základní skupiny - skupina H, 1. kolo
22.10.2020 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Jens Petter Hauge (© AFP)

AC Milán veze z Celtic Parku tři body

AC Milán vstoupil do Evropské ligy vítězně a dál prodloužil svoji soutěžní neporazitelnost, která trvá od léta. Rossoneri předvedli v Celtic Parku velice koncentrovaný a takticky vyspělý výkon a po zásluze mají tři body. Italského velikána poslal do vedení Rade Krunić a ještě do šaten zvýšil náskok Brahim Díaz. Celtic se vrátil do zápasu čtvrthodinu před koncem brankou Mohameda Elyounoussiho, ale poslední slovo měl znovu Milán prostřednictvím Jense Petera Haugeho.

Stefano Pioli udělal oproti milánskému derby několik změn v sestavě, ovšem největší hvězda Zlatan Ibrahimović na hrotu útoku zůstal. Spolu s ním se měli o rozruch v obranných řadách Celticu starat Brahim Díaz a Samu Castillejo. Ve středu zálohy nastoupili i Sandro Tonali s Rade Krunićem a na kraji obrany nová posila Diogo Dalot. Manažer Celticu Neil Lennon vsadil od začátku na Diega Laxalta, který v dresu domácích hostuje právě z Milána. Pro uruguayského krajního obránce to byl velmi zvláštní večer. Na hrotu útoku nastoupil Leigh Griffiths.

AC od začátku kontrolovalo hru, hrálo v naprosté pohodě v klidném tempu a ve 14. minutě se ujalo v Celtic Parku vedení. Castillejo výborně načasoval centr na malé vápno a sváteční střelec Rade Krunić ze vzduchu překonal brankáře Barkaše. Italové žádný hurá fotbal nedovolili, znovu zpomalili tempo a vyčkávali na příležitosti, které jim nabídne soupeř. A nastavená taktika vyšla do puntíku. Ve 42. minutě zatáhl balón do šestnáctky Theo Hernández, počkal si na Brahima Díaze, který si navedl balón, udělal prostor a přízemní ranou rozvlnil síť. Stefano Pioli mohl být s výkonem svých svěřenců v prvním poločase naprosto spokojen. Dva góly v poločase a čistý štít dávali AC velké naděje na bodový import.

Stefano Pioli o přestávce své svěřence určitě upozorňoval na ošidnost výsledku a ti nadále plnili pokyny bez větších problémů. AC Milán hrál v takovém klidném tempu a Celtic se s tím překvapivě špatně vyrovnával. V prvním poločase neměl jedinou výraznou šanci, snad s výjimkou střely Ntchama, kterou v pohodě lapil Donnarumma. Ve druhém dějství se dlouho nemohl dostat ke slovu. V 51. minutě sice vypálil nad Laxalt, ale to bylo na dlouhou dobu všechno. Celtic ale dokázal zápas zdramatizovat. V 77. minutě rozehrál rohový kop Christie a Mohamed Elyounoussi parádně hlavou snížil na 1:2. To už nebyl na hřišti Zlatan Ibrahimović, kterého Pioli stáhl po hodině hry z důvodu šetření na ligový zápas s AS Řím.

Manažer Celticu Neil Lennon ještě posílil ofenzivu o Klimalu s Taylorem a Celtic cítil šanci na zvrat. Milánská hra se ale neměnila a hosté navíc v nastaveném čase definitivně stvrdili své vítězství. O třetí branku se postaralo nově příchozí duo Jens Peter Hauge a belgický mladík Alexis Saelemaekers. Druhý jmenovaný si všiml volného prostoru a poslal Haugemu načasovanou kolmici, kterou norský forvard beze zbytku využil. Za celé utkání vystřelili Rossoneri čtyřikrát na branku a třikrát z toho byl gól. Vynikající produktivita a klid na balónu nakonec byly rozhodujícím faktorem.

AC Milán si na úvod skupin Evropské ligy připsal tři body a v dalším kole hostí Spartu. Celtic čeká náročná cesta na půdu francouzského LOSC Lille.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

forza Milan

Reagovat
Morgue

1:4

Reagovat
Seydou Doumbia

1:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:5

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
Morgue

Hezké 3 body. Kousali, ale celkem jsme to měli pod kontrolou. Hauge si při debutu hned dal gól, Kessie hraje poslední dobou neskutečně a to samé lze říct o Kjaerovi.Diaz to tam taky slušně odmakal. Jen jsem trošku v rozpacích jak se snaží hráči za každou cenu hledat Zlatana i když jsou v lepší pozici nebo někdo další. Snad to byla jen vyjímečná situace a nebude se v tom pokračovat.

Reagovat
Milan.B

Poslednych 20 minut katastrofa.. Hauge 3 body FORZA MILAN

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele