Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů

18.06.2018, 10:20
Názory a komentáře
Úvodní kolo tohoto šampionátu se jeví jako dokonalý soumrak minulých semifinalistů. Argentinci už v sobotu pouze remizovali, včera je napodobili Brazilci, Němci rovnou prohráli a Nizozemců se snad z úcty radši ani nebudeme dotýkat. Aby poslední top4 takhle sborově selhala, to se naposledy stalo roku 1934, kdy ovšem Uruguay odmítla obhajovat titul...

Ještě, než se pustíme do rozboru všech tří utkání, dovolte nám připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Ruského zápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Risk s Krstajićem se vyplácí. Situace okolo srbského národního týmu vzbuzovala oprávněné obavy. Reprezentace už tak notoricky známá pro kolísavé výkony a horkokrevnou mentalitu po nebývale úspěšném kvalifikačním cyklu sáhla ke změně trenéra, když Slavoljuba Muslina nahradil jeho dosavadní asistent Mladen Krstajić. Důvodem k tomuto neobvyklému kroku byly Muslinovy spory s některými hráči a nedostatečné herní vytížení nastupující generace v čele se Sergejem Milinkovićem-Savićem.

Na jednu stranu šlo ze strany srbského fotbalového svazu o sympatický krok vzhledem k nedávným úspěchům mládežnických národních týmů (Srbové mj. opanovali ME 2013 do 19 let a MS 2015 do 20 let), ovšem zároveň se jednalo o zásah do fungování reprezentace na poslední chvíli, což mohlo ohrozit srbské šance na vůbec první postup ze skupiny na MS po dlouhých dvaceti letech. Tím spíše, že protivníky balkánského celku byli dlouhodobě konsolidovaní Kostaričané se Švýcary a k tomu sám arcifavorit z Brazílie.

Stačilo však odehrát první zápas a nejvážnější pochyby byly účinně rozptýleny. Nejen, že Srbsko podalo svědomitý výkon, díky němuž ukořistilo zasloužené vítězství, ale jeho vůbec nejlepším hráčem na hřišti byl navíc právě vzývaný Milinković-Savić. Vytáhlý ofenzivní středopolař římského Lazia stíhal všechno, počínaje umnou tvorbou šancí aktivnímu hrotu Mitrovićovi, vyhranými vzdušnými souboji a ekvilibristickým zakončením nůžkami konče. Byl to přitom jeho reprezentační debut, co se soutěžních zápasů týče.

Čtyřiačtyřicetiletý Krstajić možná postrádá trenérské zkušenosti, ovšem klidu má během zápasu na rozdávání. Poté, co se Srbové exkluzivním přímým kopem kapitána Kolarova (jemuž předal pásku od Ivanoviče až právě Krstajić) ujali vedení a oslavné emoce z nich jen prýštily, jejich trenér se jen vítězoslavně pousmál a jal se své ovečky všeříkajícími gesty na dálku krotit. Ba co víc, oni jej hráči skutečně poslechli, a tak si Krstajić mohl po zápase pochvalovat "soustředěnost, správný přístup a jednotu".

2) Kostarické éře odzvonilo. Svým způsobem šlo v tomto zápase o střet dvou protipólů. Na jedné straně tým fotbalově limitovaných dříčů, jimž tvrdá píle a týmové pojetí přineslo na minulém světovém šampionátu nebývalý úspěch v podobě čtvrtfinále, na opačné straně naopak stanul tým odjakživa talentovaných, ale nesourodých individualit, jež v tomto tisíciletí ani jednou nepostoupily ze skupiny. Srbové s Krstajićem vykročili vstříc budoucnosti, Kostarika jmenováním Óscara Ramíreze sáhla po udržení nastoleného trendu, co to jen půjde.

A ono to už naneštěstí pro Los Ticos skutečně nejde. Což o to, defenziva v čele s výtečným Keylorem Navasem funguje pořád spolehlivě, avšak rychlý přechod do útoku, který Kostariku před čtyřmi lety tolik zdobil proti favoritům z Uruguaye, Itálie a Anglie, je nyní tentam. Jen na samém počátku utkání to ještě se Středoameričany vypadalo nadějně, jenže Giancarlo González oběma možnostmi k brzkému průlomu skóre pohrdl, Srbové nabrali půdu pod nohama a od té chvíle byli na hřišti lepším týmem.

Co je vlastně kostarickým kamenem úrazu? Takřka totožná soupiska jako posledně se nyní řadí k vůbec nejstarším kádrům na turnaji, a navíc forvardi Bolaňos, Ureňa i Campbell všichni do jednoho těsně před šampionátem prodělali zranění, jež jim zabránila ať už nabrat patřičnou herní formu, nebo fyzickou kondici.

Na brazilském šampionátu Kostaričané neprohráli za celý turnaj ani jednou a od šokujícího semifinále je dělil jen lépe zvládnutý penaltový rozstřel. Nyní Ramírezova družina selhala hned na úvod a bude již na pokraji vyřazení, pokud nedokáže porazit zrovna Brazilce, kteří si po vlastním zaváhání se Švýcary budou chtít jistě spravit chuť a vykročit za očekávaným postupem. Postup Los Ticos ze skupiny by byl nyní ještě větší zázrak než posledně.

3) Kam mohou Srbové dokráčet? Situace ve skupině E se s remízou Brazilců ukázala méně jednoznačná, než se na první pohled mohlo zdát, a po prvním kole má nejblíže k postupu právě Srbsko. Vzhledem k rovněž překvapivé ztrátě Němců (potenciálního osmifinálového soupeře) ovšem nemusí být nutně výhoda ani ukořistění prvního místa, což nastalou situaci ještě více komplikuje.

Skladba srbského kádru se jeví takřka ideálně. Zatímco v defenzivě trenér Krstajić bez váhání vsadil na zkušenost v podobě obránců Ivanoviče (34), Kolarova (32) a Tošićem (33), doplněných Matićem (29) s Milivojevićem (27) ve středu pole, přičemž jedinou výjimkou zůstává mladičký Milenković (20) na stoperu, v útoku je situace přesně opačná. Jedinou výjimkou v nejlepších letech je zde Dušan Tadić (29), jehož parťáci Milinković-Savić (22), Mitrović (23) a Ljajić (26) mají stále vše před sebou.

V minulých letech by se Srbům pragmatický fotbal Kostariky dost možná přejedl a následovaly by jen obvyklé roztržky se soupeřem, rozhodčím i samotným týmem mezi sebou. Tentokráte však byli Srbové koncentrovanější, trpělivě si vytvářeli jednu šanci za druhou, a přestože Mitrović se střídajícím Kostićem v koncovce opětovně selhávali, nepůsobí Kolarovův proměněný trestňák jen jako zásah z čistého nebe.

Jestli Krstajićův tým ukázal přece jen nějaké slabiny, tak v samém závěru. Duo Matić-Prijović se zbytečně zapletlo do vyhrocených incidentů, v nichž si oba akorát koledovali o vyloučení, a přílišné přepuštění herní iniciativy soupeři dávalo Kostarice naději k vyrovnání až do samého konce táhlého nastavení. Dominantní výkon Milinkoviće-Saviće měl zase stinnou stránku v podobě utopení Adema Ljajiće na kraji záložní řady, kde se záložník Turína sotva dostal do kamerových záběrů, zatímco v přípravě ve středu pole patřil k nejlepším hráčům týmu. Stále je tak před důležitým střetem s namlsanými Švýcary na čem pracovat, jakkoli zatím pozitiva převažují.

(mk)





1) Mexičané se úřadujících světových šampionů rozhodně nezalekli. A upřímně řečeno, nebyl k tomu ani extra důvod. Němcům se nepovedla příprava, v níž třeba Saúdy jen taktak porazili po mátožném výkonu 1:0 (ano, ty Saúdy, které pak na úvod turnaje Rusové smetli 5:0), do toho ne úplně fotbalové záležitosti, které řešila veřejnost (a jistě i tým jako takový) v souvislosti s Ilkayem Gündoganem a Mesutem Özilem... zkrátka a dobře, středoamerické mužstvo si na mistry věřilo. A na hřišti to bylo vidět.

Popravdě řečeno, aniž bych chtěl velmi slušný a aktivní výkon Mexičanů jakkoliv snižovat, Němci to na úvod mistrovství svému soupeři dost usnadnili: byli totiž příšerní. Při pohledu na hrací plochu divák u Nationalelf neviděl pár hrozných individuálních výkonů, které by srážely jako celek dobře fachající mužstvo. Ne, Němci zkrátka byli špatní kompletně.

Asi nejvíce znát to bylo ve středu pole. Možná i proto, že na mexické straně tam zářili agilní Andrés Guardado a vynikající Hector Hérrera, nejspíše i bez tohoto kontrastu by ale bylo znát, že Toni Kroos, Sami Khedira ani Mesut Özil nemají svůj den.

Spolupráce mezi nimi nefungovala, nebyli s to si dát přesnou přihrávku, německé hře v této části hřiště scházel jakýkoliv nápad - a co hůř, nefungovalo to ani dozadu. Němečtí záložníci byli často mimo i pozičně a v některých situacích ve středu pole naprosto propadli. Z toho pak pramenily mexické brejky, kde by eventuální lapsy na půli hřiště měli hasit připravení stopeři... kdyby takoví v německém dresu na trávníku byli.

Mats Hummels a Jerome Boateng jsou sice sehranou stoperskou dvojicí z národního týmu i Bayernu, v utkání s Mexikem tak ale rozhodně nepůsobili. Čas od času se nedomluvili, co má ten druhý za úkol, čas od času nesmyslně vystoupili a na hřišti připomínali spíše zmatené školáky než ty, o které se má německá defenziva opřít. Když k tomu navíc připočteme nulovou podporu od již zmíněné prachmizerné zálohy, pohroma byla na světě.

2) Stejně jako Němci zaslouží za svůj výkon pokárat, je třeba vyzdvihnout jejich přemožitele. Mexičané totiž hráli vážně dobře. Do utkání vstoupili koncentrovaní, nažhavení, připraveni na svoji hru, které byla založena především na zcela ovládnutém středu pole a samozřejmě na brejcích.

Z jednoho takového sice Mexičané zápas rozhodli, nutno ale říct, že ve finální fázi protiútoků mají ještě sakra co dohánět. Kdyby tomu tak nebylo, nemuseli by se o své hubené vítězství strachovat do posledních vteřin. Mohlo být totiž hotovo už dávno. Kdyby se Mexičané naučili protiútoky, do kterých se jinak dostávali znamenitě, lépe řešit, mohli si hrdí mistři světa odnést ze zahajovacího utkání klidně debakl 0:4.

V koncovce se to ale většinou Mexičanům zadrhlo - buď zbytečně brzy a zbrkle vystřelili, byť to v dané situace nebylo vhodné řešení, nebo naopak namísto dalšího postupu na bránu volili přihrávku na krytého spoluhráče, čímž celá akce vyšuměla do ztracena.

Čestnou zmínku rozhodně zaslouží i Guillermo Ochoa. Mexický gólman, který zazářil před čtyřmi lety v Brazílii, se i na dalším turnaji předvedl v dobrém světle. Němci sice neměli vyložené superšance, když už ale mexickou bránu ohrozili, charismatický strážce svatyně svůj tým nenechal na holičkách. Highlightem jeho výkonu je pak nejspíše jeho tygří skok proti ráně Kroose.

3) Škodolibou radost z německého fiaska pak mohou mít fanoušci Manchesteru City či Leroye Saného. Hvězda Premier League, která šampionát v Rusku nečekaně sleduje pouze na televizní obrazovce (pokud vůbec), je považována za asi největší překvapení mezi absencemi v nominacích. Nutno ale říct, že hráč, který se místo mladého křídelníka na soupisku (dle slov Jogiho Löwa) dostal, si nevedl vůbec špatně.

Naopak, v sedmi minutách, které i s nastavením od německého kouče dostal, Julian Brandt ukázal možná víc dobrého než drtivá většina jeho spoluhráčů za celé utkání. Nejprve famózním pasem našel ve vápně Reuse, což byl přesně ten překvapivý a individuálně kvalitní moment, který bychom od německých hráčů čekali (a za 90 minut jsme se jich nedočkali), následně pak povedenou ranou z hranice vápna mířil těsně vedle mexické brány.

I na časově velmi malém prostoru tak na sebe mladík z Leverkusenu upozornil a je otázkou, jestli by si nezasloužil příště nastoupit v základní sestavě. Třeba místo Juliana Draxlera. Každopádně adeptů na odpočinek na lavičcce náhradníků je po německém nedělním baroku celá řada. Otázkou je, zda to tak uvidí i Jogi Löw.

(jp)





1) Švýcaři vytasili na Brazilce agresivní hru a ukázali recept i pro ostatní. Zní to jako příšerné klišé, které obecně neplatí. Drtivá většina brazilských fotbalistů hraje v Evropě, část z nich v Anglii, v nejsurovějším prostředí - alespoň co se absolutní světové elity týká. Kanárci ale po hřišti poletovali jen poté, co je Švýcaři poslali na zem. Jako kdyby se typická jihoamerická fotbalová škola střetla s pragmatickým přístupem evropských "surovců" a Brazílie náhle ztratila chuť do fotbalu. Elán, elegance, lehkost. Tyhle prvky, jinak typické pro Titeho skvadru, jsme v utkání prakticky neviděli. Namísto toho jsme pozorovali ploužící se otrávené hvězdy, beze špetky entusiasmu.

Největší zbraní pro Švýcary - a hlavním strůjcem jejich úspěchu - byl mnohými odepisovaný Valon Behrami, který dokonce ani v taktickém profilu Eurofotbalu nefiguroval v předpokládané základní sestavě. Třiatřicetiletý defenzivní středopolař nakonec vytlačil z jedenáctky mladíka Zakariu a Vladimir Petković se musel plácat po ramenou, protože vykouzlil opravdu geniální tah. Behrami se od počátku soustředil témeř výhradně na největší brazilskou hvězdu Neymara, jehož rychlé nohy dělají potíže komukoli, kdo se mu postaví do cesty. Záložník albánského původu nicméně jednoho z nejlepších fotbalistů světa strčil do kapsy naprosto hravě.

Hlavně v první půli a na začátku té druhé to byl neustále ten stejný obrázek: Neymar si jde pro míč do hloubky pole. Neymar se vydává na zteč Švýcarské branky. Neymar naráží do nepřekonatelné zdi jménem Valon Behrami. Ten byl totiž schopný stíhat hbité manévry, byl dokonalý pozičně a především excelentně četl Brazilcovu hru. Byl připravený naprosto fantasticky a prokázal, že zbožňuje velké výzvy. Osobně bych si troufl odhadnout, že podobný výkon už na turnaji nezopakuje, ale přál bych si, abych se mýlil.

Hřiště musel Behrami opustit už po 70 minutách - jednak proto, že už měl žlutou kartu, jednak proto, že si v průběhu utkání lehce pochroumal koleno. A Švýcary to málem stálo výsledek. Už za jeho působení na hřišti se o zastavení Neymara pokusili Xhaka s Schärem, a oba skončili jako na vodních lyžích s jeho dresem v ruce. Když Behrami usedl na lavičku, křídelník PSG náhle ožil a favorit začal být zase nebezpečný. Zatímco s Behramim na place vystřelila Brazílie na bránu jedinkrát, po jeho odchodu musel Sommer pochytat hned čtyři střely. A sám vysvobozený Neymar se postaral o polovinu.

2) Brazílie = Neymar však rozhodně není rovnice, která Kanárky dovede ke zlatu. Je otázka, do jaké míry byl tenhle scénář přirozený a do jaké míry ho Neymar uměle vytvořil svou neutuchající touhou po míči a snaze sám zápas rozhodnout. Vytříbený technik tak sice nasbíral nejvíc střel, střel na bránu, nejvíc průniků, centrů i klíčových přihrávek, ale zároveň ztratil stejně míčů, jako úplně všichni jeho spoluhráči dohromady. Jasně, Behrami zahrál v reprezentaci životní výkon, ale Neymarova egomaniacká posedlost strhnout duel svým talentem Brazílii uškodila.

Aby se Neymar stal nejfaulovanějším hráčem (10 faulů) mistrovství světa od Shearera v osmadevadesátém (11 faulů), musel být obětován jak Willian, tak Gabriel Jesus. Sekundovat stačil jen střelec Philippe Coutinho, s nímž si Neymar často notoval při jednom z mála pozitivních aspektů v brazilské hře. Seleção, zdá se, přišlo na způsob, jak zaskočit i zataženou obranu - Neymar s Coutinhem se v jednu chvíli stáhnou do hloubky pole, aby po krátké narážečce jeden z nich vypálil směrem k brance soupeře.

Dobrá zpráva je, že Renato Augusto je evidentně fit a Tite ho v příštím zápase může využít od začátku. Může se tak vrátit k osvědčené formaci z kvalifikace, ve které se Coutinho posune na pravou stranu ofenzivního trojzubce a právě Augusto zaujme jeho včerejší roli dispečera. Jak to ale nakonec bude, je s velkým otazníkem, protože třeba takový Paulinho se taky zrovna nezaskvěl a trenér na hráče bez formy pořád dokola sázet nebude.

3) Švýcarsko výborně utlumilo brazilský talent, ale samo kreativitou nehýřilo. Což ostatně v týmu trenéra Petkoviće není žádná novinka. Tohle proto není ani tak kritika, jako konstatování skutečnosti, která šéfa reprezentace trápí asi nejvíc ze všech. Země helvétského kříže má silově založené hráče, má takticky vzdělané fotbalisty, má i rychlé a tahové borce. Z hrníčku těch tvořivých ale tahat prostě a jednoduše nemůže.

Jediným fotbalistou, který je schopen momentu překvapení, rychlé kličky a série rozdílových přihrávek, je Xhedran Shaqiri. Džemaili je jako ofenzivní záložník coby tvůrce dlouhodobě nepoužitelný a funguje spíš jako taková výše položená kombinace důrazné šestky a box-to-box záložníka. No, a Granit Xhaka sice sem tam dá pěkný dlouhý pas, ale distribuce gólových asistencí se od něj očekávat nedá.

Na začátku zápasu Shaqiri utonul na pravé straně, až postupem času se vydával na oblíbené obhlídky středu pole, osmělil se a dal hře Švýcarska jakous takou tvář. Že by ale bylo dvakrát o co stát, to se říct nedá. Petkovićovi navíc v zápase nefungovala ani ta nejosvědčenější ofenzivní zbraň - výpady po lajně od Rodrigueze a především mizerného Lichtsteinera postrádaly efektivitu, a Seferović byl tak na hrotu absolutně odstřižený. Z devíti pokusů o centr se ujal jeden jediný, když hned v úvodu Džemaili krkolomně zakončoval nad.

(mu)

Autor: Marek Ustohal, Jan Pikous, Martin Kantor

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01

Komentáře (283)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Titulek Článek

Reagovat
Y.N.W.A

komentář

Reagovat
mickey mouse

titulek nadpis

Reagovat
Zark

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Frantszek

Yess, Mexiko. Jedeme. Doufám, že to 4. místo minimálně dají. Můj černý kůň.

Neymar je hroznej fracek. Furt se jenom vztekal a rozhazoval rukama. Jsem měl sto chutí proskočit televizi a dát mu pohlavek, aby se vzpamatoval. Hrozné děcko.

Reagovat
off-olda

Až budeš tou televizi proskakovat, udělej video.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frantszek

Udělat, udělám, ale už ho asi neodešlu

Reagovat
celeb

Reagovat
Y.N.W.A

nene, Mexiko má předplacený bohužel jen osmifinále

Reagovat
PP

faktem je, že na něj ty fauly většinou opravdu jsou, ale co u toho vždycky předvede za divadlo a vrtule je smutné no..

Reagovat
Stannis Baratheon

Strašně mu záleží na tom, jak vypada, ale když se pak válí a vypadá, jako by měl epilepťák, tak to zrovna 2x sexy není.

Reagovat
F.Torres

Khedíra?? to je dost úchylný tedy

Reagovat
smazaný uživatel

KheDíra a Neylepší uz je trochu pres caru i na me

Reagovat
Frantszek

a Khedíra?? Jako vážně?

Vela útoků Mexičani proměnili v gol ...

Reagovat
fantomas

... a vyhráli 1:0?

Reagovat
Frantszek

Ježiš, můžeš si to vyložit dvojitě. a samossebou si vezmeš tu variantu,, abys mě mohl setřít.

Reagovat
Frantszek

Tak. Z Vela útoků vytěžili Mexičani jen gól a to stačilo...blá blá..

Reagovat
smazaný uživatel

Vela byl ve hře taky, nakonec vyhrál Sami. Třeba se ještě titulku dočká

Reagovat
Frantszek

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Azazelo RD

Zrovna ty se ozveš!

Reagovat
Puskas

Kdyby hrálo Pobřeží Slonoviny, byl by tu Djourou:).

Reagovat
John Obi Mikel

A Švýcarsko

Reagovat
Puskas

Vidíš to.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty titulky jsou hrozná křeč, kreativita a la studentský časopis na prvním stupni základní školy.

Reagovat
Y.N.W.A

a právě proto je to super (taky to tu není furt, ale jen během šampionátů - pěkná tradice na ef, která přitahuje pozornost, včetně tý tvý )

Reagovat
Neon

Reagovat
Puskas

Někdy se povedou, jindy jsou hodně na sílu, ale když je to jen u MS či ME a je to jakási tradice, tak co...

Reagovat
wishmaster

Reagovat
Le Gunner

Náhodou i když je to prostě někdy kravina, tak mnohdy obdivuji, jak dokážou relevantní jména či informace tak šikovně napasovat do aktuálního dění.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
mojmira

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Kucka

Reagovat
F.Torres

i když je to trapný občas, tak pořád lepší jak nic

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
DeformFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Ja to beru tak, ze to je vlastne tak blby a tak na silu az je to svym zpusobem vtipny. Takze jen tak dal.

Reagovat
PP

a podle mě trvá dýl vymýšlení titulku než celý souhrn..

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby ses nezmínil tak si toho ani nevšimnu čoveče

Reagovat
Pipo123

Som si pozrel záznam Srbska a SMS si odohral takú svoju klasiku, ale má na viac, včera tam pár akcií mal riešiť lepšie

Reagovat
Frantszek

Ale ty nůžtičky parádní :) 'Skoda, že neskončily golem. Pískli ofsajd, ale ten nebyl. Snad by video rozhodlo.

Reagovat
Pipo123

Ako aj krásne 2x vysunul Mitroviča, len to kopyto to zakončilo hrozne. Uvidíme čo predvedie v ďalších zápasoch, ale keď bude takto hrať ďalej a ešte lepšie čo je v jeho možnostiach tak za neho niekto zaplatí pálku po MS

Reagovat
Frantszek

Nebo naběhnou fans Lazia do kabiny a ztřískají hráče za to, že nemají LM a SMS půjde zadara

Reagovat
Pipo123

nevadí, svoje už splnil, vyhrali sme SuperCoppu, máme trofej, kto je viac ?

Reagovat
Frantszek

hade

Reagovat
KnoxXx

to ano, ale oproti takemu Tadicovi vyzeral ako mimozemstan

Reagovat
fantomas

Reagovat
PP

akorát to tam srážel ten Kostič co tam přišel ze střídačky.. Ten snad neudělal nic dobře.

Reagovat
Kucka

hrozný výkon

Reagovat
smazaný uživatel

o triedu lepší ako Pogba. Aktuálne.

Reagovat
fantomas

Ty seš tim Pogbou dobře posedlej co?

Reagovat
smazaný uživatel

Obaja mladí hráči, ofenzívne naladení, so skúsenosťami v Taliansku a obaja majú vysokú hodnotu / cenu. Porovnanie sa ponúka.

Reagovat
fantomas

Ani nééé

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

Tenhle se mi zdál teda už trošku v křeči. A to je sotva začátek turnaje

Reagovat
ACSMan

Šachtar Doněck má náhradu za Freda Šachtar Doněck nedávno prodal do Manchesteru United Freda a nyní získal náhradu do středu pole. Z brazilského Corinthians přichází mladý záložník Maycon, do Jižní Ameriky putuje 6,6 milionu eur. (abola.pt)

Real Madrid získal brazilského mladíka Rodryga Goese

To je teď nějaký trend dělat si jména s tvrdým i?

Reagovat
smazaný uživatel

vsechny mekky uz sou obsazeny

Reagovat
Busby babes

je to bezny. a bylo i driv.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to asi takto.

Hráč menom Rodrigo tu už je, konkrétne Rodrigo Moreno Machado, hrá za Valenciu.Tak aby sa mladý odlíšil.

Takisto hráč menom Maicon tu už bol, celým menom Maicon Douglas Sisenando, takže asi tiež, aby sa mladý odlíšil.

Ale asi ide o trend, lebo tí mladí, boli takto s Y, "pokrstení"...

Reagovat
Stannis Baratheon

Pereyra,

Reagovat
ACSMan

ještě zbýva Dyda a Ronaldynho

Reagovat
Stannis Baratheon

Tyte, Neimar, Sylva a Gabryel

Reagovat
smazaný uživatel

Stane se počtvrté z posledních pěti MS, že zůstane obhájce už ve skupině?

https://miliussport.blogspot.com/2018/06/world-cup-blog-den-4.html

Reagovat
vilp

Milinković-Savić 66% úspěšnost přihrávek, to je hodně bídné číslo.

Reagovat
smazaný uživatel

u nej to bude spis vykyv zpusobenej spis souperem..ale ze kazda treti prihravka od nej jde k souperi je na zaloznika spatny no

Reagovat
Pipo123

Ale to nie je taká chyba, on nikdy nebol ten čo by hral na istotu a nikdy nebude mať vysoké čísla v úspešnosti prihrávok, hlavne vdaka tomu že sa snaží hrať stále dopredu, on aj v Laziu, koľko krát sme viedli o 2-3 góly a on to stále hnal smerom dopredu, nepatrí k záložníkom čo by to len posúvali na pár metrov.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepohybuje se v repre vic v hloubi pole, kde ty ztraty muzou byt klicovy? Ja videl Srby ve dvou pripravach a jednou hral skoro podhrota a jednou operoval vic ve stredu.. vcera jsem je nevidel..Ze se neboji riskovat je hezky

Reagovat
Pipo123

Včera mi prišiel že hral dosť vysoko, miestami ako keby tvoril hru Srbska, jasne veľa prihrávok pokazil, ale aj napriek tomu tam mal 2-3 prihrávky kedy vysunul Mitrovica do dobrej šance, keby Mitrovič nebol vemeno tak má SMS aspoň dve asistencie, u nás hraje trošku inak než v repre.

Reagovat
fantomas

Včera operoval často až na podhrotu, ne-li výš než Mitrović. Po něm se ten risk určitě vyžaduje.

Reagovat
smazaný uživatel

vys nez Mitrovic? tak to pak jo, diky oboum, aj ho vnimam spis jako zaloznika, obcas na Lazio koukam a tam hraje spis trochu nalevo a dost casto se pousti do te prvotni rozehravky. Ale ze ma ty tvorici bunky je videt, rozdilovej hrac

Reagovat
fantomas

Tak tady ten tým má v podstatě dvě šestky pod nim Milivojević to pěkně rozdával nakolmo, zásoboval právě i SMS, Matić to hrál opatrnějc. Tihle hráči potom dávaj SMS platformu k riskantnější hře a v první řadě spolupráci s Mitrovićem.

Co se ted ten double pivot akorát musí naučit, je neignorovat Ljajiće vlevo; a zároveň SMS s Mitrovićem musej líp doplňovat Tadiće, kterej se včera děsivě topil v kličkách.

Reagovat
smazaný uživatel

Adem je klic k otvirani obran, tahovej hrac s perfektni technikou a s Tadicem v kombinaci s Mitrem sou sakra nebezpecni do ofenzivy Oni maji i vynikajici standardky, celkove se divim, ze se o nich nepise vic. Obrana nic moc, na lavce ten Caleta Car nic moc, Vida nehral vcera proc sim te proc? ten masnad kazdej zapas nejakou minelu. U nich hraje i Brano, to uz je co rict

Reagovat
fantomas

Čéče, to mícháš Chorvatsko dohromady se Srbskem Caleta Car i Vida nejsou Srbové

Reagovat
smazaný uživatel

sry, jako trapas no me se ta sestava moc nezdala,co sem koukal tady na EF ale i tak maj Srbove tu obranu slabsi, Kola a Brano na krajich, ti stoperi slabota co jsem videl

Reagovat
vilp

Chápu, ale to číslo je podle mě až moc špatné. Já to včera neviděl, ale nekazil právě i jednoduché příhrávky?

Reagovat
smazaný uživatel

"nejspíše i bez tohoto kontrastu by ale bylo znát, že Toni Kroos, Sami Khedira ani Mesut Özil nemají svůj den." ... Khedira nemá svůj rok/sezónu a ne že neměl zrovna svůj den. Tohle byl jeho zcela standardní výkon.

Reagovat
mayday

Ten snad nemá sezonu už několik let. Asi mám smůlu na něj, nevím, ale kdykoliv jsem ho poslední roky viděl v klubu, v repre, tak to byla jedna hrůza vedle druhé. Přijde mi strašně přeceňovanej.

Reagovat
Kang & Kodos

Já doufal v to, že šance na postup jsou o něco víc Löw

Reagovat
smazaný uživatel

Preview Němců proti Švédům nazvem Will Löw tear us apart again?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Usty

Tak já začnu. Behrami je bůh <3

Reagovat
Riviera Kid

Reagovat
Nebelung

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hyrax

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
dextroza_m

Jak se tomu smetákovi vysmíval za ty jeho pády, kdy ho jen brnkl...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
C-M@ster

Tak co říkáte na dnešní nadpis?

Já jsem zvědavej, kdy dojde na neymarnější výkon

Reagovat
ZB 07

Dneska nic moc. Ale včerejší Titelek byl zuber

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mithro

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
icemike

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Ligter

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Y.N.W.A

"německé nedělní baroko" přesný

Reagovat
alcantara

SMS fakt nehral vobec v kvalifikacii?

Reagovat
Free_player

Německo

Reagovat
Ligter

ty titulky jsou stejně fenomén, zápisník si přečtu kdykoliv rád, ale první, co udělám je, že si nejdřív jdu prozkoumat diskuzní reakce právě na ty nadpisy

Reagovat
fantomas

Ne snad že by nebyly furt stejný teda, ty reakce

Reagovat
Puskas

Zase se nemůžeš divit, ne všem se to musí líbit, zvláště když se tlačí příliš na pilu, ale jak píšu výše, není to zas tak podstatné.

Reagovat
fantomas

Ne snad že bych se divil (jen mě fascinuje vytrvalost některých, co proti tomu brojí už snad třetí turnaj v řadě, dennodenně).

Reagovat
Puskas

Zase je pěkné, že mají stále stejný vkus.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

tradice jsou tradice

Reagovat
Spalovač šancí

Vy dennodenně vymýšlíte, oni dennodenně kritizují. Tradice.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Ligter

já nějak i tak nemůžu odolat

Reagovat
LeonardoUžoa

anep nejmar si spletl gejbar

Reagovat
smazaný uživatel

Užoa je taky desne kreativni

Reagovat
LeonardoUžoa

Tenks very fakin jusful

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole, ten nadpis to je zase prisernost.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrac zapasu Neymar? Co tam huli v tom WhoScored?

Reagovat
Usty

Vždyť je to založený na statistikách Měli si říct "tumáš zmrde" a škrtnout mu 3 průniky, nebo co?

Reagovat
smazaný uživatel

A co statistiky ztracených míčů?

Reagovat
Usty

8 ztracených míčů mu napočítali.

Reagovat
smazaný uživatel

No nevim hráč zápasu z Brazílie jednoznačně Coutinho. Neymar to bral moc na sebe a ztrácel

Reagovat
Acquanni

Jenže udělal pár úspěšných kliček na půlce a hned nasbíral body do tohoto "chladně" čisté stats hodnocení. Ale s rozumem to byl podprůměr bez debat.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Asi tak

Reagovat
Malresi

Neymar Brazílii viac škodil ako prospieval

Reagovat
smazaný uživatel

Jak mohli určit Neymara jako hráče utkání vždyť zkazil na co šáhnul a ještě je ubrečeNey

Reagovat
F.Torres

horší hráč by se těžko hledal

Reagovat
Atlético de Madrid

Neymar hral za ocekavanim, Behrami ho vymazal a on se ani nesnazil s tim neco delat, hral tak na 50 %. I tak ale byl u vsech nebezpecnych akci Brazili - pripravil tu sanci Paulinha v prvnim polocase, mohl na konci dat vitezny gol hlavou, z primaku pripravil tu sanci Augusta na konci.. A tech deset faulu spachanych na nem je neskutecny cislo, i ten Behrami, ktery podal zivotni vykon, se na nem nakonec malem vykartoval.. Svycari ho zastavovali pouze za cenu faulu.

Reagovat
fantomas

Ten počet faulů je ale danej hlavně tim, že soustavně vyhledával osobní souboje namísto spoluhráčů.

Reagovat
Atlético de Madrid

Jo, jasne. I tak je jista ukazka kvality, ze se protihracum nedari zastavovat ho ciste.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono to mnohdy čistě je.. akorát on fakt přivedl do dokonalosti "umění" jak s sebou přesvědčivě fláknout o zem. Kolikrát tam byl jen kontakt po kterém snad ani fyzicky není možné pro člověka spadnout a mu se to stejně povede a ještě to vypadá zcela důvěryhodně.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
F.Torres

a za to, že utrpěl nejvíc faulů má získat ocenění nejlepší hráč zápasu? Couts rozhodně lépe jak Ney, navíc dal gol. Z druhé strany Behrami MOTM popřípadě Sommer.

Neymar 80 min naprosto nejhorší hráč a to že vytvoří 2 šance na konci, na tom nic nezmění.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Atlético de Madrid

Protoze i tak byl u vseho nebezpecnyho...

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna u golu nebyl

Reagovat
fenixLFC

whoscored proste....tam moze hrac byt uplne tragicky, da gol a ma hned hodnotenie 7-9

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Za mě odpadlík jednoznačně Özil

Reagovat
LAĎA_Z_MADRIDU

MOTM MarNey ? No to mě teda po...

Reagovat
smazaný uživatel

Eriksen > Ozil

Reagovat
smazaný uživatel

A voda je mokrá. Co radši začít Eriksena srovnávat s nějakou opravdovou konkurencí?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je, že Eriksen nemá konkurenci.

Reagovat
TheTopFootbaler

Eriksen >

Reagovat
Nikikrew

Presne si to napísal

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Behrami - bílý Yaya Touré

Reagovat
smazaný uživatel

To je rasismus

Reagovat
verv

počkej, bílýho Yayu Tourého má už zarezervovanýho Souček

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Spalovač šancí

Já bych Neymara klidně dal na hráče zápasu i odpadlíka ...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Usty

OT: Chtěl bych se ve vlaku podívat na zápas, ale nerad bych, aby mi to vyžralo data na celej měsíc. Máte někdo tip, zkušenost, jak to udělat? Potažmo víte někdo, kolik dat sežere 288p přenos na ČT po dobu 90 minut? Díík!

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Atlético de Madrid

Kdyz se snazis nekoho setrit, ale sam to uplne poseres

Reagovat
ZB 07

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

Chceš ho ušetřit o to potupné intro, ale sám si naběhneš

Reagovat
Atlético de Madrid

Ja myslim, ze bfy.tw/IeU1 je presne to, co Usty chtel vedet

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
teenz

Co máš za data? Já koukám na live přenosy, youtube... vše přes data. Teď naposled na 45minut Portugalska.

Reagovat
Usty

Takhle, kdyby to za celej zápas sežralo do 1GB, bylo by to cool

Reagovat
teenz

No víc jak 1GB to bejt nemůže, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

cca 400 MB na 2 hodiny CT v nejnizsim rozliseni.

Reagovat
teenz

Tak to je uplne v pohode.

Reagovat
Usty

No tuhle jsem si to zapl v HD na 5 minut a 100mb v prdeli

Reagovat
teenz

S datama se musí člověk u operatora hádat, jinak to nejde.

Reagovat
smazaný uživatel

WiFi nie je vo vlaku?

Reagovat
smazaný uživatel

V Čechách? Neblázni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na Slovensku je, aj keď niekedy vypadáva.

Reagovat
smazaný uživatel

U nás vypadávají z vlaků spíše děti

Reagovat
Le Gunner

U nás nejezdí vlaky.

Reagovat
Azazelo RD

V Jablonci se vlaky kradou a nosí do sběrny.

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Je.

Reagovat
Ligter

teď už relativně často je

Reagovat
raduinho

V Regiojetu jo, v ČD ne.

Reagovat
Ligter

České Dráhy taktéž, byť já jezdíval jen trasu Praha-Brno

Reagovat
F.Torres

většina mezinárodních vlaků ČD má wifi, pokud se nejedná o nějakýho Maďara, či slováka

Reagovat
db18

Já jel z Plzně lokálkou, která končí v Žihli nebo dokonce už v Plasích a wifina jela pořád. I když třeba u Třemošné vůbec nemám signál na mobil.

Reagovat
smazaný uživatel

v novějších čd vlakách je, vlakem moc nechodím, ale co jsem minulý rok jezdil jednu dobu intenzivně, tak jsem viděl hodně čd vlaků s wifi

Reagovat
C-M@ster

Ve vlacích, co jedou přes Prahu jo, jinak ne...

Když jedu Brno - Ostrava, vlak vypadá přesně jako ve filmu Proč? a wifinu nemá nikdy.

Ale když přesedneš v Olomouci na vlak, co vyjíždí z Prahy, tak vypadá vnitřek líp a wifina tam je.

Jde i o to, že Brno - Ostrava údajně kvůli kapacitě nádraží v Brně nejezdí Leo Expressy a Regiojet, takže tam ČD nemají konkurenci, takže tam na pasažéry serou.

Reagovat
smazaný uživatel

Brno - Ostrava jezdí hrozné vraky, ale kdo by taky chtěl jezdit do Ostravy, že jo.

Reagovat
ZB 07

Reagovat
raduinho

Reagovat
TheTopFootbaler

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

ale třeba ta trasa Brno - Břeclav - Olomouc je úplně v pohodě, pokud zrovna není bouřka a nezůstaneš stát v někde v poli s vyplou klimatizací a bez možnosti otevřít okno

Reagovat
C-M@ster

To jsem nejel... tak nemůžu posoudit.

Ale blbý taky je, že jak jedu trasu Brno - Ova, tak je tam několik míst, kde je jen jednosměrná kolej, takže vlak se vždycky odstaví a čeká třeba 5 minut než projede ten z opačnýho směru a pak třeba naženeš půl hodiny ztrátu a je to tak každou jízdu prakticky, někdy ztráta 10 min, někdy ta půl hoďka.

Pak na tebe na Youtube vyskočí průzkum "co za vlaky považuješ za nejlepší", vybereš Leo Express a Regiojet a půl roku tě pak pronásleduje reklama před videem od ČD ve smyslu "změnili jsme se, přijďte se na nás podívat"...

Reagovat
andrew96

Ale tam ta WiFi taky nejede vždycky.

Reagovat
Error

Problem neni kapacita brnenskeho nadrazi, ale trati Brno-Prerov. Je to jednokolejka, sam to pises dole. A Leo expres ma 5 souprav, Regiojet pochopitelne vice, ale i tak maji problem kapacitne pokryt svoje soucasne linky, ne ve velkem rozjizdet nove. Opravdu to nejsou zadni zachranci ceske zeleznice. CD denne vypravuji cca 8000 vlaku, Regiojet asi 50? To je pak docela rozdil v zajistovani kvality.

Reagovat
C-M@ster

Jasně, ale konkurenční prostředí na těch hlavních linkách pomohlo zvednout kvalitu a srazit cenu.

A jak říkám, slyšel jsem i že je to z kapacitních důvodů na nádraží.

Několikrát se stalo, že vlak zastavil kousek za AZ tower a 5-10 minut čekal, než mohl přijet těch pár set metrů na nádraží, což by tuto teorii celkem potvrzovalo.

Reagovat
Error

Ano, ale to uz je zpusobeno stochasticnosti v zeleznicnim provozu. Na zeleznici mas zakladni rocni plan GVD, kde je propocitana kazda jizda a kazde obsazeni koleje, kde by se ti pripadne i ten regiojet na brnensky hlavak vlezl. Jenze pak vznikne nejaka mimoradnost a zpozdeni a cela doprava se ridi operativne, a muze se stat, ze pro tvuj 20 minut zpozdeny rychlik od Ostravy momentalne neni volna kolej, protoze na ni uz stoji jiny vlak, ktery prijel nacas, a puvodne se vubec potkat nemeli. A kapacita a propustnost trati a stanic se pocita prave pro situaci bez zpozdeni.

Jenze na Prerov - Brno uz je takova plnka, ze tam v podstate nenacpes nic dalsiho ani pro teoreticky plan, natoz ten operativni (mezi Brnem a Vyskovem se nevlezou ani zastavove osobni vlaky, coz je docela specialni situace v ceskych podminkach). Vsak ono se planuje zdvojkolejneni a kdovico vsechno, po kterem se urcite i na tuto linku soukromnici nacpou. Ta trat to potrebuje jako sul. Jen to je hudba budoucnosti.

Reagovat
Muffi

nevíš, nakolik je reálné v úseku Brno-Přerov zdvojkolejnění, které by v případě snahy o zrychlení znamenalo defacto novou trať přeskočit, respektive jen přidat kolej a modernizovat v současném vedení jako se dělá na 250, a začít rovnou s VRT?

Reagovat
Muffi

aby tyhle teorie fungovaly v praxi, je nutné, aby stát splnil svoji úlohu regulátora, bez toho to může skončit průšvihem jako třeba v UK, kde se na začátku 90. let privatizace příliš nepovedla a museli to dělat nadvakrát. Vzhledem k úžasné schopnosti našeho státu, kterou v oblasti dopravy prokázal za posledních 30 let, je to dost pravděpodobný scénář.

A Pha-Ova sice srazilo cenu pro cestující ale stát platí víc, než dával dřív, protože předtím nekompenzoval slevy.

A k té kvalitě, mnohem důležitější než Jančura byly pro ČD dlouhodobé smlouvy uzavřené s kraji a následně i se státem, které zavedly systém financování běžný ve všech západních zemích nebo u nás u dopravních podniků. Vzhledem k tomu, že se předtím na obnovu cca 30 let kašlalo, protože nebyly prachy, tak dostat to do použitelného stavu potrvá dlouho, protože je to drahé jak prase Regioshuttle stojí 55 mega/kus, Interpanter 185 a railjet, který nemá vlastní pohon 325, pro srovnání tramvaj tak 60-80, autobus MHD 12 a dálkový cca 20.

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou ceny za celý vlak, nebo za vagón? Jak to myslíš, že Railjet nemá vlastní pohon?

Reagovat
andrew96

Pořád tak bídné jo? Já jsem jel tuto trasu jen jednou asi před rokem a nevěřil jsem, že jde o spojení mezi tak důležitými městy.

Reagovat
smazaný uživatel

pendolíno jo

Reagovat
adalbertus

Reagovat
Kovi81

Reagovat
vodka

v těchn interpanterech je taky, ale někdy zoufale pomalá, no...

Reagovat
Usty

V lokálních osobácích bohužel ne

Reagovat
smazaný uživatel

U nás občas áno, občas nie, v tých lokálnych, ale v hlavných spojoch je vždy.

Reagovat
db18

Reagovat
Blasphemer

Tady nikdy předem nevíš, co ve vlaku zažiješ.

Reagovat
Azazelo RD

Jsem myslel, že máte za ty kreativní titulky takové prémie, že nemusíte řešit data a jezdit sockou.

Reagovat
Usty

Víťa má dneska narozky, takže nemůžu využít služební limuzínu.

Reagovat
havrys99

Co říkáte na dosavadní výkony rozhodčích? Za mě na hřišti velmi dobré, ale lidi z VARu mě zatím vůbec nepřesvědčili. Přijde mi, že při velkých rozhodnutích se schovají do ulity a jakoby nechtěli zvrátit rozhodnutí na hřišti.

11 utkání, podle mě 4 hrubé chyby

1) penalta pro Peru ve 3. minutě

2) Costa vs. Pepe

3) penalta pro Argentinu na Pavona

4) Zuber vs. Miranda

S takovou pomocí jako má být VAR jsou takové chyby neakceptovatelné. Snad to bude v dalším průbehu jen lepší.

Reagovat
Atlético de Madrid

Ja myslim, ze to je i snaha videorozhodciho uplanovat jakysi cit pro hru. Treba ten Zuber vs Miranda podle me nebyl jednoznacny faul, je to na interpretaci. A porad by o tom mel rozhodovat primarne ten hlavni rozhodci a pokud nema videorozhodci opravdu presvedcivy jednoznacny dukaz o tom, ze to probehlo za hranici pravidel, tak mi prijde ok, ze zvoli tu opatrnejsi variantu. Ty technologie maji resit jednoznacny situace, jako byla Maradonova bozi ruka nebo Lamparduv gol proti Nemecku.

Reagovat
havrys99

Pořád si myslím, že řešení v těch sporných situacích by mělo být aspoň kompenzované tím, že VAR dá signál hlavnímu kouknout se na opakovaný záběr, aby rozhodl sám. Ale s tím citem pro hru souhlasím - mohou to být situace vytržené z kontextu, podle toho, jak to utkání rozhodčí píská od začátku.

Reagovat
ttopi

Problém je ten, že takových situací, kdy si může rozhodčí vybrat, zda pískne, nebo ne, ale musí k tomu vidět video, je za zápas hodně. To by se opravdu furt jen díval a rozhodčí u videa by se tím jen kryli, aby "nedělali" chyby. A to nechceme. Opravdu by mělo jít hlavně o ty evidentní věci, které jsou jasné na 99%.

Reagovat
fantomas

S rozhodčíma velká spokojenost, ani ten debutant v zápase FRA - AUS se neposral.

Reagovat
havrys99

ten pískal dobře

Reagovat
andkoo

rozhodcovia zatial celkom fajn, samozrejme zase vycnieva Cakir, ktory to dlhodobo nezvlada, ten tam pustal zakroky za zlte ako nic

Reagovat
Azazelo RD

Costu vs. Pepe Var kompenzoval penaltou na Penalda.

Reagovat
C-M@ster

Costa vs Pepe bych pouštěl.

Reagovat
John Obi Mikel

Loket do krku nic není no.

Reagovat
C-M@ster

Tak není loket jako loket.

Tohle bylo takové otření, nebyla tam žádná velá razance...

Reagovat
TheTopFootbaler

Zatím jsem naprosto spokojen, nám zatím ještě v ani jednom zápase neublížili.

Reagovat
Acrocephalus

Němci si včera prohru zasloužili. Jejich strojový fotbal nemusím tak či tak, ale včera to nebylo to Německo, které všichni známe. A klobouk dolů před Mexičany, kteří z Němců neměli zbytečný respekt. Tady v Evropě jsou všichni z německého fotbalu připodělaní. Němci mají skvělou kvalitu, ale jít do zápasu s myšlenkou "hlavně neprohrát a nějak to přežít" je dost slušně řešeno limitující. Ponaučení by si z toho měli vzít hlavně čeští reprezentanti, kterým je toto uvažování dost vlastní, bohužel.

Reagovat
REPLIKATOR

Nadpis

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Blasphemer

Behrami to včera Neymarovi pěkně znechutil. Tvrdý a důrazný, ale ne zákeřný. Ubránil ho skvěle.

Pro mě Brazílie snad největší zklamání zatím. Větší než Němci nebo Argentina. Těšil jsem se na ně neskutečně. Navíc jsem tady pořád četl chválu na Titeho a způsob, jakým v pohodě dali kvalifikaci. Včera to vypadalo, jak kdyby je koučoval spíš Dunga.

Reagovat
kattos

Ja miluju tyhle moudra po jednom zapase vite vsechno. Na euru 2016 jste v jednom zapase napsali ze Killary na to nema a pak ho vyzdvyhli. Ze Ronaldo je v repre polovicni. Tady taky. Prijde mi to podobne *expertum* ve studiu.

Reagovat
vrabejka

Chybi mi podcasty :/

Reagovat
smazaný uživatel

Nejhloupější titulek v historii sportovní žurnalistiky.

Reagovat
smazaný uživatel

Kůň o tom musí něco vědět.

Reagovat
ACSMan

Dneska to bude nadpis "Cos to všechno zahodil faKane, Tunisko zKazhrilo Anglii sny"

Reagovat
smazaný uživatel

Fantasy docela hrůza, už jsem udělal jeden přehmat za druhym, tak radši požádám o radu. Mel jsem Eriksena jako kapitana a uhral 12 bodu, vyplati se tu kapitanskou pasku dat zitra radsi Jamesovi?

Reagovat
TheTopFootbaler

Ty nadpisy prostě žeru.

Reagovat
smazaný uživatel

Mexiko paradni fotbal a Brazilie rozpacity vykon.

Nebyl tam jediny prekvapivy moment od Brazilie a i stridani se nijak nepovedli. Jesus byl utopeny sam na hrotu a mel jit Willian dolu a misto nej by sel Firmino. Neymar je daleko za urovni Ronalda na levem kridle.

Neumi menit svuj styl hru podle soupere a hral to same celou zapas. Bylo jasne, ze stacilo ho zdvojovat a mensi tukanec a padne. Hru se tim padem rozkousovala a ty fauly byli iritujici, pac za zlutou nebyli(nebo by byli prisne).

V takovem situace je mnohem lepsi zapojit jiny hrace a zbavit narazeckou balon a jit spise do sprintu po narazeckou. Jenze on ty balony predrzoval nekde na pulce a stacilo mensi faul zezadu a je po akci...

Miranda byl marny opet, strasny vykony v priprave a vcera zavinil gol...

Ale remizu beru. Pouceni do dalsiho zapasu.

Reagovat
johan14

Mal by hrať Firmino nie Gabriel. Obrana by sa nemohla vysunúť ako pri Jesusovi. Brasil nemali nikoho nebezpečného v šestnástke, komu by mohli dávať lopty vzduchom.

Jesus OUT.

Reagovat
smazaný uživatel

Spise meli hrat oba dva za stavu 1-1. Ale co uz. On Jesus umi i z prave strane. A Willian nebyl moc videt a spise hodne alibisticky centroval.

Reagovat
johan14

Hráč zapasu: Herrera, Kolarov, Behrami

Odpad: Campbell, Boateng, Gabriel Jesus

Reagovat
db18

Boateng? Zrovna ten hrál asi nejlíp ze všech...

Reagovat
Bayern +

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
blade115

Začíná mě to mistrovství pěkně srát. Favoriti hrají totální tužku, všichni brání jednogólové vedení, kvantum zápasů potom končí 1:0 a člověk by našel asi tak tři týmy, na které se dá vážně pěkně dívat. Fakt Jižní Afrika hadr. Jediná možnost byla to takhle zakřiknout, jinak už nevím, co s tím.

Reagovat
Malresi

Ono je to dosť ovplyvnené tím, že hráči, ktorí sú považovaní za ťahúňov tých favoritov hrajú totálnu tužku...

Reagovat
smazaný uživatel

vzdyt zrovna v JAR se nepicovalo po prvnich zapasech snad jen na NEmce

Reagovat
blade115

Na Argentinu taky ne, ta hrála snad nejlíp na celém tom turnaji.

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim, ted se na to divu a vyhra 1:0 s Nigérii... ja si teda na kritiku maradonovy hry dost panatuju

Reagovat
technecium

Odehrály se první kola jenom... Třeba takový Argentině věřím, že proti Chorvatům bude hrát hezky, když nebudou stát v 10 ve vápně jak Island...

Reagovat
Counter

Čestnou zmínku si zaslouží i Vela, který podal naprosto úžasný výkon jak s míčem u nohy (neodebratelný), tak bez něj (neustálý pressing Kroose).

Reagovat
Azza

Reagovat
smazaný uživatel

s tim odpadlikem Mirandou to ma byt vtip?? ze tri hracu, co meli na tom golu podil, on mel ten nejmensi. alisson mel vybehnout, thiago mel toho hrace volného primo pred sebou. a na mirandu tam byl jest k tomu uplne jasny faul, se kterym nemohl nic delat(pri odrazu, kdyz nevidi soupeře, staci fakt takto malo zduchnout)

a hlavne jak může byt odpadlik obrance, kdyz brazilie nebyla schopna vstrelit gol z jasnych pozici a nebo někteří utocni hraci byli malo videt(willian)

Reagovat
John Obi Mikel

Odpadlík Miranda je naprosto správně, výsměch je spíš hráč zápasu Neymar

Reagovat
Afnak

Ha ha nejlepsi Nejmar ( me zase prisel nejhorsi) ....nejvic se mi libil ten kudrnatej simulant z realu madrid

Reagovat
-Carles-

Sampaoli chystá celkom výraznú prestavbu základnej zostavy oproti Islandu

https://bit.ly/2t8VLHH

Toto vyzerá o dosť lepšie ako s dvojicou Angel - Biglia.

Reagovat
technecium

Mercado...

Reagovat
-Carles-

Iné možnosti tam veľmi nie sú, navyše na pravo bude aj Salvio s ktorým si môže meniť pozície. Akurát miesto Pereza by mohol nastúpiť Lo Celso.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele