Brazilský zápisník XI. aneb Lepší pozdě nežli nikdy

23.06.2014, 16:01
Názory a komentáře
Obsahuje i podcast. Portugalci měli pořádně namále - ještě ve čtvrté minutě nastavení zápasu s USA si mohli balit kufry. Nepřesvědčili ani Belgičané, ti však díky pozdnímu zásahu Origiho pro změnu rovnou postupují. A do třetice pozdě zabrali také Korejci, kteří pro změnu nebyli schopni zachránit ani bod; pouze upravili skóre na milosrdnějších 2:4...


Belgie - Rusko 1:0 (0:0)

Perspektivní belgický tým, který je prošpikován nadějnými mladíky z těch nejlepších evropských soutěží, úvodní vystoupení na turnaji s Alžírskem sice dokázal přetavit ve tříbodový zisk, herně však svěřenci Marca Wilmotse zdaleka nezářili. Každý tak očekával, jak budou Rudí ďáblové vypadat proti Rusům, zlepšení však nenastalo, i když Belgie zapisuje další vítězství...

Belgický kormidelník nechal pouze na lavičce trojici Vertonghen, Dembélé a Chadli, jejichž místa obsadili Vermaelen, Fellaini a střelec vítězné trefy z předchozího utkání Mertens. Ani to však belgickému týmu nepomohlo, prvotní aktivitu záhy vystřídala marná snaha o dobývání Akinfejevovy svatyně, načež se dirigentského kormidla přece jen chopila ruská družina.

Kdo sledoval již zmíněné utkání s Alžírskem, možná trochu očekával také změnu na hrotu útoku, kde se Romelu Lukaku vyloženě trápil, Belgičané nedokázali využít jeho potenciál a urostlý kanonýr se musel netradičně stahovat pro míče až do hloubi pole. Divock Origi, pozdější střelec rozhodující branky, je do Wilmotsova systému přece jenom vhodnějším typem hráče, který si dokáže se svými technicky zdatnými spoluhráči narazit a "nečeká" pouze na centry uvnitř vápna. I podruhé však dostal od úvodního výkopu důvěru střelec Evertonu, avšak žádná výrazná změna z jeho strany nenastala, neuběhla tak ani hodina hry a na zeleném pažitu byl místo něho znovu Origi.

Abychom to však neházeli pouze na Lukakua, když nám předchozí dashboard ukázal jeho herní přínos, musíme zmínit také fakt, že kmenový hráč Chelsea neměl až tolik potřebnou podporu a pro přihrávky se, podobně jako při utkání s Fenky, častokrát stahoval až do středu pole, odkud logicky soupeřovu branku jen velmi těžko ohrozí. Minimálně proti Korejské republice je tak z mého pohledu velmi pravděpodobné, že Wilmots konečně usoudí, že se Lukaku do tohoto stylu hry nehodí, a postaví do útoku právě Origiho (doposud všechny belgické góly na turnaji zaznamenali náhradníci, což by mohla být teoreticky cesta i pro Lukakua...).

Když jsme se podívali na Belgii, nesmíme zapomenout na ruskou sbornou, která ve svém otevíracím zápase s Jižní Koreou rovněž nepřesvědčila a nakonec mohla být ráda, že bere alespoň bod. Druhé utkání bylo z ruského pohledu přeci jen lepší, zdaleka tolik nevázla kombinace, byli to právě Rusové, kdo měl po většinu utkání herně navrch, ovšem do nebezpečných situací se ovečky Fabia Capella takřka nedostávaly. Když už potom musel Courtois zasahovat, šlo zejména o střely zpoza vápna, jinak byla ofenziva ruské sborné opět zcela neškodná.

Pokud bych se ještě vrátil k belgickému týmu a měl z něho vybrat alespoň jednoho hráče, který dokázal navázat na skvělé klubové výkony, které většina Belgičanů u svých zaměstnavatelů předvádí, musel bych ukázat na Axela Witsela. Právě středový záložník působil uprostřed nesourodé družiny jako pověstný maják a vyjma nezbytné defenzivní práce dokázal také podpořit belgické snažení opačným směrem. Navrch dokázal hráč petrohradského Zenitu hned 35krát bezchybně nalézt adresáta - podobný 100% záznam s větším počtem přesných přihrávek doposud měli na světovém šampionátu akorát dva hráči. Eden Hazard, jehož výkon šel sice postupně nahoru, nakonec stál u rozhodující akce celého utkání, a další belgické hvězdy by si mohly vzít z Witselova počínání dobrý příklad.

Rudí ďáblové tak ani ve svém druhém utkání na turnaji nepřesvědčili, že by právě oni měli být týmem, který by měl aspirovat na příčky nejvyšší. Na druhou stranu si Marc Wilmots, i přes matné výkony, může gratulovat, neboť si jeho tým zajistil postup do osmifinále.

Přestárlá ruská družina naopak musí chtě nechtě porazit Alžírsko, pokud chce pomýšlet na postup do vyřazovací fáze. Tak jako tak však čeká Rusy nezbytná generační obměna (většina opor již má kolem 30 let), která bude tradiční evropský celek "bolet" více, než by se možná na první pohled mohlo zdát...

(jv)


Alžírsko - Korejská republika 4:2 (3:0)

Když si v 62. minutě Yacine Brahimi narazil se Sofianem Feghoulim a jednou z nejhezčích branek dosavadního průběhu šampionátu zvýšil na 4:1 pro Alžírsko, jako by definitivně opadly poslední obavy - tým, který byl na začátku turnaje pár desítek minut od prolomení neslavného rekordu pro nejdelší sérii bez vstřelené branky na MS, se za ty čtyři roky od uplynulého šampionátu proměnil k nepoznání. Vahid Halilhodžić jej, zdá se, připravil dokonale.

Protřelý bosenský stratég šel do prvního utkání s Belgií především bránit, a přestože Fenci předvedli v defenzivě velice zodpovědný a kompaktní výkon, dopředu se příliš nepouštěli - nepozorný divák snadno mohl propadnout dojmu, že na jejich lavičce stále stojí národní symbol Rabah Saadane, pragmatik, jehož cílem bylo vždy hlavně neinkasovat. Také Halilhodžić se proti Rudým ďáblům evidentně pokoušel od začátku uhájit bod. Těžko říct, jestli za to mohl belgický obrat ve druhé půli, díky němuž vyšlo Alžírsko nakonec naprázdno, nebo jestli byl jeho plán pro duel s Koreou takto narýsovaný od začátku, není však důvod nevěřit druhé variantě - arabský celek působí letos mimořádně sebevědomým dojmem a v hratelné skupině od začátku odmítal roli outsidera. Výkon, který borci v bílých dresech předvedli proti Korejcům, nemohl nechat na pochybách vůbec nikoho.

Halilhodžić od základů překopal základní sestavu - opět se spolehl na rozestavení 4-2-3-1 s Carlem Medjanim coby defenzivním záložníkem a Nabilem Bentalebem v roli generála u středového kruhu, v útoku však iniciativu převzalo nové trio Feghouli - Brahimi - Slimani, přičemž na krajích obrany se tentokrát objevili vyloženě ofenzivně zaměření Aïssa Mandi a Djamel Mesbah (ten v reprezentaci dokonce občas hrává i levé křídlo). S týmem plným technických útočných hráčů neměli Alžířané nikdy problém s nedostatkem talentu, až přímočarost a dravost Brahimiho se Slimanim jim však dodala potřebnou efektivitu před soupeřovým vápnem. 15 střel za zápas je na poměry (jakéhokoliv) afrického týmu obrovské číslo, na branku jich pak mířilo 8, z toho 4 skončily v síti. Efektivní Alžírsko, to tu už dlouho nebylo.

Pro Fenky začal šampionát vlastně tímto zápasem - čím dál více začíná vycházet najevo, že se Belgii (coby největšího favorita skupiny) nejspíš snažili prostě nějak "přežít". Halilhodžić dostál pověsti kouče, pro nějž je primárním úkolem útočit, oproti loňskému Poháru národů však i přesto udělal jednu podstatnou, razantní změnu - a na šampionátu, který zatím nejvýrazněji orámovaly pády "mistrů krátkých přihrávek" ze Španělska a Itálie, jde o změnu maximálně symbolickou.

Loni v lednu měli totiž Alžířané velký problém s "umíráním na krásu". První dva zápasy (proti Tunisku a Togu) si užívali výraznou herní převahu, soupeře takříkajíc drtili nádherným, vířivým ofenzivním fotbalem, jenže k nějaké penetraci do vápna prostě nedocházelo; bylo to nádherně naleštěné čekání na smrt, která také pokaždé přišla. Upřímně řečeno jsem něco podobného od Fenků očekával i nyní. Jenže Halilhodžić zvolil odlišný přístup - a statistiky říkají, že ve včerejším duelu měli Korejci dokonce vyšší procento držení míče (jakkoliv nejde o nějak závratný rozdíl). Ve všech důležitých herních aspektech utkání ovládli Fenkové, čas strávený s míčem na kopačkách (a počet přihrávek) však mluvily pro asijského oponenta. To by možná svádělo k úvahám o příliš individualistické ofenzivní fázi (a s hráči jako Brahimi a Feghouli by šlo o velmi opodstatněný odhad), jenže to také nebyl ten případ.

Je to ve skutečnosti trapně jednoduché - Alžírsko se včera nebálo dělat chyby. Živelnost, agresivita, obrovská chuť do hry a dost možná i lehká taktická anarchie, kterou si může dovolit každý tým, který funguje skutečně kompaktně a věří si, to byly atributy, které Korejce během první půlhodiny naprosto vymazaly ze hřiště (a Alžířanům přihrály do klína rozhodující dvoubrankový náskok). To, a samozřejmě faktor jménem Islam Slimani; od začátku šampionátu tuto lisabonskou kometku tlačím do základní sestavy, a včera se ukázalo proč. Slimani nejenže je dominantní ve vzduchu, má záviděníhodné zpracování míče a hraje dost možná v životní formě, ale co především, umí svoji hru přetavit ve skutečnou, hmatatelnou výhodu pro svůj tým - proti Koreji to byla branka a asistence. A přestože Fenci pokazili velké množství kolmic, pasů i průniků a celkově nepůsobili rozhodně dojmem nějaké hrozivě sehrané mašiny, z jejich fotbalu byl cítit entuziasmus, prosté nadšení a odhodlání, jako by je někdo polil živou vodou. Korejci se ve druhé půli výborně zvedli a v intenzitě se svému soupeři vyrovnali, celkově však v takto otevřeném zápase lze jen těžko mluvit o nějakých taktických bitvách - zvlášť když jde o souboj dvou prakticky totožných systémů. Veškeré šachové plány kouče Hong Myung-Boa byly spláchnuty v okamžiku, kdy jeho gólman Jung daroval Alžířanům (nutno říci, že maximálně zasloužené) vedení 2:0.

Vůbec nejzajímavějším aspektem alžírské proměny je systémová nečitelnost tohoto fotbalu - Fenci během 180 minut na šampionátu ukázali, že umí a) nátlakový fotbal, b) hluboký obranný blok a c) brejky. Komplexnější už ve fotbale být nelze. Když se Fenci pustili do odvážného řešení a udělali chybu, nebáli se hodit to za hlavu a příště se o totéž pokusit znova; když se do podobné situace dostali Korejci, jako by se začali stydět. Rozdíl v přístupu obou týmů byl (zejména v prvních 45 minutách) diametrální.

A ten Brahimiho gól? Halilhodžićovi je nutno připsat, že tým dokázal vhodně sestavit a nabudit (jak hloupě nyní vypadají ti, kteří autoritářskému kouči spílali za opomíjení unavených egoistů jako Ziani, Matmour, Kadir, Djebbour a další...?), jenže branka na 4:1 naprosto zřetelně ukázala, že za vším tím odhodláním se skrývá skutečná kvalita. Bude hodně zajímavé sledovat, jak přistoupí Fenci k rozhodujícímu duelu s Ruskem - koučovým úkolem je nyní zklidnit vášně a začít vypracovávat nový plán.

Korejci oproti tomu působili dojmem jakési unylé masy, a to nejen díky vzájemně podobným jménům. Hong před šampionátem proklamoval, že jeho inspirací je nizozemská fotbalová škola, jeho tým však má podle všeho před sebou ještě dlouhou cestu - systémově se zdá být takovým klasickým, lehce nadprůměrným výběrem kolem jednoho generála středu zálohy (Ki Sung-Yeung), jenže k nějakému skutečnému úspěchu mu evidentně chybí prostá individuální kvalita na obou stranách hřiště (obrana pod tlakem zkrátka kolabuje, útok se pak nedokáže prosadit proti Halilhodžićově chytře nastavené defenzivě de facto se třemi stopery). V první půli z toho bylo 0 střel na bránu, prostě proto, že se Fenci rozhodli, že soupeře do hry zkrátka nepustí. Druhá půle startovala za stavu 3:0, a veškeré závěry z ní vyvozené (tj. výrazné oživení hry, která v pojetí Asiatů místy konečně připomínala onen slibovaný vířivý, kompaktní, atraktivní fotbal) je tedy nutno brát s velkou rezervou.

(dz)


Portugalsko - USA 2:2 (1:0)

Paulo Bento hleděl smrti do tváře. A to dokonce tak intenzivně, že jakmile Varela v posledních vteřinách zápasu hlavou vyrovnal, kritizovaný muž se dovedl zatvářit leda tak, jako by si právě křídelník Porta vstřelil vlastence a poslal tak Selecção domů. Ono... takhle blízko vyřazení se parta kolem Cristiana Ronalda vskutku ocitnout neměla.

Na druhou stranu, ne snad že by to měl Paulo Bento nějak lehké. Však musel brutálně improvizovat nejen před zápasem, ale i v jeho průběhu. Na hrot pro začátek postavil Héldera Postigu, který po 15 minutách musel s problematickým hamstringem přepouštět místo na place úplně jinak stavěnému Éderovi. A snad ještě víc se muselo vařit z vody o přestávce, když André Almeida pravděpodobně nemohl pokračovat (zdravotní trable hlásil už během první půle) a do obrany se musel ze zálohy přesunout Veloso.

Právě levá portugalská strana potom byla permanentně průchozí. Ani kovaný bek Almeida nebyl schopný pokrývat záludné a výborně časované náběhy Fabiana Johnsona, přičemž přes Velosa tam potom šly Dempseyho gól s Bradleyho tutovkou (a Costovým heroickým blokem). Že šlo zároveň o jednosměrnou jízdu, neboť Ronaldo se u levé postranní čáry prakticky vůbec nezdržoval a Meireles odehrál další slabý zápas, to jest akorát přitěžující okolnost.

Co se oné nutné úpravy na hrotu týče, také tam je diskutabilní, nakolik to Portugalcům podkoplo nohy. Hélder Postiga za tu celou čtvrthodinu nepředvedl zhola nic - jak je jeho špatným reprezentačním zvykem -, ale přece jen na Éderovi posléze bylo vidět, že je prostě zásadním způsobem ztracen v překladu. Že pořádně nezná svou roli; že nechápe, jak mu tam Ronaldo s Nanim rotují, a kudy je tedy má doplňovat; navíc až příliš často musel akce rozbíhat, což opravdu není jeho parketa, a hodil by se na to spíš dynamičtější Postiga.

Ve finále kompletní portugalská hra vypadala být ukrutně nemastná neslaná. Ronaldo očividně bojoval hlavně sám se sebou, a jedině tak nepřímo potvrzoval extrémní důležitost Fábia Coentrãa, s nímž nejprve potřebuje pravidelně spolupracovat, aby vskutku mohl být tím "jedním mužem", okolo kterého údajně má být Selecção beze zbytku postavené. Moutinho se potom alespoň lehce zvedl, ale ani od něj to pořád nebylo ono. Beckerman s Jonesem holt představují jeden z těch těžších oříšků na turnaji.

Právě Jones přitom vedle zodpovědného bránění (a gólu, ehm) zvládal železně startovat zmíněného Johnsona na pravé straně, který také po většinu času vypadal být jediným americkým zdrojem nebezpečí pro Betovu bránu. Tím potažmo dalším, nahodilým, byl už jen geniální duch Clinta Dempseyho, kterého zlomený nos ani omylem takříkajíc nezlomil. Místo toho byl někdejší forvard Fulhamu prakticky u všeho důležitého - ať už to zrovna nenápadně rozjížděl, nebo přímo zakončoval, vždy pro ofenzívu Spojených států odváděl nepoměrně cennější práci než neviditelní Zusi s Bedoyou.

Spolu se spolehlivým stoperem Beslerem nakonec Demspey s Jonesem pro USA utvořili velmi kvalitní osu, na které vše stálo, a která zároveň Američanům stačila. Portugalci už druhý poločas strávili zvláštním experimentováním s volně pobíhajícím Ronaldem (pročež hra postrádala řádnou strukturu) či Meirelesem nalevo v systému 4-4-2.

Když pak měl tamtéž hrát Varela netradičně přes nohu, taky to vesměs nešlo, avšak tentokrát už alespoň vyšlo... a jeden ryzí dar shůry vlastně v konečném důsledku nedává Selecçãu před závěrečnými duely skupinové fáze až tak zlou výchozí pozici.

I když tedy, jisti si u Portugalců letos nemůžeme být fakticky ničím; dopadnout to všechno může úplně jakkoliv. A třebaže po dnešku samozřejmě dál platí, že je vede možná největší "konzerva" pod sluncem, je nutné zároveň podotknout, že ona sama v tuhle chvíli prožívá svou nejhorší noční můru: nutnost čachrovat se sestavou, měnit zaběhlé pořádky, hledat původce překvapivých momentů...

V co tohle prazvláštní spojení vyústí, to se dozvíme už brzy. A osobně z toho nemám moc dobrý pocit.

(td)


Podcast #11

• Potěšili... Clint Dempsey (USA), Islam Slimani (ALG) (2:20-5:20)
• Zklamali... Éder (POR), Romelu Lukaku (BEL) (5:20-10:05)
• Preview AUS-ESP: Labutí píseň jedné generace (10:05-18:15)
• Preview NED-CHI: Michelsovi dědicové (18:15-26:55)
• Preview BRA-CMR: Zvednou si Kanárci sebevědomí? (26:55-38:50)
• Preview CRO-MEX: Jak mohou Mexičané eliminovat chorvatské zbraně? (38:50-47:40)




Autor: Jiří Vojík, Dominik Zezula, Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Africký zápisník X. aneb Vyhrajeme titul a poletíme nwa Bali
11.02., 16:11
Africký zápisník IX. aneb Nigérie vs. Bafana Bafana, Kongo vs. Fofana Fofana
07.02., 16:50
Africký zápisník VIII. aneb Čtvrtfinále jen pro Zwane
03.02., 15:02
Africký zápisník VII. aneb Neblú a hraj
02.02., 17:50
Africký zápisník VI. aneb Maroko je velký favorit, Burkina Faso Mali
30.01., 15:43
Africký zápisník V. aneb Sloni vběhnou do Mané že
29.01., 15:40
Africký zápisník IV. aneb Guinejské derby? To je Sylla
28.01., 14:33
Africký zápisník III. aneb Kdo si dá dnes angóla?
27.01., 17:39
Africký zápisník II. aneb Špatné sloNoviny pro domácí
22.01., 20:09
Africký zápisník I. aneb Kdo nekouká na Afcon, bude Hotto mrzet
18.01., 15:28
Afcon 2023: Power rankings před turnajem
13.01., 20:57
Jak Argentina dokráčela ke zlatu? Analýza finále MS 2022
19.12.2022, 23:59
Zápisník z Kataru XXI. aneb Maroko se s medailovými ambicemi ounáhlilo
18.12.2022, 15:15
Zápisník z Kataru XX. aneb Tak co, Francouzi, přeKonaté i Messiho?
15.12.2022, 17:10
Zápisník z Kataru XIX. aneb Prohrát s Marokem? To nesyri
11.12.2022, 21:00
Zápisník z Kataru XVIII. aneb Evropské semifinále? Noppert!
10.12.2022, 15:04
Zápisník z Kataru XVII. aneb Penalty? Bono a klid
07.12.2022, 17:17
Zápisník z Kataru XVI. aneb Penalty proti Chorvatům bývají Yoshidné
06.12.2022, 15:38
Zápisník z Kataru XV. aneb Poláci a Senegalci ssé loučí
05.12.2022, 14:39
Zápisník z Kataru XIV. aneb Favorité postupují, USA a Austrálie mají sMolinu
04.12.2022, 14:20
Zápisník z Kataru XIII. aneb Korejská výhra sladší než Ferrero Rochet
03.12.2022, 15:58
Zápisník z Kataru XII. aneb Španělsko jde dál. Japonsko? Ito
02.12.2022, 15:10
Zápisník z Kataru XI. aneb Austrálie předvádí skok daLeckie do osmifinále
01.12.2022, 14:34
Zápisník z Kataru X. aneb Írán a play-off se prostě neReamuje
30.11.2022, 14:44
Zápisník z Kataru IX. aneb S kim chtějí Korejci vyhrávat?
29.11.2022, 13:09
Zápisník z Kataru VIII. aneb Španělsko mířilo za postupem, ale došla mu siala
28.11.2022, 14:16
Zápisník z Kataru VII. aneb Argentina prolomila beton, Poláci byli szczesnější
27.11.2022, 15:37
Zápisník z Kataru VI. aneb Ostrovní týmy? Dest a hrůza
26.11.2022, 15:20
Zápisník z Kataru V. aneb Neymarnější úvod pro Afriku
25.11.2022, 17:51
Zápisník z Kataru IV. aneb Mdloby navas!
24.11.2022, 13:51
Zápisník z Kataru III. aneb Arabové odsaúdili favority ke ztrátám
23.11.2022, 14:01
Zápisník z Kataru II. aneb Asijské země jsou na MS zatím tírány
22.11.2022, 11:30
Zápisník z Kataru I. aneb Představují se Enneři strýčka Homeboye
21.11.2022, 11:30
Africký zápisník VI. aneb Senegalci ukoulibaly dalšího soupeře
05.02.2022, 02:25
Africký zápisník V. aneb Sliby Chibi
02.02.2022, 18:32
Tipy pro sázkaře: Kdo vyhraje letošní Africký pohár?
28.01.2022, 22:37
Africký zápisník IV. aneb Who's not Ghana win?
23.01.2022, 13:54
Africký zápisník III. aneb Nováčci, plnou Barrow vpřed!
22.01.2022, 00:09
Africký zápisník II. aneb Kamerun stále on Fai-r, Alžířané stále Benlemry
17.01.2022, 19:14
Africký zápisník I. aneb V Kamerunu odstartovala Rallye Abou Bakar
13.01.2022, 19:40
Eurozápisník XVIII. aneb Penalty jak z kRicekého přeboru
13.07.2021, 08:41
Eurozápisník XVII. aneb Penalta? Rozhodčí posLar sen
09.07.2021, 12:36
Eurozápisník XVI. aneb InaMorato celé Itálie
07.07.2021, 14:57
Eurozápisník XV. aneb Dánové nejsou žádná neMæhla
04.07.2021, 20:51
Eurozápisník XIV. aneb Takové vyřazení Švýcarů není koSchär
03.07.2021, 14:25
Eurozápisník XIII. aneb Že Anglie doma porazí Německo? Stone se
30.06.2021, 18:24
Eurozápisník XII. aneb QuaSimóndova msta a vražda favorita v MidSommeru
29.06.2021, 17:38
Eurozápisník XI. aneb Nizozemsko de Roonit slzy, "dva nula je dobrej výsledek"
28.06.2021, 16:08
Eurozápisník X. aneb Un cane in Chiesa
27.06.2021, 02:02
Eurozápisník IX. aneb Dramatická Botka za skupinovou fází
24.06.2021, 17:23
Eurozápisník VIII. aneb Ono sa to podá, ty si predsa Foda
23.06.2021, 17:49
Eurozápisník VII. aneb Slunce, Şenol a pár facek
22.06.2021, 18:26
Eurozápisník VI. aneb Francie výhru netreFiola, a Španělé? Olmost
20.06.2021, 15:26
Eurozápisník V. aneb Nuda v céčku? KDepay! Ta přišla až fo den později
19.06.2021, 12:18
Eurozápisník IV. aneb Dánové sahali po výhře, ale na KdBy se nehraje
18.06.2021, 11:52
Eurozápisník III. aneb Slováci zaujímají Pole position
16.06.2021, 14:13
Eurozápisník II. aneb Sterling se uvedl dRaheem gólem, Patrik schickanoval Skoty
15.06.2021, 13:56
Eurozápisník I. aneb Uffff
13.06.2021, 12:41
PODCAST: Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2019
25.07.2019, 20:29
Africký zápisník XXI. aneb NamlSané Alžírsko slaví
21.07.2019, 00:23
Africký zápisník XX. aneb Žádné IgHaló se nekonalo. Maestro, je to zasEtebou
18.07.2019, 08:35
Africký zápisník XIX. aneb Aliou domů, Giresse! Alžírsko Raïsuje na Senegal
15.07.2019, 16:00
Africký zápisník XVIII. aneb Sbohouo Sloni, Bronnjour Tunisko
12.07.2019, 16:55
Africký zápisník XVII. aneb Semifinále jen pro Zwane
11.07.2019, 15:45
Africký zápisník XVI. aneb Maestru Giressemu nikdo neZaha ani po kotníky
09.07.2019, 17:40
Africký zápisník XV. aneb Doktor Kongo chmAtal po výhře, černí Koné jsou venku
08.07.2019, 17:16
Africký zápisník XIV. aneb Překvápko! Další severoafrický erRohr
07.07.2019, 14:48
Africký zápisník XIII. aneb Hakime, Žiyech?
06.07.2019, 16:13
Africký zápisník XII. aneb Favoriti formou nepolíBenin
03.07.2019, 19:20
Africký zápisník XI. aneb Mon Dié! Takhle se Ounas dávají góly!
02.07.2019, 03:02
Africký zápisník X. aneb Jeden gól a už se chipeVezeze
01.07.2019, 16:23
Africký zápisník IX. aneb Střelba jak u Verdonu, ať N'Jie Gold Cup!
30.06.2019, 12:49
Africký zápisník VIII. aneb Pan Tau: Od zítřka nečaruji
29.06.2019, 15:56
Africký zápisník VII. aneb Vítězství Keni pOmolo, alžírský fotbal m'Bolí
28.06.2019, 13:48
Africký zápisník VI. aneb Kongo nemá šAinu, uGandalf Onyango čaroval
27.06.2019, 15:59
Africký zápisník V. aneb Kamerunu stačily dva Banany, Poté přišlo drama
26.06.2019, 15:06
Africký zápisník IV. aneb Tunisané zklaMali, Mauritánci se koupali na Adama
25.06.2019, 16:32
Africký zápisník III. aneb Jak Maroko Horaebníkovi z lopaty uteklo
24.06.2019, 13:50
Africký zápisník II. aneb Mamma Miya! To je začátek turnaje!
23.06.2019, 16:23
Africký zápisník I. aneb Porazit Zimbabwe není žádný mohaMed
22.06.2019, 12:46
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01
Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2017
07.02.2017, 18:18
Africký zápisník XVIII. aneb Egypťané siani neškrtli
06.02.2017, 16:07
Africký zápisník XVII. aneb Hlavně se zase nepřeprAtsuj
05.02.2017, 00:47
APN v cílové rovince: Sedm věcí, na které se zaměřit v bojích o medaile
04.02.2017, 09:35
Africký zápisník XVI. aneb Klasická Ghana in flaGranti
03.02.2017, 09:45
Africký zápisník XV. aneb Burkinský sen o zlatu rozcupován na Hadary
02.02.2017, 13:08
Africký zápisník XIV. aneb Egypt zachránil kouzelný Kokamžik
30.01.2017, 10:30
Africký zápisník XIII. aneb Tunisko dostalo naBanceno, Kamerun se negal
29.01.2017, 13:02
Africký pohár národů 2017 - shrnutí skupin
27.01.2017, 02:06
Africký zápisník XII. aneb Z Egypta zase Salah suverenita
26.01.2017, 16:10
Africký zápisník XI. aneb Sloni, seri-ously?
24.01.2017, 23:41
Africký zápisník X. aneb Kde nic, tunis - vyřazení Alžírska neM'bolhi
24.01.2017, 15:23
Africký zápisník IX. aneb Jde to'o i bez hvězd
23.01.2017, 02:48
Africký zápisník VIII. aneb Egypt nevede žádný Cúperman, ale zatím to stačí
22.01.2017, 15:04
Africký zápisník VII. aneb Další sloní DRCnutí na cestě za obhajobou
21.01.2017, 08:55
Africký zápisník VI. aneb Senegal pálí, kdy se mu zamané
20.01.2017, 13:51
Africký zápisník V. aneb Gabonmá pro nespokojené fanoušky
19.01.2017, 16:59
Africký zápisník IV. aneb Nedám góla, nevyhrayew
18.01.2017, 01:29
Africký zápisník III. aneb Křeček v bílé košili
17.01.2017, 08:24
Africký zápisník II. aneb Tunis pálených šancí
16.01.2017, 11:34
Africký zápisník I. aneb Burkina vyfasovala bod, jako všichni ostatní
15.01.2017, 16:46
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41
Brazilský zápisník XXV. aneb Bez rváče nejsou koláče
14.07.2014, 12:53
Brazilský zápisník XXIV. aneb Olá, Brasil14!
13.07.2014, 10:39
Brazilský zápisník XXIII. aneb Dvojí tváře nejrozkvetlejších tulipánů
10.07.2014, 12:01
Brazilský zápisník XXII. aneb Sedm kulí do Scolariho žákajdy
09.07.2014, 10:58
Brazilský zápisník XXI. aneb Keylor Navas vs. the World
06.07.2014, 12:45
Brazilský zápisník XX. aneb Návraty do roku nula
05.07.2014, 11:49
Brazilský zápisník XIX. aneb Argentině drogy, USA doping
02.07.2014, 11:58
Brazilský zápisník XVIII. aneb Důstojná africká loučení
01.07.2014, 15:55
Brazilský zápisník XVII. aneb Mistrovství závěrečných zvratů
30.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník XVI. aneb Jak básníci přicházejí o iluze
29.06.2014, 15:38
Brazilský zápisník XV. aneb This Time For Africa
27.06.2014, 11:51
Brazilský zápisník XIV. aneb Argentina póózor, Francie pohov!
26.06.2014, 16:16
Brazilský zápisník XIII. aneb Opakování matka moudrosti
25.06.2014, 16:41
Brazilský zápisník XII. aneb Mít Robbena není Fer
24.06.2014, 15:51
Brazilský zápisník X. aneb Balkánská kletba po bosensku
22.06.2014, 11:18
Brazilský zápisník IX. aneb Kafe a pět croissantů ke snídani
21.06.2014, 15:04
Brazilský zápisník VIII. aneb Návrat národního hrdiny
20.06.2014, 14:51
Brazilský zápisník VII. aneb Král je mrtev, ať žije král?
19.06.2014, 15:01
Brazilský zápisník VI. aneb Plná ruka žolíků
18.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník V. aneb Den plný kontrastů
17.06.2014, 15:59
Brazilský zápisník IV. aneb Nic není zadarmo
16.06.2014, 10:20
Brazilský zápisník III. aneb Soumrak konzervativců
15.06.2014, 12:41
Brazilský zápisník II. aneb Jak větrné mlýny Španěly semlely
14.06.2014, 16:27
Brazilský zápisník I. aneb Velké oči Nika Kovače
13.06.2014, 16:06

Komentáře (150)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1. za postup Alžírska

Reagovat
smazaný uživatel

Co si myslíte, že ještě může předvést ten Ameobi?

Reagovat
smazaný uživatel

Shola nic.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
fantomas

Reagovat
tomasinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Ale podle me muze byt hodne platny.

Reagovat
Side

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Swarley

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
wild

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

TOP

Reagovat
Jesse Pinkman

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Cpt?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Svatej

Něco mi uniklo ?

Reagovat
rufus

Reagovat
Error

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
miky10

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Shola nic.

Reagovat
smazaný uživatel

Nhola sic.

Reagovat
fenixLFC

tomu sa vravi smola

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tady se řehoceš a nahoře ti to k smíchu nebylo? hmm, ty seš dobrej pacient

Reagovat
smazaný uživatel

bylo mi ho lito, ty paciente

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheAdy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheAdy

Reagovat
cetto

Ale tak aspon OT by si to zasloužilo

Reagovat
j_mrazik

Taky se vám zdá, že skoro nikdo z PL nehraje dobře? Nebo se to zdá jenom mně?

Reagovat
cetto

Na Messiho nemaj no..

Reagovat
terry

Suarez.

Reagovat
JacoBee

1 z kolika desíte hráčů...bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je hlavně kravina tohle vymezovat podle ligy ... Jinak krom Suareza nehrají vůbec špatně třeba van Persie, Oscar, Giroud zahrál parádně, Hazard herně úplně nezáří, ale své chvilky taky ukázal ... Pak třeba Yaya nebo Bony taky nehrajou zle, ale říkám, soudit podle ligy není moc šťastny měřítko.

Reagovat
j_mrazik

Já si právě říkám, že tihle hráči prostě často bývávají po konci sezony vyšťavený. Ale tak to platí pro skoro všechny top týmy z kvalitních lig, který se dostaly navíc daleko i v pohárech.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě, je to jak říkáš a proto mi nepříjde moc směrodatny posuzovat výkony hráčů podle lig, v jakých hrají. Když to tak vezmeš, tak nároďák Španělska je složen především ze španělské ligy, konkrétně jasná převaha hráčů z dua Real-Barca ... a mají po 2 zápasech skóre 1:7 a nedali jedinej gól ze hry, všichni hráli otřesně. A všeobecně se zkrátka nedá říct, že hráči té a té ligy hrají parádně zatímco té a té otřesně, takhle se to fakt posuzovat nedá

Reagovat
kiwwi

vsak hraci PL su druhi po BL co sa tyka golov a asistencii myslim

Reagovat
smazaný uživatel

ty už raději nemysli...

Reagovat
smazaný uživatel

ani né

Reagovat
smazaný uživatel

Ruiz

Reagovat
smazaný uživatel

na MS žádný kluby z PL nehrajou ne?

Reagovat
oddy

on psal něco o klubech?

Reagovat
smazaný uživatel

psal o PL, v PL hrají kluby

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

achjo...

Reagovat
Swarley

pár by se jich našlo, takovej Kompany nehraje špatně, tradičně

Reagovat
Usty

Myslím, že remíza A Seleccao špatnou výchozí pozici rozhodně dává..:/

Reagovat
fantomas

"až tak".. mohlo by to bejt horší

Reagovat
Usty

Pan slovíčkař :o

Reagovat
smazaný uživatel

To ne, ale Ghana ukázala, že dopředu umí a Portugalci už druhej zápas dokázali, že dozadu neumí a dopředu se jim nechce. Věřim, že Portugalci s Ghanou prohrajou.

Reagovat
madridcan

Hlavny problem Portugalska je v discipline a klasicke spoliehanie sa na Ronalda. Beto mi vcera neprisiel ani trosku isty. Alves to je dement to skoda hovorit. Fakt si neviem predstavit v akych podmienkach tam hraju, ale v klucovom okamihu sa tam hra na psa a po chvili sa spamata tak, ze zacal pod styroch cuvat, aby nastavil ofsajdovu pascu....tak toto sa nemoze stat ani v okrese v gronskej lige. Paradoxne hral Costa dobre, takze Pepe az na tolko nechybal, ale samo o sebe je to hrac, ktory je uplne inde ako COsta a bol by nebezpecnejsi aj pri standartkach. To je zas ta demencia z prveho zapasu, ktora im ,,zabezpecila" to uzasne skore, ktore maju teraz.

Kapitola sama o sebe je Ronaldo. Cely tim moze vyhlasovat a tapkat sa po pleci, ze je 100% fit. Lenze realita na ihrisku je bohuzial pre Portugalsko ina. Zo zaciatku si tam este mohol dovolit vyskolovat styroch hracov, ale postupne odchadzal a uz na konci prveho polcasu bolo vidno, ze je zrely na vystriedanie. Takto si hraca, ktory je zdravotne absolutne v poriadku. Ale ja som uz pred MS pisal, ze velmi vela od neho tieto MS necakam(skor vo Francuzsku) a ked bude dalej riskovat, tak to zacne byt aj problem Realu, co ma bude srat omnoho viac.

Dalsia vec-Bento si mysli, ze mu rovnaky kader bude fungovat vecne...ako na Eure? Moutinho a Veloso mi pridu, ze hraju uz len kvoli nemu a Meireles tam uz asi absolutne nema co robit. Jedine ak maskota. Eder ako sa mi v prvom zapase relativne pacil, tak dneska posobil tazkopadnejsie ako Crouch s Adebayorom dokopy.

Cristano moze byt sklamany a na EURE 2004 asi plakal preto, lebo vedel, ze s cim to bude v buducnosti hrat. Portugalsko bez utocnika nikdy nic nevyhra a Ronaldo sa moze aj potrhat.

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavní problém Portugalska je, že je to desetimilionová země, která se počtem obyvatel může měřit leda tak s Českem nebo Řeckem a pokud jim vypadne pár hráčů, nejsou schopni je adekvátně nahradit. Chybí jim brankářská jednička, zranil se Coentrão, nehraje Pepe, totálně z formy je Moutinho, napůl zraněný je Ronaldo, který se pořádně ani nemůže rozesprintovat, mají zraněné dva hlavní hrotové útočníky, žaslotně hraje Nani atd. Není v jejich možnostech toto řešit. Oni pokud se jim sejde forma klíčových hráčů a vyhnou se jim zranění, můžou konkurovat téměř komukoliv, ale za této situace ne. Portugalsko není Španělsko, kde vypadne Xavi a může hrát Koke, Německo, kde se zraní Reus a na střídačce je Podolski, Schürle, může tam hrát i třeba Özil, byť je to jiný post atd. Oni tu základnu hráčů a šířku kádru mají dost omezenou.

Reagovat
smazaný uživatel

co potom 3,2 milionova Uruguay a 4,5 milionova Kostarika?

Reagovat
CubONE

Videl si ako hral Uruguaj bez Suareza. Zranit sa im aj Cavani, tak ani neprelezu stredovu ciaru.

Reagovat
kiwwi

a co Belgicko?

Reagovat
smazaný uživatel

Jak by hrála Uruguay, kdyby jí chyběl Muslera, nejlepší stoper, nejlepší obránce hned po tom stoperovi, měla zraněné dva útočníky + největší ofenzivní hvězdu a totálně z formy většinu zálohy?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nevim, me proste prijde ze pocet obyvatel neni relevantni - Cina nebo Indie na MS vubec nejsou. Rozhodne to neni hlavni problem.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to ale dost zásadní věc, co se týče schopnosti nahradit dané hráče, protože to dost úzce souvisí s hráčskou základnou.

Reagovat
-Carles-

Alebo Chorváti 4,3.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale tady šlo o to, že takové země se nejsou schopné vypořádat s rozsáhlými absencemi. Kdyby Cchorvatům odešli 3 útočníci, 3 obránci, brankář a celá záloha bylo úplně mimo formu, taky by to nedokázali řešit. Stejně jako Uruguay, Kostarika nebo kdokoliv, kdo se pohybuje v techto relacích co do počtu obyvatel. O to tady jde...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ohromná sranda...

Reagovat
smazaný uživatel

portugalsku ale svita na lepsie casi : Andre Gomes , Joao Cancello , Ruben Vezo , Tiago llori , William , Bruma , a dalsi .

Reagovat
smazaný uživatel

Neřekl bych, že svítá na lepší časy, protože hráče jako jsou Pepe, Coentrão nebo Cristiano Ronaldo jen tak nenahradíš, nicméně na tom nebudou úplně špatně. Nikdy na tom ale nebudou tak jako ty top velmoci, aby mohli najít adekvátní náhradu za třeba 4 nebo 5 hráčů optimální základní sestavy.

Reagovat
smazaný uživatel

OT anketa: Kdo a aky laptop pouziva ? Compaq PresarioCQ57

Reagovat
smazaný uživatel

nabuchana masina, ale za tie peniaze by som to aj cakal

Reagovat
smazaný uživatel

NTC QuattroRCS24

Reagovat
smazaný uživatel

ta zostava vyzera luxusne

Reagovat
smazaný uživatel

Mám ho necelý rok a zatím 100% spokojenost. Akorát mi nefunguje mikrofon od jisté aktualizace win8 a ještě se mi to nepodařilo vyřešit.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

k tomu slimanimu, neviem, či to bolo len pomalosťou stopérov, ale pripadá mi, že je aj dosť rýchly, a dosť kolegiálny, koľko útočníkov by z tej pozície nahrávalo?

celkovo tá ich ofenzíva radosť pozerať, zatiaľ predviedli viac než obaja juhoamerickí giganti

verím v postup

Reagovat
domingo

Je vybornej, uz ve Sportingu na jare byl. Fakt posledni dilek do ty jejich skladacky, komplexni, sikovnej utocnik, doporucoval jsem se na nej zamerit uz pred MS

Reagovat
nemanja
Reagovat
smazaný uživatel

Za vypadnutí Portugalska jsem moc rád, čistě z klubovýho hlediska je to asi ta nejlepší věc, co se mohla přihodit. Ronaldo teď bude mít hafo času na to, aby se dal před novou sezonou dohromady, protože i včera bylo vidět, že prostě 100% zdravý není.

Reagovat
fantomas

Však ještě nevypadli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ale aj tak je moc rád

Reagovat
smazaný uživatel

v našich srdcích už ano

Reagovat
LAM

Otázka zní jak na tom bude teď.Před timhle zápasem měl 6 dní odpočinku ale teď nebude mít ani tři zápasy a zvlášť když se hrálo v tom dusnu.Pokuď hraje se zánětem dál tak si může hodně uškodit.

Reagovat
smazaný uživatel

z čistě klubového hlediska by mohlo vypadnout Chorvatsko

Reagovat
smazaný uživatel

Jono, aby nám všem mohl Pérez vypálit rybník a přivést Kovačiče.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Ten Berdych je hroznej kokot. Snad poletí už teď.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč by měl letět? Pohodové vítězství...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak když sem to psal, tak se zrovna Hanescuovi podařilo uhaluzit ten první set, tak sem se jen zasnil...

Reagovat
Svatej

co udělal?

Reagovat
smazaný uživatel

Psal sem to potom, co se snažil naprosto zbytečně narvat míček do Hanesca, netrefil ho, míč letěl do autu a ten blbeček se pak ještě hádal s rozhodčím, že to Hanescovi škrtalo nohu.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Sázka na Berdycha 3:0 lost - chcípni ty debily zasranej

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko je neskutocne slabucke. Bez Pepe a Coentraa podpriemerna obrana, priemerna zaloha, utocnici nic moc. CR nema sancu vyrazne uspiet s timto teamom. A zbytocne ho niekto kritizuje ked mu nema kto poriadne prihrat, vytvorit volny priestor.

Reagovat
Lacko_Boh
Reagovat
smazaný uživatel

I kdyby se vykoupal ve vaně brindzových halušek, tak budou na Slovensku stále stejní retardi

Reagovat
Lacko_Boh

Řeřicha

Reagovat
LAM

Ghana by mohla Portugalsko slušně fyzicky přejet.Už proti Německu ukázali že jsou na tom dobře a Portugalsko bude mít po tom zápase v Manaus jen tři dny na oddych.

Reagovat
Darren Fletcher

skurv,,,portugalsko, tri tikety mi na nich viseli a takto ma nasrat hned rano

Reagovat
smazaný uživatel

Překvapivě? Neviditelný? To mi k Dempseyho včerejšímu výkonu tedy moc nesedí. Dempsey hrál skvěle a vyloženě si vodil obranu Portugalců, která mě teda hodně zklamala. Dempsey není zrovna sprinter, ale stopeři Portugalska se s ním nemohli vůbec rovnat. Johnson rovněž super výkon.

Reagovat
fantomas

No na určitý pasáže se prostě vytrácel, což bylo ale logický, jak tam vysvětluju.

Reagovat
smazaný uživatel

Já nevím no, mě se naopak zdálo, že USA hráli velice dobře kombinačně, rychle měnili strany útoku, dávali chytré přihrávky do ulic za obranu, vše doplněno o pěkné projektily z dálky. Zkrátka Dempsey podal hodně kvalitní výkon a jen mě zaskočilo, že jsi ho vybral "překvapivě".

Reagovat
fantomas

No překvapivě možná pro někoho, ne pro mě.. přirozeně. Třeba Johnson a Jones právě byli víc na ráně podle mě.

Reagovat
fantomas

Ta Chile ...se toho zlozvyku asi nikdy nezbavim

Reagovat
Godwinson

Trochu skoda toho vyhlavickovani Mandiho z brankove cary, Korejci byli schopni je jeste prejet. Ale Alzirsku jsem to pral, takze nic proti nicemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Korea si to prohrála v prvním poločase ve druhém už Alžírsko docela válcovala a takové ty kecy, že to Alžírsko už vypouštělo jsou směšné. Jinak rozhodčí zase bída jasné dvě penalty a nic hlavně, že na jiné se nadává a tady za úplně stejnou chybu nic. A jinak do počtu jsou zatím tak možná Rusové, kteří hrají úplné prd a to hlavně herně to jen tak pro jednoho rusofila viz ten váš podcast.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo, jak vypadá tabulka nejlepších gólových nahrávačů tohoto MS a celková historická tabulka? Podle mě celkem důležitá statistika a zatím jsem ji nikde neviděl.

Reagovat
LAM

To asi nebude.Podle mě je to škoda protože asistence má dost podobnou váhu jako goly.Ale dnes je hlavní hrdinou vždy střelec.

Takovej Xavi má za Barcu asi 165 asistencí (chtěl bych vidět kolik jich má Pirlo)ale Messi jich má už 135.Docela se těšim až si jednou pustim jeho goly a asistence najednou-Na celej večer

Reagovat
Talker

Tak Pirlo hraje výrazně hlouběji než Xavi, takže je to logické, že těch asistencí bude mít méně. Třeba takový Mata jich má 115 ve 26ti letech...

Reagovat
Atlético de Madrid

Tabulku nahravačů aktuálního MS máš tady, jen si to dej seřadit podle asistencí:

http://www.whoscored.com/Regions/247/Tournaments/36/Seasons/3768/Stages/9079/PlayerStatistics/International-FIFA-World-Cup-2014

Co se týká historický, tak tam je to těžko určitelný, protože Opta má data jen od roku 1966. Nicméně se ví, že Maradona, Pelé a Seeler mají 8, což by mělo být nejvíc. Aktuálně je nejlepší Schweinsteiger se šesti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, díky oběma.

Reagovat
Pigeon

Jak tak poslouchám podcast... dobrá práce. Jen ze zajímavosti, možná jste to už tady řešili hodněkrát, tak se omlouvám, ale práce na eurofotbalu je pro redaktory nějaká "bokovka", koníček, nebo má ten web takový potenciál a dá se to dělat na plný úvazek?

Reagovat
smazaný uživatel

PJ a Kily na plný úvazek, zbytek vedlejšák. Alespoň takhle to bylo nedávno.

Reagovat
smazaný uživatel

http://iqtestzdarma.cz

Udělejte si ho někdo prosím, já měl 128, snad nejsem největší hlupáček tady..

Reagovat
smazaný uživatel

Tyhle internetové kvízové IQ testy nemají žádnou vypovídací hodnotu.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak. Je rozdíl, jestli takový test vyplní patnáctileté de facto dítě nebo šedesátiletý člověk. Nemá to prakticky žádnou vypovídající hodnotu. Výjde jim sice stejné iq, pokud budou mít stejně správných odpovědí, ale ve skutečnosti mají iq úplně jiné. Pokud si chce někdo udělat relevantní iq test, měl by si zajít do pedagogicko-psychlogické poradny. Nejvíc mě baví, jak pak každý chodí a machruje, že má iq 130, 140 a já nevím kolik, přitom průměrné iq ve společnosti je údajně 90-110 a v tomto rozmezí se prý pohybuje více než dvě třetiny populace.

Reagovat
domingo

Hlavne cely koncept IQ naprosto postrada smysl, jakmile clovek vyroste z vyvojove faze mozku, protoze IQ je pomer fyzickeho a mentalniho veku (ve smyslu schopnosti reseni problemu). Tj. desetilete dite, ktere umi resit problemy na urovni dvacetileteho cloveka, bude mit IQ 200, pokud by ale IQ 200 mel ctyricetilety chlap, tak je senilni. Tyhle testy ma smysl delat na zakladce, nez clovek dojde do puberty.

Ja mel treba v 11 letech IQ asi 150, ted je mi skoro 26 a logicky ho budu mit vyrazne nizsi, coz ovsem neznamena, ze bych zhloupnul.

Druha vec je, ze je to relativni hodnota, ktera se upravuje tak, aby spolecensky prumer byl vzdy 100.. takze asi tak.

Reagovat
smazaný uživatel

To je druhá věc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak samozřejmě, já na to jen někde narazil a ze zvědavosti jsem to sdílel. Není to tak, že bych to bral nějak výrazně v potaz, ale mozek jsem si trochu procvičil, zrovna tenhle test fakt není na nějaké úrovni větší.

Reagovat
Darren Fletcher

"pokud by ale IQ 200 mel ctyricetilety chlap, tak je senilni"

toto mi vysvetli

Reagovat
smazaný uživatel

133 IG

Reagovat
smazaný uživatel

Portugalsko konci ... To by bylo velke wtf kdyby zapas USA - Nemecko skoncil jinak nez remizou..

Reagovat
Counter

3:0 pro Španěly jsem tuším tipoval, profi účast na podcastu

Reagovat
fantomas

To sme tipovali snad všichni

Reagovat
Counter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele