Brazilský zápisník VI. aneb Plná ruka žolíků

18.06.2014, 12:49, aktualizováno 18.06.2014, 16:00
Komentáře a souhrny
Obsahuje i podcast. Letošní mistrovství světa je zatím přehlídkou comebacků a zrovna včera to bylo opět znát. Brazilci s Mexičany ve šlágru dne sice sehráli atraktivní bezbrankovou bitvu, avšak jinde se už vyrovnávalo, ba otáčelo. Belgičany spasily rovnou dva góly od střídajících hráčů, Rusy alespoň jeden zásah žolíka Keržakova...


Belgie - Alžírsko 2:1 (0:1)

Před úvodním zápasem skupiny H jsme upozorňovali na dvě věci - zaprvé, že jakkoliv je současná belgická generace napěchovaná úžasným talentem, nemá Marc Wilmots k dispozici jediného krajního obránce, což může být ještě obrovský problém. Zadruhé, že Alžírsko Vahida Halilhodžiće hraje mnohem aktivnější a ofenzivnější styl než za vlády pragmatika Rabaha Saadaneho. Proti Belgii se potvrdila jedna z nich.

V úvodu zápasu to ještě vypadalo, že Fenci vzpomínají na loňský Pohár národů - proti favorizovanému soupeři drželi míč, a přestože se do útočné třetiny příliš nedostávali, obecně působili na hřišti lepším dojmem. Jejich gól pak přišel poté, co Ghoulam utekl po levé straně (tedy prostorem, který měl hlídat Alderweireld), nacentroval do vápna, Vertonghen trestuhodně zanedbal své povinnosti levého beka a musel unikajícího Feghouliho zastavit za cenu penaltového zákroku. Netrvalo to ani půl hodiny, a skeptici měli první hmatatelný důkaz, že na krajích obrany bude mít Belgie letos opravdu pořádný problém.

Marc Wilmots se nakonec rozhodl pro ofenzivnější variantu s rozestavením 4-2-3-1; v přípravě mu tento přístup nefungoval a pokaždé byl velký rozdíl, když se rozhodl "přepnout" zpět na osvědčené 4-3-3, tentokrát však byla důležitou změnou pozice Edena Hazarda. Největší hvězda týmu při zkoušení tohoto systému hrávala většinou uprostřed podhrotového tria, zatímco dnes dostala více volnosti na svém oblíbeném levém křídle. Marouane Fellainiho v sestavě nahradil ofenzivní záložník Nacer Chadli, jinak Belgičané nastoupili bez překvapení.

To Vahid Halilhodžić překvapil opravdu hodně. Alžírsko hrálo hned na úvod s nejsilnějším týmem skupiny, a jeho sestava (i přístup k zápasu) tomu odpovídaly - bosenský kouč vyslal na hřiště snad nejdefenzivnější jedenáctku od svého nástupu do funkce. Systém 4-1-4-1 byl vyměněn za jakýsi "stromek" s hluboko položenou záložní trojicí Medjani - Bentaleb - Taïder, před nimiž operovalo ofenzivní duo Feghouli - Mahrez a na hrotu dostal šanci Soudani. Halilhodžićův cíl byl jasný - vycházet především ze zajištěné obrany a v případě možnosti se nějak prokombinovávat dopředu.

Až na zmiňovanou úvodní pasáž se Fenci bránili, byli při tom však obdivuhodně aktivní - žádný "prešovský beton", ale cílená demolice belgických ofenzivních snah, žádné odkopávání nazdařbůh, ale vypočítaná snaha dostat míč přesně na místo určení. Belgičané byli frustrovaní. Ukázalo se, že Wilmots je přece jen spíše motivátorem než stratégem; Halilhodžić jej svým přístupem evidentně zaskočil a řešení ve stylu "okamžitě hledejte Hazarda" samozřejmě nefungovalo. Opora Chelsea je známá tím, že neumí útočit do plných; ke svému fotbalu potřebuje volnost a pohyb, což jsou věci, kterých se favoritovi od srdnatě bojujících Fenků opravdu nedostávalo.

Nedoplatil na to jenom Hazard. V preview jsme mluvili o tom, že Romelu Lukaku je přece jen odlišným typem fotbalisty než klasická (zraněná) útočná jednička Christian Benteke a že jeho neschopnost narazit si s kolegy na podhrotu může být pro Belgii velkou slabinou. Dnes se to potvrdilo beze zbytku - v systému, kde má silný hrotový útočník za sebou hned tři mimořádně talentované středopolaře, by nejspíš nemělo docházet k tomu, aby byl nucen stahovat se pro míče hluboko do pole. Frustrovaný Lukaku nakonec uvolnil místo Divockovi Origimu, jenž se do Wilmotsova stylu hodí přece jen více, a osobně jsem hodně zvědavý, jaká bude jeho role v dalším průběhu šampionátu.

Nezvykle defenzivní sestava Fenků pak měla několik logických konsekvencí - technika musela ustoupit bojovnosti, Feghouli dostal svoji šanci zazářit pouze jednou (a uspěl), a Belgičané dominovali v držení míče. Kromě úvodních několika minut poměrně drtivým způsobem. Jako by však nevěděli, co si v této situaci počít - zatímco Alžířané se svojí strategii přizpůsobili velice pružně, stahovali se v devíti lidech za míč a několikrát svojí bojovností soupeře aktivně okradli (tohle měl pod palcem skvělý Taïder), Rudí ďáblové si dlouho, předlouho pinkali "házenou" za vápnem a největší nebezpečí z jejich strany představovaly propagační střely zdálky. Poločasové vedení Afričanů bylo plně zasloužené, ne pro jejich ofenzivní kvality (ty se, doufejme, projeví až v dalších zápasech), nýbrž pro neschopnost favorita poprat se s těmi defenzivními.

Teprve v závěru začalo houževnaté Alžírsko fyzicky odpadávat, Wilmots poslal na hřiště trio Fellaini - Mertens - Origi, a to nakonec rozhodlo. Fellainiho prezence byla ve středu pole okamžitě znát, Mertens trhal alžírskou defenzivu z pravého křídla, a Origi opět ukázal, že právě on je ideální typologickou náhradou za chybějícího Bentekeho (když už se do nominace nevešel Michy Batshuayi). Na druhé straně se naopak ukázalo, že Fenci skutečně na tento fotbal nejsou zvyklí, a že rozhodnutí připravit tým o potenciální výhodu nakopávaných míčů na hlavičkáře Slimaniho byla možná Halilhodžićova chyba. Zkušený kouč sice "na koleně" vymyslel taktiku, která byla dlouho extrémně funkční - favorit držel míč, ale vůbec nevěděl, co s ním má vlastně dělat - jenže na druhou stranu právě přehnaně defenzivní a agresivně bojovný styl technické Alžířany nakonec "utavil" natolik, že k rozbití jejich pečlivě udržovaného záložního bloku stačil jeden Fellaini. Fenci odehráli nad očekávání dobrý zápas a určitě mohou do dalších bojů hledět s optimismem (zvlášť díky remíze Rusů s Korejci), pro příště už však méně defenzivních středopolařů na hřišti, prosíme.

(dz)


Brazílie - Mexiko 0:0

Po nervózní a tak trochu i šťastné výhře nad Chorvatskem dostala Brazílie v druhém kole proti Mexiku příležitost rázně odpovědět kritikům, jak jsou schopni naplnit své ambice na úrovni skupiny A i celém turnaji. Místo toho se však jenom vyrojily nové a nové otázky. Po bezbrankové remíze Brazilci rozhodně nevypadají jako favorit na celkové vítězství...

Luis Felipe Scolari může vehementně poukazovat na hrdinství Guilerma Ochoy, jenž šesti špičkovými zákroky (zatím nikdo na MS v jednom zápase nepředvedl víc) uhájil El Tri čisté konto, pořád půjde jen o výmluvu a únik od vlastních výrazných nedostatků. Jak by se hodilo mít znovu na své straně rozhodčího Nishimuru, turecký arbitr Çakir už při teatrálním pádu Marcela v závěru zápasu tak benevolentní (naivní?) nebyl.

Představa totálního fotbalu v podání Brazilců je pravda poněkud neopodstatněná. Obvyklý vzorec hry Kanárků stavěl i dříve do popředí jednu hlavní hvězdu, kterou umně doplňovali krajní beci, a nejinak tomu je i letos. Co však tento současný tým oproti všem předchozím postrádá je žalostný nedostatek kreativity. Óscar, Neymar, a kdo dál? Mexičané kvalitně vykrývali prostory před svou brankou a nutili soupeře pouze k ranám zdálky, jež neměly naději na úspěch.

Kvůli poraněnému stehnu si druhý zápas skupin musel nechat ujít Hulk, což Scolariho přinutilo k lehké změně rozestavení, když na místo silného útočníka povolal střízlíka Ramirese. Z 4-2-3-1 se tak stalo spíše variabilní 4-4-1-1, kdy Ramires zodpovědně plnil na kraji hřiště obranné úkoly, které měly eliminovat hlavní mexickou sílu, tedy křídelní beky. Mimo to však záložník Chelsea nepředvedl užitečného zhola nic - slovy 14 doteků s míčem, 11 přihrávek, ani jeden "tackle" a dva zbytečné fauly - a v poločase přenechal své místo Bernardovi. Tento tah se tedy Felipaovi hrubě nevyvedl. Jsem zvědavý, zda Ramirese ještě do konce turnaje na hřišti vůbec uvidíme.

Dalším, koho je třeba vzít si na paškál, je Paulinho. Hráč Tottenhamu, který se nedokázal prosadit do sestavy ani přes mladičkého Nabila Bentaleba, by nejspíš neměl patřit k základním stavebním kamenům brazilské reprezentace, zvláště s výkony, jaké doposud předvádí. Má fungovat jako box-to-box záložník, jako někdo, kdo si odvede defenzivní povinnosti a zároveň přidá kvalitní náběhy do šestnáctky soupeře nebo se přidá do finální kombinace. Místo toho se Paulinho dotknul míče méněkrát než dvanáct ze třinácti hráčů, kteří v zápase dokončili stejně jako on celých devadesát minut. Jednoduše nepředvádí dost, aby si obhájil své místo před hráčem jako Fernandinho, po němž volají fanoušci Selecaa čím dál hlasitěji.

Ovšem to nejhorší z brazilského výběru teprve přijde. Ano, řeč bude o Fredovi. Určitě nejsem sám, komu přišlo, že se tento útočník Fluminense předvedl proti Mexiku spíše jako fanoušek, který vyhrál v loterii možnost stanout na hřišti v dresu své reprezentace. Zatímco proti Chorvatsku si připsal první dotyk s míčem v soupeřově šestnáctce až po změně stran (a vytěžil z něj kontroverzní penaltu), tady to v jeho podání nebylo o nic lepší. Někdy bývají statistické grafy nepřehledné nebo nabízí různou interpretaci, tento případ je však zářnou výjimkou. Žádné náběhy, žádné podržení míče, jen čtyři ofsajdy v úvodní dvacetiminutovce a zoufalých dvaadvacet dotyků s míčem, než jej za pískotu diváků vystřídal dvacet minut před koncem Jo. Ani ten ovšem ofenzivu Kanárků nijak nepozvedl a poslední zápas s Kamerunem tak dává Scolarimu na výběr, zda na hrotu nevyzkoušet Neymara (zvláště v porovnání s Fredem jeho výkon opravdu bije do očí), snad jediného opravdu schopného hráče, který ohrožoval Ochou po celých 90 minut.

To Mexiko si získalo srdce nejednoho neutrálního fanouška. Svěřenci Miguela Herrery se prezentovali v dobrém světle již v prvním zápase s Kamerunem a nyní proti ostřílenějšímu soupeři tento dojem ještě vylepšili. Hýbat základní jedenáctkou nebylo třeba, vítězná sestava se přeci nemění. Pohledným kombinačním fotbalem bez zbytečného sólování neměli Mexičané žádný problém dostávat se pravidelně k soupeřově šestnáctce, odkud nebojácně pálili jako diví, byť v drtivé většině případů míč skončil těsně nad Césarovou brankou. Právě finální fáze ať už od obou beků nebo Héctora Herrery byla asi jediným, co se El Tri dalo v úterním zápase vytknout, obrana i mezihra totiž fungovaly výtečně.

A když už Mexičané pustili Brazilce do šance, zasáhl Guilermo Ochoa. Brankář Ajaccia se v tomto létě stává volným hráčem a dosavadními výkony musí přitahovat pozornost klubů z celého světa. Byť nejvíce uznání dostal za chycení hlavičky Thiaga Silvy v samotném závěru, vypíchl bych především jeho brilantní zákrok v první půli po přesném pokusu Neymara, který v plném letu vyškrábl přímo na brankové čáře. A že je Ochoa mužem velkých zápasů, tady na šampionátu neukazuje poprvé. Kupříkladu tento krátký sestřih jeho výkonu proti našlapanému PSG stojí za zhlédnutí.

Tak jako tak jsme si mohli užít jeden z těch občasných zápasů, který k atraktivitě ani nepotřeboval góly a zároveň připravil živnou půdu k posledním zápasům skupiny A. Máme se na co těšit.

(mk)


Rusko - Korejská republika 1:1 (0:0)

Nůžky znázorňující brankářské výkony včera nemohly být rozevřeny více doširoka. Po Ochoově velké show jsme tu totiž takhle oboustranně nezvládnutý zápas z pohledu gólmanů ještě neměli. Jung Sung-ryong s Akinfejevem vypadali, jako by se před výkopem kolegiálně domluvili, že jakkoliv banální pokus ze střední a větší vzdálenosti prostě pustí před sebe, aby snad jeden z nich nevypadal lépe než druhý.

Na takovou harmonii nakonec stejně nedošlo. Ruský brankář byl jednak dalekonosnými pokusy prověřován častěji, jednak nakonec sám úsměvně kapituloval, mezitímco jeho korejský protějšek zradila spíše stará dobrá paní štěstěna. Souboj brankářů tedy s odřenýma ušima dopadl pro Jižní Koreu. Souboj v poli? Snáze by se jeden přikláněl rovněž spíše k asijským vyslancům...

Jak nám Josef Csaplár z komentátorského stanoviště České televize neváhal zhruba stokrát připomenout, do utkání se vstoupilo "velmi opatrně" a byly to takové "šachy". Proti čemuž asi nelze objektivně nic moc namítat - strategie definovaná heslem "hlavně neprohrát" tam byla tušit z každého kroku a především takového Shatova vedla k zoufale neinspirativnímu výkonu. Konkrétně příznivec korejského nároďáku si nicméně v takovém nastavení musel regulérně libovat.

Při vzpomínkách na ghanskou generálku a prohru 0:4, která byla z největší části dána touhou každého jednotlivého obránce co chvíli šokovat svého parťáka náhlým porušením struktury, se totiž někdo takový na zahajovací duel mistrovství světa možná ani nemohl plnohodnotně těšit. Korejská obranná činnost klidně mohla být podobně neuspořádaná jako ta australská zkraje duelu s Chile.

Hong Myung-bo ovšem celé poslední tréninky věnoval právě defenzivní průpravě a na korejské formaci se to stihlo instantně projevit. Stopeři s krajními obránci o sobě rázem lépe věděli, přičemž efektivněji a obětavěji si své defenzivní povinnosti plnili také středopolaři Ki Sung-yueng a (hlavně) Han Kook-young.

Korejci přitom ve prospěch tohoto obrázku trochu překvapivě obětovali svůj trademark - vysoký presink - a na Rusy převážně čekali; to jim však zároveň intenzivně neslo ovoce, protože Capellova parta bez Širokova s Dzagojevem opravdu významně postrádala jakýkoliv moment překvapení.

Co už naopak korejští hráči přidali vrchem - a čím se pro změnu nikdy nevyznačovali -, to byla bezesporu zvýšená fyzičnost a síla ve vzduchu. Taegukovi válečníci v prvním poločase ovládli 8 z10 vzdušných soubojů a minimálně ihned po ztrátě balonu bývali mnohem agresivnější, respektive důslednější než soupeř.

Ten pro změnu tak nějak celkově působil jako soubor leklých ryb. Ať už měl Širokova zastoupit Fajzulin nebo posléze Denisov, šlo by v obou případech o rouhání, jakmile bychom se pokusili s nimi ruského kapitána seriózně srovnávat. Zejména ve středu hřiště skutečně Rusové neměli žádnou sílu a v dobývání správně pružného korejského bloku zpravidla mohli spoléhat maximálně na pravou stranu, kterou podobně jako v generálce (tentokrát i vinou matného výkonu Žirkova) výrazně přetěžovali.

Co přitom bylo pozoruhodné: Rusové působili uboze, ba dokonce ještě hůře také v brejcích. Zvláště začátkem druhého dějství byli při rychlém přechodu do útoku nepřesní způsobem, jako by hráči playstationu uprostřed mezihry pořád dokola kolaboval ovladač. Strašně moc balonů se odevzdalo bez viditelné snahy ztrátě zabránit; několik jich mířilo na paty spoluhráče, další várka zase obsahovala příliš krátké pasy. V tomhle Rusové zklamali opravdu nehorázným způsobem - a v ničem si přitom nezadali třeba s tolik kritizovanými "nekopy" z Íránu.

Poslední moje poznámka se potom dotýká ruských standardek, které jsem už v podcastu zmiňoval jako potenciální zbraň Evropanů. Korejci je tradičně bránit neumí, pod Hongem ale v tomto směru zdá se vyrostli.

Anebo si Samedov s Kombarovem prostě jen nenazuli správné kopačky. Což by vlastně pasovalo vesměs na všechny Rusy; s čestnou výjimkou v těch střídajících, kteří by pro příště rozhodně měli nastoupit od začátku (jmenovitě tedy Keržakov a Dzagojev)...

(td)


Podcast #6

• Potěšili: Guillermo Ochoa (MEX), Madjid Bougherra (ALG)
• Zklamali: Oleg Šatov (RUS), Paulinho (BRA)
• Preview AUS - NED: Nizozemská hra na schovávanou (07:30-13:55)
• Preview ESP - CHI: Na co by se měl zaměřit Del Bosque? (13:55-26:45)
• Preview CMR - CRO: Velká výzva pro Finkeho bojovníky (26:45-37:25)


Autor: Dominik Zezula, Martin Kantor, Tomáš Daníček

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Africký zápisník X. aneb Vyhrajeme titul a poletíme nwa Bali
11.02., 16:11
Africký zápisník IX. aneb Nigérie vs. Bafana Bafana, Kongo vs. Fofana Fofana
07.02., 16:50
Africký zápisník VIII. aneb Čtvrtfinále jen pro Zwane
03.02., 15:02
Africký zápisník VII. aneb Neblú a hraj
02.02., 17:50
Africký zápisník VI. aneb Maroko je velký favorit, Burkina Faso Mali
30.01., 15:43
Africký zápisník V. aneb Sloni vběhnou do Mané že
29.01., 15:40
Africký zápisník IV. aneb Guinejské derby? To je Sylla
28.01., 14:33
Africký zápisník III. aneb Kdo si dá dnes angóla?
27.01., 17:39
Africký zápisník II. aneb Špatné sloNoviny pro domácí
22.01., 20:09
Africký zápisník I. aneb Kdo nekouká na Afcon, bude Hotto mrzet
18.01., 15:28
Afcon 2023: Power rankings před turnajem
13.01., 20:57
Jak Argentina dokráčela ke zlatu? Analýza finále MS 2022
19.12.2022, 23:59
Zápisník z Kataru XXI. aneb Maroko se s medailovými ambicemi ounáhlilo
18.12.2022, 15:15
Zápisník z Kataru XX. aneb Tak co, Francouzi, přeKonaté i Messiho?
15.12.2022, 17:10
Zápisník z Kataru XIX. aneb Prohrát s Marokem? To nesyri
11.12.2022, 21:00
Zápisník z Kataru XVIII. aneb Evropské semifinále? Noppert!
10.12.2022, 15:04
Zápisník z Kataru XVII. aneb Penalty? Bono a klid
07.12.2022, 17:17
Zápisník z Kataru XVI. aneb Penalty proti Chorvatům bývají Yoshidné
06.12.2022, 15:38
Zápisník z Kataru XV. aneb Poláci a Senegalci ssé loučí
05.12.2022, 14:39
Zápisník z Kataru XIV. aneb Favorité postupují, USA a Austrálie mají sMolinu
04.12.2022, 14:20
Zápisník z Kataru XIII. aneb Korejská výhra sladší než Ferrero Rochet
03.12.2022, 15:58
Zápisník z Kataru XII. aneb Španělsko jde dál. Japonsko? Ito
02.12.2022, 15:10
Zápisník z Kataru XI. aneb Austrálie předvádí skok daLeckie do osmifinále
01.12.2022, 14:34
Zápisník z Kataru X. aneb Írán a play-off se prostě neReamuje
30.11.2022, 14:44
Zápisník z Kataru IX. aneb S kim chtějí Korejci vyhrávat?
29.11.2022, 13:09
Zápisník z Kataru VIII. aneb Španělsko mířilo za postupem, ale došla mu siala
28.11.2022, 14:16
Zápisník z Kataru VII. aneb Argentina prolomila beton, Poláci byli szczesnější
27.11.2022, 15:37
Zápisník z Kataru VI. aneb Ostrovní týmy? Dest a hrůza
26.11.2022, 15:20
Zápisník z Kataru V. aneb Neymarnější úvod pro Afriku
25.11.2022, 17:51
Zápisník z Kataru IV. aneb Mdloby navas!
24.11.2022, 13:51
Zápisník z Kataru III. aneb Arabové odsaúdili favority ke ztrátám
23.11.2022, 14:01
Zápisník z Kataru II. aneb Asijské země jsou na MS zatím tírány
22.11.2022, 11:30
Zápisník z Kataru I. aneb Představují se Enneři strýčka Homeboye
21.11.2022, 11:30
Africký zápisník VI. aneb Senegalci ukoulibaly dalšího soupeře
05.02.2022, 02:25
Africký zápisník V. aneb Sliby Chibi
02.02.2022, 18:32
Tipy pro sázkaře: Kdo vyhraje letošní Africký pohár?
28.01.2022, 22:37
Africký zápisník IV. aneb Who's not Ghana win?
23.01.2022, 13:54
Africký zápisník III. aneb Nováčci, plnou Barrow vpřed!
22.01.2022, 00:09
Africký zápisník II. aneb Kamerun stále on Fai-r, Alžířané stále Benlemry
17.01.2022, 19:14
Africký zápisník I. aneb V Kamerunu odstartovala Rallye Abou Bakar
13.01.2022, 19:40
Eurozápisník XVIII. aneb Penalty jak z kRicekého přeboru
13.07.2021, 08:41
Eurozápisník XVII. aneb Penalta? Rozhodčí posLar sen
09.07.2021, 12:36
Eurozápisník XVI. aneb InaMorato celé Itálie
07.07.2021, 14:57
Eurozápisník XV. aneb Dánové nejsou žádná neMæhla
04.07.2021, 20:51
Eurozápisník XIV. aneb Takové vyřazení Švýcarů není koSchär
03.07.2021, 14:25
Eurozápisník XIII. aneb Že Anglie doma porazí Německo? Stone se
30.06.2021, 18:24
Eurozápisník XII. aneb QuaSimóndova msta a vražda favorita v MidSommeru
29.06.2021, 17:38
Eurozápisník XI. aneb Nizozemsko de Roonit slzy, "dva nula je dobrej výsledek"
28.06.2021, 16:08
Eurozápisník X. aneb Un cane in Chiesa
27.06.2021, 02:02
Eurozápisník IX. aneb Dramatická Botka za skupinovou fází
24.06.2021, 17:23
Eurozápisník VIII. aneb Ono sa to podá, ty si predsa Foda
23.06.2021, 17:49
Eurozápisník VII. aneb Slunce, Şenol a pár facek
22.06.2021, 18:26
Eurozápisník VI. aneb Francie výhru netreFiola, a Španělé? Olmost
20.06.2021, 15:26
Eurozápisník V. aneb Nuda v céčku? KDepay! Ta přišla až fo den později
19.06.2021, 12:18
Eurozápisník IV. aneb Dánové sahali po výhře, ale na KdBy se nehraje
18.06.2021, 11:52
Eurozápisník III. aneb Slováci zaujímají Pole position
16.06.2021, 14:13
Eurozápisník II. aneb Sterling se uvedl dRaheem gólem, Patrik schickanoval Skoty
15.06.2021, 13:56
Eurozápisník I. aneb Uffff
13.06.2021, 12:41
PODCAST: Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2019
25.07.2019, 20:29
Africký zápisník XXI. aneb NamlSané Alžírsko slaví
21.07.2019, 00:23
Africký zápisník XX. aneb Žádné IgHaló se nekonalo. Maestro, je to zasEtebou
18.07.2019, 08:35
Africký zápisník XIX. aneb Aliou domů, Giresse! Alžírsko Raïsuje na Senegal
15.07.2019, 16:00
Africký zápisník XVIII. aneb Sbohouo Sloni, Bronnjour Tunisko
12.07.2019, 16:55
Africký zápisník XVII. aneb Semifinále jen pro Zwane
11.07.2019, 15:45
Africký zápisník XVI. aneb Maestru Giressemu nikdo neZaha ani po kotníky
09.07.2019, 17:40
Africký zápisník XV. aneb Doktor Kongo chmAtal po výhře, černí Koné jsou venku
08.07.2019, 17:16
Africký zápisník XIV. aneb Překvápko! Další severoafrický erRohr
07.07.2019, 14:48
Africký zápisník XIII. aneb Hakime, Žiyech?
06.07.2019, 16:13
Africký zápisník XII. aneb Favoriti formou nepolíBenin
03.07.2019, 19:20
Africký zápisník XI. aneb Mon Dié! Takhle se Ounas dávají góly!
02.07.2019, 03:02
Africký zápisník X. aneb Jeden gól a už se chipeVezeze
01.07.2019, 16:23
Africký zápisník IX. aneb Střelba jak u Verdonu, ať N'Jie Gold Cup!
30.06.2019, 12:49
Africký zápisník VIII. aneb Pan Tau: Od zítřka nečaruji
29.06.2019, 15:56
Africký zápisník VII. aneb Vítězství Keni pOmolo, alžírský fotbal m'Bolí
28.06.2019, 13:48
Africký zápisník VI. aneb Kongo nemá šAinu, uGandalf Onyango čaroval
27.06.2019, 15:59
Africký zápisník V. aneb Kamerunu stačily dva Banany, Poté přišlo drama
26.06.2019, 15:06
Africký zápisník IV. aneb Tunisané zklaMali, Mauritánci se koupali na Adama
25.06.2019, 16:32
Africký zápisník III. aneb Jak Maroko Horaebníkovi z lopaty uteklo
24.06.2019, 13:50
Africký zápisník II. aneb Mamma Miya! To je začátek turnaje!
23.06.2019, 16:23
Africký zápisník I. aneb Porazit Zimbabwe není žádný mohaMed
22.06.2019, 12:46
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01
Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2017
07.02.2017, 18:18
Africký zápisník XVIII. aneb Egypťané siani neškrtli
06.02.2017, 16:07
Africký zápisník XVII. aneb Hlavně se zase nepřeprAtsuj
05.02.2017, 00:47
APN v cílové rovince: Sedm věcí, na které se zaměřit v bojích o medaile
04.02.2017, 09:35
Africký zápisník XVI. aneb Klasická Ghana in flaGranti
03.02.2017, 09:45
Africký zápisník XV. aneb Burkinský sen o zlatu rozcupován na Hadary
02.02.2017, 13:08
Africký zápisník XIV. aneb Egypt zachránil kouzelný Kokamžik
30.01.2017, 10:30
Africký zápisník XIII. aneb Tunisko dostalo naBanceno, Kamerun se negal
29.01.2017, 13:02
Africký pohár národů 2017 - shrnutí skupin
27.01.2017, 02:06
Africký zápisník XII. aneb Z Egypta zase Salah suverenita
26.01.2017, 16:10
Africký zápisník XI. aneb Sloni, seri-ously?
24.01.2017, 23:41
Africký zápisník X. aneb Kde nic, tunis - vyřazení Alžírska neM'bolhi
24.01.2017, 15:23
Africký zápisník IX. aneb Jde to'o i bez hvězd
23.01.2017, 02:48
Africký zápisník VIII. aneb Egypt nevede žádný Cúperman, ale zatím to stačí
22.01.2017, 15:04
Africký zápisník VII. aneb Další sloní DRCnutí na cestě za obhajobou
21.01.2017, 08:55
Africký zápisník VI. aneb Senegal pálí, kdy se mu zamané
20.01.2017, 13:51
Africký zápisník V. aneb Gabonmá pro nespokojené fanoušky
19.01.2017, 16:59
Africký zápisník IV. aneb Nedám góla, nevyhrayew
18.01.2017, 01:29
Africký zápisník III. aneb Křeček v bílé košili
17.01.2017, 08:24
Africký zápisník II. aneb Tunis pálených šancí
16.01.2017, 11:34
Africký zápisník I. aneb Burkina vyfasovala bod, jako všichni ostatní
15.01.2017, 16:46
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41
Brazilský zápisník XXV. aneb Bez rváče nejsou koláče
14.07.2014, 12:53
Brazilský zápisník XXIV. aneb Olá, Brasil14!
13.07.2014, 10:39
Brazilský zápisník XXIII. aneb Dvojí tváře nejrozkvetlejších tulipánů
10.07.2014, 12:01
Brazilský zápisník XXII. aneb Sedm kulí do Scolariho žákajdy
09.07.2014, 10:58
Brazilský zápisník XXI. aneb Keylor Navas vs. the World
06.07.2014, 12:45
Brazilský zápisník XX. aneb Návraty do roku nula
05.07.2014, 11:49
Brazilský zápisník XIX. aneb Argentině drogy, USA doping
02.07.2014, 11:58
Brazilský zápisník XVIII. aneb Důstojná africká loučení
01.07.2014, 15:55
Brazilský zápisník XVII. aneb Mistrovství závěrečných zvratů
30.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník XVI. aneb Jak básníci přicházejí o iluze
29.06.2014, 15:38
Brazilský zápisník XV. aneb This Time For Africa
27.06.2014, 11:51
Brazilský zápisník XIV. aneb Argentina póózor, Francie pohov!
26.06.2014, 16:16
Brazilský zápisník XIII. aneb Opakování matka moudrosti
25.06.2014, 16:41
Brazilský zápisník XII. aneb Mít Robbena není Fer
24.06.2014, 15:51
Brazilský zápisník XI. aneb Lepší pozdě nežli nikdy
23.06.2014, 16:01
Brazilský zápisník X. aneb Balkánská kletba po bosensku
22.06.2014, 11:18
Brazilský zápisník IX. aneb Kafe a pět croissantů ke snídani
21.06.2014, 15:04
Brazilský zápisník VIII. aneb Návrat národního hrdiny
20.06.2014, 14:51
Brazilský zápisník VII. aneb Král je mrtev, ať žije král?
19.06.2014, 15:01
Brazilský zápisník V. aneb Den plný kontrastů
17.06.2014, 15:59
Brazilský zápisník IV. aneb Nic není zadarmo
16.06.2014, 10:20
Brazilský zápisník III. aneb Soumrak konzervativců
15.06.2014, 12:41
Brazilský zápisník II. aneb Jak větrné mlýny Španěly semlely
14.06.2014, 16:27
Brazilský zápisník I. aneb Velké oči Nika Kovače
13.06.2014, 16:06

Komentáře (192)

Přidat komentář
j_mrazik

Proč spousta hráčů dělá ty gay srdce?

Reagovat
smazaný uživatel

To není srdce, to je dalekohled

Reagovat
Posledni Kovboj

ktera curaci hlava to smazala zas omg.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky to nechápu. Idiotská móda.

Reagovat
Y.N.W.A

"jakýsi stromek"

Reagovat
Y.N.W.A

zhodnocení Freda... ten člověk by neměl nosit #9... když si člověk vzpomene na výkony Ronalda, tak se nechce věřit, že Brazílie jiného hrota nemá

Reagovat
vrabejka

OTd: vrabejka

Neví někdo jak se menoval serial s Rafou Nadalem a jeho strýčkem. Jmenovalo se to nějak tenisová škola Rafaela Nadala,ale nemůžu to najít na netu. Neví někdo?

Reagovat
Posledni Kovboj

byl jednou jeden zivot

Reagovat
smazaný uživatel

Nějak stoupáš EuroFotbalovou sociální hierarchií, ne? Samý vtípky poslední dobou. I ten dnešní samazanej s tim čumákem.

Reagovat
Posledni Kovboj

V tom vedru (aj ted se potim) neni sila na nejaky smysluplny diskutovani. Trollovani mi celkem jde, tak proc to nemit jako konicek.

Reagovat
Usty

Mhm, Fred je sice absolutně trapnej, ale dávat Neymara na hrot v systému 4-2-3-1 by byl nesmysl... Jeho hra je založená především na tom, že vezme míč a utíká s ním do prostoru, kdyby měl hrát zády k brance, nebyl by o nic lepší než ten kudrnatej kašpar. Jedině snad, kdyby změnili hru na 4-3-3 s dvěma vyloženě ofenzivními křídly (Hulk, ....no a další už tam není).

Reagovat
chavi.27

Na seznamu docela perlej o Igorovi jakej je to veteran.....

Reagovat
Usty

Chrám Maracaná v Riu de Janeiro nahání některým fanouškům obavy. Během mistrovství světa totiž na stadion i z něj chodí k metru po rozviklaném schodišti udělaném jen z lešení. A to se pod tíhou davu povážlivě kymácí. Lidé, kteří o víkendu navštívili zápas Argentiny s Bosnou, přiznali, že měli strach, že lešení spadne. Dnes Maracaná hostí další zápas mezi Španělskem a Chile.

Tak při prvním zápase ESP se rozsypal zkostnatělej španělskej systém a při druhým se rozsype Maracaná?

Reagovat
kiwwi

http://i.imgur.com/lLnp39g.png

najlepsia XI zatial podla OPTA statistik

Reagovat
domingo

Ti beci <3 Miluju je oba.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Berezuckyj a Mascherano za co?

Reagovat
fantomas

Máš to tam jasně napsaný.

Reagovat
smazaný uživatel

A co to je za picovinu, vybirat jen podle techto kriterii??

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

To jsou nejaky OPTA kriteria??

Reagovat
domingo

Delas si srandu?

Proste je to jedenactka hracu, kteri na svych pozicich podali nejlepsi vykony podle statistik sesbiranych OPTA. Vic objektivni meritko ve fotbale neexistuje.

Reagovat
fantomas

No, s objektivitou bych to nepřeháněl, Opta samozřejmě neobsáhne všechno a nemusí to souhlasit (lepší stopeři než Berezuckij by se rozhodně našli), ale tohle je právě o tom no... je to prostě čistě statistickej pohled, je potřeba to brát v úvahu a určitě se nad tim nějak nepohoršovat.

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Podle statistik mozna, jinak Mascherano tam po prvnim zapase zcela objektivne nema co delat. Jeho prinos pro tym byl nulovej, mozna minusovej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

OPTA

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Belgie nevím nevím no.. Vůbec mě nepřesvědčila, a jelikož se dá očekávat, že Rusáci budou hrát to co včera + v základu snad Dzagojev a Keržakov tak by je mohli porazit, Belgičani jsou proti tomu hlubokému obrannému bloku bezradní. No a Korejci by je taky mohli dát s tím, že tam to bude divočin a výhra 3:2 pro Koreu. Tipuju na postup Koreu a Rusko.

Reagovat
fantomas

Wow.

Reagovat
smazaný uživatel

?

Reagovat
fantomas

No.. tipnout si po těch úvodních zápasech nepostup Belgie, je docela zvláštní...

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
smazaný uživatel

zvláštní to je, ale obecně to je spíš brejkový tým, na nějaký oblíhání nejsou moc zvyklí, ani Hazard nebyl skoro vidět....tak třeba v osmifinále proti nějakýmu favoritovi ukážou co v nich je a postoupí do čtvrtfinále

Reagovat
fantomas

Já jim jakože vůbec nevěřim, to mě nechápej špatně, ale z tý skupiny teď už postoupit prostě musej.

Reagovat
smazaný uživatel

Já je vidím na osmfinále max. Jedině kdyby v něm chytli USA tak bych jim věřil. Ale to nejdřív budou muset postoupit ze skupiny z 1.místa, jinak jim vystaví stopku Němci.

Reagovat
domingo

To fakt nevypadalo jako souboj tymu, ktere by mely postoupit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já jim věřím, Belgie se mi moc nepozdává a Alžírsku jsem věřil ale po včerejšku už je taky na postup nevidím.

Reagovat
domingo

Zvlastni, mne totiz pripada, ze Alzirsko jako jediny z tech ctyr tymu zahralo dobry zapas. A to jeste Vahid nasadil experimentalni sestavu a nechal nejlepsiho utocnika na lavicce.

Reagovat
smazaný uživatel

dobrý jak, takticky? Ano Belgičany k ničemu moc nepustili, ale stejně nakonec odpadli a dovolili přečíslení 3na2 který skončilo gólem

Reagovat
smazaný uživatel

Alžířsko určitě pohřbí minimalně jednoho z dvojice J. Korea-Rusko a druhýho snad taky. První Belgie.

Reagovat
smazaný uživatel

Belgie maximálně přeceněná, vůbec bych jim nevěřil... brzo pojedou domů

Reagovat
kiwwi
Reagovat
Darren Fletcher

Rio Ferdinand

Reagovat
smazaný uživatel

Alan Hansen...

Reagovat
kiwwi

to je mi luto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ronaldo.com

Gus poyet

Reagovat
nani92

Gary Lineker

Reagovat
smazaný uživatel

Hoddle

Reagovat
hefy

Reagovat
Fabregas@ole

Jop

Reagovat
Mimalu

Reagovat
smazaný uživatel

Hoddle

Reagovat
tomasinho

Poyet

Reagovat
domingo

Wright? Proc mi to vyslo jinak nez vsem ostatnim?

Reagovat
smazaný uživatel

asi chodíš s ponožkama v sandálech po Copacabáně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To těžko Čupilo, já dával žabky a vyšel mi taky

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

kazdopadne to by mu spis vysel Bosak

Reagovat
kiwwi

Reagovat
domingo

To neni pravda, ja chodim v zabkach i po Ipaku.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
CubONE

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Mi taky. A dával jsem žabky, aby si někdo nemyslel, že jsem nějaký zoufalec.

Reagovat
smazaný uživatel

jen aby

Reagovat
smazaný uživatel

Patrick Vieira

Reagovat
smazaný uživatel

Rio Ferdinand!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Poyet

Reagovat
smazaný uživatel

Ian Wright.

Reagovat
smazaný uživatel

tez mi vysel dixon, znepokojive

Reagovat
Thorrin

Fabio Cannavaro!

Reagovat
smazaný uživatel

Alan Hansen

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oddy

Martin O’Neill

Reagovat
smazaný uživatel

taky

Reagovat
Pinturicchio

Glenn Hoddle

Reagovat
j_mrazik

Hansen

Reagovat
fenixLFC

henry

Reagovat
fantomas

Sme jen dva s Fabiem? Pfff.

Reagovat
Atlético de Madrid

Prej teda Snoo Dogg

Reagovat
Virtuos

O’Neill

Reagovat
Mihi

Chiles

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mi vyšel Glenn Hoddle, akorát favorita na vítězství mám jiného

Reagovat
smazaný uživatel

mně vyšel Tomaš Daníček

Reagovat
fantomas

Už sem se bál, že tam nebudu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vladis271

Martin O’Neill

Reagovat
smazaný uživatel

Henry.

Reagovat
fantomas

Závist

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Tomasso24

Fabio Cannavaro

Reagovat
66pepo66

Glenn Hoddle

Reagovat
Rarášek

Adrian Chiles

Reagovat
Trand

Adrian Chiles.

Reagovat
Mada

Poyet

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Daníčku ty hajzle zasranej, počkej, počkej!!!

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

a tys mě taky nasral Domingo, nečekal sem, že mě takhle potopíte, když je to zpětně sestříhaný! hajzlové

Reagovat
fantomas

Počkej, co sem udělal já?

Reagovat
smazaný uživatel

Drž hubu, kdybych věděl, že to, že to pak řekne Domingo, myslíš vážně, tak se vám na ten blbej podcast vyseru.

Reagovat
fantomas

Ale tak nebreč, srandičky sou důležitá součást podcastů.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže tu přezdívku sem ti vymyslel já, měl sis vymyslet něco svýho a né to jen takhle obrátit.

Reagovat
fantomas

Zbytečný se namáhat

Reagovat
smazaný uživatel

na fantíka sa to vyložene hodí

Reagovat
domingo

Tomas mi rekl. JENOM JSEM PLNIL ROZKAZY

Reagovat
smazaný uživatel

Jáchyme, hoď ho do stroje!

Reagovat
Atlético de Madrid

autora názvu toho filmu nenávidim, poslouchám to od narození uplně všude

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

BAN

Reagovat
kiwwi

The Highest-Paid Coaches At The World Cup

1. Fabio Capello, Russia — $11,235,210

763 times more than the average person in Russia

2. Roy Hodgson, England — $5,874,570

143 times more than the average person in England

3. Cesare Prandelli, Italy — $4,322,010

125 times more than the average person in Italy

4. Luiz Felipe Scolari, Brazil — $3,973,730

334 times more than the average person in Brazil

5. Ottmar Hitzfeld, Switzerland — $3,745,130

46 times more than the average person in Switzerland

6. Joachim Löw, Germany — $3,602,460

82 times more than the average person in Germany

7. Vicente del Bosque, Spain — $3,386,270

113 times more than the average person in Spain

8. Louis van Gaal, Netherlands — $2,738,060

57 times more than the average person in the Netherlands

9. Alberto Zaccheroni, Japan — $2,727,480

56 times more than the average person in Japan

10. Jurgen Klinsmann, United States — $2,621,740

48 times more than the average person in the U.S.

11. Didier Deschamps, France — $2,161,000

52 times more than the average person in the France

12. Paulo Bento, Portugal — $2,160,170

102 times more than the average person in Portugal

13. Carlos Queiroz, Iran — $2,098,060

293 times more than the average person in Iran

14. Jorge Sampaoli, Chile — $1,774,960

109 times more than the average person in Chile

15. Jose Pekerman, Colombia — $1,678,450

206 times more than the average person in Colombia

16. Ange Postecoglou, Australia — $1,395,300

20 times more than the average person in Australia

17. Óscar Tabárez, Uruguay — $1,258,840

82 times more than the average person in Uruguay

18. Sabri Lamouchi, Ivory Coast — $1,037,450

795 times more than the average person in Ivory Coast

19. Vahid Halilhodžić, Algeria — $1,007,070

179 times more than the average person in Algeria

20. Marc Wilmots, Belgium — $864,400

“only” 19 times more than the average person in Belgium

21. Fernando Santos, Greece — $864,400

37 times more than the average person in Greece

22. Alejandro Sabella, Argentina — $818,240

67 times more than the average person in Argentina

23. Hong Myung-bo, South Korea — $795,250

34 times more than the average person in South Korea

24. Luis Fernando Suárez, Honduras — $629,420

258 times more than the average person in Honduras

25. Reinaldo Rueda, Ecuador — $566,480

100 times more than the average person in Ecuador

26. Jorge Luis Pinto, Costa Rica — $440,590

45 times more than the average person in Costa Rica

27. Volke Finke, Cameroon — $394,440

322 times more than the average person in Cameroon

28. Stephen Keshi, Nigeria — $392,420

240 times more than the average person in Nigeria

29. Safet Susic, Bosnia and Herzegovina — $352,470

74 times more than the average person in Bosnia and Herzegovina

30. Niko Kovac, Croatia — $271,740

19 times more than the average person in Croatia

31. James Kwesi Appiah, Ghana — $251,770

150 times more than the average person in Ghana

32. Miguel Herrera, Mexico — $209,810

21 times more than the average person in Mexico

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Úsměvný, platit tolik tomu italskýmu kašparovi, aby ti zničil repre..

Reagovat
Jajinek

no raději mu...než Hodgsonovi, který mu v řemesle nesahá ani po kotníky

Reagovat
fantomas

Taky v porovnání s průměrnym občanem svý země vydělává několikanásobně míň než Capello se svym. (A Hodgson btw odvádí lepší práci.)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo, kolik má ročně u naší repre Pavel Vrba?

Reagovat
smazaný uživatel

150x více než průměrný Čech, ale 5x méně než průměrný Švýcar.

Reagovat
smazaný uživatel

Bílek bral u repre ročně údajně v přepočtu 150 tisíc dolarů, takže chudý příbuzný.

Reagovat
smazaný uživatel

Asi kolem 220k eur.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo dolary vlastně... no to by pak byl nad Kovačem.

Reagovat
smazaný uživatel

Vypadá to, že by byl 30. mezi Sušićem a Nikem Kovaćem, no.

Reagovat
Atlético de Madrid

Měl by mít okolo půl milionu Kč měsíčně, čili okolo 300 tisíc dolarů ročně

Reagovat
smazaný uživatel

To by měl jednou tolik co Bílek. Ale podle trenérských kvalit by měl bít několikrát víc, takže byl ještě Bílek nadhodnocený.

Reagovat
smazaný uživatel

*mít

Reagovat
Atlético de Madrid

Jo, v médiích se mluvilo o tom, že bude mít právě 2x tolik A on měl Bílek původně ještě míň, snad 80..

Reagovat
smazaný uživatel

To už by aspoň trochu souhlasilo.

Reagovat
kiwwi

Weiss mal cca 500 dolárov ročne, Kozák ma cca 200 tisic

Reagovat
kiwwi

500 tisíc samozrejme

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavý (konečně jsi dal výpověď ve Troll a.s.)

Reagovat
vladis271

Woy FA

Reagovat
REPLIKATOR

Rusko

Reagovat
smazaný uživatel

Snad prvni prispevek kd tebe, ktery za neco stoji

Reagovat
kiwwi

Možno sa dočkáme aj od teba

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Talker

V první čtyřce Hodgson, Scolari a Capello... Jako jo, Capello je určitě kvalitní kouč, ale aby měl více než druhý a třetí dohromady?

Reagovat
smazaný uživatel

100. pre výhru Uruguaja nad Anglickom

Reagovat
Side

Reagovat
joshua

Vážně se to vyslovuje "Okoa"? Vždycky jsem myslel, že "Očoa", i Forvo to tvrdí.

Reagovat
REPLIKATOR

Očoa

Reagovat
smazaný uživatel

"Očoa" samozřejmě...

Reagovat
fantomas

Však Vejdr to tak vyslovuje ne?

Reagovat
joshua

Ale Zezula ne.

Reagovat
fantomas

Jo, domingo už v předmluvě, ok

Reagovat
smazaný uživatel

Vejdr

Reagovat
domingo

U L1 komentatoru jsem slysel oboje.

Reagovat
smazaný uživatel

Slyšel jsem Čapka říct louis van chaal to asi není dobře že?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť to je vlajka Pobřeží slonoviny, ne Irska.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
joshua

Všeználek mluví jak Stephen Hawking

Reagovat
nani92

Reagovat
Radin

Romário, Bebeto, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Robinho, Adriano, Pato....Fred, Jo :-) hodně velký rozdíl..

Reagovat
madridcan

Ej Martinko...pekne ti pocut nervozitu na hlasu

Reagovat
madridcan

13:45 nie taky strih Jachym akoby este chcel nieco povedat a zrazu do toho padne Fantomas ,,Hmmm dekuje vsem za tipy."

Reagovat
fantomas

Nahrávali sme to zvlášť, opravdu sem neustřih žádnou jeho velkolepou myšlenku, jen ruch mikrofonu

Reagovat
Atlético de Madrid

Ono to hlavne bylo takovy docela zmateny, zrovna v tyhle casti mi chvilku trvalo pochopit co presne mam rikat

Reagovat
fantomas

Hm, ted to vypadá, jak kdybys od nás dostal notičky

Reagovat
Atlético de Madrid

Abych to uvedl na pravou miru - zapnul jsem skype netucha co se deje a uplne omylem jsem se okamzite stal ucastnikem zakernyho komplotu na Vadera, i kdyz porad nemam tucha o co se jedna

Reagovat
madridcan

28:14 to co je? Domingo sa meni na vlkodlaka?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak prej Xavi <-> Pedro a Pique <-> JaviMar. Tak nejak jsem si to predstavoval.

Reagovat
fantomas

Hmm.

Reagovat
smazaný uživatel

Casillas; Azpilicueta, Javi Martínez, Ramos, Jordi Alba; Busquets, Xabi Alonso, Iniesta; Pedro, Diego Costa, Silva.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

vyborna

Reagovat
fantomas

Na to se snad i regulérně těšim, zvláštní pocit.. (zrovna když sem si v podcastu postesk nad tim, že Iniestu už pod Del Bosquem asi nikde jinde než na LW neuvidíme).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Atlético de Madrid

Já nestačim věři svým očím, Iniestu na AM jsem v reprezentaci už dlouho neviděl, jestli v tomhle složení vůbec Já jsem si pak naopak vyčítal, že jsem se vůbec odvážil mluvit o posunutí Iniesty do zálohy, že jsem tam plácnul pitomost - a ono se to stalo

Reagovat
Atlético de Madrid

* tedy do středu zálohy

Reagovat
smazaný uživatel

Možná naposled na EURU proti Portugalcům ke konci zápasu, ne?

Reagovat
Atlético de Madrid

to si upřímně už nepamatuju

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězná.

Reagovat
nani92

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele