Brazilský zápisník IX. aneb Kafe a pět croissantů ke snídani

21.06.2014, 15:04
Názory a komentáře
Obsahuje i podcast. Francouzi druhou stovku svých zářezů na světových šampionátech načali vskutku impozantně - minimální švýcarský odpor zlomili hned pěti brankami a prozatím nevykazují žádné známky postrádání Ribéryho. Naopak druhý ostře sledovaný tým včera fatálně selhal: Italové podlehli Kostarice, která se na rozdíl od nich senzačně stává prvním definitivním postupujícím...


Itálie - Kostarika 0:1 (0:1)

Ve fotbale není až tak neobvyklé, že outsider zaskočí favorita, heroicky ubrání jeho ataky a po jednom šťastném okamžiku vepředu - povedený brejk, chyba soupeře, náhodná penalta - urve vítězství 1:0. Chvílemi to vypadalo, že něčeho podobného může letos dosáhnout třeba Alžírsko; Švýcarsko takto před čtyřmi lety udolalo Španěly; a mohli bychom pokračovat. Jenže způsob, jakým Kostaričané herně přejeli naprosto příšerné Italy, neměl s nějakým "betonem" nic společného. Los Ticos už podruhé v řadě zaslouženě přehráli a porazili papírově mnohem silnější celek, a jejich výkony jsou zatím skutečně impozantní - stejně jako proti Uruguayi, i dnes byli nebezpečnější, lepší v obraně i v útoku, a přestože hrdina Joel Campbell tentokrát mlčel, plně jej zastoupil (v prvním zápase matný) Bryan Ruiz.

Cesare Prandelli je jedním z nejschopnějších trenérů na tomto šampionátu, o to znepokojivějším dojmem působíla dnes jeho odevzdanost a po všech stránkách naivní a špatně nastavená taktika. V předzápasovém podcastu jsme mluvili o nutnosti zásobit Balotelliho na hrotu útoku kvalitní podporou; Kostaričané nastoupili podle očekávání v systému 5-3-2 (5-4-1), na "Super Maria" tak byli vyčleněni hned tři stopeři. Balotelli je kvalitní forvard, jenže zároveň je lehké mu dokonale otrávit hru - a bylo naprosto jasné, jakým způsobem se o to středoamerický celek pokusí. Prandelliho odpověď? Nic, poraď si sám.

Italský stratég zvolil rozestavení 4-1-4-1, kde podhrotovou čtveřici tvořili Candreva, Pirlo, Motta a Marchisio; takový line-up je už na papíře překvapivě defenzivní, a herní obraz to jen potvrdil. Kdo vlastně měl Balotellimu v jeho snahách pomáhat? Nejspíš Candreva, ten ale dnes naprosto selhal a nebyl na hřišti vůbec vidět. Marchisio sice na papíře nastoupil na křídle, přirozeně se však stahoval do středu, takže tvořili s Pirlem, Mottou a zezadu jistícím De Rossim jakousi prapodivnou rojnici, jako by proti nim snad stál protivník z poloviny 70. let. Thiago Motta byl v PSG v uplynulé sezoně jedním z nejlepších záložníků Evropy, jeho předností však není žádné odemykání soupeřových obran - je to zodpovědný, rozvážný dispečer, který za zápas rozdá spousty bezchybných krátkých přihrávek. To ostatně ukazoval i v tomto zápase - v první půli podával z celé zálohy nejlepší výkon, tedy měřeno podle standardů jeho vlastního herního profilu. Itálii však byl na de facto papírově podhrotové pozici k ničemu, proto jej také Prandelli o poločase stáhnul - a potom už nefungovalo vůbec nic.

Balotelli tak byl vepředu na všechno úplně sám, a až na dvě šance po Pirlových pasech v první půli nepředvedl zhola nic; v prvním poločase se aspoň snažil, v tom druhém už ani to ne. Nabízí se otázka, jaký byl vůbec Prandelliho celkový plán. Pokud držet míč, tak se to nepovedlo - Kostaričané měli v této statistice v klíčových fázích zápasu (tedy před první brankou) navrch, konečných italských 58% je důsledkem neefektivní "pinkané", která spíše než snahu o vyrovnání skóre připomínala snahu o vyrovnání rekordní úspěšnosti přihrávek ze zápasu s Anglií. Mimochodem, italské přihrávky i tentokrát cíl prakticky nemíjely, jenže to nebylo nic platné, poněvadž naprosté minimum z nich mířilo do nějakého nebezpečného prostoru. Ve druhé půli se pak Prandelli uchýlil k tzv. Africkému způsobu řešení problémů - místo efektivní změny systému začal na plac hrnout různé další útočníky s tím, že se to "nějak udělá". Takový Antonio Cassano se třeba opravdu snažil, jenže na to, že měl dělat podporu osamocenému Balotellimu, to až příliš vypadalo, jako by se oba borci pohybovali na dvou rozdílných hřištích; člověk až žasne, jestli si jeden druhého vůbec všimli.

Shrňme si tedy italský ofenzivní model - jeden z medailových aspirantů vyrukoval na defenzivně extrémně zodpovědný celek s jedním notoricky náladovým hrotem, jehož nepodporoval vůbec nikdo, bránili jej hned tři stopeři, a když už se dokázal nějak utrhnout, dostal se do postavení mimo hru (při pohledu na kupící se masu italských ofsajdů jsem si vzpomněl na El Hadjiho Dioufa a jeho památná představení na MS 2002). Přísně metodický kostarický kouč Pinto, velký Mourinhův obdivovatel, měl pod kontrolou perfektně sešikovaný tým kolem neprostupné trojice stoperů ve vápně, dvou skvělých wingbacků (Gamboa, Díaz), maršála středu pole Yeltsina Tejedy a jedovatého útočného komba Campbell, Ruiz. Cesare Prandelli kontroval vachrlatou sestavou s nespolehlivými a jalovými beky, miliardou středních záložníků, jedním polomrtvým křídlem a Balotellim, který byl od zbytku týmu nonstop vzdálen nějakých 40 metrů.

Jeden zajímavý poznatek - oba týmy ukázaly, že umí vybojovat balon, jenže zatímco Kostaričané se jej okamžitě snažili získat zpět, Italové po každé ztrátě spíše postávali na hřišti a koukali jeden na druhého. Vypadalo to, jako by se na tento zápas regulérně vykašlali. I v okamžiku, kdy stále stačila jediná branka alespoň na remízu, a člověk by tedy očekával alespoň nějaký tlak, byli trestuhodně statičtí, apatičtí a bez zájmu, jako by vedli 3:0 a měli postup v kapse. To je v této fázi největšího sportovního turnaje světa neodpustitelný trapas.

Shrňme si to tedy do několika bodů - Los Ticos byli aktivnější, sehranější, jistotou na míči se svým sokům vyrovnali, měli lépe fungující obranu a nebezpečnější útok, lépe presovali, měli lépe nastavenou strategii, soupeře přestříleli a prakticky bez problémů uhájili čisté konto. Jestliže jsme Prandelliho ofenzivní model označili za primitivní, Pinto také nevymýšlel žádné rozmáchlé manévry - kostarická útočná fáze spoléhá na centry, toť vše. Jenže oni to opravdu umí. Takhle koneckonců padl jediný gól - levý wing-back Díaz, jednoznačně nejaktivnější a nejlepší muž na hřišti, skvělým pasem načechral míč Ruizovi, který propálil uzdraveného Buffona. 1:0, konec. Konec poločasu, ale dost dobře i konec zápasu - po změně stran přestala Itálie na hřišti existovat.

(dz)


Švýcarsko - Francie 2:5 (0:3)

Pokud jsem po vstupním výkonu Švýcarů v rámci zápisníku poznamenal, že jsme přihlíželi doopravdy notně "nehitzfeldovskému" Švýcarsku, teď bych mohl jen bohapustě kopírovat. A nemusel bych se zastavovat pouze u tohoto holého zkonstatování. Helvétům totiž zcela identicky nefungovala pravá strana; identicky jim selhávaly individuality (Behrami, Inler, Lichtsteiner, Djourou,...); a identicky se jim - opět zejména v první půli - vůbec nedařilo ovládnout střed pole nebo si alespoň přivlastnit balon na delší než několikavteřinové pasáže.

Progres zkrátka Švýcaři zaznamenali veskrze nulový a jediný větší rozdíl nakonec tkví v tom, že tentokrát už byli za svou všudypřítomnou ledabylost opravu řádně ztrestáni. (Což jim, hádám, jedině prospěje.) Dále možná Mehmedi oproti duelu s Ekvádorem nastoupil rovnou od začátku, takže zajímavými průběhy středem pole a celkově přímočarou hrou unylý projev Helvétů osvěžoval po delší dobu - to však byla vesměs kosmetika.

Právě starty Seferoviće s Mehmedim totiž v tuhle chvíli působí jako jediné pozitivní změny. Jejich zbytek se už odehrával ve značně odlišné tónině. Začněme třeba stopery: tamější situaci sice již v deváté minutě nepříjemně poznamenalo zranění von Bergena, to však následné vyvádění exarsenalského dua Djourou-Senderos omlouvá spíše z té menší části.

Prvně jmenovaný přeci jen vyrobil stupidní penaltu, jeho kolega zoufale promáchl před pátým gólem; a dohromady pak za přispění hrubek záložní řady zcela pravidelně a vyloženě s otevřenou náručí očekávali každý jednotlivý ofenzivní výpad soupeřů. Nemít na kontě za 80/90 minut byť jen jediný úspěšný obranný zákrok či zachycený balon, to je pro oba vpravdě ubohá vizitka - dokonce, ne-li tím spíš i proti podobně nastartovanému protivníkovi. (Ostatně čím propustnější je záloha, tím víc příležitostí k vyniknutí zpravidla dostávají zadáci.)

Když už jsme nicméně u té záložní řady, bylo by směrem k obráncům spravedlivé zároveň podotknout, že Inler (znovu) nepodal výkon, jaký se od něj běžně očekává, a Behrami potom (výjimečně) kupil jeden "Xabiho fatál" za druhým - což jsou zhruba přesně ta východiska, která následně šance defenzivní linie na schopné reakce razantním způsobem snižují.

Pokud bych měl použít Csaplárův slovník, neuvěřitelně "laciné ztráty" předcházely druhé brance (Behrami), penaltě (Lichtsteiner) či Benzemově tutovce na samém sklonku úvodního dějství (Inler). Pak už jsem je raději přestal počítat...

... na druhou stranu faktem je, že alespoň po změně stran se Helvéti konečně nějakým způsobem srovnali. Vzorce jejich kombinací začaly dávat jakýž taký smysl, míč se tolik neodevzdávaly, Shaqiri byl víc vidět, vlastně se i vstřelily dvě branky. Z této pasáže zápasu by se již dalo pro příště seriózně vycházet. Pořád ale doufám nemusím zdůrazňovat, že tahle talentovaná a obyčejně vysoce organizovaná ekipa má stále obří rezervy.

Naproti tomu Les Bleus, ti na světovém šampionátu takovou radost naposledy rozdávali možná doma, roku 1998. V jejich podání je to letos zatím vskutku nefalšovaná óda na fotbal. Matuidiho práci (nejen) mezi oběma šestnáctkami nelze sledovat jinak než s vyplazeným jazykem a ne jinak tomu dnes bylo u Moussy Sissoka, jenž francouzskou hru vhodně roztáhl více do šířky (svým driftováním k pravé postranní čáře) a na rozdíl od Pogby doopravdy příkladně vypomáhal defenzívě (vzpomenete si na ty dva luxusní skluzy?).

Speciálně po takovém výkonu newcastleského dynama se tedy rozhodně nezdá být nepravděpodobné, že by právě takhle mohla vypadat Deschampsova varianta středu pole pro (vybrané?) vyřazovací souboje.

Stejně tak druhá změna v základní sestavě Francie se - jen tak mimochodem - ukázala být učiněnou trefou do černého. Giroud nepřímo poskytoval Benzemovi víc prostoru a celý tým vypadal mít víc variant, kterak efektivně zaútočit. V čem se zejména forvard Arsenalu pozoruhodně pochlapil, to byla adaptace na sem tam lehce brejkový styl Les Bleus - předtím, než Valbuenovi asistoval na třetí gól, koneckonců Giroud hlavou odvracel rohový kop Švýcarů, aby záhy velkolepě přesprintoval celé hřiště.

Něco takového od něj v Londýně vážně nejsou zvyklí vídat a patrně i sám Deschamps musel být tedy příjemně překvapen, že Giroudova hra skýtá rovněž takovou dimenzi. Také zde totiž může později pramenit jeho potenciálně rozhodující nevypočitatelnost, když před ním leží zdánlivě čím dál rozmanitější a vyrovnanější kádr...

(td)


Honduras - Ekvádor 1:2 (1:1)

Jen opravdu asi málokdo mohl od střetnutí Hondurasu s Ekvádorem čekat kdovíjakou velkolepou podívanou, spíš se očekávala bitva než samotný fotbal. To se nakonec přece jen potvrdilo, avšak rozhodně se nejednalo o nikterak nudné představení...

Obě strany vyšly ve svém úvodním zápase naprázdno a pro udržení postupových nadějí potřebovaly chtě nechtě naplno bodovat. Ekvádor se, jakožto mírný favorit, snažil diktovat tempo hry, ale vlastními taktickými a zejména technickými nedostatky se na dostřel honduraské branky prakticky nedostával. Navíc po půlhodině hry chyboval Guagua a Costly po rychlé přímočaré akci z ničeho nic poslal Los Catrachos do vedení (Honduras na MS skóroval poprvé od roku 1982!). Akci však předcházelo nejen zaváhání ekvádorského stopera, ale spíše rovnou celé defenzivy, což zobrazuje tento dashboard.

Svěřenci Reinalda Ruedy měli po celou první půli více ze hry, častěji drželi kulatý nesmysl na svých kopačkách, což si můžeme naprosto jasně doložit zde. Přes houževnatě bojující a na hranici sebeobětování si počínající defenzivu středoamerického celku se však prosazovali jen velmi obtížně.

Prakticky jediným, kdo dokázal honduraské obraně opravdu výrazně zahrozit, byl Enner Valencia, jenž na rozdíl od svých spoluhráčů a zejména pak hvězdného jmenovce Luise Antonia, který podobně jako ve svém prvním vystoupení na turnaji jakoby snad ani nebyl na hřišti, rozhodně nešetřil krokem, neustále se nabízel, chtěl od spoluhráčů míč a hlavně byl neustále pro Valladarese velkým nebezpečím. To posléze jen dokumentoval bleskovou vyrovnávací trefou, čímž skóroval pokaždé v posledních šesti ekvádorských vystoupeních (sedm gólů).

Honduras se, podobně jako proti Francii, opětovně nesoustředil výhradně na pevná zadní vrátka, vlastně chtěl spíše útočit než bránit, i když k tomu neměl potřebné předpoklady. Ofenzivní snahu svěřenců Luise Suáreze si můžeme zobrazit na tomto obrázku, ze kterého je jasně patrný rozdíl mezi oběma soupeři: Honduras se povětšinou spoléhal na dlouhé míče, které ještě pouze zřídkakdy našly jednoho z koncových adresátů, zatímco Ekvádorci, jak už bylo naznačeno, mnohem více drželi mičudu na útočné polovině, kombinovali tak mezi sebou spíše na kratší vzdálenosti. Když už se pak odhodlali k dlouhému nákopu z vlastní poloviny, podobně jako tomu bylo ve 20. minutě při obrovské šanci Ennera Valencii, putovaly dalekonosné pasy většinou přes pravou stranu, kde nejprve působil Luis Antonio Valencia a posléze se vyměnil s Jeffersonem Monterem.

Jak už jsme nakousli naprosto jasnou příležitost Ennera Valencii, který však trestuhodně zamířil nad branku, velkou slabinou ekvádorského výběru byla rovněž přesnost střelby. Jihoameričané vyslali za první dějství jedenáct střel, ale pouze jednou jedinkrát (!) zamířili mezi tři tyče. Zatímco druhá strana zacílila do černého dvakrát ze tří pokusů.

Druhé dějství plynule navázalo na to první. Ekvádorce po hodině hry podruhé během utkání a celkově potřetí na šampionátu spasil Enner Valencia, který tentokráte ukázal svoji všestrannost a hlavou po standardce si zajistil místo na čele střelecké tabulky. Los Catrachos se však nevzdali a krátce po druhé inkasované brance to byli oni, kdo získal herně navrch. Herní nadvládu středoamerického týmu nejlépe zdokumentuje následující dashboard, kde vidíme naprosto jasnou převahu Hondurasu mezi 65. až 79. minutou, která však tak jako tak k vyrovnání skóre nevedla.

Jestliže ekvádorská ekipa měla navrch během prvního poločasu, soupeř byl lepší ve druhém dějství, kde udržel výše popsaný trend a na konci utkání tím vyrovnal počet úspěšných přihrávek se svým protivníkem, který měl po úvodních čtyřiceti pěti minutách tento ukazatel jasně pod kontrolou, jak nám ostatně dokládá druhý dashboard v pořadí. Honduras nakonec svého soupeře rovněž přestřílel, jenom během druhého dějství zaznamenal devět střel, ovšem na bodový zisk mu to nestačilo. Na vítězství na MS potom Los Catrachos čekají už osm duelů.

(jv)


Podcast #9

• Potěšili... Blaise Matuidi (FRA), Júnior Díaz (CRC) (03:00-07:45)
• Zklamali... Antonio Candreva (ITA), Valon Behrami (SUI) (07:45-12:30)
• Preview ARG - IRN: Najde Queiroz na Messiho recept i s Íránci? (12:45-19:50)
• Preview GER - GHA: Hledání negativ na pozitivním Německu (19:55-34:50)
• Preview NGA - BIH: O nigerijské potřebě měnit i neměnit (34:55-42:50)




Autor: Dominik Zezula, Tomáš Daníček, Jiří Vojík

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Africký zápisník X. aneb Vyhrajeme titul a poletíme nwa Bali
11.02., 16:11
Africký zápisník IX. aneb Nigérie vs. Bafana Bafana, Kongo vs. Fofana Fofana
07.02., 16:50
Africký zápisník VIII. aneb Čtvrtfinále jen pro Zwane
03.02., 15:02
Africký zápisník VII. aneb Neblú a hraj
02.02., 17:50
Africký zápisník VI. aneb Maroko je velký favorit, Burkina Faso Mali
30.01., 15:43
Africký zápisník V. aneb Sloni vběhnou do Mané že
29.01., 15:40
Africký zápisník IV. aneb Guinejské derby? To je Sylla
28.01., 14:33
Africký zápisník III. aneb Kdo si dá dnes angóla?
27.01., 17:39
Africký zápisník II. aneb Špatné sloNoviny pro domácí
22.01., 20:09
Africký zápisník I. aneb Kdo nekouká na Afcon, bude Hotto mrzet
18.01., 15:28
Afcon 2023: Power rankings před turnajem
13.01., 20:57
Jak Argentina dokráčela ke zlatu? Analýza finále MS 2022
19.12.2022, 23:59
Zápisník z Kataru XXI. aneb Maroko se s medailovými ambicemi ounáhlilo
18.12.2022, 15:15
Zápisník z Kataru XX. aneb Tak co, Francouzi, přeKonaté i Messiho?
15.12.2022, 17:10
Zápisník z Kataru XIX. aneb Prohrát s Marokem? To nesyri
11.12.2022, 21:00
Zápisník z Kataru XVIII. aneb Evropské semifinále? Noppert!
10.12.2022, 15:04
Zápisník z Kataru XVII. aneb Penalty? Bono a klid
07.12.2022, 17:17
Zápisník z Kataru XVI. aneb Penalty proti Chorvatům bývají Yoshidné
06.12.2022, 15:38
Zápisník z Kataru XV. aneb Poláci a Senegalci ssé loučí
05.12.2022, 14:39
Zápisník z Kataru XIV. aneb Favorité postupují, USA a Austrálie mají sMolinu
04.12.2022, 14:20
Zápisník z Kataru XIII. aneb Korejská výhra sladší než Ferrero Rochet
03.12.2022, 15:58
Zápisník z Kataru XII. aneb Španělsko jde dál. Japonsko? Ito
02.12.2022, 15:10
Zápisník z Kataru XI. aneb Austrálie předvádí skok daLeckie do osmifinále
01.12.2022, 14:34
Zápisník z Kataru X. aneb Írán a play-off se prostě neReamuje
30.11.2022, 14:44
Zápisník z Kataru IX. aneb S kim chtějí Korejci vyhrávat?
29.11.2022, 13:09
Zápisník z Kataru VIII. aneb Španělsko mířilo za postupem, ale došla mu siala
28.11.2022, 14:16
Zápisník z Kataru VII. aneb Argentina prolomila beton, Poláci byli szczesnější
27.11.2022, 15:37
Zápisník z Kataru VI. aneb Ostrovní týmy? Dest a hrůza
26.11.2022, 15:20
Zápisník z Kataru V. aneb Neymarnější úvod pro Afriku
25.11.2022, 17:51
Zápisník z Kataru IV. aneb Mdloby navas!
24.11.2022, 13:51
Zápisník z Kataru III. aneb Arabové odsaúdili favority ke ztrátám
23.11.2022, 14:01
Zápisník z Kataru II. aneb Asijské země jsou na MS zatím tírány
22.11.2022, 11:30
Zápisník z Kataru I. aneb Představují se Enneři strýčka Homeboye
21.11.2022, 11:30
Africký zápisník VI. aneb Senegalci ukoulibaly dalšího soupeře
05.02.2022, 02:25
Africký zápisník V. aneb Sliby Chibi
02.02.2022, 18:32
Tipy pro sázkaře: Kdo vyhraje letošní Africký pohár?
28.01.2022, 22:37
Africký zápisník IV. aneb Who's not Ghana win?
23.01.2022, 13:54
Africký zápisník III. aneb Nováčci, plnou Barrow vpřed!
22.01.2022, 00:09
Africký zápisník II. aneb Kamerun stále on Fai-r, Alžířané stále Benlemry
17.01.2022, 19:14
Africký zápisník I. aneb V Kamerunu odstartovala Rallye Abou Bakar
13.01.2022, 19:40
Eurozápisník XVIII. aneb Penalty jak z kRicekého přeboru
13.07.2021, 08:41
Eurozápisník XVII. aneb Penalta? Rozhodčí posLar sen
09.07.2021, 12:36
Eurozápisník XVI. aneb InaMorato celé Itálie
07.07.2021, 14:57
Eurozápisník XV. aneb Dánové nejsou žádná neMæhla
04.07.2021, 20:51
Eurozápisník XIV. aneb Takové vyřazení Švýcarů není koSchär
03.07.2021, 14:25
Eurozápisník XIII. aneb Že Anglie doma porazí Německo? Stone se
30.06.2021, 18:24
Eurozápisník XII. aneb QuaSimóndova msta a vražda favorita v MidSommeru
29.06.2021, 17:38
Eurozápisník XI. aneb Nizozemsko de Roonit slzy, "dva nula je dobrej výsledek"
28.06.2021, 16:08
Eurozápisník X. aneb Un cane in Chiesa
27.06.2021, 02:02
Eurozápisník IX. aneb Dramatická Botka za skupinovou fází
24.06.2021, 17:23
Eurozápisník VIII. aneb Ono sa to podá, ty si predsa Foda
23.06.2021, 17:49
Eurozápisník VII. aneb Slunce, Şenol a pár facek
22.06.2021, 18:26
Eurozápisník VI. aneb Francie výhru netreFiola, a Španělé? Olmost
20.06.2021, 15:26
Eurozápisník V. aneb Nuda v céčku? KDepay! Ta přišla až fo den později
19.06.2021, 12:18
Eurozápisník IV. aneb Dánové sahali po výhře, ale na KdBy se nehraje
18.06.2021, 11:52
Eurozápisník III. aneb Slováci zaujímají Pole position
16.06.2021, 14:13
Eurozápisník II. aneb Sterling se uvedl dRaheem gólem, Patrik schickanoval Skoty
15.06.2021, 13:56
Eurozápisník I. aneb Uffff
13.06.2021, 12:41
PODCAST: Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2019
25.07.2019, 20:29
Africký zápisník XXI. aneb NamlSané Alžírsko slaví
21.07.2019, 00:23
Africký zápisník XX. aneb Žádné IgHaló se nekonalo. Maestro, je to zasEtebou
18.07.2019, 08:35
Africký zápisník XIX. aneb Aliou domů, Giresse! Alžírsko Raïsuje na Senegal
15.07.2019, 16:00
Africký zápisník XVIII. aneb Sbohouo Sloni, Bronnjour Tunisko
12.07.2019, 16:55
Africký zápisník XVII. aneb Semifinále jen pro Zwane
11.07.2019, 15:45
Africký zápisník XVI. aneb Maestru Giressemu nikdo neZaha ani po kotníky
09.07.2019, 17:40
Africký zápisník XV. aneb Doktor Kongo chmAtal po výhře, černí Koné jsou venku
08.07.2019, 17:16
Africký zápisník XIV. aneb Překvápko! Další severoafrický erRohr
07.07.2019, 14:48
Africký zápisník XIII. aneb Hakime, Žiyech?
06.07.2019, 16:13
Africký zápisník XII. aneb Favoriti formou nepolíBenin
03.07.2019, 19:20
Africký zápisník XI. aneb Mon Dié! Takhle se Ounas dávají góly!
02.07.2019, 03:02
Africký zápisník X. aneb Jeden gól a už se chipeVezeze
01.07.2019, 16:23
Africký zápisník IX. aneb Střelba jak u Verdonu, ať N'Jie Gold Cup!
30.06.2019, 12:49
Africký zápisník VIII. aneb Pan Tau: Od zítřka nečaruji
29.06.2019, 15:56
Africký zápisník VII. aneb Vítězství Keni pOmolo, alžírský fotbal m'Bolí
28.06.2019, 13:48
Africký zápisník VI. aneb Kongo nemá šAinu, uGandalf Onyango čaroval
27.06.2019, 15:59
Africký zápisník V. aneb Kamerunu stačily dva Banany, Poté přišlo drama
26.06.2019, 15:06
Africký zápisník IV. aneb Tunisané zklaMali, Mauritánci se koupali na Adama
25.06.2019, 16:32
Africký zápisník III. aneb Jak Maroko Horaebníkovi z lopaty uteklo
24.06.2019, 13:50
Africký zápisník II. aneb Mamma Miya! To je začátek turnaje!
23.06.2019, 16:23
Africký zápisník I. aneb Porazit Zimbabwe není žádný mohaMed
22.06.2019, 12:46
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01
Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2017
07.02.2017, 18:18
Africký zápisník XVIII. aneb Egypťané siani neškrtli
06.02.2017, 16:07
Africký zápisník XVII. aneb Hlavně se zase nepřeprAtsuj
05.02.2017, 00:47
APN v cílové rovince: Sedm věcí, na které se zaměřit v bojích o medaile
04.02.2017, 09:35
Africký zápisník XVI. aneb Klasická Ghana in flaGranti
03.02.2017, 09:45
Africký zápisník XV. aneb Burkinský sen o zlatu rozcupován na Hadary
02.02.2017, 13:08
Africký zápisník XIV. aneb Egypt zachránil kouzelný Kokamžik
30.01.2017, 10:30
Africký zápisník XIII. aneb Tunisko dostalo naBanceno, Kamerun se negal
29.01.2017, 13:02
Africký pohár národů 2017 - shrnutí skupin
27.01.2017, 02:06
Africký zápisník XII. aneb Z Egypta zase Salah suverenita
26.01.2017, 16:10
Africký zápisník XI. aneb Sloni, seri-ously?
24.01.2017, 23:41
Africký zápisník X. aneb Kde nic, tunis - vyřazení Alžírska neM'bolhi
24.01.2017, 15:23
Africký zápisník IX. aneb Jde to'o i bez hvězd
23.01.2017, 02:48
Africký zápisník VIII. aneb Egypt nevede žádný Cúperman, ale zatím to stačí
22.01.2017, 15:04
Africký zápisník VII. aneb Další sloní DRCnutí na cestě za obhajobou
21.01.2017, 08:55
Africký zápisník VI. aneb Senegal pálí, kdy se mu zamané
20.01.2017, 13:51
Africký zápisník V. aneb Gabonmá pro nespokojené fanoušky
19.01.2017, 16:59
Africký zápisník IV. aneb Nedám góla, nevyhrayew
18.01.2017, 01:29
Africký zápisník III. aneb Křeček v bílé košili
17.01.2017, 08:24
Africký zápisník II. aneb Tunis pálených šancí
16.01.2017, 11:34
Africký zápisník I. aneb Burkina vyfasovala bod, jako všichni ostatní
15.01.2017, 16:46
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41
Brazilský zápisník XXV. aneb Bez rváče nejsou koláče
14.07.2014, 12:53
Brazilský zápisník XXIV. aneb Olá, Brasil14!
13.07.2014, 10:39
Brazilský zápisník XXIII. aneb Dvojí tváře nejrozkvetlejších tulipánů
10.07.2014, 12:01
Brazilský zápisník XXII. aneb Sedm kulí do Scolariho žákajdy
09.07.2014, 10:58
Brazilský zápisník XXI. aneb Keylor Navas vs. the World
06.07.2014, 12:45
Brazilský zápisník XX. aneb Návraty do roku nula
05.07.2014, 11:49
Brazilský zápisník XIX. aneb Argentině drogy, USA doping
02.07.2014, 11:58
Brazilský zápisník XVIII. aneb Důstojná africká loučení
01.07.2014, 15:55
Brazilský zápisník XVII. aneb Mistrovství závěrečných zvratů
30.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník XVI. aneb Jak básníci přicházejí o iluze
29.06.2014, 15:38
Brazilský zápisník XV. aneb This Time For Africa
27.06.2014, 11:51
Brazilský zápisník XIV. aneb Argentina póózor, Francie pohov!
26.06.2014, 16:16
Brazilský zápisník XIII. aneb Opakování matka moudrosti
25.06.2014, 16:41
Brazilský zápisník XII. aneb Mít Robbena není Fer
24.06.2014, 15:51
Brazilský zápisník XI. aneb Lepší pozdě nežli nikdy
23.06.2014, 16:01
Brazilský zápisník X. aneb Balkánská kletba po bosensku
22.06.2014, 11:18
Brazilský zápisník VIII. aneb Návrat národního hrdiny
20.06.2014, 14:51
Brazilský zápisník VII. aneb Král je mrtev, ať žije král?
19.06.2014, 15:01
Brazilský zápisník VI. aneb Plná ruka žolíků
18.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník V. aneb Den plný kontrastů
17.06.2014, 15:59
Brazilský zápisník IV. aneb Nic není zadarmo
16.06.2014, 10:20
Brazilský zápisník III. aneb Soumrak konzervativců
15.06.2014, 12:41
Brazilský zápisník II. aneb Jak větrné mlýny Španěly semlely
14.06.2014, 16:27
Brazilský zápisník I. aneb Velké oči Nika Kovače
13.06.2014, 16:06

Komentáře (166)

Přidat komentář
oli9

Francie parádní fotbal mají taky dobrý tým vypadá to že spolu s Německem a Holandskem dojdou daleko

Itálie snad zase další zápas rupne

Reagovat
minoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Nizozemci jsou víc "prověření" než druzí dva, ti se ještě musí předvést. Ale pokud věřit někomu z Evropy, rozhodně jim.

Reagovat
smazaný uživatel

Holandsko ani náhodou. Dojedou na to samé jako na ME 2008.

Reagovat
oli9

Nebo jako na posledním MS až ve finále co

Reagovat
smazaný uživatel

Porovnáváš neporovnatelné.

Reagovat
oli9

tak jo ale přece jen 4 roky zpátky a 6 let zpátky je rozdíl. Já vím jak to myslíš ale ME a MS no... vzyt na posledním ME Holandane nezískali ani bod ! To asi nejde srovnávat prostě letos jim věřím

Reagovat
smazaný uživatel

To srovnání se nabízí vzhledem k povaze fotbalu se kterým se Nizozemci v Brazílii prezentují., praktikují stejný fotbal jako před 6 lety pod Van Bastenem.

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

tvl pět croasantů bych se asi poblil, ale k věci Francie je slibná na tomto ms když zabere ještě trošku Benzema a každý zápasy bude dávat gooly bude to super

Reagovat
Luc-Luc

Francie dobry, ale kvuli vyhre nad Hondurasem a Svycarskem bych z nich nedelal hned mistry sveta...maji lehkou skupinu, uvidime dal...nejvic verim Nemecku a Holandsku momentalne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Taky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

holansko rupne

Reagovat
smazaný uživatel

I když bych jim celkem přál...

Reagovat
bayern987

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Velkou vyhodou Francuzka je ze dopadnut´ horsie ako pred 4 rokmi nemozu. Mozu hrat viac v pohode, nie ako domaci Brazilci ktor su pod tlakom.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíte, že je možné, aby dal Benzema - případně jiný hráč - za celé MS 10 fíků, jak to říkal včera ve studiu ten "Zdenda"?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby Benzema dal dva hattricky během dvou zápasů tak bych řekla ano.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda,že Cesare nebude mít koule na to posadit Buffona a nechat chytat Sirigu...

Reagovat
smazaný uživatel

a preco by to robil ?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože Sirigu má lepší formu a rozhodně je tědka větší jistotou než Gigi...

Reagovat
smazaný uživatel

teďka

Reagovat
smazaný uživatel

nezda sa mi ze by to buffon vcera nezvladal. Na to aky otrasny vykon podala talianska obrana tak si myslim ze chytal vyborne

Reagovat
domingo

Ale Sirigu je momentalne fakt vetsi jistota, ma zivotni formu.. ne ze by Italie nemela 10 jinych problemu.

Reagovat
Jajinek

Na čtvrtfinále Francie - Německo se těším jako na vrchol tohoto šampionátu...to bude lepší než finále Francie - Nizozemí....

Reagovat
smazaný uživatel

Nizozemci nemají se svou hrou předpoklady k tomu, aby došli daleko. Vůbec bych se nedivil kdyby vypadli už třeba s Chorvatskem.

Reagovat
domingo

Chorvatsko vypadne ve skupine

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kovi81

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Jajinek

Nizozemci mají do čtvrtfinále cestu úplně zadarmo...no a vzhledem k tomu, že proti nim v semi nastoupí soupeř z JA a jsem přesvědčen o tom, že to nebude Brazílie...tak vlastně i do finále.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Oranjes musí nejdříve zvládnout Chile ! a pak je čekaj určitě Aztékové a čaroděj Ochoa a dále někdo z dua Droghbovi Sloni nebo nažhaveni LosTicos s dalším čarodějem Navasem!

tak to nebude snadná cesta ?!

Reagovat
smazaný uživatel

případnej neúspěch s Chilany je pošle na domácí Kanárky a tam nemaj šanci

Reagovat
smazaný uživatel

jj, stejne jako na poslednim ms...

Reagovat
smazaný uživatel

no právě Kanárci budou chtít odvetu, budou tlačeni rozhodčími a jejich netypickej Brazilskej defenzivní styl NED nebude sedět!

teď už nebudou mít proti sobě apatické Śpaněly nebo slabší,sice bojující Asiaty z Oceánie

Reagovat
Jajinek

stačí jim remíza

Reagovat
smazaný uživatel

záleží jak to bude vyhovovat Chilanům...

Reagovat
Pinturicchio

Já bych si tipl, že Brazílie by dostala od Oranjes nepěkně naloženo.

Reagovat
smazaný uživatel

určitě ne Kanárci budou hrát defenzívu v playoff nedostat branku a za každou cenu postoupit, z hlediska fotbalovýho zájmu kolem MS prostě postoupì Kanárci do semifinále

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
fantomas

Hm hm, z takovyho CF a F bych strikal, jen co je pravda.. ale NED neverim ani zdaleka tolik jako Francouzum..

Reagovat
smazaný uživatel

A jak vidíš Kolumbijce, pane redaktor?

Reagovat
fantomas

My uz se neoslovujem bracho/segro? Verim jim docela dost no, az se sam divim..

Reagovat
smazaný uživatel

Nepamatuji se od tebe na oslovení "ségro" (na tomto fóru) .. mně se právě líbí jejich hra taková svižná a útočná.. a daří se jim vítězit, a to je hlavní

Reagovat
fantomas

Prave, meli bysme tu rodinnou atmosku prenest i na forum

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
domingo

Reagovat
tomasinho

No, strašně mě mrzí, že se utkají zřejmě už ve čtvrtfinále, Němcům, kterým to strašně přeju a Francouzi, kteří si mě takhle získali. Ale zůstal bych samozřejěm věrný Němcům, Francouzům budu přát úspěch na domácím Euru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já si třeba myslím, že ještě vyletí nahoru někdo, kdo teď zůstává v ústraní. Na každém Mundialu to tak je. Minule to bylo samé Německo, Nizozemsko, někteří Argentina, Španělé se po porážce se Švýcarskem a upoceném postupu ze skupiny zatracovali a nakonec vyhráli. Osm roků zpátky Brazílie, Německo, Argentina, dost se očekávalo od Portugalců a nakonec vylezli Italové, se kterými nikdo moc nepočítal a nakonec přelezli v semifinále Německo a pak vyhráli. V roce 2002 zas všichni pěli ódy na Francii, na Beckhama, hodně se věřilo Anglii, Argentina tehdy projela kvalifikaci jak nůž máslem a nakonec vyletěla po celkem šoku už ve skupině, podobné překvapení byli tehdy Portugalci. To takhle nejde říct.

Klidně může vyhrát Brazílie nebo Argentina, klidně se můžou vzchopit Portugalci, neříkám, že vyhrát, ale Ukrajina na předminulém MS taky projela první zápas 0:4 se Španělskem a nakonec hrála čtvrtfinále. Taky je více než pravděpodobné, že někdo z těch doteď nejfavorizovanějších týmů, což jsou Nizozemsko, Francie a Německo, se bude poroučet hodně brzy a do bojů o medaile nezasáhne. Tohle lajnování turnaje dopředu je vždycky zcestné. A nemyslím to teď jako narážku na tebe.

Reagovat
el Principito

Reagovat
Jajinek

já Francii na vítěze tipoval už dávno před MS, nepatřím mezi ty, kteří po dvou zápasech dělají soudy.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, ok. Právě proto jsem dodával, že to nemyslím jako nějakou narážku přímo na tebe, ale obecný názor, protože tohle se tady vyskytuje celkem často.

Reagovat
fantomas

Ti, kdo tomu rozumí.....

Reagovat
Wat

Reagovat
pa3ce

Tá záloha + útočná trojka čo hrala proti Švajčiarom je proste majstrovská.

Reagovat
pa3ce

A vlastne aj tá s Griezmannom, čo si budeme nahovárať

Reagovat
Atlético de Madrid

Zajímavý je to z pohledu nějakejch (moc nevypovídajících) historickejch skutečností. V historii se do finále MS dostalo jen 12 zemí. Švédsko, Maďarsko a Česko na MS ani nejsou. Anglie a Španělsko skončili ve skupině. Takhle by nám zbylo sedm zemí, což je Brazílie, Argentina, Itálie, Francie, Nizozemsko, Německo a Uruguay. Což je samozřejmě těch sedm zemí, který jsou největšími favoriti i letos. A Uruguay na to podle mě nemá vůbec sestavenej tým ani herní systém, jediná šance je, že Suarez a Cavani budou podávat nadpozemský výkony až do konce (jako Maradona v 86).

Nechci nějak odepisovat týmy, od kterejch se nic nečeká, ale byl by i ve světle jejich výkonu ohromnej šok, kdyby ten turnaj nevyhrál někdo z těch šesti. Mně z toho třeba vychází, že to překvapení o kterým píšeš bude Argentina nebo Brazílie, kteří byly doteď hodně nepřesvědčiví, ale v průběhu se ještě ohromně zvednou. Pořád je to Jižní Amerika a jihoamerickejm týmům "domácí" MS svědčí jak historicky, tak aktuálně - a tím pádem bych se divil, kdyby se nezvedly ty dva nejlepší. Pořád je pro mě Brazílie hlavním favoritem, v posledních dvou zápasech jim zahrálo tak pět z jedenácti špičkovejch hráčů. Problém je v jejich hlavách, musejí se umět vypořádat s tím tlakem a to věřim, že ještě v průběhu turnaje dokážou. Navíc, opět historicky, z šesti velkejch domácích turnajů nevyhráli jedinej (1950...).

Reagovat
smazaný uživatel

Já už před výkopem prvního zápas říkal, že to vyhraje Brazílie a nic se na mém stanovisku a víře nemění. Argentina ale bohužel dojde taky daleko (bohužel kvůli Messimu, jinak je mi to jedno).

Reagovat
smazaný uživatel

*zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Wow. Stejně věřím Francii a Německu anebo Italům (Italové jsou teď už vlatně citová záležitost)

Reagovat
smazaný uživatel

To s tím vyletěním je docela blbost. ESP mělo proti SUi jasnou převahu, na střely to bylo 22:3, 2006 se v Čechách předpokládalo, že Itálie bude ve skupině druhá za nama, protože druhý měl jít na Brazilce, síla kádru se ale uznávala, vždť to bylo po sezoně co dal Toni 30 branek. Ukrajina měla díky mizerné Francii ve skupině cestu umetenou, kdy na cestě do ČF musela porazit Saudy, Tunis a v OF Švýcary, což se jim po neskutečně nudných 90 minutách a docela zábavném prodloužení povedlo na penalty. 2002 byl dosti atypický turnaj, po skupinách bylo jasné, že se do SF dostane jeden ze čtveřice Švédsko,Japonsko,Turecko, Senegal. 1998 sice mělo Holandsko jen 5 bodů ale herně to bylo dobré, navíc v poslednm zápase nebylo ani minutu ohroženo jejich vítězství ve skupině, Hernandez vyrovnal a pak sudí foukl konec. Suma sumárum, jako vyletění během turnaje za posledních 16 let tak Francie 2006, u ostatních je dosti nadnesené mluvit o krizi.

Reagovat
smazaný uživatel

A taky bych v žádném případě neodepisoval postoupivšího z dvojice Uruguay/Itálie.

Reagovat
smazaný uživatel

je čekají asi Kolumbijci a taky dobrá bitva !

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
vicinda07

zrazu z odpisovaneho teamu z ktoreho si vsetci robia srandu favorit po 2 zapasoch??? milujem tieto rychle zmeny odbornikov...

Reagovat
domingo

Z Kostariky nikdo favorita nerobi a Francii nikdo neodepisoval, aspon u nas ne Ja tipoval QF a zatim to nemam moc duvod menit, Fantomas je tipnul rovnou na zlato..

Reagovat
vicinda07

aj ja som ich dal na zlato ale to robim kazde majstrovsta a fakt sa mi nezdalo ze by ich vela ludi spominalo co i len ako spolufavoritov...

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda nejsem žádný odborník, ale říkal, jsem, že do čtvrtfinále mají cestu uklizenou a myslím si, že to byl nejčastější názor. Skupinu mají nejlejhčí společně s Argentinou a v osmifinále budou hrát nejpravděpodobněji s Bosnou a Hercegovinou, možná s Nigérií. Jako nechci snižovat to, že hrají fantasticky, ale je ještě na tom turnaji nic pořádně neprověřilo, to příjde asi až ve čtvrtfinále a to bude taky hlavní měřítko, jak na tom doopravdy jsou. Do té doby je to jen o tom, že si nesmí uříznout ostudu, což se zatím ani náhodou neděje, spíš naopak...

Reagovat
smazaný uživatel

*bez té jedné čárky

Reagovat
smazaný uživatel

názory že někdo má cestičku do čtvrtfibále uklizenou je myslím dost nesmysl, každý kdo postoupí ze skupiny ukáže či potvrdí formu v pravou chvíli na tomhle MS a v každým zápase playoff se může stát cokoliv?!?

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě jsem to myslel s nadsázkou. Přece jenom porazit Honduras, Švýcarsko, Ekvádor, jednoho s dvojice Bosna a Hercegovina/Nigérie a být ve čtvrtfinále MS pro takovou velmoc není vůbec neřešitelný problém. Co mají říkat třeba Nizozemci, kteří museli porazit jednoho z dvojice Španělsko/Chile, Austrálii a ještě jsou v riziku, že budou hrát s Brazílií...

Reagovat
smazaný uživatel

*z dvojice

Reagovat
smazaný uživatel

s tím lze souhlasit, já právě myslel že třeba Keshiho hoši nebo i Bosňaně mohou Francouze jako nefavorit docela klidně neporazit ale postoupit

Reagovat
fantomas

No tak ted sem se urazil teda (pokud je to na FRA)..

Reagovat
vicinda07

však česť výnimkám ako ty, som zabudol dodať

Reagovat
Spasitel

Francúzi favoriti od začiatku pre mňa 1998 sa zopakuje

Reagovat
smazaný uživatel

Ticos

Reagovat
smazaný uživatel

Už na začátku turnaje sem si říkal,že Italie bez 3-5-2 nemůže uspět.Se 4 členou obranou jí vůbec nevěřím jelikož není schopný parťák k Barzaglimu.Chiellini chybuje každy turnaj jakmile hraje Itálie na 4 obránce.Jenže podle nominace Prandelli na tenhle systém zanevřel což je škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Na francuzku je krasne vidiet, ako im absencia Riberyho (najvacsej hviezdy) pomohla

Reagovat
vladis271

http://fotbal.idnes.cz/fotbalove-mistrovstvi-sveta-cina-indie-fcl-/ms-fotbal-2014.aspx?c=A140620_223930_ms-fotbal-2014_ten

populačne by na to mali. Museli by tam ale vytvoriť kultúru a troška zlepšiť ich sranda ligu. A zlepšením nemyslím nákup 35 ročných hviezd z PL.

Reagovat
kiwwi
Reagovat
Wat

Paráda Les Bleus, jsou fakt úžasní. Na druhou stranu ale doufám, že si Švýcaři pohlídají postup společně s nimi a už se vážně seberou.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Nemohl jsem sledovat včerejší zápasy jen sestřihy a z vašich reportáží mně dost překvapil "nezájem" kopaná Italů a jak LosTicos převálcovali dalšího soupeře a jdou do osmifinále takže tam narazí na Droghbovy Slony?

Reagovat
smazaný uživatel

Druhou bitvu v týhle skupině jsem sledoval s galapředstavením bijce Suareze ten mne nadchl a pořád nechápu jak si Angláni na něj nedali pozor když je to superstřelec jejich PL !

jenže paradoxně právě těm včera neútočícím Italům zápas proti Suarezové družině bude vyhovovat, beton, nenechat hrát Suareze a brejky na Baloteliho

Reagovat
smazaný uživatel

Xabiho fatál

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem neskutečně osamělej Nevím, co mám dělat. I když jsou kolem mě pořád lidé, cítím se strašně ,,odříznutě" od druhých, osaměle. Nevíte, co semnou může být?

Reagovat
smazaný uživatel

napiš PM nicku Bola, ten má bohaté zkušenosti s psychologií, třeba ti něco poradí...možná i předepíše

Reagovat
domingo

A s pornohereckama

Reagovat
smazaný uživatel

Tipl bych, že ty mu nechybí.

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rarášek

v.tt.v ti bude přítelem

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši, myslím to fakt vážně

Reagovat
smazaný uživatel

Shoř buzerant

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo porovnávate Auriera s Messim ?

Reagovat
Murtago

Protože oba jsou mladé ambiciózní francouzské aristokratky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Spain's Xabi Alonso has announced his retirement from international football.

Reagovat
smazaný uživatel

Potvrzení toho, co říkal už před turnajem. Alespoň teď bude mít čas věnovat se výhradně Realu Madrid, bude čerstvější a nebudeme muset po každém reprezentačním srazu trnout, v jakém zdravotním stavu se vrátí.

Reagovat
tomasinho

Reagovat
Ángel di María 22

Reagovat
Pinturicchio

http://football-italia.net/50893/costa-rica-inspired-juve

Juve inspiruje napříč celým fotbalovým světem.

Reagovat
smazaný uživatel

Čtvrtá sestra TITULLLLLLLLLLLL

Reagovat
smazaný uživatel

Von Bergen out. Chtělo by to trest pro Girouda.

Reagovat
smazaný uživatel

Za co, proboha? Byl to normální faul na žlutou kartu.

Reagovat
smazaný uživatel

To myslíš vážně?

Reagovat
smazaný uživatel

A dodám, hrál jsi někdy fotbal?

Reagovat
smazaný uživatel

A tohle je rozhodující?

Reagovat
smazaný uživatel

No, je.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale houby, akorát si tu vytváříš argument, kdyby ti napsal, že nehrál... Jinak to chtělo žlutou kartu, to je všechno. Celou dobu Giroud sleduje balón, vůbec o Švýcarovi do poslední chvíle nevěděl a ten tam šel dost neohroženě. Dodatečné tresty by se měly dávat za prasárny a simulování, ne za nešťastně střety.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, ty samozřejmě všechno skvěle víš a úplně jsi to odhadl. Je to spíše o tom, aby došlo k pochopení agresivity v kontaktním sportu. Když jsi jdeš pasivně zakopat, tak to není to samé, když hraješ závodně v mezích přípustné nebo nepřípustné agresivity.

Reagovat
smazaný uživatel

A proč by takovou zjevnou věc nemohl chápat člověk, který fotbal nehrál a jakou to má proboha souvislost s posouzením zákroku a správností toho, co tu píšeš o dodatečném trestu?

Reagovat
smazaný uživatel

Jsou to střípky, souvislosti, které potřebuje člověk znát, abychom se o tom mohli vůbec bavit.

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal jsem hrál a vážně to myslím. Byla to vysoká noha, Giroud chtěl míč, von Bergen hlavičkovat a bohužel to skončilo takto. Nebylo to na červenou kartu a o nějakém dodatečném trestu nemůže být vůbec řeč. Rozhodčí udělal chybu maximálně tak v tom, že neudělil ani žlutou kartu.

Reagovat
smazaný uživatel

To nemění nic na tom, že trest by to chtělo.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za faul, který nebyl na červenou kartu není třeba udělovat nějaký dodatečný trest. Ten se přece dává, když ani červená karta a stop na 1 zápas není dostatečným trestem.

Reagovat
smazaný uživatel

Nebavím se o tom jestli kompetentní objekt bude udělovat dodatečný trest, píšu jen, že dodatečný trest by to chtělo.

Reagovat
smazaný uživatel

A já píšu, že ne. Jedinou chybou bylo, že rozhodčí za faul na žlutou kartu nic neudělil, ale takových faulů na žlutou, za které rozhodčí nic neudělí je spoustu. To hovado Kolasinać taky odrovnalo Jesému skoro celý rok a dostal za to jen žlutou.

Reagovat
smazaný uživatel

Máme rozdílný názor, v pořádku.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím závodně, ne rekreačně. Aby bylo jasno, Von Bergen se neklonil, hrál míč ve výšce. Určitě na pomezí žluté a červené. Už jsem viděl i červené za tohle. Já osobně bych dával dodatečný trest.

Reagovat
smazaný uživatel

Žlutá karta a nic víc. Teďka už bych to nechal tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, bylo by rozumné už se tím nezabývat. Ale je to prasárna. O nešťastném střetu se nedá ani bavit, proto jsem se tě ptal, jestli hraješ závodně nebo ne. Tohle se zkrátka nedělá, obránce neklonil hlavu, natož trup. Ta noha byla ve výšce 180cm, tomu já říkám prasárna, žádný nešťastný střet. A navíc jak to chtěl asi Giroud odehrát. Kdyby si chtěl stáhnout míč, neřeknu ani i popel. To chtěl jako odkopnout špičkou kopačky, kdyby to chtěl vzít nártem, tak hraje o pár desítek cm níž, to mi věř.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrál jsem závodně na úrovni krajských soutěží. Tohle je prostě zákrok, který vyplyne ze hry a zápalu boje. Giroud viděl míč, je vysoký, chce to trefit nohou, von Bergen tam už šel hlavou, trefil ho. Asi 2x se mu za to omlouval. Vysoká noha to byla, trefil ho poměrně intenzivně, takže to bylo na žlutou, ale je to nešťastná náhoda, jak to, že ho vůbec trefil, tak to, že ho trefil zrovna někam na oko.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, minulý čas a zmíněná soutěž, v tomhle máme stejnou zkušenost. Ale rozdílnost názoru se liší. Je to v pořádku. Já bych tohle trestal. Tohle je přemotivovanost a agrese, ne nešťastná náhoda, můj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je jenom tvůj názor, ne "kdo hrál fotbal, tak ví"...

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu. Je to můj názor, ovšem pořád je třeba mít nějaké osobní zkušenosti. Filda.95 je má, jen jsem se nechtěl bavit s někým, kdo to posuzuje od televize. Fildovi se tímto za lehkou averzi omlouvám.

Reagovat
smazaný uživatel

jasna cervena, tady neni o cem..

Reagovat
smazaný uživatel

To určitě.

Reagovat
Pinturicchio

To se nestane, rozhodčí to viděl a v zápase mu nedal ani žlutou.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je smutné právě.

Reagovat
smazaný uživatel

Kartu bych mu dal, ale otáčel se a nějaký dodatečný trest neni na místě jen kvůli tomu, že vB je out. To by se mohlo dodačně trestat i za koňara apod. Stalo se, byla to blbá náhoda, kdyby ho trefil do hrudi hraje normal dál, ale nedělejme z toho už úplně basketbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem pro tvrdý fotbal. Ale jsou zákroky, které nemají smysl. Když dáš tvrdý skluz, hraješ na zemi a chceš zastavit soupeře, nejlépe zasáhnout míč. Noha v úrovni 180 cm nemá co dělat.

Reagovat
Pinturicchio

Měl dostat žlutou, byl to tvrdý zákrok, ale neviděl jsem tam úmysl a pohled na to zkresluje i fakt, že tam byly potoky krve a vypadalo to dost hnusně.

Reagovat
Atlético de Madrid

Já bych to takhle nehrotil Giroud sledoval míč, chtěl si ho zpracovat a Von Bergen do toho celkem odvážně šel po hlavě. Žlutá karta ano, protože měl být opatrnější, ale stalo se to v zápalu hry, s úmyslem hrát míč bez jakýhokoliv náznaku agresivity. Trest by v tomhle případě neměl žádnej smysl. Smysl těhle trestů je odradit hráče od provádění určitejch věcí - drsnejch faulů, plivání do obličeje, kousání spoluhráčů atd. Trest pro Girouda by vyzněl tak, že FIFA nechce, aby hráči zpracovávali míče stahovačkou ze vzduchu.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.youtube.com/watch?v=UZuux0V6MAY

Nemůžu si pomoct, tohle je pro mě prasárna.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

preboh toho koktaveho z toho podcastu nabuduce vypustite.. musel som to pretacat lebo mi to trhalo usi

Reagovat
fantomas

Nevim o nikom, kdo by tam koktal.

Reagovat
smazaný uživatel

nechce sa mi to zas pocuvat ale nazvali ho fanusik a odbornik na Nemecko ani jednu suvislu vetu nepovedal..

Reagovat
Atlético de Madrid

Jestli by měl být Arne vypuštěn kvůli koktání, tak já bych se měl asi položit do rakve a rovnou umřít

Reagovat
smazaný uživatel

Čím jako neodpovídalo skóre v zápase Německo x Portugalsko průběhu zápasu? Vždyť byli jednoznačně a naprosto lepší snad ve všem. K čemu se dostalo Portugalsko?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

No říct, že je hnusná jak prdel? Není to žádná super kráska, ale takhle jí označit, to zas ne..

Reagovat
smazaný uživatel

je vylozene hnusna..

Reagovat
smazaný uživatel

Je ti líp, když tohle o někom napíšeš? Setkal ses už někdy s názorem, že krása je abstraktní?

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi uplne normalne, kdyz to o nekom napisu. Nemam v tom okamziku zadnou zmenu pocitu. A samozrejme, ze to pisu ze sveho pohledu, ale to by ti mohlo dojit.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to taková gorilka no, ale hnusná jak prdel není

Reagovat
smazaný uživatel

Mne proste zalezi na obliceji, postavu mit hezkou nemusi, ale oblicej je pro me dulezitej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak, aby se nevyjadřoval jen negativně. Francie hraje krásný a dominantní fotbal. Uvidíme, jak to bude vypadat s těžkými soupeři, protože zatím měli opravdu průměrné týmy. Švýcarsko má sice solidní kvalitu, ale hrají alibisticky.

Reagovat
smazaný uživatel

Boateng je novy meme?

Reagovat
fenixLFC

trosku malokrat spominany suboj boatengov

Reagovat
Mr.Jindros

Marchisio taky hodně chodí do vápna... vsadím boty že i on měl doplňovat Balotelliho.

Reagovat
domingo

Jo, ale nedelal to..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele