základní skupiny - skupina C, 1. kolo
22.10.2020 18:55 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Slavia nezvládla zápas v Izraeli a s Beer-Shevou prohrála

Po plzeňské Viktorce se izraelské Beer-Shevě podařilo získat skalp dalšího českého týmu. Proti Slavii sice byla většinu času horším týmem, soupeři ale dala lekci z produktivity a zvítězila 3:1. Na Agudelovu trefu ještě odpověděl Provod, ovšem v závěru rozhodl dvěma zásahy Acolatse.

V úvodu utkání měla balón více pod kontrolou Slavia, zápas se ale nesl ve velmi opatrném duchu a na první střelecký pokus se čekalo hodně dlouho. Za slávisty to po necelých dvaceti minutách zkoušel Musa, domácí se osmělili ještě později a po půlhodině zachránilo sešívané to, že Sallalich nedosáhl na centrovaný balón.

Během následujících minut měli Pražané hned dvě obrovské šance. Nejprve si ve vápně skvěle počínal Provod, jenž mezi třemi hráči silou vůle udržel balón. Následně jej předal Oscarovi a ten prodloužil na střílejícího Traorého. Jeho pokus gólman Levita horko těžko vytěsnil.

Vzápětí prokázal velký přehled o hře Kúdela, jehož dloubáček za obranu vyslal Tecla do sólové akce. Útočník Slavie si ale poradit nedokázal a zakončil jen do vybíhajícího Levity. V závěru půle přišel za neproměněné šance trest, a to velmi laciný. Ojedinělý protiútok domácího celku rezultoval v Dadiův centr z pravé strany a nedorozumění mezi Kolářem a Hovorkou. To přineslo lahůdkovou situaci pro Jonathana Agudela, jemuž nečinilo žádný problém dopravit míč do prázdné brány.

Sešívaní do druhé půle vstoupili aktivně a se zjevnou vůlí skóre otočit. Po odražených míčích z vápna pálil z dálky Oscar, ale ačkoliv mu rána sedla, letěla jen do brankáře. Nedlouho poté Malinský přízemním centrem hledal na zadní tyči Musu, gólu zabránil vykopnutím balónu skvělý Levita. A ten si poradil i se Stanciovou střelou ze střední vzdálenosti, úspěch hosté neslavili ani v následném závaru na malém vápně.

Z ničeho nic pak mohla udeřit Beer-Sheva. Téměř z poloviny hřiště zkoušel vyběhnutého Koláře překvapit Acolatse, jeho lobu chybělo několik centimetrů. Na opačném konci hřiště znovu zkoušel volej Stanciu, ránu ovšem zblokovala obranná zeď. Patnáct minut před koncem základní hrací doby se Slavia dočkala vyrovnání. Stanciův centr z pravé strany letěl na Lukáše Provoda, jehož rána z první se ujala a skončila v síti.

Jenže izraelský celek se nehodlal smířit s nerozhodným výsledkem. V šestaosmdesáté minutě přišlo propadnutí slávistické zálohy a následný brejk tří na dva. V jeho závěru Josué přenesl obloučkem hru na druhou stranu hřiště na Eltona Acolasteho, který bez zpracování vypálil na vzdálenější tyč, proti čemuž byl Kolář bezmocný.

A tentýž hráč udeřil o několik desítek sekund později. Obral o míč nepozorného Hovorku a využil Kolářova vysokého postavení, z velké vzdálenosti tak umístil míč mezi tři tyče. Beer-Sheva tak v náročné skupině C získala cenné tři body.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz, onlajny.com

Komentáře (724)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele