základní skupiny - skupina K, 1. kolo
22.10.2020 21:00 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

V Záhřebu gól nepadl, Feyenoord si odváží bod

Hráči Dinama Záhřeb remizovali v prvním zápase základní skupiny Evropské ligy s Feyenoordem Rotterdam 0:0, přestože šancí na vstřelení gólu bylo dostatek. Ta vůbec největší přišla hned na začátku, ale Berghuis neproměnil pokutový kop. Nizozemci ještě dohrávali závěr utkání bez vyloučeného Senesiho, ale ani to na změnu skóre nestačilo.

Na Maksimiru mohlo být všechno jinak, kdyby situace z 8. minuty skončila gólem. Diemers si šikovně pokryl balón a po kontaktu s Jakićem sudí odpískal pokutový kop. Steven Berghuis vzal odpovědnost na svá bedra, a i když zvolil razantní střelu, Livaković předvedl vynikající zákrok. Domácí se dostali do šance až ve 28. minutě, ale Gavranoviće vychytal Bijlow. Do třetice pak neskončila gólem ani hlavička Linssena, která skončila v Livakovičových rukavicích. První poločas vyrovnané partie tedy žádný gól nepřinesl a nic na tom neměla změnit ani druhá půle.

V 56. minutě měli hosté další velice slušnou příležitost. Linssen byl v ideální pozici, ale ke smůle Feyenoordu zamířil do připraveného Livakoviće. Klíčový moment nejen druhého poločasu, ale celého utkání přišel čtvrthodinu před koncem. Marcos Senesi uviděl za faul na Ademiho druhou žlutou kartu a domácím se naskytla početní výhoda.

Tři minuty po vyloučení Senesiho došlo ve vápně Holanďanů k situaci, která vzbudila vášně. Ademi byl faulován Nieuwkoopem a Dinamo okamžitě orodovalo za odpískání pokutového kopu. Sudí byl však jiného názoru a do píšťalky nefoukl.

Pět minut před koncem nebezpečně vypálil z přímého kopu Oršić a Bijlow předvedl pohotovou robinsonádu. Opora Feyenoordu se zaskvěla ještě jednou po ložence Ivanušce. Dinamo si v závěru vytvořilo nápor, ale Feyenoord bezgólovou plichtu uhájil.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Seydou Doumbia

2:2

Reagovat
Elmas

4:2

Reagovat
AjaxFans

2-4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele