Evropská liga - souhrn prvních zápasů skupinové fáze

22.10.2020, 20:54, aktualizováno 22.10.2020, 23:03
Komentáře a souhrny
Sparta nakonec v početním oslabení na Lille nestačila a doma prohrála vysoko 1:4. Letenský tým navázal na porážku Slavie, která nezvládla utkání v Izraeli s Beer-Shevou. Dočkal se alespoň Liberec, který doma těsně zdolal Gent. Leverkusen na vlastním hřišti nasázel šest gólů Nice, vysoko zvítězil také Villarreal. Arsenal otočil zápas na půdě Rapidu Vídeň a tři body ze hřišť soupeřů mají rovněž AC Milán, AS Řím, Benfica nebo Alkmaar, jenž překvapivě zvítězil v Neapoli...
Skupina A

BSC Young Boys - AS Řím 1:2

22.10.2020 18:55

Góly: 14. Jean Pierre Nsamé (pen.) - 69. Bruno Peres, 74. Marash Kumbulla

Hodně cenné vítězství si na úvod základní skupiny Evropské ligy připsal AS Řím. Ten vyplenil hřiště druhého z papírových favoritů, Young Boys Bern, přestože v poločase po Nsameho penaltě prohrával. Pak ale dokázal zásluhou Perese a Kumbully otočit na konečných 2:1.

V sestavě Říma se oproti nedělnímu úspěchu s Beneventem urodilo několik změn. V bráně se místo Miranteho představil López, obranná trojice nastoupila v úplně novém složení Jesus, Fazio, Karsdorp. Cristante se vysunul výše do středu zálohy, kde utvořil zbrusu novou čtveřici s Peresem, Villarem del Frailem a Kumbullou. Rovněž v útoku nezůstal kámen na kameni, formaci tvořili Pedro, Mayoral a Pérez.

První příležitost utkání se zrodila v jedenácté minutě. Do výborné pozice si na centr naběhl Karsdorp, jenže si balón nedokázal zpracovat a nadějná situace tak byla pryč. Namísto toho tak přišla gólová situace na druhé straně. Rieder si na hranici pokutového území poradil s Crisantem, který jej možná trochu z frustrace fauloval, za což sudí po právu nařídil penaltu. Její exekuce se ujal Jean-Pierre Nsame, který překonal Lópeze, přestože ten vystihl směr střely.

Na další ohrožení jedné či druhé brány se muselo čekat až do samotného závěru první půle. Sám na bránu postupoval Peréz, tváří v tvář Von Ballmoosovi ale neuspěl a vše vyústilo jen rohovým kopem. Tím, kdo vyrovnal skóre, byl až po necelých sedmdesát minutách jeho skorojmenovec Bruno Peres. Ten se nechal vysunout skvělou přihrávkou Edina Džeka a následně velmi jemným lobem přes nohu pokořil gólmana Young Boys.

Vzápětí se mohli domácí vrátit do vedení. Sierrův roh letěl směrem na Bürgyho, který také vyšplhal nejvýše ze všech a zamířil jen těsně vedle šibenice Lópezovi svatyně. Podle pořekadla "nedáš, dostaneš" udeřili Římané. Napravo se k balónu dostal Mchitarjan, který odcentroval do vápna na Maraše Kumbullu. Ten vyplaval na zadní tyči úplně sám a hlavou usměrnil míč přesně za brankářova záda.

V závěru základní hrací doby měli Young Boys hned dvě velké příležitosti. Nejprve po Heftiho centru hlavičkoval Siebatcheu, stejně jako předtím jeho spoluhráč ale i on zamířil nepřesně. To Elia si po svém náběhu za obranu vedl lépe, avšak jeho pokus zase zastavil připravený López.

Tři body si tak do tabulky skupiny A připsal AS Řím, který tak je o skóre za první Kluží. Za Bernem je pak ještě CSKA Sofia.

Více informací k zápasu

CSKA Sofia - CFR Cluj 0:2

22.10.2020 18:55

Góly: 53. Mário Rondón, 74. Ciprian Deac (pen.)

Rumunská Kluž potvrdila úlohu mírného favorita na půdě bulharské Sofie, nicméně v utkání rozhodně nedominovala a svého rivala z Balkánského poloostrova spíše vyškolila z produktivity. Po nepříliš zajímavém prvním poločase se hosté dostali do vedení krátce po změně stran a druhý uklidňující gól přidali z pokutového kopu. Díky výhře 2:0 se dostali do vedení skupiny A o skóre před největšího italského favorita AS Řím.

Domácí přitom nezačali vůbec špatně a první nadějnější možnost si vypracovali v 9. minutě. Po nepříliš povedené zpětné přihrávce k brankáři Busattovi se ujal míče gambijský kanonýr Sowe, jenomže byl vytlačen do příliš ostrého úhlu a pak si na domácího strážce už nepřišel. Rumunský celek se s přibývajícím časem snažil více dostávat do hry a poprvé se mu podařilo zahrozit krátce po odehrané půlhodině.

Až před hranici pokutového území si navedl balón Sušić, ovšem jeho přízemní pokus nebyl razantní ani přesný a Bălgrădean s si ním celkem bez potíží poradil. Obrázek se příliš neměnil ani v následujícím průběhu, v 53. minutě Kluž z ničeho nic udeřila po rohovém kopu z levé strany. K němu se postavil Ciprian Deac a naprosto přesným pasem našel před hranici brankového území Mária Rondóna, jenž prudkou hlavičkou pokořil bezmocného Busatta.

Poté se CSKA snažilo tlačit za vyrovnáním a chvílemi doslova obléhalo obranný val protivníka, nicméně k ničemu nebezpečnému se nedostalo. Rozhodující okamžik byl k vidění zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Ve vlastní šestnáctce si totiž počínal velmi neobratně Youga, který zády k brance stáhl k zemi Debeljuha a turecký rozhodčí Meler nekompromisně nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil tradiční exekutor Deac.

Zkušený čtyřiatřicetiletý záložník nezaváhal a nekompromisně zavěsil k levé konstrukci, Busatto smolně zvolil opačnou stranu. Pak si hosté s přehledem hlídali dostatečný náskok a CSKA již k ničemu nepustili. Bulharský výběr si příště pokusí napravit reputaci na půdě AS Řím a jakýkoli bodový zisk by se rovnal senzaci, svěřenci trenéra Dana Petrescua se naopak budou chtít výrazněji přiblížit k vytouženému postupu proti švýcarskému Bernu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.CFR Cluj (ROU)11002:03
2.AS Řím (ITA)11002:13
3.BSC Young Boys (SUI)10011:20
4.CSKA Sofia (BUL)10010:20
Skupina B

Dundalk FC - Molde FK 1:2

22.10.2020 18:55

Góly: 35. Sean Murray - 62. Etzaz Hussain, 72. Ohi Omoijuanfo (pen.)

Molde nemělo na půdě outsidera z Dundalku vůbec jednouchou úlohu. Irský klub, který se dostal do hlavní fáze Evropské ligy teprve podruhé v historii, zvládl lépe první půli, po níž se ujal vedení zásluhou Seana Murrayho. Nicméně norský výběr nakonec po obrátce strhnul výhru na svou stranu, a to díky přesným zásahům Etzaze Hussaina a Ohiho Omoijuanfa.

Svěřenci trenéra Erlinga Moeho o minulém víkendu zvládli před tímto kláním náročný souboj s Bodö/Glimt, aktuálním lídrem Eliteserien, chtěli na svůj výkon navázat i na úvod hlavní fáze evropských pohárů, jenže především v prvním dějství jim hra výrazně skřípala. Až po změně stran bylo k vidění jakési zlepšení, domácí však za svým sokem výrazně nezaostali.

Jako první zahrozil v 16. minutě výběr kouče Filippa Giovagnoliho, a to prostřednictvím Mountneyho, z přímého kopu ale nasměroval balón po zemi jen dosti slabě do zámezí. Ve 32. minutě naopak mohlo gólově udeřit Molde, nicméně Pedersen svým dalekonosným pokusem neuspěl, poněvadž merunu namířil, leč jedovatě, pouze mimo bránu gólmana Rogerse.

K první změně skóre došlo ve 35. minutě. O poměrně překvapivou záležitost, kdy se Dundalk dostal na koně, se postaral Murray, který si do šestnáctky naběhl ukázkově na centr zprava od Mountneyho a hlavou poslal míč přesně ke vzdálenější tyčce. V závěru poločasu se snažil o vyrovnání hned dvakrát stále aktivní Pedersen, v obou případech ovšem vyšla snaha vniveč.

Až v 62. minutě se hosté dočkali své odměny. Hestad posunul napravo balón spoluhráči Pedersenovi, ten našel ve vápně nehlídaného Hussaina, jenž z voleje překonal Rogerse. V 72. minutě přišel na řadu rozhodující okamžik střetnutí, to když Gannon ve vlastním pokutovém území fauloval pronikajícího Knudtzona a Omoijuanfo poté nařízenou penaltu proměnil.

Více informací k zápasu

Rapid Vídeň - Arsenal FC 1:2

22.10.2020 18:55

Góly: 51. Taxiarchis Fountas - 70. David Luiz, 74. Pierre-Emerick Aubameyang

Arsenal se hodně trápil a chvíli to vypadalo na další pohárovou blamáž, ale po změně stran se přeci jen prosadil. Díky trefám Luize s Aubameyangem bere tři body a Rapidu zbyly oči pro pláč.

Vídeňský Rapid hodlal překvapit jasného favorita utkání, které mělo i českou stopu. Hlavním rozhodčím zajímavého duelu byl totiž český sudí Pavel Královec. Gunners chtěli trochu vylepšit aktuální sezonu Premier League, v níž jim patří až průběžná pátá příčka. Arsenal začal poměrně s chutí a do první šance se řítil Alexandre Lacazette, jenže ve slibné možnosti ztratil míč a byl rád, že z rychlého protiútoku Rapid nic nevytěžil.

Ani domácí se směrem vpřed rozhodně neostýchali a snažili se využít každou, byť je minimální šanci na skórování. Jednu takovou rozjel v 19. minutě Marcel Ritzmaier, který zakončoval patou a jeho pokus ještě přizvedl obránce Gabriel. Brankář Bernd Leno sice už téměř seděl, ale ještě dokázal rychle zareagovat na změnu směru míče a balon rukou vyrazil!

Po půlhodině hry se do zakončení hnal i Nicolas Pépé, který rozkmital rychlé nohy a zamotal jimi hlavu nejednomu obránci Rapidu. Provedl to skvěle prakticky až do zakončení, které mu ale vůbec nesedlo. Jinak se ale Gunners vesměs trápili po herní stránce a moc aktivní jejich hra rozhodně nebyla. Scházel jim drajv, pohyb a finální fáze také za moc nestála.

Velké šance si připisoval připravoval v podstatě jen Rapid. Jako ve 43. minutě, když balon vybojoval Marcel Ritzmaier a rychlým krokem se dostal až k centru. Taxiarchis Fountas se v šestnáctce obtočil kolem Davida Luize a zakončil na vzdálenější tyč, kterou ale o pár metrů žalostně netrefil! Směrem dopředu Arsenal nutně potřeboval přidat, pokud chtěl tři body.

Jenže to chvíli vypadalo, že se Arsenal na Evropskou ligu, jak by řekli Cimrmani, vykvajznul. V 51. minutě totiž neskutečně laxní rozehrávku brankáře Lena dostihl Kara, nahrál na Taxiarchise Fountase a ten se ranou do prázdné brány nemýlil - 1:0.

Těch chyb bylo v podání Arsenalu příliš mnoho a brankář Leno byl moc rád, že jeho další zaváhání v 59. minutě nakonec Fountas nepotrestal. Díky tomu se totiž Gunners mohli dostat ke kýžené vyrovnávací brance. Po krásné standardní situaci a přesném centru Pépého se totiž hlavou prosadil zkušený David Luiz a srovnal na 1:1.

Po další tragikomické rozehrávce Lena, který napálil jen spoluhráče Luize, se Fountas tentokrát neprosadil. A muselo ho to hodně mrzet, protože o pár minut později vstřelil rozhodující branku střídající Pierre-Emerick Aubameyang. Elneny nahrál Bellerínovi do ulice a ten před bránou našel zkušeného kanonýra - 2:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Arsenal FC (ENG)11002:13
 Molde FK (NOR)11002:13
3.Rapid Vídeň (AUT)10011:20
 Dundalk FC (IRL)10011:20
Skupina C

Bayer Leverkusen - OGC Nice 6:2

22.10.2020 18:55

Góly: 11. Nadiem Amiri, 16. Lucas Alario, 61. Moussa Diaby, 79. Karim Bellarabi, 83. Karim Bellarabi, 87. Florian Wirtz - 31. Amine Gouiri, 90. Alexis Claude-Maurice

Osmigólová přestřelka byla k vidění v Leverkusenu na úvod Evropské ligy. Domácí tam poměrem 6:2 zdolali francouzské Nice - brankami se na tom podíleli Bellarabi, Dragović, Amiri, Alario, Diaby a Wirtz. Za hosty mírnili porážku Gouiri a Claude Maurice.

Trenér Peter Bosz udělal v sestavě německého celku oproti víkendovému těsnému vítězství v Mohuči tři změny. Na levém kraji obrany nahradil Sinkgravena Wendell, střed zálohy neutvořili s Amirim Aranguíz a Demirbay, nýbrž Baumgartlinger a Palacios. Dokonce o jednu změnu méně měl na svědomí jeho protějšek na lavičce týmu z francouzského přímořského letoviska. Slavný Patrick Vieira ze sestavy vynechal Thurama a Lopese, místo nichž se představili Boudaoui a Dolberg.

Hned z první větší příležitosti v jedenácté minutě padla branka. Pohlednou kombinaci Bayeru ve středu pole korunovala Baileyho úžasná kolmice na Nadiema Amiriho, který si poradil s posledním bránícím hráčem a s přehledem překonal i gólmana. O pár desítek sekund později už to bylo 2:0. Opět tomu předcházela skvělá souhra, na jejímž konci dostal míč na vápno Lucas Alario. Ten si jej ještě potáhl a z ostrého úhlu zakončil pumelicí na bližší tyč, přičemž skóroval i za pomoci brankové konstrukce.

Nice se do kontaktu dostalo po půlhodině hry. Hráči Leverkusenu propadli, čehož využil Nsoki, jenž zatáhl míč do levého křídla. Odtamtud přihrál na hranici pokutového území na Amineho Gouiriho, jenž si vše připravil na střelu a po zemi na vzdálenější tyč překonal brankáře. Krátce po změně stran mohlo být vyrovnáno, Hrádecký se ale zaskvěl a vyrazil na rohový kop.

Když byla ze zápasu odehrána hodina, vrátilo se domácím dvougólové vedení. Obrovskou chybu předvedl Schneiderlin, jenž se nechal Palaciosem obrat o balón. Ten se následně odrazil k Moussovi Diabymu, který z penaltového puntíku propálil Beniteze. O dvacet minut později přidal čtvrtý gól svého týmu Karim Bellarabi. Německý křídelník si ve střední vzdálenosti navedl míč na pravačku a přízemní přesně umístěnou ranou zavěsil.

Tím spustil lavinu zářezů Leverkusenu. Zanedlouho to zkoušel z podobné dálky znova, tentokráte dostal míč do brány hlavně díky štěstí. Napálil totiž mezi obrannou hrází stojícího Aleksandara Dragoviće, od nějž se kulatý nesmysl odrazil do protipohybu brankáře a ten tak už jen bezmocně sledoval, jak mu popáté proklouzl do svatyně. To ale ještě nebyl konec. Před koncem základní hrací doby byl po levém křídle vyslán Diaby, jenž uspěl ve sprinterském souboji a po zemi centroval na malé vápno. Obránce na míč nedosáhl, zato Florian Wirtz ano. Trefit se mezi tři tyče už byl ten nejmenší problém. 6:1.

V nastaveném čase přeci jen debakl trochu zmírnil Alexis Claude-Maurice. Ten se dostal k míči po krkolomné situaci na úrovní puntíku pro pokutové kopy, načež jej poslal mimo dosah Hrádeckého. Ve "slávistické" skupině se tak Leverkusen elegantním způsobem ujal vedení a vykročil za postupem, Nice je pochopitelně po takovémto debaklu poslední. Šanci na reparát bude mít už za týden doma proti Beer-Shevě.

Více informací k zápasu

Hapoel Beer-Sheva - Slavia Praha 3:1

22.10.2020 18:55

Góly: 45. Jhonatan Agudelo, 86. Elton Acolatse, 88. Elton Acolatse - 75. Lukáš Provod

Po plzeňské Viktorce se izraelské Beer-Shevě podařilo získat skalp dalšího českého týmu. Proti Slavii sice byla většinu času horším týmem, soupeři ale dala lekci z produktivity a zvítězila 3:1. Na Agudelovu trefu ještě odpověděl Provod, ovšem v závěru rozhodl dvěma zásahy Acolatse.

V úvodu utkání měla balón více pod kontrolou Slavia, zápas se ale nesl ve velmi opatrném duchu a na první střelecký pokus se čekalo hodně dlouho. Za slávisty to po necelých dvaceti minutách zkoušel Musa, domácí se osmělili ještě později a po půlhodině zachránilo sešívané to, že Sallalich nedosáhl na centrovaný balón.

Během následujících minut měli Pražané hned dvě obrovské šance. Nejprve si ve vápně skvěle počínal Provod, jenž mezi třemi hráči silou vůle udržel balón. Následně jej předal Oscarovi a ten prodloužil na střílejícího Traorého. Jeho pokus gólman Levita horko těžko vytěsnil.

Vzápětí prokázal velký přehled o hře Kúdela, jehož dloubáček za obranu vyslal Tecla do sólové akce. Útočník Slavie si ale poradit nedokázal a zakončil jen do vybíhajícího Levity. V závěru půle přišel za neproměněné šance trest, a to velmi laciný. Ojedinělý protiútok domácího celku rezultoval v Dadiův centr z pravé strany a nedorozumění mezi Kolářem a Hovorkou. To přineslo lahůdkovou situaci pro Jonathana Agudela, jemuž nečinilo žádný problém dopravit míč do prázdné brány.

Sešívaní do druhé půle vstoupili aktivně a se zjevnou vůlí skóre otočit. Po odražených míčích z vápna pálil z dálky Oscar, ale ačkoliv mu rána sedla, letěla jen do brankáře. Nedlouho poté Malinský přízemním centrem hledal na zadní tyči Musu, gólu zabránil vykopnutím balónu skvělý Levita. A ten si poradil i se Stanciovou střelou ze střední vzdálenosti, úspěch hosté neslavili ani v následném závaru na malém vápně.

Z ničeho nic pak mohla udeřit Beer-Sheva. Téměř z poloviny hřiště zkoušel vyběhnutého Koláře překvapit Acolatse, jeho lobu chybělo několik centimetrů. Na opačném konci hřiště znovu zkoušel volej Stanciu, ránu ovšem zblokovala obranná zeď. Patnáct minut před koncem základní hrací doby se Slavia dočkala vyrovnání. Stanciův centr z pravé strany letěl na Lukáše Provoda, jehož rána z první se ujala a skončila v síti.

Jenže izraelský celek se nehodlal smířit s nerozhodným výsledkem. V šestaosmdesáté minutě přišlo propadnutí slávistické zálohy a následný brejk tří na dva. V jeho závěru Josué přenesl obloučkem hru na druhou stranu hřiště na Eltona Acolasteho, který bez zpracování vypálil na vzdálenější tyč, proti čemuž byl Kolář bezmocný.

A tentýž hráč udeřil o několik desítek sekund později. Obral o míč nepozorného Hovorku a využil Kolářova vysokého postavení, z velké vzdálenosti tak umístil míč mezi tři tyče. Beer-Sheva tak v náročné skupině C získala cenné tři body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayer Leverkusen (GER)11006:23
2.Hapoel Beer-Sheva (ISR)11003:13
3.Slavia Praha (CZE)10011:30
4.OGC Nice (FRA)10012:60
Skupina D

Standard Lutych - Rangers FC 0:2

22.10.2020 18:55

Góly: 19. James Tavernier (pen.), 90+3. Kemar Roofe

Když Kemar Roofe zasáhl do zápasu naposledy, psalo se sedmnáctého září. Od té doby na hrací plochu nevstoupil kvůli zranění. Hostující stratég Steven Gerrard ho každopádně po delší době poslal do hry aspoň z lavičky, a on svým překrásným gólem pojistil Rangers výhru na půdě Standardu Lutych. Navázal tak na první přesný zásah spoluhráče Jamese Taverniera.

Domácí lodivod Philippe Montanier se musel před tímto utkáním potýkat s několika absencemi, způsobenými onemocněním COVID-19. A ačkoli jeho družstvo nepůsobilo úplně špatným dojmem před obrátkou, po ní v útoku prakticky vůbec nehrozilo. Přišlo tak o svou šňůru neporazitelnosti, která před touto finální porážkou čítala dohromady sedm klání v řadě.

První poločas nabídl jen jednu přímou střelu na branku, a to ze strany Rangers, kteří se ujali v 18. minutě vedení. Goldson vyprodukoval jakýsi první pokus, a to svou hlavičkou, a protože míč následně rukou zasáhl nešikovně ve vlastní šestnáctce bránící Gavory, nařídil dánský sudí Kehlet pokutový kop. K němu se postavil Tavernier, který překonal brankáře Bodarta.

Standard se každopádně snažil do přestávky s průběžně negativním výsledkem něco udělat. Ve 29. minutě se podařilo hlavou ohrozit soupeřovu bránu Mulekovi, měl ovšem smůlu, že orazítkoval jen brankovou konstrukci. A v samotném nastavení se Muleka ozval ještě jednou, dopadl ovšem stejně jako v předchozím případě. Trefil jen jednu z tyčí hostující brány.

Také ve druhém poločase bylo šancí na obou stranách poměrně poskrovnu. Zkraje mohl navýšit vedení skotského celku aktivní Morelos, nicméně jeho příležitost stačil vyřešit pozorný Bodart. A v 60. minutě se hostující forvard osmělil opětovně, to když opět prověřil schopnosti Bodarta, domácí muž v rukavicích si však i v tomto případě dokázal poradit.

Lutyšské mužstvo i nadále nepůsobilo směrem dopředu nikterak nebezpečným dojmem možná i proto, že právě Muleka po změně stran na plac nevběhl. Glasgowský tým těsný náskok bez větších obtíží hlídal a zisk tří bodů definitivně stvrdil ve třetí minutě nastavení, to když navrátilec do sestavy Roofe přeloboval vyběhnuvšího Bodarta parádně z půlky hřiště.

Více informací k zápasu

Lech Poznań - SL Benfica 2:4

22.10.2020 18:55

Góly: 15. Mikael Ishak, 49. Mikael Ishak - 9. Pizzi (pen.), 42. Darwin Núñez, 60. Darwin Núñez, 90+3. Darwin Núñez

Darwin Núñez. To je jméno spasitele portugalské Benfiky a jednoznačného hrdiny hostí. Zatím stále ještě poměrně neznámý mladík totiž v utkání s Lechem zkompletoval svůj hattrick a především jeho zásluhou bere Benfica tři body.

Asi nebylo pochyb o tom, kdo bude v tomto duelu favoritem. Jestli domácí Lech Poznań, nebo portugalská Benfica se sestavou plnou zkušených hráčů. Do ní se vešli Otamendi, Vertonghen, Taarabt, Everton nebo Waldschmidt. Právě ten se dostal do první zajímavější šance, která jen těsně neskončila první brankou. Aspoň ne hned. Waldschimdt sice nezakončil, ale sudí dobře postřehl ruku domácího hráče, takže pískal penaltu. K ní se postavil zkušený záložník Pizzi, který poslal míč do pravého dolního rohu a brankář Bednarek byl bez šance.

Lech se ale nedal a přichystal Benfice několik nepříjemných momentů. Největší problém znamenala pro favorita minuta patnáctá. To se totiž dva hráči Lechu dostali do rychlého protiútoku a po dlouhém pasu před bránu si míč zpracoval Mikael Ishak. V podstatě musel jen doklepnout míč do sítě, což se mu povedlo - 1:1.

S takovým vývojem portugalský celek absolutně nepočítal a očividně mu chvíli trvalo, než se dostal zpátky do tempa. A moc mu nepomáhali ani domácí hráči, kteří naopak hýřili aktivitou. Moder si našel prostor ve vápně a zkoušel zakončit, jenže pálil jen do břevna! Dorážku hlavou už brankář Vlachodimos spolehlivě vykryl.

Konec první půle předznamenala ještě jedna velká šance a rovnou gólová. Ve 42. minutě Everton opět posílal krásný centr do vápna a v něm si na něj naskočil nehlídaný Darwin Núñez, který se po parádním výskoku hlavou nemýlil! A to z jeho repertoáru pořád nebylo všechno. Tři minuty po změně stran musel zasahovat brankář Bednarek a reflexivním zákrokem zachránil Lech.

Ten se o pouhou minutu později dočkal kýženého vyrovnání na 2:2. Vcelku jednoduchá kombinace a narážečka poslala do výhody Mikaela Ishaka, který sledoval, jak se míč odráží od zasahujícího brankáře. Následně balón v pohodě hlavou doklepl do sítě a slavil.

Posléze se málem prosadil Jakub Kaminski, jehož přízemní rána neměla potřebnou razanci. Pak už ale hrála jen Benfica. O dvě minuty později totiž Brazilec Everton vymyslel krásnou nahrávku do vápna, Darwin Núñez zasekl míč mezi nohama obránce a pak jej s ledovým klidem uklidil do sítě!

Patnáct minut před koncem mohl Lech i potřetí srovnat, jenže to by Kaczarawa musel sám před brankářem líp mířit. Už to vypadalo na těsnou výhru Benfiky, když se v 93. minutě ještě jednou urval Darwin Núñez. Ten si po velmi dobrém centru Silvy naběhl na zadní tyč a hlavou už nemohl minout - 4:2 pro portugalského favorita.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SL Benfica (POR)11004:23
2.Rangers FC (SCO)11002:03
3.Lech Poznań (POL)10012:40
4.Standard Lutych (BEL)10010:20
Skupina E

PSV Eindhoven - Granada CF 1:2

22.10.2020 18:55

Góly: 45. Mario Götze - 57. Jorge Molina, 66. Darwin Machís

První zápas v Evropské lize a první vítězství. Granada slaví úspěšnou premiéru, když v Eindhovenu otočila nepříznivý vývoj. PSV sice vedlo po gólu Götzeho, o konečném výsledku ve prospěch hostů ale rozhodli Molina a Machís.

Trenér PSV Roger Schmidt provedl v základní sestavě změny ve dvou personáliích oproti nedělní výhře ve Zwolle. Záložníky Rosaria a Gakpa nahradili Hendrix a Ihattaren. Vzhledem k tomu, že druhý jmenovaný je útočník, přišla i změna rozestavení na tři hráče vpředu. Podstatně vícekrát sáhl do sestavy Diego Martínez. Ve stoperské dvojici hrál se Sánchezem Vallejo, a nikoliv Duarte, ve středu zálohy vystřídal Herrera Montora. Křídelní pozice tentokráte s Puartesem obstaral namísto Kenedyho Machís a na hrotu nastoupil jako náhrada za Soldada Molina.

Na první větší příležitost se čekalo až do devětadvacáté minuty. To Götze vyslal centr do prostoru, kam zabíhal Hendrix, jenže ten promáchl a balón proskákal v klidu do zámezí. Na straně druhé už se po podobné akci a Foulquierovu míči do vápna ze strany podařilo zakončit Montorovi, domácí zachránil až pozorný Mvogo.

V závěru první půle se toho událo hodně. Nejprve se po přímém kopu prosadil Herrera, jenže v době přihrávky stál v ofsajdovém postavení a jeho trefa nebyla uznána. Na druhé straně naopak dokázal regulérní gól vstřelit Mario Götze poté, co k němu na hranici vápna proskákala Dumfriesova hlavička.

Po padesáti minutách mohlo být srovnáno. Na malém vápně se zčistajasna objevil osamocený Jorge Molina, jenže ten si nedokázal míč vhodně zpracovat a umístit do poloodkryté branky. Napodruhé už byl úspěšný. Hra se dostala na pravou stranu k Puertasovi, jenž z první vracel do vápna právě na Molinu a ten už před sebou měl snadnou úlohu. O pět minut později musel Mvogo znovu do akce, tentokráte bravurně vychytal Foulquiera.

I tak byl však obrat zanedlouho dokonán. Pomalým tempem postupoval po levé straně Darwin Machís, jako by chtěl přihrát některému ze spoluhráčů. Z ničeho nic si ale navedl míč na pravačku a vyslal fantasticky kroucenou ránu směrem na vzdálenější šibenici. Gólman proti ní byl naprosto bezmocný.

To se vůbec nelíbilo domácím, kteří okamžitě přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a hnali se za vyrovnáním. Malenovu ránu musel až nadvakrát krotit gólman Silva. To jako by se stalo pro Granadu varováním. Od té doby začala bránit mnohem lépe a ve zbytku duelu už soupeře do ničeho nepustila. Na úvod si tak připsala cenné vítězství a osamostatněná je na prvním místě tabulky před Omonií a PAOKem - tato dvě mužstva spolu remizovala.

Více informací k zápasu

PAOK Soluň - Omonia Nikósie 1:1

22.10.2020 18:55

Góly: 56. Thomas Murg - 16. Eric Bauthéac

Řecké PAOK nepotvrdilo úlohu favorita proti kyperské Omonii a i přes jasnou dominanci se s ní pouze rozešlo smírně v poměru 1:1, vzhledem k vývoji čtvrtečního utkání to pro něj jistě je citelná ztráta. Celek z Nikósie se dostal do překvapivého vedené krátce po odehrané čtvrthodině, domácí zhruba deset minut po změně stran srovnali stav, jenomže kvůli několika neproměněným šancím už nedokázali převrhnout misky vah na svou stranu.

Klub sídlící v Soluni si vytvořil první velkou šanci po necelých pěti minutách. Po přímočaré akci na levé straně obdržel přihrávku do volného prostoru Čolak, ale ve skluzu nedokázal lépe usměrnit balón a připravený brankář Fabiano ho s přehledem ukryl ve svém náručí. Omonia šla do vedení v 16. minutě, kdy se po nenápadném skákavém centru českého krajánka Jana Lecjakse zjevil ve volném prostoru u vzdálenější tyče Eric Bauthéac.

Ten si při zakončení věděl rady a míč pohodlně usměrnil k bližší konstrukci mimo dosah bezmocného gólmana Živkoviće. Úřadující kyperský mistr mohl dokonce zvýšit své vedení asi pět minut před přestávkou, jenže po rohovém kopu nakrátko neuspěl Papoulis, který z bezprostřední blízkosti zamířil nadvakrát do boční sítě. PAOK po změně stran přeci jen zvýšilo obrátky a zpět do hry o tříbodový zisk se mohlo dostat v 51. minutě.

To se totiž propracoval k velmi zajímavé hlavičce Čolak, ovšem po pasu z levého křídla hlavičkoval o kousek nad horní tyčku. Následně se stejný hráč pokusil o další nepříjemný hlavičkový pokus, tentokráte však minul levou tyč zhruba o půl metrů. Domácí se dočkali zaslouženého vyrovnání v 56. minutě. Krásné přízemní kombinace na jeden dotek využil Thomas Murg, jelikož obdržel zpětnou nahrávku přímo proti noze od Schwaba.

Pětadvacetiletý rakouský záložník vypálil po zemi z dvanácti metrů a trefil se do protipohybu Fabiana. Poté se hrálo výhradně na polovině Omonie. Nejprve mířil vedle Schwab, pak hostující strážce vyrazil dalekonosnou dělovku střídajícího Douglase a nakonec si málem vsítil vlastní branku druhý český zástupce v dresu klubu z Nikósie Michael Lüftner. V závěrečné desetiminutovce si Fabiano poradil se dvěma razantními projektily aktivního Schwaba, výsledek se proto již neměnil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Granada CF (ESP)11002:13
2.PAOK Soluň (GRE)10101:11
 Omonia Nikósie (CYP)10101:11
4.PSV Eindhoven (NED)10011:20
Skupina F

SSC Neapol - AZ Alkmaar 0:1

22.10.2020 18:55

Góly: 57. Dani De Wit

V Neapoli se v prvním kole Evropské ligy zrodilo velké překvapení. Koronavirem oslabený Alkmaar překvapil a Neapoli vstřelil na její půdě jediný gól zápasu Dani De Wit. Italský celek měl velkou územní převahu i řadu příležitostí, ale prosadit se nedokázal.

Před zápasem kolem toho byl velký humbuk. Alkmaaru kosila epidemie koronaviru řadu hráčů a hodně se spekulovalo jestli se zápas vůbec odehraje. Samotný odklad žádala i Neapol. Nizozemci nakonec na jih Evropy odcestovali a dokonce se vrací se třemi body.

Byť převahu měli dle očekávání domácí. Gattusův tým se prosadil už po třinácti minutách, ale Osimhenovi byl odmáván ofsajd, takže jeho branka neplatila. Ve 22. minutě zase nepříjemně pálil Politano a Bizot si poradil, včetně dorážky Mertense. Belgický štírek byl v hlavní roli ještě jednou, když po půlhodině hry v ložence střílel těsně vedle tyčky. Partenopei byli v prvním poločase jasně lepším týmem, ale nepřesnost v zakončení je prozatím stál lepší výsledek. Alkmaar nepředvedl takřka nic, ale je nutné ho pochválit v defenzivě.

Gennaro Gattuso žádné změny do druhého poločasu neudělal a i o přestávce byla Neapol více na balónu. V 57. minutě však hosté šokovali. Přesně adresovanou zpětnou přihrávku ve vápně okamžitě využil z voleje střílející Dani De Wit a Alkmaar šel k překvapení všech do jednobrankového vedení. Alkmaar udeřil z jediné příležitosti, kterou v zápase měl. Tady už musel Gattuso reagovat a ofenzivu posílil o Insigneho s Ruiem.

Neapol sice stále kontrolovala hru, ale do koncovky už se dostávala obtížně. Soupeř si byl vědom svého náskok a zbytek utkání tomu pochopitelně podřídil. Partenopei se přes obranný blok nedostali a střelecké pokusy Petagny a Ruize schoval do rukavic Bizot. Sudí ještě přidal pět minut nastaveného času, během kterých si Neapol vytvořila tlak, ale vyrovnat už nedokázala. Italové si domácí porážkou zkomplikovali postupové plány, naopak Alkmaar ukázal, že i v oslabené sestavě se dá uspět.

Více informací k zápasu

NK Rijeka - Real Sociedad 0:1

22.10.2020 18:55

Góly: 90+3. Jon Bautista

Vedoucí tým španělské ligy Real Sociedad předvedl na půdě Rijeky očekávaný výkon, nicméně tentokráte se mu nedařilo v koncovce. Řada neproměněných šancí mu nakonec příliš vadit nemusela, neboť ve třetí nastavené minutě rozhodl o jeho úspěchu střídající Jon Bautista, který do té doby strávil na trávníku sotva deset minut. Chorvatský celek tak přeci jen nepřekvapil a ve velmi silné skupině F se mu vzdálil postup do jarní fáze.

Výběr ze San Sebastiánu svého rivala od začátku přehrával, balón držel téměř ze sedmdesáti procent a navíc vyprodukoval čtyřikrát více střeleckých pokusů. Přitom první možnost si vypracovala Rijeka po necelé čtvrthodině hry. Ve velmi nadějné pozici se zjevil Andrijašević, poté zkusil štěstí z deseti metrů a nepřekonal pozorného brankáře Remira, který si brilantně poradil i s následnou dorážkou. V dalším průběhu byli na trávníku spíše vidět hosté.

Ve 25. minutě se opřel do balónu z voleje David Silva a mířil k levé tyči, nicméně včasným zákrokem se blýskl připravený gólman Nevistić. Za další tři minuty byl ještě blíže ke skórování Le Normand, když po odvráceném rohovém kopu hlavičkoval ze sedmi metrů a míč se odrazil od horního okraje břevna do zámezí. Necelých deset minut před výměnou stran napřáhl z osmnácti metrů domácí Lončar a levou konstrukci minul o půl metru.

Hosté ve druhém poločase přidali a z vedení se mohli radovat asi po deseti odehraných minutách. Ze čtrnácti metrů chytře vypálil Portu, jehož skákavá rána proletěla vedle vzdálenější tyče jen o několik decimetrů. S přibývajícím časem se Rijeka stále více soustředila na pozornou defenzivu a prakticky neopouštěla vlastní polovinu. Real Sociedad spálil obrovskou příležitost v 83. minutě.

Z ničeho nic mohl skórovat kapitán Oyarzabal, po přesné přízemní nahrávce pohotově napřáhl z deseti metrů a k jeho smůle orazítkoval bližší tyč. Když už se zdálo, že se bezbrankový stav měnit nebude, tak se ve třetí nastavené minutě prosadil Bautista. Pětadvacetiletý útočník stál na konci parádní kombinace svých spoluhráčů, díky finální pobídce od Merina měl dostatek času ke střele a z dvanácti metrů ji výtečně umístil do sítě kolem pozdě reagujícího Nevističe.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AZ Alkmaar (NED)11001:03
 Real Sociedad (ESP)11001:03
3.SSC Neapol (ITA)10010:10
 NK Rijeka (CRO)10010:10
Skupina G

SC Braga - AEK Atény 3:0

22.10.2020 21:00

Góly: 44. Wenderson Galeno, 78. Paulinho, 88. Ricardo Horta

Fotbalisté Bragy si vzpomněli na skvělé výkony v základní skupině Evropské ligy z loňského roku a i letošní ročník zahájili úspěšně. Svého řeckého soupeře AEK Atény po ospalém úvodu zápasu zatlačili a třemi góly si zajistili pohodlný vstup do pohárové Evropy.

Začátek byl od obou týmů opatrný a povolených 2200 diváků na Estádio Municipal vidělo po první čtvrthodině jediný střelecký pokus. Oba týmy se snažily držet míč co nejčastěji na svých kopačkách, což při vysokém napadání obou celků vedlo k nepřesnostem a boji o míč ve středu hřiště.

Až po půlhodině hry se domácí začali osmělovat a získali nad svým houževnatým soupeřem mírnou převahu. Ta vyplynula ve velkou šanci v 38. minutě, kdy si Fransérgio krásně naběhl mezi obránce na Sequeirův centr z levé strany, ale hlavičku v gólovce nedokázal nasměrovat mezi tři tyče.

Arsenalistas se ale nakonec gólu dočkali ještě do přestávky. Minutu před koncem úvodního dějství poslal Esgaio z pravé strany nadýchaný centr na Galena a brazilský útočník přesnou hlavičkou vstřelil gól šatny.

Na ten hosté mohli zareagovat hned pět minut po změně stran, kdy po centru ze standardní situace zakončoval ve skluzu Čihrinskij, ale brankáře Matheuse příliš neprověřil. Braga se ovšem z úvodního tlaku vymanila a v 57. minutě prověřil Sequeira dalekonosným pokusem brankáře Tsintotase.

Hosté z Řecka hráli útočněji, což otevíralo skuliny v jejich obraně. V 60. minutě pálil zpoza pokutového území Fransérgio a jeho ránu Tsintotas vyrazil pouze ke Galenovi, který ale z úhlu netrefil odkrytou bránu a nepřidal tak druhý gól v zápasu. To mohl na druhé straně hned o pár minut později potrestat vyrovnávacím gólem Oliveira, ale portugalský útočník z úhlu pálil pouze do boční sítě.

Domácí pokračovali ve výpadech do stále otevřenější obrany AEK a v závěrečné fázi utkání se dočkali gólové odměny. Galeno ve středu hřiště prokličkoval mezi třemi protihráči a předložil míč do střelecké pozice Paulinhovi, který přesnou přízemní střelou k tyči navýšil vedení svého týmu.

AEK se stále snažilo vzdorovat, ale vytvářelo chyby při rozehrávce, čehož dokázali rychlí útočníci Bragy využít. V 88. minutě ztratil Livaja ve středu hřiště míč a na brankáře Tsintotase se hnal další protiútok, který po Paulinhově asistenci přesně zakončil Ricardo Horta, a dovršil tak vítězně představení Bragy.

Více informací k zápasu

Leicester City - Zarja Luhansk 3:0

22.10.2020 21:00

Góly: 29. James Maddison, 45. Harvey Barnes, 67. Kelechi Iheanacho

Leicester zvládl úlohu favorita, na úvod Evropské ligy skolil v domácím prostředí Zorju o tři branky a společně s Bragou, která v souběžně hraném klání zvítězila nad aténským AEK, se dostal do čela tabulky skupiny G. Do přestávky se na střeleckou listinu zapsali James Maddison a Harvey Barnes, po přestávce se trefil rovněž jejich spoluhráč Kelechi Iheanacho.

Domácí v uplynulých dvou kolech Premier League nikterak nezazářili, nestačili totiž před reprezentační pauzou na West Ham a před pár dny ani na Aston Villu, dokonce nevsítili jediný gól, a tak si proti luhanskému celku konečně chtěli napravit reputaci. A své ambice nakonec naplnili, poněvadž směrem dopředu působili nebezpečněji než jejich sok.

Výběr z východu Ukrajiny docela držel s "Liškami" krok prakticky celou první třetinu zápasu, dokonce to byl on, kdo mohl ve 22. minutě načít skóre, jenomže velmi slušnou možnost Kabajeva vyřešil svým zákrokem gólman Schmeichel. Leicester poprvé výrazněji zahrozil až ve 29. minutě a v tomto případě naplno vyučil Zorju z produktivity. Ujal se totiž hned vedení.

Z šestnáctky se snažil technicky zakončit na zadní tyčku pravačkou Barnes, nicméně trefil pouze brankovou konstrukci. Od ní se každopádně míč odrazil k nohám Iheanacha, jenž ho pár vteřin nato prostrčil k Maddisonovi, a ten z blízkosti snadno zacílil. Pak hodlal náskok navýšit Barnes, jenže napoprvé bránu minul a napodruhé nevyzrál na brankáře Ševčenka.

V závěru poločasu se každopádně prosadili svěřenci manažera Brendana Rodgerse přece jenom opětovně. Nepopulární gól do šatny inkasovali hosté poté, co po patičce Iheanacha pronikl soupeřovou obranou jako nůž máslem neudržitelný Barnes, ten se dostal zcela sám až před Ševčenka, jehož tváří v tvář nemohl nepřekonat. Zorja pak na negativní stav nezareagovala.

Svěřenci trenéra Viktora Skripnika působili v ofenzivě stejně neškodně jako v dějství prvním, a když inkasovali třetí branku v 67. minutě, bylo o vítězi tohoto střetnutí definitivně rozhodnuto. Iheanacho potvrdil, že v tomhle zápase se mu náramně dařilo, a po dvou asistencích také rozvlnil brankovou síť, to když z vápna zamířil po zemi ke vzdálenější tyči.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.SC Braga (POR)11003:03
 Leicester City (ENG)11003:03
3.AEK Atény (GRE)10010:30
 Zarja Luhansk (UKR)10010:30
Skupina H

Sparta Praha - Lille OSC 1:4

22.10.2020 21:00

Góly: 47. Bořek Dočkal - 45. Yusuf Yazici, 60. Yusuf Yazici, 66. Jonathan Ikoné, 75. Yusuf Yazici

Mrzutým se stal návrat pražské Sparty do základní skupiny Evropské ligy po čtyřleté pauze. Letenští, kteří hráli od 23. minuty v deseti, nedokázali dlouho s lídrem francouzské ligy Lille hrát vyrovnanou partii a vysoko prohráli.

Trenér Sparty Václav Kotal nebyl před utkáním v jednoduché pozici. Do zápasu kvůli zraněním nemohl počítat hned se čtveřicí středních obránců, a tak v obraně vedle Lischky nastoupil defenzivní univerzál Ladislav Krejčí II.

Lille hned v úvodu zápasu ukázalo svou kvalitu a ofenzivní sílu. V první minutě se pokusil překvapit domácí celek Ikoné, ale jeho střelu zablokoval pozorný Lischka. O několik sekund později zakončoval zcela sám ve stoprocentní příležitosti David, ale bránu trestuhodně přestřelil.

Úvodní desetiminutovka patřila jednoznačně hostům z Francie, a až poté se Sparta trochu osmělila a hru vyrovnala. Do větší šance se ovšem dostat nedokázala a ve 23. minutě musela řešit velký problém. Krejčí nešikovně zatáhl za rameno unikajícího Davida a vzhledem k tomu, že byl posledním bránícím hráčem, obdržel od rozhodčího Strukana červenou kartu.

Domácí se i přes oslabení snažili hrát kombinační fotbal a co nejčastěji držet míč, což se jim značnou dobu po obdržení červené karty dařilo. V 36. minutě ovšem v rozehrávce chyboval Karlsson, což mohl potrestat Xeka, ale jeho střela zpoza šestnáctky pouze lízla tyč Hečovy brány.

Spartě se dařilo držet nebezpečné ofenzivní hráče Lille daleko od vlastní brány, ale ani to nakonec nezabránilo inkasovaní prvního gólu. Yazici měl dostatek prostoru ke střele ze střední vzdálenosti a parádní trefou otevřel skóre zápasu.

Na gól do šatny dokázali letenští zareagovat po změně stran tím nejlepším způsobem. Vindheim z pravého křídla našel přihrávkou v pokutovém území střídajícího Hložka, který v těžké pozici dokázal míč přihrát na penaltu volnému Dočkalovi, jenž si s nabídnutou šancí zkušeně poradil a srovnal stav utkání.

Lille si ovšem přijelo pro tři body a na oslabený domácí celek po obdrženém gólu vletělo. V 58. minutě minutě běžel sám na Heču David, který se kličkou zbavil sparťanského brankáře, míč si ale ukopl moc daleko a k zakončení se nedostal. Hned o dvě minuty později se už síť za Hečou rozvlnila. Bradarič svým centrem z levé strany našel v pokutovém území volného Yaziciho, a ten svým druhým gólem v zápase vrátil Lille vedení.

Sparta s deseti hráči na hřišti a rozpadlou obranou nedokázala ve formě hrajícímu Lille nadále vzdorovat a o pár minut později opět inkasovala. Soumaré ideálně načasoval přihrávku do běhu Ikoného, který osamocen zkušeně obstřelil vyběhnutého Heču.

S přibývajícími minutami se kupily i chyby v rozehrávce domácího týmu. Jednu takovou vyrobil Hanousek, který do stoprocentní příležitosti namazal Yazicimu a turecký záložník trefou do odkryté brány završil svůj hattrick. Ještě gól útěchy mohl v závěru zápasu přidat po centru Karabce z voleje Polidar, ale jeho střelu na brankové čáře vykopl brankář Maignan, a tak Lille dokráčelo na hřišti Sparty k pohodlnému vítězství na úvod Evropské ligy.

Více informací k zápasu

Celtic FC - AC Milán 1:3

22.10.2020 21:00

Góly: 76. Mohamed Elyounoussi - 14. Rade Krunić, 42. Brahim Díaz, 90+2. Jens Petter Hauge

AC Milán vstoupil do Evropské ligy vítězně a dál prodloužil svoji soutěžní neporazitelnost, která trvá od léta. Rossoneri předvedli v Celtic Parku velice koncentrovaný a takticky vyspělý výkon a po zásluze mají tři body. Italského velikána poslal do vedení Rade Krunić a ještě do šaten zvýšil náskok Brahim Díaz. Celtic se vrátil do zápasu čtvrthodinu před koncem brankou Mohameda Elyounoussiho, ale poslední slovo měl znovu Milán prostřednictvím Jense Petera Haugeho.

Stefano Pioli udělal oproti milánskému derby několik změn v sestavě, ovšem největší hvězda Zlatan Ibrahimović na hrotu útoku zůstal. Spolu s ním se měli o rozruch v obranných řadách Celticu starat Brahim Díaz a Samu Castillejo. Ve středu zálohy nastoupili i Sandro Tonali s Rade Krunićem a na kraji obrany nová posila Diogo Dalot. Manažer Celticu Neil Lennon vsadil od začátku na Diega Laxalta, který v dresu domácích hostuje právě z Milána. Pro uruguayského krajního obránce to byl velmi zvláštní večer. Na hrotu útoku nastoupil Leigh Griffiths.

AC od začátku kontrolovalo hru, hrálo v naprosté pohodě v klidném tempu a ve 14. minutě se ujalo v Celtic Parku vedení. Castillejo výborně načasoval centr na malé vápno a sváteční střelec Rade Krunić ze vzduchu překonal brankáře Barkaše. Italové žádný hurá fotbal nedovolili, znovu zpomalili tempo a vyčkávali na příležitosti, které jim nabídne soupeř. A nastavená taktika vyšla do puntíku. Ve 42. minutě zatáhl balón do šestnáctky Theo Hernández, počkal si na Brahima Díaze, který si navedl balón, udělal prostor a přízemní ranou rozvlnil síť. Stefano Pioli mohl být s výkonem svých svěřenců v prvním poločase naprosto spokojen. Dva góly v poločase a čistý štít dávali AC velké naděje na bodový import.

Stefano Pioli o přestávce své svěřence určitě upozorňoval na ošidnost výsledku a ti nadále plnili pokyny bez větších problémů. AC Milán hrál v takovém klidném tempu a Celtic se s tím překvapivě špatně vyrovnával. V prvním poločase neměl jedinou výraznou šanci, snad s výjimkou střely Ntchama, kterou v pohodě lapil Donnarumma. Ve druhém dějství se dlouho nemohl dostat ke slovu. V 51. minutě sice vypálil nad Laxalt, ale to bylo na dlouhou dobu všechno. Celtic ale dokázal zápas zdramatizovat. V 77. minutě rozehrál rohový kop Christie a Mohamed Elyounoussi parádně hlavou snížil na 1:2. To už nebyl na hřišti Zlatan Ibrahimović, kterého Pioli stáhl po hodině hry z důvodu šetření na ligový zápas s AS Řím.

Manažer Celticu Neil Lennon ještě posílil ofenzivu o Klimalu s Taylorem a Celtic cítil šanci na zvrat. Milánská hra se ale neměnila a hosté navíc v nastaveném čase definitivně stvrdili své vítězství. O třetí branku se postaralo nově příchozí duo Jens Peter Hauge a belgický mladík Alexis Saelemaekers. Druhý jmenovaný si všiml volného prostoru a poslal Haugemu načasovanou kolmici, kterou norský forvard beze zbytku využil. Za celé utkání vystřelili Rossoneri čtyřikrát na branku a třikrát z toho byl gól. Vynikající produktivita a klid na balónu nakonec byly rozhodujícím faktorem.

AC Milán si na úvod skupin Evropské ligy připsal tři body a v dalším kole hostí Spartu. Celtic čeká náročná cesta na půdu francouzského LOSC Lille.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Lille OSC (FRA)11004:13
2.AC Milán (ITA)11003:13
3.Celtic FC (SCO)10011:30
4.Sparta Praha (CZE)10011:40
Skupina I

Maccabi Tel-Aviv - Qarabağ Ağdam 1:0

22.10.2020 21:00

Góly: 10. Yonatan Cohen

Maccabi Tel-Aviv se raduje z prvních tří bodů, které ukořistilo na domácí půdě. O nejtěsnější možné vítězství se jediným gólem postaral izraelský záložník Yonatan Cohen. Karabach se i přes několik šancí gólu nedočkal.

Upřímně to rozhodně nebylo moc atraktivní utkání a oba týmy se spíš přetahovaly o balon, než aby se hrál ofenzivní fotbal plný šancí. Chyběla jim kvalita i přesnost, kterou oba soupeři nahrazovaly alespoň bojovností. Na první (a nakonec i jediný) gól utkání jsme nečekali moc dlouho, pouze do 11. minuty. V ní se po krásném a přesném pasu za obranu dostal k balonu záložník Yonatan Cohen, který obešel po kličce i brankáře Şahruddina Mähämmädäliyeva a poslal míč do opuštěné brány - 1:0.

Hosté ofenzivní taktiku nevyvíjeli prakticky žádnou a aktivitu přenechávali spíš na domácím Maccabi. To se celkem nerušeně dostalo do další šance, když se blížil konec první půle. Eyal Golasa si naběhl nikým nerušen do soupeřova vápna a když si srovnal balon na střelu, trefil tyč!

Filip Ozobić si na hranici velkého vápna přehodil míč na pravačku a pokusil se o zakončení, jenže trefil jen prvního obránce před sebou. Hostující brankář Şahruddin Mähämmädäliyev měl dostatek práce a činit se musel pár minut po změně stran, když nohou vytahoval ránu Peretze.

Celkově nudný poločas nabídl ještě jednu šanci až ke svému konci. V 70. minutě totiž hostující útočník Patrick Andrade dostal krásnou nahrávku do vápna a poměrně ostrou ranou mířil těsně vedle tyče!

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Sivasspor 5:3

22.10.2020 21:00

Góly: 13. Takefusa Kubo, 20. Carlos Bacca, 57. Juan Foyth, 74. Paco Alcácer, 78. Paco Alcácer - 33. Olarenwaju Kayode, 43. Mustafa Yatabaré, 64. Max Gradel

Domácí Villarreal sehrál s tureckým Sivassporem krásné utkání, v němž oba týmy nabídly divákům osm branek! Divokou přestřelku nakonec rozhodl dvěma zásahy střídající Paco Alcácer a na jeho dvě branky v závěru už Sivasspor nedokázal nijak reagovat. Rozhodně ale dnes ukázal výtečný výkon.

Tak tohle utkání opravdu stálo za to. Co předvedly týmy Villarrealu se Sivassporem, to se vidí málokdy. Oslava fotbalu, začala na stadionu de la Cerámica poměrně jednoduše, až nevýrazně a prvních více než deset minut se nic nedělo. Ve třinácté minutě se ale prosadil hráč, který zatím příliš prostor v LaLize nedostal. Po ráně mladíka Chukwuezeho se k míči dostal Takefusa Kubo, který vyražený míč poslal zpět od Samassovy brány - 1:0 pro favorita zápasu.

Domácí Villarreal postupně budoval svou převahu a nenechával Sivassoporu moc možností, jak se prosadit. Tempo hry naopak určoval jasně domácí celek. Ve 20. minutě už zkušený veterán Carlos Bacca navyšoval na rozdíl dvou branek, když jej oslovil Kubo nádhernou nahrávkou a protřelý útočník po krátkém zpracování mířil okamžitě na bližší tyč Samassovy brány.

Po půlhodině hry se konečně prosadili i hosté a dali utkání nový náboj, když Mustapha Yatabaré poslal krásný pas na Olarenwajeho Kayodeho, jenž se hnal do zakončení. Nikdo z domácích obránců ho nedostihl, takže si Kayode mohl snadno připsat snižující branku. Villlarreal ale nenechal nikoho na pochybách, kdo je tu šéf. O pouhou minutu později fauloval Yalçın Baccu a sudí po faulu okamžitě ukázal na pokutový kop. K němu se postavil sám faulovaný, jenže tentokrát se mýlil a brankář Samassa vystihl směr jeho rány!

Velmi brzy Bacca litoval ještě víc, protože o šest minut později se hosté na Villarreal téměř dotáhli. Před chvílí faulující Yalçın získal míč a bez prodlení jej posílal na nabíhajícího Yatabarého. Ten si počíhal na míč ve vápně a hlavičkoval ho přesně pod břevno, čímž Rullimu nedovolil zakročit - 2:2.

Druhý poločas však už patřil převáže "Žluté ponorce". Takefusa Kubo rozehrál rohový kop parádně přímo na hlavu obránce Juana Foytha, který přesnou hlavou nedal brankáři Samassovi žádnou šanci! I na tuhle branku ale hosté dokázali odpovědět. Právě po faulu Argentince Foytha totiž hosté rozehrávali přímý volný kop, jenž si vzal na starosti Max-Alain Gradel. A zahrál ho tak famózně, že se Gerónimo Rulli natahoval marně.

Villarreal chvíli vypadal, že další branky už nepřidá a že už nemá síly na další ataky. I proto vytáhl trenér Unai Emery z rukávu žolíka a tohle střídání se mu opravdu výsostně povedlo. V 70. minutě dal pokyn kanonýrovi Pacovi Alcácerovi, který se dostal na hřiště a do hry vtrhl s efektivitou a ničivou silou sobě vlastní. Stačily mu čtyři minuty na to, aby se poprvé prosadil a poslal Villarreal do vedení.

Naběhl si totiž do vápna, kam dostal dobrou nahrávku mezi oba obránce. Zpracoval ji, posléze obešel i brankáře Samassu a už mu nezbývalo nic jiného, než poslat míč snadno do sítě. A aby se z toho Sivasspor náhodou nevzpamatoval, zasadil mu útočící Alcácer ještě jednu pojišťující branku. O čtyři minuty později totiž Juan Foyth narýsoval parádní kolmici za obranu, kde postřehl právě Alcácera. Ten si míč přehodil na silnější nohu a přesnou ranou propálil bezmocného brankáře Samassu!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Villarreal CF (ESP)11005:33
2.Maccabi Tel-Aviv (ISR)11001:03
3.Qarabağ Ağdam (AZE)10010:10
4.Sivasspor (TUR)10013:50
Skupina J

Tottenham Hotspur - LASK Linz 3:0

22.10.2020 21:00

Góly: 18. Lucas Moura, 27. Andrés Andrade (vl.), 84. Heung-min Son

Dobrý vstup do letošního ročníku Evropské ligy zažili hráči anglického Tottenhamu, kteří i v obměněné sestavě dokázali porazit rakouský Linz 3:0. Londýnský celek si zajistil převahu dvěma góly v první půli a udržel si ji až do závěrečného hvizdu.

Tottenham čeká náročný zápasový program a jeho manažer José Mourinho tomu přizpůsobil základní sestavu. První příležitost v základní sestavě dostal navrátilec Gareth Bale i letní posila z Benficy Vinícius, v brance nastoupila brankářská dvojka Hart a start od úvodního hvizdu si po nějakém čase vyzkoušel i Lamela.

Pokud byly změny v sestavě znát, tak spíše pozitivně, neboť domácí byli od úvodu aktivnějším týmem. Už v 9. minutě našel svým přesným centrem Doherty volného Viníciuse, ale brazilský útočník nedokázal svou hlavičku přesně namířit.

Letní posila ofenzívy ovšem nemusela smutnit dlouho. O necelých deset minut později ho našel Davies svým přesným centrem na levé křídleo, kde se s míčem Brazilec příliš nemazlil a posunul jej po zemi do pokutového území na volného krajana Lucase, který ve stoprocentní šanci otevřel skóre utkání - 1:0.

Z domácích po vstřeleném gólu spadly zbytky nervozity a lehkou hru přetavili v další gól. Reguilón ve 27. minutě prošel mezi soupeři s míčem z pozice levého obránce až před pokutové území, kde jej posunul k Lamelovi, který ještě našel volného Balea na pravém křídle. Velšká hvězda svým centrem hledala nabíhajícího Viníciuse, ale ještě před ním si míč do brány srazil hostující obránce Andrade a zdvojnásobil vedení Spurs.

Hostům se úvodní dějství vůbec nevydařilo a museli hned dvakrát kvůli zranění nuceně střídat. I přes zdravotní a herní trable si však rakouský celek stihl v závěru první půle vypracovat velkou šanci. Höjbjerg při rozehrávce ztratil míč, čehož hned využil Gruber a zpoza pokutového území se napřáhl k dělovce, proti které musel zasáhnout Hart.

Hostující kouč Thalhammer provedl během přestávky další změny, ale byli stále hlavně domácí, kdo si vypracovával šance. V 58. minutě se hnal do samostatného úniku Bale, brankář Schlager byl ale pozorný a míč před Velšanem ukopl. Úspěšně nedopadla ani šance po průniku Moury, který zatáhl míč do šestnáctky, přihrál jej Allimu, který ještě našel v Sona v lepší pozici, ale ten již pod tlakem obránců střílel pouze nad.

Šanci skórovat měl i sám Alli, ale ztroskotal na dobře chytajícím Schlagerovi. Ten však i přes dobrý výkon byl v závěru utkání překonán potřetí. Vinícius po Dohertyho centru krásnou hlavičkou uvolnil Sona, a ten tváří v tvář čtyřiadvacetilému brankáři nezaváhal. Kohouti tak potvrdili roli favorita skupiny a dokráčeli k pohodlnému úvodnímu vítězství.

Více informací k zápasu

Ludogorec Razgrad - Royal Antverpy FC 1:2

22.10.2020 21:00

Góly: 46. Higinio Marín - 63. Pieter Gerkens, 70. Lior Refaelov

Svěřenci českého trenéra Pavla Vrby nevstoupili příliš dobře do hlavní fáze Evropské ligy, ve čtvrtečním duelu neudrželi nadějné vedení zkraje druhého poločasu a belgickým Antverpám nakonec podlehli nejtěsnějším poměrem 1:2. Ve vyrovnané skupině J se jim tak výrazně vzdálil postup do jarní fáze, v konkurenci londýnského Tottenhamu a rakouského LASKu to už budou mít velmi obtížné. Naopak hostující Royal se k vytouženému cíli lehce přiblížil.

Na stadionu v Razgradu byl od samého začátku k vidění vyrovnaný průběh a o vyložené možnosti nebyla nouze. Ta první se zrodila přesně po deseti minutách hry, kdy po zpětné přihrávce pálil z první Benavente a ze sedmi metrů trestuhodně přestřelil domácí branku. O deset minut později zkusil štěstí z hranice pokutového území pozdější hrdina Lior Refaelov a jeho skákavý pokus proletěl o decimetry vedle levé konstrukce.

Ihned na to napřáhl ze střední distance Pieter Gerkens a brankář Iliev měl co dělat, aby balón vyrazil před sebe. Poté se Ludogorec dopustil nepřesné rozehrávky před vlastní šestnáctkou a další příležitost nabídl aktivnímu Gerkensovi, jehož rána těsně proletěla nad bližší šibenicí. Bulharský mistr vzápětí srovnal krok a utlumil tlak protivníka. Ve 29. minutě se neúspěšně dožadoval odpískání penalty za ruku De Laeta, do druhé půle vstoupil naprosto skvěle.

Ani ne po šedesáti sekundách otevřel gólový účet Higinio Marín. Sedmadvacetiletý španělský forvard převzal míč od Manua a navedl si ho do slibné střelecké pozice. Pak ze čtyřiadvaceti metrů usměrnil svůj nezištný přízemní pokus do levého spodního rohu, gólman Butez se stačil pouze ohlédnout. V 57. minutě chtěl zvýšit vedení svého výběru Cauly, jenže hostující strážce mu výborně zmenšil střelecký úhel a zblízka ho dokázal vychytat.

Antverpy vyrovnaly krátce po odehrané hodině z rohového kopu, kdy centr Juklerøda z levé strany přistál na hlavě Gerkense a balón se snesl nad Ilieva k protější tyči. O sedm minut později rozhodl o úspěchu belgického týmu již zmiňovaný Refaelov, jelikož po hrůzostrašné zpětné nahrávce kapitána Terzieva obešel bezmocného Ilieva a bez potíží rozvlnil síť. V 81. minutě po hrubce Santanay zlikvidovala jednička Ludogorce i pokus Mijošiho, ve zbývajícím průběhu k ničemu nebezpečnému nedošlo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Tottenham Hotspur (ENG)11003:03
2.Royal Antverpy FC (BEL)11002:13
3.Ludogorec Razgrad (BUL)10011:20
4.LASK Linz (AUT)10010:30
Skupina K

Dinamo Záhřeb - Feyenoord Rotterdam 0:0

22.10.2020 21:00

Góly: -

Hráči Dinama Záhřeb remizovali v prvním zápase základní skupiny Evropské ligy s Feyenoordem Rotterdam 0:0, přestože šancí na vstřelení gólu bylo dostatek. Ta vůbec největší přišla hned na začátku, ale Berghuis neproměnil pokutový kop. Nizozemci ještě dohrávali závěr utkání bez vyloučeného Senesiho, ale ani to na změnu skóre nestačilo.

Na Maksimiru mohlo být všechno jinak, kdyby situace z 8. minuty skončila gólem. Diemers si šikovně pokryl balón a po kontaktu s Jakićem sudí odpískal pokutový kop. Steven Berghuis vzal odpovědnost na svá bedra, a i když zvolil razantní střelu, Livaković předvedl vynikající zákrok. Domácí se dostali do šance až ve 28. minutě, ale Gavranoviće vychytal Bijlow. Do třetice pak neskončila gólem ani hlavička Linssena, která skončila v Livakovičových rukavicích. První poločas vyrovnané partie tedy žádný gól nepřinesl a nic na tom neměla změnit ani druhá půle.

V 56. minutě měli hosté další velice slušnou příležitost. Linssen byl v ideální pozici, ale ke smůle Feyenoordu zamířil do připraveného Livakoviće. Klíčový moment nejen druhého poločasu, ale celého utkání přišel čtvrthodinu před koncem. Marcos Senesi uviděl za faul na Ademiho druhou žlutou kartu a domácím se naskytla početní výhoda.

Tři minuty po vyloučení Senesiho došlo ve vápně Holanďanů k situaci, která vzbudila vášně. Ademi byl faulován Nieuwkoopem a Dinamo okamžitě orodovalo za odpískání pokutového kopu. Sudí byl však jiného názoru a do píšťalky nefoukl.

Pět minut před koncem nebezpečně vypálil z přímého kopu Oršić a Bijlow předvedl pohotovou robinsonádu. Opora Feyenoordu se zaskvěla ještě jednou po ložence Ivanušce. Dinamo si v závěru vytvořilo nápor, ale Feyenoord bezgólovou plichtu uhájil.

Více informací k zápasu

Wolfsberger AC - CSKA Moskva 1:1

22.10.2020 21:00

Góly: 42. Michael Liendl (pen.) - 5. Adolfo Gaich

Rakouský Wolfsberger při své druhé účasti v základní skupině rozhodně nezklamal, s favorizovaným týmem CSKA Moskva sehrál vyrovnanou partii a i přes nepříznivý vývoj nakonec vybojoval remízu 1:1, navíc v samém závěru dokonce sahal po senzačních třech bodech. Ruský gigant měl skvělý nástup do utkání, nicméně těsně před přestávkou o náskok přišel kvůli úspěšné penaltě soupeře a poté se dokonce strachoval o výsledek.

Oba dva čtvrteční soupeři se prozatím dělí o vedoucí pozici, neboť druhý duel mezi chorvatským Dinamem a nizozemským Feyenoordem skončil bez branek. Hosté se prosadili z úvodní vážnější akce zápasu po pěti minutách hry. Chorvatský špílmachr Vlašić vysunul svou nahrávkou argentinského útočníka Adolfa Gaiche a ten z hranice pokutového území rozvlnil síť svou přízemní střelou, brankář Kofler se po balónu natahoval marně.

Ani ne o sedm minut později napřáhl ze střední distance Michael Liendl a jeho kroucený pokus skončil o půl metru vedle pravé tyče. Rakouský vyzyvatel se poprvé a naposledy prosadil necelých pět minut před přestávkou. Vasin totiž stáhl k zemi nabíhajícího Joveljiče, za svůj zákrok obdržel od německého rozhodčího Stegemanna žlutou kartu a následoval pokutový kop, ke kterému se postavil Liendl.

Ten v důležitou chvíli neselhal a míč zkušeně usměrnil do pravého spodního rohu, gólman Akinfejev se hnul na opačnou stranu. Deset minut po změně stran mohl vrátit vedení favorizovaným hostům střídající Nigerijec Ejuke, ale levou tyče o kousek minul. V polovině druhého dějství napřáhl po přímém volném kopu domácí Novak a z dvanácti metrů těsně pálil vedle pravé konstrukce. Vzápětí chtěl na opačné straně rozhodnout Čalov.

Teprve dvaadvacetiletý forvard přišel na trávník po hodině hry, ve středu šestnáctky protivníka mu přistrčil míč do volného prostoru Ejuke, avšak svým razantním projektilem nepřekonal bránící hradbu těl před sebou. V 82. minutě zahrozil nebezpečným přízemním centrem Novak a ani jeden ze dvou nabíhajících spoluhráčů na něj nedosáhl. V poslední minutě základní hrací doby promarnil stoprocentní příležitost Joveljič, jelikož jeho nepříliš razantní střelu z osmi metrů ukryl ve svém náručí Akinfejev.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.CSKA Moskva (RUS)10101:11
 Wolfsberger AC (AUT)10101:11
3.Dinamo Záhřeb (CRO)10100:01
 Feyenoord Rotterdam (NED)10100:01
Skupina L

TSG Hoffenheim - FK Crvena Zvezda 2:0

22.10.2020 21:00

Góly: 64. Christoph Baumgartner, 90+3. Munas Dabbur

Hoffenheim nechal zapomenout na poslední dva bundesligové neúspěchy proti Frankfurtu a Dortmundu, na startu hlavní fáze Evropské ligy porazil doma vždy nepříjemnou Crvenu Zvezdu a rázem se dostal do čela tabulky, a to díky lepšímu skóre na úkor Liberce, jenž v souběžně hraném klání skolil Gent. O všem podstatném se rozhodovalo až ve druhé půli.

Hosté nepůsobili v Bádensku-Württembersku vyloženě špatným dojmem. V koncovce však byl jednoznačně úspěšnější jejich protivník, který se tak nakonec radoval z končeného dvoubrankového vítězství. I dle statistických byl nakonec výběr kouče Sebastiana Hoenesse aktivnější a nebezpečnější než Crvena Zvezda, a tak si končený zisk tří bodů asi zasloužil.

První pětačtyřicetiminutovka s sebou nepřinesla příliš zajímavých momentů. Vlastně až těsně před obrátkou se na hrací ploše přece začalo něco dít, nicméně ve 41. minutě neseřídili dobře svoje mířidla Spiridonović ani Rodič, zatímco příznivci Hoffenheimu ve 45. minutě mohli lomit rukama, protože Dabbur svým zakončením jenom orazítkoval brankovou konstrukci.

V 51. minutě se ozval Dabbur ještě jednou, tentokráte zamířil do prostoru tří tyčí, od radosti ho ale oddělil brankář Borjan, jenž vytasil povedený zákrok. V 64. minutě si již každopádně připsal na své konto klíčový přesný zásah Baumgartner, který míč po centru z pravé strany od Rudyho umístil z voleje za záda Borjana nechytatelně pod břevno.

Situace se pro bělehradský celek ještě více zkomplikovala, protože v 66. minutě si musel poradit bez trenéra Dejana Stankoviče, jenž vyfasoval od sudího Alejandra Hernándeze červenou kartu. Bez udílení jeho taktických pokynů mužstvo ze Srbska inkasovalo ve třetí minutě nastavení podruhé, jelikož Dabbur již tentokráte zacílil po uvolnění od Samassékoua.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - KAA Gent 1:0

22.10.2020 21:00

Góly: 29. Abdulla Yusuf Helal

Nejlépe ze tří českých účastníků vstoupil do základní skupiny Evropské ligy Slovan Liberec, který díky gólu Júsufa z prvního poločasu porazil Gent 1:0. Svěřenci Pavla Hoftycha předvedli zodpovědný výkon v obraně a dokázali uhlídat vedení i přes převahu belgického soupeře.

Už úvodní minuty naznačily, že Gent, kterému se vůbec nepodařil vstup do domácí soutěže, si bude chtít spravit chuť na mezinárodní scéně a přesnými přihrávkami Liberec zatlačil na jeho polovinu. Již v 9. minutě se do velké šance dostal Bukari, ale ztroskotal na připraveném Nguyenovi v bráně domácích. Hned o dvě minuty později mohl zmatené bránění Slovanu potrestat Jaremčuk, který lobem překonal Nguyena i bránu za ním.

Liberec se vzpamatoval z nervózního vstupu do zápasu a také uvedl obranu Gentu v pohotovost. Mosquera byl důrazný v souboji a získal míč v pokutovém území hostů, prostrčil jej k Beranovi, který centrem našel Júsufa, jehož střelu zblokovala obrana. Na druhé straně zachránila Slovan po střele Fortuny tyč.

Hned o minutu později se potvrdilo známe fotbalové pravidlo "nedáš, dostaneš," a Liberci se povedlo skórovat. Mosquera měl na levém křídle dostatek prostoru k centru, který obrana odvrátila pouze na hranici pokutového území ke Koscelníkovi, jemuž střela vůbec nesedla a našla na penaltě volného Júsufa, který z první překonal brankáře Roefa.

Zaskočení hráči Gentu již v prvním poločase nedokázala na branku pořádně zareagovat, ale po změně stran na domácí vletěli. Hned po dvou minutách se po Bukariho přihrávce dostal do dobré šance Kleindienst, ale bránu vůbec netrefil.

Domácí se bránili velice usilovně, ale Gent pokračoval v náporu, měl jednoznačnou převahu v držení míče a kolem vápna Slovanu létal jeden nebezpečný míč za druhým. Opravdu výraznou šanci si však Belgičané vypracovali až v závěru utkání. V 80. minutě po rohovém kopu hlavičkoval Depoitre a míč až těsně brankovou čárou vyškrábl Nguyen. Liberec tak i díky skvělému výkonu brankáře a obrany udržel vedení a vstoupil vítězně do letošního ročníku Evropské ligy.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.TSG Hoffenheim (GER)11002:03
2.Slovan Liberec (CZE)11001:03
3.KAA Gent (BEL)10010:10
4.FK Crvena Zvezda (SRB)10010:20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (16)

Přidat komentář
Rudnevs

To od Bayeru voči súperovi nebolo moc Nice.

Reagovat
Seydou Doumbia

Fake Bayern je bohužel ničil, no...

Reagovat
REPLIKATOR

Ještě můžou být řádi, že nenastoupil Schick!

Reagovat
C-M@ster

Nastoupil na 12 minut, ale na Arsenal to nestačilo.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
insane

Vesmír si udržuje rovnováhu - po letech, kdy byla naše repre v totálnim hajzlu a čest nám zachraňovaly sympatickejma výsledkama kluby, se to zas pomalu otáčí. To je prostě pro zemi naší velikosti věčnej úděl, že jakmile se hráčům začne dařit, odejdou kvalitu nabírat pryč a kluby můžou začínat (skoro) od nuly.

Reagovat
smazaný uživatel

Me by po dnesku zajimaly ty nazory prazskych fans

Jeden vetsi TRAPAS nez druhy.

Slavie s totalnimi

Sparta s Ostudou doma s prumerem Francie

Dva nej kluby v CR a toto....... At zije cesky fotbal

Reagovat
adoxx

Jde vidět že tomu fakt rozumíš...napsat o současné Lille, že je francouzskej průměr ..a potom by ses na ty zápasy mohl podívat, než tady začneš psát o trapasech

Reagovat
smazaný uživatel

aha

Vysvetlil si mi to dostatecne

Reagovat
adoxx

Současnej lídr francouzský ligy, kterej zatím neprohrál a za 7 zápasů dostal celkově 2 góly. Extrémně mladej tým, kterej má ve svým středu jedny z největších mladých hvězd současnosti. Pokud je tohle průměr francouzský ligy, pak bych rád viděl nadprůměr. Slávie - ten zápas byl v podstatě na jednu bránu, Sheva dala všechno co mohla. To že Slávie v tomhle zápase 70 minut, nebo jak dlouho, nemohla dát gól je sice věc jiná, ale takový zápasy se stávají ...když dáš tak že 7 golóvek 1 gól, těžko se pak vyhrává, když soupeři dáš 2 góly zadarmo. To pro mě není trapas, to je pro mě smolnej zápas...Sparta - po tom co Lille vletělo do zápasu jako uragán, to po 2 minutách mohlo být 2:0...ale nebylo a Sparta pomalu, ale jistě začínala přebírat otěže zápasu ...pak přišla přísná a pro mě dost nepochopitelná červená karta...i tak ale byla Sparta schopná proti Lille hrát hezkej fotbal a o pár minut později mělo přijít vyloučení na druhý straně za téměř stejnej zákrok, o dalších pár minut později měla přijít penalta..nestalo se, a místo toho Lille po poločase vedlo 1:0. Po poločase přišlo rychlé vyrovnání a Sparta i v 10 stále dokázala hrát s Lille poměrně vyrovnaně, ale pak přišla chyba Heči, zbytečnej 3 gól (oba dva góly byly od sebe tuším tak 2-3 minuty) a to už Spartu zlomilo (a navíc z nepochopitelných důvodů pořád hraje ve Spartě Hanousek). I přesto že rozhodčí absolutně zařízl Spartu, byla schopná dlouho držet krok...trapas spíše pro rozhodčího, než pro Spartu ale tobě to je stejně jedno, tohle jsou pro tebe tak akorát výmluvy a Sparta se Slavií udělali hroznou ostudu, protože např. Sparta v 10 nepřejela naprosto průměrný francouzský tým Lille 5:0

Reagovat
Kop do titulků

Reagovat
smazaný uživatel

Tak on za nadprůměr ve Francii považuje očividně tak leda PSG.. zbytek je tam podle jeho "odborného" názoru do počtu..

Reagovat
Kuchta

Reagovat
smazaný uživatel

No nebudu cist tyhle sracky, jen reknu,ze Lille beru { prumer] jako z minulych let.

Ted po 7 kolech se jim ocividne dari,stejne skonci 5-7

Pointa prispevku je,ze [ beru,ze slovo prumer bylo neadekvatni] ,ze se fans Sparty potazmo SKS vymlouvaji kazdy rok na neco..... Nebudu snad muset pripominat prohry loni , predloni s tymy v poharech s tymy co by mela "slavna" S vyhravat !!!!!!!

Reagovat
Ferguson6
Reagovat
Phillipinho

Granada neskutecna Dva roky zpatky v Segunde a vcera pri jejich historickem debutu v EL vitezstvi na pude holandskyho mistra. Que golazo od Machise

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele