základní skupiny - skupina I, 1. kolo
22.10.2020 21:00 CET
5 : 3
(2:2)

Reportáž

Paco Alcácer (© AFP)

Villarreal se Sivassporem nabídly fanouškům gólové hody o osmi brankách

Domácí Villarreal sehrál s tureckým Sivassporem krásné utkání, v němž oba týmy nabídly divákům osm branek! Divokou přestřelku nakonec rozhodl dvěma zásahy střídající Paco Alcácer a na jeho dvě branky v závěru už Sivasspor nedokázal nijak reagovat. Rozhodně ale dnes ukázal výtečný výkon.

Tak tohle utkání opravdu stálo za to. Co předvedly týmy Villarrealu se Sivassporem, to se vidí málokdy. Oslava fotbalu, začala na stadionu de la Cerámica poměrně jednoduše, až nevýrazně a prvních více než deset minut se nic nedělo. Ve třinácté minutě se ale prosadil hráč, který zatím příliš prostor v LaLize nedostal. Po ráně mladíka Chukwuezeho se k míči dostal Takefusa Kubo, který vyražený míč poslal zpět od Samassovy brány - 1:0 pro favorita zápasu.

Domácí Villarreal postupně budoval svou převahu a nenechával Sivassoporu moc možností, jak se prosadit. Tempo hry naopak určoval jasně domácí celek. Ve 20. minutě už zkušený veterán Carlos Bacca navyšoval na rozdíl dvou branek, když jej oslovil Kubo nádhernou nahrávkou a protřelý útočník po krátkém zpracování mířil okamžitě na bližší tyč Samassovy brány.

Po půlhodině hry se konečně prosadili i hosté a dali utkání nový náboj, když Mustapha Yatabaré poslal krásný pas na Olarenwajeho Kayodeho, jenž se hnal do zakončení. Nikdo z domácích obránců ho nedostihl, takže si Kayode mohl snadno připsat snižující branku. Villlarreal ale nenechal nikoho na pochybách, kdo je tu šéf. O pouhou minutu později fauloval Yalçın Baccu a sudí po faulu okamžitě ukázal na pokutový kop. K němu se postavil sám faulovaný, jenže tentokrát se mýlil a brankář Samassa vystihl směr jeho rány!

Velmi brzy Bacca litoval ještě víc, protože o šest minut později se hosté na Villarreal téměř dotáhli. Před chvílí faulující Yalçın získal míč a bez prodlení jej posílal na nabíhajícího Yatabarého. Ten si počíhal na míč ve vápně a hlavičkoval ho přesně pod břevno, čímž Rullimu nedovolil zakročit - 2:2.

Druhý poločas však už patřil převáže "Žluté ponorce". Takefusa Kubo rozehrál rohový kop parádně přímo na hlavu obránce Juana Foytha, který přesnou hlavou nedal brankáři Samassovi žádnou šanci! I na tuhle branku ale hosté dokázali odpovědět. Právě po faulu Argentince Foytha totiž hosté rozehrávali přímý volný kop, jenž si vzal na starosti Max-Alain Gradel. A zahrál ho tak famózně, že se Gerónimo Rulli natahoval marně.

Villarreal chvíli vypadal, že další branky už nepřidá a že už nemá síly na další ataky. I proto vytáhl trenér Unai Emery z rukávu žolíka a tohle střídání se mu opravdu výsostně povedlo. V 70. minutě dal pokyn kanonýrovi Pacovi Alcácerovi, který se dostal na hřiště a do hry vtrhl s efektivitou a ničivou silou sobě vlastní. Stačily mu čtyři minuty na to, aby se poprvé prosadil a poslal Villarreal do vedení.

Naběhl si totiž do vápna, kam dostal dobrou nahrávku mezi oba obránce. Zpracoval ji, posléze obešel i brankáře Samassu a už mu nezbývalo nic jiného, než poslat míč snadno do sítě. A aby se z toho Sivasspor náhodou nevzpamatoval, zasadil mu útočící Alcácer ještě jednu pojišťující branku. O čtyři minuty později totiž Juan Foyth narýsoval parádní kolmici za obranu, kde postřehl právě Alcácera. Ten si míč přehodil na silnější nohu a přesnou ranou propálil bezmocného brankáře Samassu!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Seydou Doumbia

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Kubo 1. zapas v evropskych poharech a bilance 1+2

Reagovat
smazaný uživatel

snad bude pristi rok hostovat v tymu hrajicim LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele