Komentáře a souhrny

Další články

LaLiga - souhrn 29. kola: Atlético vyhořelo s Barcelonou

Atlético vůbec nezvládlo šlágr s Barcelonou, Katalánci skórovali třikrát. Real Madrid veze tři body z Pamplony a pohodlně tak drží první místo, Girona totiž nestačila na Getafe. Athletic Club porazil Alavés a dostal se před Atlético. Real Sociedad si poradil se sestupem ohroženým Cádizem a má jistotu, že i nadále zůstane na šestém místě, které jako poslední zajišťuje místenku do evropských pohárů. Hosté naopak odmítli možnost opustit sestupové pásmo. Almería poprvé v sezóně vyhrála.

Ligue 1 - souhrn 26. kola: PSG smetlo Montpellier, hattrick pro Mbappého

edělní šlágr mezi Brestem a Lille dopadl smírem. Marseille pod vedením kouče Gasseta utrpěla druhou porážku v řadě, nestačila na Rennes. PSG si i díky hattricku Mbappého poradilo venku s Montpellierem. Nice v sobotním šlágru přehrálo Lens a přeskočilo jej v tabulce. Štrasburk získal tři body nad Nantes a vybudoval si náskok na jeho záchranářskou pozici. Zápas plný zvratů mezi Toulouse a Olympique Lyon přinesl pět branek a výhru hostujícího týmu 3:2. Svěřenci kouče Pierra Sageho tím potvrdili zlepšenou formu a drží se na hraně horní poloviny tabulky o pět bodů před hostiteli.

Serie A - souhrn 29. kola: Inter přišel o vítěznou sérii

Juventus remizoval s Janovem a po další ztrátě promarnili možnost posunout se na druhé místo. Inter v neděli nedokázal porazit Neapol a zastavil se při vítězné ligové sérii na čísle deset. Úvodní zápas devětadvacátého kola Serie A mezi Empoli a Bolognou skončil těsnou výhrou hostů. Toskánský celek se rázem může ocitnout v sestupovém pásmu, kdežto soupeř si upevnil pozici v nejlepší čtyřce. Lecce si připsalo tři body v Salernu a poskočilo tabulkou. Lazio po rezignaci Sarriho otočilo na hřišti Frosinone a má šanci na poháry.

Eredivisie - souhrn 26. kola: PSV urvalo šlágr v závěru

PSV díky pozdní brance skolilo v neděli večer ve šlágru kola třetí Twente. Feyenoord stvrdil svou druhou pozici po vydřeném vítězství v Heerenveenu, Ajax neuměl venku porazit rotterdamskou Spartu. Heracles v předehrávce 26. kola nizozemské nejvyšší soutěže zdolal Go Ahead Eagles a připsal si důležité body v boji o záchranu. V nižších patrech se zrodily i remízy Excelsioru s Waalwijkem a Vitesse s Almere. Sittard zdolal Zwolle a přiblížil se tak sedmým Eagles na tři body.

FORTUNA:LIGA - souhrn 25. kola: Sparta, Slavia i Plzeň vítězně

Sparta, Slavia i Plzeň v neděli získaly tři body a upevnily si pozice na předních pozicích. Karviná vyměnila trenéra a zvládla důležitý zápas s Českými Budějovicemi, v závěru utrhla cennou výhru 2:1. Stejným poměrem uspěla i v souboji o poháry Mladá Boleslav na úkor Olomouce a přiblížila se tak Slovácku, které jen remizovalo v Teplicích. Zlín proti Bohemians dohnal dvoubrankové manko.

Niké liga - souhrn 2. kola nadstavby: Lídr nečekaně padl

Své šance na přímý postup do předkol Konferenční ligy oživila vítězstvím nad Žilinou Dunajská Streda. Michalovce zdolaly Košice, vyhrály třetí zápas za sebou a z boje o přežití je rázem reálná šance vyhnout se baráži, na pátečního soupeře Zemplín ztrácí už jen dva body. Slovan v neděli překvapivě nestačil doma na Trnavu.

Bundesliga - souhrn 26. kola: Hložek i Schick skórovali ve Freiburgu

Patrik Schick s Adamem Hložkem se brankami podepsali pod nedělní výhru Leverkusenu ve Freiburgu. Bayern si před týdnem smlsl na Mainzu a nešetřil ani Darmstadt, poslednímu týmu tabulky nastřílel pět branek. Tři body má po jasných venkovních výhrách i Stuttgart a Lipsko. Dortmund skolil doma Frankfurt.

Motivační řeč ten Haga zabrala, sezonu Manchesteru United zachránilo bláznivé prodloužení

Manchester United porazil ve čtvrtfinále FA Cupu Liverpool 4:3 po prodloužení. Kouč Erik ten Hag se před utkáním snažil nabudit své svěřence slovy o tom, že zisk trofeje v nejstarší klubové soutěži světa je poslední možností zachránit sezonu. Rudí ďáblové se sice snažili tímto motivačním proslovem řídit a už v 10. minutě skórovali, jenže Reds se v závěru první půle nadechli k bleskovému obratu, který dokonal Mohamed Salah. Egypťan nastoupil do 14. střetnutí těchto odvěkých rivalů a vsítil už svou 13. trefu, proti žádnému jinému soupeři jich nedal více. Skóre se ale nakonec přelilo zpět na stranu domácích, o čemž v divokém prodloužení rozhodl ve 121. minutě Amad Diallo.

Premier League - souhrn 29. kola: Coufalova asistence pomohla k remíze

West Ham v neděli vedl i díky asistenci Vladimíra Coufala, nakonec však Aston Villa stačila vyrovnat. Dva záchranářské souboje nabídla v sobotu odpoledne anglická Premier League. Burnley od Vánoc poprvé zvítězilo, když si vyšláplo na Brentford. Nottingham neudržel vedení proti Lutonu. Vše pak uzavřel naopak o Ligu mistrů bojující Tottenham, který jasně nestačil na Fulham a pohrdnul šancí dostat se na čtvrté místo.

Citizens se přiblížili obhajobě FA Cupu. Porážku Strak předznamenaly smolné teče

Manchester City porazil ve čtvrtfinále FA Cupu na vlastní půdě Newcastle 2:0, a nadále se tak žene za obhajobou nejstarší klubové trofeje na světě. Citizens rozhodli o osudu utkání již v první půli, kdy se dvakrát prosadil Bernardo Silva. V každé jeho trefě však měl prsty některý z obránců, s čímž Martin Dúbravka nic nezmohl. Straky tak stejně jako v ročníku 2019/2020 nedoletěly dál než do čtvrtfinále a u jejich vyřazení bylo opět City.

Konferenční liga - souhrn odvetných zápasů osmifinále

PAOK odčinil porážku z Chorvatska, Dinamu Záhřeb doma nastřílel pět branek a slaví postup. Dál jdou i Fiorentina, Aston Villa, Fenerbahce a po obratu i Olympiakos.

Evropská liga - souhrn odvetných zápasů osmifinále

Karabach měl na dosah senzaci, v Leverkusenu ovšem znovu selhal v nastavení a jeho katem se stal Patrik Schick. Suverénní byl West Ham, po velkém obratu sahal Villarreal.

Liverpool rozjel na Anfieldu gólový kolotoč a dal razítko na sparťanský týden hrůzy

Fotbalisté pražské Sparty si v odvetném utkání osmifinále Evropské ligy proti Liverpoolu reputaci nevylepšili a po domácí pětigólové nadílce schytali výprask 1:6.

Viktoria pronesla český prapor do evropského čtvrtfinále, houževnaté Servette vychytal Jedlička

Plzeň uspěla v osmifinálové odvetě Konferenční ligy, když na domácí půdě porazila Servette 1:0 po penaltách. Švýcarský celek se plzeňské půdy nezalekl a Západočechy musel hned dvěma skvělými zákroky podržet Martin Jedlička.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele