základní skupiny - skupina E, 1. kolo
22.10.2020 18:55 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Granady (© AFP)

Granada otočila v Eindhovenu a slaví úspěšnou premiéru

První zápas v Evropské lize a první vítězství. Granada slaví úspěšnou premiéru, když v Eindhovenu otočila nepříznivý vývoj. PSV sice vedlo po gólu Götzeho, o konečném výsledku ve prospěch hostů ale rozhodli Molina a Machís.

Trenér PSV Roger Schmidt provedl v základní sestavě změny ve dvou personáliích oproti nedělní výhře ve Zwolle. Záložníky Rosaria a Gakpa nahradili Hendrix a Ihattaren. Vzhledem k tomu, že druhý jmenovaný je útočník, přišla i změna rozestavení na tři hráče vpředu. Podstatně vícekrát sáhl do sestavy Diego Martínez. Ve stoperské dvojici hrál se Sánchezem Vallejo, a nikoliv Duarte, ve středu zálohy vystřídal Herrera Montora. Křídelní pozice tentokráte s Puartesem obstaral namísto Kenedyho Machís a na hrotu nastoupil jako náhrada za Soldada Molina.

Na první větší příležitost se čekalo až do devětadvacáté minuty. To Götze vyslal centr do prostoru, kam zabíhal Hendrix, jenže ten promáchl a balón proskákal v klidu do zámezí. Na straně druhé už se po podobné akci a Foulquierovu míči do vápna ze strany podařilo zakončit Montorovi, domácí zachránil až pozorný Mvogo.

V závěru první půle se toho událo hodně. Nejprve se po přímém kopu prosadil Herrera, jenže v době přihrávky stál v ofsajdovém postavení a jeho trefa nebyla uznána. Na druhé straně naopak dokázal regulérní gól vstřelit Mario Götze poté, co k němu na hranici vápna proskákala Dumfriesova hlavička.

Po padesáti minutách mohlo být srovnáno. Na malém vápně se zčistajasna objevil osamocený Jorge Molina, jenže ten si nedokázal míč vhodně zpracovat a umístit do poloodkryté branky. Napodruhé už byl úspěšný. Hra se dostala na pravou stranu k Puertasovi, jenž z první vracel do vápna právě na Molinu a ten už před sebou měl snadnou úlohu. O pět minut později musel Mvogo znovu do akce, tentokráte bravurně vychytal Foulquiera.

I tak byl však obrat zanedlouho dokonán. Pomalým tempem postupoval po levé straně Darwin Machís, jako by chtěl přihrát některému ze spoluhráčů. Z ničeho nic si ale navedl míč na pravačku a vyslal fantasticky kroucenou ránu směrem na vzdálenější šibenici. Gólman proti ní byl naprosto bezmocný.

To se vůbec nelíbilo domácím, kteří okamžitě přepnuli na vyšší rychlostní stupeň a hnali se za vyrovnáním. Malenovu ránu musel až nadvakrát krotit gólman Silva. To jako by se stalo pro Granadu varováním. Od té doby začala bránit mnohem lépe a ve zbytku duelu už soupeře do ničeho nepustila. Na úvod si tak připsala cenné vítězství a osamostatněná je na prvním místě tabulky před Omonií a PAOKem - tato dvě mužstva spolu remizovala.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Seydou Doumbia

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
AjaxFans

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele