Brazilský zápisník II. aneb Jak větrné mlýny Španěly semlely

14.06.2014, 11:43, aktualizováno 14.06.2014, 16:27
Komentáře a souhrny
Obsahuje i podcast. O tomhle se bude hovořit ještě hodně dlouho. Střet dvou generací, výběrů Španělska a Nizozemska, dopadl zcela jednoznačně pro tu nastupující - a experti si najednou musejí klást otázky, zdali "arogantní La Roja" nemůže napodobit zklamané obhájce, jakými nedávno byli Francouzi (2002) a Italové (2010)...

Mexiko - Kamerun 1:0 (0:0)

Pro Volkera Finkeho to měl být velký návrat na výsluní. Legendární kouč, který v 90. letech spolu s Ralfem Rangnickem pomáhal redefinovat německý fotbal, převzal kamerunský tým zhruba před rokem, a zpočátku to vypadalo na pořádný propadák - Nepřemožitelní lvi pod jeho vedením hráli ustrašený fotbal se čtyřmi středními záložníky a dvěma forvardy, k nimž se míč zkrátka nedostával. Kamerun měl obrovské potíže s vytvářením šancí, natož střílením branek, a ani vzadu nepůsobil tak jistě, jak by jeho rozestavení a strategie naznačovaly. Skvěle zvládnutá baráž s Tuniskem a velice slušný výkon v přípravném duelu s Německem (2:2) však zažehly ve fanoušcích jiskru naděje..

Německý veterán dnes působil dojmem, jako by se ji snažil záměrně uhasit. Do zápasu s Mexikem vyslal sestavu v nominálním rozestavení 4-3-3, která se v záloze (Mbia - Song - Enoh) i útoku (Moukandjo - Eto'o - Choupo-Moting) obešla bez překvapení, nicméně absence ofenzivních krajních beků Bédima s Nyomem naznačovala, že se opět bude betonovat. Napravo se objevil v přípravě kiksující Djeougoué, nalevo dostal šanci Benoit Assou-Ekotto. Mexičané naopak nastoupili v očekávaném rozestavení 3-5-1-1; kouč Miguel Herrera už dříve avizoval, že se v brance tentokrát objeví Guillermo Ochoa, jinak už překvapil pouze Vázquez na pozici defenzivního záložníka. Stoperskou trojici tvořili Maza Rodríguez, kapitán Márquez a Moreno, na krajích běhali Aguílar s Layúnem, v záloze před Vázquezem nastoupili Héctor Herrera s Guardadem, na hrot se postavil Peralta, pod něj Dos Santos.

Hned první útok Mexika naznačil, co vlastně v zápase můžeme očekávat - Rafa Márquez, tradičně nejvytaženější z mexických stoperů, podnikl jeden ze svých výpadů do útočné fáze, a kamerunská defenzivní vozba před ním couvala. Žádný z obránců proti němu nevystoupil, všichni se zatáhli k vlastnímu vápnu a soustředili se především na to, aby míč za žádnou cenu nepronikl až k brankáři Itandjemu. Brzy začalo být jasné, že kamerunské 4-3-3 v reálu připomíná spíše jakési 4-5-1, případně 6-3-1 s oběma křídelníky zataženými na vlastní polovině, zatímco vepředu se pohyboval osamocený Eto'o, permanentně bojující s přesilou mexických zadáků.

Vzhledem k tomu, že Kamerunci prakticky rezignovali na hru na krajích hřiště (taky toho mexické duo wing-backů v úvodu hojně využívalo), působil jejich zahuštěný střed překvapivě propustným dojmem. Pokud je vaší taktikou "ucpat" prostor před vápnem a vyčkávat, neexistuje, aby se protivník během tří, čtyř doteků bez problémů dostával do střeleckých pozic. Mexičanům se to dařilo pravidelně; po několika nepodařených centrech z krajů se rozhodli probíjet se dopředu raději středem pole, a statické kamerunské "kužely" jim v tom kladly minimální odpor. Připomínalo to klasický africký tým z konce 90. let, což byl jen stěží Finkeho záměr.

Nejvíce zarážející byl absolutní nedostatek pressingu z kamerunské strany. I defenzivní strategie se dá provozovat dvěma způsoby, aktivně a pasivně; Finke, dost možná z nervozity před velkým kláním, zvolil tu druhou, a Kamerunci působili na hřišti strašidelným dojmem. Byli fyzicky silnější, ano, ale to pouze podtrhovalo jejich image, jako vystřiženou z učebnice stereotypů o africkém fotbalu - spousta nekreativních, silných, ale překvapivě pomalých borců, spoléhajících výhradně na vysoké míče, hrajících na náhodu, technicky hluboko pod průměrem. Při pohledu na nazdařbůh létající centry se kladla otázka, jak mohli Němci od tohoto týmu v přípravě dvakrát inkasovat, ba se dokonce i nechat místy přehrávat.

Atypický mexický systém oproti tomu fungoval znamenitě. Aztékové až na několik krátkých úseků drželi kontrolu nad zápasem, ukazovali skvělou technickou vybavenost, a celkově to vypadalo, že Miguel Herrera (na rozdíl od Finkeho) věděl, co dělá: Eto'o sice na hrotu příkladně bojoval, byl však strážen třemi stopery, Layún s Aguílarem bez problémů eliminovali potencitální hrozbu z kamerunských křídel, a jelikož Alex Song byl v tomto systému (opět) zcela utopený, nic nebránilo skvělému Herrerovi v dirigování tempa ve středu hřiště.

Že Kamerunu chybí kreativita, to není žádnou novinkou; příliš ustrašená strategie však zlikvidovala i největší sílu Finkeho týmu, kterou měla být rychlá křídelní hra. Benjamin Moukandjo se na pravé straně dostal k několika slibným situacím, kamerunské postranní úniky však neustále narážely na tentýž problém - nikdo nenabíhal z druhé vlny, v útočné třetině tedy zůstával samotný Eto'o. Mnohem kompaktnější a sehraní Mexičané si s těmito hrozbami dokázali bez problémů poradit. A to se rozhodně nedá říci, že všichni podali ideální výkon - takový Vázquez často brzdil útoky alibistickými přihrávkami na nejbližšího spoluhráče, nedařilo se ani Morenovi, lepší časy už zažil i pozičně vykolejený Guardado.

Rozdíl v technice hráčů obou týmů byl nicméně obrovský; to se ostatně očekávalo. Finke svůj první velký zápas na kamerunské lavičce hrubě nezvládl; místo týmu, který pár dnů zpátky předvedl inspirativní výkon (a uhrál remízu) proti Německu, jsme na hřišti viděli onen celek, který měl problémy vůbec prolézt africkou kvalifikací, a postup do osmifinále MS je pro něj nyní pouhou chimérou. Na zkrocení Nepřemožitelných lvů tak de facto stačil jeden Giovanni dos Santos, jehož nečekaně obětavý a po všech stránkách excelentní výkon vydláždil Aztékům cestu k cennému vítězství.

(dz)


Španělsko - Nizozemsko 1:5 (1:1)

Hotový Ikerův pád.

Nechápejte mě špatně - tahle parafráze v žádném případě nechce shodit veškerou vinu na Ikera Casillase. Brankářův výkon se v podstatě démonizuje, a je nutně potřeba si uvědomit, že jeho první nezpochybnitelná chyba se dostavila teprve ve chvíli, kdy se Piqué už dávno viděl u Shakiry a z většiny se na to vykašlali i jeho spoluhráči. Nicméně Casillasův permanentně ztrápený obličej byl něčím docela dobře symbolickým.

Muž s nejvíce reprezentačními starty na kontě (ze všech) úvodem turnaje prostě selhal. Stejně jako del Bosque s mnoha těmi rakovinami jeho "tiki-taky", s jakými jsme se už dřív tolikrát setkávali, a které jsme už dřív tolikrát kritizovali (především mám na mysli Iniestu utopeného na křídle a nedostatečně penetrující Xavi/Silva).

To vše navíc v konfrontaci s drasticky obměněným a v otázce systému experimentujícím mančaftem. (Zčásti) náhlý pád versus (stoprocentně) náhlý vzestup, tak nějak to teď vypadá. (A bude nesmírně zajímavé sledovat, jak se z této facky budou Španělé vzpamatovávat, protože po takhle krutém debaklu se na MS povedlo ze skupiny postoupit jedině Ukrajině před osmi lety.)

Pro Nizozemce byl přitom tenhle zápas doopravdy otázkou života a smrti - ačkoliv to byli bezesporu zrovna oni, kdo v tomto měření sil daleko spíš neměl co ztratit. Jenže byli to taky právě Španělé, kterým se po finále minulého mistrovství světa dávalo za vinu vesměs všechno, co přišlo poté. Šlo o regulérní komplex, který má včerejškem skončit a může tulipánům klidně otevřít netušené možnosti.

Van Marwijk se po stříbrném(!) MS 2010 dočista pomátl a začal týmu ordinovat neuvěřitelně "přizdisráčskou" hru, přičemž asi všichni moc dobře víme, jak vzápětí dopadlo předloňské Euro. Oranjes především nedisponovali adekvátní mentální silou; kdykoliv dříve, pokud by prohrávali s Dánskem, ještě by zřejmě v pohodě otočili nebo alespoň vyrovnali. Tentokrát to jednoduše nešlo.

Proto nyní Louis Van Gaal na pozápasové tiskovce prohlásil mimo jiné "Mohlo to být 6:1 i více", ačkoliv je znám tím, že ho na podobných seancích s novináři vždy zajímají v první řadě hráčské výkony a nikoliv výsledky. Zde šlo zkrátka o mnohem víc: kromě fanoušků a nezávislých pozorovatelů, kteří Nizozemce po oznámení nominace na vícero způsobů svorně odepsali (a když ne, tak ohrnovali nos nad "defenzivním rozestavením"... ehm), totiž fotbalisté potřebovali přesvědčit i sami sebe...

Mimo jiné skrz osobitou interpretaci tolik diskutovaného systému na pět obránců, respektive tři stopery. Vzhledem k ofenzivním choutkám Blinda s Janmaatem si člověk u Oranjes skutečně nikdy nebude jistý, zdali hrají rozestavení 3-5-2 nebo 5-3-2, ale to opravdu není moc důležité. Hlavní je spolupráce stoperů, a ta v rámci možností klapala.

Zejména v prvním poločase přitom trojlístek De Vrij, Vlaar a Martins Indi poněkud tápal. Dvě třetiny téhle zadní linie byly tradičně až příliš agresivní a namísto klasického schématu 1-2 to spíš často vypadalo na 1-0-2... jako by snad Nizozemcům scházel ještě čtvrtý stoper, s jehož angažmá před výkopem všichni počítali.

Koheze tam zkrátka občas zásadně scházela a kolmice do vápna hlavně před pauzou chodily víceméně jedna radost, až to skoro vypadalo, že si o ně Nizozemci přímo říkají. Potom se totiž na Costu nebo kohokoliv jiného nalepil zpravidla Vlaar a přesně načasovaným skluzem ho chytil do pasti - jako by ho tam předtím opravdu vědomě vlákal a tímto vlastně do puntíku splnil svůj původní plán.

Zde se okamžitě nabízí srovnání práce stoperské dvojice Piqué-Ramos, která měla k tuhosti rovněž poměrně daleko, a přece napáchala reálné škody stokrát víc. Také zde přitom Nizozemci měli své rezervy - například o Sneijderovi a jeho podílu na odemykání španělské obrany byste jen těžko mohli hovořit se zanícením, neboť tam byl sotva viditelný. Jenže i pár jednoduchých nácviků a genialita pohyblivého dua Robben-Van Persie zde zkrátka stačily.

Blind možná házel ty balony mezi stopery zdánlivě "na blind", ve skutečnosti ale mezi Ramosem a Piquém zela ta obrovská díra doopravdy nonstop. Celkově je pozoruhodné, jak zoufale nefektivní bylo včerejší španělské vykrývání veškerých nizozemských vzdušných tras. Už jen ty dva nákopy, které předcházely Persieho krásné hlavičce, nevypadaly ani zdaleka tak, že je měl Ramos či kdokoliv jiný pod kontrolou. Po převzetí jednoho míče mohl RvP pokračovat, podruhé si Ramos mohl oddychnout, že si alespoň vymodlil faulem.

Obecně ačkoliv Van Persie s Costou na hrotu pracovali obdobným způsobem a vždy na sebe svým hraničním, vertikálním pohybem vázali vždy minimálně jednoho obránce, výsledky se dostavovaly zcela odlišné. Nizozemec vytěžil z minima maximum, naopak Costa byl při svém záběhu buď nevyslyšen, nebo pro jistotu nedoplněn. Obecně na mě působil dosti jako sám voják v poli - Španělům poskytoval něco kompletně odlišného než kdokoliv před ním, ale že by oni sami věděli, jak toho efektivně využívat? To sotva.

Costovo nasazení tak evidentně bylo spíš jakýmsi ústupem fanouškům; nedomyšlenou a nedotaženou změnou. O del Bosquem se možná po včerejšku sice bude mluvit zejména jako o tom, kdo nenašel odvahu na to posadit Xaviho či na stopera postavit Javiho Martíneze a bůhvíproč vsadil raději na "falešnou desítku" Silvu než pravého křídelníka Pedra (čímž si mimochodem směrem dozadu pozoruhodným způsobem odstřelil celou lajnu a Blind s Robbenem si tam pak kombinovali, jako by se nechumelilo)...

... pravdou ale zároveň je, že mu nohy podkopla také odvaha zkusit něco (výrazně) nového. S Costovými záběhy totiž středopolaři jako Xavi rázem tušili potřebu hrát vertikálněji, přímočařeji, a z toho přesně pramenily donebevolající ztráty. Nepřesné či precizně vystopované sklepnutí z první stálo na startu Sneijderovy tutovky, několika vpádů do otevřené obrany ve (Španěly nechutně odevzdaném) závěru a hlavně tedy Robbenova stěžejního gólu na 2:1.

Svůj podíl na tom samozřejmě nese rovněž Van Gaalův "provokativní presink", jakožto další dopředu prozrazená taktická varianta, která si nakonec našla své velké uplatnění. Nizozemští záložníci uprostřed na nikoho tolik nečekali a za Španěly vystupovali klidně až za půlící čáru, ve zvláštní čtyř- až pětičlenné linii.

Trochu jako rybičky rybáři jedou, ale to si v systému se třemi stopery docela dobře můžete dovolit. A ve druhé půli se tahle strategie začala vyplácet speciálně viditelně, až se střed pole (mimo jiné s lepším, leč stále neviditelným Sneijderem) dá považovat za nenápadného tvůrce epického španělského kolapsu.

Mimo jiné - zejména fantastickou "hlubinnou" práci nesvázaného, a tudíž nezastavitelného Robbena - proto Španělé na MS tolikrát neinkasovali od dávného roku 1950; a taky právě proto dostali jenom za včerejšek tolik pohlavků, kolik schytali za deset předešlých klání dohromady...

PS: Na minulém světovém šampionátu La Roja celkem inkasovala dvakrát. Předloni na Euru dokonce jen jednou. Jakože... za celý turnaj. V obou případech.

(td)


Chile - Austrálie 3:1 (2:1)

První půlnoční utkání tohoto šampionátu nabídlo dvě zcela odlišné poloviny. A vlastně i konkrétně úvodní pětačtyřicetiminutovku lze za účelem taktické analýzy rozdělit do dvou naprosto navzájem si protiřečících částí. Sledovali jsme vskutku podivné utkání, v němž si nejprve Australané koledovali o gólový příděl v jejich síti, pak z ničeho nic vše změnili, zpřesnili a vysloužili si i kontaktní branku pro změnu v chilské bráně, abychom po přestávce sledovali nudnou taktickou bitvu, v níž se vlastně ani zase tolik taktiky najít opravdu nedalo. Suma sumárum - Chile porazilo Austrálii 3:1.

Zahajovací pasáže zápasu nabídly divákům na vrcholných akcích opravdu jen málokdy vídanou dominanci jednoho týmu. Chilané byli snad ve všech aspektech hry o tři třídy lepší než Socceroos - bylo to přitom způsobeno jak jejich kvalitou, tak i doslova donebevolající nekvalitou na straně Australanů. Chilanům vycházelo takřka všechno, byli extrémně šikovní na míči, vyhrávali souboje jednoho muže proti jednomu, vlastně si na hřišti dělali v podstatě všechno, co se jim zrovna zlíbilo.

To Australané by na tento úsek hry určitě velice rádi zapomněli. Jestli vstupovali do hry s nějakým taktickým plánem, nutno říct, že odezva hráčů byla vskutku žalostná. Borci ve žlutých dresech takřka nebyli i balónu, zaměřme se tedy nejprve na jejich defenzivní složku hry. Kouč Postecoglou (pravděpodobně) naordinoval svým svěřencům bránění v hlubokém bloku, přičemž jediný vysunutý útočník Cahill zůstával viset mezi oběma soupeřovými stopery na polovině Chile, všech zbylých devět hráčů v poli se pak zdánlivě vzorně zformovalo do dvou obranných linií a čekalo, co protivník vymyslí. Jenže Australané působili dojmem, že dostali za úkol hlídat si výhradně určitý prostor na hřišti, nikoliv však už chilské fotbalisty, což vzhledem k v podstatě neexistenci jakékoliv včasné reakce na aktuální posun míče znamenalo, že si Chilané vskutku se soupeřem hráli. Šikovně si totiž dokázali nacházet volné prostory, které vznikaly mezi statickými Australany, neustálý pohyb a včasná nabídka Jihoameričanů pak okamžitě každému hráči na míči otevíraly hned několik možností přihrávky a k vidění tak byla doslova hra kočky s myší.

Vše přitom pramenilo z jasné převahy Chilanů ve středu hřiště. To bylo dáno i nezvyklým rozestavením hráčů, které svým svěřencům nadiktoval trenér Sampaoli. Ne snad, že by formace 4-1-4-1, jak bylo psáno na papíře, měla někoho překvapit, taktické úkoly jednotlivých hráčů ovšem znamenaly, že oba křídelníci hráli v podstatě převážně uprostřed (což otevíralo prostory na u postranních čar aktivním krajním bekům - Isla i Mena byli i na polovině soupeře hodně vidět), to samé se dá vlastně říct o Vargasovi, jehož nejčastější místo výskytu na hřišti se nebezpečně blížilo půlící čáře, a protože i nejdefenzivněji laděný záložník Vidal a vlastně rovněž oba "stopeři" se velmi často a rádi vysouvali a zapojovali se do kombinace, stávalo se, že měli Chilané v krátkých vzdálenostech od sebe poskládáno hned osm hráčů, tedy jasnou převahu jak početní, tak i kvalitativní.

Z toho pramenily i oba rychlé góly zápasu. V obou případech akce začala u individuální preciznosti Alexise Sáncheze, jenž byl po celý zápas jasně nejaktivnějším Chilanem na trávníku, hlavně úvod utkání si však viditelně užíval. Nejprve rozjel akci, kterou nakonec po dobré práci Díaze a Vargase dokonce i sám úspěšně zakončil, jen o dvě minuty později si pak navíc pohrál ve středu pole s Milliganem, předložil ideální gólový pas Valdíviovi a vypadalo to, že je po zápase. Ještě než se ale dostanu k tomu, proč tomu tak ve skutečnosti nebylo, pozastavím se právě u druhé trefy v síti bezmocného australského gólmana Ryana. Že středopolař prohraje souboj s technicky opravdu špičkově vybaveným Alexisem, to se samozřejmě může stát, klíčovou roli ale sehrála již zmíněná (ne)reakce ostatních Australanů. Alexisovi tak po překonání defenzivního záložníka soupeře nabídl vskutku luxusní pás volného prostoru, který nikdo nedokázal vyplnit. A když pak v závěru celé akce reakce australských hráčů přišla, malér byl dokonán. V blízkosti pokutového území se totiž k Sánchezovi stáhli rovnou všichni hráči, kteří se zrovna byť jen náhodou nacházeli v blízkosti - a to včetně absolutně nesmyslného posunu Franjiće, jenž se zcela nelogicky také stáhl doprostřed a nechal na své pravé straně dva naprosto osamocené chilské fotbalisty - na což Alexis nemohl reagovat jinak než přihrávkou na Valdíviu a dílo bylo dokonáno krásnou střelou, která se ještě olízla o břevno.

Australané se ovšem poměrně rychle oklepali, což jim ale bylo výrazně usnadněno chilským přístupem ke zbytku zápasu. Ti, jako by si mysleli, že je za stavu 2:0 ve čtrnácté minutě rozhodnuto a ve zbývající hodině a čtvrt hry se jim už nemůže nic stát, viditelně zvolnili a dovolili tak Austrálii dostat se zpátky do zápasu. Od nějaké pětadvacáté minuty se tak hra vyrovnala - ne snad že by Chilané i nadále nepotvrzovali vyšší fotbalovou kvalitu, Australané je však najednou dokázali přehrát svým přístupem, bojovností a zarputilostí. A co bylo hlavní, začali využívat obou svých největších ofenzivních zbraní. Obě se také zapojily do kontaktní branky na 1:2, když vše začalo pasem do náběhu na nejrychlejšího muže na hřišti Leckieho, jenž pak počkal na doplnění svých spoluhráčů, předal míč Franjićovi, ten odcentroval přesně do prostoru, kde se zrovna vyskytoval Tim Cahill a všechno ostatní už je známá pohádka. Jen sto sedmdesát osm centimetrů vysoký útočník je znám svým mnohdy až těžko uvěřitelným výskokem ze stoje, a pokud má proti sobě v hlavičkovém souboji ještě méně urostlého Medela, není co řešit a Australané mohli poprvé slavit.

Právě provizorní chilská stoperská dvojice by mohla Sampaoliho svěřencům nadělat ve zbývajícím průběhu turnaje opravdu veliké potíže. Oba totiž měří méně než 180 centimetrů, ani jeden není původním povoláním střední obránce a jakkoliv jsou platní, pokud má Chile míč, při bránění opravdu nepůsobili zrovna nejjistějším dojmem. Logickým důsledkem je pak výrazná nevýhoda jak při centrovaných míčích ze stran, čehož Australané pravidelně využívali, tak i při standardních situacích.

Australany každopádně vstřelený gól nabudil, rázem jich bylo plné hřiště a rychle klidně mohli přijít i vyrovnání, znovu po akci dvojice Leckie - Cahill. Do přestávky už se jim ovšem podruhé udeřit nepodařilo, a co se dělo ve druhé půli, to zřejmě nemalý počet diváků u televizních obrazovek uspalo. Oba týmy jako by se bály vyrazit ve větším počtu hráčů do útoku, spíše se tak vyčkávalo a navrch k tomu byla k vidění velká spousta nepřesností. Australané stále čas od času zahrozili útokem po křídle a následným centrem na hlavičkujícího Cahilla, gólovou radost si však (s výjimkou jedné krátké, která byla správně zastavena praporkem asistenta rozhodčího) ve zbytku zápasu již nezopakovali. Chilané dokázali zahrozit už jen po individuální akci Alexise - po jedné takové mohl rozhodnout Vargas, na brankové čáře ale za už překonaného brankáře Ryana zaskočil Wilkinson. Třetí gól v australské síti ale přece jen nakonec přišel, vstřelil ho střídající Beausejour a pojistil tak nakonec zasloužené vítězství Chile 3:1.

(mh)


Podcast #2

• Potěšili... Daley Blind (NED), Giovanni dos Santos (MEX)
• Zklamali... Gerard Piqué (ESP), Alex Song (CMR)
• Preview COL - GRE: Jak mohou Kolumbijci překonat řeckou defenzivu?
• Preview URU - CRC: Povinnost zvítězit i bez Suáreze
• Preview ENG - ITA: Velký úkol pro Roye Hodgsona
• Preview CIV - JPN: Zkušenosti vs. nadšení





Související podcasty (z 8. 6. 2014):

Preview skupiny C by EuroFotbal.cz


Preview skupiny D by EuroFotbal.cz


PS: Na naší facebookové stránce, eventuálně na Twitteru, se již pod příslušnými odkazy můžete ptát našich redaktorů a hostů příštích podcastů na otázky týkající se dosud neodehraných duelů. V tomto případě tedy zápasů Kolumbie s Řeckem, Uruguaye s Kostarikou, Anglie s Itálií a konečně Pobřeží Slonoviny s Japonskem.

Autor: Dominik Zezula, Tomáš Daníček, Michal Hruška

Související články

Zobrazit jen nejnovější
Zobrazit všechny
Africký zápisník X. aneb Vyhrajeme titul a poletíme nwa Bali
11.02., 16:11
Africký zápisník IX. aneb Nigérie vs. Bafana Bafana, Kongo vs. Fofana Fofana
07.02., 16:50
Africký zápisník VIII. aneb Čtvrtfinále jen pro Zwane
03.02., 15:02
Africký zápisník VII. aneb Neblú a hraj
02.02., 17:50
Africký zápisník VI. aneb Maroko je velký favorit, Burkina Faso Mali
30.01., 15:43
Africký zápisník V. aneb Sloni vběhnou do Mané že
29.01., 15:40
Africký zápisník IV. aneb Guinejské derby? To je Sylla
28.01., 14:33
Africký zápisník III. aneb Kdo si dá dnes angóla?
27.01., 17:39
Africký zápisník II. aneb Špatné sloNoviny pro domácí
22.01., 20:09
Africký zápisník I. aneb Kdo nekouká na Afcon, bude Hotto mrzet
18.01., 15:28
Afcon 2023: Power rankings před turnajem
13.01., 20:57
Jak Argentina dokráčela ke zlatu? Analýza finále MS 2022
19.12.2022, 23:59
Zápisník z Kataru XXI. aneb Maroko se s medailovými ambicemi ounáhlilo
18.12.2022, 15:15
Zápisník z Kataru XX. aneb Tak co, Francouzi, přeKonaté i Messiho?
15.12.2022, 17:10
Zápisník z Kataru XIX. aneb Prohrát s Marokem? To nesyri
11.12.2022, 21:00
Zápisník z Kataru XVIII. aneb Evropské semifinále? Noppert!
10.12.2022, 15:04
Zápisník z Kataru XVII. aneb Penalty? Bono a klid
07.12.2022, 17:17
Zápisník z Kataru XVI. aneb Penalty proti Chorvatům bývají Yoshidné
06.12.2022, 15:38
Zápisník z Kataru XV. aneb Poláci a Senegalci ssé loučí
05.12.2022, 14:39
Zápisník z Kataru XIV. aneb Favorité postupují, USA a Austrálie mají sMolinu
04.12.2022, 14:20
Zápisník z Kataru XIII. aneb Korejská výhra sladší než Ferrero Rochet
03.12.2022, 15:58
Zápisník z Kataru XII. aneb Španělsko jde dál. Japonsko? Ito
02.12.2022, 15:10
Zápisník z Kataru XI. aneb Austrálie předvádí skok daLeckie do osmifinále
01.12.2022, 14:34
Zápisník z Kataru X. aneb Írán a play-off se prostě neReamuje
30.11.2022, 14:44
Zápisník z Kataru IX. aneb S kim chtějí Korejci vyhrávat?
29.11.2022, 13:09
Zápisník z Kataru VIII. aneb Španělsko mířilo za postupem, ale došla mu siala
28.11.2022, 14:16
Zápisník z Kataru VII. aneb Argentina prolomila beton, Poláci byli szczesnější
27.11.2022, 15:37
Zápisník z Kataru VI. aneb Ostrovní týmy? Dest a hrůza
26.11.2022, 15:20
Zápisník z Kataru V. aneb Neymarnější úvod pro Afriku
25.11.2022, 17:51
Zápisník z Kataru IV. aneb Mdloby navas!
24.11.2022, 13:51
Zápisník z Kataru III. aneb Arabové odsaúdili favority ke ztrátám
23.11.2022, 14:01
Zápisník z Kataru II. aneb Asijské země jsou na MS zatím tírány
22.11.2022, 11:30
Zápisník z Kataru I. aneb Představují se Enneři strýčka Homeboye
21.11.2022, 11:30
Africký zápisník VI. aneb Senegalci ukoulibaly dalšího soupeře
05.02.2022, 02:25
Africký zápisník V. aneb Sliby Chibi
02.02.2022, 18:32
Tipy pro sázkaře: Kdo vyhraje letošní Africký pohár?
28.01.2022, 22:37
Africký zápisník IV. aneb Who's not Ghana win?
23.01.2022, 13:54
Africký zápisník III. aneb Nováčci, plnou Barrow vpřed!
22.01.2022, 00:09
Africký zápisník II. aneb Kamerun stále on Fai-r, Alžířané stále Benlemry
17.01.2022, 19:14
Africký zápisník I. aneb V Kamerunu odstartovala Rallye Abou Bakar
13.01.2022, 19:40
Eurozápisník XVIII. aneb Penalty jak z kRicekého přeboru
13.07.2021, 08:41
Eurozápisník XVII. aneb Penalta? Rozhodčí posLar sen
09.07.2021, 12:36
Eurozápisník XVI. aneb InaMorato celé Itálie
07.07.2021, 14:57
Eurozápisník XV. aneb Dánové nejsou žádná neMæhla
04.07.2021, 20:51
Eurozápisník XIV. aneb Takové vyřazení Švýcarů není koSchär
03.07.2021, 14:25
Eurozápisník XIII. aneb Že Anglie doma porazí Německo? Stone se
30.06.2021, 18:24
Eurozápisník XII. aneb QuaSimóndova msta a vražda favorita v MidSommeru
29.06.2021, 17:38
Eurozápisník XI. aneb Nizozemsko de Roonit slzy, "dva nula je dobrej výsledek"
28.06.2021, 16:08
Eurozápisník X. aneb Un cane in Chiesa
27.06.2021, 02:02
Eurozápisník IX. aneb Dramatická Botka za skupinovou fází
24.06.2021, 17:23
Eurozápisník VIII. aneb Ono sa to podá, ty si predsa Foda
23.06.2021, 17:49
Eurozápisník VII. aneb Slunce, Şenol a pár facek
22.06.2021, 18:26
Eurozápisník VI. aneb Francie výhru netreFiola, a Španělé? Olmost
20.06.2021, 15:26
Eurozápisník V. aneb Nuda v céčku? KDepay! Ta přišla až fo den později
19.06.2021, 12:18
Eurozápisník IV. aneb Dánové sahali po výhře, ale na KdBy se nehraje
18.06.2021, 11:52
Eurozápisník III. aneb Slováci zaujímají Pole position
16.06.2021, 14:13
Eurozápisník II. aneb Sterling se uvedl dRaheem gólem, Patrik schickanoval Skoty
15.06.2021, 13:56
Eurozápisník I. aneb Uffff
13.06.2021, 12:41
PODCAST: Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2019
25.07.2019, 20:29
Africký zápisník XXI. aneb NamlSané Alžírsko slaví
21.07.2019, 00:23
Africký zápisník XX. aneb Žádné IgHaló se nekonalo. Maestro, je to zasEtebou
18.07.2019, 08:35
Africký zápisník XIX. aneb Aliou domů, Giresse! Alžírsko Raïsuje na Senegal
15.07.2019, 16:00
Africký zápisník XVIII. aneb Sbohouo Sloni, Bronnjour Tunisko
12.07.2019, 16:55
Africký zápisník XVII. aneb Semifinále jen pro Zwane
11.07.2019, 15:45
Africký zápisník XVI. aneb Maestru Giressemu nikdo neZaha ani po kotníky
09.07.2019, 17:40
Africký zápisník XV. aneb Doktor Kongo chmAtal po výhře, černí Koné jsou venku
08.07.2019, 17:16
Africký zápisník XIV. aneb Překvápko! Další severoafrický erRohr
07.07.2019, 14:48
Africký zápisník XIII. aneb Hakime, Žiyech?
06.07.2019, 16:13
Africký zápisník XII. aneb Favoriti formou nepolíBenin
03.07.2019, 19:20
Africký zápisník XI. aneb Mon Dié! Takhle se Ounas dávají góly!
02.07.2019, 03:02
Africký zápisník X. aneb Jeden gól a už se chipeVezeze
01.07.2019, 16:23
Africký zápisník IX. aneb Střelba jak u Verdonu, ať N'Jie Gold Cup!
30.06.2019, 12:49
Africký zápisník VIII. aneb Pan Tau: Od zítřka nečaruji
29.06.2019, 15:56
Africký zápisník VII. aneb Vítězství Keni pOmolo, alžírský fotbal m'Bolí
28.06.2019, 13:48
Africký zápisník VI. aneb Kongo nemá šAinu, uGandalf Onyango čaroval
27.06.2019, 15:59
Africký zápisník V. aneb Kamerunu stačily dva Banany, Poté přišlo drama
26.06.2019, 15:06
Africký zápisník IV. aneb Tunisané zklaMali, Mauritánci se koupali na Adama
25.06.2019, 16:32
Africký zápisník III. aneb Jak Maroko Horaebníkovi z lopaty uteklo
24.06.2019, 13:50
Africký zápisník II. aneb Mamma Miya! To je začátek turnaje!
23.06.2019, 16:23
Africký zápisník I. aneb Porazit Zimbabwe není žádný mohaMed
22.06.2019, 12:46
Ruský zápisník XXV. aneb Oslavy na Avenue des Champs-Élysées
16.07.2018, 08:46
Ruský zápisník XXIV. aneb Harry, jdem do baráku
15.07.2018, 09:19
Ruský zápisník XXIII. aneb Mandža si čvachtá
12.07.2018, 14:22
Ruský zápisník XXII. aneb Ani umTitiho Belgii do finále neprotlačil
11.07.2018, 12:51
Ruský zápisník XXI. aneb Livin‘ la Vida Luka
08.07.2018, 14:24
Ruský zápisník XX. aneb Brazilci zapomněli na Kevina
07.07.2018, 13:09
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (2/2)
05.07.2018, 18:02
Mundial v cílové rovince: O co se čtvrtfinalisté opírají, a co je může zradit? (1/2)
04.07.2018, 20:23
Ruský zápisník XIX. aneb Penalty? Yes, we Kane
04.07.2018, 13:53
Ruský zápisník XVIII. aneb Chybami se člověk Yamaguchi
03.07.2018, 13:05
Ruský zápisník XVII. aneb Tiki takajedeme domů
02.07.2018, 11:37
Ruský zápisník XVI. aneb Nemusí pršet, stačí, když Mbappe
01.07.2018, 12:30
Ruský zápisník XV. aneb Senegal při rohu nevěděl, která Kolumbie
29.06.2018, 14:30
Ruský zápisník XIV. aneb Nablýskaný Rolls Reus předjela i Löwná Kia
28.06.2018, 12:36
Ruský zápisník XIII. aneb Postup s tRojou štěstí
27.06.2018, 11:08
Ruský zápisník XII. aneb Sklíčené Ta Re Mi Fa Sol La Si Do
26.06.2018, 13:09
Ruský zápisník XI. aneb Jejda Mané, Poláci to Sabalyli
25.06.2018, 10:59
Ruský zápisník X. aneb Sudí se chyb nevyVARoval, má jich plnou Kroosnu
24.06.2018, 11:56
Ruský zápisník IX. aneb Fágní Brazilci a švýcarský X faktor
23.06.2018, 13:05
Ruský zápisník VIII. aneb VýLuka na trase Argentinců do osmifinále
22.06.2018, 11:39
Ruský zápisník VII. aneb Španělé jednou íránou vycostili houževnatého soka
21.06.2018, 10:26
Ruský zápisník VI. aneb Sama hvězda naději nevykřeSalah
20.06.2018, 11:20
Ruský zápisník V. aneb Princ Harry do toho praštil
19.06.2018, 11:34
Ruský zápisník IV. aneb Khedíra v plánech neyvětších favoritů
18.06.2018, 10:20
Ruský zápisník III. aneb Menší tahouni, než jsMessi mysleli
17.06.2018, 14:24
Ruský zápisník II. aneb Nacho obrana, na krize máte Crise
16.06.2018, 12:55
Ruský zápisník I. aneb Saúdská Al-Ergie na Golovina
15.06.2018, 09:01
Velké ohlédnutí za Africkým pohárem národů 2017
07.02.2017, 18:18
Africký zápisník XVIII. aneb Egypťané siani neškrtli
06.02.2017, 16:07
Africký zápisník XVII. aneb Hlavně se zase nepřeprAtsuj
05.02.2017, 00:47
APN v cílové rovince: Sedm věcí, na které se zaměřit v bojích o medaile
04.02.2017, 09:35
Africký zápisník XVI. aneb Klasická Ghana in flaGranti
03.02.2017, 09:45
Africký zápisník XV. aneb Burkinský sen o zlatu rozcupován na Hadary
02.02.2017, 13:08
Africký zápisník XIV. aneb Egypt zachránil kouzelný Kokamžik
30.01.2017, 10:30
Africký zápisník XIII. aneb Tunisko dostalo naBanceno, Kamerun se negal
29.01.2017, 13:02
Africký pohár národů 2017 - shrnutí skupin
27.01.2017, 02:06
Africký zápisník XII. aneb Z Egypta zase Salah suverenita
26.01.2017, 16:10
Africký zápisník XI. aneb Sloni, seri-ously?
24.01.2017, 23:41
Africký zápisník X. aneb Kde nic, tunis - vyřazení Alžírska neM'bolhi
24.01.2017, 15:23
Africký zápisník IX. aneb Jde to'o i bez hvězd
23.01.2017, 02:48
Africký zápisník VIII. aneb Egypt nevede žádný Cúperman, ale zatím to stačí
22.01.2017, 15:04
Africký zápisník VII. aneb Další sloní DRCnutí na cestě za obhajobou
21.01.2017, 08:55
Africký zápisník VI. aneb Senegal pálí, kdy se mu zamané
20.01.2017, 13:51
Africký zápisník V. aneb Gabonmá pro nespokojené fanoušky
19.01.2017, 16:59
Africký zápisník IV. aneb Nedám góla, nevyhrayew
18.01.2017, 01:29
Africký zápisník III. aneb Křeček v bílé košili
17.01.2017, 08:24
Africký zápisník II. aneb Tunis pálených šancí
16.01.2017, 11:34
Africký zápisník I. aneb Burkina vyfasovala bod, jako všichni ostatní
15.01.2017, 16:46
Eurozápisník XXV. aneb Francie mířila příliš Sissoko
11.07.2016, 22:13
Eurozápisník XXIV. aneb Francouzský superhrdina GriezMan
08.07.2016, 13:08
Eurozápisník XXIII. aneb Bez Ramseyho je Wales Nanic
07.07.2016, 13:59
Eurozápisník XXII. aneb Olivoir, statečný Islande!
04.07.2016, 13:10
Eurozápisník XXI. aneb Hector konečně odhalil italskou Achillovu patu
03.07.2016, 12:19
Eurozápisník XX. aneb OšKubané Polsko a čím víc Lukaku, tím víc prohra
02.07.2016, 13:26
Eurozápisník XIX. aneb No Hart Feelings, Anglie
28.06.2016, 15:43
Eurozápisník XVIII. aneb Irové se pochlapili, Slováci se zaKuckali
27.06.2016, 12:50
Eurozápisník XVII. aneb Chorvatskou šachovnici ovládli dva portugalští střelci
26.06.2016, 09:39
Eurozápisník XVI. aneb Portugalský Cristus a irský Wesiáš
23.06.2016, 14:16
Eurozápisník XV. aneb Mor na české postupové naděje
22.06.2016, 11:37
Eurozápisník XIV. aneb Bales v plné parádě
21.06.2016, 09:53
Eurozápisník XIII. aneb Čtyři výchozí body pro zápas s Turky
21.06.2016, 00:40
Eurozápisník XII. aneb Švýcaři na roztrhání, oči na vydrápání
20.06.2016, 10:53
Eurozápisník XI. aneb Špatná Ronaldova karma nevyšla Portugalce zdarma
19.06.2016, 12:00
Eurozápisník X. aneb Vida, ono to přece nějak půjde
18.06.2016, 09:27
Eurozápisník IX. aneb Brzká dovolenka pro kouče Fomenka
17.06.2016, 10:17
Eurozápisník VIII. aneb Na co se zaměřit při duelu Čechů s Chorvaty
17.06.2016, 02:53
Eurozápisník VII. aneb Francouze tentokrát spasil Griezed Lightnin'
16.06.2016, 10:45
Eurozápisník VI. aneb Třetí dech báječného geronta Gery
15.06.2016, 09:30
Eurozápisník V. aneb Wilmots a jeho pochybná fotbalová velmoc
14.06.2016, 09:02
Eurozápisník IV. aneb Löwova osvědčená neosvědčená Marioneta
13.06.2016, 08:37
Eurozápisník III. aneb Kde má český tým před Španělskem rezervy
12.06.2016, 18:00
Eurozápisník II. aneb Lepší zbRoy, stejný výsledek
12.06.2016, 09:24
Eurozápisník I. aneb Francie si mírně koleduje o naši nEvraživost
11.06.2016, 12:41
Brazilský zápisník XXV. aneb Bez rváče nejsou koláče
14.07.2014, 12:53
Brazilský zápisník XXIV. aneb Olá, Brasil14!
13.07.2014, 10:39
Brazilský zápisník XXIII. aneb Dvojí tváře nejrozkvetlejších tulipánů
10.07.2014, 12:01
Brazilský zápisník XXII. aneb Sedm kulí do Scolariho žákajdy
09.07.2014, 10:58
Brazilský zápisník XXI. aneb Keylor Navas vs. the World
06.07.2014, 12:45
Brazilský zápisník XX. aneb Návraty do roku nula
05.07.2014, 11:49
Brazilský zápisník XIX. aneb Argentině drogy, USA doping
02.07.2014, 11:58
Brazilský zápisník XVIII. aneb Důstojná africká loučení
01.07.2014, 15:55
Brazilský zápisník XVII. aneb Mistrovství závěrečných zvratů
30.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník XVI. aneb Jak básníci přicházejí o iluze
29.06.2014, 15:38
Brazilský zápisník XV. aneb This Time For Africa
27.06.2014, 11:51
Brazilský zápisník XIV. aneb Argentina póózor, Francie pohov!
26.06.2014, 16:16
Brazilský zápisník XIII. aneb Opakování matka moudrosti
25.06.2014, 16:41
Brazilský zápisník XII. aneb Mít Robbena není Fer
24.06.2014, 15:51
Brazilský zápisník XI. aneb Lepší pozdě nežli nikdy
23.06.2014, 16:01
Brazilský zápisník X. aneb Balkánská kletba po bosensku
22.06.2014, 11:18
Brazilský zápisník IX. aneb Kafe a pět croissantů ke snídani
21.06.2014, 15:04
Brazilský zápisník VIII. aneb Návrat národního hrdiny
20.06.2014, 14:51
Brazilský zápisník VII. aneb Král je mrtev, ať žije král?
19.06.2014, 15:01
Brazilský zápisník VI. aneb Plná ruka žolíků
18.06.2014, 16:00
Brazilský zápisník V. aneb Den plný kontrastů
17.06.2014, 15:59
Brazilský zápisník IV. aneb Nic není zadarmo
16.06.2014, 10:20
Brazilský zápisník III. aneb Soumrak konzervativců
15.06.2014, 12:41
Brazilský zápisník I. aneb Velké oči Nika Kovače
13.06.2014, 16:06

Komentáře (538)

Přidat komentář
Kongo

Ve Španělsku je potřeba razantní změny.

Reagovat
Kongo

*jsou

Reagovat
smazaný uživatel

budou.... je potřeba udělat a vyhledat nějaky nový talenty do obrany. Obrana hoří a stařičkové už nezvládají. Stejně jako záloha už dochází. Promiňte ale hrát pořád se Xavim, Iniestou, Piquem atd.... už stárnou, nemají tu rychlost - viz třeba Puyol. Ano španělsko je dobrý, ale když se podíváte na Barcu, tak tam nedává góly žádnej Španěl ale Messi, Neymar, Sanchez a v Realu ? Ronaldo....atd... atd... žádnej Španěl..... španělsko za chvíli čeká podobnej pád jako Anglii, ti taky nemuzou pořádně nic vyhrát delší dobu. ANO JOSU POTŘEBA ZMENY

Reagovat
smazaný uživatel

ty si v pyči ze života ne? Piqué a Ramos jsou staříci? Alba, Carvajal, Azpi snad nejsou mladíci?

Reagovat
smazaný uživatel

No já si myslím, že nejsou až zas tak úplní stařící, ale mohli by postupně omlazovat.... obecně celé Španělsko by mělo omlazovat

Reagovat
smazaný uživatel

Je to podobne jako Fabregas...cituji kolegu: Je to ďalší dôsledok držania legiend za každú cenu. Držali Puyola vo veku 35 rokov a nekúpili stopéra, až sa obrana rozpadla. Držali Xaviho 33 ročného a nechali ho hrať, takže nemal miesto mladík Thiago Alcantara a odišiel. A kvôli Xavimu Cesc musel hrať v útoku, nebol vo svojej koži, občas na neho zapískali a to ho znechutilo. Odišli nám dvaja špičkoví záložníci v najlepšom veku a ostala stará legenda, ktorá poskakuje a brzdí hru. Hnus a ukážka, ako je to s legendami, niektorí nie a nie odísť, musia ich vykopnúť.

Reagovat
Kongo

Nepříjde mi,že by Iniesta ztrácel na rychlosti.Navíc na postu Xaviho ta rychlost není rozhodující.

Reagovat
smazaný uživatel

Iniesta ještě bude pár roků hrát na kvalitní úrovni - o tom žádná, ale Xavi už není to co býval - se podívejte jak hraje v Barce čím dál hůř. Už má nejlepší léta za sebou, a prostě to není ten starý dobrý Xavi co to býval

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Akorát že Španělé maj asi o 300% kvalitnější hráče a maj jich hodně.Na Euru 2016 můžou mít zálohu-Iniesta,Thiago,Isco,Cazorla,Mata,Koke

Tak je kvality jako blázen-Pique a Ramos opravdu starý nejsou a kraje maj taky v poho.Jen to chce trochu jinačí taktiku.

A taky nezapomínejte že vyhráli 3 velký turnaje za sebou.Po něčem taakovym není ostuda že chybí motivaci.

Reagovat
Kongo

Chybí motivace?To snad ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Murtago

Reagovat
Neuro

v jednotném čase to zní líp

Reagovat
Kongo

Změna Broskveho všechno vyřeší?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El-Pistolero-68

Co bys tam chtěl tak razantně měnit? Možná De Geu místo Casillase, Kokeho místo Xaviho a končíš. Ten tým je hodně kvalitní.

Reagovat
smazaný uživatel

Chudák Iker na ME dostal za celý turnaj myslím 1 gól a teď hned v prvním zápase jich dostane 5.

Reagovat
smazaný uživatel

Hrála v tom psichyka... jako myslím že Španělsko má i lepší branaře, ale chápu - Iker je ikona. Proste se nedarilo no. Nizozemci byli lepsi

Reagovat
LAM

Cassilas,Pique,Ramos,Sergio,Xabi,Xavi ve druhý půlce děsivý výkony.Tohle byla opravdu ostuda

Samozřejmě se nebude měnit celá sestava ale nějaký zásahy tam bejt musej.Hlavně ale hráči musej dostat pořádnej kartáč.

Cassilas-Juanfran,Pique,Ramos,Alba-Xabi,Koke,Silva-Iniesta,Costa,Pedro.

Takhle by dle mě měli začít zápas s Chile.

Reagovat
LAM

Casillas

Reagovat
smazaný uživatel

do útoku Villa

Reagovat
LAM

Costa se do toho dostane.Byl delší dobu zraněnej takže zatim nemohl hrát na 100%.Na hrot je to dle mě nejlepší volba.

Reagovat
smazaný uživatel

Jen aby se dostal.... podle me je zvyklej pouze na nejakej styl z Atletika

Reagovat
smazaný uživatel

Javi Mar do obrany namiesto Shakiry a Iniesta so Silvom prehodiť

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Xabi v druhý půlce děsivý výkon? Vždyť právě po jeho odchodu se Španělsko úplně sesypalo...

Reagovat
LAM

Právě.Čekal bych že je z lavičky víc podpoří

Reagovat
Filip12

CHILE TY SPANELY DÁ

Reagovat
smazaný uživatel

Snad.

Reagovat
smazaný uživatel

Jejda.,... Chile Španelsko neda... oni se zveti a normalne uhraji dobrej vysledek na turnaji.... zase neblaznete

Reagovat
smazaný uživatel

IKER VZCHOP SE CHLAPE

Reagovat
smazaný uživatel

v Realu mi nevadilo tolik, že 2/3 zápasů seděl, Lopéz horší není. Ale v repre bych ho ještě neodepisoval, je to kapitán apod., del Bosque ho snad neposadí

Reagovat
smazaný uživatel

Chyba č.1 - nevzít Negreda

chyba č.2 - vzít Torrese

chyba č.3 - nevzít Carvajala

chyba č.4. - nevzít Callejona

chyba č.5 - nevzít Raula Garciu

chyba č.6 - nevzít Isca

chyba č.7 - stáhnout Xabiho Alonsa

chyba č.8 - stavět to na hráčích Barcelony, kteří jsou letos víc až na Pedra víc než špatní

Reagovat
smazaný uživatel

Casillas - Alba, Piqué, Ramos, Carvajal - Silva/Mata, Koke, Iniesta/Isco, Xabi, Pedro/Callejon - Negredo/Costa

Reagovat
Phillipinho

Azpi a Juanfran byli letos lepsi nez Carvajal. Isco by nic jinyho nenabidl. Kam by sis predstavoval Raula Garciu? Do hry Spaneli se absolutne nehodi, uspesnost jeho prihravek za zapas se toci kolem 50 %, coz je naprosto desivy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Casillas s Ramosem mluví za vše... Nesnáším naivní fanoušky Realu, kteří si myslí že za všechno můžou hráči Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

nikde jsem nic takového nenapsal..ale Barcelona byla letos ze všech tří týmů nejhorší..mají narušenou morálku, momentálně nemají vítěznou mentalitu, styl Barcelony už na velké týmy neplatí..takže by se mělo víc stavět na hráčích z Atlética, Realu a Anglie..to je můj názor..kromě Alby (není žádná lepší možnost), Piquého (není žádná lepší možnost), Iniesty a Pedra by momentálně v základu neměl být nikdo z Barcy

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona byla z těch tří týmů nejhorší, ale to neznamená že hráči taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co se směješ? Tam se to všechno hraje na Messiho a Neymara tady nikoho takového nemají a můžou konečně ukázat trochu individuálního výkonu, doprovázeného nějakým kvalitním zakončením což umí.

Reagovat
smazaný uživatel

nene..s tím souhlasím, jsem stejnéh názoru..zrovna včera jsem si říkal, jak je španělský fotbal na vysoké úrovni..Real, Barca i Atlético top v Evropě, šp finále LM mluví za vše, to stejné finále i semifinále v EL..mladíci jako Isco, Koke, Carvajal..to je budoucnost..ale pak jsem se na to podíval z druhé strany..a to přesně jak si psal..kdo ty góly dává? Základ realu je Cr, Benzema, Bale, Modrič, Pepe, RAMOS..v Barceloně je těch španělů sice víc, ale letos jsou špatní a na hráče Atlética Bosqič sere..pak je tu Silva a pak Mata, který měl špatnou sezonu, v útoku postižený Torres, Negreda radši ani nebral, protože je dobrý atd atd..Broskvič se snažil ten tým trochu pozměnit, ale udělal to jak nejhůř mohl..směju se tomu, že si napsal to, že Barca byla nejhorší, ale její hráči ne..Xavi na to už nemá, Busq letos nic moc, Iniesta má taky jednu z nejhorších sezon, Alaba hodně zraněný, Piquého hra mi příjde jak kdyby mu bylo 33

Reagovat
smazaný uživatel

No konečně aspoň nějaký komentář se kterým z části souhlasím.

Reagovat
Leo Rekordman

jj,zato ,ze ma vitaznu mentalitu Isco,Callejon,Negredo ,tak by mali hrat aj ked su uplne mimo,sa cudujem,ze nespomenul Jeseho a Moratu

Reagovat
CHONG

Callejón byl letos mimo jo, ty si taky znalec, koukám.

Reagovat
Leo Rekordman

v tej nazdar lige ? tam bol kral aj Toni

Reagovat
CHONG

Nazdar liga, ty jsi solidní vykmínovanec.

Reagovat
smazaný uživatel

Takže když má hráč za sezonu 20+11 byť ve slabší lize, tak je mimo? Zajímavá logika.

Reagovat
Leo Rekordman

pre Spanielsko urcite

Reagovat
CHONG

Reagovat
Leo Rekordman

v druhej slovenskej sme mali tiez jedneho spaniela,mal 15 plus 9,takze by mal reprezentovat

Reagovat
smazaný uživatel

fakt si tak vymazaný? jo ty si severní maďar

Reagovat
Leo Rekordman

tiez ta mam rad puso

Reagovat
CHONG

Jestli chceš srovnávat druhou ligu v té vaší prdeli se Serii A, tak se na to už radši vysmahni.

Reagovat
Leo Rekordman

Takže když má hráč za sezonu 20+11 byť ve slabší lize, tak je mimo? Zajímavá logika.

Reagovat
CHONG

Jsi debil nebo co? Srovnávat Serii A s usranou druhou ligou v nějakém zapadákově.

Reagovat
Leo Rekordman

jsi debil,ze si to nepochopil?

Reagovat
smazaný uživatel

no jestli on je debil, tak ty si na tom hůř jak chudák Schumacher

Reagovat
Leo Rekordman

šašo ticho

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si fakt král argumentace koukám.

Reagovat
smazaný uživatel

Aneb když se hádají fanoušci Realu a fanoušek Barci. Nech je, ať si to vyřešen sami.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyřeší*

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Toni je borec!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

uplne mimo? tak to mi objasni ty kryple, to me fakt zajima

Reagovat
Leo Rekordman

reagoval som na teba ?

Reagovat
smazaný uživatel

nemáš jediný argument hňupe

Reagovat
Leo Rekordman

aky mas ty argument na to,ze by mal hrat Negreho,alebo Isco?

Reagovat
smazaný uživatel

KDOKOLIV je lepší, než Torres, ať už je to Negredo, Llorente, Villa, Aduriz, ale dokonce i Soriano nebo Soldado..samozřejmě s nadsázkou..každopádně momentálně nejlepšími útočníky, které šp má je Costa a Negredo..argument? myslím, že za kvalitu útočníka hovoří statistiky..ale víš co? je to jedno, protože ty si stejně kokot

Reagovat
Leo Rekordman

takze nemas argument ako vidim

Reagovat
LAM

Tak už tam máš jen Sergia a Xaviho a ti tam jsou jen ze zvyku Já jsem pro to aby Sergio,Xavi,Azpi nehráli a místo nich hráli Pedro,Koke a Juanfran.Pak to dle mě půjde.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

no konečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
X-bano-X

Koke nehrá rovnaký post ako Busquets. To len tak pre zaujímavosť. By ma teda fakt zaujímalo ako by stred ubránil samotný Xabi....

Reagovat
smazaný uživatel

Busquets tam musí být taky. Takovýho hráče člověk nesmí posadit na lavičku.

Reagovat
X-bano-X

To je smiešne. Barcelone chýbalo do titulu La ligy 30 minút. V LM vypadla po góle, aký sa podarí streliť raz za čas a v Cope po nenormálnej individuálnej akcii od Balea. Aj napriek tomu že mala jednoznačne najhoršiu sezónu za posledné roky, siahala na 2 trofeje priamo a v LM to tiež nebolo práve zlé. ...........

Reagovat
LAM

Většina hrála hrozně.Iniesta byl jedinej na úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to právě i hráči Realu.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si prostě kouzelný ukaž mi kde někdo píše, že hráči Realu hráli dobře, hráli všichni sračku, jen ty se nám tu snažíš vtlačit něco, co nikdo nenapsal

Reagovat
smazaný uživatel

No, kouzelný jsem to máš pravdu. Ale provokather píše že by se to mělo stavět na hráčích Realu, Atética, a PL přitom jak píšeš všichni hráči Realu hráli sračku.

Reagovat
smazaný uživatel

ty kokotečku hloupý, po tom, co vystřídali Xabiho dostali 3 góly..myslím, že to mluví za vše..Iker nechytal moc dobře, ale nadruhou stranu jakou měl před sebou obranu a kolik zákroků vytáhnul? a obrana ramos - piqué..radši nemluvit..takže kteří další hráči Realu?

Reagovat
smazaný uživatel

S hloupým připitomělým blbečkem se bavit nebudu. Jak dopuručuje spousta lidí už na tebe radši nereagovat.

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

1. - všechno by bylo lepší než Torres

2. -

3. -

4. -

5. -

6. - tam to je jedno, i když ted Isco je mladší než Cazorla a na lavičce by seděl stejně

7. -

8. -

Reagovat
smazaný uživatel

chyba c. 1 je v mych ocich urcite nenasazeni kokeho, kdyz uz hral costa, jejich souhra mohla znamenat vetsi nebezpeci nez to, co jsme vcera videli

iniesta je tam z barcelonskych naprosto opravnene a jeho nominace je v poradku, mene v poradku je ale jeho vyuzivani

Reagovat
smazaný uživatel

jojo..na toho bych zapomněl, další chybou je nepostavit do základu Kokeho

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

v podstatě

strašně mi přišlo, že jim tam včera v kontrastu s robbenem chyběl od začátku nějaký typ hráče jako Jesé/Sterling, co by prostě vzal balón a běžel... Pedro to sám už pak nevytrhl, Torres už je holt Torres

Reagovat
smazaný uživatel

č.1: v 451 nebude Negredo žádný terno. navíc konec jara těžce mimo formu.

č.2: Torrese obhajovat fakt nejde .

č.3: Carvajal jet mohl, ale hrál tam Azpilicueta, kterej podle PL přehledu odehrál parádní sezonu.

č.4: to si teda nemyslím. zase by byl druhý běhavý křílo v týmu.

č.5: Parádní sezona, ale místo koho? Xavi, Xabi Alonso, Iniesta, Busquets - jasní!

č.6: Mohl místo Maty, Silvy, Cazorly. Pro mě určitě ne!!!

č.7: proč?

č.8: hloupost.

Reagovat
smazaný uživatel

proč? možná proto, že po jeho odchodu se španělsko naprosto sesypalo?

Reagovat
smazaný uživatel

ajo.. já myslel, že jsi ho nechtěl nominovat.

Reagovat
smazaný uživatel

1 - ANO

2 - ANO

3 - AMO

4 - ANO

5 - ANO

6 - ANO

7 - NE

8 - ANO

Reagovat
smazaný uživatel

NE = po stáhnutí Xabiho dostali 3 góly..Xabi nehrál nejlíp, ale když ho stáhli, byla ďura právě ve středu, kde jeho hra moc nebyla "vidět"

Reagovat
smazaný uživatel

1,3,5- dodulik pls

Reagovat
smazaný uživatel

Neuveriteľná zbierka sračiek

Reagovat
smazaný uživatel

budou.... je potřeba udělat a vyhledat nějaky nový talenty do obrany. Obrana hoří a stařičkové už nezvládají. Stejně jako záloha už dochází. Promiňte ale hrát pořád se Xavim, Iniestou, Piquem atd.... už stárnou, nemají tu rychlost - viz třeba Puyol. Ano španělsko je dobrý, ale když se podíváte na Barcu, tak tam nedává góly žádnej Španěl ale Messi, Neymar, Sanchez a v Realu ? Ronaldo....atd... atd... žádnej Španěl..... španělsko za chvíli čeká podobnej pád jako Anglii, ti taky nemuzou pořádně nic vyhrát delší dobu. ANO JOSU POTŘEBA ZMENY

Reagovat
KKralik77

Nizozemsko začlo skvělým výkonem,ale myslím,že dojedou na nezkušenou obranu.

Reagovat
Virtuos

Osobne sa mi druhy polcas Chile vs Australia nezdal nudny, malo to svoju davku napatia napr. vyborna strela Bresciana a este lepsi zakrok Brava, gol zo strany Socceroos visel vo vzduchu a malo to svoje caro dokonca

Reagovat
Kongo

Sancheese

Reagovat
Virtuos

Reagovat
smazaný uživatel

Čapoun je hrozný klaun

Reagovat
smazaný uživatel

cheese

Reagovat
smazaný uživatel

Nepamatuju u špičkového týmu takový kvalitativní rozdíl mezi stopery a krajními beky.

Reagovat
LAM

Dne blbec pro Španělsko a naopak pro Holansko.To se taky někdy hold stane.Osobně se domnívám že Holanďani tak dobře už nezahrajou.

Reagovat
smazaný uživatel

Logické vyústění situace u SPA reprezentace.

Reagovat
CHONG

Sergio je špička a Pique umí taky zahrát výborně, prostě včera neměli den, to se může stát, každý dělá chyby, proto se na tužku dává guma.

Reagovat
smazaný uživatel

Pique není top stoper, to snad už nemůže tvrdit nikdo. Ramos má svoje momenty, ale jeho výkonnost už mi dlouhodobě nepřijde konzistentní.

Reagovat
smazaný uživatel

Holt zostrelit Bayern a byt najlepsi stoper LM je proste malo Treba este zostrelit Chelsea aby dostal niaky respekt

Reagovat
smazaný uživatel

Těch jeho chyb za kariéru je prostě moc a výkonnost hodně nestálá na to, aby byl na uplně top úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A Kompany tiez za tu chybu proti Live neni Top ? Alebo Terry za redku na Alexisa ?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš ten zápas, kterej až na tu redku odmakal? Kompany šel pomalu nahoru po zranění, to je veliký rozdíl oproti výkyvům Piqueho a Ramose.

Reagovat
smazaný uživatel

ja som to myslel tak ze aj velky hraci urobia proste fatalnu chybu . Nevadi ide sa dalej

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně, ale oni oba už pokolikátý odehráli příšernej zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

momentálně neexistuje lepší stoper ty troubo

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
CHONG

Kdo byl letos lepší?

Reagovat
Leo Rekordman

Pepe je spina charakter,ale vcera by to inak vyzeralo,ak by bol na placi on

Reagovat
CHONG

Ale přeci se nebavíme jenom o včerejšku, tuhle sezónu byl prostě Sergio světový stoper číslo jedna.

Reagovat
Leo Rekordman

nehovorim,ze nebol svetovy,ale zo Sergia sa tu spravil najlepsi stoper na svete po tom,co dal na koci sezony neaky ten dolezity gol

Reagovat
CHONG

Nejde jenom o ty góly, on byl na jaře prostě fenomenální.

Reagovat
Leo Rekordman

ja pisem o 15 rocnych fanusikoch typu provokather,co videli par zapasov Realu a poculi,ze dal pradne goly a uz je najlepsi stoper na svete ty,ze ho mas nasledovaneho ti neberem,ale najlepsi stoper pre mna neni,lepsi je Pepe u mna

Reagovat
CHONG

Pepe je možná lepší celkově, ale tuhle sezónu byl lepší Sergio.

Reagovat
Leo Rekordman

a hlavne vobec nevideli stoperov inych muzstie v inych ligach celu sezonu,mozno okrem lm

Reagovat
smazaný uživatel

Ramos svetový stopér číslo 1 wtf? veď okrem streleckej formy v posledných, sice dôležitých zápasoch, inak počas celej sezóny nebol lepší od Pepeho. Najlepsi stopér sezóny určite T. Silva

Reagovat
Leo Rekordman

ja by som vobec otazku najlepsieho stopre vobec nepreberal,je to uplne zbytocne ,Silva,Pepe ,ale aj Ramos a mozno este 2-3 by sa dali do toho uzkeho top 5-6 stoperov tuto sezonu zaradit,jedno meno sa len tak urcite neda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Já jsem poslední, kdo by se chtěl zastávat Piqueho, ale určitou kvalitu prostě má a u Sergia je to přesně naopak než píšeš, on je špička a občas má špatné momenty.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Sergio neni Puyol,nemyslim kvalitou,takze Pique tam beha jak pojaseny ,k Sergiovi by som skusil dat niekdo ineho na jeden zapas no

Reagovat
Talker

Spíš proto je na klávesnici backspace...

Reagovat
smazaný uživatel

ba dum tsss

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman
Reagovat
smazaný uživatel

tak to je bomba

Reagovat
db18

Moyes

Reagovat
smazaný uživatel

masaker

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

Del Bosque na ten svůj rigidní přístup dojede, měl být trochu odvážnější a vzít Carvajala, Callejóna, Isca, Llorenteto, Negreda a Raula Garciu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Tohle přijít někdy muselo, jsou to taky jenom lidi. je fakt že jejich fotbal už nebaví...ale Španělé to nebyla jedna vlaštovka, ale 6 let nadvlády nad fotbalovým světem. Nejsou to stroje, včera narazili na perfektně připravené Nizozemce a naráz zažívali něco na co nejsou zvyklí dotahovat neuvěřitelnou ztrátu.. Ve 2. poločase se jim rozsypala celá hra , ty pohledy mluvili za všechno..nechápali nevěděli co mají dělat. Ale i tak mají kvalitní hráče a tým. Víc než jejich kolaps bych řešil skvělou hru tulipánů a životní zápas Robbena a RVP

Reagovat
Rišan

Dobřes to napsal oli!

Reagovat
Lof

životní?

Reagovat
Virtuos

Zeby Spanielsko 2014 ekvivalent ku Taliansku 2010?

Reagovat
smazaný uživatel

A vsaďte se že ve FIFĚ 15 bude mít casillas minimálně 86, místo zaslouženejch 76ti...

Reagovat
smazaný uživatel

tvoje starosti...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

co se chytáš za hlavu ty realofile? casillas je nejhorší top golman, kterej se do těch top řadí jen díky tomu v jakym je týmu, přitom je na úrovni bolka. Celej život chytal v dobrym týmu za dobrou obranou, nikdy nemusel řešit složitý situace. Složitý situace nastaly ve finále LM (hned průser), včera 3 goly jeho a to to složitý situace snad ani nebyly...

Reagovat
smazaný uživatel

tak ty si v pyči ze života :D hlavně neskákej pod vlak, lidi strašně nadávají na zpoždění

Reagovat
smazaný uživatel

"Celej život chytal v dobrym týmu za dobrou obranou" .. Real mal za Galacticos deravu obranu ako emental, a Iker bol ich najlepsi hrac, ty šašo.. a keby si nebol zabedneny bayernofil, tak by si vedel ze tuto sezonu chytal vyborne.. a 1 ci 2 zapasy to urcite nezmenia.. tak si chod zahrat tu Fifu radsej a neoxiduj tu

Reagovat
smazaný uživatel

česky nebo anglicky prosím...

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Ono to, kolik má, je celkem jedno. Ve fifě chytá tragicky už aspoň 3 roky

Reagovat
Leo Rekordman

tak fifa sa blizi realite

Reagovat
smazaný uživatel

.. keby si nebol zakomplexovany cule, tak vies ze Iker chytal tuto sezonu vyborne.. dostal Real do finale pohara aj LM a nejaka chyba vo finale to nezmeni.. pozri sa jake hrubky robil Valdes po tom mensom zraneni v novembri.. Iker mal jedinu slabu sezonu v kariere a to bol este rok 2009

Reagovat
Leo Rekordman

keby si otvoril oci a porozmyslam,tak by si pochopil,pisem nieco o sezone? pisem o vcerajsom zapase a to,ze aj fanusikovia Realu si priznali ,ze mal iker slaby den a chyboval ,ale nie,ty napises nieco uplne ine

Reagovat
smazaný uživatel

ty opicak ved pises ze fifa sa blizi realite.. a on napisal ze tam chyta tragicky uz 3 roky... nauc sa nabuduce reagovat a nebudes mat problemy

Reagovat
Leo Rekordman

no a,to,ze chyta vo fife tragicky a ja som napisal,ze uz konecne sa blizi realite znamena to,ze dalsi rocnik bude realnejsi ,kedze bude 4 rok chytat vo fife tragicky a momentalne v skutocnosti chyta tragicky....

Reagovat
smazaný uživatel

a co teprve ramos a piqué...

Reagovat
sensei25

Koke namiesto Xaviho a De Gea namiesto Cassilasa a bude to v pohode. Nechápem či to ten Bosque nevidí. Ale tak on si tam dáva stále tých svojich. Viď Torres, čo tam ten pre Boha robí??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Reagovat
smazaný uživatel

O bóže. Ten článek o Španělsku a Nizozemsku musel psát někdo hodně nezkušený, tolik diakritických a stylistických chyb, špatná volba slov. Jak toto někdo může vypustit ven? Jaký PS? Vsadím se, že sám autor nezná správný význam té zkraty. Kdyby to šlo, dal bych to do nominace článků propadáku roku.

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo tohle neřeší, hlavní je že se to dá číst.

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel, za těch 10 let, co tu su registrovaný, tak úroveň padla rapidně dolů...

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžu soudit, jsem zde jenom velice krátkou chvíli. Ale je to takhle všude, když s něčím začínáš snažíš se všechno dělat nejlépe jak dovedeš, a když si pak získáváš popularitu kvalita se snižuje. Nicméně jsem spokojen, dlouho jsem hledal podobný web až jsem ho našel.

Reagovat
smazaný uživatel

LEGENDA EUROFOTBALU: uživatel 'FC Barca' (* 22. 7. 2004)

(všichni palcovat, a honem!)

"PS": To myslíš važně? Viděls některý "rozbory" od dominga a spol.?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pochopils to, maňasku? Asi ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Přijdeš mi dětinský...

Reagovat
smazaný uživatel

Děti mi nevadí, naopak. Proto mam s Tebou trpělivost a necham Tě být.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si ubohej. ale také tě nechám být.

Reagovat
smazaný uživatel

Já bych trochu souhlasil ale, to Španělsko - Nizozemsko se místy fakt divně čte, nějak mi to ale nevadí.

Reagovat
fantomas

Nebyl moc čas si to po sobě kontrolovat no.. celkově to sou spíš poznámky k zápasu upravený do jakýž taký podoby.

Reagovat
fantomas

Postscriptum se dá zkracovat uplně libovolně. Na základě toho soudim, že toho o jazyce až tak moc nevíš, takže to snad ani s tim článkem nebude tak zlý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To máš sice pravdu, jak to latinsky zní, ale kdyby ses zabýval korespondencí, tak moc dobře víš, že k reportáži se to nehodí.

Reagovat
fantomas

"Výraz se často používá v metaforickém, přeneseném významu i pro rozsáhlejší dodatek knihy a článku(...)postskriptum se často používá pro informace, které nesouvisejí s hlavním sdělením, rušily by jeho souvislost"

Jako za odborníka na korespondenci se nepovažuju, to ne, vlastně sem ani netušil, že někdo takovej může existovat (ale když se dá vystudovat estetika, co by ne..), nicméně svý exkluzivní znalosti bys podle mě furt mohl promítat do něčeho smysluplnějšího než takový bohapustý buzerace.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

A proti Austrálii bych tam toho de Geu klidně šoupnul, aspoň se ukáže, že tak růžové, jak si to malují mufani, to ani zdaleka není.

Reagovat
sensei25

horšie ako Cassilas to byť fakt nemôže. Ten brankár je tragéd a to takých 5 sezón.

Reagovat
CHONG

Tohle je neskutečné, jaké srance plné drzosti a neuctivosti jste schopní vypustit z držky.

Reagovat
sensei25

Je to môj názor. NIč viac,nič menej.

Reagovat
CHONG

Tak to jsi asi na perníku.

Reagovat
sensei25

Takže, keď si nemyslím to čo ty,tak som automaticky na perníku. Ach jaj,dospej prosím Ťa. Pre mňa to je preceňovaný brankár odkedy ho mám možnosť sledovať.

Reagovat
CHONG

Tady nejde o to, jestli si myslíš to co já, ale když napíšeš, že je Iker totální tragéd už pět sezón, tak existují jen tři možnosti, buď provokuješ nebo ten fotbal sleduješ se zavřenýma očima a nebo jsi na drogách.

Reagovat
sensei25

Neprovokujem. Sledujem s otovorenými očami. Neviem čo je nepochopiteľné na tom, že ja si myslím,že je tragéd a že ty si myslíš opak. Nechajme to už tak. Myslím si, že to najlepšie už má dávno za sebou. De Gea na pľac. A Ikerovi prajem zmenu aj v klubovom futbale. Možno by ho to opäť naštartovalo, lebo nemám z neho dobrý pocit.

Reagovat
CHONG

Ty to fakt nevidíš, co jsi napsal, horší než Iker to být nemůže, protože je to tragéd už pět sezón, vždyť je to strašná sračka, názor, nenázor, tohle nemůže normální člověk napsat.

A Iker od nás nikam neodchází.

Reagovat
sensei25

Ja netvrdím, že odchádza. Ja hovorím, že by mu zmena prospela. Ty si ako bosque, chcel by si ho tam mať ďaľších 20 rokov.

Reagovat
patas92

A když to ty neustále píšeš o Valdésovi, tak provokuješ, fotbal nesleduješ, nebo jsi na drogách?

Reagovat
smazaný uživatel

vrací se jim to no.

Reagovat
smazaný uživatel

ty vole přísáhám, od semifinále LM, jsou fanoušci Bayernu, potažmo celé BL vysazení na Real, hlavně ty a bayern689 (+-), co vy dva poslední dobou předvádíte, to je něco jako Jirkův prim

Reagovat
CHONG

To víš, udělali jsme si z Bundesligy trhací kalendář a Bavorům jsme šoupli manitu, to je těžko stravitelné sousto.

Reagovat
sensei25

zabudol si dodať, že po 12 sezónach boha...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

A to na letošní sezóně něco mění.

Reagovat
CHONG

?

Reagovat
sensei25

Nie nemení, len sa nechovaj ako chuj a trochu úcty. V ďalšej sezóne Vám môžu naložiť oni a poto mtu budeš plakať pol roka vkuse.

Reagovat
CHONG

Já jsem brečel vloni, bavoři brečí teď, kdo bude brečet příští rok, to se uvidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Co to meleš zase...

Reagovat
CHONG

To, že jsme vyřadili tři týmy z Bundesligy a Bayern totálně zesměšnili.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
sensei25

Rok dozadu Vás vyradil Dortmund a nebyť zranení,tak letíte aj tento rok. A dva roky dozadu Vás vyradil Bayern, tak neviem čo tu točíš o nejakej potupe a zosmiešnení.

Reagovat
smazaný uživatel

Real vs. Německo (v letošní LM) - 5 výher, 1 prohra - skóre 17:4.

Jestli tohle není potupa, tak už nevím..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CHONG

S tím vyletěním tento rok od Dortmundu bez zranění bych byl velmi opatrný, to jsou jenom ničím nepodložené spekulace, jenom kdyby, já zase můžu říct, že kdyby dal Ángel penaltu, tak bylo v Dortmundu hotovo po patnácti minutách. Co se týče loňska, tak ano Dortmund nás vyřadil, ale byli jsme jeden gól od postupu, rok předtím s Bayernem to bylo dokonce na penalty, kdežto my jsme dali letos Bayernu manitu, to mi přijde, zvláště po těch kecech Robbena a spol., kteří po zápase v Madridu prohlašovali, že od nás čekali víc, jako celkem slušné zesměšnění.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Robben nelhal, když od vas čekali víc... útočení.

Reagovat
CHONG

O týden později se ho dočkali.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A minulý rok?

Reagovat
CHONG

Vypadli jsme s Dortmundem, první zápas jsme podcenili, v druhém odjebávali zakončení, ale stejně jsme byli gól od postupu, za tu odvetu jsem byl na kluky hrdý, vydali ze sebe na hřišti všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

bayern987 22.04.2014 13:26

Jeste napsat moje jméno správně

Reagovat
smazaný uživatel

wow, fakt sem myslel, že první čílo je 6

Reagovat
smazaný uživatel

*číslo

Reagovat
smazaný uživatel

*6

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

jeden rok su na vas vysadeny fan bayernu rok predtým fan United a Barcelony stale. ked si niekto dovoli nieco na vas skritizovat tak je to hned zavist

Reagovat
CHONG

Provokuji.

Reagovat
smazaný uživatel

nevšímej si severních maďarů..neznám jediného normálního..všechno vygumovaní závistiví suverénní drzí vidláci

Reagovat
smazaný uživatel

je to spíše smutné

Reagovat
smazaný uživatel

už 15 sezon je tragéd, nikdy nic nechytil, všechno kazí, nic neumí, i letos pustil 12 gólů ve 22 zápasech, prostě nejslabší článek, ďura, nejhorší z nejhorších, hnus..

Reagovat
smazaný uživatel

staci si pozriet tvoj milovany klub a uz ta maju vsetci precitaneho .. Iker bol v sezone 11/12 suverenne najlepsi brankar spolu s Cechom.. v tej dalsej urobil mozno 2 alebo 3 chyby ale aj podrzal Real asi v 12 zapasoch, takze sa neda hovorit o nejakej slabej sezone, navyse mu to pokazilo aj zranenie.. a v tejto sezone chytal famozne az do toho finale LM.. ale chyba sa stane kazdemu.. bohuzial on si tie chyby vybral v tak malom casovom rozmedzi.. to nemeni nic na tom ze to boli len 2-3 chyby za poslednych asi 30 zapasov

Reagovat
smazaný uživatel

poslední 2 sezony je to slabší..

Reagovat
smazaný uživatel

dalsi clovek co videl len finale LM..

Reagovat
smazaný uživatel

tyvole běž doprdele...

já ho ještě tu obhajuju a ty mě buzeruješ...

poslední 2 sezony jsou v jeho podání slabota. říkej si, co chceš. ani vcelku dobrý jaro to nespraví.. předtím patřil k naprostýmu top..

Reagovat
smazaný uživatel

celu sezonu chytal famozne, az na finale Lm.. ked toto nazyvas "slabota" tak neviem co ti na to povedat.. spolu s Courtoisom najlepsi brankari poslednej sezony

Reagovat
Leo Rekordman

tak Chile vysterli 2 krat na slabo branu na zapas ,co chyti a uz tu bude z neho boh

Reagovat
smazaný uživatel

tu sa nebavime o Valdesovi

Reagovat
Leo Rekordman

lol,ja pisem ,ze po jednom zapase je z casillase traged a po jednom bude DDG tu na eurofotbbale boh podla miestnych,cim som sa chcel zastat Ikera,,,inak diky,ze si reagoval,tvoj kolotoc po zapasom spanielov ma dostal 100 komento od teba ako tam bezmocne objajujes ikera a nikto tam nereagoval na teba pobavil som sa az do rana ,kym som si to precital

Reagovat
smazaný uživatel

tak u chudaka ako ty clovek nevie .. uz si tu naznacil viac krat ze Iker chyta slabo uz roky, co je totalne mimo.. celu sezonu chytal famozne, potom mu nevyjdu 2 zapasy a konecne vylezu chudaci ako ty z kanalu .. ale neboj del Bosque ho podrzi a on ti zase zavre hubu

Reagovat
Leo Rekordman

jj,tak dufam,ze to rodeo si precitam znova od teba po neakom zapase,ako si predviedol pod tymto

Reagovat
smazaný uživatel

a to co si napisal presne sedi na Valdesa.. typci ako ty tu onanuju nad kazdym jeho povinnym zakrokom

Reagovat
Leo Rekordman

co budeme teraz robit,ked uz nie je u nas

Reagovat
smazaný uživatel

onanovat nad tym Stegnom

Reagovat
smazaný uživatel

Ted Stegen je borec. Poprosil bych žádné pošpiňování i když přestoupil do Barci.

Reagovat
smazaný uživatel

Ter

Reagovat
smazaný uživatel

Koukám, že fandíš Wolfsburgu. Jaká je tam teď situace na hrotu? Máte prý velký zájem o Moratu, byl by jednička na hrotu, kdyby přestoupil?

Reagovat
smazaný uživatel

Olić, zájem máme ale pochybuji že by přestoupil k nám, ale pokud by se tak stalo, jsem si jist že by se prosadil ale nevím nevím jestli by byl jedničkou Olić, ač má už věk je pořád ve skvělé formě a góly střílí.

Reagovat
Leo Rekordman

a zaroven sa budeme kralovsky bavit nad Ikerom v brane no znie hodne perverzne a zaroven dobre

Reagovat
smazaný uživatel

tak trvalo ti asi 35 zapasov kym si ho konecne mohol skritizovat.. nevysli mu teraz 2 zapasy a konecne si vyliezol z kanalu

Reagovat
smazaný uživatel

Španělé urcite zaberou

Reagovat
Manik...

Jedno vyhořet se může. Teď je důležité porazit Chile a Austrálii - povinnost. Brazílie je klidně taky k poražení...

de Gea

Azpi - Piqué - Ramos - Alba

Fábregas - Martinéz/Xabi - Koke

Silva - Villa - Pedro

Reagovat
smazaný uživatel

obrana

Reagovat
Manik...

Koho jiného? Moc variant není. Ta nominace je udělaná strašně

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem si toho vědom, taky mě nic nenapadá.

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Cesc dolu, Iniesta hore a môže byť

Reagovat
Manik...

Cescovi bych dal šanci. Iniesta hlavně do zálohy ne na křídlo . Nicméně poslal bych ho tam třeba v 60. minutě. Ona by mu lavička taky 1 neuškodila

Reagovat
smazaný uživatel

ee, Cesc je absolutne mimo...

Reagovat
smazaný uživatel

kde je iniesta ? inak celkom fajn zostava

Reagovat
Manik...

Zkusil bych ho použít jako žolíka. Tak na 60. minutu aby to rozhýbal

Reagovat
asenagio

De Gea

Azpi - Pique - Ramos - Alba

Koke - Martinéz - Iniesta

Costa - Villa - Pedro

ale kdyby bylo za koho tak Pique a Costa out.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tahle je zatim nejlepsi ze vsech tady.

Reagovat
Manik...

Costa na křídlo? Vždyť je pomalej. Taky jsem nad tím přemýšlel, ale zavrhl to

Reagovat
asenagio

Ale stejně kolikrát si sám zabíhá do těch prostorů. Jde spíš o to, že ten jeho herní styl, tu bojovnost, zarputilost, nemá nikdo jiný ze španělů.

Reagovat
Manik...

To zase je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Tak podle me do brany De Gea pujde, ale pouze na jeden, dva zapasy aby si Iker odpocinul hlavne psychicky. Pokud sem jim poradi postoupit, tak vidim Casillase jako jasnou jednicku pro vyrazovaci cast turnaje...

Reagovat
sensei25

A ešte poprosím vymeniť na CT4 Bosáka,lebo za mikrofónom je rovnaký tragéd ako Torres na ihrisku.

Reagovat
smazaný uživatel

ten uz futbal berie ako nutene nadcasy , on sa asi uz venuje len golfu

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel máš pravdu, ale pořád lepší než osazenstvo z fandy. ..

Reagovat
Miguel19

1:5 a Ramos ve fantě 11 bodů...

Reagovat
smazaný uživatel

směšný

Reagovat
Kily

spíš další provar organizátorů, kteří pozapomněli odečítat body za inkasované branky, takhle si ho někdo může nechat jako kapitána a až za několik dní zjistí, že to zase tak super trefa nebyla

Reagovat
Jardin

Casillas má 10 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

Jako v tý od FIFA? To má jako o boď míň, než Blind? Navíc sem si všiml, že se narozdíl třeba od PL nepřičítaj asistence za to, když hráč vybojuje penaltu, která se následně promění. Skandál.

Reagovat
tomasinho

Taky jsem čekal za Freda něco.

Reagovat
smazaný uživatel

De Vrij 8, a to dal go.

Reagovat
smazaný uživatel

- 2 za inkasovane, takze 9 ale i tak slusne

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik je podle Vás dobrej bodovej zisk u golmana ? Julio má 9 bodů a nevím jestli střídat

Reagovat
smazaný uživatel

Teď ještě koukám, že se mu připsaly dvakrát body jako Saved shots a blocked shots Tak to jestli to bodování je takovýhle tak to je snad lepší tam dát někoho na koho půjde spousta míču i když jich spoustu pustí....mi přijde trochu divný

Reagovat
Staenly10

Fakt komický, jak se i tady furt hádaj fanoušci Realu a Barcelony... Ale docela i smutný.

Reagovat
CHONG

Tak tys poplakal a teď zase běž.

Reagovat
Staenly10

Samozřejmě no.

Reagovat
CHONG

Tak mi vysvětli, jaký to má smyl, si na tohle pořád dokola stěžovat, bylo to tak, je to tak a bude to tak. Buď se k té hádce přidej nebo se jí zasměj a buď nad věcí a nebo tu diskuzi nečti.

Reagovat
Staenly10

Vždyť já jsem nad věcí. Jen sem myslle, že u repre budete víc soudružní, no. Toť vše.

Reagovat
CHONG

Tak to bylo dost naivní

Reagovat
Leo Rekordman

my sa nehadame,sa pozri do pl sekcie,co tam robia tvoji Liverpoolsky sasovia

Reagovat
Staenly10

... Tak za prví, nevim proč řikáš moji, a za druhý, a reprezentace se nikdo nehádá (samozřejmě nějaká výjimka se najde všude).

Reagovat
Leo Rekordman

nikdo nehada

Reagovat
Staenly10

No rozhodně ne způsobem "ježiš proč hrajou ti šašci z Manchesteru, když tam je Henderson a Sterling "... To byl smaozřejmě jen příklad.

Reagovat
Leo Rekordman

si tu od dnes? alebo necitas tie diskusie

Reagovat
Staenly10

Pokud je dneska 2. 1. 2008, tak tu sem od dnes, no...

Reagovat
Leo Rekordman

toto ani nemoe byt pravda

Reagovat
Leo Rekordman

tak ze druha moznost...prejdi si tie diskusie pod pl clankami a potom tu saskuj

Reagovat
Staenly10

Viz reakce na Zupilla dole.

Reagovat
Leo Rekordman

dobre,len jednu vetu ti poviem,ak nahodou prehra Anglicko,tak si to precitaj a napis tu znova zajtra dalsi koment....

Reagovat
Staenly10

Jo, to může dopadnout podobně, to nepopírám... Ale doufám, že se tak nestane

Reagovat
smazaný uživatel

to si děláš srandu ne?

Reagovat
Staenly10

Nedělám?

Reagovat
smazaný uživatel

buď si slepý nebo to nechceš vidět? polovinu času se hádalo o tom jestli Welbeck má hrát, jestli Jones má hrát a podobné hovna. Chápu, že se to občas ve španělské sekci přežene, nicméně speciálně fanoušci Liverpoolu by měli mlčet, protože to co občas předvádí bubble se nechytá ani na jirku.

Reagovat
smazaný uživatel

Nono, zas bych to trochu klidnil, speciálně to o Jonesovi teda nebylo žádný MU x LFC, to byl spíš Kiwwi proti zbytku sekce, takže bych to nepřeháněl.

Reagovat
smazaný uživatel

skôr ten chlapec z liverpoolu vs valencia, to bola show

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, i Zasch se Stonesem, ale říct, že se nikdo nehádá? to je dost silné spojení, a to nezmiňuju diskuze ještě v lize, jestli má být Sterling základ nebo ne

Reagovat
Staenly10

Jenomže to je něco trochu jinýho. Vy tady házíte vinu z prohry na hráče z toho druhýho tábora. To, jetsli by měl hrát Jones nebo neměl, neni vůbec spor LFC x MUFC, jak už psal Vader. Tam to je z hlediska kvality, na kraji ej Jones slabší a lepší než Cahill s Terrym prostě neni. A na hrot se Wellbeck přes Sturridge nedostane, protože měl prostě lepší sezónu a je gólověj i v repre. A na křídle, opět, to neni úplně Wellbeckův prim. Takže, ještě něco?

Reagovat
smazaný uživatel

Jj, všichni normální fanoušci ví, že celý tým hrál na hovno, a je jedno jestli je z Barcy, Realu nebo Atletica. To, že ty si vybereš tři případy pro chocholouška a pak soudíš je taky na zamyšlení. Navíc se do toho přimíchávají bandwagoneři Bayernu, kteří po semifinále LM jsou mimo.

Reagovat
Staenly10

Tak co sem to tak pročetl, tak jich bylo víc než 3... Ale zase máš pravdu, že se toho zdaleka nezúčastňujou všichni, no.

Reagovat
smazaný uživatel

zvlášť ti fanoušci Realu, ale ne všichni...

Reagovat
smazaný uživatel

Jak holandské větrné mlýny Španěly semlely? Tady chybí už jen SanchoPancha. A Typek.

Reagovat
smazaný uživatel

Robben, "It’s only the group stage, so it’s not revenge. We haven’t won the cup, it’s not 2010. We have to keep our heads cool."

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Cos řikal na obrannou fázi btw?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nějak souhlasim s tim cos psal ty, hlavně teda ten první poločas. Zejména Indi na začátku docela hořel, měl tam i chyby v rozehrávce, stejně jako nesmyslný vystoupení... Pak se ale naštěstí zklidnil. Furt si ale myslim, že to Holanďákům Španělé dost usnadnili, člověk klidně může říct, že Španěly ta Nizozemská záloha pak válcovala, tolik ztrát kolem půlící čáry jsem od týhle ''generace'' viděl naposled loni v LM, když hrála Barcelona s Bayernem. Holanďani ale fakt celkově směrem dozádu fungovali dobře, líbilo se mi to.

Mimochodem, LVG přiznal, že nesrovnat Peršan do poločasu, přešel by na 4-3-3. Je teda klidně možný, že v dalších zápasech už tohle hrát nebudou, což bych byl asi nerad.

Reagovat
fantomas

Hm to by byla fakt škoda.

Reagovat
vodka

nedivil bych se, proti soupeři, který bude víc zatažený to fungovat moc nemusí.

Reagovat
smazaný uživatel

to sa ukazalo uz proti Walesu v tom poslednom pripravnom

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

největší problém je střed zálohy xavi, alonso, injesta, buskec nebo jak se ten chuj jmenuje pryč ...

brankař

4 obranci

JaviMar fabregas

pedro isco silva

Llorente nebo jiný typický hrot

případně nasadi jiné, hráčů mají dost ale i tahle nominace je průser ...

stale co přijít muselo a bylo to vidt už na euru

Reagovat
FC Porto FC

Chtělo by to do sestavy dostat Fabregase, Martíneze, Kokeho, Pedra a Villu

Reagovat
smazaný uživatel

To PJ: Ty ceny se připisují v tipovačce se připisují rovnou na účet u Fortuny?

Reagovat
kiwwi

Robin van Persie: "This [The win] is because of the coach."

"He has prepared us great and he predicted how the game would go. It's incredible, because it was exactly as he and the staff predicted for us."

"This is a dream come true for us and we have to enjoy it - everyone in Holland must too."

LVG je proste skvely a neskutocne sa tesim na jeho posobenie u nas

Reagovat
smazaný uživatel

Jen me teda zajima, co ta vase obrana.

Reagovat
kiwwi

vobec by som sa nehneval, keby to hral na troch stoperov ako to hra teraz s Holandskom...Evra/Shaw resp. Rafael/Valencia by boli vyborni wingbacks

ale tak k tomu nam treba urcite prikupit aspon jedneho stopera ak nie dvoch...

Reagovat
smazaný uživatel

Prave tak jsem to myslel. Rozestaveni a stoperska dvojce, na to se moc tesim, jak to vyresi. A taky na to, co budes s Matou. Ten se mi tam moc nehodi.

Reagovat
smazaný uživatel

Budou hrát normálně na 4 vzádu, tim si můžete bejt jistý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No ty dva se hlavně milujou, hlavně teda LVG Peršana.

Reagovat
kiwwi

vsimol som si...vobec sa nebudem cudovat, ked nam od novej sezony bude Robin kapitanovat

Reagovat
smazaný uživatel

To já taky ne.

Reagovat
miky10

Reagovat
Euphael

Kde je ta nejlepší liga teď? V Evropě není nic těžkého uhrát pokud jsi Španěl, když v té sockaté lize není konkurence. Pak vytáhnou paty z Evropy a dostanou na piču. A stačí pár kluků z lepších ligy. Teď dostanou po papuli od Chilanů a sbalí se tam kam patří - na dovolenou, aby byli zase odpočatí na tu žebráckou ligu (kromě Cazorly a dalších co nehrajou v té prdeli teplé.)

Reagovat
smazaný uživatel

jasně a proto byly ve finále EL a LM 4 španělské týmy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kily

slušné

Reagovat
smazaný uživatel

BAN (za blbost)

Reagovat
smazaný uživatel

Este ze dneskam hra Anglicko vs Taliansko to bude diskusia

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
smazaný uživatel

Heh.

Reagovat
puji

pro začátek zkus změnit obvoďáka,asi máš v sobě víc prášků než Bartošová.

Reagovat
CHONG

Jestli se nepletu, tak španělské týmy vyhráli Ligu Mistrů i Evropskou Ligu.

Reagovat
Spasitel

Čo fetuješ ?

Reagovat
TopinB

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslím, že VdB bude dělat nějaké radikální změny v sestavě. Nizozemci to po taktické stránce zvládli tak, jako žádný jiný soupeř Španělů na velkém turnaji. Ono se jim totiž podařilo plachnout na rozdíl více jak jedné branky a Španělé za celou jejich nadvládu nepotřebovali zápas otáčet, pokud měli manko takové, které se jim prohlubovalo, jak v tomto případě.

Reagovat
patas92

Tak nálož dostali už loni proti Brazílii. Jedna facka jim ale asi nestačila

Reagovat
smazaný uživatel

To co včera předváděl Pique bylo neskutečný. Nejhorší hráč na place.

Reagovat
puji

Dva goly Iker,dva Ramos.

Reagovat
smazaný uživatel

3 gol bol Piqueho

Reagovat
smazaný uživatel

První gol Pique - posral offsidovou past asi o 3m. Druhej Gól Pique + Ramos - obrovská mezera mezi něma zakončená Robbenovym tanečkem s Piquem. 3. Gól byl jasnej faul na Ikera. 4. Gól Ikerova chyba. 5. Gól ztráta Pedra (nebo kdo to byl) uprostřed hřiště. Za hlavní bych považoval první dva goly. Pak už se zbortili jak domeček z karet.

Reagovat
puji

první gol byl od Ramose který neuhlídal RVP

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

to je pcovina, Ramos ho siel vystavit do ofsajdu, ostatni boli na jeho urovni len Pique sa zabudol

Reagovat
smazaný uživatel

prvy bol jasny Ramosov . Ale 3 gol bol Piqueho

Reagovat
smazaný uživatel

třetí byl posouzenej naprosto parádní. Casillas tam nevím co zkoušel...

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že takhle dopadli házená už není efektivní a taky z ní bolí oči.Xavi,Alba ven, taky nechápu proč nepovolal Carvajala ten měl fantastickou sezónu, Costa je dobrej.

Jo a může mi někdo vysvětlit co tam dělá Torres? on je hroznej zoufalec, nedává góly , hraje hovno, divím se, že Mou s ním má ještě trpělivost

Reagovat
smazaný uživatel

Iker beztak zas bude brankářem turnaje

Reagovat
smazaný uživatel

Nerozumiem preco sa preslo od uspesnej 4-1-2-3 na 4-2-3-1. Ked hrali bez klasickeho hrota boli ovela lepsi. Busquets a Alonso, to vedla seba akosi nejde. Xavi uz neni to co bol. Vcera pri prvom gole siel Ramos vystavit Van Persieho do ofsajdu, zatial co Pique sa zabudol vzadu.

Dve hrubky Casillasa. Uz pod Mourinhom pustal lacne goly. Vyzera to tak, ze mu chyba motivacia ale uz zacina byt za zenitom. Chce to predat Lopeza a kupit velku brankarsku nadej.

Reagovat
smazaný uživatel

Za ty brankáře

Reagovat
Manik...

Reagovat
smazaný uživatel

Iker mal 1 hrubku.. ten 3. gol bol jasny faul Persieho.. a pod Mourinhom teda neurobil nejako vela chyb.. praveze tie sezony patril k uplnej spicke.. jedine tu poslednu mu pokazilo zranenie, ale urcite nechytal tak zle ako niektori pisu.. spravil rovnako chyb ako ostatny top brankari, a vela krat aj podrzal

Reagovat
smazaný uživatel

Poslednu sezonu pod Mourinhom chytal slabo. Ale beztak nam brankari starnu, tam to chce pre neho brankara co bude popri nom vyrastat.

Reagovat
smazaný uživatel

nesuhlasim.. kolko vlastne zavinil golov ?.. maximalne tak 2 ?.. porovnaj si to s inymi brankarmi.. a pozri kolko krat podrzal.. aj ked viem ze ludia si pametaju skor chyby

Reagovat
smazaný uživatel

Nepisem, ze vsade robil hrubky ale s porovnani ako chytal na MS 2010 tak mnohe situacie sa dali vyriesit aj lepsie. A nikam ho nevyhadzujem, len uz potrebujeme mladeho brankara.

Reagovat
smazaný uživatel

Vek u Casillasa nie je problem, brankari na vrcholovej urovni chytaju do 40tky.

Reagovat
smazaný uživatel

lenže u ikera to je problém, jeho brankársky štýl je založený na brutálnych reflexoch, ktoré budú s pribúdajúcim vekom slabšie a slabšie, takže do 40 chytať nebude... ak nezmení svoj štýl

Reagovat
smazaný uživatel

tie reflexy ma stale vyborne, na ciare je takmer bezchybny, jeho problemom su hlavne centre, stavanie murov , citanie hry, tam je mnohokrat strasne neisty, aj v minulosti sa tieto atributy javila ako jeho slabina, ale az posledne roky , ked aj psychicky nie je tak v pohode ako byval, sa to prejavuje markantnejsie, proste on podla mna nie je uplny top brankar, stale tu za to schytavam posmesky a urazky, a on to stale aj potvrdzuje prave tie jeho slabiny

Reagovat
smazaný uživatel

jake stavanie murov.. dostane 1 ci 2 lacne goly za 14 rokov a uz nevie stavat mury ?

Reagovat
smazaný uživatel

u golmanu se vzdycky bude spis sledovat, kolik udela chyb, protoze chyba golmana = gol (vetsinou)

Reagovat
Kily

kdyby situaci u třetího gólu vyhodnotil správně, tak ani k žádné srážce dojít nemuselo, i bez ní by na centr nedosáhl a nestihl se přemístit k tyči tak, aby mohl zasáhnout proti tomu zakončení

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infi

Reagovat
vodka

Reagovat
smazaný uživatel

*predposlednu sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

pod Mourinhom prestal chytať lebo začal kopiť chybu na chybu...

Reagovat
Billy McClane

Ani by som nepovedal, skor mal vtedy obdobie, ze nechytil nic navyse aj ked goly nepadali po jeho chybach.

Reagovat
smazaný uživatel

3-4 zápasy nevyšli a ten posledný posral Iker -> lavička

Reagovat
Billy McClane

Netrep prosim ta. Iker sa zranil v zapase s Valenciou 23.1. 2013. Predtym tam mal 4 nuly za sebou. Mourinho ho predtym posadil akurat po zapase v Espanyole, kde za goly nemohol. Video si mozes najst. V dalsom zapase v Malage chytal Adan, kde pukli 3:2 a vratil sa Iker. Nasledovalo 5 vitazstiev so styrmi cistymi kontami a potom sa Iker zranil. Pocas zranenia sa rozchytal Diego, navyse mal Mourinho podozrenie ze Iker donasa Sare zo satne, tak sa uz na plac nedostal.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hrubka byl i ten paty gol, kdy Robbena sice vytlacil do strany, ale ten si to zasekl a sel zpet do stredu vapna. A tam prisla chyba Casillase, protoze ztratil rovnovahu a upadl a pam uz se nestihl presouvat za Robbenem

Reagovat
smazaný uživatel

boze moj to bola cisto chyba obrany.. este neviem co nanho nechces hodit

Reagovat
Billy McClane

Uff tak toto sa mi len tazko rozdychava. Pustil som si ten zapas este raz a skusim to nejak zhodnotit.

Spanielskym epitafom tohto zapasu je pre mna veta "Iker no nech ti nejebe " Podbehnuty center, chybne (ne)vybehnutie, dalsi gol vobec nie je o com, no bola to uplna katastrofa. Uz druhy zapas je strasne neisty a nerozchytany. Myslim si ale, ze Bosque ho ako kapitana podrzi a bude chytat aj proti Chile, co mi pride celkom logicke aj z dovodu jeho zohratosti s obranou (co vsak tento zapas velmi neukazal ). Co ma vsak mrzi najviac, tak je to velka pravdepodobnost, ze na dalsom turnaji si uz nezachyta. Veril som, ze ak by opät zacal chytat ligu, tak este jeden turnaj by mohol dat, avsak po fiasku ake sa Spanielsku rysuje si to uz nemyslim.

Co sa tyka obrany, tak to bola dalsia katastrofa a najhorsi bol podla mna jednoznacne Ramos. Samozrejme, ze svojim "vykonom" strhol aj Piqueho. Do dalsich zapasov by som dal Azpiho nalavo, Junafrana napravo. Nie zeby bol Alba najhorsi, ale treba tam urobit nejaku zmenu a stoperov vymenit nejde, pretoze tam nie je adekvatna nahrada (ano myslel som aj na Martineza, ale to by bolo asi prilis).

Zaloha prvy polcas sa mi Xavi celkom pacil, v druhom z toho uplne vypadol a rozhodne mal ist dole on a nie Xabi, po ktoreho odchode sa to cele rozpadlo. Busquets podpriemerny vykon, od neho cakam jednoznacne viac.

Co sa tyka utocnej fazy, tak sance boli, bohuzial zakoncenie tragicke. Diego Costa potvrdil v tomto zapase dve veci. Do tohto systemu sa nehodi a pri penalte dostal svojej povesti. A Torres? Je mi ho aj luto, pretoze on je uz len parodiou utocnika a jeho nominacia bola velkym omylom. Villa na hrot.

Hlavnu vinu vsak nesie Del Bosque. Kto sleduje spanielsku reprezentaciu tak vedel, ze sa to postavi okolo legiend Xaviho a Xabiho, cim dostanu moznost rozlucit sa s narodnym dresom. Chapem, ze je tazke prekopat nieco, co genialne fungovalo posledne vitazne turnaje, ale kurva boli tam minimalne 3-4 posledne pripravaky kedy mohol skusit tu zalohu prekopat a mat aspon alternativu. Mena ktore sa tam rysuju ani nebudem menovat, pretoze ich kazdy pozna. Ono totiz je lahke povedat, ze dalsi zapas by mala byt zaloha Bus, Koke, Iniesta alebo Bus, Xabi, Koke a Iniesta alebo nejaka varianta s Martinezom, ci Cescom. Bohuzial kedze takato zaloha nie je odskusana, tak je jasne ze Bosque nezacne experimentovat v najdolezitejsom zapase s Chile. Preto je mi jasne, ze na Chile sa pojde s takmer identickou zostavou, kde jedinou zmenou bude pravdepodobne Cesc za Silvu a mozno Villa za Costu. Hold teraz nie je cas na experimenty a dvojicka Xavi-Xabi si tento turnaj uz dohra.

K postupovym moznostiam. Ziskat sest bodov je povinnost a hned dalsi zapas s Chile moze byt spanielskou definitivou na ceste domov. Bohuzial silne Chile treba zdolat co najvyssim rozdielom. Tu sa totizto rysuje skupina, kde mozu mat tri timy po sest bodov, kde bude rozhodovat skore. Holandania si vitazstvom nad Australiou na 90% zaistia postup do osemfinale a nemyslim si, ze

budu v poslednom zapase, kde im bude stacit dost mozno aj prehra o tri goly motivovani viac ako Chile.

Podla mna Bosque svojou priposranou konzervativnostou zbytocne zabil Spanielom jeden velky turnaj, co je pri fantastickej spanielskej generacii neospravedlnitelny prokauc.

Reagovat
smazaný uživatel

Pod kolik článků to ještě napíšeš?

Reagovat
Billy McClane

toto je 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jestli narazis na to, ze Costa penaltu nasimuloval, tak to ses asi spatne dival.

Reagovat
smazaný uživatel

španělum se stalo to nejlepší co mohlo, tento debakl je srovna a v příštím zápase už to bude stare dobré španělsko.

Reagovat
db18

...je možný, že se mi teď ef načíta dost dlouhou dobu kvůli těm podcastum?

Reagovat
smazaný uživatel

Já si myslím, že ne, protože nejsou přímo nahraný na EF. Navíc mně to jde normálně

Reagovat
smazaný uživatel

...mně to dělá taky

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím, jestli to je kvůli podcastům, ale od včerejšího večera mám podobný problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Me porad stejne, ale nevim jak na mobilu tam sem to jeste nezkousel

Reagovat
smazaný uživatel

jop, mě taky

Reagovat
smazaný uživatel

a na čem seš?

Reagovat
smazaný uživatel

jaky podcasty

Reagovat
Infi

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

google chrome...

...načte se mi to jakože rychle, ale pak ještě tak 10s musim počkat, než na tý stránce můžu cokoliv dělat

Reagovat
smazaný uživatel

stejné

Reagovat
fantomas

To se načítaj ty podcasty zrovna no

Reagovat
db18

A nejde to nějak dodělit? Ono totiž ještě, když mimoto dělam něco na ef, tak se při každé aktualizaci, když se načítají podcasty ten zrovna hrající podcast sekne

takhle je to sice dobrý k FM, jako kulisa, ale EF si k tomu pak prohlížet nemůžu

Reagovat
fantomas

Dodělit.. jak jako? Až se objeví PJ, tak se zeptám, protože zasekaný je takle celý EF, i když se nenačítaj podcasty - třeba na dlouhou diskuzi k fantě čekám fakt těch 10s, to je příšerný. Snad to pude nějak "odlehčit".

Reagovat
db18

No, jako že by tu nebyl ten "banner" s podcastama, ale jen odkaz na podcast (právě aby se to odlehčilo nebo tak něco) Já nevim jeslti to jde, jen je to trochu otrava, když diskutuješ

Reagovat
fantomas

Tak ten banner vypadá hezky esteticky no ale můžem to pak zkusit, kdyby to pomohlo.

Reagovat
db18

No Ale snad to nějak vymyslíte

Reagovat
fantomas

Ono celkově, pokud chcete u toho podcastu surfovat, je jednoznačně lepší, mít to puštěný přímo v SC... tam vás třeba směruje už ten "boxík" napravo na hlavní stránce.

Reagovat
db18

Jo, tam jsem teď přes to byl - akorát jsem to stihl jen k druhému prevku, pak začal prgram k zápasu na ARD

Reagovat
db18

to jsme se ale asi blbě pochopili teď - mám to spuštěný přímo v SC, ale jak surfuju po eurofotbalu, tak se to sekne když se načítají podcasty na ef.cz

Reagovat
db18

a ani jsem nevěděl, že se diskutuje pod tim fanta článkem

Reagovat
Counter

Chyba!

Reagovat
db18

Reagovat
Whites

Je to tak, komunikace se soundcloud trvá i u mě docela dlouho. Hlavní strana kolem 4s load time, tato 10s. Navíc velikost stránky se zvyšuje za každý vložený přehrávač asi o 300KB.

Reagovat
fantomas

Jono

Reagovat
db18

Ok, tak aspoň vim, že to je jen dočasné

Reagovat
fantomas

No to zas nevim

Reagovat
db18

to jako teď bude i k LM a všemu jo?

Reagovat
fantomas

Jo aha, já myslel, žes narážel na ten problém - že se odstraní brzo jinak jo, s podcastama se počítá jen na MS v tuhle chvíli.. až po MS proběhne náký vyhodnocení počítám.

Reagovat
smazaný uživatel

mě taky..

Reagovat
smazaný uživatel

chybí mi vuvuzely

Reagovat
smazaný uživatel

Hup Hup Holland

Reagovat
smazaný uživatel

nesmysl. Nizozemsko táhli staříci Robben a Van Persie. Ti mladíci nejsou nic extra....

Reagovat
smazaný uživatel

Staříci?

Reagovat
smazaný uživatel

jo Španělé to prokaučovali na Persieho s Robenem se musi jinak parkrat jim přebrousit kotníky nakej ten loket.Kdyby persie nedal tu haluz krásnou hlavu tak druhej poločas už tekly.na podzim uvidíme jak je sfouknou český kluci protože to sou provokatéři a sou vychcaný.silva tam jezdil pekne trochu to prekopat a nebat se hrát víc strílet.ty cikány z chile už sundaj

Reagovat
smazaný uživatel

Uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Napsty je troll, nevzrušuj se.

Reagovat
smazaný uživatel

kteri mladici nejsou nic extra? Blind, Janmmat nebo de Vrij?

Reagovat
smazaný uživatel

všichni

Reagovat
smazaný uživatel

Viděl si ten zápas?

Reagovat
smazaný uživatel

zjevne nevidel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby Silva dal tu sanci, a bylo to 2-0, tak by to cele vyhrali, ale pak je vytrestal RVP krasnym golem po krasnem pasu Blinda, a to Nizozemce nakoplo. A v druhe puli uz to bylo jen o jednom muzstvu a o spanelske derave obrane (ona byla derava i v 1.polocasu, ale tam se to jeste naplno neprojevilo) a nejistem Casillasovi.

Mohna uz ti spanele jsou trochu vycpeli. Svou kvalitu stale maji, ale uz jsou okoukani jako tiki-taka. Hlavne jak hraci Barcy, tak hraci Realu, z nichz je z vetsi casti slozen narodni tym, jsou uz namlsani uspechy. Ti z Barcelony meli zne v minulych letech, Real vyhral LM letos. A jako repre maji double (MS a ME ve 2 letech po sobe), takze ta motivace uz neni takova.

Nizozemci ten kadr maji docela mlady a zustali tam prakticky jen ti nejlepsi z let minulych, kteri ovsem vcera dokazali, ze vek je jen cislo. Ti mladi do toho dali nadseni a touhu uspet a dostat se do lepsich klubu diky uspechu. Spanele tohle nemeli, ti se uz nemaji kam posunout.

Spanelsko muze jeste uspet, ale del Bosque by si mel uvedomit, ze proste nekteri hraci uz nejsou ti hraci z pred 2-4mi lety, a ze by tam mel dat nekoho jineho. Urcigte by mel zacit u Casillase, ale to je tezke, kdyz je kapitan.

Pro pristi zapas by mela sestava vypadat takto:

Reina - Azpilicueta, JaviMar, Ramos, Alba - Koke, Busquets, Alonso - Pedro, Costa, Silva

...a ted do mne

Reagovat
LAM

Chybí ti tam nejlepší Španěl a to Iniesta.Navíc bych řekl že Juanfran bude na levo hrát líp než Azpi.

Reagovat
Atlético de Madrid

V celku souhlas, ale ta sestava je zase strasne silova. Jeden ten genialni hrac je ve stredu pole treba a to je Iniesta.

Reagovat
smazaný uživatel

ano, chtel jsem dat jken jedno DZ, premyslel jsem koho z nich a pak jsem to popletl. Alonso mel byt uprostred a Iniesta vedle nej.

Reagovat
Infi

jj záloha alonso sergio a koke by zářila

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

Ja bych v tom stredu nahradil Xaviho asi Iniestou a toho zase asi tim Pedrem, jinak bych to nechal. Zaloha Busquets, Iniesta, Koke (kdyz ten hraje v klubu dlouhodobe jinou pozici) si rika o podobnej pruser jako proti NIzozemsku. Podle me je hrozne naivni si myslet, ze vymenim Xabiho s Xavim za Kokeho a Spanelsko najednou pujde na titul, opak je pravdou. Bosque je mozna tvrdohlavnej, ale proc Katalance doplni vyztuzenim o Xabiho vi naprosto presne.

Reagovat
Atlético de Madrid

Nejvetsi flop toho zapasu je jednoznacne Krusty. Kdyz uz uplne posral zakladni jedenactku, tak to mohl alespon ozivit stridanima. Neozivil, stazeni Alonsa uplne rozesralo jejich zalohu.

Co zmenit do priste. Stoperi jsou evidentne nesehrany. Posadit Piqueho, protoze Ramos mel lepsi klubovou sezonu a taky ma preci jen porad lepsi schopnosti nejak si tu defenzivu organizovat (byt to vcera nebylo videt) zatimco Pique je uplne vemeno. Dal je treba zbavit se Xaviho, to je momentalne takovej ten hrac, ktetyho poslel na plac kdyz vedes 2:0 a potrebujes uklidnit hru. Rozdilovej uz skutecnw neni. Misto nej Koke, ten je potreba.

Na double pivot jaem zmenil trochu nazor, Xabi to tam vcera drzel a po jeho odchodu to slo do kopru. Proto byl pro me z hracu nejvetsi odpadlik Busquets, kterej selhal jako stit a uplne se to rozpadlo.

Presto bych ho mozna postavil do pristiho zapasu a posadil Alonsa, nicmenne jen v pozici drzaka ve 4-3-3. Iniesta nemuze byt utopenej na kridle a je tam potreba Koke, takze na Xabiho jednoduse nezbyva misto. On by zu pozici toho drzaka v tomhle systemu nezahral jako v Realu si myslim, kazdopadne je urcite taky varianta. Jo, samozrejme je to fakt velkej risk a jde na Bosqueho hlavu, ze ten system nezacal prekopavat uz driv. Ale pokud se radikalni zmena neodehraje uz ted, Chile jim da uplne stejnej naklep, ten jejich presink bude jeste neprijemnejsi nez nizozemskej. Utok musi zustat Pedro a Costa, k nim imho Silva. Casillas podrzi, vcera to nebyla jeho vina, byt jistotou taky samourejme nevyzaroval.

Reagovat
LAM

Costa určitě protože Chile má vbelký problémy po centrech do vápna.I rohový kopy budou netypicky pro Španěly protože Ramos,Pique a Costa proti malejm Chilanům bude výhoda.

Celkově bych stáhl Xaviho,Azpiho a Sergia.Na plac bych poslal Kokeho,Juanfrana a Pedra.

Reagovat
smazaný uživatel

A koho chces dat namiesto Piqueho ? Pretoze tam je iba JaviM co je este vatsia neistota ako Pique a Albiol co ani netreba komentovat . Ramos pri sebe potrebuje hraca co zo seba vyzaruje klud .

Reagovat
LAM

Carles na plac

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Billy McClane

Tak zeby zrovna z Pepeho vyzaroval klud

Reagovat
smazaný uživatel

tak zrovna Pepe mal celkom formu na konci sezony . Ale na zaciatku to bola katastrofa Pepe - Ramos . Dokonca aj proti Sevile vonku alebo dalsie zapasi tam to bolo fakt zle .

Reagovat
Billy McClane

O to sa nehadam, len mi nepasuje spojenie Pepe-klud

Reagovat
Masi

Včera mi ty tvoje připomínky nepřišly všechny přesný ale dneska to sedí. Stoperům to opravdu včera nevyšlo ale obraná čtyřka by se měnit nemusela až na Juanfrana. Xavi se mi taky nelíbil a byl tam navíc, za něj jistě Koke. Z DM mi přišel horší Busquets, nicméně Iniesta by zůstat měl a křídlo je nutností, čili Pedro. Na hrotu mohl být už Villa ale tam ta pozice netlačila tolik jako záloha. Silva mi taky přišel hrozné. V bráně změna si myslím taky není nutná.

Reagovat
Atlético de Madrid

behem zapasu vetsinou pisu co me napadne bez hlubsiho premejsleni. Villa prosim ne, cely jaro je jako hrotak strasnej, dobry vykony podal jen jako podhrotovej dric.

Reagovat
Masi

Jde o to že pro tu španělskou hru měl snad Villa nejlepší výsledky. Sám si viděl jak to vypadá s Torresem, kdežto s Villou to jde mnohem líp. Pokud se Del Bosquemu nechce měnit rozestavení nebo styl, tak by na hrot klidně Villa, se kterým jim to šlape, mohl jít. Ale nechal bych ještě Costu. Ale největší problém vidím v Xavim a vlastně včera i Silvovi, pokud je jediné, na koho to může dát, hrot, tak je taky k ničemu. S Pedrem už by mohl vymyslet víc.

Reagovat
Kyrill

Těžko říct. kdo by se k tomu Kokemu na toho pivota víc hodil no, já bych asi volil po včerejšku Xabiho.

Reagovat
-Carles-

Busquets je katastrofálny celú sezónu, u neho som na MS nečakal žiadne zázraky. V tom, čo ho celý čas zdobilo teraz úplne prepadáva. Tam pomôže len poriadna letná príprava. Vymenil by som ho za silovejšieho Javiho a krídelnú hru dal na starosť Kokemu a Pedrovi. No a na hrot Villa

Ja by som skúsil Casillas - obrana - Javi, Xabi, Iniesta - Koke, Villa, Pedro

Reagovat
smazaný uživatel

To by bylo taky dobry.

Reagovat
X-bano-X

Koke na krídle?

Reagovat
-Carles-

Jj

Reagovat
Atlético de Madrid

Jo to jsem zapomnel zminit. Martineze, sice taky nemel moc super sezonu, ale je to nejlepsi zalozni varianta kterou maj.

Reagovat
Atlético de Madrid

reakce na real10 14.06.2014 15:12

Reagovat
smazaný uživatel

Jaak mam povedat uprimne ja si fakt myslim ze sa stim asi neda nic robit iba cakat na niaky zazrak . Pretoze ta nomacia je fakt strasna hadam ziadne muzstvo na MS nema az takto nevyvazeny tim .

Jedina zmena sa da urobit Koke za Xaviho . A mozno niekde hodit Pedra a to je asi vsetko . A uz iba zostava sa modlit .

Reagovat
smazaný uživatel

je jedno ze tam bude JaviM - Ramos , Ramos - Pique , Pique - JaviM obrana proste bude horiet stale .

Reagovat
smazaný uživatel

preto hovorím, že včera to prehrala záloha, potom už nechali obrancov vykúpať

Reagovat
bombi

Tak im treba za toho Costu. maju neikolko top spanelskych utocnikov a oni tam vezmu brazicana .

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
kiwwi

kde sa daju najst highlighty z MS s anglickym komentom? nieco od BBC, ITV, SkySports alebo take nieco...kludne aj na stiahnutie nejaky denny suhrn ako MOTD alebo nieco podobne?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
kiwwi
Reagovat
smazaný uživatel

no som zvedavý, ako to VdB proti Čile postaví, osobne by som sa nečudoval ani takmer žiadnej zmene, celý zápas mi prišiel ako zápas blbec, osobne by som urobil snáď len 2 zmeny:

Iker - Juanfran, Piqué, Sergio, Azpi - Xabi, Bus, Iniesta (Koke) - Silva, DC, Peter

1) vôbec sa mi včera nepáčil Alba, ten má podporovať útok a videl som ho snáď len raz, keď sa vrátil, došprintoval a získal loptu ... to je podľa mňa jeden z faktorov, prečo boli včera Španieli slabí vpredu, žiadna podpora z ľavej strany

2) vynechaním Albu by sa na jeho miesto postavil Alba a napravo Juanfran, kde by teda útoky šli predovšetkým po jeho strane, a tento rok má určite lepšiu formu ako Alba

3) stopéri vyhoreli, ale vďaka super nominácii tam nikto ako náhrada nepripadá do úvahy (škoda Mirandu)

4) Xavi včera ukázal, že už nie je tým rozdielovým hráčom a vždy sa mi viac na jeho pozícii viac páčil Iniesta, čím by sa na strane uvoľnilo miesto pre klasické krídlo Petra

5) hovorí sa tu o Villovi ako hroťákovi, ale ja by som dal predsa len šancu DC, ktorý včera získal penaltu (síce filmoval) a Villa zase nemal vôbec podarenú sezónu

Celkovo to vidím tak, že Čilania sa položia proti Španielom a takáto podobná zostava si to uhrá ... ESP 2-0 CHI

Reagovat
X-bano-X

Kto je Peter?Nie je Miranda brazilec?A odkedy vie vlastne ocko piecť?

Reagovat
Milhaus92

ten jeden kořen v podcastu zní skoro jako Miloš Zeman

Reagovat
Milhaus92

a ten druhý jako Nejfejk

Reagovat
Willy Wonka

Já bych to viděl se Španěly příště nějak takhle:

Casillas - Azpilicueta, Martinéz, Ramos, Alba - Xabi Alonso, Koke - Silva, Iniesta, Fàbregas - Villa

Co myslíte, je to alespoň trošku reálné?

Reagovat
Atlético de Madrid

pokud Del Bosquemu uplně jeblo, tak ano Néé vážně. Koke nehraje takhle hluboko. Simeone ho zkoušel na CM ve 4-4-2 a nebyl tam moc dobrej. Jako zahrál to hodně dobře ve 4-2-3-1 na ME U-21, ale upřímně, to neni měřítko. On potřebuje mít prostor před sebou, do kterýho může nabíhat, táhnout tam míč nebo posílat přihrávky, Koke se musí dostat hodně blízko k vápnu, aby mohl ten svůj lahodnej finální pas.

Dál tam máš Cesca na křídle, což je taky špatná varianta. Cesc je střední záložník a navíc hodně ofenzivní. Kdybys ho dal doprostřed, tak ok, ale to by zase musel Iniesta na křídlo, což je sice pozice, na který byl fantastickej na ME, ale v momentálním rozpoložení španělský repre tam musí být Pedro a Iniesta ve středu hřiště. No a Villa je možná lepší varianta do toho klasickýho španělskýho stylu, ale s tím dostanou náklep i od Chile. Pokud se má něco změnit, musí tam být Costa a musí se to proměnit celý.

Reagovat
Willy Wonka

Takže jestli to správně chápu, tak Kokeho ideální pozice je na místě Iniesty? Oba dva najednou hrát asi nemůžou, že? Jedině Koke na střed a Iniesta zase na křídle, co? Jinak nejsem odborník na španělský fotbal, ale ten Costa se mi zdá strašně přeceňovaný. Já bych určitě sáhl po Villovi, v přípravě byl z útočníků nejpřesvědčivější. To že VdB nevzal Llorenteho je věc druhá... A v tomto rozestavení místo Cesca kdo? Pedro? Takže po úpravách mi z toho vychází zhruba toto:

Casillas - Azpilicueta, Martinéz, Ramos, Alba - Xabi Alonso, Busquets - Pedro, Iniesta, Silva - Villa

Ale jsou to ode mě spíš taková přání, jak znám VdB tak Xaviho zřejmě neposadí a nejspíš udělá minimum změn, co?

Reagovat
Atlético de Madrid

Jakoby takhle. Koke hraje v Atléticu levýho nebo pravýho záložníka ve 4-4-2. Simeone tříčlennou zálohu už dvě sezony nehraje, takže nevim, jak by si v ní Koke vedl dlouhodobě. Nicméně z jeho stylu hry a typologie mi vyplývá, že by to mohlo bejt super. Vedle Iniesty určitě ano, on Koke si strašně poctivě plní defenzivní úkoly, takže by to bylo dobře vyvážený. Ten třetí do party by mohl být imho Busquets. Pokud mohl naprosto funkčně hrát střed zálohy Busquets, Iniesta Xavi, tak to může fungovat i s Kokem, jeho odlišenost je právě ten impuls, kterej to změní.

Ale k tomu samozřejmě musí udělat Del Bosque hodně změn ve stylu hry a hrát víc přímočaře. Costa není přeceňovanej, jen se musí použít ve správnym stylu hry. Musí se hrát hodně dopředu a musí být doplňovanej o další hráče, nemůže na to být sám. Včera tomu chyběl od začátku právě ten Koke s Pedrem. On Costa není hráč, kterej je tak kvalitní, že by ho stačilo poslat na hřiště a rozhodne zápas. Villa samozřejmě býval uplně někde jinde, ale ten je poslední dobou špatnej. Do klasickýho stylu Španělska je lepší, do nějakýho obměněnýho je lepší Costa.

Reagovat
Willy Wonka

Děkuji ti za informace Uvidíme příště, jak to Španělé nakonec vymyslí. Ale Chile nebude nic jednoduchého, včera první poločas hráli super. Přesto si myslím, že nakonec Španělé postup ukopou. Každopádně jestli chtějí v Brazílii uspět, musí něco změnit, to je asi zřejmé.

Reagovat
smazaný uživatel

Až na Fabregase na křídle naprostý souhlas. Jenomže Del Bosque nebude mít koule nechat Busquetse na lavičce, to si budou moct Španělé gratulovat, jestli tam nechá zoufalého Xaviho. I Piqué s Costou asi bohužel budou hrát.

Reagovat
Atlético de Madrid

Koke v double pivotu je donebevolající kravina, to prostě neni jeho pozice...

Reagovat
mul

taka otazka, keby bol Alcantara v poriadku, myslis,ze by ho VdB dal do zakladu ?

Reagovat
Atlético de Madrid

Jako rozhodně si myslim, že by k tomu měl ze všech těch mladejch hráčů nejblíž. Protože je to hráč, kterej se jako novej Xavi opravdu dá označit, rád drží míč a dokáže dávat super pasy. Takže si myslim, že ve včerejším zápase by možná byl jedním z náhradníků a v tom příštím startoval místo Xaviho.

Reagovat
mul

dakujem... a mohlo by to fungovat takto keby boli vsetci v poriadku ? Iker- Juanfran,Ramos, Pique/ Laporte Alba - Bus/Javi, Alcantara, Iniesta- Koke, DC, Pedro

Reagovat
oddy

opět velmi dobrý podcast jinak Lallana by nemohl hrát ve středu místo Welbecka?

Reagovat
smazaný uživatel

Domingo - Claudio Prandelli

Reagovat
smazaný uživatel

ale tak v portugalskej TV v noci vyrevuval pri gole Garyyyyyyyy Cahillllllllllllll

Reagovat
domingo

Shit Sorry. Stane se.

Reagovat
smazaný uživatel

Však jasně Jen jsem si to musel vrátit ještě zpátky, jestli jsem slyšel dobře, protože mě to vyvedlo trošku z míry

Reagovat
Shevchenko

Jsou někde oficiální highlighty? Jako je konfederační pohár na youtube.

Reagovat
snuff24

Guarin ani na lavičce

Reagovat
el Principito

ma trest

Reagovat
snuff24

aha.. dik

Reagovat
smazaný uživatel

500. Pro nejlepší seriál tohoto roku POWER už po 1 epizodě mužu říct že je to ultra mega našlapené

Fifty you got it !!

Reagovat
valloire

Pohřeb Barcelony proběhl už před rokem, včera i Španělska. S tou Barcelonskou zálohou to už dobrý nebude.

Reagovat
X-bano-X

Ako na teba ušité: "a dneska si do nich kopne každý jouda a pisálek" Neviem prečo ale až doteraz som si myslel že Ramos s Casillasom hrajú v Madride

Reagovat
smazaný uživatel

Ti Španělé to budou mít na talíři ještě hoodně dlouho. Ještě nedávno bohové..a dneska si do nich kopne každý jouda a pisálek

Reagovat
smazaný uživatel

Tie sklamania a potešenia píše nejaký úplny lajk !!! OMG

Reagovat
fantomas

Píše?

Reagovat
smazaný uživatel

Veď tak sú hore aj napísané ... Nechápem prečo ptešením nebol Valdivia alebo Alexis, poprípade Herrera ale z Dos Santosom sa dá súhlasiť. Z holanďanov bol lepší jednoznačne Robben alebo Van Persie ale za tie dva centre by to mohol byť aj Blind. Ale z môjho pohľadu od neho nič moc. Cillesen sa mi ako prekvapenie (ak to má byť z toho hľadiska, páčil viac ) Sklamania sú pre mňa tiež úplne iní hráči. Casillas, Ramos, Piqué až za nimi. Takisto by som kľudne za zlamanie označil výkon Costy. Z kamerunu bol za očakávaním skoro každý ale ako ťahúň, ktorý nepodal dobrý výkon by kľudne mohol byť aj ten Song. Vyjadrujem sa Ale kvôli tomu, že aj včera mi to prišlo divní dnes tiež. AKoby ste tie zápasy sledovali z vrtuľníku ...

Reagovat
fantomas

Jenže to je obsah podcastu, kde sou všechny volby vysvětlený. To si nemáš jen přečíst, potom se nedivim, že takle protestuješ. Nehledě na to, že to sou samozřejmě subjektivní volby, a že sme tu avizovali, že v "potěšili..." jen hodně zřídkakdy budou hvězdy (typu Robbena), od kterých se podobný výkony čekaj. Od toho tam ta kategorie prostě neni.

Reagovat
fantomas

Nicméně podobný komentáře akorát povedou k tomu, že tu ten obsah přestanem zvěřejnovat asi no. To pak nemá smysl, abysme byli osočováni na základě dvou slov a závorky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tome, nesmíš si to brát tak k tělu. Já v tom s vámi třeba souhlasím. A přesně jak píšeš, je to kategorie, ve které má jít o určité překvapení a ne potvrzení výkonů hvězdy, od které se to čekalo. To je stejné, jako když Martinik vyčítal Counterovi volbu Di Maríi namísto Messiho v preview. Sto lidí, sto chutí. Tyhle kategorie jsou natolik subjektivní, že se nezavděčíš všem. Ber to s nadhledem. Za mě palec nahoru

Reagovat
fantomas

Jako jo, já nemyslel, že bysme změnili koncept, to ne.. jen že ten obsah necháme akorát přímo v SC, aby pak tady nepičovali ti, co přitom evidentně nemaj žádnej zájem si ho poslechnout, a považujou obsah za nákej text, ne-li snad dogma...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Atlético de Madrid

ad včerejšek, kdy jsem vybíral dva hráče: bylo nutný najít si nějaký kritérium. Mně osobně nejvíc vzhledem k očekávání zklamali César, Thiago Silva a Fred, kteří měli být jistotama. Třeba od takovýho Hulka jsem víc nečekal, zatímco Alvés i Marcelo se prostě po špatný první půlce pak zlepšili. Nicméně Brazílie vyhrála, Thiago nic výrazně neposral a Fred prostě byl u rozhodujícího momentu zápasu, kterej vyzněl ve prospěch vítěze, takže jsem vzal toho římskýho císaře, kterej ze svojí pozice nejzkušenějšího a vlastně i nejdůležitějšího hráče v danej moment několikrát skoro posral slušně rozehranej zápas.

Stejně tak má domingo svýho Rakitiče myslim dost dobře zdůvodněnýho. Osobně naprosto souhlasim i s dnešnim výběrem. Nevim, prostě je to názor nějakejch lidí a každej může mít jinej názor, každopádně zatim všechny ty výběry byly dobře vyargumentovaný a přijde mi nesmysl nějak tu nadávat lidem, že to sledujou z vrtulníku...

Reagovat
Atlético de Madrid

* vlastně bych celkem rád ledoval MS z vrtulníku. Miluju ty záběry kamery, kdy vidíme celý hřiště krásně pod sebou a je vidět pohyb těch hráčů

Reagovat
smazaný uživatel

Včera jsem právě nad tímhle u zápasu Španělů s Nizozemci přemýšlel, že se mi nelíbí ten "krojený" záběr a chtěl bych vidět komplet hřiště, abych mohl u některých hráčů sledovat jejich pohyb daleko důsledněji, když zrovna nejsou u míče

Reagovat
smazaný uživatel

hele nebrání ti vůbec nic natočit a nahrát na net svůj podcast. Rád si to poslechnu

Reagovat
Shevchenko

Lískovec do MSFL

Reagovat
adalbertus

Reagovat
smazaný uživatel

poradte niekto dobreho zaloznika do fanty do 6 mega

Reagovat
fantomas

Zrovna ted jeden dohrál

Reagovat
smazaný uživatel

dik. a dalej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bentaleb a ještě ti 5 mega zbude. Nemáš zač.

Reagovat
One-Real

Jinak vcerejsek snad všem ukázal, kde je hlavní Barcelonský problem a ze obrana to fakt neni. Ta záloha potřebuje transformaci, jeste pred rokem by to schoval Busquets, ale v současný forme ten stav krásné demonstruje.

Za me pro priste...Iker, obrana, Xabi, Javi, Iniesta, Pedro, Costa, Koke

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
One-Real

Povidej

Reagovat
smazaný uživatel

PROSÍM, je niekde nejaký portál kde sa dostanem k štatistikám zo zápasu ako napr. úspešnosť nahrávok každého hráča, súboje a pod.? Viem, že to robí opta, ale kde si to môžem pozrieť alebo je nejaký iný server, kde sa to dá pozerať?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
miky10
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
OVi.77
Reagovat
smazaný uživatel

Oni fakt hrali v Titanicu? lol

Reagovat
CHONG

To myslíš vážně?

Reagovat
bayern987

Doufejme že ne.

Reagovat
Bayernista18

Určitě ne.

Reagovat
SunFells

Reagovat
OVi.77

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
bayern987

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

To je zase bouře ve sklenici vody. Španělé byli v podobné situaci před čtyřma rokama, a já jsem si jist, že kdybych rozklikl diskusi tam, tak tam čtu úplně stejné převratné komentáře, jako jsou teď tady. A jak to tenkrát dopadlo, nemusím asi ani psát.

Lesák ví. On už s tímhle týmem žije roky a svoje hráče zná dokonale. Věřil bych mu, že je dokáže zvednout. Výbuch v jednom zápase nemůže přece zastínit všechno, čeho ti hráči dokázali.

Nejvíc znepokojující je, že tyhle příspěvky píšou i lidi, o kterých jsem si myslel, že dokáží dohlídnout dál než na špičku svýho nosu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
alcantara

Bolo by velmi zaujimave, ako by sa zapas vyvijal, ak by premenil Silva tu tutovku...

Kazdopadne je to velka, hanba, ktoru si hraci podobnych kvalit nemozu dovolit, nikdy. Pochopis to v pripade vyprasku od Portugalska v priatelaku, kde o nic neslo a setrili sa na clásico, nie na MS v Brazilii. Zaroven tiez vieme, ze nas trademark, nasa zaloha, uz nefunguje tak ako kedysi a situacia z pred styroch rokov je teda podobna len zdanlivo. Je to tak v klube, pokracuje to aj na MS, zial.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele