Previews

Další články

Mladoboleslavští se vracejí do pohárů, proti Transinvestu jsou favority

Mladoboleslavští ve čtvrtek rozehrají 2. předkolo Konferenční ligy domácím utkáním proti litevskému Transinvestu. Středočeši se vracejí do pohárů po pěti letech a ve dvojzápase s evropským nováčkem jsou velkými favority. Duel má výkop v 18:00.

Sparťané rozehrají v úterý proti irskému Shamrocku 2. předkolo LM

Jako první z pěti českých zástupců vstoupí do kvalifikace evropských pohárů fotbalisté Sparty. Pražané se v úterním úvodním utkání 2. předkola Ligy mistrů představí na hřišti irského týmu Shamrock Rovers.

Chance Liga - preview prvního kola: Sezonu zahájí poslední šestice

V neděli bude dohráno první kolo nové sezony a největší pozornost bude poutat utkání Slovácka se Slavií. Přebudovaný Liberec cestuje do Karviné, Hradec bude večer potvrzovat skvělou vzájemnou bilanci s Teplicemi.

Češky po výhře nad mistryněmi světa zakončí kvalifikaci zápasem v Dánsku

Po výhře 2:1 nad mistryněmi světa ze Španělska zakončí české fotbalistky kvalifikační skupinu evropského šampionátu úterním zápasem v Dánsku. Tým trenéra Karla Rady zkusí ve Vejle zabojovat o třetí místo tabulky, které by mu zajistilo udržení v Lize národů A.

Argentina bude o obhajobu titulu na Copě América bojovat proti Kolumbii

Hvězdný útočník Lionel Messi zabojuje ve finále mistrovství Jižní Ameriky s Argentinou o třetí velkou trofej za sebou. Úřadující mistři světa usilují o rekordní 16. triumf na Copě América. Proti obhájcům zlata se postaví Kolumbie.

Španělsko útočí na rekordní čtvrtý titul, Anglie prahne po premiérovém primátu

V Berlíně v neděli večer vyvrcholí letošní evropský šampionát a o titul si to rozdají Španělsko s Anglií. Duel bez výrazného favorita startuje ve 21 hodin, na vlastní oči ho uvidí přes sedmdesát tisíc fanoušků na Olympijském stadionu.

Mistryně světa v Chomutově, Češky nastoupí v evropské kvalifikaci proti Španělkám

České hráčky v pátek v Chomutově nastoupí proti úřadujícím mistryním světa Španělkám. V předposledním utkání kvalifikace o postup na mistrovství Evropy se výběr trenéra Karla Rady pokusí favorita zaskočit a oživit naděje na alespoň třetí místo ve čtyřčlenné tabulce. Z ní postoupí na Euro přímo první dva týmy. Španělky už mají po čtyřech vítězstvích jistotu. Třetí a čtvrtá příčka zaručují alespoň účast v baráži o šampionát, který bude v příštím roce hostit Švýcarsko.

Souboj po dlouhých pěti letech: Nizozemsko vyzve o finále nezáživně působící Anglii

Předposlední otázku musí vyřešit letošní EURO 2024, a to kdo bude oním druhým finalistou. Mezi čtyřku nejlepších se probojovala kritizovaná Anglie, která prolomila penaltové prokletí ve čtvrtfinálovém klání se Švýcarskem, a Nizozemsko, postoupivší přes Turecko. Oba výběry se naposledy potkaly v roce 2019, v tehdejším semifinále Ligy národů uspěl nároďák Oranje.

Mbappé potřebuje najít formu, na Francouze čekají suverénní Španělé

Do Berlína vede jediná cesta a touží po ní jít i Španělé s Francouzi. Právě střet těchto dvou fotbalových mocností bude ozdobou semifinále letošního Eura. V úterý večer se budou zraky mnoha milionů fanoušků upínat k mnichovské Allianz Areně a k rozhodnutím zkušeného arbitra Slavka Vinčiće, který bude utkání řídit.

Švýcaři mají proti Anglii šanci dosáhnout na historicky nejlepší výsledek

Třikrát konec ve skupině, osmifinále a čtvrtfinále. Postupné výsledky Švýcarska na evropských šampionátech ukazují zlepšení a je vcelku nasnadě předpokládat, že se na letošním turnaji jeho největších úspěch opět posune. K postupu do semifinále ale potřebuje vyřadit obhájce stříbrných medailí Anglii.

Favorizovaní Nizozemci pomýšlí na první postup do semifinále po 20 letech

V sobotu večer se na ikonickém berlínském Olympiastadionu utká Nizozemsko a Turecko v boji o postup do semifinále mistrovství Evropy 2024. Vítězný tým se v následujícím kole utká se Švýcarskem, nebo Anglií, a to v dortmundském Signal Iduna Parku.

Reparát finále z roku 2016: O semifinále na turnaji v Německu se utká Portugalsko s Francií

Portugalsko ani Francie v dosavadním průběhu evropského šampionátu nepřesvědčily o tom, že by měly být celkovými mistry. I tak se bude jednat o jeden z magnetů tohoto čtvrtfinále, v němž na sebe narazí dvě velké star odlišných generací. Na jedné straně bude stát Cristiano Ronaldo, který je na sklonku kariéry, na té druhé naopak jiný bortič rekordů Kylian Mbappé.

Španělsko vyzve Němce v souboji dvou historicky nejúspěšnějších účastníků Eura

V pátek večer se proti sobě postaví dvě absolutně špičkové výběry, které dlouhodobě patří k tomu nejlepšímu, co reprezentační kolbiště ve světě nabízí. Španělé vyzvou v předčasném finále domácí Němce, které poženou nadšení fanoušci ke zdolání další těžké překážky na cestě za titulem mistrů Evropy.

Příjemné překvapení šampionátu Rakousko čelí nevyzpytatelnému soupeři z Turecka

Rakousko na evropském šampionátu po zásluze ovládlo těžkou skupinu a své fanoušky těší i předváděnou hrou. V osmifinále se mu do cesty staví nepříjemný soupeř v podobě Turecka, které do vyřazovací části proniklo po šestnácti letech.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele