Brazilský zápisník VII. aneb Král je mrtev, ať žije král?

19.06.2014, 15:01
Názory a komentáře
Obsahuje i podcast. Španělé definitivně padli ze samotného vrcholu na úplné dno - toť jednoznačná událost uplynulého dne. Svěží Chilané evidentně nesvé obhájce přemohli, aniž by jedinkrát inkasovali, a o postupujících ze skupiny B tak již máme jasno. Áčko je naproti tomu stále nerozhodnuté, Chorvaté si hravě poradili s Kamerunci a svedou přímý boj o osmifinále s Mexikem...


Austrálie - Nizozemsko 2:3 (1:1)

Nizozemci napodobili Argentinu z června 2006 a jako první se od té doby v úvodních dvou duelech světového šampionátu blýskli osmi brankami. Pozoruhodné přitom je, že Oranjes tehdy v Německu s Albicelestes sdíleli jednu skupinu a společně si to rozdali až ve chvíli, kdy už jako oba favorité o postup do osmifinále nemohli přijít.

Také letos mají tulipány po dvou utkáních v podstatě odpracováno a nemusí je tak vůbec mrzet hloupá žlutá karta a automatická suspendace pro Van Persieho. Co je však lehce alarmující, je fakt, že Nizozemsko nejenže papírově nejslabší Austrálii nepřehrálo; ono hlavně nijak nezahladilo ty neduhy, o nichž se vědělo už po zdánlivě bezvadném výkonu proti Španělům.

Defenzivní linie dnes opětovně nebyla sladěná; střed zálohy se znovu trápil; a vepředu to zase všechno stálo jen a jen na umu tentokrát hůře viditelných klenotů, Robbena s Van Persiem. Nic přitom nezměnil ani vynucený návrat k osvědčenému rozestavení 4-3-3, takže předturnajová otázka veskrze zůstává - má tohle Van Gaalovo Nizozemsko opravdu na to bít se regulérně o nejvyšší příčky?

V tuhle chvíli stále těžko říct; sotva rozpoznatelný progres však určitě fanoušky spíše znepokojuje než cokoliv jiného. Ačkoliv tato herní varianta se zraněním Martinse Indiho dost možná okamžitě upadne v zapomnění, 5-3-2 má zkrátka stále příliš much. Nasazení tohoto systému proti těžšímu soupeři by se mohlo ukázat výhodným tahem, stejně jako sebevražedným.

Jestliže i takový Mathew Leckie zvládne soustavně využívat Indiho přehnaně nadšeného, až agresivního projevu, co teprve opravdu kvalitní hráč? (Jakkoliv tedy všechna čest, protože vytasit se s nejvyrovnanějším výkonem v národním dresu zrovna v takovém zápase, to si nová akvizice druholigového německého Ingolstadtu jistě může nechat zarámovat). Pokud dokonce i Bresciano bez kondičky a periferní reprezentant McKay zvládnou přehrát nizozemský střed pole, co teprve opravdu kvalitní hráči? A kdy se jako Wesley Sneijder hodlá vytasit se svou exkluzivní verzí pro mistrovství světa; respektive má ještě něco takového vůbec v sobě?

Zejména ten prostor kolem půlící čáry pro Van Gaala skutečně musí představovat obřího strašáka. Zkušený stratég se sice po utkání právem ohrazoval proti volbě hráče zápasu, kterým se stal jaksi ze setrvačnosti Arjen Robben, a ukazoval přitom na tradičně nekompromisního ničitele De Jonga. Ovšem další dva středové články už s někdejším fotbalistou Manchesteru City převážně ostře kontrastují.

Wesley Sneijder už v tomto věku/rozpoložení hrubě nestačí brejkové hře, z čehož vyplývá, že obyčejně sedává přespříliš vysoko a čeká na balony, které se k němu prakticky nemají jak dostat. (Nehledě na to, že on sám je potom rád odevzdává.) Jak De Jong, tak nezdravě uťáplý De Guzmán se totiž pro změnu zpěčují s rozehrávkou řádně vypomáhat stoperům, a tak to ve finále často dopadá tak, že si zadní trojka balon několikrát vymění, jen aby ho následně jeden z jejích členů nakopl kamsi dopředu.

Jestli by takhle měla vypadat maximalizace síly potenciálně zabijáckého dua RvP-Robben, na to už si asi každý z nás odpoví sám. A kdyby to náhodou někdo nedokázal, pomoci mu může tenhle výmluvný dashboard z prvního dějství.

Co přitom budilo možná ještě větší obavy, byla skutečnost, že se obrázek hry nikterak výrazně nezměnil ani po přestávce a prodělání obligátní rotace do 4-3-3. Australané už sice nenapadali v tolika lidech a mezi zadáky běžně poletoval akorát samotný Cahill, jenže kýžená optická převaha se stále jaksi nedostavovala.

Louis Van Gaal pak tedy možná mohl po utkání lehce nabubřele prohlásit, že si byl výhrou vlastních svěřenců po celou druhou část jistý; ale tomu pravděpodobně ani on sám nevěřil...

(td)


Španělsko - Chile 0:2 (0:2)

Šest let trvající nadvláda španělské reprezentace je u konce, svěřenci kouče del Bosqueho prohráli na šampionátu i svůj druhý zápas a je jasné, že jim stopku vystaví už základní skupina. Startuje tedy konkurz o nového světového krále - jednu přihlášku poslali Chilané, tu druhou pak Koke...

Del Bosque učinil před zápasem dvě změny v základní sestavě. Piquého, jenž proti Nizozemcům absolutně nestíhal a podepsat se poměrně výraznou měrou nad vysokou porážkou, nahradil ve stoperské dvojici po boku Ramose Javi Martínez. Pozici Xaviho, hlavního lídra španělského stylu hry, který ale má už své nejlepší roky za sebou a v úvodním klání spíše paběrkoval, zase na trávníku vystřídal agilní křídelník Pedro. I přes další diskutabilní opomenutí Kokeho slibovaly tyto změny zlepšení oproti zahajovacímu duelu (jak by také ne, když ke zhoršení by mohlo dojít opravdu jen velmi těžko), jenže jak se v devadesáti minutách hry ukázalo, hlavní problém nebyl v hráčích, kteří v podstatě všichni stále patří k tomu nejlepšímu, co světový fotbal nabízí.

Byl totiž v přístupu, bojovnosti, hladovosti, touze po úspěchu. Tahle španělská generace vyhrála v několika posledních letech všechno, co se ve světě kopané vyhrát dá (a to v mnohých případech dokonce opakovaně), a tak se přímo nabízí jako hlavní důvod španělského neúspěchu na letošním mistrovství světa označit chybějící motivaci. To bylo se zhruba dvacetiminutovou výjimkou na startu druhého poločasu dokonale vidět i právě v zápase proti Chile, které kromě toho, že skvěle splnilo svůj taktický plán, o čemž se budeme bavit za chvíli, mnohem více šlo za vítězstvím.

Bylo by ovšem zcela chybné vysvětlovat si dvougólový triumf Jihoameričanů jen a pouze špatným představením v podání Španělska. Naprosto stěžejní roli totiž sehrál také právě výkon Chilanů, a to ze zcela komplexního hlediska. V jejich hře nechybělo takřka nic - od již zmíněného ukázkového přístupu k zápasu, přes taktickou vyspělost až po individuální technickou vytříbenost - Chilané jednoduše zřejmě už definitivně potvrdili svou obrovskou kvalitu.

Na Španěly vymyslel kouč Sampaoli speciální taktiku, a to včetně změny rozestavení. Sampaoli správně rozpoznal hlavní slabinu chilského výběru, totiž defenzivní práci provizorní stoperské dvojice Medel - Jara, kteří oba měří méně než 180 centimetrů a co je možná ještě důležitější, ani jeden z nich není původním povoláním střední obránce. Už Austrálie v čele se skvělým hlavičkářem Cahillem toho dokázala pravidelně využívat, Španělé na hrotu s bijcem Costou pak měli představovat ještě o stupeň náročnější výzvu. A tak Chilané oproti prvnímu zápasu vynechali ze sestavy technického šikulu Valdíviu a přidali ještě jednoho stopera - Franciska Silvu. V tomhle novém "nizozemském" stylu tedy figurovali hned tři střední obránci, což znamenalo o něco více volnosti pro krajní beky Islu a Menu. A nutno říct, že ti odvedli fantastickou práci, když hlavně Isla patřil nepochybně mezi tři nejlepší muže na trávníku, ani na opačné straně se pohybující Mena přitom takřka nezaostal. Uprostřed hřiště se pak pohybovala trojice Díaz, Aránquiz, Vidal, volnější útočné pozice pak připadly Alexisovi s Vargasem. Právě u nich ale všechen chilský úspěch začínal.

Španělé totiž podle očekávání drželi míč více na svých kopačkách, a tak byla pro Chile zcela klíčová hlavně práce bez balónu. A v ní včera Alexis s Vargasem vynikali, když jako nejvysunutější Chile souboje ani náhodou nevypouštěli, naopak španělskou rozehrávku aktivně napadali už od jejího zárodku a když se pak od poloviny hřiště přidali i další jejich spoluhráči, měli Španělé vždy zaděláno na pořádný malér. Z toho vyplynula i první a tím pádem vlastně i rozhodující trefa celého zápasu. To se pod velký chilský tlak dostal Xabi Alonso, jenž přesně na půlící čáře přišel o míč a Chilané spěchali do rychlého protiútoku. Ten měl v sobě stále skrytých hned několik úskalí, jenže protože se Španělé absolutně nedokázali vzájemně zajistit, přebrat si správně soupeřovy hráče a hlavně sám hlavní viník celé akce Alonso se vracel tempem, jako by se nechumelilo, dostali Chilané šanci využít své technické zdatnosti, sebevědomí a spolupráce a těžkou situací proměnili v nádherný gól.

Podobných situací přitom byli k vidění opravdu mnoho, Chile se skvěle dařilo napadat Španěly už kolem půlky hřiště a nutili je k chybám. Jednu další takovou učinil stále ještě v první půli znovu Xabi Alonso, jenž znovu vybídl soupeře k útoku, následně ještě fauloval a Chile šlo do vedení 2:0. Čisté svědomí zde rozhodně nemůže mít ani Iker Casillas, který technickou střelu přes zeď nesmyslně boxoval jen do chumlu hráčů před sebou, tam si míč našel Aránquiz a bodlem do protipohybu překonal španělského kapitána. A jestliže del Bosque v situaci, ve které se po blamáži s Nizozemskem ocitl, Casillase podržel správně, jelikož za jeden nepodařený duel by se gólmanská stálice opravdu odstřelovat neměla, nabízí se hlavně jiná otázka - totiž jestli měl Casillas po prosezené sezoně v Realu vůbec cestovat na šampionát v roli neochvějné jedničky. De Gea je přitom v dobré formě, má za sebou i přes špatné výsledky klubu vydařenou sezonu v Manchesteru United...

Jenže takový je prostě del Bosque. Jako chybné se hned po pauze ukázalo i jeho rozhodnutí nestavět do základní sestavy záložníka Atlétika Kokeho. Ten okamžitě po svém nástupu na zelený pažit převyšoval všechny své španělské kolegy o dobré dvě úrovnostní levely a byl to právě on, kdo s sebou přinesl španělské vzkříšení. Najednou bylo i do té doby matného Iniesty plné hřiště a Španělé se zásluhou těchto dvou hráčů vrátili do hry. Gól ze svého tlaku ale vytěžit nedokázali a po nějakých dvaceti minutách se zase vrátili ke svému nudnému, nepovedenému výkonu. K výkonu, který nemá jasně dané žádné schéma.

Éra tiki-taka totiž neskončila včerejším razítkem na španělský nepostup ze základní skupiny, nekončí tímto šampionátem. Skončila už mnohem dříve. Barcelonou vytvořený systém, v němž naprosto klíčovou úlohu hrají vysoký presing bez balonu, neustálý pohyb ve středu hřiště tak, aby vždy hráč s míčem u kopačky měl k dispozici hned několik možností, kudy v akci pokračovat, ten už dávno není vlastní ani samotné Barceloně, ani španělské reprezentaci. Místo toho se ve středu pole pohybovali statičtí posouvači míče v čele s Alonsem a Busquetsem (a v prvním zápase také Xavim), kteří svým stylem jednoduše nedokázali (ani nemohli) své soupeře ničím překvapit, už vůbec ne pak překonat.

Zdá se ale, že Španělé prostě podobnou blamáž prostě potřebovali, aby zjistili, že stejní hráči s rádoby stejným stylem hry holt nemohou vládnout donekonečna. Del Bosque si výrazně koledoval už před dvěma lety na Euru, kdy se španělská dominance začala silně vytrácet, nakonec z toho ale ještě bylo zlato. Letos už to ale vyjít nemohlo, a tak je čas jít dál. Zapomenout na Xaviho, Xabiho Alonsa, Torrese nebo Villu a provést honem rychle generační obměnu, jejíž hlavními příchozími artikly by měli být hráči jako Kole, Thiago, Isco a další. Koke včera ukázal, Španělé s ním v sestavě fungovat bez problému mohou. A tak přestože jsme v přímém přenosu sledovali smrt krále, totiž jednoho z nejlepších reprezentačních výběrů historie, možná jsme byli zároveň svědky prvotního zrodu nového Španělska. Španělska, v němž bude klíčovou úlohu hrát právě Koke. Španělska, které bude po letošní blamáži a generační obměně zase hladové po úspěchu. Španělska, které za dva roky na Euru zase bude obrovským favoritem. A konečně Španělska, které bude mít šanci stát se již brzy podobně dominantním týmem, jaký vytvořila parta kolem Xaviho.

Ještě než však bude možné zhodnotit tyto validitu těchto myšlenek, je třeba najít aktuálního krále světového fotbalu. Včerejší duel přitom ukázal, že neexistuje důvod, proč by do boje o nejvyšší pozice nemohli zasáhnout zrovna Chilané. Ti mají v bráně fantastického gólmana Brava (jenž se mimochodem zdá být ideálním přídavkem do barcelonské rodiny), bezchybně obsazené prostory na stranách hřiště, překvapivě skvěle pracující stopery (kteří si včera takto bravurně poradili s Diegem Costou), s výjimkou ne zcela zdravého Vidala i přesně fungující střed pole a vpředu dvě výrazné individuality, které se ovšem zároveň dvakrát nerozmýšlejí a pomáhají celému týmu jak s míčem na kopačce, tak bez něj. Právě Alexis dokázal, že je opravdu prvotřídním fotbalistou, a zároveň dokázal, že by mu mohla sedět i podobná role, jakou v dresu Realu zastává Ángel di María. Tenhle tým se jednoduše pasoval do role jednoho z favoritů celého turnaje. Příště si to rozdá v boji dvou postupujících celků s Nizozemskem, a pak už vezme útokem vyřazovací boje. Chilané mají na to dojít opravdu daleko. A tak jsme možná viděli v jednom utkání zrod hned dvou nových králů...

(mh)


Kamerun - Chorvatsko 0:4 (0:1)

O vyřazení Kamerunu by se toho dalo napsat opravdu hodně, výkony na hřišti by přitom hrály jen částečnou roli. Nálada v táboře Nezkrotných lvů slibovala vlastně jediný možný scénář: zatímco kolem Nigérie, Ghany i Pobřeží slonoviny se od začátku vznáší aura jakési týmovosti, bojovnosti a odvahy, Kamerunci se hádají o prémie a haštěří na hřišti. Tohle by bylo na delší analýzu, ale jsem přesvědčen o tom, že stěžejní roli v tom má osoba Volkera Finkeho - respektive fakt, že německý stratég je klasickým africkým "nájemným trenérem", iluzorním receptem na úspěch, zatímco všechny zbylé západoafrické celky vsadily buď na domácího odborníka, nebo na entuziastického zelenáče (Pobřeží). Finke je protřelý harcovník, který ke kamerunské štaci přistupuje jako prostě k další práci. Mentalita Lvů je přitom tradičně extrémně vachrlatá a labilní, jak ostatně dosvědčila trapná potyčka ve druhém poločase.

Ale zpět na hřiště. Asi se nedozvíme, proč se Finke rozhodl zcela eliminovat svoji potenciálně největší zbraň, totiž brejkové náběhy obou krajních beků - jak Henri Bédimo, tak Allan Nyom jsou v tomto ohledu velice šikovnými fotbalisty. Na Chorvaty místo toho vyběhl na levé straně Assou-Ekotto a na pravé dokonce Stéphane Mbia, původní profesí střední záložník. Právě našlapaný střed pole je kamerunskou doménou, která zrovna proti Chorvatům ovoce nést mohla - pokud by záloha hrála do těla, presovala a nenechávala balkánské klice Modrić - Rakitić dostatek prostoru, začal by favorit pravděpodobně chybovat, nebo by se jej minimálně povedlo znervóznit. Jenže jediným hráčem, který v té všeobjímající neochotě, rezignovanosti a lenosti vyčníval, byl Alex Song. Čtyřicet minut za to mohl jeho příkladný pohyb po hřišti, chytré přihrávky a jistota v bránění svěřených prostor (jinými slovy to, co se od něj očekává), vše však v jediné vteřině zhatila stupidní červená karta za stupidní faul na Mandžukiće. Pak už nezbylo než skrýt hlavu do dlaní a začít zamlouvat letenky zpět domů.

Před zápasem jsme mluvili o potenciální slabině Chorvatů, kterou je zahuštění pole příliš velkým počtem kreativních hráčů; Kovač neměl na hřišti nikoho, kdo by dokázal vybojovat míč, a to se také jasně ukázalo. Jenže problém byl v tom, že Chorvaté nic takového ani dělat nemuseli - Modrić, Rakitić, ale i Sammir (který na pozici ofenzivního záložníka nahradil v prvním zápase matného Kovačiće, snad pod vlivem jeho dobrého výkonu z přípravy s Mali) měli na všechno kilometr času, takže jejich vliv na hru samozřejmě exponencionálně rostl až do okamžiku, kdy se rozhádaný a rozklížený Kamerun v závěru bránil epickému debaklu. Tohle byla jedna otázka, kterou musel Finke vyřešit - jeho středopolaři jsou technicky několik tříd pod těmi chorvatskými, mohli ale alespoň napadat a své nedostatky vyvážit více fyzickou hrou. Jenže oni se na to podle všeho prostě a jednoduše vykašlali.

Prvních 10 minut přitom Kamerun nehrál špatně - do zápasu nastoupil s příkladnou dravostí a elánem, využíval dobře strany hřiště a vypadalo to, že přece jen může překvapit. Songovo vyloučení nicméně obraz hry drasticky změnilo; najednou nebyl na hřišti nikdo, kdo by kamerunské hře dal řád a systém, a ve druhém poločase jsme tak mohli pozorovat 10 zmatených pěšáků a jednoho Moukandja, jehož výkon na pravém křídle byl v té bídě skutečně vynikající (nedivil bych se, kdyby jej na základě dnešního utkání někdo vysvobodil z druholigového Nancy). Pokud necháte chorvatské záloze tolik prostoru, kolik hrdlo ráčí, dostanete nařezáno. Jednoduchá rovnice. Zapomněl snad Finke, jak jednoduchá je to vlastně rovnice?

A není to jen o Rakitićovi, který dokonale navázal na to, co jsme říkali už po Brazílii (že ke své hře potřebuje volnost, že nedokáže hrát defenzivního záložníka pod tlakem) - diametrální rozdíl byl také ve výkonu Darija Srny, který měl ve druhé půli prakticky volnou ruku a v útočné třetině (podle očekávání) řádil. Levý křídelník Choupo-Moting vypadal na papíře jako ideální řešení na Srnovu defenzivní nestabilitu, do hry se však vůbec nedostával (a i zde je nutno ukázat na Finkeho, respektive na jeho podivné rozhodnutí ignorovat sehranou levou stranu s Henri Bédimem na beku. Nechtěl bych být v kůži lyonského obránce.).

U krajních prostor kamerunské obrany se můžeme ještě na chvíli zastavit - M'bia byl na pravém beku skutečně tragický, a když jej na této pozici ve druhé půli nahradil Nounkeu, bylo už na nějaký zvrat příliš pozdě. Assou-Ekotto je pro změnu i na klubové scéně známý tím, že působí dojmem, jako by mu všechno bylo jedno; představte si, jak tato mentalita asi zapadá do všeobecně otrávené kamerunské letargie. Jak může takový fotbalista svůj tým v této chvíli strhnout? Nijak, taková je odpověď - Perišić, útočící po jeho straně, byl nejlepším hráčem zápasu, zatímco M'Bia/Nounkeu představovali na druhé straně užitečné sparingpartnery pro kamikaze fotbal Ivici Oliće. Obě chorvatská křídla si navíc často měnila pozice, což Lvy zmátlo naprosto dokonale. Ne že by je to zmást mělo, dělá to totiž polovina týmů na světě.

Poslední poznámka - Samuel Eto'o v tomto systému Kameruncům opravdu chybí. Proti Mexiku působil sice místy statickým dojmem, jenže bojoval, vázal na sebe obránce a dělal tak křídlům potřebný prostor (že jej Choupo-Moting s Moukandjem nedokázali využít, je druhá věc). Jeho náhraník Vincent Aboubakar je však úplně jiným typem fotbalisty - je mnohem pohyblivější, nedokáže hrát v takto "stojatém" týmu. V Lorientu exceloval, protože v Gourcuffově 4-4-2 měl za sebou kreativní zálohu a po boku silného útočného partnera. Na hrotu Finkeho Kamerunu byl pochopitelně zcela utopený (kdežto Mandžukić na druhé straně ukázal, že je oproti Jelavićovi skutečně úplně někde jinde). Můžeme ukazovat prstem na Songa a jeho zkrat, jenže Nezkrotní lvi se z tohoto mistrovství podle všeho odepsali už před výkopem v kabině.

(dz)


Podcast #7

• Potěšili... Mathew Leckie (AUS), Ivan Perišić (CRO)
• Zklamal... Španělský národní tým (05:25-13:20)
• Preview COL - CIV: Měření ofenzivních sil (13:30-18:15)
• Preview URU - ENG: Stěžejní bitva dvou konzervativců (18:15-30:15)
• Preview JPN - GRE: Čekání na další výbuch? (30:15-39:05)


Autor: Tomáš Daníček, Michal Hruška, Dominik Zezula

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Africký zápisník X. aneb Vyhrajeme titul a poletíme nwa Bali
11.02., 16:11
Africký zápisník IX. aneb Nigérie vs. Bafana Bafana, Kongo vs. Fofana Fofana
07.02., 16:50
Africký zápisník VIII. aneb Čtvrtfinále jen pro Zwane
03.02., 15:02
Africký zápisník VII. aneb Neblú a hraj
02.02., 17:50
Africký zápisník VI. aneb Maroko je velký favorit, Burkina Faso Mali
30.01., 15:43
Africký zápisník V. aneb Sloni vběhnou do Mané že
29.01., 15:40
Africký zápisník IV. aneb Guinejské derby? To je Sylla
28.01., 14:33
Africký zápisník III. aneb Kdo si dá dnes angóla?
27.01., 17:39
Africký zápisník II. aneb Špatné sloNoviny pro domácí
22.01., 20:09
Africký zápisník I. aneb Kdo nekouká na Afcon, bude Hotto mrzet
18.01., 15:28
Afcon 2023: Power rankings před turnajem
13.01., 20:57
Jak Argentina dokráčela ke zlatu? Analýza finále MS 2022
19.12.2022, 23:59
Zápisník z Kataru XXI. aneb Maroko se s medailovými ambicemi ounáhlilo
18.12.2022, 15:15
Zápisník z Kataru XX. aneb Tak co, Francouzi, přeKonaté i Messiho?
15.12.2022, 17:10
Zápisník z Kataru XIX. aneb Prohrát s Marokem? To nesyri
11.12.2022, 21:00
Zápisník z Kataru XVIII. aneb Evropské semifinále? Noppert!
10.12.2022, 15:04
Zápisník z Kataru XVII. aneb Penalty? Bono a klid
07.12.2022, 17:17
Zápisník z Kataru XVI. aneb Penalty proti Chorvatům bývají Yoshidné
06.12.2022, 15:38
Zápisník z Kataru XV. aneb Poláci a Senegalci ssé loučí
05.12.2022, 14:39
Zápisník z Kataru XIV. aneb Favorité postupují, USA a Austrálie mají sMolinu
04.12.2022, 14:20
Zápisník z Kataru XIII. aneb Korejská výhra sladší než Ferrero Rochet
03.12.2022, 15:58
Zápisník z Kataru XII. aneb Španělsko jde dál. Japonsko? Ito
02.12.2022, 15:10
Zápisník z Kataru XI. aneb Austrálie předvádí skok daLeckie do osmifinále
01.12.2022, 14:34
Zápisník z Kataru X. aneb Írán a play-off se prostě neReamuje
30.11.2022, 14:44
Zápisník z Kataru IX. aneb S kim chtějí Korejci vyhrávat?
29.11.2022, 13:09
Zápisník z Kataru VIII. aneb Španělsko mířilo za postupem, ale došla mu siala
28.11.2022, 14:16
Zápisník z Kataru VII. aneb Argentina prolomila beton, Poláci byli szczesnější
27.11.2022, 15:37
Zápisník z Kataru VI. aneb Ostrovní týmy? Dest a hrůza
26.11.2022, 15:20
Zápisník z Kataru V. aneb Neymarnější úvod pro Afriku
25.11.2022, 17:51
Zápisník z Kataru IV. aneb Mdloby navas!
24.11.2022, 13:51
Zápisník z Kataru III. aneb Arabové odsaúdili favority ke ztrátám
23.11.2022, 14:01
Zápisník z Kataru II. aneb Asijské země jsou na MS zatím tírány
22.11.2022, 11:30
Zápisník z Kataru I. aneb Představují se Enneři strýčka Homeboye
21.11.2022, 11:30
Africký zápisník VI. aneb Senegalci ukoulibaly dalšího soupeře
05.02.2022, 02:25
Africký zápisník V. aneb Sliby Chibi
02.02.2022, 18:32
Tipy pro sázkaře: Kdo vyhraje letošní Africký pohár?
28.01.2022, 22:37
Africký zápisník IV. aneb Who's not Ghana win?
23.01.2022, 13:54
Africký zápisník III. aneb Nováčci, plnou Barrow vpřed!
22.01.2022, 00:09
Africký zápisník II. aneb Kamerun stále on Fai-r, Alžířané stále Benlemry
17.01.2022, 19:14
Africký zápisník I. aneb V Kamerunu odstartovala Rallye Abou Bakar
13.01.2022, 19:40
Eurozápisník XVIII. aneb Penalty jak z kRicekého přeboru
13.07.2021, 08:41
Eurozápisník XVII. aneb Penalta? Rozhodčí posLar sen
09.07.2021, 12:36
Eurozápisník XVI. aneb InaMorato celé Itálie
07.07.2021, 14:57
Eurozápisník XV. aneb Dánové nejsou žádná neMæhla
04.07.2021, 20:51
Eurozápisník XIV. aneb Takové vyřazení Švýcarů není koSchär
03.07.2021, 14:25
Eurozápisník XIII. aneb Že Anglie doma porazí Německo? Stone se
30.06.2021, 18:24
Eurozápisník XII. aneb QuaSimóndova msta a vražda favorita v MidSommeru
29.06.2021, 17:38
Eurozápisník XI. aneb Nizozemsko de Roonit slzy, "dva nula je dobrej výsledek"
28.06.2021, 16:08
Eurozápisník X. aneb Un cane in Chiesa
27.06.2021, 02:02
Eurozápisník IX. aneb Dramatická Botka za skupinovou fází
24.06.2021, 17:23
Eurozápisník VIII. aneb Ono sa to podá, ty si predsa Foda
23.06.2021, 17:49
Eurozápisník VII. aneb Slunce, Şenol a pár facek
22.06.2021, 18:26
Eurozápisník VI. aneb Francie výhru netreFiola, a Španělé? Olmost
20.06.2021, 15:26
Eurozápisník V. aneb Nuda v céčku? KDepay! Ta přišla až fo den později
19.06.2021, 12:18
Eurozápisník IV. aneb Dánové sahali po výhře, ale na KdBy se nehraje
18.06.2021, 11:52
Eurozápisník III. aneb Slováci zaujímají Pole position
16.06.2021, 14:13
Eurozápisník II. aneb Sterling se uvedl dRaheem gólem, Patrik schickanoval Skoty
15.06.2021, 13:56
Eurozápisník I. aneb Uffff
13.06.2021, 12:41
PODCAST: Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2019
25.07.2019, 20:29
Africký zápisník XXI. aneb NamlSané Alžírsko slaví
21.07.2019, 00:23
Africký zápisník XX. aneb Žádné IgHaló se nekonalo. Maestro, je to zasEtebou
18.07.2019, 08:35
Africký zápisník XIX. aneb Aliou domů, Giresse! Alžírsko Raïsuje na Senegal
15.07.2019, 16:00
Africký zápisník XVIII. aneb Sbohouo Sloni, Bronnjour Tunisko
12.07.2019, 16:55
Africký zápisník XVII. aneb Semifinále jen pro Zwane
11.07.2019, 15:45
Africký zápisník XVI. aneb Maestru Giressemu nikdo neZaha ani po kotníky
09.07.2019, 17:40
Africký zápisník XV. aneb Doktor Kongo chmAtal po výhře, černí Koné jsou venku
08.07.2019, 17:16
Africký zápisník XIV. aneb Překvápko! Další severoafrický erRohr
07.07.2019, 14:48
Africký zápisník XIII. aneb Hakime, Žiyech?
06.07.2019, 16:13
Africký zápisník XII. aneb Favoriti formou nepolíBenin
03.07.2019, 19:20
Africký zápisník XI. aneb Mon Dié! Takhle se Ounas dávají góly!
02.07.2019, 03:02
Africký zápisník X. aneb Jeden gól a už se chipeVezeze
01.07.2019, 16:23
Africký zápisník IX. aneb Střelba jak u Verdonu, ať N'Jie Gold Cup!
30.06.2019, 12:49
Africký zápisník VIII. aneb Pan Tau: Od zítřka nečaruji
29.06.2019, 15:56
Africký zápisník VII. aneb Vítězství Keni pOmolo, alžírský fotbal m'Bolí
28.06.2019, 13:48
Africký zápisník VI. aneb Kongo nemá šAinu, uGandalf Onyango čaroval
27.06.2019, 15:59
Africký zápisník V. aneb Kamerunu stačily dva Banany, Poté přišlo drama
26.06.2019, 15:06
Africký zápisník IV. aneb Tunisané zklaMali, Mauritánci se koupali na Adama
25.06.2019, 16:32
Africký zápisník III. aneb Jak Maroko Horaebníkovi z lopaty uteklo
24.06.2019, 13:50
Africký zápisník II. aneb Mamma Miya! To je začátek turnaje!
23.06.2019, 16:23
Africký zápisník I. aneb Porazit Zimbabwe není žádný mohaMed
22.06.2019, 12:46
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01
Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2017
07.02.2017, 18:18
Africký zápisník XVIII. aneb Egypťané siani neškrtli
06.02.2017, 16:07
Africký zápisník XVII. aneb Hlavně se zase nepřeprAtsuj
05.02.2017, 00:47
APN v cílové rovince: Sedm věcí, na které se zaměřit v bojích o medaile
04.02.2017, 09:35
Africký zápisník XVI. aneb Klasická Ghana in flaGranti
03.02.2017, 09:45
Africký zápisník XV. aneb Burkinský sen o zlatu rozcupován na Hadary
02.02.2017, 13:08
Africký zápisník XIV. aneb Egypt zachránil kouzelný Kokamžik
30.01.2017, 10:30
Africký zápisník XIII. aneb Tunisko dostalo naBanceno, Kamerun se negal
29.01.2017, 13:02
Africký pohár národů 2017 - shrnutí skupin
27.01.2017, 02:06
Africký zápisník XII. aneb Z Egypta zase Salah suverenita
26.01.2017, 16:10
Africký zápisník XI. aneb Sloni, seri-ously?
24.01.2017, 23:41
Africký zápisník X. aneb Kde nic, tunis - vyřazení Alžírska neM'bolhi
24.01.2017, 15:23
Africký zápisník IX. aneb Jde to'o i bez hvězd
23.01.2017, 02:48
Africký zápisník VIII. aneb Egypt nevede žádný Cúperman, ale zatím to stačí
22.01.2017, 15:04
Africký zápisník VII. aneb Další sloní DRCnutí na cestě za obhajobou
21.01.2017, 08:55
Africký zápisník VI. aneb Senegal pálí, kdy se mu zamané
20.01.2017, 13:51
Africký zápisník V. aneb Gabonmá pro nespokojené fanoušky
19.01.2017, 16:59
Africký zápisník IV. aneb Nedám góla, nevyhrayew
18.01.2017, 01:29
Africký zápisník III. aneb Křeček v bílé košili
17.01.2017, 08:24
Africký zápisník II. aneb Tunis pálených šancí
16.01.2017, 11:34
Africký zápisník I. aneb Burkina vyfasovala bod, jako všichni ostatní
15.01.2017, 16:46
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41
Brazilský zápisník XXV. aneb Bez rváče nejsou koláče
14.07.2014, 12:53
Brazilský zápisník XXIV. aneb Olá, Brasil14!
13.07.2014, 10:39
Brazilský zápisník XXIII. aneb Dvojí tváře nejrozkvetlejších tulipánů
10.07.2014, 12:01
Brazilský zápisník XXII. aneb Sedm kulí do Scolariho žákajdy
09.07.2014, 10:58
Brazilský zápisník XXI. aneb Keylor Navas vs. the World
06.07.2014, 12:45
Brazilský zápisník XX. aneb Návraty do roku nula
05.07.2014, 11:49
Brazilský zápisník XIX. aneb Argentině drogy, USA doping
02.07.2014, 11:58
Brazilský zápisník XVIII. aneb Důstojná africká loučení
01.07.2014, 15:55
Brazilský zápisník XVII. aneb Mistrovství závěrečných zvratů
30.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník XVI. aneb Jak básníci přicházejí o iluze
29.06.2014, 15:38
Brazilský zápisník XV. aneb This Time For Africa
27.06.2014, 11:51
Brazilský zápisník XIV. aneb Argentina póózor, Francie pohov!
26.06.2014, 16:16
Brazilský zápisník XIII. aneb Opakování matka moudrosti
25.06.2014, 16:41
Brazilský zápisník XII. aneb Mít Robbena není Fer
24.06.2014, 15:51
Brazilský zápisník XI. aneb Lepší pozdě nežli nikdy
23.06.2014, 16:01
Brazilský zápisník X. aneb Balkánská kletba po bosensku
22.06.2014, 11:18
Brazilský zápisník IX. aneb Kafe a pět croissantů ke snídani
21.06.2014, 15:04
Brazilský zápisník VIII. aneb Návrat národního hrdiny
20.06.2014, 14:51
Brazilský zápisník VI. aneb Plná ruka žolíků
18.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník V. aneb Den plný kontrastů
17.06.2014, 15:59
Brazilský zápisník IV. aneb Nic není zadarmo
16.06.2014, 10:20
Brazilský zápisník III. aneb Soumrak konzervativců
15.06.2014, 12:41
Brazilský zápisník II. aneb Jak větrné mlýny Španěly semlely
14.06.2014, 16:27
Brazilský zápisník I. aneb Velké oči Nika Kovače
13.06.2014, 16:06

Komentáře (184)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Kráľ abdikoval už pred šampionátom a Španieli to jednoducho neuniesli

Reagovat
Pinturicchio

OT : NOVÁ LIGA PRO VŠECHNY UŽIVATELE EUROFOTBALU, KTERÝM VADÍ VYSOKÁ ÚČAST CIZINCŮ A LIDÍ, KTEŘÍ NEMAJÍ S EF NIC SPOLEČNÉHO, V PŮVODNÍ LIZE. BUDU RÁD, KDYŽ SE PŘIDÁTE.

LIGA : EuroFotbalBest

HESLO : eurofotbalbest10

Pojďte, chlapi, (a Fantíkova ségro), zatím je nás 32.

Reagovat
smazaný uživatel

Je od tebé milé že jsi mně pozval ale já se v fotbalu tolik nevyznám

Reagovat
Pinturicchio

To nevadí, Fantomas ti bude radit.

Reagovat
smazaný uživatel

Anebo ty! :D

Reagovat
Pinturicchio

Brácha se v tom vyzná víc, ... ale není problém

Reagovat
smazaný uživatel

dobře

Reagovat
smazaný uživatel

Fantomas ma fakt sestru??

Reagovat
Pinturicchio

Jj.

Reagovat
smazaný uživatel

Co je to za otázku? =D

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tiez sa cudujem, ze niekto moze mat sestru

Reagovat
smazaný uživatel

No podla mna je to troll :)

Reagovat
Pinturicchio

He, není, mám ji dokonce v přátelích na FB

Reagovat
smazaný uživatel

A je pěkná?

Reagovat
fantomas

Pochopitelně

Reagovat
Pinturicchio

Ne, .............. je krásná.

Reagovat
smazaný uživatel

no bol som v tom, že má len mladšieho bráchu

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsi se splet.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako som uz pisal, niektori hraci uz nie su tym co byvali a ani nemali ist na sampionat. Spanieli maju vybornu generaciu mladych hracov ale dostali sancu ti za zenitom. Hlupost hrat tiki taka s nie prilis rychlimi a nie az tak technickymi hracmi ako Xabi a Busquets. Xavi uz tuto sezonu ukazal ze nie je cim bol. Bola tam potreba dat mladych, dravych hracov ktori by mali vacsiu chut nieco dosiahnut. A navyse niektori hraci su po sezone mimo formy.

Jasne sa vsak ukazalo, ze ten barcelonsky vymysel na par prihravok je neucinny, Spanieli sa budu musiet naucit hrat rychlejsim stylom hry

Reagovat
smazaný uživatel

Ten barcelonský výmysel priniesol úspechy, aké už možno žiadny iný štýl neprinesie. Práve naopak, tí čo išli na šampinát naň aj mali ísť, aby sa ukázalo to, že nato už nemajú a je potrebná zmena, zmena štýlu, zmena generácie, zmena trénera. A to všetko príde po tomto mundiale. Ukázalo sa, že je pravý čas sa posúnuť ďalej.

Reagovat
smazaný uživatel

Nie je to o style, Spanieli hraju takto dlhe roky a ziaden uspech neprichadzal. Je to o kvalite hracov. Lenze uz v lige vedia ako nato superi a pri reprezentacii to vidno taktiez. Potrebuju zacat hrat poriadny futbal aj pre oko divaka a hlavne bez zastaralych hracov.

Reagovat
smazaný uživatel

poriadny futbal pre oko diváka je aký?

Reagovat
smazaný uživatel

Tento štýl bol obdivovaný pokiaľ sa hral tak ako sa mal - teda v pohybe, rýchlosti, vysokom a neustálom pressingu, presúvaní hráčov atď, akonáhle sa začali tieto atribúty hry postupne vytrácať, ostali len nezmyselné prihrávky do bezvedomia a to začalo nudiť až dokonca to futbalový svet znenávidel. Je fakt smutné, ako tento v istom období dokonalý štýl skončil...

Reagovat
smazaný uživatel

A nová generácia fantastických hráčov tam je, o budúcnosť sa báť nemusia. Alberto Moreno, Muniaín, Isco, Thiago, Rafinha, Koke, Ibai Gomez, Jese, Morata, De Gea, Deulofeu atď....tieto mená doplnia nejakú kostru typu Azpi, Alba, Ramos, Martinez, Iniesta, Fabregas, Silva, Mata. Podstatné bude ako budú hrať a kto bude trénerom. Hráčov majú na 3 kádre.

Reagovat
Billy McClane

"Práve naopak, tí čo išli na šampinát naň aj mali ísť, aby sa ukázalo to, že nato už nemajú a je potrebná zmena, zmena štýlu, zmena generácie, zmena trénera."

S tymto nemozem suhlasit. Mnohi z nas uz pred turnajom pisali, ze Spanieli pojdu tento rok velmi skoro domov, aj ked asi len malo ludi predpokladalo az taku ostudu. Toto muselo vidiet aj samo Spanielsko, tak nechapem preco sa s tym nepokusili nieco robit este pred turnajom. Takto zbytocne zabili jeden turnaj.

Reagovat
smazaný uživatel

Lebo keby urobili tie zmeny pred turnajom (čo nie je možné, urobiť takéto obrovské zmeny zo dňa na deň), a nevyšlo by to, tak by bola kritika, že rozkopali zlatú generáciu, takto to nevyšlo tiež, ale už je len jedno východisko, bolo to proste buď alebo, kto dotoho vidí viac, tak očakával podobný scenár, aj ked sme čakali minimálne osemfinále.

Reagovat
Billy McClane

Ved prave ked to posledne 3 velke turnaje vychadzalo, tak sa nic nemenilo a prislo mi ze Spanieli si tam pre ten vybuch vyslovene sli a potom sa generacia rozluci. Lenze toto nie je dostojna rozlucka, tou by bolo aspon to OF, toto je regulerna hanba.

Uz minule euro nieco naznacovalo a pohar konfederacii to definitivne potvrdil, ze ta hra ide dolu vodou a niektori hraci nestihaju. Preto mali nastat zmeny uz od minuleho leta. A za ten rok sa mohli niekam posunut.

Reagovat
smazaný uživatel

S tým súhlasím, zmeny mali prísť už skôr, určite nie tesne pred šampionátom. Budú mať nato čas teraz, jedným z prvých vyzývateľov novej éry španielskej repre bude Slovensko 9.10. v Žiline.

Reagovat
Billy McClane

Budem tam

Reagovat
smazaný uživatel

Ja tiež

Reagovat
nani92

zmeňte fotku, zle sa pozerá na smutné Španielky

Reagovat
smazaný uživatel

Tá sa navyše na Španielku ani moc nepodobá, skôr taká suchá Nemka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pěknou němku jsem teda ještě neviděl

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fenixLFC

cervenovlaska

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kiwwi

v akom jazyku sa pise Argentina ako Arghentina?

Reagovat
kiwwi

OT: aj na CT neustale spominaju tu Robbenovu rychlost? Na STV uz asi 100x, porovnavania s Boltom atd.

podla oficialnych statistik FIFA nemal Robben dokonca ani najvyssiu top speed v tom zapase (mal ju Alba) a nie to este rekord

http://resources.fifa.com/mm/document/tournament/competition/02/37/03/94/eng_03_0613_esp-ned_ned_teamstatistics.pdf

vcera vytvoril rekord tohto sampionatu Dario Srna 32,98 km/h

ak mate zaujem, tu su vsetky taketo statistiky ku vsetkym zapasom

http://www.fifa.com/worldcup/organisation/documents/index.html

Reagovat
nani92

strašne rád by som si pozrel preteky na 100m najlrýchlejších futbalistov..

Reagovat
smazaný uživatel

to by bolo super a uz mam aj kandidátov :-D a Bolt by mohol byt medzi nimi aby ich uz spolu nezrovnávali :-D

Reagovat
božský John

Pockej, vzdyt hlasili, ze bezel 37 kmh. To si snad nevycucali z prstu ne?

A tech necelych 33 taky neni zadna überrychlost. U nas v Gambaci mivaj hraci pres 33. Se divim, ze to nikdo jeste neprolomil (dle tehle statistik).

Reagovat
kiwwi

no prave som cital, ze to niekto zavesil na nejaky holandsky web, proste neoverena info a rozsirilo sa to twitterom a inymi mediami rychlostou blesku a uz nikto nevie, kde to ma povod, kto na to dosiel, ale vsetci to uz opakuju

Reagovat
božský John

Aha, diky za info

Reagovat
kiwwi

heh, napisal som Merciakovi a odpisal mi toto:

14 minút po skončení zápasu Holandsko – Španielsko nám v medzinárodnej trase, ktorá „tečie“ pre televízne vysielanie na celom svete a o ktorú sa stará FIFA, prišli zábery s grafickým premeraním rýchlosti dvoch hráčov: Robbena a Sergia Ramosa. Podľa videného, Robben bežal v jednom okamihu 37 km/h a Ramos v tej istej chvíli rýchlosťou cez 30 km/h. S twitterom, tobôž holandským, to nemá nič spoločné. Takže neviem...

tak ale potom je zaujimave, ze FIFA zverejni nejaky graficky obrazok a potom do svojich statistik uvedie uplne ine cislo

Reagovat
Swarley

to srovnání s klasickými sprintery sice může být jakože zajímavé, ale porovnává se v podstatě neporovnatelná...jak na klasické stovce nebo na hladké stovce by si z fotbalistů tak jako tak udělali trhací kalendář...

spíš bych se držel toho srovnání jednotlivých fotbalistů mezi sebou, to už rozhodně smysl má

Reagovat
Kily

já z těch porovnání mám srandu už rok od té chvíle, co se díky tomu nesmyslu dostal do podvědomí poměrně široké veřejnosti Aubameyang

Reagovat
Swarley

jsou to naprosté zbytečnosti, nulová vypovídací hodnota...srovnání hráčů mezi sebou, na to by se dalo zaměřit, proč ne, to by mě u mnohých zajímalo

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne, na něco takovýho už není místo mez zážitky Karocha a Němce z Jižní Ameriky a story o Džekovi, dokonce nám i jeho objevitel překládá rozhovory z bosenštiny.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Pilař!!! Super. dolar pukne vzteky ale

Reagovat
Greny

pokud se vrátí do formy tak to může být dost dobrá posila

Reagovat
risk je zisk

co? jde do Sparty?

Reagovat
smazaný uživatel

ne, do plzně, na roční hostování

Reagovat
risk je zisk

jesteze tak, vazne jsem si myslel, ze jde do Sparty :D

Reagovat
smazaný uživatel

Pilka mi chýba na zelených trávnikoch veľmi....počas pôsobenia v Nemecku som viac o ňom čítal ako ho videl hrať no čo už....možno sa prebudí, ale hlavné bude zdravííčko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a fakt nevim, co chcem s tim kadrem delat, to uz je na postaveni dvou rovnocennych jedenactek bojujicich o titul..

Reagovat
smazaný uživatel

začíná to vepředu vypadat trochu přecpaně, ale zas věřím, že znovu vydržíte v pohárech poměrně dlouho

Reagovat
smazaný uživatel

Kozacik - Rajty, Prochy, Hejda, Limba - Horava, Hrosovsky - Petrzela, Kolar, Kovarik - Tecl

Bolek - Reznik, Cisovsky, Hubnik, Koncal - Horvath, Chrien - Hora, Vanek, Zmrd - Chramosta

lavicka - Stratil, Bakos, Pavlik, Chocholousek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pilař

Reagovat
frankiefcb

Limberský hraje v druhé sestavě vepředu, ale tam se nehodí.

Reagovat
smazaný uživatel

Indi má prý po tom pádu na hlavu po zákroku Cahilla otřes mozku a musel do špitálu, takže zrovna toho už asi nikdo větrat nebude.

Reagovat
kiwwi

http://vm.nr.no/indexEng.html

profesionalni statisti vyratali sance jednotlivych timov na MS...kazdy den sa to updatuje a je tam aj vysvetlena metodika

Reagovat
kubys

Jsem rád, že statisti najdou své uplatnění i jinde než v divadle nebo filmu.

Reagovat
Atlético de Madrid

Je tu jedna celkem přehlížená věc. Del bosque mohl kromě Kokeho dát víc šancí i Santimu. Včera byl velkým oživením, v kombinaci je fantastickej a nebojí se střílet z dálky. Dokonce měl i hodně povedenou přípravu před MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Chyběl mi tam kromě Cazorly taky Navas a celkově Negredo.

Reagovat
PP

souhlaaas!

Reagovat
smazaný uživatel

Už před začátkem tohoto MS okolnosti tomu nasvědčovaly,že Španělé se potopí, tahle vyhrávající generace praktixky bez motivace,bez šťávy unavené hvězdy RM i Barcy, atmosféra v Brazílii proti Španělská a hlavně 2 soupeři ve skupině výborně připraveni a nažhaveni Mistry sestřelit!

Reagovat
kiwwi

http://www.bbc.com/sport/0/football/27915858

Benoit Assou-Ekotto headbutted team-mate Benjamin Moukandjo during the 4-0 defeat by Croatia. to je magor

Reagovat
nani92

máš tu o tom článok, už si ako Lolkáč

Reagovat
smazaný uživatel

A vlastně to není žádný překvápko konce Mistrů

posledně tak vyhořeli Italové a před 12lety obhájci taky současní vítězi Evropy Francouzi(podobnost jsme tady řešili s Counterem) a ti po obnově kádru uhráli v Německu finále(tehdy se uved světu Ribéry)

Reagovat
smazaný uživatel

Budou chybět španělské kundičky

Reagovat
fantomas

Nejhezčí byla včera stejně ta Australanka s děckem (viď nani )...

Reagovat
fenixLFC

foto?

Reagovat
fantomas

To asi nebude, byl tam na ní záběr během přenosu.

Reagovat
smazaný uživatel

A minuta odhadem?

Reagovat
fantomas

Do diskuze sem o ní psal v 18:34 (hned po tom, co se mihla), tak good luck..

Reagovat
fantomas

Jůů ♥

Reagovat
smazaný uživatel

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa♥♥♥

Reagovat
smazaný uživatel

Sis kvůli tomu vytvořil novej fb, jo?

Reagovat
fenixLFC

este kedysi davno som potreboval account tak som si len musel spomenut na heslo

Reagovat
Wat

Reagovat
patas92

žádný zázrak teda

Reagovat
smazaný uživatel

nic moc

Reagovat
fantomas

Fotka neni vono

Reagovat
patas92

viděl si ji naživo, jo?

Reagovat
fantomas

No viděl sem ji i jinak než na momentce. Nedělej blbýho.

Reagovat
nani92

robí hanbu ročníku 92

Reagovat
patas92

Reagovat
patas92

momentka není fotka? (až teď dělám blbýho)

Reagovat
nani92

ňuňu ♥

Reagovat
frankiefcb

Já si taky pamatuji to děcko a tu ženskou ne.

Reagovat
nani92

Reagovat
smazaný uživatel

Mila

Reagovat
fantomas

Když tak ten screenshot nahoď i sem...

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně že ta překvapená Mexičanka s invisible dickem, která se tam taky jen mihla během přenosu, je všude.

Reagovat
fenixLFC

ked bola foto tej evertonianky...

Reagovat
nani92

hlavne to děcko

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fabec1222

Nejlepší byl ten borec s tim napísem na tabletu Adios Spain

Reagovat
smazaný uživatel

Na něm bylo zdaleka nejlepší, že to byl Brazilec, kterej se při troše spravedlnosti bude pakovat hned v osmifinále taky.

Reagovat
Al Capone

To je tak skvělý pocit když Tiki Taka dostalo letos tolik KO...Ale nicméně doufám, že Barcelona v něm bude pokračovat

Reagovat
smazaný uživatel

Del Bosque..je borec ..protoze s takovymhle tymem..to takhle posrat..to musí bejt člověk velkej profesor..

Reagovat
smazaný uživatel

už ta nominace na MS neměl brát Xaviho a Iniestu kteří jsou už dávno za zenitem

Reagovat
hntlyl

Illarramendi

Reagovat
domingo

Iturraspe

Reagovat
Wat

Lackie se mi moc líbil, celkem šikovnej hráč, ale pochybuju, že takhle hraje pořád?!

Reagovat
Kily

letos jsem ho viděl dvakrát a docela ostrý kontrakt, nejdřív jeden z nejlepších na hřišti, pak skoro neviditelný, ale tam to měl složitější, jelikož hráli skoro celý zápas o deseti

Reagovat
fantomas

Určitě ne, však i řikám, že sem mu nevěřil (právě z těhlech důvodů)...

Reagovat
Wat

No jo, nevšiml jsem si, že už jste přidali podcast.

Reagovat
fantomas

Jo aha, já myslel, že reaguješ na něj

Reagovat
Wat

Nene, to byla jen taková myšlenka po přečtení si souhrnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky za další skvělej podcast, borci. Souhlasim s tou divočinou mezi Kolumbií a Slony, to bude asi zajímavý - jenom věřim CIV na výhru. Anglie dneska podle mě vyhraje, Uruguay se mi zdá taky už starší a nevěřim, že to Suaréz vytrhne. Možná si vymodlí penaltu (což jsem s kurzem 18 i vsadil), ale víc gólů tam nasází Rooney (souhlasim s nechutně přehnanou kritikou, pod článkem o prohře Portugalska s Německem šel obrázek Ronalda ala king mezi dementama a Anglie mi tak někdy dost přijde z pohledu Rooneyho...) a spol. Od Řeků čekam pokračující bídu a prohru. Japonsko mi nepřijde nic extra, ale Řekům prostě nevěřim vůbec nic.

PS: Domingo, hernajs, ten HoDGsn je spektakulárně špatnej! Pořád dokola.

Reagovat
domingo

Drowned In Sound rozjelo zajimavej thread..

Killing in the Neymar

Mertesacker Emptiness

Löw Will Tear Us Apart

Wilshere Were Here

Moves Like Dejagah

Half Man Half Busquets

Pjanic at the Disco

For Evra Young

Radio Gago

Man in the Medel

Unbreak My Hart

Nani You're Okay, You're Okay, You're Okay Nani

It's Raining Mena

Whiskey in the Jara

Muntari Teenage Riot

Pirlo Jam

Reagovat
Swarley

dobré

Reagovat
j_mrazik

Pirlo Jam!

Reagovat
Kily

Reagovat
Atlético de Madrid

Reagovat
Wat

Reagovat
smazaný uživatel

Pjanic at the Disco

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ustyho prdel na hrnec!

Reagovat
smazaný uživatel

Nechápu, proč se tomuhle spojení pořád tak neumětelsky vyhýbaj v TV, když je to tak naprosto výstižný.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale je to hrozny.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak jako nechci být nějaký jízlivý, preview jako vždycky kvalitní, ale Domingo by měl zlepšit tu výslovnost. "Koates, HoGson..."

Reagovat
domingo

Jo, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak bys vyslovoval Coatese?

Reagovat
smazaný uživatel

Coatese říká dobře, to je moje chyba, ale Hogson se vyslovuje "Hodžsn" a měl pár takových zkomolení. Jako já to nemyslím vůbec spatně, jen mě to párkrát praštilo do uší.

Reagovat
smazaný uživatel

*a píše se pro změnu Hodgson

Reagovat
fantomas

Ne, Hodžsn se to taky nevyslovuje.. mejlíš se v obou případech.

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť na tom odkazu to tak říkají taky.

Reagovat
smazaný uživatel

A určitě se "nemejlím".

Reagovat
fantomas

Reagovat
miky10

Reagovat
j_mrazik

Kouts.

Reagovat
Pinturicchio

Nechceš to poslat do České televize? Třeba Čapkovi na mail.

Reagovat
fantomas

Někdo posílal už, mám pocit

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

Já mu to posílal a úplně se na mě obořil, že tomu nerozumím a že on má 30 let praxe. Nekritický idiiot prostě.

Reagovat
fantomas

To jako fakt??

Reagovat
smazaný uživatel

To jako fakt... Celé to psal v takovém posměšném tónu, že jsem prý asi všeználek...

Reagovat
fantomas

Hm, ale posilals mu ten odkaz? To je fakt brutalni, jestli takle reagujou na feedback.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, posílal jsem mu ten odkaz. Sice jsem mu nemusel psát, že je mi ta jeho výslovnost pro smích a že působí jako diletant, ale on si o to svými výkony už dlouho dobu říkal, aby mu to někdo napsal. Hlavně je vidět, že nejsou schopni vůbec žádné sebekritiky a ještě se kvůli tam snad urazí a útočí jak malý kluk. A samozřejmě v dalším zápase, co komentoval po tom, co jsme měli tuto konverzaci jsem aspoň čekal, že se na to třeba i teda kouknul, ale evidentně to ani neotevřel a jel si zase svoje "Tagáárty" apod. Prostě žádná snaha zlepšit se nebo tak, nic....

Reagovat
oddy

ale nedovedu si představit, že by to podle toho vyslovovali ... poslouchat u Brazílie čiagu silva, danče nebo frédž by bylo možná horší

Reagovat
fantomas

Náhodou tuhle na začátku vysílání řek něčí jméno a pak dodal "taková je správná výslovnost jména tohoto hráče"...

Reagovat
Pinturicchio

No když si to tak čtu, tak nejspíš aj hej.

Reagovat
smazaný uživatel

No, však jo. Hodgson je "Hodžsn" a Ochoa je "Očoa", teď už to vím alespoň s jistotou.

Reagovat
fantomas

Jo, je to něco mezi no, zprvu mi to přišlo spíš jako HodGson.

Reagovat
Ligter

Já tam slyším to Hodžsn teda.

Reagovat
fantomas

To bylo primárně na toho Coatese.

Reagovat
Ligter

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem ani netušil, že se čte "Krisčijanu Ronaldu, Élder Posčiga a Žoao Moučiňo"...

Reagovat
fantomas

V tý portugalský výslovnosti sou rozdíly pomalu region od regionu. Posčiga je spíš brazilský, Poštiga portugalský...

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, ale tam to tak je. U Brazilců je na základě regionů taky velký rozdíl v tom, jestli se čte na konci jména "u" nebo "o". Třeba Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinho, Bebeto, Roberto Carlos atd. Každy to má jinak na základě toho, kde se narodil...Jak se v tom má pak člověk poznat.

Reagovat
smazaný uživatel

*vyznat

Reagovat
fantomas

Jj, ono to pak i funguje tak, že se Portugalci smějou brazilský výslovnosti a naopak

Reagovat
domingo

Evropska portugalstina zni dost jak rustina, kdyz ji slysis plynule..

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tohle jsem si říkal, když jsem si projížděl ty jména.

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalce tam evidentne namluvil Brazilec, takze se to neda brat smerodatne.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych řekl, protože portugalští komentátoři říkají "Krištijano, Poštiga, Mutiňo" atd.

Reagovat
smazaný uživatel

V těch podcastech to přehání s frekvencí pojmů " epický" a "spektakulární"... Jinak za ten nápad a provedení

Reagovat
fantomas

Eh, sme mysleli, že pak každej pozná recesi

Reagovat
kiwwi

recesia na Alana Hansena?

Reagovat
fantomas

Má na to úchylku?

Reagovat
Swarley

zrovna ty jsi to tam už někde použil úplně v neuvěřitelným spojení...ale už nevím v kterým podcastu to bylo...

Reagovat
mithro

Reagovat
Usty

Reagovat
Wat

Reagovat
fenixLFC

luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuis

Reagovat
fenixLFC

vedla

Reagovat
alcantara

Jo, tak Fabregas by to v tej zalohe teda rozsekol A Sergio samozrejme lopty len neposuva, neviem, teda ci to bolo myslene konretne na tento zapas alebo vseobecne, jeho uloha je sirsia a klucovejsia, na tom nemeni nic ani slabsia sezona v jeho podani.

Reagovat
Pepe1911

Chybí Javi Martinez

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele