základní skupiny - skupina A, 1. kolo
22.10.2020 18:55 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Hlavičkující Kumbulla rozhodl (© AFP)

AS Řím otočil v Bernu a na úvod skupiny bere tři body

Hodně cenné vítězství si na úvod základní skupiny Evropské ligy připsal AS Řím. Ten vyplenil hřiště druhého z papírových favoritů, Young Boys Bern, přestože v poločase po Nsameho penaltě prohrával. Pak ale dokázal zásluhou Perese a Kumbully otočit na konečných 2:1.

V sestavě Říma se oproti nedělnímu úspěchu s Beneventem urodilo několik změn. V bráně se místo Miranteho představil López, obranná trojice nastoupila v úplně novém složení Jesus, Fazio, Karsdorp. Cristante se vysunul výše do středu zálohy, kde utvořil zbrusu novou čtveřici s Peresem, Villarem del Frailem a Kumbullou. Rovněž v útoku nezůstal kámen na kameni, formaci tvořili Pedro, Mayoral a Pérez.

První příležitost utkání se zrodila v jedenácté minutě. Do výborné pozice si na centr naběhl Karsdorp, jenže si balón nedokázal zpracovat a nadějná situace tak byla pryč. Namísto toho tak přišla gólová situace na druhé straně. Rieder si na hranici pokutového území poradil s Crisantem, který jej možná trochu z frustrace fauloval, za což sudí po právu nařídil penaltu. Její exekuce se ujal Jean-Pierre Nsame, který překonal Lópeze, přestože ten vystihl směr střely.

Na další ohrožení jedné či druhé brány se muselo čekat až do samotného závěru první půle. Sám na bránu postupoval Peréz, tváří v tvář Von Ballmoosovi ale neuspěl a vše vyústilo jen rohovým kopem. Tím, kdo vyrovnal skóre, byl až po necelých sedmdesát minutách jeho skorojmenovec Bruno Peres. Ten se nechal vysunout skvělou přihrávkou Edina Džeka a následně velmi jemným lobem přes nohu pokořil gólmana Young Boys.

Vzápětí se mohli domácí vrátit do vedení. Sierrův roh letěl směrem na Bürgyho, který také vyšplhal nejvýše ze všech a zamířil jen těsně vedle šibenice Lópezovi svatyně. Podle pořekadla "nedáš, dostaneš" udeřili Římané. Napravo se k balónu dostal Mchitarjan, který odcentroval do vápna na Maraše Kumbullu. Ten vyplaval na zadní tyči úplně sám a hlavou usměrnil míč přesně za brankářova záda.

V závěru základní hrací doby měli Young Boys hned dvě velké příležitosti. Nejprve po Heftiho centru hlavičkoval Siebatcheu, stejně jako předtím jeho spoluhráč ale i on zamířil nepřesně. To Elia si po svém náběhu za obranu vedl lépe, avšak jeho pokus zase zastavil připravený López.

Tři body si tak do tabulky skupiny A připsal AS Řím, který tak je o skóre za první Kluží. Za Bernem je pak ještě CSKA Sofia.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
HugoBoss27

Pojďme AS

Reagovat
Houfi

1:3

Reagovat
Largo

1:2

Daje

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Seydou Doumbia

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele