Brazilský zápisník XXI. aneb Keylor Navas vs. the World

06.07.2014, 12:45
Názory a komentáře
Obsahuje i podcast. Také druhý čtvrtfinálový den se obešel bez papírových překvapení - místenku mezi elitní čtyřkou si zajistila Argentina, která nakonec měla s ambiciózní Belgií méně práce, než by napovídalo konečné skóre 1:0, a také Nizozemsko. To sice dlouho naráželo na geniálního kostarického gólmana Navase, Louis van Gaal však měl plán..


Argentina - Belgie 1:0 (1:0)

Nacházíme se již uprostřed pětiminutového nastavení zápasu a Lionel Messi poprvé za celou dobu pádí na Thibauta Courtoise. V tu chvíli konečně vstupuje na scénu tolik propíraný Argentincův komplex z belgického brankáře, kterého nepřekonal od prosince 2012; komplex, kvůli němuž zřejmě Messi zapomene Courtoise banálně obejít a pouze ho nastřelí.

Tahle situace nakonec nenesla v kontextu inkriminovaného čtvrtfinálového měření sil zvláštní význam, symboliku však měla rovnou dvojí. Messi tímto naráz podtrhl jedno - osobní - pravidlo, ale i jedno další - kolektivní. Argentinci na tomto mistrovství světa zkrátka nejsou schopni vyhrát o víc než jeden gól; a vesměs ani přesvědčivě...

Pokud bychom nicméně analýzu utnuli již zde, byli bychom mimořádně krutí ať už vůči Messimu nebo celé Argentině. Co se kolektivu týče, ten začal v dobře organizovaném hlubokém bloku, postupem času se umně přizpůsobil rotací do 4-4-2 s Pérezem napravo a zejména chvályhodně zapomněl na ty nesmyslné "švýcarské" centry, pročež se mu také konečně dařilo těžit i z práce hrotového útočníka - zázračně oživlého a zničehonic úchvatně komplexního Gonzala Higuaína.

Pokud jde o samotného Messiho, potom ano, hvězdný Leo možná nenapodobil Maradonovo legendární sólo z památného semifinále MS 1986, přesto ve včerejším utkání jedině potvrdil svůj formát, aby vrchem jaksi v poklidu pošetřil síly. Messi obecně vypadá, jako by ze všech prvořadých hvězd na tomto šampionátu vůbec nejlépe vyzrál na ono proklínané klima. Jeho hra se zápas od zápasu stává úspornější, ale také efektivnější - aniž by jakkoliv ztrácela na kvalitě.

Proti Švýcarsku Messi svým pohybem pokryl méně prostoru než kterýkoliv jiný hráč vyjma gólmanů; počtem sprintů předčil maximálně stopery Fernándeze se Schärem; a ve srovnání s osmifinálovým Neymarem či Müllerem strávil dokonce více než dvakrát méně času během o "střední či vyšší intenzitě".

Včera nám argentinská modla nabízela k nahlédnutí velmi podobný obrázek. Jestliže celá ofenzíva Albiceleste se zraněním jediného Messiho souputníka Ángela Di Maríi šmahem odešla - lépe řečeno se graduálně vytrácela -, bylo to způsobeno z velké části zrovínka tím, že se barcelonské hvězdě už tolik nechtělo. To však netřeba nutně vnímat jako kritiku: vzhledem k mizivé (či v případě Fellainiho vysloveně tragické) podpoře v rámci možností heroicky pracujícího Witsela totiž vždy stačilo, aby Messi jenom načas zapnul, a rázem z něj šel zase strach. Což pochopitelně není něco, čeho by byl schopný kdejaký fotbalista. Přesně naopak.

Ta jedna Messiho kolmice Di Maríovi se ihned zařadila k nejgeniálnějším pasům celého průběhu šampionátu (a jedině tak přiživila nabízející se srovnání s Riquelmem, jehož tenhle brazilský Messi skutečně připomíná spíše než své barcelonské já); nemluvě o tom, že argentinský kapitán zároveň vydatně přispěl k odzbrojení Kompanyho před Higuaínovým postupovým zásahem.

Messi navíc ve vztahu k vlastní viditelnosti po většinu času ani moc neměl na výběr. Na belgický střed včera seděl vesměs každý pejorativní přívlastek, který vás zrovna napadne - směrem dozadu byl imobilní a překvapivě nedůrazný, směrem dopředu nekreativní a poněkud zbytečně trpělivý. Messimu tak v podstatě nikdy nic nehrozilo; vše bylo odvislé čistě od jeho nálady.

Argentina krom toho vedla už po sedmi minutách, přičemž v takovém případě na MS naposledy prohrála roku 1958. A natažení téhle šňůry se včera leccos ochotně podřídilo. Počínaje druhým poločasem si Albiceleste dávali načas s každým autem i vstáváním ze země, Romero v rámci povinného zdržování soustavně zakopával balony kamsi dopryč a Messi potom mohl až do závěrečného hvizdu docela nerušeně odpočívat. Snad akorát pár delších nákopů na tři věže (Lukakua, van Buytena a Fellainiho) mohlo Argentince poděsit, ale to zas pro změnu železně úřadoval fenomenální Garay.

Právě tohle byl mimochodem jediný jakž takž funkční Wilmotsův plán na zaskočení favorizovaného soka. Poté, co selhala prostá sázka na nevázanou Hazardovu a Mirallasovu agilitu či šikovnost; a poté co se neujala ani horda De Bruyneových centrů z pravé strany, kam se nejzdatnější belgický playmaker uklidil pro druhý poločas... došlo zkrátka a dobře na dlouhé míče do argentinského vápna. Teprve tehdy jako by se před turnajem tolik vzývaná, talentem nabitá belgická skvadra konečně našla. Absurdní to představa.

Sečteno a podtrženo: Belgičané na tomto šampionátu dokráčeli do relativně pokročilé fáze, kde navíc do poslední chvíle víceméně bojovali o postup, přesto lze jejich brazilskou anabázi směle považovat za ostudnou či alespoň nevydařenou. Wilmots za celý turnaj nedokázal optimalizovat rozestavení tak, aby svědčilo většině těch nadaných fotbalistů; případně (a to možná spíš) nezvládl ideálně zkrotit jejich ega.

O tom prvním krásně vypovídá Hazardovo/Fellainiho tápání po jedné zcela rovné, proklatě nízko posazené přímce; o tom druhém zase hned dvojí prskání střídajících hráčů - nejprve Lukakua, včera potom i Mirallase...

(td)


Nizozemsko - Kostarika 0:0, 4:3 na penalty

Jestliže jsme letošní mistrovství světa už párkrát překřtili na "turnaj brankářů", poslední čtvrtfinálový zápas to definitivně potvrdil. Utkání mezi Nizozemskem a Kostarikou mělo dva velké hrdiny: 120 minut se ve světle slávy vyhříval fenomenální Keylor Navas, nejlepší gólman (a možná i nejlepší hráč) celého turnaje, který deptal nizozemské střelce natolik, že opouští turnaj s úspěšností zásahů přes 90% (což je docela slušné hokejové číslo). V rozhodujícím penaltovém rozstřelu jej však zastínil van Gaalův žolík Tim Krul, jenž chytil dvě penalty a zajistil svému týmu historicky první takový postup. Pro "pivního" diváka se na hřišti odehrávaly dvě hodiny nudy a čekání na Godota v podobě nizozemské branky, pozorný fanoušek však musel být fascinován - jak kostarickou urputností, tak van Gaalovou taktickou odvahou. Ale popořadě..

Zkušený stratég Oranjes na sebe upoutal největší pozornost v první minutě nastavení prodloužení, kdy stáhl ze hřiště Jaspera Cillessena a poslal na penalty mezi tyče Krula - na první pohled podivný krok, i proto, že zrovna Krul nepatří mezi nějaké vyhlášené penaltové specialisty. Nizozemci však podle všeho tento krok plánovali dlouho dopředu, protože Cillessen (který si mimochodem první zákrok připsal teprve ve 115. minutě) nijak neprotestoval; a Krul, připravený specificky pro tento okamžik, byl následně bezchybný (vystihl všechny směry, evidentně znal návyky kostarických střelců). Vypadá to, že si van Gaal dobře uvědomoval tíhu nizozemského penaltového prokletí a dal si záležet na tom, aby jeho svěřence nezastihlo i tentokrát; Oranjes působili stejně suverénním dojmem jako Kostarika v osmifinálovém rozstřelu s Řeckem. Vzhledem k tomu, že zápas sám o sobě nenabídl prakticky žádné taktické zvraty, změnu tempa ani nečekaná řešení situací, se tak logicky bude mluvit především o tomto kroku.

Van Gaal však prvního "žolíka" vytáhl už před výkopem. Jeho sestava byla tím papírově nejofenzivnějším, co jsme na tomto mistrovství zatím měli možnost vidět - v rozestavení 3-4-3 se doprostřed zálohy postavili Georginio Wijnaldum (což je původně křídlo) a Wesley Sneijder (ofenzivní záložník), pravou zálohu obsadil Dirk Kuijt, levou Daley Blind, Arjen Robben se posunul blíže své tradiční pozici pravého křídla, na druhé straně dostal šanci Memphis Depay a útok vedl kapitán van Persie. Kostarický kouč Pinto s osvědčenou formací 5-4-1 nepřekvapil, jedinou (vynucenou) změnou byla náhrada vykartovaného Óscara Duarteho Johnnym Acostou.

Bylo tak jasné, na co se můžeme těšit - Nizozemci vyslali formaci připravenou útočit, Kostaričané se stáhli do obrany. To u Los Ticos není nic nového, tuhá a pružná defenziva je alfou a omegou jejich hry od začátku turnaje, v prvních zápasech však byla doplňována drtivě efektivní ofenzivou - Pinto svůj tým naučil dostat se během pár doteků do vápna a fanoušci brejkového fotbalu po celém světě si odvážného outsidera okamžitě zamilovali. Jenže problém je, že v tomto systému je naprosto klíčová role Joëla Campbella - a ten byl včera neviditelný. Nelze mu to vyčítat; málokterý hráč na turnaji toho na trávníku odedřel tolik co právě Campbell, který se neustále rval s přesilou obránců, nevypustil jediný souboj a nutil soupeře k permanentní obezřetnosti. Už s přibývajícími minutami v osmifinále proti Řecku však bylo vidět, že je kostarická hvězda zkrátka unavená, a na tak komplexní regeneraci, abychom se mohli těšit na Campbella zpět v plné formě, zkrátka nebyl čas. Šikovný forvard se na hřišti trápil 66 minut, než uvolnil místo čerstvému Ureňovi.

Co hůře, únava a (i na Kostariku mimořádně) defenzivní taktika zbavily kouzla také Campbellova parťáka Bryana Ruíze, což mělo za logický důsledek praktickou absenci útočné fáze. Už jsme mluvili o tom, že Cillessen si poprvé (a naposledy) sáhnul na míč ve 115. minutě (mimochodem výborný zákrok - myslím, že jsem nebyl sám, kdo v koutku duše očekával, že Kostarika nakonec skóruje a vysměje se předpokladům v pátém utkání v řadě). Los Ticos navíc chyběla i přesnost - když už se záloha v čele s kreativcem Bolaňosem rozhodla vyslat míč do útočné třetiny, adresát neměl proti nizozemské obraně většinou šanci. Nakonec tak Pintovi nezbývalo než spoléhat na standardky, a je fakt, že Nizozemci dovolili soupeři až příliš mnoho přímých kopů; všudypřítomná uondanost však jako by zahnízdila také na kopačkách jejich exekutorů.

Klíčovou taktickou bitvou měl být střet kostarické ofsajdové pasti s rychlonohým Robbenem; bez generála Duarteho však tento zásadní rukopis Pintova aktivního přístupu k fotbalu v úvodních minutách několikrát narazil. Poté, co Robben nepružnou a váhavě vystupující defenzivu několikrát vytrestal, se Kostaričané zatáhli za míč a začali hrát totéž, co v poslední hodině utkání s Řeckem (kdy dohrávali v deseti) - lidově řečeno, beton. Většinu zápasu tak zadní pětka Los Ticos prostě jen bránila, vydatně podporována vynikajícím defenzivním štítem Yeltsinem Tejedou. Nizozemských ofsajdů bylo i tak požehnaně, primární herní plán se však změnil z proaktivního na vyloženě opatrný. A když už se Oranjes bílým obranným valem probili, naráželi na nereálně chytajícího Keylora Navase.

Van Gaal do této doby proplouval šampionátem díky principu "reaktivního fotbalu", kdy jeho tým nechá protivníka držet míč a sám mění rozestavení tak, aby co nejvíce otupil soupeřovy zbraně (a následně udeřil). Včera to vzhledem k Pintově prevalentní defenzivní taktice aplikovat nešlo, takže Nizozemci najednou měli míč většinu času na svých kopačkách. Protřelý stratég to nejspíš předpokládal, neboť se ukázalo, jak moc jsou v tomto systému důležití Bruno Martins Indi a Georginio Wijnaldum; zejména díky jejich práci vypadali Oranjes s míčem na kopačkách až překvapivě pohodlně, čehož kromě útočníků využíval i Wesley Sneijder (ten dostal o poznání více prostoru než v předchozích zápasech a na jeho výkonu to bylo hned znát - byl aktivní, snažil se, nebezpečně pálil a vůbec připomínal toho hráče, který před čtyřmi lety dotáhl reprezentaci až do finále). Naopak Robin van Persie se proti přesile kostarických obránců vyloženě trápil; zadní linie, jejíž vedení převzal po Duartem skvělý González, jej po většinu zápasu dokázala eliminovat.

Že Nizozemci nechali finální rozhodnutí až na ten úplně poslední možný okamžik, je nakonec nutno připsat kombinaci štěstí, Navasovy faustovské smlouvy s Peklem a možná i práci nějakého fotbalového patrona outsiderů; i přesto však není na místě Oranjes nějak přehnaně chválit. Ano, byli lepší, zasloužili si postoupit, ale to byla otázka prosté individuální kvality - co se nějaké kreativity týče, bylo to z jejich strany unylé představení. Jako by nutnost kontrolovat hru s míčem na kopačkách zničila jejich trademarkovou schopnost vyčíhnout ten správný moment překvapení. Nejvíce nebezpečí hrozilo samozřejmě po pravé straně hřiště, kde výborný Robben s pracovitým Kuijtem doslova ničili chudáka Juníora Díaze; na druhé straně bylo oproti tomu vidět, že toto Nizozemsko není zvyklé využívat ostré levé křídlo, takže Depay byl na hřišti v podstatě k ničemu.

A v závěrečných minutách prodloužení, kdy favorit polevil ze svého (individální převahou vytvořeného) tlaku, už to vyloženě vypadalo, že se van Gaal pomalu připravuje na svůj penaltový trik. Nakonec to byl on, kdo se smál jako poslední - stejně jako proti Španělsku, Chile i Mexiku. Souboj dvou ze tří nejlepších trenérů tohoto šampionátu dopadl podle očekávání, hlubokou poklonu však zaslouží oba dva.

(dz)


PODCAST #22

• Reportová část (01:27-22:52)
- Hrdina: Wesley Sneijder (Nizozemsko)
- Shrnutí: Arjen Robben vs. kostarická ofsajdová past
- Zklamání: Eden Hazard (Belgie)
- Shrnutí: Mrtvoly na hrotech útoků





Autor: Tomáš Daníček, Dominik Zezula

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Africký zápisník X. aneb Vyhrajeme titul a poletíme nwa Bali
11.02., 16:11
Africký zápisník IX. aneb Nigérie vs. Bafana Bafana, Kongo vs. Fofana Fofana
07.02., 16:50
Africký zápisník VIII. aneb Čtvrtfinále jen pro Zwane
03.02., 15:02
Africký zápisník VII. aneb Neblú a hraj
02.02., 17:50
Africký zápisník VI. aneb Maroko je velký favorit, Burkina Faso Mali
30.01., 15:43
Africký zápisník V. aneb Sloni vběhnou do Mané že
29.01., 15:40
Africký zápisník IV. aneb Guinejské derby? To je Sylla
28.01., 14:33
Africký zápisník III. aneb Kdo si dá dnes angóla?
27.01., 17:39
Africký zápisník II. aneb Špatné sloNoviny pro domácí
22.01., 20:09
Africký zápisník I. aneb Kdo nekouká na Afcon, bude Hotto mrzet
18.01., 15:28
Afcon 2023: Power rankings před turnajem
13.01., 20:57
Jak Argentina dokráčela ke zlatu? Analýza finále MS 2022
19.12.2022, 23:59
Zápisník z Kataru XXI. aneb Maroko se s medailovými ambicemi ounáhlilo
18.12.2022, 15:15
Zápisník z Kataru XX. aneb Tak co, Francouzi, přeKonaté i Messiho?
15.12.2022, 17:10
Zápisník z Kataru XIX. aneb Prohrát s Marokem? To nesyri
11.12.2022, 21:00
Zápisník z Kataru XVIII. aneb Evropské semifinále? Noppert!
10.12.2022, 15:04
Zápisník z Kataru XVII. aneb Penalty? Bono a klid
07.12.2022, 17:17
Zápisník z Kataru XVI. aneb Penalty proti Chorvatům bývají Yoshidné
06.12.2022, 15:38
Zápisník z Kataru XV. aneb Poláci a Senegalci ssé loučí
05.12.2022, 14:39
Zápisník z Kataru XIV. aneb Favorité postupují, USA a Austrálie mají sMolinu
04.12.2022, 14:20
Zápisník z Kataru XIII. aneb Korejská výhra sladší než Ferrero Rochet
03.12.2022, 15:58
Zápisník z Kataru XII. aneb Španělsko jde dál. Japonsko? Ito
02.12.2022, 15:10
Zápisník z Kataru XI. aneb Austrálie předvádí skok daLeckie do osmifinále
01.12.2022, 14:34
Zápisník z Kataru X. aneb Írán a play-off se prostě neReamuje
30.11.2022, 14:44
Zápisník z Kataru IX. aneb S kim chtějí Korejci vyhrávat?
29.11.2022, 13:09
Zápisník z Kataru VIII. aneb Španělsko mířilo za postupem, ale došla mu siala
28.11.2022, 14:16
Zápisník z Kataru VII. aneb Argentina prolomila beton, Poláci byli szczesnější
27.11.2022, 15:37
Zápisník z Kataru VI. aneb Ostrovní týmy? Dest a hrůza
26.11.2022, 15:20
Zápisník z Kataru V. aneb Neymarnější úvod pro Afriku
25.11.2022, 17:51
Zápisník z Kataru IV. aneb Mdloby navas!
24.11.2022, 13:51
Zápisník z Kataru III. aneb Arabové odsaúdili favority ke ztrátám
23.11.2022, 14:01
Zápisník z Kataru II. aneb Asijské země jsou na MS zatím tírány
22.11.2022, 11:30
Zápisník z Kataru I. aneb Představují se Enneři strýčka Homeboye
21.11.2022, 11:30
Africký zápisník VI. aneb Senegalci ukoulibaly dalšího soupeře
05.02.2022, 02:25
Africký zápisník V. aneb Sliby Chibi
02.02.2022, 18:32
Tipy pro sázkaře: Kdo vyhraje letošní Africký pohár?
28.01.2022, 22:37
Africký zápisník IV. aneb Who's not Ghana win?
23.01.2022, 13:54
Africký zápisník III. aneb Nováčci, plnou Barrow vpřed!
22.01.2022, 00:09
Africký zápisník II. aneb Kamerun stále on Fai-r, Alžířané stále Benlemry
17.01.2022, 19:14
Africký zápisník I. aneb V Kamerunu odstartovala Rallye Abou Bakar
13.01.2022, 19:40
Eurozápisník XVIII. aneb Penalty jak z kRicekého přeboru
13.07.2021, 08:41
Eurozápisník XVII. aneb Penalta? Rozhodčí posLar sen
09.07.2021, 12:36
Eurozápisník XVI. aneb InaMorato celé Itálie
07.07.2021, 14:57
Eurozápisník XV. aneb Dánové nejsou žádná neMæhla
04.07.2021, 20:51
Eurozápisník XIV. aneb Takové vyřazení Švýcarů není koSchär
03.07.2021, 14:25
Eurozápisník XIII. aneb Že Anglie doma porazí Německo? Stone se
30.06.2021, 18:24
Eurozápisník XII. aneb QuaSimóndova msta a vražda favorita v MidSommeru
29.06.2021, 17:38
Eurozápisník XI. aneb Nizozemsko de Roonit slzy, "dva nula je dobrej výsledek"
28.06.2021, 16:08
Eurozápisník X. aneb Un cane in Chiesa
27.06.2021, 02:02
Eurozápisník IX. aneb Dramatická Botka za skupinovou fází
24.06.2021, 17:23
Eurozápisník VIII. aneb Ono sa to podá, ty si predsa Foda
23.06.2021, 17:49
Eurozápisník VII. aneb Slunce, Şenol a pár facek
22.06.2021, 18:26
Eurozápisník VI. aneb Francie výhru netreFiola, a Španělé? Olmost
20.06.2021, 15:26
Eurozápisník V. aneb Nuda v céčku? KDepay! Ta přišla až fo den později
19.06.2021, 12:18
Eurozápisník IV. aneb Dánové sahali po výhře, ale na KdBy se nehraje
18.06.2021, 11:52
Eurozápisník III. aneb Slováci zaujímají Pole position
16.06.2021, 14:13
Eurozápisník II. aneb Sterling se uvedl dRaheem gólem, Patrik schickanoval Skoty
15.06.2021, 13:56
Eurozápisník I. aneb Uffff
13.06.2021, 12:41
PODCAST: Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2019
25.07.2019, 20:29
Africký zápisník XXI. aneb NamlSané Alžírsko slaví
21.07.2019, 00:23
Africký zápisník XX. aneb Žádné IgHaló se nekonalo. Maestro, je to zasEtebou
18.07.2019, 08:35
Africký zápisník XIX. aneb Aliou domů, Giresse! Alžírsko Raïsuje na Senegal
15.07.2019, 16:00
Africký zápisník XVIII. aneb Sbohouo Sloni, Bronnjour Tunisko
12.07.2019, 16:55
Africký zápisník XVII. aneb Semifinále jen pro Zwane
11.07.2019, 15:45
Africký zápisník XVI. aneb Maestru Giressemu nikdo neZaha ani po kotníky
09.07.2019, 17:40
Africký zápisník XV. aneb Doktor Kongo chmAtal po výhře, černí Koné jsou venku
08.07.2019, 17:16
Africký zápisník XIV. aneb Překvápko! Další severoafrický erRohr
07.07.2019, 14:48
Africký zápisník XIII. aneb Hakime, Žiyech?
06.07.2019, 16:13
Africký zápisník XII. aneb Favoriti formou nepolíBenin
03.07.2019, 19:20
Africký zápisník XI. aneb Mon Dié! Takhle se Ounas dávají góly!
02.07.2019, 03:02
Africký zápisník X. aneb Jeden gól a už se chipeVezeze
01.07.2019, 16:23
Africký zápisník IX. aneb Střelba jak u Verdonu, ať N'Jie Gold Cup!
30.06.2019, 12:49
Africký zápisník VIII. aneb Pan Tau: Od zítřka nečaruji
29.06.2019, 15:56
Africký zápisník VII. aneb Vítězství Keni pOmolo, alžírský fotbal m'Bolí
28.06.2019, 13:48
Africký zápisník VI. aneb Kongo nemá šAinu, uGandalf Onyango čaroval
27.06.2019, 15:59
Africký zápisník V. aneb Kamerunu stačily dva Banany, Poté přišlo drama
26.06.2019, 15:06
Africký zápisník IV. aneb Tunisané zklaMali, Mauritánci se koupali na Adama
25.06.2019, 16:32
Africký zápisník III. aneb Jak Maroko Horaebníkovi z lopaty uteklo
24.06.2019, 13:50
Africký zápisník II. aneb Mamma Miya! To je začátek turnaje!
23.06.2019, 16:23
Africký zápisník I. aneb Porazit Zimbabwe není žádný mohaMed
22.06.2019, 12:46
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01
Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2017
07.02.2017, 18:18
Africký zápisník XVIII. aneb Egypťané siani neškrtli
06.02.2017, 16:07
Africký zápisník XVII. aneb Hlavně se zase nepřeprAtsuj
05.02.2017, 00:47
APN v cílové rovince: Sedm věcí, na které se zaměřit v bojích o medaile
04.02.2017, 09:35
Africký zápisník XVI. aneb Klasická Ghana in flaGranti
03.02.2017, 09:45
Africký zápisník XV. aneb Burkinský sen o zlatu rozcupován na Hadary
02.02.2017, 13:08
Africký zápisník XIV. aneb Egypt zachránil kouzelný Kokamžik
30.01.2017, 10:30
Africký zápisník XIII. aneb Tunisko dostalo naBanceno, Kamerun se negal
29.01.2017, 13:02
Africký pohár národů 2017 - shrnutí skupin
27.01.2017, 02:06
Africký zápisník XII. aneb Z Egypta zase Salah suverenita
26.01.2017, 16:10
Africký zápisník XI. aneb Sloni, seri-ously?
24.01.2017, 23:41
Africký zápisník X. aneb Kde nic, tunis - vyřazení Alžírska neM'bolhi
24.01.2017, 15:23
Africký zápisník IX. aneb Jde to'o i bez hvězd
23.01.2017, 02:48
Africký zápisník VIII. aneb Egypt nevede žádný Cúperman, ale zatím to stačí
22.01.2017, 15:04
Africký zápisník VII. aneb Další sloní DRCnutí na cestě za obhajobou
21.01.2017, 08:55
Africký zápisník VI. aneb Senegal pálí, kdy se mu zamané
20.01.2017, 13:51
Africký zápisník V. aneb Gabonmá pro nespokojené fanoušky
19.01.2017, 16:59
Africký zápisník IV. aneb Nedám góla, nevyhrayew
18.01.2017, 01:29
Africký zápisník III. aneb Křeček v bílé košili
17.01.2017, 08:24
Africký zápisník II. aneb Tunis pálených šancí
16.01.2017, 11:34
Africký zápisník I. aneb Burkina vyfasovala bod, jako všichni ostatní
15.01.2017, 16:46
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41
Brazilský zápisník XXV. aneb Bez rváče nejsou koláče
14.07.2014, 12:53
Brazilský zápisník XXIV. aneb Olá, Brasil14!
13.07.2014, 10:39
Brazilský zápisník XXIII. aneb Dvojí tváře nejrozkvetlejších tulipánů
10.07.2014, 12:01
Brazilský zápisník XXII. aneb Sedm kulí do Scolariho žákajdy
09.07.2014, 10:58
Brazilský zápisník XX. aneb Návraty do roku nula
05.07.2014, 11:49
Brazilský zápisník XIX. aneb Argentině drogy, USA doping
02.07.2014, 11:58
Brazilský zápisník XVIII. aneb Důstojná africká loučení
01.07.2014, 15:55
Brazilský zápisník XVII. aneb Mistrovství závěrečných zvratů
30.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník XVI. aneb Jak básníci přicházejí o iluze
29.06.2014, 15:38
Brazilský zápisník XV. aneb This Time For Africa
27.06.2014, 11:51
Brazilský zápisník XIV. aneb Argentina póózor, Francie pohov!
26.06.2014, 16:16
Brazilský zápisník XIII. aneb Opakování matka moudrosti
25.06.2014, 16:41
Brazilský zápisník XII. aneb Mít Robbena není Fer
24.06.2014, 15:51
Brazilský zápisník XI. aneb Lepší pozdě nežli nikdy
23.06.2014, 16:01
Brazilský zápisník X. aneb Balkánská kletba po bosensku
22.06.2014, 11:18
Brazilský zápisník IX. aneb Kafe a pět croissantů ke snídani
21.06.2014, 15:04
Brazilský zápisník VIII. aneb Návrat národního hrdiny
20.06.2014, 14:51
Brazilský zápisník VII. aneb Král je mrtev, ať žije král?
19.06.2014, 15:01
Brazilský zápisník VI. aneb Plná ruka žolíků
18.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník V. aneb Den plný kontrastů
17.06.2014, 15:59
Brazilský zápisník IV. aneb Nic není zadarmo
16.06.2014, 10:20
Brazilský zápisník III. aneb Soumrak konzervativců
15.06.2014, 12:41
Brazilský zápisník II. aneb Jak větrné mlýny Španěly semlely
14.06.2014, 16:27
Brazilský zápisník I. aneb Velké oči Nika Kovače
13.06.2014, 16:06

Komentáře (162)

Přidat komentář
smazaný uživatel

http://postimg.org/gallery/8h3hrcee/

Aktualizace #WorldCupGirls

Reagovat
smazaný uživatel

Většina jsou IMHO modelky, co si koupí lístek, aby se tam zviditelnily.

Reagovat
cetto

so what

Reagovat
db18

modelku už dělá kde kdo - jdeš po ulici a potkáš jich několik, jen to ani neni poznat...

Reagovat
cetto

Nejlepší je ta belgičanka pátá zhora a pak kdesi dole ta Pobřežní Slonivka <3

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Belgičanka je top

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Za Belgičanku.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Bayernista18

Nejde napsal, která z nich je nejhezčí, většina z nich je nádherná! <3

Reagovat
smazaný uživatel

Kelor je Gaylord

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle se van Gaalovi vyplatito nebo spis nevymstilo. Stridani golmanu ciste kvuli penaltam sem v zivote nevidel. Maximalne si vybavim, ze si Ricardo na euru04 sundal rukavice a chytil anglicanum penaltu holyma rukama

Reagovat
djiros

Angličanům se chytají penalty i do zubů

Reagovat
Infi

Reagovat
cetto

On pak myslím šel i sám kopat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ja si to pametam u vas myslim v nejakeho pohari...vtedy sparta stiahla brankara a poštulka im to vychytal

Reagovat
cristiano.K.

to není umění

Reagovat
smazaný uživatel

hm, argentína mohla postaviť do brány stoličku a aj tak by vyhrali 1:0

hráč zápasu Garay/Masch

Mirallas blbec

Reagovat
smazaný uživatel

Goals by league

Bundesliga 31

Premier League 30

La Liga 23

Ligue 1 13

Serie A 12

Portugal Liga 8

Eredivisie 5

Liga MX 5

Russia Prem 5

MLS 4

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Goals by club

Bayern 14

Barca 10

Man United 8

Monaco 6

Real Madrid 6

Chelsea 5

Porto 4

PSV 4

Wolfsburg 4

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard - zoufalec turnaje, to sedí

Reagovat
Spasitel

Ten titul skôr patrí dakomu s Anglicka či Španielska.

Reagovat
smazaný uživatel

to si právě nemyslím, protože tam hráli pod psa jako celek, ale Belgie došla relativně daleko a od Hazarda se čekalo, že je potáhne právě on, ale opak je pravdou a to včerejší střídání to jenom potvrdilo

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo bude kápo místo Thiaga Silvy? Dík

Reagovat
icka

Pocitam s tim , ze asi Luiz , kdzy je zastupce.

Reagovat
smazaný uživatel

já to nenašel právě...

Reagovat
icka

Uz pred MS tu to bylo , urcil Luize a jeste nekoho.

Reagovat
blade115

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nejspíš Dante, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

to si nemyslím. asi ten Cesar.

Reagovat
patas92

Podle mě Julio Cesar

Reagovat
smazaný uživatel

Zdejší jmenovaní + Fred.. Ale nejpravděpodobnější je Julio.

Reagovat
smazaný uživatel

100% Luiz

Reagovat
blade115

Není no.

Reagovat
smazaný uživatel

Oficiálním zástupcem kapitána je David Luiz.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde jsi něco takovýho našel? Scolari mluvil o 4 kapitánech.. Silva, Luiz, Fred a Cesar.. Přičemž nejpravděpodobnější je Julio, protože toho má v repre odkopáno nejvíc.

Reagovat
smazaný uživatel

Už nevím, kde přesně to bylo, ale byla tam i hierarchie a Luiz byl uvedený jako přímý zástupce. Nevím to ale úplně jistě a u Scolariho člověk nikdy neví, takže klidně může být kapitánem i Julio Cesare, Fredovi bych to ale nedával...

Reagovat
smazaný uživatel

*Cesar

Reagovat
smazaný uživatel

U Felipa je možný, že tam právě hodí Freda, aby ho ještě víc nakopnul k výkonům

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že by to nakoplo spíš Brazilce směrem k zápasu o bronz.

Reagovat
smazaný uživatel

Pozice kapitána pro výkon celýho mužstva se docela přeceňuje.. Ovlivňuje to spíš výkon jen toho jednoho dotyčnýho.

Reagovat
smazaný uživatel

Roy Keane by nesouhlasil.

Reagovat
smazaný uživatel

Keane prasil ve středu hřiště, prasil by i bez kapitánský pásky..

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem to spíš s nadsázkou, ale podstat zůstává stejná - Fredovi bych pásku za žádných okolností nedal. Není to žádný vůdce, který by šel na hřišti svým výkonem příkladem, aktuálně se mu vůbec nedaří a celkově to prostě není žádný tahoun nebo hvězda evropského velkoklubu, která by se do takové funkce v reprezentaci kalibru Brazílie hodila.

Reagovat
db18

přeceňuje, ale Brazílii to jde když má pásku nějaký zadák

Reagovat
smazaný uživatel

Co to tady zase zkoušíš prosímtě? Zástupce kapitána je Luiz, když na podzim nebyl Silva kapitánoval Luiz. Má tam obrovský slovo a oblibu jak u hráčů, tak fandů. Akorát je to (ex)hráč Chelsea, tak bude marty radši ještě týden hledat důvody, proč by kapitán být neměl.

Reagovat
Atlético de Madrid

V posledních šesti zápasech bez Silvy byl kapitánem Luiz, přičemž dvakrát byl na hřišti i Julio César. I vzhledem k Luizově pozici v týmu a jeho povaze (strašně to prožívá a všechny burcuje) je to podle mě úplně jasný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
Le Gunner
Reagovat
smazaný uživatel

diver

Reagovat
SunFells

Jsem si říkal no, zajímavé

Reagovat
smazaný uživatel

"Pro "pivního" diváka se na hřišti odehrávaly dvě hodiny nudy a čekání na Godota v podobě nizozemské branky, pozorný fanoušek však musel být fascinován - jak kostarickou urputností, tak van Gaalovou taktickou odvahou"

Tohle stimulování sama sebe do role nějakých fotbalových expertů je prostě neskutečná trapárna. Jasný, kdo v tom viděl beton, je jen pivní fanda, kdežto pro nás, experty Eurofotbalu, neskutečná taktická podívaná, ze které by každý kdo se v tom vyzná měl srát po zdech nebo já nevim co. Takže pokud chcete být opravdový expert, musíte si vybrat největší nudu (např. Írán) a přesvědčovat všechny ostatní jak je to úžasná taktická podívaná a sám v sobě vyhonit pořádný pocit nadřazenosti, když u toho ten dementní "pivní" fanoušek prostě usne, protože je to nuda jako kráva.¨

Prostě fakt nechápu, co za ubožáky musí být lidé, kteří si honí na netu triko o vlastní inteligenci a nadřazenosti takovýma kecama, jako bysme se my, kteří se nudí u zápasu který oba týmy hrajou na tři stopery a zatažená křídla a jediný co se tam děje jsou sóla Robbena, měli cítit jako totální fotbalový analfabeti, kteří nedosahují geniálnosti a prozřetelnosti místních expertů

Reagovat
Ligter

Možná je lepší nabídnout vlastní (proti)argumentaci, než se opřít (a řešit) experty Eurofotbalu. Raději s nimi začít polemizovat, než je odsoudit za to, že se odvážili někoho (v tomhle případě do jisté míry abstraktní vzorec ''typického'' diváka) zkritizovat, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

A o čem je tady argumentovat? Já nikomu nevnucuju, jestli ho to mělo bavit nebo nemělo, jenže tady to nadřazené chování typu "jestli tě to bavilo vyznáš se v tom, jestli ne tak si dementní vypitý fanoušek co tomu nerozumí" se mi bytostně příčí, prostě to ukazuje na příšernou ubohost pisatele.

Reagovat
Ligter

Já tím chtěl jen říci, že se sám touhle reakcí a předchozím příspěvkem pasuješ do role toho pivního fanouška.

Reagovat
m.sali

Reagovat
smazaný uživatel

ani ty moc neznies moc ako expert ale povedzme ze s myslienkou suhlasim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

přitom by to ani nepotřebovali, to že fotbalu celkem rozumí se tady všeobecně ví, ale on domingo ten pocit nadřazenosti v sobě prostě má a chce ho ventilovat je to jen o zvyku

Reagovat
F.Torres

ale jo, máš pravdu, někteří by se měli opravdu nad sebou zamyslet

Reagovat
Atlético de Madrid

Mně tam z toho nevyplývá, že každý, komu se ten zápas nelíbil je pivní divák. Jen to, že pivní divák asi neshledal ten zápas zábavnym, protože 120 minut nepadnul gól... Z vlastní zkušenosti potvrzuju, na tyhle utkání se nadává, ale přitom jsou do mnohdy to nejzajímavější, co fotbal nabízí..

Reagovat
fenixLFC

leby som slovo zabavnym nahradil zaujimavym a je to presne

Reagovat
fenixLFC

oproti tebe a vacsine tohto fora su to futbalovi experti. Aspon si vsimni ze ,,pivny'' je v úvodzovkách. Ako inak nazves toho kto to len pozera a nic viac ho do hlbky nezaujima? Laik? Pivny je tiez dobre synonymum. Ano, fascinovany moze byt silne slovo, ale vyssie uvedene atributy si naozaj vsimne len ten kto sa na to zameria blizsie.

A na zaver, ty sa teraz nepovazujes za uboziaka, len preto lebo videli neico ine ako ty a tym ta urazili lebo ti udajne povedali ze nie si expert? Keby si napisal nejake svoje vlastne zhrnutie ktore bude objektivne tak OK ale ty tu len nadavas lebo si ta niekto dovolil ,,urazit'' (a aj to nie)

Reagovat
smazaný uživatel

1) Proč si proboha myslíš, že mě nějak mělo urazit něco o pivních fanoušcích? Jo aha, protože jsi fanoušek Liverpoolu...

2) Je zbytečné něco dál psát, protože teď už budeš plně zaujatý bodem číslo 1 budeš se mně snažit shodit aŤ už napíšu cokoli, takže je to úplně jedno

3) Až se vyblinkáš, zkus si znova přečíst původní příspěvek a zkusit přijít co že mi na tom vlastn vadí než se začneš zabývat účelovou argumentací...

Reagovat
fenixLFC

ok, spomenuty Liverpool, tak uz je to kompletne A precital som si ho znova a jasne vidim ze jedine co ti vadi je ze si niekto dovolil ti ,,naznacit'' ze v tom zapase videl nieco zaujimave co ty nie a preto ta udajne povazuje za pivného fanusika

Reagovat
smazaný uživatel

Nejde o to, za co označil mě (protože co já vím nebavilo to nikoho tak proč bych to měl řešit tak že uráží mě), ale spíš za co označuje sebe...a nebyl vzpomenutý Liverpool ale fanoušci Liverpoolu, nikdy nezapomínej na tenhle rozdíl

Reagovat
božský John

Bylo to vzpomenuty absolutne mimo misu a pro jadro veci naprosto irelevantni. Davas tim najevo, ze fanousci livetpoolu jsou neco min? Kazes vodu...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou stejně účelový, jako teď ty. Vůbec nevíš nějaké širší souvislosti a vlastně tě to nezajímá, chceš jen podržet svoje kámoše a tak teď shodíš cokoli co napíšu i když to s tebou nemá vůbec co dělat. Takhle vykonstruované diskuze mě nikdy nebavili

Reagovat
božský John

Ucelovej ses ty. Moji kamosi to nejsou. Nepredjimej. Sirsi souvislosti znam trilionkrat lip nez ty. Nazdar

Reagovat
smazaný uživatel

No víš hovno tak akorád. Pa

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

Tak člověk, který se na to koukne, protože je to prostě MS a jinak fotbal nesleduje asi fakt nadšený nebude z takových zápasů. Pro lidi, kteří ale fotbal sledují pravidelně, zkoumají, jak hrají týmy takticky a neužívají si jenom ofenzivu, ale i defenzivu, to byl zajímavý zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

A co na tom zápase vlastně skutečně bylo? Já se to v tom článku třeba nedočetl. Jen jsem se dozvěděl, že pokud se v tom vyznáš tak ti to muselo připadat užasné. Potom jsem se dočetl, jak vzrušující byla změna rozestavení. A pak jen defakto vysvětlení, proč někteří hráči hráli hovno. Ten zápas se dal shrnout na tři řádky stylem, že oba hráli na nulu vzadu, individuální kvality byli na střaně Nizozemska a Kostarice zachytal golman. Tečka. Nejhorší je na tom to, že ten report je úplně o ničem, ovšem holt prostě někdo má talent psát několikastránkové texty o ničem a potom si o sobě myslet, že musíš být expert, když jsi tohle schopný vypotit. Já pár takovýhle nejen fotbalových expertů znám osobně a vědí úplnou piču, jen jsou prostě znudění a nedocenění a tak se snaží stimulovat ve sračkách a opájet se svou samozvanou dokonalostí....

Reagovat
Atlético de Madrid

"Ten zápas se dal shrnout na tři řádky stylem, že oba hráli na nulu vzadu, individuální kvality byli na střaně Nizozemska a Kostarice zachytal golman. Tečka. "

jestli si takhle představuješ shrnutí zápasů, tak se ti asi nezavděčí nikdo

Reagovat
božský John

Noo, s tim nesouhlasim. Ale tak to je dany tim, ze kluky znam osobne. Nekomu to tak prijit muze, ale za sebe muzu rict, ze povyseny nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A proč mě by jako mělo zajímat, jací jsou ve skutečnosti?

Reagovat
božský John

Protoze se to odrazi v tom, co a jak pises

Reagovat
kiwwi

uz predtym bol taky fantomas otravny, ale odkedy zacali robit tieto podcasty, tak si mysli ze zozral vsetku mudrost sveta

Reagovat
smazaný uživatel

To je blbé, když se někdo chová jako ty, vidˇ?

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Jo k té otvravnosti, když jsem po fantomasovi něco, i když to byla hloupost kterou jsem si mohl asi vygooglit, tak mi naprosto perfektně v několika zprávách vyčerpávajícně odpověděl. Když jsem napsal tobě, tak jsem pak v diskuzi dostal odpověď ve smyslu "Ježiš já nevim, neotravuj sakra"

Reagovat
alcantara

To si myslel aj predtym.

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe asi hlavně sere, žes ještě nedostal nabídku na redaktorskej flek, že jo?

Reagovat
Kenneth

Ty si ale jeste o level vys.

Reagovat
kiwwi

A ty o 3 levely a co?

Reagovat
I am Mancunian

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Pokud sem někdy sežral všechnu moudrost světa, stalo se tak už před MS - podcasty na nic takovýho vliv rozhodně nemaj a ani nevim, proč by vlastně měly mít.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
-Carles-

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mada

Reagovat
Atlético de Madrid

Jinak teda celkově ke smyslu těhle článků, dle mýho skromnýho názoru.

Tahle rubrika se snaží o analýzu zápasů MS, s taktickýho pozorování, statistik a různejch dat, ty kluci přinášej pohled na fotbal, kterej si nikde jinde nepřečteš. Běžný fotbalový články v ČR jsou pouze reportáže z utkání, případně nějaký perličky, který se dozvěděj skrze tiskový zprávy a další oficiální materiály FIFA. Občas se stránky jako blesk nebo fotbalnaplno snažej prezentovat něco z fotbalový historie, kde jsou většinou mraky faktickejch chyb. Na nějakou analýzu zápasu, obsáhlej, fakticky správnej článek, kterej přináší podrobnější pohled na dění na hřišti se tu nevzmůže žádný z mainstreamovejch sportovních médií. Jedinej sportovní novinář, kterej podle mě píše fotbalový texty na úrovni je Luděk Mádl z aktuálně.cz, kterej ovšem taky nemá takovej přehled ohledně mezinárodního fotbalu a taktiky.

Takhle obsáhlý kvalitní texty píše kromě pár redaktorů z EF snad jen vitasrp na web Chelsea.. Omlouvám se teda, pokud neznám nějakýho dalšího nadšence, ale nic podobně kvalitního jsem nikde jinde nečetl. Ono to totiž fakt neni prdel, vypozorovat tyhle věci ze zápasu neni nic snadnýho, schopnosti na to má jen málo lidí a u nás v ČR, kde po tom není kdovíjaká poptávka je vůbec zázrak, že takový články někdo píše.

Takže já jsem jako skutečně rád, že takhle kvalitní texty někdo pravidelně tvoří a nějakou nadřazenost jsem v tom nikdy neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je docela divné viď, že se recenzentům a redaktorům, kteří fotbalem žijí líbí jiné věci, než lidem, co se o to zajímají okrajově.

Stejné je to i filmů, u hudby, u aut, u knih, u čajů, gastronomie, alkoholu. Ti lidé do toho prostě daleko více vidí a užívají si jiné věci, než člověk, co si fotbal pustí 5x ročně apod.

Reagovat
domingo

Tu analyzu jsem psal ja. Hele, to me mrzi, pokud to beres/te takhle, protoze ctenare EF za nejaky povl nepovazuju, naopak - je tady asi nejlepsi komunita z ceskych sportovnich webu a spousta diskuteru tomu fakt rozumi, coz jinde rozhodne neni zvykem. Jedina dalsi moznost, kam tyhle analyzy psat, by byl vlastni blog, a EF (vcetne diskuteru) v tomhle vyplnuje jednu celou niku, na rozdil od sportu, idnesu atd. Tam jsou ti pivni fandove, ne tady ja treba fotbal nesleduju jenom kvuli akcim a golum, to bych sledoval basket.. sleduju ho proto, ze to jsou casto uzasny takticky sachy, bitva mozku, ktera ma vic rovin a poloh nez jen 'bum, gol, bum, gol, konec' .. Pivni fanousek je pro me ten, kdo bude v hospode hulakat na Robbena, ze nedal gol, aniz by si uvedomil, co na tom hristi vlastne dela. Pokud to zni namyslene, omlouvam se, ale piseme to pro ctenare, kteri jsou mnohem erudovanejsi nez na jinych serverech - nechceme se povysovat, naopak si jich vazime, zveme je do podcastu atd. Tak sorry, jestli to vyznelo blbe.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Yanek

Reagovat
fantomas

Reagovat
db18

Reagovat
miky10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
smazaný uživatel

Osobne si myslím, že tu na eurofotbale sa ľudia preceňujú a myslia si o sebe, že sú niečo viac. Mnoho ľudí sa tu považuje za expertov a keď im niekto povie opak, okamžite na človeka vyštartujú. Ja sa považujem za fanúšika svojho klubu lebo na zápasy chodím, považujem sa aj za futbalového diváka lebo zahraničné ligy sledujem pravidelne, futbal milujem, ale že by som bol kvôli tomu expert? To v žiadnom prípade. Za takých ľudí pokladám len tých, ktorí sa futbalom živia a sú v tom obore úspešní. Čítal som tu mnoho diskusií a to povyšovanie je tu normálne bežným javom, preto prispievam minimum. Nepotrebujem sa do krvi hádať, či je lepší Messi alebo Ronaldo a niečo si tým dokazovať. Ale články sú fajn, akurát je problém v ľudoch, ktorí ich tu čítajú a myslia si o sebe niečo, čo nie sú.

Reagovat
smazaný uživatel

bez debat

Reagovat
Minister

Reagovat
j_mrazik

Máš naprostou pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

pokud můžu, vstoupím do této debaty. mi osobně se tyto články líbí. košatě popsat, se špetkou vlastní subjektivity, jinak něco, co (téměř) každý viděl, je to, co v novinách/na netu atp. hledám mnohem raději než suchý statistický souhrn. přesto si neodpustím jedno rýpnutí. kdysi jsem sem napsal jeden článek a pominu-li vlnu naplavených sraček na mou adresu od zaslepených fandů Naniho, který byl uvádějícím činitelem článku, vyslechl jsem si kritiku i od Tebe, tedy od člověka, u kterého bych jednak čekal opak a druhak nyní píšícího velmi podobným stylem. nechci tady plakat, přečetl jsem si v diskuzi i mnoho hezkých a pozitivních komentářů, jen chci poukázat na dvojakost Tvého přístupu

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Já třeba u fotbalu hodně často jím, chlastám, surfuju nebo kecám a spousta těchto taktických věcí mi uniká a ani mě moc nezajímají, tudíž to moc neocením...přesto mi připadá, že tihle borci odvádějí skvělou práci, ukazují kvalitní analýzy, případně pokusy o ně...tvoje reakce mi přijde přehnaně přecitlivělá, pokud zápas vidíš z hlediska, že to byla nuda, tak tě ty analýzy přece ani zajímat nemusejí, pokud tam vidíš chyby, tak hoď nějaký vlastní názor na věc...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak oni do toho dajj spoustu casu, ty se tady muzes dozvedet neco vic o fotbalu a zapasech nez jak si udelat na hlave komedii jako ma Reus a jeste jim das za to cocku Nekterym lidem se clovek asi nezavdeci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Paranoia jako blázen. My ty analýzy píšem třeba právě proto, abysme podnítili diskuzi a vybídli čtenáře k polemice. Kdybysme byli na webu, jehož osazenstvo a priori považujem za "pivní fandy", ani se s podobnýma věcma neobtěžujem, takže je fakt nanejvýš nešťastný brát cokoliv takovýho jako osobní útok.

A jinak přesně jak píše Marinik - pokud si zápas shledal prachobyčejně nudnou podívanou, proč bys vůbec takový analýzy čet? To mi hlava nebere..

Reagovat
smazaný uživatel

ale ale ale já jsem pivní fanda a stejně to tu mám rád

Reagovat
fantomas

To sme jedině rádi

Reagovat
fenixLFC

Paranoia jako blázen-najvystiznejsie

Reagovat
smazaný uživatel

strašná prdel jak se snažíš

Reagovat
smazaný uživatel

si len hovedo, nerob sa

Reagovat
Mada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pivní divák je ten kdo na MS fandí Baníku

Reagovat
fantomas

Reagovat
Mada

Slepičí mozek no....

Reagovat
smazaný uživatel

A o čem je tady argumentovat? Já nikomu nevnucuju, jestli ho to mělo bavit nebo nemělo, jenže tady to nadřazené chování typu "jestli tě to bavilo vyznáš se v tom, jestli ne tak si dementní vypitý fanoušek co tomu nerozumí" se mi bytostně příčí, prostě to ukazuje na příšernou ubohost pisatele.

Reagovat
smazaný uživatel

Poviem ti svoj názor na ten zápas bez toho, aby som sa označoval za experta pretože sa ním byť necítim a to sledujem ked je ligová sezona aj 8 zápasov za víkend + môj tím naživo.

Kostarika predviedla veľmi obetavý a bojovný výkon. Myslel som si, že v predlžení nevydržia, ale práve vtedy zapli najviac z čoho som bol prekvapený. Ja tento zápas považujem za jeden z najlepších na šampionáte. Nehralo sa hore-dole celý zápas, väčšinou loptu držali Holanďania, ale bol napínaný až do konca. Van Gaal predviedol výborný ťah s brankárom. Navas opäť podržal a podla mna je najlepším brankárom šampionátu lebo s priemerným tímom ani raz neprehral, vychytal neuveritelné veci a skoro ich dostal do semifinále. V zápase bolo vidieť niekoľko nebezpečných prienikov Robbena, ktrohé zastavovali tesne pre pokutovým územím faulom. Boli tam nastrelené žrde a záver predlženia ked sa hralo kto z koho, mi prišiel veľmi zaujímavý a užíval som si to penalty. Fandil som viac Kostaričanom, ale bolo mi prakticky jedno kto postúpi. Takže....ja som to videl takým laickým pohľadom a stačí mi na MS aj takáto úroveň. Myslím, že to bol o dosť lepší zápas, než Argentína Svajčiarsko kde to stálo za to iba na konci predlženia, inak sa tam len válali. A uričte to bolo lepšie než Nemecko - Francuzsko. Ja som bol včera spokojný.

Reagovat
smazaný uživatel

S tým vyjadrením "Ja tento zápas považujem za jeden z najlepších na šampionáte" si asi robíš srandu čo? To je jedno či si expert, či fanúšik, či prostý divák - tento zápas k najlepším patriť nemôže ani náhodou.

Reagovat
fenixLFC

martinez teda pekne vycvicil svoje ovecky..mirallas s lukakuom podporovatelia dobrej atmosfery

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo, to je hrozny nezvyk kdyz je tu uz Synot liga misto Gambrinus

Reagovat
Ángel di María 22

Šílenej. Je to prostě GL, né SL...

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

pro mě to GL zůstane..

Reagovat
smazaný uživatel

Pro me taky, ale chvili sem bloudil a premyslel kam kliknout abych se dostal do nejlepsi sekce

Reagovat
db18

aspoň, že to zůstalo na stejném místě

Reagovat
Hokaido

Kamón Roger!

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro redaktory Eurofotbalu a jejich perfektní servis při MS

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

ani ne právě

Reagovat
smazaný uživatel

cože?

Reagovat
Mada

Reagovat
Ángel di María 22

Takže oficiálně, Ángel di María zmešká semifinále MS. Údajně má svalový problém stupně 1, který si vyžádá cca jeden týden pauzu. Neni to vážný a když se léčba povede, mohl by být připravený na případný finále, ale proti Holandsku nebude na 100%.

Reagovat
Kily

máš po ruce link?

Reagovat
Ángel di María 22

Četl jsem to teď na Marce, mělo by to být na hlavní stránce.

Reagovat
Switchback

Reagovat
smazaný uživatel

ted jsem videl ty penalty a Krul neskutecnej, kloboucek, vystihnout vsechny penalty, to je neskutecny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele