Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu

24.06.2018, 11:56
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Videotechnologie posunuly fotbal na mistrovství světa o další úroveň výš. Přesto se však rozhodčí nestali stoprocentně neomylnými - a v některých momentech nad tím zůstává rozum stát. Jako v případě penaltového zákroku na Mitroviće; jako v případě jasného faulu Boatenga, za který měli Švédové kopat penaltu. I kvůli tomu nakonec Kroos vystřelil šanci na postup Německu.

Ještě, než se pustíme do rozboru všech tří utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Ruského zápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Byl tenhle zápas vůbec z letošního mistrovství světa? Belgie s Tuniskem do zápasu mimořádně vlétly a především Rudí ďáblové se k dosavadnímu stylu duelů na mundialu vůbec nehodili. Žádné takticky svázané výkony, ryzí divočina nahoru-dolů, která diváky nesmírně bavila. Za prvních dvacet minut padly tři góly a k vidění bylo hned 7 střel na branku. Takový počet ran mezi tři tyče jsme viděli jen jedinkrát dokonce i za celý poločas (1. pol. Německo - Mexiko).

Belgičané se blýskli pohledným fotbalem především zásluhou extrémně kreativní ofenzivní trojice ve složení Mertens - Lukaku - Hazard. Bylo hrozně příjemné po delší době sledovat opravdu líbivé a chtěné kombinace po dobu celého zápasu. A ještě příjemnější je sledovat tým, v němž máte Kevina De Bruyna, a přesto výše jmenovaní borci vytvořili jeden pro druhého ještě víc palebných pozic.

Soudě dle zápasu s Tuniskem můžou navíc ostatní velikáni závidět Belgii to, s jakým elánem se ofenzivní hráči neustále pohybují. Vpřed se valí i šest nebo sedm můžu naráz, kteří se mísí mezi sebou a navzájem si vytváří volné prostory. Všechny hvězdy si navíc rozumí, akce na jeden dotek jsou běžnou věcí.

Nakonec chci zdůraznit ještě jeden rys, za který je Belgičanům potřeba obzvlášť zatleskat. Eden Hazard mohl vybojovat ne jednu, ale dvě penalty. Nespadl však a následně zakončil akci gólem. To samé platí pro De Bruyna, jenž klopýtal po faulu těsně před šestnáctkou, ale místo pádu vytvořil šanci pro Batshuyie. No a Romelu Lukaku, ten se po kontaktu ve vápně na zem nakonec poroučel, obratem se ale přihlásil a přiznal, že o faul rozhodně nešlo. Měla by to být samozřejmost, jak ale můžeme na ruském šampionátu sledovat dnes a denně - ani ty největší fotbalové osobnosti současnosti zákony fair-play úplně v krvi nemají.

2) Tunisko se opět popravilo laxností a individuálními nedostatky, které včera měly společného jmenovatele - Aliho Maâloula. Levý obránce už v zápase s Anglií jednou zavanglil, když v malém vápně váhal s odkopem a byla z toho obrovská šance Lingarda. Proti Belgii začal ještě hůř a vezlo se to s ním celý zápas.

U branky na 2:0 špatně zpracoval balón a dovolil Mertensovi utíkat směr branka Tunisanů. Lukaku pak akci zakončil perfektně mířenou střelou. Když se pak arabský celek vrátil standardkou do zápasu, byl to zase Maâloul, kdo doslova přihrál Meunierovi, jenž Lukakuovi asistoval u gólu na 3:1. Špatnou chvíli si dvakrát vybral i ve druhém poločase - zase při mizerném zpracování, kdy umožnil soupeři zahájit protiútok. Tohle by se na úrovni světového šampionátu stávat nemělo.

Abych ale jen nekritizoval, Tunisku se povedlo najít jednu ze slabin belgické reprezentace. Záložní a obranná linie Red Devils nejsou společně stoprocentně kompatibilní, protože v systému 3-4-3 nemají žádného obětavého zloděje míčů typu N’Golo Kanté v Chelsea. Křídelní obránci jsou navíc vesměs ofenzivně ladění (hlavně Carrasco) a v klíčových momentech nevypomůžou defenzivě tak kvalitně, jak by bylo záhodno. Proti silnějším soupeřům budou tyhle dva nedostatky jednoznačně prověřeny ještě lépe.

3) Belgii sice rozestavení 3-4-3 svědčí, Kevin De Bruyne však radostí do vzduchu neskáče. Záložník Manchesteru City byl poslední roky zvyklý, že právě on je tou personou, jež táhne belgickou reprezentaci nejvýrazněji - teď má tuhle taktovku v ruce především kapitán Eden Hazard. Při tehdejším rozestavení 4-2-3-1 měl De Bruyne v roli desítky na růžích ustláno a odvděčoval se nekončící produkcí klíčových přihrávek. V sestavě Citizens pak prokázal, že umí tvořit i níže v systému 4-3-3. V aktuálním belgickém týmu jsou však jeho schopnosti mírně utlumeny.

Proč vlastně? Vždyť i po boku Witsela hraje poměrně nízko a všechno má před sebou jako na dlani. Kromě toho, že se o něco víc než u City musí soustředit i na bránění, navíc v Belgii nemá dva rychlé letce v podobě Saného a Sterlinga, kteří jsou často přikovaní na lajnách na úplné špici rozestavení. To samozřejmě při hře na wing-backy není reálné.

O kolik víc si De Bruyne užil poslední půlhodinu, kdy Fellaini vyztužil střed pole a ryšavý kreativec dostal volnou pozici pod dvěma útočníky. Během té doby vytvořil víc šancí (3) než za celou dobu předtím (2). Chce ale Roberto Martínez kvůli De Bruyneho štěstí posadit na lavičku jednoho z dua Hazard - Mertens? V takovém porovnání se jeví obětování části tvůrčích schopností záložníka Man City možná snesitelná daň.

(mu)





1) Mexiko se muselo popasovat s novou rolí jasného favorita. Poté, co El Tri všem vyrazili dech brilantním výkonem a výhrou nad německými mistry světa, byla očekávání fotbalového světa před zápasem s Jižní Koreou podstatně odlišná. Potvrdí Mexičané svou fazonu, anebo stejně tak nečekaně klopýtnou?

Mexičané jsou známí pravidelnými extempore, jimž se hráči nevyhnuli ani letos v přípravě, kdy po přáteláku se Skotskem strávili večer ve společnosti dobré třicítky placených společnic. Juan Carlos Osorio však celý incident přešel, jako by se nechumelilo, a navzdory velkému tlaku na svou osobu před zahájením šampionátu ukazuje, že je mužem na pravém místě. Hráči za ním neochvějně stojí, do puntíku plní jeho vypočítavé taktické pokyny a přináší to ovoce.

Přestože sobotní výkon téže jedenáctky postrádal vytříbenost z duelu s Němci, na vyplašené Korejce to nakonec s přehledem stačilo. Mexické protiútoky jsou smrtící, střed pole s Herrerou a Guardadem patří k nejpracovitějším na celém šampionátu, totéž lze říci o neúnavných Lozanovi s Chicharitem a ve famózním Carlosi Velovi má národní tým El Tri klíčový klid na míči v závěrečné třetině hřiště včetně pokutových kopů.

2) Přímočarost a tah na branku leckomu chybí, zato Korejcům naopak přebývá. Naběhali toho víc, nasprintovali toho víc, nastříleli toho víc, a přesto se poroučeli se zaslouženou druhou prohrou na turnaji. Sledovat Jižní Koreu v akci je zábavné i frustrující zároveň, neboť lze na první pohled vidět neutuchající snahu cpát se kupředu, jenže když to nemá hlavu a patu, lze uspět jen těžko.

Korejský vstup do zápasu byl příkladný a zprvu se dokonce chvílemi zdálo, že se Mexičané pro toto střetnutí transformovali do role Němců z prvního zápasu. Son Heung-min i Hwang Hee-chan větrali soupeře jako na běžícím pásu a první tři slibné šance připadly outsiderovi. Jenže pak Jang Hyun-soo nešikovným skluzem se zdviženou rukou daroval Mexiku zničehonic pokutový kop a veškerá dosavadní snaha přišla vniveč.

Od chvíle, co se Mexiko ujalo vedení, zápas bez větších potíží kontrolovalo. Stačilo vlastně jen nechat čím dál zbrklejší Korejce vyrazit kupředu, obklíčit hráče s míčem a vyrazit do rychlého kontru v honbě za gólovou pojistkou. Přesně to se do puntíku stalo v 66. minutě, kdy Chicharito potvrdil roli nejlepšího mexického kanonýra a pro Koreu již nebylo návratu, i když v závěrečné dvacetiminutovce Mexičané v čele s Rafou Márquezem dělali vše pro to, aby ještě utkání zdramatizovali. Sonova pumelice však přišla příliš pozdě.

3) Osorio nasazuje perfektní jedenáctku, ale střídání mu drhnou. Kolumbijský kouč zatím silně připomíná svého krajana Jorgeho Luise Pinta, jenž před čtyřmi lety s podceňovanou Kostarikou sahal v penaltovém rozstřelu po šokujícím semifinále. Také Mexiko sází na sehranost, soudržnost, pracovitost a bleskové protiútoky ze zajištěné obrany, přičemž na jeho straně je navíc výrazně lepší individuální kvalita a technická vybavenost.

Jakmile se ale zápas přehoupne do závěrečné dvacetiminutovky, všechny přednosti El Tri jdou strmě dolů. Důvodem jsou stažení předních tahounů Vely, Guardada či Lozana, jejichž náhradníci navzdory čerstvým nohám nedokáží mexický recept na úspěch replikovat, a tak jsou závěrečné minuty v jejich podání sázkou do loterie, co se ještě před konečným hvizdem přihodí.

Obzvláště nasazování Rafaela Márqueze s čtyřicítkou na krku se jeví jako Osoriova oblíbená varianta, která se však jeví jako oblíbená spíše pro naděje soupeře na zvrat. Nezbývá než doufat, že v podání kolumbijského kouče šlo o snahu ulevit svým vyčerpaným hvězdám, ať jsou fit na další kolo. Dvakrát ještě ucho mexického džbánu vydrželo, třetí test nyní představuje zápas o všechno se Švédy.

(mk)





1) Tenhle šampionát přeje gólům značky pozdní sběr. Vezměte si jen poslední dva dny - nejprve Brazilci rozhodli o svém vítězství nad Kostarikou, v nastaveném čase, ve večerním utkání téhož dne si pak v posledních minutách tři body vystřelili Švýcaři.

No a utkání Němců, to už je jiná písnička. Krásný gól Toniho Kroose z posledních vteřin si zaslouží uznání, stejně jako si ho zaslouží i samotný exekutor. Jasně, není třeba z něj dělat boha, neboť utkání obecně nepatřilo k jeho nejpovedenějším.

Zkazil dvě přihrávky, což se mu úplně často nestává. A pro Němce obě s fatálním důsledkem. Zatímco u té první lze s trochou nadsázky říct, že kvůli jeho příliš dlouhému pasu dostal Sebastian Rudy naloženo a musel střídat (což mělo na německou hru zásadní vliv), za tu druhou už Kroos zaslouží céres ve vší vážnosti.

I přes podíl na švédském gólu se ovšem záložník Realu dokonale vykoupil. A je třeba ocenit ho za odvahu - mohl alibisticky poslat míč do vápna a doufat, že něčí hlavičkou či šťastným odrazem skončí za Olsenem v brance. On by byl z obliga, přece odcentroval, co měl dělat víc?

Německá osmička to ovšem vzala na sebe, přiťukl si míč s Reusem a pálil na bránu (jak mu dle slov křídelníka BVB autor první německé trefy prý poradil, neboť usoudil, že nemá smysl centrovat, jelikož Němci jsou moc vysocí).

To zaslouží poklonu. Kdyby se mu střela nepovedla, skončila by ve dvacáté řadě na tribuně či pohodlně v náručí švédského gólmana, byl by Kroos před celým fotbalovým světem za pitomce. Proč jsi necentroval, měl jsi ve vápně Gomeze a další, halekala by média. Toni se nebál a byl za to po zásluze odměněn.

2) I přes tři body, jeden německý problém zůstává. A je, stejně jako Kroos, ve středu pole. Jogi Löw zaslouží pochválit za to, že se nebál do sestavy říznou (po mizerných výkonech proti Mexiku z ní vypadli Khedira a Özil), Khedirův nástupce Sebastian Rudy si ovšem po zhruba půlhodině natloukl nos a ze hřiště se musel pakovat.

A jeho náhrada... no, škoda slov. Ilkay Gündogan má štěstí, že hráli ve středu obrany chybující Rüdiger a nedisciplinovaný Boateng, jinak totiž patřil spolu s Julianem Draxlerem (který spálil, co mohl), k jednoznačně nejhorším hráčům utkání.

Středopolař, u nějž jsme zvyklí na nápadité kolmice a skvělé průnikové přihrávky, nepředvedl zhola nic a o místo vedle Kroose si rozhodně neřekl. Vlastně na hřišti toho dne neřekl vůbec nic. Pokud Rudy nebude s to nastoupit, možná by bylo namístě zkusit Leona Goretzku. Rébus pro Löwa každopádně zůstává.

3) A zatímco o postupu Němců do osmifinále už asi nikdo nepochybuje, Švédové si to pořádně zkomplikovali. Byli krůček od účasti v nejlepší šestnáctce turnaje, teď musejí porazit zatím bezchybné Mexiko a ještě jim musí hrát do karet gólový rozdíl. Přitom stačilo tak málo.

Kdo viděl posledních zhruba 12 minut zápasu, musel mít pocit, že týmem, který hraje v početní výhodě, jsou Němci. Löwovo mužstvo mělo na hřišti po odchodu Boatenga o muže méně, přesto byli oni, kdo drželi míč a podnikali jeden nebezpečný výpad za druhým. Švédové se zmohli jen na tupou obranu, bez jakékoliv známky kontru, přechodu do útoku, možnosti přečíslení.

Ano, samozřejmě, bráníte remízu proti mistrům světa, proti týmů s lepšími jmény, než máte vy. Ale také proti týmu, které má na hřišti o chlapa méně. A přesto se zmůžete jen na beton bez jakékoliv přidané hodnoty. Švédové podali sympatický výkon, za tuhle pasivitu ve vlastní přesilovce si ale ten Kroosův gól zasloužili.

(jp)

Autor: Marek Ustohal, Martin Kantor, Jan Pikous

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01

Komentáře (201)

Přidat komentář
Kepy_FCB
Reagovat
smazaný uživatel

oba posmívači byli čisté rasy. tenhle pozůstatek prušáctví je třeba vymýtit.

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Harakan

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Kucka

Reagovat
bobis21

říká jeden z nejarogantnějších lidí na ef ty fakt nemáš dno

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
forma

Reagovat
Atlético de Madrid

Na rozhodciho vzdycky nejvic placou Cesi

Reagovat
smazaný uživatel

Ne

Reagovat
Josifek

Ty seš fakt mentál, hlavně, že jedinej, koho je vidět prokazatelně se posmívat, je jeden postarší rodilej skopčák..

Reagovat
Stannis Baratheon

Nechť Německo prohraje s Koreou. Prosím. Chci vidět ty vepře, jak si balí kufry.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Kepy_FCB

To nehrozi , dojdou zase daleko. Snad uz ale bez pomoci rozhodcich

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Liquid

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Josifek

Kěž by ještě mohla padnout i Francie, za tu sračku, co hrajou..

Reagovat
ratusek

FIFA MAFIA

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tenhle nadpis není vtipný , ale na druhou stranu vystihuje dokonale to co se stalo včera , takže určitě . Jinak k tomu VARU , včera jsme se o tom s kámošema bavili a nejlepší variantu jsme našli takovouto, každý tým by měl za zápas 3 možnosti použít video , třeba i na to jak si podavač míčů líže koule .. Prostě jak by tým chtěl hra by se přerušila - funguje to tak i v tenise - někdy hráč vezme oko uplně zbytečně , ale prostě by to bylo spravedlivé a jasně dané . 3 možnosti , jak je vyčerpáš , máš smůlu ..

Reagovat
misomy6

S kamošmi ste prišli na systém ktorý používajú v NFL... to som nevedel ze Češi v krčme im robili pravidla

Reagovat
Azazelo RD

Podle mě to je na fotbal nepoužitelné. Ve fotbale je víc sporných situací. A ohledně tenisu a volejbalu nelze srovnávat, jaký význam má jeden fifteen respektive jeden bod oproti gólu ve fotbale.

Podle mě je také hodně důležité, aby se dostavil nepřímý efekt videa a to, že to hráči nebudou zkoušet, pak bude méně situací k řešení, ale nevěřím, že se to ve fotbale stane.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší by bylo každý zápas rozhodnout až po shlédnutí videozáznamu celého zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Tenis se ale nehraje v čistým čase (90)

Reagovat
F.Torres

Odpadlík zápasu - Rozhodčí.

Kroos známka 8,73, přičemž zavinil gol... OK, asi kvalitní hodnocení

Reagovat
db18

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Muffi

jako advanced stats v hokeji. Na první pohled to vypadá super, ale někdy z toho lezou neskutečné věci. Třeba Muller má u Němců 3 nejlepší známku, ze Švédů za Claessonem a stejně gólman, ale moc se mi to nezdálo.

Nebo polovina obrany top týmu PL za letošní sezonu z Arsenalu.

Reagovat
Counter

Jedna taková pokažená přihrávka se do výsledného hodnocení hodně negativně nepromítne.

Reagovat
F.Torres

špatná nahrávka a následné špatný bránění, které zapříčilo téměř vypadnutí německa

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Kdyby jedna, on jich zkazil asi 5

Reagovat
Kokesh

Toni Kroos touched the ball 144 times against Sweden last night, a record for a German player in a World Cup game since 1966.

Reagovat
jhony16

kazdy tu obvinuje za gol kroosovu zlu prihravku, ale nikto nepovedal nic na stoperov medzi ktorymi si hraca prebral centorvanu loptu na prsia a dostal sa k zakonceniu, to by sa nemalo stavat ani amaterom

Reagovat
vladino10

no keď si preberal centrovanú loptu, tak ho mal "pokryteho" vracajúci sa kroos, kde to posral druhý krát, nie?

Reagovat
jhony16

to som si nevsimol, ze on sa tam stiahol ale rudiger ma rovnaky podiel na tomto gole

Reagovat
db18

Klokanomet Správně odhadl titulek.

Reagovat
Firkraag

Myslíte si, že to fakt penalta byla? Já to tak jasně neviděl..jako komentátoři např. Za mě , že VAR nezasáhlo, protože to má řešit fakt jasný věci. Jasný, nehrál balon a rozhodil ho, ale prislo mi to jako takovej klasickej souboj. Pro mě teda ne 100% penalta.

Reagovat
Pipo123

Bola to 100x viac penalta nez ta na Ronalda ci Grižmana

Reagovat
Firkraag

Teď na to zas koukám a nepískal bych to prostě, šel ze strany, žádný podkopnutí, jen ho rozhodil.

Reagovat
db18

Tak hlavně ho zatáhl za rameno, ne?

Reagovat
Firkraag

Vidíš, já furt čumim na nohy, takhle to vypadá pískatelněji.

Reagovat
mayday

U některých komentářů se člověk diví, jestli to píše člověk, co fotbal někdy hrál, kdo vůbec kopl někdy do balónu

Reagovat
Firkraag

Jasněže, ale takovych souboju je dost a nepiska se to. Na prvni pohled bych to proste nepiskl. Po zhlednuti videa nejspis ano, ale neni to pro mě takova ta 100%, tak se prave ptam, jak to vidi ostatni.

Reagovat
mayday

To byla úplně jasná 100 % penalta.

Reagovat
Firkraag

Penalta ano, ale 100% je pro mě taková, která je jasná bez opakovačky, měl jsi tenhle pocit hned?

Reagovat
mayday

Tak já osobně jsem ten pocit měl. Boateng byl evidentně za ním a okamžitě po tom souboji jsem si myslel, že ho podkopl. Ten kontakt sice nebyl vyloženě silnej, ale penalta prostě jo.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Podkopnutí bylo, ještě ho zatáhl rukama. JASNÁ PENALTA

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodil strčením, tedy faulem. Jasný pokutový kop

Reagovat
PP

myslíš toho Boatenga? To byla čistá kosa bez balonu - jasná pentle..

Reagovat
Firkraag

Jasně, přesně to. Jenom mě překvapuje, jak jsou všichni jasně přesvědčený, že je to pencle. A to Němce fakt nemám rád

Reagovat
PP

viz ten odkaz od Kovboje.. Kdyby byl na úrovni s ním či natlačil se ramenem a brnkly o sebe nohy budiž, ale takové zatlačení nohou z boku tě prostě rozhodí.

Reagovat
Firkraag

Rozumím, nakonec bych se přiklonil k penaltě, ale jasny mi to neprijde, nejspis proto VAR nezasáhlo.

Reagovat
Bayern +

Čistá kosa? Neblázni.

"Najväčší faul" na tom zákroku bolo to, že ho Boateng postrčil - to je penalta. To je jeho debilita, lebo aj tak už bol Neuer blízko. To že dal nohu pred jeho nohy mi nepríde ako jasný penaltový zákrok.

Reagovat
db18

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
ratusek

tvl dyt to stáhl rukou a ještě mu podrazil nohy tím, že tam neomaleně dal tu svou. na co proboha čumíte někteří, kdo tvrdíte že to penalta nebyla

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Posledni Kovboj

https://www.clippituser.tv/c/bnyynv uplne jasna, a videorozhodci to nejspis hlavnimu nehlasil, ale mel:

A potential penalty incident involving No.17 of Germany & No.9 of Sweden was automatically reviewed. The decision was not 'clearly wrong' so the on-field 'subjective' opinion of Szymon Marciniak remained in place. #GERSWE #WorldCup

Reagovat
r.mrazik

Jasna penalta

Reagovat
ratusek

v jakým vesmíru to penalta nebyla?

Reagovat
John Obi Mikel

Blázníš? Jasnější penalta už být nemůže

Reagovat
Logan

Vždyť mu zabránil v zakončení aniž by jakkoliv zasáhnul míč, co už by jako měla být penalta?

Reagovat
Firkraag

V zakončení mu nezabránil, normálně zakončil.

Reagovat
Logan

Zabránil, tím že mu zasáhl nohu, tak mu znemožnil zakončení, to je prostě faul, navíc v jasné šanci.

Reagovat
Firkraag

Faul ano, ale vzhledem k tomu, že zakončil, tak mu v zakončení nezabránil

Reagovat
mistr129

Reagovat
smazaný uživatel

Aha,videoasistent rozhodčího?Nebo co to je,ten vtípek v titulku?

Reagovat
dinss

VAR nic nevyresilo.. Jen to, že už se není na co vymlouvat.

Reagovat
John Obi Mikel

Alespoň to

Reagovat
smazaný uživatel

Odpadlík Rűdiger?? Co ten fousáč co přišel na patnáct minut a celý to Švédum podělal?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kejza

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
db18

Felix pochválil svého bratra za jednu asistenci a vítězný gól.

Reagovat
Rudnevs
Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
db18

...ale co u gólu posral Neuer?

Reagovat
dinss

No, na to jak si je jistej ve vybíhání...

Reagovat
John Obi Mikel

Nic.

Kde čteš, že něco posral ?

Reagovat
db18

Odpadlík zápasu.

Reagovat
John Obi Mikel

Ajo, nevim, co tim autor myslel

Reagovat
El Campeon

Reagovat
dinss

PS: Rudiger opět dokázal, že byla chyba ho koupit.

Reagovat
Hokaido

Co? Vždyť letos patřil k našim nejlepším hráčům. Jsem rád, že ho máme v týmu.

Reagovat
dinss

Je pravda, že jsem těch zápasů moc neviděl ale pokud ano tak se mi moc jeho hra nelíbila.

Reagovat
jhony16

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
db18

Chelsea ho neměla kupovat, protože posral zápas německé reprezentaci.

Reagovat
dinss

Přečti si to znovu.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
John Obi Mikel

Ani ne, občas zahraje výborně, občas vyrobí takové věci. Christensen to samé.

Reagovat
dinss

Já jsem byl vždycky proti jeho příchodu... za ty peníze bych mel v týmu raději Manolase.

Reagovat
John Obi Mikel

Ten by byl asi lepší.

Mě Rudiger ze začátku hodně sral. Ale teď už je to lepší.

Reagovat
icemike

dej si facku

Reagovat
Liquid

přesně tak, nejhorší přestup Chelsea za hodně dlouho, proti AS taky zkazil zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Odpadlík Rudiger? Je přinejlepšim na třetím místě, jsou tam dva očividnější kandidáti

Reagovat
Hokaido

Za mě Durmaz. Otřesnej výkon.

Reagovat
PP

Ať si kdo chce co chce říká, za mě zatím parádní mistrovství.. Ty kaňky v podobě chyb rozhodčích tam stále jsou, ale vzpomeňme na ligu mistrů či loňské v Brazílii.. Klopýtání favoritů, napětí, až mě sere, že každý den vidím tak 4 poločasy ze všech zápasů kvůli děckám..

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.sport.cz/fotbal/ms2018/clanek/1000477-svedove-zuri-nemci-se-nam-posmivali-bylo-to-za-hranou-navic-jsme-meli-kopat-penaltu.html#hp-sez

Klasická německá arogance, tomu národu to fakt nejde přát, i když se kvůli hráčům jako Kroos, Werner nebo Reus moc snažím...

Reagovat
dinss

Skoda, že Reus nemůže hrát sám. Mám to podobně jako ty.

Reagovat
db18

Že zrovna Werner by měl být ten, kvůli komu by se mělo dát přát Německu.

Reagovat
dinss

Proč ne? Jsou tam větší nesympaťáci.

Reagovat
John Obi Mikel

Simulant je to, navíc hraje za RB

Reagovat
dinss

Tak ok, hraje za Lipsko ale třeba takový Muller je pro hodně lidi fakt nesympatak.

Reagovat
Rudnevs

Thomas je jeden z najväčších sympaťákov vo futbale vôbec...

Reagovat
dinss

Tak nebude s tebou souhlasit spousta lidi ale ja proti němu taky nic nemam.

Reagovat
db18

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Rudnevs

Ja zasa nechápem, prečo sa na Wernera stále tak nadáva... Nasimuloval jednu penaltu, urobil samozrejme blbosť, sympatie si tým nezískal, ale už je to relatívne dávno a i on sám to ľutuje a musel kvôli tomu vyhľadať pomoc psychológa.

Gündogan s Özilom taktiež urobili len jednu blbosť a taktiež to asi už ľutujú, ale ten ich “prehrešok” mi narozdiel od toho Wernerovho príde omnoho horší... Keď to vezmem z ohľadom na reprezentáciu, tak sa čudujem, že sa niekomu reprezentácia znechutí kvôli niekomu, kto pred rokom nasimuloval jednu penaltu v klubovom futbale. Naopak ak to je kvôli niekomu, kto o Erdoganovi verejne priznal, že to je jeho prezident, to už dokážem pochopiť.

Ja osobne som za Wernera celkom rád, je to “pravý” Nemec a ďalšia kvalitná alternatíva na post, ktorý Nemecko nemá až tak obsadený... Özila a Gündogana naopak v reprezentácii ani nechcem vidieť, Özil i na ihrisku predvádza dosť mdlé výkony a na jeho pozíciu sú tam ďalší kvalitní hráči. Ale trebárs je ten môj postoj spôsobený i tým, že tá záležitosť s Erdognom je stále relatívne čerstvá, s odstupom času sa na tom trebárs budem pozerať inak.

Reagovat
db18

Včera vyskočil ten přímák před gólem.

Reagovat
Acrocephalus

To je ten důvod, proč Němcům úspěch nepřeji. Včera byli tak blízko vyřazení už ze základní skupiny, bohužel Švédové to ke konci prokaučovali. I remíza by byla cenná, byť se nedá předpokládat, že by Němci s Korejci zaváhali.

Ne, Němci si mistry světa být nezaslouží, protože pak mají pocit, že jim musí všichni zobat z ruky. Je to arogantní mužstvo, které si zaslouží padnout do bahna, možná pak by byli o něco pokornější. Připomíná mi to Rusy v hokeji - co není zlato, neberem. Tak takovému mužstvu já přát určitě nebudu.

Reagovat
smazaný uživatel

Napriek tej odpustenej penalte, mali Švédi na plichtu, ak už nie na víťazstvo v tomto zápase.

Mali pár dobrých príležitostí, ktoré vyslovene nezvládli.

Navyše tréner zle striedal a po vylúčení Boatenga sa stiahli.

Reagovat
lampas

"A zatímco o postupu Němců do osmifinále už asi nikdo nepochybuje, Švédové si to pořádně zkomplikovali. Byli krůček od účasti v nejlepší šestnáctce turnaje, teď musejí porazit zatím bezchybné Mexiko a ještě jim musí hrát do karet gólový rozdíl. Přitom stačilo tak málo."

Švédům stačí porazit Mexiko jakýmkoliv rozdílem.

Reagovat
smazaný uživatel

Stačí...to sa ľahšie napíše ako zrealizuje.

Mali Nemcov na lopate, ale to, bohužiaľ, nezvládli. Ak by to boli zvládli, tak Mexico nemusia vôbec riešiť.

Reagovat
Jan Horáček

Je dobře, že video konečně odstranilo ty časté, ničím nepodložené spekulace, že by třeba zápasy v kopané mohly být manipulovány!

Reagovat
Bayern +

Tí Belgičania zatiaľ bavia najviac. Káder podľa môjho subjektívneho názoru ešte sympatickejší ako Nemecko, zaujímavý futbal. Na celej súpiske nenájdeš jediného hráča, čo by bol vyslovene nesympatický slizák.

Zatiaľ ešte nemali kvalitnejšieho súpera, ale budem im priať, na celkové víťazstvo podľa mňa majú.

Reagovat
Jirka3811

Až na Lukakua souhlas

Reagovat
Bayern +

Aj napriek tomu, že hrá za MU, tak ho mám rád.

Reagovat
popltak

Každý má sympatičtější než Německo v čele s tím kktem Mullerem a věčně mávajícím Nojerem.

Reagovat
vilp

Akorát tomu prostě chybí Radja, Dembélé a zdravý Kompany. Witsel s Boyatou příšerní.

Reagovat
Jirka3811

Tomu se něříká "nevyvaroval chyb" ale tomu se říká "kapříci připluli".

Reagovat
smazaný uživatel

OT: zajímavost kolem Součka

Původní nabídka za Součka měla být ve výši tří milionů eur, tedy zhruba 77,4 milionů korun. Tu Slavia smetla ze stolu, Fiorentina se ale nevzdala a přitlačila. Do hry se navíc vložila i Atalanta Bergamo.

Nová nabídka? Už pět milionů eur - to je v přepočtu 129 milionů korun. Ani na to „sešívaní“ neslyšeli. Pokud dojde k dalšímu navýšení, Souček by se mohl stát nejdražším hráčem Slavie všech dob. Tento primát zatím drží Karel Poborský, jenž v roce 1996 přestoupil do Manchesteru United za více než 140 milionů korun.

------------

navíc Bergamo krouží i kolem Jankta, takže vypadá, že 1 z nich by mohl klapnout

Reagovat
dinss

Reagovat
smazaný uživatel

jo, o Plzni se taky píše...slovácko má zájem o 35letého Petrželu za dvě švestky s červem

Reagovat
dinss

Sice nechápu proč do toho taháš Petrželu ale určitě o něj v 35 letech nikdo nebude mít zájem. Logicky. Možná kdyby byl u vás, že by se to Tvrdík snažil vyhypovat na Twitteru.

Reagovat
smazaný uživatel

tahám Petrželu, protože jsem četl článek o zájmu slovácka: Petržela, Kadlec, Kúdela...

https://sportrevue.isport.blesk.cz/navrat-ztracenych-synu-3-zkusene-osobnosti-ktere-by-mohly-posilit-slovacko#part=1

tak zrovna k tvému ironickému výsměchu, jsem tu informaci použil z hecu

Reagovat
dinss

Přijde mi vtipný, že za Součka chce takový prachy. Mohli jste ho už dávno prodat a v klidu ho nahradit někým z ligy či z vlastních zdrojů.

No, Sportrevue není moc důvěryhodný zdroj.

Reagovat
smazaný uživatel

jo, tak...no jde o to, že o něj mají zájem už delší dobu a pořád prokazuje stabilní výkony..a logicky, když slavia odmítá nabídku, tak ty kluby se snaží přihodit...pokud to bude kolem těch 120-140mega, tak stejně na to kývneme...asi ještě Tvrdík cosi zkouší, ale pokud je tato nabídka pravdivá, stejně na to kývne...

Jo, to je více zdrojů, kterým se nedá moc důvěřovat...ale to bys nemohl číst nic

Reagovat
dinss

Jo, nehraje špatně. Je to dobrej defenzivní záložník a hrál dobře i za repre.

No, zrovna Sportrevue je fakt největší dno.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, to je možné..však uvidíme, jak se situace nakonec vyvine

Reagovat
John Obi Mikel

Slovácko posiluje

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to navýší ještě o milion, tak už bych ho pustil. Víc už za něj nikdy nemůžem dostat.

Reagovat
smazaný uživatel

já i těch 120 mega

Reagovat
ladyboy arsenal

Itali sou fakt pošahanci vyhazovat takový love za Součka, pro kterýho je Slavia strop

Reagovat
smazaný uživatel

a jak to víš, když jsi ho nikdy neviděl jinde ?? jak takhle můžeš odsoudit hráče ??

V lepší lize jsou hráči schopni nabrat úplně jiné zkušenosti i dovednosti, dostanou novou motivaci apod...dokud to ten hráč nezkusí, tak neví, na co má..myslím is, že má i vhodný věk na takový přestup

Reagovat
ladyboy arsenal

já netvrdím, že to nemá zkusit, pro něho to je win, jen vůbec nevěřím, že by se tam prosadil resp. kdekoliv mimo CZ

Reagovat
Whitemedia

Odpadlíka si Rudiger nezasloužil, i když byl v prvním poločase špatný..

Reagovat
bayern987

Reagovat
John Obi Mikel

Za mě teda odpadlík Kimmich nebo Durmaz. A kdyby to Kroos v poslední minutě nedal, tak on.

Reagovat
Carrick

Gundogan je průměrák až na půdu, doufám, že už ho na hřišti neuvidím.

Reagovat
mistr129

Tohle mistrovství proste nemůže dopadnout jinak než titulem Německa nebo Argentiny

Reagovat
John Obi Mikel

Na titul jedeme my přece

Reagovat
mike.84
Reagovat
smazaný uživatel

Video pomáhá. Ironické posměšky proti VAR nejsou na místě. Ani největší tupec si nemohl myslet, že to bude všelék na sporné situace, protože pořád zůstává v hlavní roli člověk. Třeba i borec u videa si mohl hlavního zavolat, co na to říká. Hlavní se mohl kouknout říct nasrat a hrálo by se dál.

Reagovat
oli9

Reagovat
Posledni Kovboj

Videorozhodci ma instrukce dat vedet hlavnimu, pokud jde o jednoznacne chybny rozhodnuti. Tady nejspis selhal on. Se zbytkem samozrejme souhlas.

Reagovat
oli9

Já myslím, že třeba ta druhá žlutá pro Boetenga byla řečena až do sluchátek od videa mi přišlo...že to tak dlouho trvalo.. Jinak souhlas, video nemůže vyřešit každý faul atd...ale většinu penalt řeší a je to jen dobře....

Reagovat
Svatej

prijde mi ze lidi najednou sleduji jen ty situace, ktery VAR nezachranil, ale pritom i spoustu spornych rozhodnuti VAR slusne rozsekl, jen se proste nerozebiraji..

Reagovat
mistr129

Reagovat
Taiger

Zatím nejlepší titulek dosavadního MS.

Reagovat
AC.Milan

Neuer mel prsty v golove situaci?

Reagovat
John Obi Mikel

Ne

Reagovat
REPLIKATOR

Silnější pes m*dá

Reagovat
smazaný uživatel

Docela jsem překvapen, že se video dvakrát za sebou nepoužilo, když mělo...

https://miliussport.blogspot.com/2018/06/world-cup-blog-den-9-10.html

Reagovat
John Obi Mikel

Snad si nemyslíte, že tam o sestavě a o nominaci rozhoduje trenér.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně, už bylo načase.

Reagovat
Neon

Reagovat
smazaný uživatel

var a videorozhodcovia este maju zopar chyb ktore sa musia vylepsit

Reagovat
smazaný uživatel

najma to kedy sa pouzije a kedy nie video

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/darek-messimu-k-narozeninam-o-sestave-proti-nigerii-uz-nebude-rozhodovat-trener-ale-hvezdy-tymu-50023?dop-ab-variant=&seq-no=1&source=hp

co to je za kravinu ?? Naprostá sabotáž na trenéra argentiny, žádný respekt k němu, jako k trenérovi...doufám, že ta Argentina fakt vyletí kdyby ho raději odvolali, ale tohle je prostě jeden velký humus

Reagovat
smazaný uživatel

Messi složí sestavu..

Reagovat
smazaný uživatel

tak kdo jiný...on nepustí nikoho na penaltu, radši to zakopne za stadion..takže nepustí nikoho ani, aby vedl tým, když se nedaří...

Reagovat
valloire

jako kdyby ji doteď neskládal

Reagovat
Arne

Povolit, přitáhnout

Tohle by mohl být obrat pro Němce a nastartovat je, ale k tomu je potřeba ještě spousta věcí... Pokud se má i nadále hrát takto "pepovsky" a přitom naprosto nevybalancovaně směrem dozadu, tak neudělají ani tu Koreu, a pokud ano, tak pak čeká rychta od Brazilců. Nevím, co by bylo horší...

Snad se vedle Matse dá dohromady i Rudy, protože on je klíč k té defenzivní stabilitě, třebaže tam jsou do středu kvalitnější borci. Spojení Gündogan - Kroos naprosto šílený, pokud má jeden pouze odevzdávat balony a všechno má jít přes druhého.

Jinak dost lidí psalo/říkalo, že jim je Švédů líto, ale nevím proč... Způsob, jakým chtěli zvládnout závěr zápasů, bylo to nejhloupější, co jsem zatím na turnaji viděl. Proti deseti jít bránit do vápna, takovou vylízanost byl schopen předvést maximálně tak Di Matteo. Tohle jde za Anderssonem, jednoznačně. Durmaz tomu pak nasadil korunu.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
stas87

Ja uz som to pisal pod prevkom. Svedi nedokazu udrzat naskok, pri tom ako si strazi vysledok, tak strasne zalezu do vapna a odkopavaju. Nie je to ich prvy strateny zapas tymto sposobom. Aj v barazi hrali takmer cely druhy polcas v Taliansku nastahovani na vlastnej polke ale taliani boli este horsi a ten gol dat nedokazali. Skusenejsi mancaft by posledne minuty uhral na polke Nemecka v rohu.. Ja som cakal, ze nemci otoci po nejakej blbosti svedov. Nikdy, ale naozaj nikdy nepochopim Durmaza a jeho suboj s Wernerom. Vo vapne bolo v tu chvilu viac svedov ako nemcov, navyse si Werner loptu pustil pred seba a aj keby ho Durmaz nefauloval, uz ho krizoval dalsi sved. Cize by centroval pod tlakom. Jedine co svedi nemali pod kontrolou bol priestor za vapnom.

Ja ten kolotoc prihravok zprava do lava nechapem. Je to nepresne a pomale a dava to superovi sancu na to, aby sa pripravil kam prihravka pojde. Na moj vkus tam bolo malo nakopov do stran na kridla. Aj to je vec, ktora nemcom dlhu dobu pomahala v tom, ako prekonat blok supera. A vcera boli tie centre zo stran spatne, stoperi Svedska vsetko mali.

Rudy ma ako jediny z tych hracov kvalitu smerom dozadu. Vsetci ostatni sa hodi skor do hura futbalu. Mne by sa tam pacil kludne aj Kramer, ak by tam bol. Z tych mladsich hracov by casom mohol byt dobry zaloznik smerom dozadu Geiger z Hoffenheimu. Vogt uz hra stopera, ten tiez nebol zly na DM. Dufam ze po tomto turnaji sa otvori diskusia o tom, preco Nemecko neprodukuje zaloznikov, co sice nie su az tolko kvalitni na lopte ale zasa su pozicne a takticky vyborne pripraveni. Keby nebol Ascacibar argentincan ale nemec, okamzite by som ho bral.

Reagovat
smazaný uživatel

Weigl?

Reagovat
stas87

Ten ma blizsie ku Kroosovi ako k Rudymu ci Bastianovi. Navyse je mäkky v subojoch a ani pozicne to nie je ziadny genius.

Reagovat
smazaný uživatel

Švédové nezvládli..se Zlatanem by se tohle nestalo

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Shevchenko

Špatný článek

Reagovat
Rudnevs

Každopádne, toto nesmie chýbať:

“Football is a simple game. Twenty-two men chase a ball for 90 minutes and at the end, the Germans always win,” Gary Lineker.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi 25 let stará hláška, ale najednou je to výrok Linekera. Ok.

Reagovat
Rudnevs

Lineker bol ten, čo to prvýkrát povedal vtedy v roku 1990...

Reagovat
Riviera Kid

Co? Vždycky to byl výrok Linekera.

Reagovat
valloire

Reagovat
Miguel19

Tak proč prohráli s Mexikem?

Reagovat
Hokaido

Pokládám si stejnou otázku o lidech, kteří čtou Blesk.

Reagovat
oli9

Reagovat
smazaný uživatel

a co je na tom, tím že o tom psal i blesk se to jako nestalo nebo co

Reagovat
db18

Německu stačí porazit Koreu aspoň o dva góly a má jistotu postupu do osmifinále.

Reagovat
Bayern +

Reagovat
smazaný uživatel

Německo-Brazílie

Nádhera

Reagovat
smazaný uživatel

muzete prosim zacit davat diskuze k probihajicim zapasum na uvodni stranu?

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer to udelal sikovne. Okamzite rozehral a je mozne, ze ne zcela rozhodnuteho rozhociho trochu zaskocil. Pak uz to zrejme nechtel kontrolovat po tak dlouhe mezihre. Je ale mozne, ze i kdyby penalta byla a Svedi ji dali, Nemci by ten vecer stejne o jeden gol vic vstrelili tak jako tak. Byl to proste jejich den.

Reagovat
ttopi

Již bylo k vidění i rozhodnutí po delší mezihře. Takto to rozhodně nebude. A že by se rozhodčí nechal zaskočit rychle rozehrávajícím brankářem - to má být vtip?

Reagovat
Kucka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele