základní skupiny - skupina A, 1. kolo
22.10.2020 18:55 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

CSKA i přes povedený výkon podlehlo Kluži o dvě branky

Rumunská Kluž potvrdila úlohu mírného favorita na půdě bulharské Sofie, nicméně v utkání rozhodně nedominovala a svého rivala z Balkánského poloostrova spíše vyškolila z produktivity. Po nepříliš zajímavém prvním poločase se hosté dostali do vedení krátce po změně stran a druhý uklidňující gól přidali z pokutového kopu. Díky výhře 2:0 se dostali do vedení skupiny A o skóre před největšího italského favorita AS Řím.

Domácí přitom nezačali vůbec špatně a první nadějnější možnost si vypracovali v 9. minutě. Po nepříliš povedené zpětné přihrávce k brankáři Busattovi se ujal míče gambijský kanonýr Sowe, jenomže byl vytlačen do příliš ostrého úhlu a pak si na domácího strážce už nepřišel. Rumunský celek se s přibývajícím časem snažil více dostávat do hry a poprvé se mu podařilo zahrozit krátce po odehrané půlhodině.

Až před hranici pokutového území si navedl balón Sušić, ovšem jeho přízemní pokus nebyl razantní ani přesný a Bălgrădean s si ním celkem bez potíží poradil. Obrázek se příliš neměnil ani v následujícím průběhu, v 53. minutě Kluž z ničeho nic udeřila po rohovém kopu z levé strany. K němu se postavil Ciprian Deac a naprosto přesným pasem našel před hranici brankového území Mária Rondóna, jenž prudkou hlavičkou pokořil bezmocného Busatta.

Poté se CSKA snažilo tlačit za vyrovnáním a chvílemi doslova obléhalo obranný val protivníka, nicméně k ničemu nebezpečnému se nedostalo. Rozhodující okamžik byl k vidění zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. Ve vlastní šestnáctce si totiž počínal velmi neobratně Youga, který zády k brance stáhl k zemi Debeljuha a turecký rozhodčí Meler nekompromisně nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil tradiční exekutor Deac.

Zkušený čtyřiatřicetiletý záložník nezaváhal a nekompromisně zavěsil k levé konstrukci, Busatto smolně zvolil opačnou stranu. Pak si hosté s přehledem hlídali dostatečný náskok a CSKA již k ničemu nepustili. Bulharský výběr si příště pokusí napravit reputaci na půdě AS Řím a jakýkoli bodový zisk by se rovnal senzaci, svěřenci trenéra Dana Petrescua se naopak budou chtít výrazněji přiblížit k vytouženému postupu proti švýcarskému Bernu.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Seydou Doumbia

0:0/1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele