Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi

03.07.2018, 13:05
Názory a komentáře
Dlouho to vypadalo na další senzaci, a že Japonci favorizované Belgii zle zatopili! V repertoáru ovšem zjevně nemají ty pro dnešní dobu nutné taktické znalosti, jimiž oplývá třeba Írán nebo Uruguay. Nedokázali se soustředit na bránění ani při závěrečném rohu, který nakonec i vinou chybného postavení Hotaru Yamaguchiho skončil gólem na 3:2. Do čtvrtfinále míří vedle Belgičanů i Brazilci.

Ještě, než se pustíme do rozboru obou utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Ruského zápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) A zase ten Neymar. O kom se nemluví, ten nikoho nezajímá. Z tohoto pohledu útočník Paris Saint-Germain zajímá skoro všechny. I po čtvrtém utkání Brazílie na šampionátu se totiž nejvíc mluvilo zase o Neymarovi.

Je to skvělý fotbalista, ale rád ho mít prostě nemůžu - takhle zní typická věta, která létá z klávesnic novinářů, bývalých fotbalistů i fanoušků po sociálních sítích. Brazilské číslo 10 zkrátka ke svému nespornému fotbalovému umu přidává i stránku, bez které bychom se na hřištích obešli.

Brazilský ofenzivní tahoun je buď fotbalista s nejnižším prahem bolesti v galaxii, nebo je to jednoduše a prostě simulant. Jeho herecké vložky, úpění a kotrmelce by sice obstály u zkoušek na DAMU, při fotbalovém utkání ale zamrzí - zcela totiž zastiňují Neymarovo fotbalové umění, které je jinak nesporné.

A prokázalo se to i proti Mexiku. Ze dvou brazilských branek jednu dal, podílel se i na trefě střídajícího Roberta Firmina, připsal si sedm střel, z toho čtyři na branku. Hrál aktivně, zaměstnával defenzivu Mexičanů a byť možná Brazílie stále nepřipomíná ten suverénní stroj, který by z ní chtěli fanoušci mít, v klíčových momentech zkrátka zatím Kanárci fungují na výbornou. A to je i Neymarova zásluha.

2) Hlavní roli však proti Mexiku Neymarovi sebral někdo jiný. A tím nezdvořákem byl jistý pan Willian. Ano, ten Willian. Ten Willian, který proti Kostarice musel o půli ze hřiště, protože za 45 minut nevymyslel naprosto nic. Ten Willian, který se do setavy vrátil jen proto, že jeho náhradník Douglas Costa, který jinak hrál výborně a své místo by jistě zpátky hráči Chelsea nepřepustil, se zranil a turnaj pro něj skončil.

Tak tenhle Willian byl proti Mexiku dost možná nejlepším hráčem na trávníku. Vytvářel šance, létal po lajně jako čamrda, skvěle si ťuknul míč s Neymarem při jeho gólu a byl úspěšný v osobních soubojích. Křídelník londýnského klubu ukázal, že když má náladu, dovede být rozdílovým hráčem. Obzvlášť ve srovnání s jeho výkony v základní skupině působilo jeho galapředstavení proti Mexičanům jako den a noc.

3) Malý otazník se vznáší nad útokem. Na duel s Belgií, který nyní Brazilce čeká, je třeba zvolit správného šutéra. Otázkou je, kdo by to měl být. Indicie směřují ke jménu Gabriel Jesus. Forvard Citizens zatím naskočil v základní sestavě ve všech utkáních šampionátu, navíc odehrál značnou část kvalifikace, a Tite se zřejmě bude držet starého známého rčení, že vítězná sestava se nemění.

Mladý talent má však na soupisce kanárků zdatného konkurenta. Tím je Roberto Firmino. Ten zatím pokaždé, když na hřišti z lavičky vstoupil, hru oživil, a ve včerejším duelu si stejně jako proti Kostaričanům ve skupině připsal i branku. Na rozdíl od Gabriela, na jehož gólovém kontě svítí nula.

Právě Firminova vyšší produktivita a navíc možnost obnovení exliverpoolské spolupráce s Coutinhem je důvodem, proč někteří fanoušci vyzývají brazilského trenéra k tomu, aby se pro změnu na postu devítky rozhodl. Na obranu dosavadního startéra je ale třeba uvést, že na hřišti odvádí spoustu černé práce a rozhodně si na šampionátu nevede špatně.

Protiargument však může znít, že za hrotového útočníka mluví především góly. A ty zatím dává na MS Firmino. Uvidíme, který pohled v brazilském táboře převládne.

(jp)





1) Martínez takticky opět nepřesvědčil, ale uznání stejně zaslouží. Pokud šla Belgie do tohoto utkání s jakýmkoliv konkrétním plánem, je pravděpodobné, že ho Japonci v určitém bodě rozmetali na kousíčky. Z předváděného projevu mohl vypadat zhruba takhle: stopeři, a především Kompany, budou mít na starosti vertikální rozehrávku + De Bruyne to bude hrát hodně odzadu, aby svým pohybem vylákal záložníky soupeře a udělal prostor pro Hazarda.

Inu... spíš ne. De Bruyne byl po většinu první půle uzavřen mezi Osaka s Kagawou a ani konstruktivní stopeři si s vířivým pohybem svých soků úplně nevěděli rady. Krajní beci víc kazili než cokoliv jiného a Meunier ani po několika diagonálách pro Nagatoma nezačal projevovat jakýkoliv vážný zájem na bránění. Oba japonské góly opět názorně ukázaly, jaké mezery mají Belgičané dlouhodobě v dovírání prostoru mezi obrannou a záložní linií. A standardky? De Bruyne to kope stabilně dobře, ale po první vyhrané hlavě se vždy v celé nahotě ukazuje koučova neochota připravit jakékoliv vzorce, když prakticky nikdo po druhém míči neskáče.

Belgie prostě není dobře trénovaným mužstvem, a na to téměř jistě dříve nebo později dojede, ovšem co se bývalému stratégovi Evertonu musí nechat, to jsou citlivá střídání. Carrasco byl v ofenzívě a na míči nejhorším Belgičanem, takže si stažení ve prospěch Chadliho jistě zasloužil. A Fellaini sám o sobě znamenal vesměs plán B, protože jeho výška a důraz ve vápně musely na nepříliš vzrostlé, a především čím dál slabší, unavenější Japonce platit. Což se potvrdilo...

2) Výjimečně jsme přihlíželi kvalitní hře útočníků na obou stranách. Přitom se jednalo o příspěvky dosti rozdílných charakterů a ve výsledku pěkně komplexní potěšení. Yuya Osako v podstatě navázal na nedávné výkony Yussufa Poulsena i Edinsona Cavaniho - stejně jako dánský wide target man sbíral míče ze vzduchu a držel je nahoře i v hloubi pole pro spoluhráče, obdobně jako uruguayská modla se potom rval dozadu a neštítil se ani obranného zákroku. Jediné, co mu chybělo, bylo větší přesvědčení ve finální třetině, koncovka.

Romelu Lukaku potom odehrál slabší první poločas oproti svému vysokému standardu ze skupinové fáze - Shoji se mu lepil na tělo, nedal mu dýchnout a vyrovnal se mu i čistě fyzickou sílou (nebo to tak alespoň působilo), předvídavý Yoshida ho potom několikrát předskočil a nepustil ho tak do koncovky či vůbec k balonu. Po přestávce se už ovšem Lukaku do hry dostával více, jak se Japonci postupně vyčerpávali, a jeho příspěvek rozhodující brance bez dotyku balonu by se měl žáčkům promítat do zblbnutí jako příklad inteligentního pohybu forvarda bez míče. Lukaku měl postupně vlastně dokonalý přehled o pohybu Meuniera na jednom křídle i Chadliho na křídle druhém, a za to samotné zaslouží absolutorium.

3) Japonci dohrávali navýsost sympaticky, ale též... inu, naivně. To se holt nedá nazvat nijak jinak, a je to pozoruhodné, že takovým způsobem dojížděli utkání vyřazovací fáze zrovna Japonci, kteří si byli schopni proti Polákům poslední čtvrt hodinu podávat balon kolem dokola bez valného smyslu a úmyslu. Tentokrát se dopředu tlačili ve větším počtu i s větší urgencí než Belgičané za stavu 2:0, 2:1 i 2:2... bez jakéhokoliv přizpůsobení, zdržování, uklidnění. Pouze zhruba mezi 75. a 85. minutou byli schopni hru jakž takž zpomalit, podržet déle balon a vyvést nabuzené Belgičany trochu z rytmu, až to ke konci zápasu vypadalo, že po vystřídání dvou kompletně vyflusaných hráčů budou Japonci schopni vše dovést do prodloužení. Ovšem pak přišel další taktický zkrat: pět borců vyslaných kupředu na útočný roh není zas tak moc, ovšem nerozehrát ho nakrátko v dané chvíli znamenalo holý nesmysl. Potom už se jednalo v první řadě o koncert De Bruyneho, Meuniera a Lukakua, jež se konečně vyšvihli.

(td)

Autor: Jan Pikous, Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01

Komentáře (177)

Přidat komentář
pepinho2

Reagovat
smazaný uživatel

skvělý nadpis..ale ještě jste před to mohli hodit Inuiho:

"Inui.... Chybami se člověk Yamaguchi!"

Reagovat
burinka

ta třeba pro mě je tenhle titulek (sežerte mě, debílci) naprostý dno

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo by mal debilkom ten, čo má iný názor?

Reagovat
burinka

přílišný prosazování né zas tak odlišnýho názoru (v tomhle případě slovčkaření,jestli mi nerozumíš, čobole) vnímám jako debilní kverulaci. samozřejmě narážim na slovo titulek, ne na můj názor. což je z mojí formulace celkem zřejmý. teda pro debílky asi ne e

Reagovat
Frantszek

Úplně jsi to degradoval tím "zřejmý." Zřejmé by se hodilo více.

Reagovat
smazaný uživatel

Urážky ako argumentačný faktor...

Reagovat
burinka

Urážky jsou jen pro dokreslení toho, že že seš dementek. Argumentaci jsem vkusně oddělil, řekl bych.

Reagovat
Baronne

Seš čůrák, řekl bych.

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JohnKoul

Reagovat
burinka

alespoň v tomhle sem zapadam

Reagovat
burinka

Samozřejmě reakce na Baronneho

Reagovat
Baronne

<3

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduju te uz par dni, a delas evidentne vse proto, aby ses do toho jejich tymu dostal taky, ze?

Reagovat
smazaný uživatel

masopust pls

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, o cem tocis, ale klidne

Reagovat
smazaný uživatel

už zase další Masopust?

Reagovat
Bakary3

Jojo, to bylo vtipný tak před dvěma rukama...

Reagovat
Hokaido

Reagovat
smazaný uživatel

Teď jsi na to kapl

To ses kvůli tomu zaregistroval, abys to sledoval?

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, abych diskutoval. A tohle se nabizelo

Reagovat
andrew96

Sleduju ho užpár dní, a dělá evidentně vše proto, aby se dostal do tvého týmu.

Reagovat
db18

Reagovat
TheTopFootbaler

Nadpis fajn, ale možná se nabízely lepší alternativy, nebo mi ta jména aktérů aspoň na první pohled tak přijdou.

Článek jako vždy excelentní.

Reagovat
Rudnevs

Zaujímavé je, že súhrn prvého zápasu písal Pikous, súhrn druhého Daníček a ako autor je nakoniec napísaný Ustohal.

Reagovat
fabec1222

pač se styděj za nadpis, tak to hodili na někoho jiného

Reagovat
Counter

Usty to tak dělá schválně, aby měl co největší provize.

Reagovat
Usty

attention whore a žoldák

Reagovat
Counter

Reagovat
zlatan-legend

Ty vole. To je normální zpravodajské dno!

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle článek nemá se zpravodajstvím nic společného, tohle je publicistika.

Reagovat
kaaspis

Reagovat
smazaný uživatel

Neprestal jsi psat po tom vcerejsku, jo?

Reagovat
smazaný uživatel

By mě Ustohal zmlátil potěhem, kdybych se na to vybod.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší na diskuzích je, že kdejaký hlupák má možnost se kriticky vyjádřit k věci, které by sám nebyl schopen...

Reagovat
zlatan-legend

Hmm, na základě příspěvku takto zanalyzovat schopnosti člověka, kterého vůbec neznáš. Ba co víc, určit mu i diagnózu. Gratuluji, statut hlupáka si zasloužíš hlavně ty

Reagovat
smazaný uživatel

Hrdina Neymar

Reagovat
Frantszek

Neymar buzna posra.á

Proč se konečně netrestají tyhle simulace nějak přísně. Vždyť to ten smrad rozmazlenej bude dělat pořád a ještě víc. Hlavně že má na každej poločas každého zápasu jinej účes.

Reagovat
langosh

Po tom prvním účesu si musel dát jinej, protože byl všem pro smích.

Reagovat
Frantszek

myslel si, že diváky oklame a nepoznaj ho

Reagovat
smazaný uživatel

ubližuje svým chováním a účesy někomu? ne. tak už mu dejte konečně pokoj

Reagovat
Frantszek

kamarád do sprchy

Reagovat
pobody's nerfect

sice dal Firmino první gól na turnaji, ale i tak by měl dostat příležitost od začátku, myslím, že by byl nebezpečnější než Jesus

Reagovat
Rudnevs

V japonských médiách koluje, že by sa novým trénerom japonskej reprezentácie mohol stať Jürgen Klinsmann.

Reagovat
Frantszek

Docela nefér vůči tomu, co dosáhl dosavadní trenér. Pokud tedy nekončí sám.

Reagovat
Rudnevs

Od začiatku bolo v pláne, že Nishino sa po WM vráti späť na pozíciu techinckého riaditeľa...

Reagovat
Counter

To bych Japoncům nepřál.

Reagovat
Rudnevs

Prečo?

Reagovat
Counter

Američani ho za jeho působení u jejich repre nemůžou vystát.

Reagovat
garruklol

Proc ho nemuzou vystat?

Reagovat
Counter

Protože pod ním šli výsledkově i herně hrozně dolů, až to teď vygradovalo neúčastí na MS.

Reagovat
Rudnevs

Pri reprezentácii USA taktiež nebolo všetko len zlé (keď už, tak skôr ten jeho angažmán v Bayerne sa dal označiť ako prepadák), pozdvihol to tam a svojou revolúciou posunul americký “Soccer” ďalej, ale je fakt, že ku koncu sa mu tam už nedarilo a vyhadzov prišiel zaslúžene...

V nemeckej reprezentácii sa ale Klinsmann ukázal ako ideálny človek, ktorý prišiel s inováciami, ktoré Nemecko potrebovalo a navyše vytvoril schopní tím ľudí, ktorí to dokázali viesť i po jeho odchode a Klinsmann, hoci tam v tej dobe už nebol, má zásluhu i na WM 2014, čo potvrdil i Joachim Löw.

Reagovat
Counter

S takovou se ale spíš hodí do role jakéhosi manažera, ne přímo reprezentačního kouče.

Reagovat
Rudnevs

To asi súhlasím, v nemeckej reprezentácii sa za Klinsmanna o taktiku staral najmä Löw... Klinsmann bol ten, čo to celé začal, priniesol čerstvý vzduch, pozitívnu atmosféru, nové metódy, vedel ten tím namotivovať a nájsť do trénerskeho tímu schopných ľudí. Každý robil, to čo vedel a dokopy vytvorili skvelý tím a skončilo to “letnou rozprávkou”.

Preto i teraz dúfam, že ak prevezme to Japonsko, tak bude mať po ruke i nejakeho schopného asistenta - podobného, akým bol vtedy Jogi... Každopádne to spojenie by bolo minimálne pre mňa parádne, Klinsi je môj obľúbenec a Japonsko je pre mňa sympatická krajina.

Reagovat
Inter Eterno Amore

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Wenger?

Reagovat
Rudnevs

To by bolo taktiež sympatické riešenie...

Reagovat
kaaspis

A mexiko zase venku po osmifinále

Reagovat
Acrocephalus

ale se ctí, bude se na ně vzpomínat jako na ty, co zatopili Němcům a vlastně způsobili jejich pád

Reagovat
FC Porto FC

Teď už Belgii přát nebudu! Škoda Japonců

Reagovat
smazaný uživatel

bez Vokyho přízně jsou Belgičani v háji

Reagovat
FC Porto FC

Reagovat
mesyas

Měli to zabetonovat japonci ale chápu že oproti hlavu vyšším hráčům se špatně betonuje

Reagovat
verv

Bylo na blití to, co předváděli Brazilci od nějaké 65. minuty. Jestli se od té doby hrálo tak polovinu času, tak je to moc. Silva leží půl metru od autové čáry, 2 minuty se nehraje, on potom vyskočí a jde zase do hry. O Neymarovi škoda mluvit, 3 minuty se nehraje (přitom ležel mimo hřiště), svíjí se tam jako by do něj pouštěli 220V a jak se začne hrát, tak je najednou zpátky ve hře. Tohle by se dalo jakž takž pochopit když outsider brání výsledek proti favoritovi, ale že to má zapotřebí tak silná repre jako Brazílie fakt nepochopím. V kontrastu s tím naprosto fantastičtí Japonci, kteří i za stavu 2:0 hrajou dopředu a za celou dobu tam od nich nebylo jediný polehávání, otálení s rozehrávkou standartky atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bakary3

Neymar je ostuda fotbalu a jemu podobní to samý..

Normálně bych to asi nevyslovil, ale jemu bych fakt přál, aby mu někdo pořádně naložil.

Škoda, že mu v prvním zápase Behrami ten kotník nepocuchal víc.

Mrzí mě, že to říkám, ale on si nic jinýho nezaslouží.

Reagovat
smazaný uživatel

On za to nemůže má nízkej práh bolesti

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Japan rešpekt.

Takto sa má hrať osemfinále MS.

Reagovat
Azazelo RD

U zkoušek na DAMU? Vždyť přehrával jak Ben Affleck. Se proberte.

Reagovat
smazaný uživatel

Klasicky stret evropa vs asie, kde vyhravaji predevsim vyskove prevaze.

J. Koler s takovym tymem co ma Belgie by Japoncum nasazel min. 5 golu

Nechapal jsem jak je mozne, ze belgicky trener nevedel o tak jednoduchem klasickem taktice.

Reagovat
smazaný uživatel

Dino > Lukaku

Reagovat
Bakary3

Věděl, ale prostě je chtěl přehrát fotbalově, když se nepovedlo, udělal to nejjednodušší, co mohl.

Japonců mi bylo líto, přišlo mi to, jako když hraješ nějakou hru a nějakým trikem si prostě získáš výhodu.

Ale i tak byli skvělí, díky výbornýmu pohybu a předvídání i tak spoustu soubojů vyhráli.

Reagovat
smazaný uživatel

Japonci maji velmi dobrou bilanci proti Belgie btw. Uz z toho muselo byt jasne, ze po zemi to nepujde. Ani Korejci take nebyli buh vi jaky spatny na turnaj. Korejci jsou ale jiny typ narodnosti nez Japonci a jsou pomerne velci. To by vzduchem neslo.

Je mi jasne, ze trener musel o taktice vedet, ale ze to vytahl az prohravali 2:0

Kdyby ty goly padli o 10minut pozdeji bylo by hotovo a Belgii by letela domu...

Reagovat
smazaný uživatel

Bože to jsou hlody. Postavíme tým basketbalistů a vše vyhrajeme, jenže takto fotbal nefunguje. A myslet si, že budu jen sypat centry a dám branky hlavou je neskutečná naivita, ale co proč jsou ti trenéři tak hloupí a neposlouchají nějakého Medica, ten by jim všem ukázal.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a dovoluji si připomenout sice přátelák, ale i tak zápas Česko Japonsko v roce 2004 na Letné, kde hrála naše legendární generace v čele s Nedvědem a Dino byl totálně vymazaný a Češi si neškrtli, ale jak je to možné vždyt' by jim měl dát 5 branek sám:-))) Ne tyto pohledy dětí mě prostě baví totální naivita myšlení.

Reagovat
Acrocephalus

A to nam nekolik let jeste po Kollerove odchodu zustalo: centr dopredu, kde ale nikdo nebyl. Jen ten Baros tam sam. Hold starejch zvyku se tezko zbavuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím jak se říkalo vše hraj na Honzu, problém byl, že už tam jaksi žádný Koller nebyl

Reagovat
stas87

Sak tam bol Rezek.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano Rezek je plnohodnotná náhrada za Kollera i co se týká parametrů ale tak Rezek měl zase jiné "finty" jak na sebe upozornit.

Reagovat
smazaný uživatel

Kolem roku 2004-2006 upadl klasicky jeden fotbalovy trend ala centr na vysokeho forwarda. Zacal eru tiki taka, ktere v podstate zacalo ve vetsim uspechy praktikovat Barcelonu potazmo spanelskem reprezentaci.

V te dobe obranci uz se plne adaptovali zpusob hry centr na vysoky forward. Staci kouknout na vysky hrotaku v te dobe. Z CR dam priklad - Lokvenc/Koller

Nyni po 14-15 letech zase zacina upadat fotbal po stylu tiki taka, kdy obranci jsou na to adaptovane predevsim rychlostne,pohybove viz. Varane/Godin.

Vim, ze lidi sleduji jenom soucasne fotbal a kaslou na sledovani zpusobu jaky byl a je trendu ve fotbalu. Tohle se sleduje hlavne v jizni americe, kde chrli typove fotbalisti podle potreby a hlavne exportuji hrace do EU. Takze v jizni americe si tyhle veci vsimaji mnohem vicero, nez v CR...

Pak jsou zde kecy typu Boss007 co umi tak nadavat.

A to jsou duvody proc lidi klepaji na celo, ze porad hral CR repre.tymu od roku 2006-2010 na Kollera bez Kollera. Proste nejsou jiny typologicky hraci a take mladeze prestal stihat vypestovat aktualni hraci podle fotbalovem trendu.

Ten cyklus je kolem 15let(tj. vek dorosteneckeho hrace)

Je jasne, ze asijci to vzduchem a hlavou nikdy neumeji.(ikdyz Korejci maji vyssi CB).

Neni ani jeden asijsky TOP CB na svete. Krajini obranci nejsou zly viz. Lee Young Pyo z Tottenham, Nagatomo byval v Interu.

Vzduchem a centry po kombinaceve stredu by mel predevsim byt hlavnim taktikou pro Belgii a to, ze zacal trener resit az za stavu 2:0 je amaterismus.

Nic, nebudu to tu resit. Jenom nahore jsem se chtel ulevit. Pac Japoncum je mi lito. Ale Belgie vyhrala a jde se dal.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty kravo a pak, ze neexistuje vetsi dno, nez Mariansky prikop.. Tenhle nadpis ho smele prekonava.

Reagovat
atlee

Autori zrejme HAZARDujú s priazňou čitateľov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tvuj kazdodenni hejt na nadpis zde chybel

Reagovat
smazaný uživatel

Neni pravda. Kdyz je kvalitni, tak ho pochvalim.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale p*cu, ta je hlubsi

Reagovat
smazaný uživatel

V Age of Empires komunitě se tomu říká "civ (civilization) win". Když máš jednotky, kterým protihráč s jinou civilizací prostě nemůže konkurovat, ať už se svými jednotkami nakládá sebelíp. V tomhle případě to byl Fella.

Výsměch EF na Martínézova střídání v plné nahotě ukázal, že velká část uživatelů tady fotbalu absolutně nerozumí. Máš 20 minut do konce, potřebuješ zjednodušit hru a navíc máš ten luxus, že hraješ proti nízkým Japoncům. Fellaini je pro Mourinha tak důležitej panic button, že mu i přes všeobecný posměch prodloužil smlouvu a zřejmě taky zvýšil plat. Když je plán Fella dost dobrý pro Mourinha, je víc než dobrý pro Martínéze.

Reagovat
Frantszek

Reagovat
r.mrazik

pravda...jen je skoda,ze MU nehraje japonskou nebo trpaslici ligu

Reagovat
Counter

AoE reference

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

tak v AOE 2, jsou frankove na topu, oproti japoncum (ty jsou v rozsireni)..tezka jizda, delostrelectvo je semele samuraje jak nic

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Counter

Půlku civilizací ani neznám To vyšlo tolik DLC?

Jinak mě překvapuje, že jsou tak vysoko Aztékové.

Reagovat
smazaný uživatel

4 extensions, pak AoE 2 HD, no a bude ještě nějaká Definitive Edition

Reagovat
Counter

Tu HD verzi právěže mám, ale tolik nových civilizací jsem tam teda nezaznamenal

Reagovat
smazaný uživatel

taky me to prekvapilo, me z tech rozsireni bavilo spanelsky rozsireni (jak jinak) - kampan El Cida

Reagovat
Counter

Reagovat
SpartaOvenka

Aztékové jsou OP od darku po imperial. Bez těch nových rozšíření mají už v darku loom a +50 zlata. Civilizační bonus na větší množství surovin, které mohou nabrat vesničani. V castlu zase skvělí monkové, což pokračuje i v impu, kde rozjedeš eagle warriors nebo arbalesty, případně kombinaci obou, ikdyž s těmi novými rozšířeními už nejsou tak výjimeční jako před nimi.

Reagovat
Counter

Reagovat
frankiefcb

jo no, taky jsem na tom stejně. Doma jsem teď pařil mezi fotbaly conquerors. Ale mám na Steamu koupené HD, tak asi dokoupím ty další rozšíření. Jinak já preferuji Turky, Brity a Maye (protože mi jde jedině archer rush)

Reagovat
Counter

Reagovat
smazaný uživatel

Zajímavý. V expert 1v1 je vídám málokdy.

Reagovat
smazaný uživatel

ja si v 1v1 jeste bez rozsireni bral nejradsi anglany, franky nebo slony teda persany

Reagovat
smazaný uživatel

Jedině Vikingy Až teď, když jsem se k tomu vrátil a začal to studovat do hloubky, jsem zjistil, že jak na mapě není voda, Vikingové jsou nejslabší civilizace. Ale tehdy mi to bylo jedno. Berserk je nejvíc cool jednotka ve hře a to, že se sám uzdravuje, byla na noob levelu obrovská výhoda.

Reagovat
smazaný uživatel

me ta kombinace, ovladat sous a more zaroven nijak zvlast nikdy nesla (max lovit ryby), proto jsem i stavel vzdycky dal od more aby me nejaci lodni kanonyri nevybombily

Reagovat
SpartaOvenka

Viking je i bez vody dost silná civilizace v mnoha situacích, jejich problém byl hlavně na arabii a podobných mapách, kde postrádají bloodlines a +4 armor, takže když jsi šel do impu a proti tobě hrála civilizace s paladiny např., tak jsi byl v podstatě bez šance, s těmi novými rozšířeními a vylepšením pro pěchotu proti jízdě už ani na této pozici není tak slabá. Dost velký bonus jsou ty vozíky hned po upu do další doby, díky kterým dokáží zahrát obstojně proti většině civilizací v 1v1 i v týmovce na kraji.

Reagovat
Muffi

vikingové jsou dobří pokud máš čas na upgrady. Full vylepšený berserk je díky bonusu za chieftans rovnocenný cavalierovi a stojí 65/25 oproti 60/75

problém je, že na cavaliera stačí 300/300, na berserkra je to za zelitnění, regeneraci a chieftans asi 3000/1000

aztékové kvůli mnichům. pokud umíš dobře micro, je boj proti nim peklo, mnich s cca 70+ životy a range 12 v imperialu je brutal.

Reagovat
SpartaOvenka

Hraješ přes Voobly?

Reagovat
smazaný uživatel

Nn, občas si potrénuju hotkeys na AI a učím se strategie. Hlavně mě ale baví sledovat castované hry - od T90 a ZeroEmpires. Výhledově je ale Voobly v plánu. Když jsem koukal na nějaké community games od T90, tak na ten noob level bych už možná měl.

Reagovat
SpartaOvenka

Jestli se chceš naučit dobře strategie, tak doporučuji YT kanál Tatoha, který je narozdíl od těch dvou i praktik. Určitě doporučuji zahrát si proti lidem, jelikož proti AI zkušenost nezískáš, ovšem strategii si do určité míry naklikat můžeš, proti lidem pak ale rozhoduje více faktorů než jen znalost strategie či její správní zvolení.

Reagovat
smazaný uživatel

Vysvětluje tam strategii během gameplaye? Koukal jsem na YT Vipera, ale ten během gameplaye nic moc užitečného neříká, takže mi přišlo, že je to lepší od casterů, kteří se nemusí soustředit na hru. A oba ti casteři jsou taky praktici. Ne vrcholní jako Tatoh, ale vysoko nad levelem, kam se já plánuju dostat

Reagovat
SpartaOvenka

Jojo, Tatoh má sérií videí, ve kterých vysvětluje různé strategie, velmi hezky zpracované, případně doraž na Voobly a mohu ti poradit tam klidně

Reagovat
smazaný uživatel

Jaký máš ty rating na voobly, jestli se můžu zeptat?

Reagovat
SpartaOvenka

Něco přes 1900 v TG i 1v1.

Reagovat
SpartaOvenka

Ovšem jsem vcelku overrated

Reagovat
smazaný uživatel

I tak, mooc pěkný. Vždyť někde kolem 2,2k už začíná úplná topka, ne?

Reagovat
SpartaOvenka

Jo, 2,2-2,3k začínají být ti nejlepší už no.

Reagovat
Lynx

Frankská jízda je top. Pak jsem ještě měl rád Gothy, jejich možnost spamovat pěchotu neskutečnou rychlostí je pecka

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
off-olda

Já ten titulek nějak vůbec nechápu?

Reagovat
Counter

Chybami se člověk učí.

Reagovat
Azazelo RD

Díky, pane yamagučiteli.

Reagovat
Counter

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
off-olda

Hledal jsem v tom tedy mnohem víc...

Reagovat
Counter

Jde o to, že Yamaguchi tu chybu skutečně udělal a Japonce to přišlo draho.

Reagovat
smazaný uživatel

Takze chybami se clovek jamaguci dava smysl?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pospec7

Ot: Maradona se nabídl argentinskému svazu.... tvl to pak budou kurzy, za jak dlouho na lavičce zkolabuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Až zjistí, že by měl zápas odtrénovat čistý bez alkoholu a drog, tak zase couvne.

Reagovat
pospec7

Si dá lajnu o přestávce

Reagovat
Spalovač šancí

vždyť by umřel

Reagovat
TopinB

Začne šňupat postranní čáru

Reagovat
Azazelo RD

Reagovat
REPLIKATOR

otřesný komentář

Reagovat
Azazelo RD

Nebuď osobní.

Reagovat
Free_player

nemyslím si

Reagovat
wyqinac

teda ja jsem doted byl zastancem tech nadpisu, ale tohle je hrozny

Reagovat
Rezan

Japonce jsem nikdy neviděl, ale od včera jsem z nich nadšený a budu jim přát co nejvíc úspěchů

Reagovat
Taiger

Je vidět, že titulek nepsal Counter, směju se ještě teď. Skvělá práce.

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
kylo ren

Reagovat
fenixLFC

ale inak tie komentare k japoncom su podla ocakavani po zapase s polskom im bola vycitana pasivita. keby hrali dalej tak by sme boli svedkami uplne rovnakych komentarov ako teraz. holt asi nemohli spravit nic aby sa vsetkym zavdacili.

za mna v skupine to spravili dobre, teraz maximalne naivne

Reagovat
Benfica

OT: po mne tu ľudia budú pindať, že dám zle I/Y a v expresske miesto Ronaldo je Rolando..

Reagovat
smazaný uživatel

Prisli jsme o licenci na jmena hracu, tak ted jedeme Pro Evo mod

Reagovat
CHONG

Milan Baloum

Reagovat
smazaný uživatel

Jan Kemar.

Reagovat
Benfica

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
mickey mouse

Reagovat
icemike

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Pipo123

Nikomu neprajem nic zle, ale ten Neymar, vcera tam kričal ako keby zomierať, len tak lahodne by mu niekto mohol zlomiť nohu

Reagovat
snuff24

Já mu to přeji, fakt upřimně zmrzačení na dva roky pak se třeba vrátí jako pokornější člověk. Pokud by měl vážně rád fotbal a fair-play tak se takhle nemůže chovat, on hraje jen pro prachy a fame.

Reagovat
db18

Reagovat
snuff24

ale máte to dobře na háku to se musí nechat ...v diskuzi vás zjebou za titulek, ale to vás absolutně netrápí a dalším článkem to pošlete na ještě hlubší dno

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Titulkem si autor akorát tak nasral na hlavu, protože Yamaguchi při tom posledním gólu neměl vůbec co dělat jiného, neměl vůbec šanci De Bruyneho nějak zastavit!

Reagovat
fantomas

Udělal to nejhorši, co mohl. Mohl začít ustupovat, anebo agresivně vystartovat a třeba i faulovat. Místo toho zůstal v podstatě stát a KdB si mohl v klidu vybrat. Jde to za nim jednoznačně.

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Ať už by vystartoval jakkoliv, tak by to KdB uhrál stejně vždyť ho celou dobu před sebou viděl a kdyby ustupoval tak mohl couvat leda až do vlastního vápna, kde by nastala ta samá situace, pokud by to KdB nezavěsil už ze 16-ctky! Nechápu, fakt nechápu jak někdo může z posledního gólu vinit jednoho hráče, ještě navíc takhle hloupě a smyšleně! Japonci, pro mě sympaticky, šli do toho posledního rohu jako tým, co nechce prodloužení, ale chce vyhrát a to se jim vymstilo! Autor nerozumí fotbalu a hejtujte si jak chcete!

Reagovat
smazaný uživatel

Paráda

Reagovat
Neutron

po tom co vela ludi Japoncov este pred sampionatom odpisovalo, si myslim, ze ho dohrali so vztycenou hlavou a siahali na este lepsi vysledok

Reagovat
FC Porto FC

nee Honda končí

Reagovat
Shevchenko

Japonci nezachovali KontINUItu

Reagovat
kylo ren

Titulky mi nevadily ale stala se z toho trapna zumpa

Reagovat
El Campeon

skvělý nadpis.nevzdávejte to kluci a vymýšlejte podobné nadpisy i dále.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele