základní skupiny - skupina G, 1. kolo
22.10.2020 21:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Wenderson Galeno (© AFP)

Braga potvrdila roli favorita a AEK porazila vysokým rozdílem

Fotbalisté Bragy si vzpomněli na skvělé výkony v základní skupině Evropské ligy z loňského roku a i letošní ročník zahájili úspěšně. Svého řeckého soupeře AEK Atény po ospalém úvodu zápasu zatlačili a třemi góly si zajistili pohodlný vstup do pohárové Evropy.

Začátek byl od obou týmů opatrný a povolených 2200 diváků na Estádio Municipal vidělo po první čtvrthodině jediný střelecký pokus. Oba týmy se snažily držet míč co nejčastěji na svých kopačkách, což při vysokém napadání obou celků vedlo k nepřesnostem a boji o míč ve středu hřiště.

Až po půlhodině hry se domácí začali osmělovat a získali nad svým houževnatým soupeřem mírnou převahu. Ta vyplynula ve velkou šanci v 38. minutě, kdy si Fransérgio krásně naběhl mezi obránce na Sequeirův centr z levé strany, ale hlavičku v gólovce nedokázal nasměrovat mezi tři tyče.

Arsenalistas se ale nakonec gólu dočkali ještě do přestávky. Minutu před koncem úvodního dějství poslal Esgaio z pravé strany nadýchaný centr na Galena a brazilský útočník přesnou hlavičkou vstřelil gól šatny.

Na ten hosté mohli zareagovat hned pět minut po změně stran, kdy po centru ze standardní situace zakončoval ve skluzu Čihrinskij, ale brankáře Matheuse příliš neprověřil. Braga se ovšem z úvodního tlaku vymanila a v 57. minutě prověřil Sequeira dalekonosným pokusem brankáře Tsintotase.

Hosté z Řecka hráli útočněji, což otevíralo skuliny v jejich obraně. V 60. minutě pálil zpoza pokutového území Fransérgio a jeho ránu Tsintotas vyrazil pouze ke Galenovi, který ale z úhlu netrefil odkrytou bránu a nepřidal tak druhý gól v zápasu. To mohl na druhé straně hned o pár minut později potrestat vyrovnávacím gólem Oliveira, ale portugalský útočník z úhlu pálil pouze do boční sítě.

Domácí pokračovali ve výpadech do stále otevřenější obrany AEK a v závěrečné fázi utkání se dočkali gólové odměny. Galeno ve středu hřiště prokličkoval mezi třemi protihráči a předložil míč do střelecké pozice Paulinhovi, který přesnou přízemní střelou k tyči navýšil vedení svého týmu.

AEK se stále snažilo vzdorovat, ale vytvářelo chyby při rozehrávce, čehož dokázali rychlí útočníci Bragy využít. V 88. minutě ztratil Livaja ve středu hřiště míč a na brankáře Tsintotase se hnal další protiútok, který po Paulinhově asistenci přesně zakončil Ricardo Horta, a dovršil tak vítězně představení Bragy.

Autor: Martin Jedlička / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

2:1

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2:0

Reagovat
Hiko

Pěkně Braga

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele