Komentáře a souhrny

Další články

Mladá Boleslav se vrátila do evropských pohárů vítězně, k odvetě v Litvě si poveze náskok 2:0

Mladá Boleslav si v úvodním zápase 2. předkola Konferenční ligy poradila s litevským Transinvestem 2:0 a přiblížila se tak postupu do další fáze soutěže. Velkou měrou k výhře přispěl útočník Tomáš Ladra, který jeden gól dal a na další nahrál. Odveta se hraje příští čtvrtek ve Vilniusu.

Sparta ukončila černou sérii z předkol, postup v Dublinu přiblížil prvním evropským gólem Wiesner

Sparťané vyhráli v Dublinu úvodní zápas 2. předkola Ligy mistrů proti irskému mistrovi Shamrock Rovers 2:0 a vytvořili si dobrou pozici pro domácí odvetu, která se hraje příští úterý. První český pohárový zástupce v této sezoně tak ukončil svou 17 zápasů dlouhou sérii bez výhry na hřištích soupeřů v předkolech evropských pohárů.

Chance Liga - souhrn 1. kola: Slavia remizovala se Slováckem, Plzeň a Sparta vítězně

Slavia se neprosadila v Uherském Hradišti a se Slováckem remizovala 0:0. Hradec Králové v nastaveném čase udolal Teplice. Liberec začal nedělní program otočkou v Karviné. Úvodní gól nové sezony nejvyšší české soutěže si sice připsaly Pardubice, ty ale nakonec z Letné odjíždí bez bodu. Na Spartu v sobotu navázala Plzeň, která si poradila s Duklou.

Češky na závěr kvalifikace prohrály v Dánsku a ve skupině jsou poslední

České fotbalistky zakončily kvalifikaci na evropský šampionát porážkou 0:2 v Dánsku a ve skupině A2 obsadily poslední místo. Za třetí Belgií, která dnes prohrála 0:2 ve Španělsku, zaostaly kvůli horší vzájemné bilanci.

Španělsko ve finále Eura porazilo Anglii, prvním gólem na turnaji rozhodl Oyarzabal

Španělsko zvítězilo ve finále mistrovství Evropy nad Anglií 2:1. Utkání se v jeho prospěch začalo lámat po poločasové pauze a velkou roli opět sehráli mladíci. Čerstvě 17letý Lamine Yamal totiž asistoval skórujícímu Nicu Williamsovi, titul však Španělům po vyrovnávací trefě Colea Palmera nakonec vystřelil až v 87. minutě Mikel Oyarzabal. Svěřenci Luise de la Fuenteho, jenž už dovedl na evropských šampionátech ke zlatu výběry Španělska do 19 a 21 let, zároveň vylepšili vlastní fantastickou bilanci. Červení totiž uspěli již v pátém ze šesti finále velkých turnajů. Další smutnou kapitolu naopak napsali Angličané, kteří na svůj premiérový triumf z Eura nadále čekají.

Češky po obratu porazily v kvalifikaci 2:1 mistryně světa Španělky

Češky v Chomutově senzačně porazily 2:1 mistryně světa Španělky a udržely naději na přímý postup na mistrovství Evropy v příštím roce.

Odvážné střídání pomohlo Anglii do finále, oranžovou zeď propálil v nastavení Watkins

Anglie porazila v semifinále mistrovství Evropy Nizozemsko 2:1, a stala se tak vyzyvatelem Španělska v závěrečném boji o zlaté medaile. Do oranžova zbarvenou část Signal Iduna Parku, na němž jindy vládne proslulá "žlutá zeď" tvořená fanoušky Dortmundu, už v sedmé minutě rozjásal Xavi Simons, jenž zaznamenal nejrychlejší branku této fáze Eura od roku 1996. Nedlouho poté se ovšem přihlásil o slovo Harry Kane svým devátým gólem v play off velkých mezinárodních turnajů, přičemž tolik jich dosud žádný evropský hráč nedal. Strhující začátek utkání pak vystřídala taktická bitva, jež nabídla rozuzlení až v 91. minutě po zásahu střídajícího Ollieho Watkinse.

Španělé na raritní gól Francouzů odpověděli obratem. Yamal se zapsal do historie

Španělsko porazilo v semifinále Eura Francii a stalo se prvním letošním finalistou. Les Bleus přitom zápas skvěle začali poté, co už v páté minutě vyslali svůj jubilejní 100. střelecký pokus na turnaji a premiérově sami vsítili gól ze hry. Opěvovaná ofenziva reprezentace země z Pyrenejského poloostrova ale neotálela a ještě před odehranou půlhodinou otočila skóre, když nejprve Lamine Yamal parádním obstřelem vystřídal po 66 letech Pelého na pozici nejmladšího střelce velkých turnajů a krátce po něm se radoval také nejproduktivnější muž šampionátu Dani Olmo.

Nizozemsko otočilo nepříznivý stav s Tureckem a zajistilo si místenku do semifinále Eura

Nizozemsko si v závěrečném čtvrtfinále mistrovství Evropy poradilo s reprezentací Turecka výsledkem 2:1. Z jediné střely na bránu se v prvním poločase berlínského utkání prosadil svým premiérovým reprezentačním gólem Samet Akaydin, jenž nahradil v základní sestavě suspendovaného Meriha Demirala. Favorizovaní Oranjes se ovšem nenechali nepříznivým vývojem zlomit a ve druhé půli skóre po dvou brankách, při nichž sehráli svou roli Stefan de Vrij a Cody Gakpo, během šesti minut bleskově otočili. Po postupu do prvního semifinále od roku 2004 tak mohou nadále snít i o titulu, který jim již 36 let uniká.

Angličané zvládli penaltový rozstřel a postupují přes Švýcarsko do semifinále Eura

Reprezentanti Anglie porazili ve čtvrtfinále evropského šampionátu výběr Švýcarska výsledkem 2:1 po penaltách a stali se třetími semifinalisty. Takticky svázaný duel nenabídl v prvním poločase jedinou střelu na branku. Skóre tak otevřel až půlhodiny po změně stran Breel Embolo, na něhož ovšem o pět minut později zareagoval na druhé straně Bukayo Saka. Vyrovnaná bitva tak postupně dospěla až do závěrečného rozstřelu, ve kterém uspěl Albion. Země helvétského kříže tímto přerušila postupový trend, když se po vypadnutí v osmifinále Eura 2016 a čtvrtfinále o pět let později opět nevměstnala mezi nejlepší čtyřku turnaje.

Úsporná Francie zařídila Ronaldovi rozlučku, Portugalce z Eura vyprovodila po penaltách

Francie ve čtvrtfinálovém šlágru mistrovství Evropy porazila Portugalsko 1:0 po penaltách a počtvrté v historii této soutěže zavítá do semifinále. Utkání se dlouho neslo ve vyrovnaném duchu bez nebezpečnějších šancí. I přesto, že se po změně stran tempo hry zlepšilo, musely o vítězi rozhodnout až pokutové kopy.

Španělé ukončili německý sen o trofeji. Domácí kapku naděje uhasil v prodloužení Merino

Očekávaný střet dvou fotbalových velmocí ovládlo ve čtvrtfinále Eura Španělsko, které porazilo pořadatelské Německo 2:1 po prodloužení. Po vyrovnané úvodní půli se ukázal s fantastickým přehledem hrající Lamine Yamal. Ten se v 16 letech stal prvním teenagerem v historii velkých mezinárodních turnajů, jenž zaznamenal tři asistence, když přihrával na úvodní trefu Daniho Olma. Němci sice krátce před koncem základní hrací doby srovnali a v prodloužení platili za nebezpečnější mužstvo, nicméně ve 120. minutě rozhodl o výhře červených Mikel Merino.

Turecko našlo v obranné nouzi nečekaného hrdinu, útočné růžky Demirala vyřadily Rakušany

Reprezentanti Turecka si v osmifinále mistrovství Evropy poradili s Rakouskem 2:1 a poprvé od roku 2008 si zahrají čtvrtfinále. Utkání v Lipsku nabídlo divoký začátek, ve kterém se již po 57 sekundách prosadil po rohovém kopu obránce Merih Demiral. Bývalý hráč Juventusu či Atalanty tak zaznamenal nejrychlejší gól ve vyřazovací fázi v historii šampionátu.

Klíčový muž Nizozemců odemkl před zraky Rumunů zakletou bránu evropského čtvrtfinále

Nizozemsko po výrazně lepším výkonu v porovnání se základní skupinou ovládlo osmifinále mistrovství Evropy, v němž zdolalo Rumunsko 3:0. Nadějný vstup outsidera otupil ve 20. minutě svým třetím gólem na turnaji Cody Gakpo. Od té doby na hřišti dominovali Oranjes, kteří i díky dvěma pozdním trefám Donyella Malena ukončili sérii tří porážek ze zápasů vyřazovací fáze evropských šampionátů, jež obsahovala i nezdar proti Česku před třemi lety, a poprvé od roku 2008 proklouzli do čtvrtfinále.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele