základní skupiny - skupina J, 1. kolo
22.10.2020 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Heung-Min Son (© AFP)

Tottenham vstoupil do skupin Evropské ligy úspěšně a poradil si s Linzem

Dobrý vstup do letošního ročníku Evropské ligy zažili hráči anglického Tottenhamu, kteří i v obměněné sestavě dokázali porazit rakouský Linz 3:0. Londýnský celek si zajistil převahu dvěma góly v první půli a udržel si ji až do závěrečného hvizdu.

Tottenham čeká náročný zápasový program a jeho manažer José Mourinho tomu přizpůsobil základní sestavu. První příležitost v základní sestavě dostal navrátilec Gareth Bale i letní posila z Benficy Vinícius, v brance nastoupila brankářská dvojka Hart a start od úvodního hvizdu si po nějakém čase vyzkoušel i Lamela.

Pokud byly změny v sestavě znát, tak spíše pozitivně, neboť domácí byli od úvodu aktivnějším týmem. Už v 9. minutě našel svým přesným centrem Doherty volného Viníciuse, ale brazilský útočník nedokázal svou hlavičku přesně namířit.

Letní posila ofenzívy ovšem nemusela smutnit dlouho. O necelých deset minut později ho našel Davies svým přesným centrem na levé křídleo, kde se s míčem Brazilec příliš nemazlil a posunul jej po zemi do pokutového území na volného krajana Lucase, který ve stoprocentní šanci otevřel skóre utkání - 1:0.

Z domácích po vstřeleném gólu spadly zbytky nervozity a lehkou hru přetavili v další gól. Reguilón ve 27. minutě prošel mezi soupeři s míčem z pozice levého obránce až před pokutové území, kde jej posunul k Lamelovi, který ještě našel volného Balea na pravém křídle. Velšká hvězda svým centrem hledala nabíhajícího Viníciuse, ale ještě před ním si míč do brány srazil hostující obránce Andrade a zdvojnásobil vedení Spurs.

Hostům se úvodní dějství vůbec nevydařilo a museli hned dvakrát kvůli zranění nuceně střídat. I přes zdravotní a herní trable si však rakouský celek stihl v závěru první půle vypracovat velkou šanci. Höjbjerg při rozehrávce ztratil míč, čehož hned využil Gruber a zpoza pokutového území se napřáhl k dělovce, proti které musel zasáhnout Hart.

Hostující kouč Thalhammer provedl během přestávky další změny, ale byli stále hlavně domácí, kdo si vypracovával šance. V 58. minutě se hnal do samostatného úniku Bale, brankář Schlager byl ale pozorný a míč před Velšanem ukopl. Úspěšně nedopadla ani šance po průniku Moury, který zatáhl míč do šestnáctky, přihrál jej Allimu, který ještě našel v Sona v lepší pozici, ale ten již pod tlakem obránců střílel pouze nad.

Šanci skórovat měl i sám Alli, ale ztroskotal na dobře chytajícím Schlagerovi. Ten však i přes dobrý výkon byl v závěru utkání překonán potřetí. Vinícius po Dohertyho centru krásnou hlavičkou uvolnil Sona, a ten tváří v tvář čtyřiadvacetilému brankáři nezaváhal. Kohouti tak potvrdili roli favorita skupiny a dokráčeli k pohodlnému úvodnímu vítězství.

Autor: Martin Jedlička / onlajny.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Akinfeev

4:2 nebo 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Elmas

To asi ne, ale remíza mi vůbec nepřijde nereálná.

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak totálně nezajímavá skupina!!!

Rovnou bych poslal Slepice na 1.misto , druhé vylosoval kromě Linz a čekal na los osmifinále

Reagovat
Seydou Doumbia

jaká soutěž, taková skupina...Arsenal má horší skupinu

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda no - zbyetk Londyna hraje to co hraje

Reagovat
Cobra

Reagovat
Seydou Doumbia

3:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Mates_Matesović

Vinicius moc pěknej debut

Reagovat
FUnk

Reagovat
Han střelil první

Reagovat
jk

I Davies na LCB vypadal dobře, když se nemuselo moc bránit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele