Rozhovory

Další články

Do jisté míry jde o přelomový rozsudek, říká k Alvesově případu Němcová Tejkalová

Dani Alves je vinen. Podle španělského soudu se dopustil znásilnění. Obětí má být jedna z návštěvnic nočního klubu v Barceloně. K incidentu došlo v poslední den roku 2022. O měsíc později soud rozhodl o vazbě, v ní strávil Alves déle než rok. Podle úřadů by při vyšetřování na svobodě hrozilo, že někdejší hvězda Barcelony uteče do rodné Brazílie a ta by svého hrdinu odmítla vydat. Alves by měl za mřížemi po vynesení rozsudku strávit ještě 4 a půl roku. Verdikt je zatím nepravomocný. Kauzu a její vyústění jsme probírali v dalším díle podcastu Livesport Daily s Alicí Němcovou Tejkalovou.

Jiráčkovi imponuje dlouhodobá forma Plzně, o postupu přes Servette nepochybuje

Byl jedním z hrdinů, kteří odstartovali nejúspěšnější éru plzeňského klubu. Bývalý reprezentant Petr Jiráček (38) už vrcholový fotbal sleduje jen zpovzdálí, Viktorii však bude mít v srdci vždycky.

Alonso odvádí skvělou práci a její plody se jistě dostaví, nepochybuje Zé Roberto

Kariéru ukončil před šesti lety, i po ní se však někdejší výborný brazilský obránce Zé Roberto (49) stále věnuje fotbalu. Bývalý reprezentant, který s Realem Madrid vyhrál v roce 1998 Ligu mistrů a s národním týmem došel pár měsíců nato do finále světového šampionátu ve Francii, je nyní mentorem pro vrcholové výkony a ambasadorem švédské sázkové společnosti.

Je normální při fandění cítit nenávist vůči soupeři, tvrdí psycholog Šafář

Český fotbal má za sebou dvě pražská derby, při kterých opět nechyběly rasistické nebo nenávistné pokřiky o sparťanské "cikánské krvi" a bohužel už tradiční pokřik "jude Slavie". Trenér Dukly Praha Petr Rada zase údajně rasisticky urážel hráče i trenéra soupeře při utkání se Zbrojovkou Brno. Proč v nás sport kromě pozitivních emocí probouzí i to nejhorší, co v sobě máme?

Pro diváky je dobře, že hegemonie Bayernu asi skončí, říká Řežábek

Bayern Mnichov, největší značka německého fotbalu a jeden z nejslavnějších fotbalových klubů Evropy, se trápí. V Lize mistrů se mu sice po obratu podařilo přejít přes Lazio, ale v domácí soutěži ztrácí už propastných deset bodů ne vedoucí Leverkusen. Co přesně se v Bayernu stalo, že po jedenácti letech velmi pravděpodobně opustí německý fotbalový trůn? A co se s tím dá dělat? O tom si v podcastu Livesport Daily povídáme s Michalem Řežábkem, komentátorem Bundesligy na stanici Nova Sport a také komentátorem Livesportu.

Můžeme hrát fotbal i s Liverpoolem, těší Priskeho. Autobus v odvetě? Necháme ho doma, slíbil kouč

Pět branek se bude sparťanům kousat těžce, ale za výkon proti Liverpoolu se stydět nemusí. Uznal to i trenér Brian Priske (46). "Mohli jsme jen bránit, ale to není náš styl. Vytvořili jsme si spoustu příležitostí proti jednomu z nejlepších týmů v Evropě. I za stavu 1:3 jsme dál chtěli hrát fotbal," hodnotil úvodní duel osmifinále Evropské ligy.

Za Rossoneri s číslem 10. Budu fandit Slavii, říká Kamila Dubcová, opora AC Milán

Když se řekne AC Milán, mnozí vidí hlavně mužský tým. Málokdo ale tuší, že silnou stopu tvoří v elitním ženském týmu Rossoneri tři české fotbalistky. Kamila Dubcová (25) má dokonce výsadu, nosit na zádech číslo 10.

Z Alonsa bude jednou velký trenér, tvrdí Del Bosque

Mistrovství světa, Euro, Liga mistrů, La Liga - to všechno dokázal Vicente del Bosque jako trenér vyhrát. V exkluzivním rozhovoru pro španělskou verzi Livesport Zpráv přiblížil své pracovní metody a podělil se o několik fascinujících historek ze své košaté kariéry.

Liverpool je nejtěžší soupeř, kterému jsme čelili. Budeme ale hrát pořád stejně, vyhlásil Priske

Jako hráč čelil Liverpoolu v dresu Portsmouthu třikrát. A ve všech případech odcházel Brian Priske (46) ze hřiště jako poražený. Nyní to chce klubu z Anfield Road vrátit jako kouč Sparty. "Nemám na ně dobré vzpomínky," ušklíbl se na středeční předzápasové tiskové konferenci dánský trenér.

Sparta pod Priskem hraje evropsky, připomíná mi Liverpool. Nebude to s ní mít snadné, předpovídá Berger

Na Anfieldu strávil přes sedm let. A i po konci kariéry se tam rád vrací. Klub na něj nezapomněl - z Patrika Bergera (50) mají fanoušci z města Beatles pořád radost, když válí na benefičních zápasech starých gard. Pro mnohé je jednou z ikon starých časů. Když ale los osmifinále Evropské ligy svedl Liverpool a Spartu proti sobě, bylo to pro bývalého záložníka Reds něco speciálního. V Česku totiž v rudém dresu začínal a končil kariéru. "Oba kluby mám v srdci, ale přeci jen trochu víc přeju Liverpoolu," přiznává Berger v obsáhlém rozhovoru pro Livesport Zprávy.

Reprezentaci se nabídli zahraniční trenéři, žádná bomba ale ve hře nebyla, prozradil Brabec

Erich Brabec má na kontě tři ligové tituly jako hráč, působil například v Turecku nebo v Rusku, připsal si i dva starty za národní tým. V posledním roce se jeho jméno pojí především s angažmá ve Fotbalové asociaci ČR

Jak poslední dvě derby změnila příběh celé sezony, vysvětluje Tomáš Daníček

Česky fotbalový fanoušek dostal minulý týden hned dvojitou nálož největšího tuzemského utkání. Ve středu a v neděli se totiž odehrálo v pořadí 309. a 310. pražské derby mezi Spartou a Slavií. Dva zápasy, které mohou být pro další vývoj letošní sezony určující, jsme v dnešním vydání podcastu Livesport Daily probrali s Tomášem Daníčkem, autorem článků a analýz pro Football Club a majitelem populárního účtu Czech Football.

Sudí Rouček má talent, říká expert Ulrich. Penaltu by ale na rozdíl od něj nenařídil

Odpískat v sedmadvaceti letech derby mezi Slavií a Spartou? Sudí Karel Rouček těžkou misi ve středu ve čtvrtfinále MOL Cupu podle fotbalové veřejnosti zvládl. Bývalý mezinárodní rozhodčí a delegát UEFA Jiří Ulrich (71) v rozhovoru pro Livesport Zprávy však na vlnu chvály nenaskočil. Stále ještě začínajícímu arbitrovi například vytkl pokutový kop po ruce, ze kterého Sparta vstřelila vítěznou branku.

Real bude Mbappému sedět, může se stát legendou, říká komentátor Jinoch

Přestupová sága, která se táhne už roky - jeden z nejlepších fotbalistů svět Kylian Mbappé (25) a jeho další fotbalový osud. Zůstane v Paříži, nebo odejde do Realu? Nepřetržitá a občas i únavná vlna spekulací zřejmě skončila - Mbappé už měl vedení Paris Saint Germain i svým spoluhráčům oznámit, že v létě po vypršení kontraktu opustí francouzskou metropoli a podle všech indicií zamíří právě do Madridu. Jak mu tohle angažmá sedne probíráme v čerstvé epizodě podcastu Livesport Daily se sportovním komentátorem stanice Nova Sport Michalem Jinochem.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele