základní skupiny - skupina D, 1. kolo
22.10.2020 18:55 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

James Tavernier (© AFP)

Parádní gól Roofa ozdobil výhru Rangers na půdě Standardu

Když Kemar Roofe zasáhl do zápasu naposledy, psalo se sedmnáctého září. Od té doby na hrací plochu nevstoupil kvůli zranění. Hostující stratég Steven Gerrard ho každopádně po delší době poslal do hry aspoň z lavičky, a on svým překrásným gólem pojistil Rangers výhru na půdě Standardu Lutych. Navázal tak na první přesný zásah spoluhráče Jamese Taverniera.

Domácí lodivod Philippe Montanier se musel před tímto utkáním potýkat s několika absencemi, způsobenými onemocněním COVID-19. A ačkoli jeho družstvo nepůsobilo úplně špatným dojmem před obrátkou, po ní v útoku prakticky vůbec nehrozilo. Přišlo tak o svou šňůru neporazitelnosti, která před touto finální porážkou čítala dohromady sedm klání v řadě.

První poločas nabídl jen jednu přímou střelu na branku, a to ze strany Rangers, kteří se ujali v 18. minutě vedení. Goldson vyprodukoval jakýsi první pokus, a to svou hlavičkou, a protože míč následně rukou zasáhl nešikovně ve vlastní šestnáctce bránící Gavory, nařídil dánský sudí Kehlet pokutový kop. K němu se postavil Tavernier, který překonal brankáře Bodarta.

Standard se každopádně snažil do přestávky s průběžně negativním výsledkem něco udělat. Ve 29. minutě se podařilo hlavou ohrozit soupeřovu bránu Mulekovi, měl ovšem smůlu, že orazítkoval jen brankovou konstrukci. A v samotném nastavení se Muleka ozval ještě jednou, dopadl ovšem stejně jako v předchozím případě. Trefil jen jednu z tyčí hostující brány.

Také ve druhém poločase bylo šancí na obou stranách poměrně poskrovnu. Zkraje mohl navýšit vedení skotského celku aktivní Morelos, nicméně jeho příležitost stačil vyřešit pozorný Bodart. A v 60. minutě se hostující forvard osmělil opětovně, to když opět prověřil schopnosti Bodarta, domácí muž v rukavicích si však i v tomto případě dokázal poradit.

Lutyšské mužstvo i nadále nepůsobilo směrem dopředu nikterak nebezpečným dojmem možná i proto, že právě Muleka po změně stran na plac nevběhl. Glasgowský tým těsný náskok bez větších obtíží hlídal a zisk tří bodů definitivně stvrdil ve třetí minutě nastavení, to když navrátilec do sestavy Roofe přeloboval vyběhnuvšího Bodarta parádně z půlky hřiště.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Seydou Doumbia

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele