Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'

16.06.2016, 10:45
Názory a komentáře
Zaujalo nás
Spásným bleskem tak trochu zčistajasna se včera pro domácí ukázal být Antoine Griezmann, který z pozice žolíka netradičně hlavou v závěru vsítil vítězný gól proti Albánii, a napodobil tak Dimitriho Payeta, který podobným zábleskem vystřelil Francii utrápené tři body proti Rumunsku. Remíza v druhém zápase znamená, že leccos zůstává pootevřené. Další mizerný výkon předvedlo Rusko, které v nezměněné sestavě nestačilo na Slovensko...

Ještě, než se pustíme do rozboru všech tří utkání, dovolte mi připomenout podstatu jednoho z pilířů tohoto formátu Eurozápisníku: tabulek se třemi výraznými postavami každého utkání.

Uvnitř hned zkraje najdete nejlepšího hráče daného zápasu dle statistického serveru WhoScored.com. Důvod zrovna jeho využití je nasnadě: tamější databázi považujeme za nejkomplexnější, a tedy i zpravidla nejlépe vypovídající o reálných výkonech.

Abyste potom nemuseli na onu stránku sami chodit, vypíchli jsme pro vás právě ty statistické kolonky, které k fotbalistovu ocenění symbolickou hvězdičkou patrně nejvíce přispěly.

Dále už následují čistě naše volby hrdinů i odpadlíků, přičemž jsme si soukromě dali za úkol nikdy se s WhoScored nekřížit a vybrat pro vás tím pádem co možná nejvíce aktérů.





1) Ve vyrovnaných duelech se o slovo často přihlásí rozdíloví hráči. Marek Hamšík tak zase jednou potvrdil, jak kvalitním fotbalistou skutečně je. Ve srovnání s ostatními tentokrát naplno vynikly jeho individuální schopnosti. Na rozdíl od jiných nevytvářel prakticky žádné technické chyby, jelikož s kontrolou míče neměl vůbec žádné problémy. Několikrát také prokázal skvělý přehled, když pod tlakem dokázal zvolit správnou přihrávku, čímž na chvíli uklidnil hru svého celku.

A při hodnocení samozřejmě nelze opomenout dva geniální momenty, které zápas ve své podstatě rozhodly - nejprve předvedl krásnou kolmici na rozběhnutého Weisse, načež navázal parádní střelou na zadní tyč.

2) Při sledování zápasu mohl člověk snadno nabýt dojmu, že se vrátil v čase do roku 2010. Na tehdejším mistrovství světa se totiž podobných duelů odehrálo nespočetné množství. Jeden z týmů se obvykle rozhodl pasivně bránit v hlubším bloku bez zjevné snahy o presink svého soupeře - do této role se tentokráte postavili Slováci. Oproti tomu celek, který měl míč v držení, působil dojmem, že mu tento kulatý nesmysl spíše překáží, jelikož se nebyl schopen kloudně propracovat do ofenzivní třetiny hřiště. Tuto část pro změnu velmi obstojně obsadilo Rusko.

To mělo se svojí rozehrávkou opravdu velké problémy - ačkoliv své krajní obránce vysunulo do ofenzivních pozic, hře to vůbec nepomohlo, ba právě naopak. Kvůli velké vzdálenosti od stoperů bylo velmi složité je jakkoliv zapojit do hry. Střední záložníci byli také extrémně statičtí - v klidu mohli vyplnit prostory mezi středními a krajními obránci a tím pádem vylepšit poziční hru své celku, jenže místo toho zůstávali uprostřed pole, kde byli pečlivě obsazeni. Berezuckij s Ignaševičem tak byli nuceni hrát buď vysoké diagonály do krajů na vytažené obránce, nebo míč poslat přímo na hrotového útočníka. Tato strategie ovšem logicky příliš nebezpečná nebyla.

Zároveň se musím přiznat, že mě až tak výrazná pasivita našich sousedů poněkud zaskočila. Obzvlášť pokud vezmu v potaz právě nedostatky, které ruský celek vykazuje při zakládání útoků. Stačilo by vytvořit jen mírný tlak na stoperskou dvojici, která by následně byla nucena míč obyčejně nakopnout. Bylo by tedy poměrně pravděpodobné, že by tato prvotní rozehrávka výrazně postrádala přesnost, díky čemu by Slováci mohli celkem snadno získat míč zpět. Zároveň by se ony hlavičkové souboje odehrávaly ve větší vzdálenosti od branky (samozřejmě za předpokladu, že by se obranná linie zachovala správně), což by tedy opět snižovalo možné nebezpečí. Na druhou stranu je otázka, nakolik by Škrtel s Ďuricou byli schopni defenzivní linii vytahovat - vzhledem k jejich charakteristice se dá očekávat, že by jim to mohlo být proti srsti, což tedy může být důvodem, proč byla zvolena ona konzervativnější varianta.

3) V průběhu celého utkání měl však slovenský blok problémy v prostoru mezi vlastní obranou a zálohou. Tato místa občas vůbec nikdo nestřežil a vzhledem k tomu, že se stoperům rozhodně nikam vystupovat nechtělo, zde mohl ofenzivní hráč Ruska převzít míč a zahájit ofenzivní akci, což bylo typické zejména ke konci druhého poločasu.

To také několikrát vedlo k zakončení z docela nebezpečných míst - jenže tehdy buď neměli útočníci seřízenou mušku, nebo se ránu na poslední chvíli podařilo zablokovat jednomu z bránících hráčů. A ačkoliv tedy těchto nedostatků ruský celek nebyl schopen naplno využít, jsem si jist, že si jich trenér Kozák bude vědom, jelikož silnější celek by již tak milosrdný být nemusel.

(vs)





1) Švýcarská ofenziva je v pasti. Opět. Nejde teď jen o Seferoviće, ale i o celou podhrotovou trojku. Blerim Džemaili je příliš neklidný na to, aby mohl v takto ambiciózním týmu hrát desítku, Xherdan Shaqiri je z hlediska nějaké taktické inteligence naprosto k ničemu, a situaci zachraňuje akorát Mehmedi, který alespoň jako jediný z celé ofenzivy ukázal nějaký přehled a zakončení. Jinak je to ze strany Helvétů podobně rozjančený chaos jako v případě Francie. A opět - stejně jako proti Albánii - se ukázalo, že tento tým zkrátka není stavěný na odemykání propracované obrany. Neumí vyvinout inteligentní konstantní tlak, neumí přepínat mezi herními módy, neumí ani obstojně bránit brejky. Ze statistického hlediska si Švýcaři bod zasloužili - drželi míč, více stříleli, měli i více šancí. Pokud ale vezmeme v potaz papírovou sílu obou týmů, tak Rumuni zanechali lepší, ucelenější dojem.

2) Na obou stranách bylo zajímavé pozorovat beky. Kapitán Lichtsteiner je frustrující postavou. Dnes bylo zcela jasně vidět, co je jeho největší přednost - náběhy na křídlo, síla na míči, drajv. Typický moderní wing-back. Problém je, že jakmile pravý bek Helvétů opustil svoji pozici, neexistoval nikdo, kdo by jej zezadu jistil; Shaqiri se odmítal vracet, stopeři Schär s Djourouem mají tendenci zmatkovat a sám Behrami všechnu práci dělat nemůže. I přes všechny defenzivní blikance a fakt, že jeho hra je uzpůsobená pro takticky vyzrálý tým typu Juventusu, ne tento anarchistický spolek běžců, byl ale Lichtsteiner pořád platnější než Rodriguez, jehož hvězda zatím splaskává raketovou rychlostí. Zkrátka není tak dobrým fotbalistou, za jakého jej mnozí považují.

Situace na levé straně obrany byla zajímavá i u Rumunů; veterán Razvan Rat má sice kotel zkušeností, rychlostně ale nestíhá a proti silnému Lichtsteinerovi působil slabým dojmem (plus nebyl schopen plně využít Švýcarovy defenzivní liknavosti). Iordanescuovi je nutno přičíst k dobru fakt, že se nebál zasloužilého borce vystřídat; jeho náhradník Stiliano Filip zanechal na hřišti mnohem lepší dojem.

3) Rumuni proti Albáncům musí vytěžit maximum ze svých předností. Rumuni jsou v nezáviděníhodné situaci: proti Francii i Švýcarsku zanechali dobrý dojem, oba favority dokázali zaskočit a strategicky se na ně připravili ukázkově. Jenže na kontě mají stále pouze jeden bod. Teď jdou do boje s Albánií a výhra by jim zajistila osmifinále; Albánci ale představují úplně jiný typ soupeře. Na francouzský a švýcarský hurá styl rumunský blok platil, co ale proti Orlům, kteří hrají podobně jako Iordanescuovi muži? Rumuni budou favoritem, mají totiž kreativnější hráče v ofenzivě - ať už jde o dnes velmi dobře hrajícího Chipciua či třeba Stanciua, který (k překvapení prakticky všech) seděl na lavičce. Ostatně fakt, že ve dvou zápasech vybojovali dvě penalty, o jejich šikovnosti vypovídá docela jasně. Frustrace ze ztráty vedení (a ztráty bodu proti Francii) však může sehrát svou roli. Zatím Rumuni působí jako sympaťáci s propracovaným herním profilem, ale bez vítězného ducha.

(dz)





1) Tento experiment už nikdy více. Když se v kuloárech začalo spekulovat o tom, že Didier Deschamps plánuje nasadit proti Albánii ofenzivní, přímočaré 4-2-3-1, rozdělila se veřejnost do dvou táborů: jedni chválili kouče za jeho odvahu a snahu hledat alternativy ke klasickému 4-3-3, druzí podotýkali, že Pogba s Griezmannem sice možná v prvním zápase zklamali, pořád jde ale o hráče, kteří se musí dostat do formy. Tedy pokud chce Francie domácí Euro vyhrát. Což chce. Ukázalo se, že pravdu měli skeptici.

Problém s tímto 4-2-3-1 je v tom, že nemůže fungovat od začátku proti kompaktnímu, defenzivně zkonsolidovanému soupeři - což je zdaleka největší albánská přednost (a Deschamps to musel vědět). Francouzský kouč vycházel ze závěru utkání s Rumuny, kdy právě vystřídání Pogby a následné 'přepnutí' na systém s Payetem na AM a dvojicí Kanté - Matuidi na pivotu vedlo k dramatické výhře 2:1. Jenže si přitom neuvědomil, že Payetův gól padl tak trochu náhodou, či spíše že byl geniálním individuálním zábleskem, ne nějakou systémovou výhrou. 4-2-3-1 vyhovuje pouze Payetovi, nikomu jinému. Jestliže největším taktickým problémem Francie proti Rumunům byl nedostatek herního klidu, zbrklé tempo a příliš vertikální linie hry, proti Albánii byly všechny tyto neduhy patrné dvakrát tolik. Ne že by se to nedalo předvídat.

Pozorný, dynamický albánský blok od první chvíle naprosto suverénně ničil francouzské snahy o klidnou kontrolu hry, takže výsledkem byla jakási splašenost se dvěma neefektivními křídly, hlavičkující devítkou, která nedostávala žádné centry, a běžcem Matuidim naprosto neadekvátně vpasírovaným na místo, kde v normálních týmech operují rozehrávači s brilantním přehledem o dění na hřišti. Kdyby měl Deschamps k dispozici alespoň efektivní beky schopné zásobit Girouda centry, mohlo z toho být něco na způsob Bielsova Marseille - i živelná, vertikální běhavá síla může být základem taktiky, jenže k tomu jsou potřeba a) přesné centry a b) skvělý pressing. To první Francii chybělo celý zápas, to druhé Les Bleus s úspěchem praktikovali až po změně stran, ne náhodou poté, co Deschamps sklopil uši a vrátil se k osvědčenému 4-3-3.

I přesto, že se Francie nakonec dokázala vzpamatovat a v závěrečném tlaku si přece jen vystřelila tři body, otazníků je nespočet. Jedním z těch největších je otázka, jak je možné, že Pogba po velkou část zápasu brousil pravou lajnu místo neviditelného ducha Sagny. I ten skvělý pas na 70 metrů, kterým založil akci před druhým gólem, přišel ze Sagnova prostoru.

2) Albánci předvedli, zač je toho italská škola. Ohranější klišé bychom hledali asi jen těžko, jenže co naplat: Gianni De Biasi je Ital, a Italové zkrátka vědí, jak se má ve fotbale bránit. Albánci dokázali inteligentní hrou vystavit favorita do nezvyklé pozice: Les Bleus měli vyšší držení míče, mnohem vyšší počet přihrávek, ale také působili rozháranějším a neklidnějším dojmem, více se naběhali a jejich hra vypadala vyloženě chaoticky. Kde Albánie bodovala klidem a rozvahou, tam Francouzi bezcílně křižovali prostor ve snaze udržet míč alespoň na pět přihrávek po sobě. Nemít v týmu Kantého, který vybojuje víc balonů než kdokoliv jiný (a když už jsme naťukli tu paralelu s Marseille, vzpomeňme na prakticky totožně hrajícího Giannelliho Imbulu), byl by z toho obrovský průšvih. V prvním poločase Albánci skvěle přehušťovali prostor, napadali jako blázni a v závěru půle už byli regulérně lepším týmem.

Nakonec Albánce nepotopila ani tak Deschampsova taktická změna či zvýšený důraz Francouzů na pressing; i v této situaci mohl do kouta zatlačený outsider stále ubránit remízu, stačilo jen pokračovat v tom, co předváděl celý zápas. Zlomem bylo až vynucené střídání do té doby vynikajícího stopera Ajetiho; Griezmanna by při gólové situaci nejspíš hlídal právě on.

3) Bude Deschamps nějak řešit standardní situace? Poslední bod se týká neduhu, který byl zřetelně vidět už v utkání s Rumuny - tato Francie zkrátka neumí standardky. Ani bránit, ani efektivně rozehrávat. Toto je obrovská Achillova pata Deschampsova týmu. Absence jasného defenzivního lídra (Koscielny jím vážně není, nejblíže k této pozici má asi Evra, který je ale 'odklizen' k lajně) způsobuje, že prakticky každý roh smrdí gólovou šancí, zatímco na druhé straně se nikdo nenabízí, netlačí se k dorážkám, nebojuje, nechodí do rizika. Jako by se Francouzi báli míče. Pokud je Deschampsovou taktikou pro útočné standardky 'nechat to kopat Payeta, dokud nezavěsí', tak hodně štěstí.

(dz)

Autor: Dominik Zezula, Víťa Srp

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41

Komentáře (83)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vážne je to s ruským nacionalizmom také zlé? Ak sa pozriete v zostrihoch za bránu, v ktorej prvý polčas chytal Matúš Kozáčik, celkom prekvapí počet tých žlto-čierno-bielych zástav...

Reagovat
celeb

Vidno, ze Francuzko ma k Belgicku velmi blizko, a to nielen geograficky, ci kvalitou hracov.

Reagovat
C-M@ster

Má někdo hodnocení Griezmanna s Giroudem, jak jste mi posílali posledně?

Podle mě Giroud i Griezmann zahráli naprosto totožně jako zápas předtím s tím rozdílem, že tentokrát to tam spadlo zase druhýmu a prvnímu ne. Tak mě zajímá, jestli byl Giroud opět druhý nejlíp hodnocený po Payetovi.

Reagovat
fantomas

https://twitter.com/11tegen11/status/743143533587070980 - hrozná závislost na jednom hráči tohleto

Reagovat
stas87

Chipciu potvrdil svoju kvalitu, Iordanescu skratka stavil na skusenost. Celkom skoda, ze dal Stancu gol, kvoli tomu bude v zaklade aj proti albancom.

Reagovat
smazaný uživatel

Chipciu a Torje ma veľmi bavili.

Reagovat
veikko

Myslím, že trio Chipciu - Stanciu - Popa ( příp. Torje) by albánskou obranu mohlo otevřít. Mimochodem, koho bys dal na hrot proti Albánii? Já osobně sázím na Alibece, který je nejtvrdší a do vápna proti bloku asi nejvhodnější, ne?

Reagovat
10

"...Jedním z těch největších je otázka, jak je možné, že Pogba po velkou část zápasu brousil pravou lajnu místo neviditelného ducha Sagny. I ten skvělý pas na 70 metrů, kterým založil akci před druhým gólem, přišel ze Sagnova prostoru."

Didi z něj udělal přinejlepším RWB, stejný to bylo v prvním zápase...to je na roztříhání trenérský licence, totální diletantizmus.

Reagovat
M11

Reagovat
nani92

Francie se vymanila z naši nEvraživosti

Reagovat
TopinB

Hříčka skvělá, jdu číst článek

Reagovat
smazaný uživatel

Evra

Reagovat
Wat

Včera jsem fakt žasl.

Reagovat
smazaný uživatel

Je skvělej pořád. Nevim jak ho tady někdo mohl posílat do důchodu po jednom nepovedeném zápase. Snad v tom bude pokračovat

Reagovat
Wat

Tak zatracovat ho po jednom utkání byla blbost, to si snad každej uvědomí. Mně osobně chybí ještě větší podpora ofenzívy a budu spokojenej.

Reagovat
Mr.Mike

Reagovat
Riviera Kid
Reagovat
smazaný uživatel

http://vool.cz/gDdPW no, tak snad je to konečně vyřešeno

Reagovat
Y.N.W.A

jakože už se nebude moc poškrabkávat?

Reagovat
Mastný Chobot

Wessi síce má 1+1, ale celý zápas ma solídne sral. Neviem, prečo ste si zvolili jeho a ani slovná hračka v nadpise sa tentokrát moc nepodarila.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
pobody's nerfect

taky mě trošku uniká ta slovní hříčka, můžeš ji objasnit? když jsem hodil do google translatoru grieze, tak mě vyskočilo, že v lotyštině je to sluka polní

Reagovat
domingo

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
fantomas

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Swarley

sluka polní

Reagovat
Mastný Chobot

našiel si to tam, pekne

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Counter

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mariano13

Ta foto Griezmanna mi pride ako par minut pred golom kedy este minul center ... a vlasnte isto je to ten moment pretoze Ajeti bol uz pri gole vystriedany Veselim ... ale Evra from zero to hero

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá niekto nejaký gif na ten Pogbov pas? To bola nádhera.

Reagovat
domingo

https://streamable.com/z1h3

Na ty akci je nadhera uplne vsechno

Reagovat
smazaný uživatel

To teda, hlavne Gignacova technicka parada.

Reagovat
Mastný Chobot

škoda, že sa aj Payet pri strele nevysypal

Reagovat
smazaný uživatel

S tou pasivitou a hlbokym blokom je bohuzial pravda ako i to, ze prave proti Rusom to nebolo az tak potreba a ze sa to vobec nemusi vyplatit v dalsom zapase. Ano, vyhrali smem, yes, ale..

Ak mame naozaj nieco na urovni, tak je to stred. Ten by mal byt dominantny v nasej hre. Ale v oboch zapasoch bol ovela viac vypojeny, ako by sa dalo cakat.

To, co bolo lepsie proti minulemu zapasu, tak bol Duda, ktory nestal len vpredu, ale zbiehal hlboko a on bol prave tym, co podrzal a ukludnil. Akurat potom chybal hore.

Co je trochu prekvapive a pred Anglickom dost desive, su tie diery, co vznikali pred obrancami ,ktori su fakt hlboko. Staci, ze sa Viktor raz zabudne niekde na strede a je z toho 30 metrova dialnica k uz cakajucim Skrtelovi a Duricovi.

Trosku ma v tomto ohlade trochu stve Kucka, ktory -pri priromnosti Viktor- moze hrat trochu riskantnejsie, ale asi prave kvoli tomu dost setri krokom. To, co ho dakedy zdobilo, tak teraz nejak absentuje.

V kazdom pripade cakam, ze tak ako Kozak dobre zareagoval na najvacsie problemy po Walese, tak vyriesi aj toto. Co sa mu ale vyriesit nepodarilo, je Weiss. Vdakabohu za Hubocana, pretoze Weiss bolo totalne na facku.

Trochu ma to prekvapuje, kedze som myslel, ze Kozak si toto vie zrovnat...

Co Kozakovi totalne nevyslo, boli striedania. Teda Svento bolo dobre striedanie, kedze Weissova podpora Hubocanovi neexistovala. Ale to Nemcove zaradenie na hrot bola fraska. Hrali sme v totalnom bloku, stred uplne vypojeny a on da na hrot stlp, ktory nie je schopny podrzat loptu ani nanosekundu. Dobry je na sklepavanie a zapajanie stedu do hry, ale stredova linia bola asi 30 metrov od neho. Ten chlapec nema rychlost na press a ani techniku na zdrzanie hry. To bol proste nezmysel.

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Angličanom by mohol z lavičky dať Kozák šancu Šestákovi. Ďuriš s Nemcom sú pri defenzívnej organizácii tímov na turnaji absolútne bez šance. Veľký súhlas s defenzívnymi záložníkmi, stred je bez ich práce roztrieštený a málo funkčný, všetko zostáva na Hamšíkovi. Zostáva len veriť, že Kozák si je toho vedomý.

Reagovat
johan14

Súhlas, Šesták by určite viac pomohol, no Jano chcel Nemca pri štandardkách pred našou bránou, lebo Rusi mali výškovú prevahu.

Reagovat
smazaný uživatel

To je samozrejme hlupost. Ak tak Kozak nebodaj rozmyslal ( co naozaj nepredpokladam) tak to amen tma.

Reagovat
johan14

A načo ho tam dával, aby to ťahal po krídle, alebo mal to sklepávať vpredu? Sa spametaj. Iná vec je, že mu to nevyšlo. Šesták by dokázal podržať loptu a stíhal by aj dozadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ved praveze netusim naco ho tam daval Co nakoniec pisem v povodnom prispevku. Ale ak mal isiel na polhodinu na ihrisko kvoli standartkam, tak to je velmi zle.

So Sestakom suhlasim a pisal som to uz pocas zapasu.

Reagovat
smazaný uživatel

*ist

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KnoxXx

Svento nemoze byt dobre striedanie ani v paralelnom vesmire

Reagovat
fantomas

Ale Ol!ver a další se mi museli z principu vysmát zas...

Já vám držim palce, ale takhle to hrát prostě nejde a už Anglie to imo v poslednim zápase "odhalí".

Reagovat
smazaný uživatel

Ja som sa 'vyskeril' z toho dovodu, ze si napisal: 'stoperi nevystupovali', mas minimalne znalosti o hre timu a svoje nazory prezentujes ako neomylne zvorce... Pricom je uplne pochopitelne, preco nevystupovali - ak by si poznal svk hru, vedel by si, ze inak to hrat nevieme.. A propos - Durica minimalne dva-trikrat krasne vystupil, Skrtel ten skoro vobec, to je pravda...

Inak suhlas aj s juaom, ale nemozem si pomoct - podla mna moze mat Kucka zdravotne problemy, lebo nehra svoj futbal, je polovicny, neviem si to vysvetlit... Kucka-Pecovsky sa musia zlepsit a hrat vedla seba kompaktnejsie, uz len preto, ze Pecovsky ma slabucku rozohravku, sa musia obaja doplnat ako to uz velakrat dokazali lepsim sposobom...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mam tak trochu podozrenie, ze Kuckov problem tkvie hlavne v jeho hlave.

Reagovat
smazaný uživatel

Preco?

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem no, mam taky pocit. Zvlast ked v jeho pripade sa ziadne to zranenie nespominalo, ci?

Reagovat
smazaný uživatel

Preco by si malo cez turnaj spominat mensie zranenie? To sa do medii nevytrubuje...

Reagovat
smazaný uživatel

Prave preto, aby si kritici ako ja nemysleli, ze na to jednoducho sere.

Reagovat
smazaný uživatel

Pochybujem, ze bojovnik ako Kucka na to serie...

Reagovat
smazaný uživatel

Za to Vita sa rozumie, on by bol skvely videoanalytik

Reagovat
fantomas

Vždyt (v tom třetim bodu) napsal v podstatě totéž co já!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Wtf? Tohle ale vůbec neni o nějakym poznám neznám - že jinak hrát neviete, to je *přesně* vaše slabina, a vzhledem k tomu, že se to tam skutečně objevovalo v obou zápasech, tak sem na to *přesně* upozornil jako na něco, co by vás mohlo potopit. Ale ne, pán arogantní nastoupí a řekne, že vy ste na to vlastně zvyklý, a proto je všechno v pořádku. Logika hadr.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre, takto je to lepsie, ale nepisem, ze je vsetko ok... Chcem naznacit len to, ze treba prisposobit hru typologii hracov (nehrat s vysunutou obranou) a nie naopak, lebo potom to moze mat ucinky ako v zapase s Walesom..

Reagovat
pobody's nerfect

to jo, ale když už chceš hrát se zataženější obranou, tak ty volné prostory musí vyplňovat záloha, jinak je logické, že tam máš díru jak do sloní řiti

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, preto by som kritizoval viac zalohu alo stoperov (ale na EF je moderne kopat do Skrtela hlavne, no)...

Reagovat
fantomas

Tak protože on je prostě prototyp couvajícího stopera no

Reagovat
smazaný uživatel

Nielen preto.. Ale ano, on sa snazi skor blokovat ako ist do priameho kontaktu, preto mu nevyhovuje hrat to, co sa tu X-krat omielalo... On je prototyp obrancu v kanadsko-americkej hokejovej terminologii "stay at home" ... Ked hrali pred nim Xabi-Mascherano, tak mal vela dominantnych zapasov a aj ked dobre zahrali Pecovsky-Kucka... On potrebuje, aby muzstvo hralo zatiahnutu obranu, nie je moderny typ stopera...

Reagovat
smazaný uživatel

*Priameho kontaktu v 1na 1 pri protiutoku supera a toboz, ked je starsi a mal vela zraneni.. V mladosti by to zvladal lepsie..

Reagovat
fantomas

Zdaleka nejlepší by bylo ty situace vyhodnocovat ad hoc, no, ale na to přesně nemáte stopery. Resp. to tak zatim vypadá, že se radši bojí bejt proaktivní a všechno řeší v bloku couvánim a doufánim.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, nemame na to stoperov.

Reagovat
Pipo123

Kucka má takéto problémy dlhodobo aj v SA, on nejak nevie meniť tempo hry a ukludnit hru, jemu vyhovuje hurá futbal kde behá od šestnástky po šestnástku, včera si tam zbytočne zavadzal on a Pečovský a obaja ako keby nevedeli čo hrať.

Reagovat
smazaný uživatel

On nemusi vediet menit tempo hry zavratnym sposobom, necakam od neho vykony ala Xabi, Xavi ci Bosquets, ale mal by si drzat viac poziciu a lepsie branit, co velakrat dokazal. Ci zapasy v kvalifikaciach alebo na MS10 su nahoda? Podla mna nie.

Reagovat
fenixLFC

ja by som bol rad, keby tam nenasadzuje durisa, ten je proste totalne k hovnu

Reagovat
johan14

Presne tak, nechápem aký on má prínos pre hru. Ani vpredu ani vzadu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ti 'plzenaci' su fakt poslabsi, no..

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre striedanie to nebolo, ale Nemec daval aspon v tom zmysel, ze branil superove standardky...

Reagovat
mul

da sa suhlasit, hlavne ked proti Anglanom vyrovnali takto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To urcite pravda, ale nie na tridsat minut. Take striedania sa robia na poslednych 5 minut, ked vies, ze tam pojde 7 nakopavanych lopt...

Reagovat
mul

tiez suhlasim, tak v 80 by bolo ok

Reagovat
Godwinson

S Martialem souhlas, ten včera vypadal jako kdyby se na to hrot v Barce postavil Lokvenc

Reagovat
smazaný uživatel

Hrdina zápas Weiss? No prečo nie, dal dôležitý gól, ale inak tragédia

Reagovat
smazaný uživatel

Když bude v utkání proti Francii MOTM gólman Švýcarska, bude Sommer loving?

Reagovat
fantomas

Reagovat
fenixLFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele