základní skupiny - skupina C, 1. kolo
22.10.2020 18:55 CET
6 : 2
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Leverkusenu (© AFP)

V Leverkusenu bylo k vidění osm branek, šest do sítě Nice

Osmigólová přestřelka byla k vidění v Leverkusenu na úvod Evropské ligy. Domácí tam poměrem 6:2 zdolali francouzské Nice - brankami se na tom podíleli Bellarabi, Dragović, Amiri, Alario, Diaby a Wirtz. Za hosty mírnili porážku Gouiri a Claude Maurice.

Trenér Peter Bosz udělal v sestavě německého celku oproti víkendovému těsnému vítězství v Mohuči tři změny. Na levém kraji obrany nahradil Sinkgravena Wendell, střed zálohy neutvořili s Amirim Aranguíz a Demirbay, nýbrž Baumgartlinger a Palacios. Dokonce o jednu změnu méně měl na svědomí jeho protějšek na lavičce týmu z francouzského přímořského letoviska. Slavný Patrick Vieira ze sestavy vynechal Thurama a Lopese, místo nichž se představili Boudaoui a Dolberg.

Hned z první větší příležitosti v jedenácté minutě padla branka. Pohlednou kombinaci Bayeru ve středu pole korunovala Baileyho úžasná kolmice na Nadiema Amiriho, který si poradil s posledním bránícím hráčem a s přehledem překonal i gólmana. O pár desítek sekund později už to bylo 2:0. Opět tomu předcházela skvělá souhra, na jejímž konci dostal míč na vápno Lucas Alario. Ten si jej ještě potáhl a z ostrého úhlu zakončil pumelicí na bližší tyč, přičemž skóroval i za pomoci brankové konstrukce.

Nice se do kontaktu dostalo po půlhodině hry. Hráči Leverkusenu propadli, čehož využil Nsoki, jenž zatáhl míč do levého křídla. Odtamtud přihrál na hranici pokutového území na Amineho Gouiriho, jenž si vše připravil na střelu a po zemi na vzdálenější tyč překonal brankáře. Krátce po změně stran mohlo být vyrovnáno, Hrádecký se ale zaskvěl a vyrazil na rohový kop.

Když byla ze zápasu odehrána hodina, vrátilo se domácím dvougólové vedení. Obrovskou chybu předvedl Schneiderlin, jenž se nechal Palaciosem obrat o balón. Ten se následně odrazil k Moussovi Diabymu, který z penaltového puntíku propálil Beniteze. O dvacet minut později přidal čtvrtý gól svého týmu Karim Bellarabi. Německý křídelník si ve střední vzdálenosti navedl míč na pravačku a přízemní přesně umístěnou ranou zavěsil.

Tím spustil lavinu zářezů Leverkusenu. Zanedlouho to zkoušel z podobné dálky znova, tentokráte dostal míč do brány hlavně díky štěstí. Napálil totiž mezi obrannou hrází stojícího Aleksandara Dragoviće, od nějž se kulatý nesmysl odrazil do protipohybu brankáře a ten tak už jen bezmocně sledoval, jak mu popáté proklouzl do svatyně. To ale ještě nebyl konec. Před koncem základní hrací doby byl po levém křídle vyslán Diaby, jenž uspěl ve sprinterském souboji a po zemi centroval na malé vápno. Obránce na míč nedosáhl, zato Florian Wirtz ano. Trefit se mezi tři tyče už byl ten nejmenší problém. 6:1.

V nastaveném čase přeci jen debakl trochu zmírnil Alexis Claude-Maurice. Ten se dostal k míči po krkolomné situaci na úrovní puntíku pro pokutové kopy, načež jej poslal mimo dosah Hrádeckého. Ve "slávistické" skupině se tak Leverkusen elegantním způsobem ujal vedení a vykročil za postupem, Nice je pochopitelně po takovémto debaklu poslední. Šanci na reparát bude mít už za týden doma proti Beer-Shevě.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Beči

Spletl ses jenom o osm gólů

Reagovat
Werkrider

Reagovat
John Obi Mikel

Skoro

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
johnn

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
Seydou Doumbia

3:1

Reagovat
Heresy

Pekne slusna naloz..

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
montaigne33

HBS jde na postup...

Reagovat
montaigne33

Pokud se Trpiš poučí z posledních utkání =v předkole LM a dnes... pokud se vrátí do SKS pokora, pokud řadu věcí změní... pak věřím, že mohou SLÁVISTÉ postoupit (i přes dnešní ostudnou porážku...)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele