střed pole přikrytý, byli nuceni zvolit dlouhý balón.

obrázek

ukázka příliš vysokého postavení krajního obránce


V jiných momentech zase volil špatné řešení hráč na míči - jelikož tentokrát cirkulaci míče nezahajoval střední záložník (jako proti Rusku), nýbrž střední obránce, kvalita rozhodování byla horší - občas se například nabízel pas na krajního obránce, který by následně z prvního či druhého doteku mohl balón přesunout na křídelního hráče nacházejícího se mezi liniemi (pokud by akci provedl technicky správně), jenže hráč s míčem zvolil pouhý odkop vpřed. Ve finále tak naše reprezentace měla s rozehrávkou mnohem větší potíže.

2) Přechod do defenzivní fáze

Značné problémy reprezentace vykazovala v momentě ztráty míče. Tyto trable však nemůžeme izolovat od ofenzivní fáze - pokud se soupeři povedlo snadno rozjet rychlý protiútok, znamenalo to, že postavení hráčů při ofenzivní akci nebylo dobré a někdo udělal chybu.

V této části bych mohl rozebírat například druhý gól Korejců, jenže na něm prakticky není co analyzovat - individuální ztráta na vlastní polovině je zkrátka vždy nebezpečná. I krom gólu si ale Korea během nějakých 5 minut prvního poločasu vypracovala dvě nebezpečné brejkové situace, přičemž ta druhá vedla ke standardní situaci, ze které padl úvodní gól utkání.

Obecně se dá říci, že je nutné, aby měl tým za míčem alespoň 5 hráčů. Obvykle tedy dva stopery, kteří hlídají útočníka soupeře, a alespoň tři hráče, kteří jsou roztažení maximálně na šířku pokutového území, hru zajišťují a mají za úkol zachytávat odražené míče, zahájit re-presink a zamezit rychlým kontrům protivníka. Ty jsou téměř vždy vedeny do otevřeného prostoru, pokud daná místa ale někdo pokrývá, ve většině případů dojde ke zpomalení akce a přechodu do postupného útoku, což dává soupeři možnost stáhnout se do defenzivního postavení.

obrázek

chyba u prvního protiútoku Korejců


Před prvním protiútokem korejského týmu přitom měla česká reprezentace dostatečný počet hráčů za míčem - na obrázku můžeme vidět dokonce šestici v podobě Gebreho, Kadlece, Sivoka, Kadeřábka, Pavelky a Rosického.

Potíž je v tom, že se nepodařilo pokrýt střed pole - Rosický byl po ztrátě balónu v dobrém postavení, kdy střed hřiště zajišťoval, jenže jeho návrat byl po dlouhém nákopu soupeře příliš pomalý. Kvůli tomu jej jeho sok předskočil a v následující chvíli byl po prohraném souboji Pavelky schopen rozvinout rychlý brejk.

obrázek

chybné postavení před druhým brejkem Korejců


V případě situace, která předcházela úvodní brance utkání, už měla reprezentace daleko horší výchozí postavení. Ačkoliv se hra odehrávala na pravé straně, levý krajní obránce se v momentě ztráty míče nacházel uvnitř pokutového území, čímž odkryl prakticky celou svou stranu. A nejen to - vzhledem k tomu, že musel podniknout téměř 80 metrový sprint do defenzivní pozice, pak následný souboj s útočníkem už logicky neřešil příliš dobře a raději zatáhl za záchrannou brzdu.

Samozřejmě se nejednalo o jedinou chybu, kvůli které k tomuto přečíslení došlo - můžeme poukázat na lacinou ztrátu míče u pokutového území soupeře (to ale za velký kiks nepovažuji, stává se to celkem pravidelně a je podstatné, aby tým byl připraven reagovat) nebo na neúspěšný pokus Rosického o re-presink (otázka, zda ta varianta jít do skluzu byla nejlepší volbou), nicméně špatná pozice levého obránce byla tou největší příčinou.

Celkově bych si dovolil říct, že je Gebre Selassie nejnáchylnější k tomu, aby se nechal strhnout hrou a zaujal špatné poziční postavení. Proti Rusku bych našel zhruba dva až tři momenty, kdy se při centru z levé strany obránce snažil dostat z pozice pravého obránce do pokutového území. To je potíž, jelikož tím za sebou nechává hromadu otevřeného prostoru, do kterého může soupeř podniknout rychlý brejk. Pokud se akce buduje na jeho straně, není problém, pokud se bek dostane až do pokutového území, jelikož za ním hru s nejvyšší pravděpodobností někdo zajišťuje, pokud se nachází na slabé straně (není tam míč), pak je takové chování mimořádně riskantní. Samozřejmě může jít o individuální pokyny od trenéra, ovšem taková varianta mi příliš nedává logiku, jelikož v ní nevidím žádné výhody.

3) Samotná defenzivní fáze

Česká reprezentace pod trenérem Pavlem Vrbou odehrála celkově 22 zápasů - z toho bylo 10 soutěžních v kvalifikaci na mistrovství Evropy a 12 přátelských. V celkovém součtu se ale jen jednou jedinkrát jeho svěřencům podařilo udržet čisté konto, a to v přípravném duelu s Maltou.

Tyto statistiky bohužel nelžou - nejde ani o nedostatek štěstí, ani o náhodu, ale pouze o nepříliš valnou kvalitu defenzivní fáze celého celku. Při napadání soupeře celku občas schází vertikální kompaktnost, v pasivnějším bloku pak zase kompaktnost horizontální, jelikož oba krajní záložníci jsou orientováni na krajního obránce soupeře, nikoliv na prostor, který by měli okupovat.

Ideálním příkladem prvního problému může být tato situace z duelu s Koreou:

obrázek



V ní soupeř českého týmu rozehrává akci od vlastních stoperů, přičemž Rosický a spol. se rozhodnou aplikovat aktivnější presink vycházející z rozestavení 4-5-1. Poté, co se k míči dostane krajní bek soupeře, proti němu vystupuje Krejčí. Na to správně reaguje Gebre Selassie, který obsazuje pravého záložníka protivníka.

Můžeme tedy říct, že jde o velmi stabilní postavení, které by s vysokou pravděpodobností mělo vést k zisku balónu - soupeř může buď zahrát krátkou přihrávku k postranní čáře, kde by ale dvojice Krejčí - Gebre měla být schopna soupeře zastavit/odebrat mu míč, nebo zahrát dlouhý míč, což je pro bránící tým výhodná varianta často vedoucí k zisku míče.

obrázek



Jak ale vidno, vývoj akce zdaleka tak pozitivní nebyl - jednoduchý dlouhý míč překonal dvě obranné linie českého týmu a hráče soupeře dostal do pozice, kdy mohl nikým nerušen převzít míč.

První chyba je vidět okamžitě - českému týmu kompletně scházela vertikální kompaktnost. Ve chvíli, kdy tým zahájí napadání a soupeře dostane pod tlak, je nutné, aby obranná řada zkrátila hřiště a necouvala, protože tím pak příliš lacině soupeři nabízí prostor. Pokud bychom se podívali zpět na první obrázek, ideální postavení obranné řady by mělo být zhruba metr za nabíhajícím hráčem.

Druhý problém představuje fakt, že nabíhajícího hráče ze středu nikdo nenásledoval. V této situaci měla defenziva dvě možnosti - buď kraj hřiště přivře stoper, přičemž se defenzivní záložník zatáhne do obranné linie, aby tím vyplnil vzniklý prostor, nebo stoper zůstává ve svém postavení blízko středu hřiště a protihráče do kraje musí následovat defenzivní záložník. Neznám přesný herní model českého týmu, proto nemůžu individuálně určit, kdo je za tuto chybu zodpovědný, ale jeden z dvojice Kadlec - Pavelka to bude určitě.

4) Špatné reakce na dlouhé míče

V duelu s Ruskem byla jasně viditelná další potíž - celý tým měl poměrně špatné postavení při obyčejných dlouhých nákopech soupeře. A to i ve chvíli, kdy se jednalo o odkop od branky, výkop z ruky brankáře či standardní situaci z hloubky pole, kterou Rusové tradičně řešili vysokým míčem vpřed. Po celou dobu ale na tuto tendenci reprezentace nezareagovala.

obrázek

postavení krajních záložníků u dlouhých míčů


Výše zobrazený moment následuje po výkopu z ruky brankáře Ruska, kterému předcházela zhruba sedmivteřinová prodleva. Hráči tak měli dostatek času, aby se přesunuli do defenzivního postavení. Jak ale můžeme vidět, krajní záložníci zde zůstávají příliš vysoko - v jedné linii s podhrotovým hráčem. To pak ve výsledku znamená, že je střed hřiště pokryt jen ve dvou lidech a tým není ideálně připraven na zachycení odraženého míče. Navrch v případě, kdy se útočníkovi podaří souboj vyhrát a dostat míč na jednoho z křídelních hráčů, okamžitě vzniká situace 1 na 1 bez zajištění ve finální třetině hřiště. A to všechno jen díky obyčejnému dlouhému míči.

V ideálním případě by měli křídelní hráči v hlubším postavení na úrovni nebo lehce před úrovní středních záložníků, což by vytvořilo celkem stabilní blok pro případ, kdy by se k odraženému míči dostal ofenzivní hráč Ruska.

Závěr

Ačkoliv se reprezentační celek pod taktovkou trenéra Vrby prezentuje pohledným fotbalem s důrazem na držení míče a ve většině zápasů je vidět jasný herní plán, zároveň také stále přetrvávají některé výrazné defenzivní nedostatky, kvůli kterým tým inkasuje dost branek. Bude každopádně zajímavé sledovat, jak si Češi povedou například v konfrontaci s jednou z nejlepších ofenzív ze Španělska.

Autor: Víťa Srp

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41

Komentáře (110)

Přidat komentář
kylo ren

Hlavně obrana

Reagovat
smazaný uživatel

A útok

Reagovat
smazaný uživatel

všechno je na hovno a dostanou přes držku

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Hraní v blízkosti rohu je určitě nejpoužívanější taktika. Ale to není ani vtipný, ani hloupé! Vyžaduje to určité dovednosti!

Reagovat
Pyroman

Kde má rezervy? Všude. Aniž bych chtěl být typický negativistický čecháček, body proti komukoliv jinému než Turecku pro mě budou velké překvapení. Ale snad se pletu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vsude jsme lamy od zadu az do predu 5:0 pro spanelsko

Reagovat
Posledni Kovboj

Nova fotka Vrby. Neverim.

Reagovat
Alberto Aquilani

... úplne vo všetkom. KONIEC ČLÁNKU

Reagovat
diskoschlampe

Spíš kde nemá...

Reagovat
bobis21

mám dobrý pocit. Když naposledy všichni na repre takhle nadávali tak z toho byly dvě výhry a 1. místo ve skupině doufám, že ti kteří teď nadávají budou pak po postupu největší fanoušci

Reagovat
smazaný uživatel

Tehdy jsem nám věřil. Teď už ne. Ale třeba překvapí...

Reagovat
smazaný uživatel

Oni ti brblači taky fandí. Jen nějak není naplněna jejich touha, abychom každého válcovali. Ostatně i mně by se to líbilo ale užívám si už to, že na tom Euru jsme. Stejně je to furt dokolečka /: kvalda, euro, kvalda MS :/ někdy líp někdy hůř. A když nejhůř tak se dá fandit někomu jinému v zastoupení.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
smazaný uživatel

Cech-Kaderabek,Sivok,Hubnik,Limbersky-Plasil,Darida-Dockal,Rosicky,Krejci-Skalak

Reagovat
db18

V tomhle složení bych tam toho Dočkala i snesl...

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste bych premyslel nad Gebrem ale nevim, moc tech rychlostnich typu do brejku nemame Mozna Sural..Skoda zraneni Pilare

Reagovat
db18

Škoda Pilaře...

Reagovat
smazaný uživatel

na hristi sem ho mel rad, ze s vama vyjebal za to nemuzu

Reagovat
db18

Po té vyjebávce se mi nelíbil ani na hřišti - jedna zasekávačka, která už se mu nedařila a většinou nechal balon u prvního protihráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak s váma vyjebal?

Reagovat
smazaný uživatel

Nijak, Plzeň s ním nepodepsala opci, tak Pilaře prodal do Německa Hradec.

Reagovat
smazaný uživatel

Pamatuju si to stejně...

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň by ty Španěláky někdo trumfnul v simulování

Reagovat
eder

Špatné reakce na dlouhé míče jsou možná rezervou českého týmu, ale to nás zrovna před Španělskem moc trápit nemusí.

Reagovat
Liquid

rezervy má úplně všude, samolibý trenér, špatný brankář, prostupná obrana, invalidní záložník s kolegou důchodcem Plašilem, který nestíhá, a neplodný útok a maskot vetchý senilní Brückner těžko se tomu může fandit

Reagovat
smazaný uživatel

Nezklamal jsi

Reagovat
taws

tak nefandi a drž piču

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Snatus

Čech-Kadeřábek,Sivok,Hubník,Gebre-Plašil,Pavelka-Rosický,Darida,Krejčí-Skalák

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Snatus

Co je na tom vtipného?

Reagovat
smazaný uživatel

Že je to při téhle nominaci asi nejlepší možné složení

Reagovat
Snatus

Bohužel Musí se pracovat s tím, co máme. Škoda, že nemáme reprezentaci se Slováky, dle mě bychom si kompenzovali ty slabší posty v obouch reprezentacích.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslím, že by jsme si vystačili i bez Slováků, kdyby byla odvaha brát mladší hráče.

Reagovat
Snatus

Tak Hamšík, Škrtěl, Stoch a Weiss by se dle mě hodili. Individuálně silní hráči, tací hráči mi v ČR chybí. Jsem zvědavý po EURU, měl by končit Čech, Rosický, Plašil, Lafata, Kadlec(?)....uvolněná místa budou, jsem zvědavý, jak je doplníme.

Reagovat
smazaný uživatel

Škrtěl

Čech končit nebude, když ano máme tam dva kvalitní a perspektivní golmany. Za Lafatu a Kadlece určitě náhrady jsou, ti už tam nemají co dělat teď. O Plašilovi se raděj bavit nebudu

Reagovat
Snatus

I když to je magor, tak dle mě Škrtěl je lepší než naši stopeři, kdyby měl k sobě Sivoka, tak by ho dokázal ukočírovat.

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
smazaný uživatel

Jsi pověrčivý?

Reagovat
smazaný uživatel

Cože? Ne. Proč?

Reagovat
pepinho2

Limberský

Reagovat
smazaný uživatel

Bojím se toho, že si ho tam Vrba stejně udrží

Reagovat
pepinho2

Uvažuje o tom sám Limberský, tak snad ho Vrba nebude přemlouvat

Reagovat
Snatus

Díky, věděl jsem, že jsem na někoho zapomněl.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ze Slovenského týmu by se nám hodili především křídla, Stoch nebo Weiss jsou hodně technicky vyspělí a nebojí se to brát na sebe. Ti by nám hodně pomohli.

Reagovat
Snatus

Jojo, s tím souhlasím.

Reagovat
Uwe háže buly

A Kucka, k Daridovi by se taky hodil, nedovedu si představit kdo tam bude hrát za rok.

Reagovat
Snatus

Mně by se líbilo rozestavení 4-3-3....Čech-Kadeřábek,Sivok, Škrtěl, Pekárik-Darida,Hamšík,Kucka-Weiss(Duda),Necid,Stoch(Krejčí)

Reagovat
smazaný uživatel

Kucka mně taky prošel hlavou Ale za rok.. .už teď tam má hrát Frýdek, Mareček nebo Souček. Tam problém nemáme.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale i se Slováky by byl problém na stoperu a na hrotu

Reagovat
Snatus

Mě mrzí vývoj Vydry, kdyby byl poctivější, tak jsme mohli mít vystaráno a druhého Baroše.

Reagovat
smazaný uživatel

Je ho škoda, ale třeba se ještě někde prosadí. Ale vzhledem k tomu co letos předváděli především mladí Sparťani se o budoucnost útoku stejně nebojím.

Reagovat
Uwe háže buly

A Kadlece, ten byl/je ještě o dost talentovanější, bohužel asi ještě větší debil, než Vydra.

Reagovat
Snatus

Reagovat
smazaný uživatel

To by musel trénovat Pál Dardai

Reagovat
Snatus

Dle mě by na tu pozici do tohohle zápasu Darida hodně seděl. Pomohl by v pressingu Skalákovi, a dozadu z té pozice mu to jde relativně dobře.

Reagovat
F.Torres

Reagovat
Snatus

Reagovat
F.Torres

Jeste se div, vzdyt stavis hrace mimo jejich zakladni pozice. Totalni hovadina proste

Reagovat
Snatus

Koho stavím mimo pozici, kterou nikdy nehrál?

Reagovat
F.Torres

Aha. Nejdriv zacni sledovat fotbal nazivo a potom pis sestavy. 3 hrace mas mimo jejich post

Reagovat
Snatus

Tak mi řekni jací hráči to jsou, a můžeme se o tom pobavit. Není přeci potřeba být hnedka takhle negativní kvůli názoru na sestavu.

Reagovat
F.Torres

Pokud to nevidis sam, tak se opravdu neni o cem bavit. Rosa, Skalak, Gebre.

Reagovat
Snatus

Gebre na pozici levého beka hrál, pro něj mluví dynamika, kterou v obraně bude třeba na Španěly. Rosický je univerzální ofenzivní záložník, však i část kariéry hrál na kraji, navíc samozřejmě v něm vidím volnou pozici. Skalák tam je kvůli pressingu a pohybu, navíc jestli se takhle podobně nastoupí, tak je jasné, že třeba s Rosickým by si měnil pozici, takže by nehrál čistého forwarda.

Reagovat
F.Torres

Limbersky je mnohem lepsi. Gebre by hral pres nohu, byl by pozicne mimo. Skalak snad nikdy hrot nehral. V anglii to je dokonce hrac na lajne. rosu na kridle bys zabil. Kdo by napravo branil? Kaderabek je do obrany spatnej a kdyz by se vracel rosa tak zabijes jeho kreativitu. Skalak z pozice utoku by se urcite nestihal vracet. Mas to proste cely spatne. Verim ze ve fife to funguje, ale realita je jina

Reagovat
Snatus

Pro Gebreho mluví dynamika, jak píšu výše. Skalák hrot hrál v české lize, navíc jak píšu, stahoval by se víc k té ofenzivní trojce a měnil by si s nima pozice. A ta ofenzivní trojka by hrála v užším rozestavení, takže by Rosický hrál od lajny. Uvidíme zítra

Reagovat
F.Torres

Skalak je kridlo. Ne hrot. V brne a bolce nikdy snad nehral na hrote jestli ti jde o dynamiku, tak tam dej Maslaka. Stredaka rosu das na lajnu, kde musi branit. Ty fakt vubec netusis

Reagovat
Snatus

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

OT: Sestava ČR na MS 1998

Brankáři:

Ladislav Maier

Tomáš Poštulka

Pavel Srníček

Obránci:

Milan Fukal

Michal Horňák

Luboš Kozel

Jiří Novotný

Karel Rada

Tomáš Řepka

Záložníci:

Radek Bejbl

Patrik Berger

Martin Čížek

Radoslav Látal

Edvard Lasota

Pavel Nedvěd

Jiří Němec

Karel Poborský

Vladimír Šmicer

Zdeněk Svoboda

Útočníci:

Vratislav Lokvenc

Jan Koller

Pavel Kuka

Horst Siegl

Reagovat
smazaný uživatel

nuda, prognozy, nebo gtfo

Reagovat
hefy

Reagovat
cubinho

* v kvalifikaci o MS

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Doporučuji kupovat zimní oblečení teď v létě. Já jsem teď takhle sehnal kulicha za 170 Kč, který běžně stojí 600 Kč.

Reagovat
Riviera Kid

Kulicha za 600? To bude určitě Adidas Made in Pakistan.

Reagovat
noustres

Ideální doba na nákup lyží 2 lyže +1 plavky zdarma,V AKCI!! Kupuj Kupuj Kupuj....

Reagovat
Riviera Kid

Nejlepší akcí jsem dneska viděl na billboardu. Když si vezmes půjčku od Providentu, můžeš vyhrát chytrý telefon. Pujcuj pujcuj pujcuj.

Reagovat
smazaný uživatel

Já zas slyšel radiovou rekalmu na autobazar - kup auto a dostaneš basu piv zdarma

Reagovat
Riviera Kid

Reagovat
smazaný uživatel

Toto se líbí uživateli David Limberský

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
noustres

Ale bizardnost dnešní doby je ukrytá třeba v takové banalitě, jako když si slepíš nálepku AKCE! a pod ní je stará nálepka s cenou nižší... Jen jedno slůvko... A máme tě Hlavně všude se všichni smějí s růžovýma kravičkama, fšude bio farmář, fšude seriozní obchodník, dyť to sou žvásty žvásty žvásty.

Reagovat
smazaný uživatel

nebo dvojdílné plavky a k tomu jedna lyže zdarma

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

big up starýý

Reagovat
Uwe háže buly

Kulicha nenosim, přijdu si v tom jako gay.

Reagovat
smazaný uživatel

Já v zimě nakoupil 50 litrů zmrzliny ve slevě, pro léto.

Reagovat
noustres

tak ted si ještě koupit trochu světla, napytluj to ať máš v zimě dost. Bacha na Akce, prodávají světlo i ze zářivek, prý není dostatečně vyživující.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo jo, o těch šmejdech jsme slyšel, to pytlujou v solárkách.

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem si dal to mrazáku teplou vodu, ta se na zimu vždycky hodí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ONDREJ DUDA rokuje s AS RIM!!

Reagovat
smazaný uživatel

Itálii bych mu nepřál.

Reagovat
Spalovač šancí

Český tým v zásadě žádnou slabinu nemá. Snad možná asistent trenéra brankářů není top třída, ale to je čestná výjimka.

Reagovat
fantomas

Reagovat
13

Jen nějak nechápu proč se takový článek objevuje až v průběhu turnaje v rámci eurozápisník. Přijde mi to spíš jako pěkný souhrn přípravy, ale EURA jako takového se až tak netýká ne?

Reagovat
fantomas

Proč jako ne? Zaprvý tohle nás provázelo i většinou kvalifikace. A zadruhý pokud Vrba v přípravě něco piloval s ohledem na Euro, je nasnadě těsně před prvnim zápasem připomenout, co vypilovat nestihl/nezvládl.

Reagovat
13

Jasně, ale já narážim na to, že se to jmenuje eurozápisník - tak nějak v něm čekam rozebírání toho co se děje na euru. Je to jen detail, vitasrpovo rozbory si moc rád čtu jak v diskuzi, tak přímo v článku.

Reagovat
fantomas

Tak zařadili sme to takhle hlavně pro přehled no, aby to bylo všechno v rámci jednoho (analytickýho) seriálu.

Reagovat
PP

přesně... mělo to tady být dřív, aby si to Vrba stihl přečíst a poučit se..

Jinak super článek, kde je dost smutné, že v obrané činnosti máme trable na všech frontách..

Reagovat
13

Reagovat
smazaný uživatel

podnětný článek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele