základní skupiny - skupina L, 1. kolo
22.10.2020 21:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Christoph Baumgartner (© AFP)

Hoffenheim po přestávce přetlačil Crvenu Zvezdu

Hoffenheim nechal zapomenout na poslední dva bundesligové neúspěchy proti Frankfurtu a Dortmundu, na startu hlavní fáze Evropské ligy porazil doma vždy nepříjemnou Crvenu Zvezdu a rázem se dostal do čela tabulky, a to díky lepšímu skóre na úkor Liberce, jenž v souběžně hraném klání skolil Gent. O všem podstatném se rozhodovalo až ve druhé půli.

Hosté nepůsobili v Bádensku-Württembersku vyloženě špatným dojmem. V koncovce však byl jednoznačně úspěšnější jejich protivník, který se tak nakonec radoval z končeného dvoubrankového vítězství. I dle statistických byl nakonec výběr kouče Sebastiana Hoenesse aktivnější a nebezpečnější než Crvena Zvezda, a tak si končený zisk tří bodů asi zasloužil.

První pětačtyřicetiminutovka s sebou nepřinesla příliš zajímavých momentů. Vlastně až těsně před obrátkou se na hrací ploše přece začalo něco dít, nicméně ve 41. minutě neseřídili dobře svoje mířidla Spiridonović ani Rodič, zatímco příznivci Hoffenheimu ve 45. minutě mohli lomit rukama, protože Dabbur svým zakončením jenom orazítkoval brankovou konstrukci.

V 51. minutě se ozval Dabbur ještě jednou, tentokráte zamířil do prostoru tří tyčí, od radosti ho ale oddělil brankář Borjan, jenž vytasil povedený zákrok. V 64. minutě si již každopádně připsal na své konto klíčový přesný zásah Baumgartner, který míč po centru z pravé strany od Rudyho umístil z voleje za záda Borjana nechytatelně pod břevno.

Situace se pro bělehradský celek ještě více zkomplikovala, protože v 66. minutě si musel poradit bez trenéra Dejana Stankoviče, jenž vyfasoval od sudího Alejandra Hernándeze červenou kartu. Bez udílení jeho taktických pokynů mužstvo ze Srbska inkasovalo ve třetí minutě nastavení podruhé, jelikož Dabbur již tentokráte zacílil po uvolnění od Samassékoua.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

0:1, překvápko

Reagovat
Seydou Doumbia

3:1

Reagovat
johnn

3:1

Reagovat
penepi

1:2

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele