základní skupiny - skupina G, 1. kolo
22.10.2020 21:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Kelechi Iheanacho (© AFP)

Iheanacho u všeho podstatného. Leicester doma skolil Zorju

Leicester zvládl úlohu favorita, na úvod Evropské ligy skolil v domácím prostředí Zorju o tři branky a společně s Bragou, která v souběžně hraném klání zvítězila nad aténským AEK, se dostal do čela tabulky skupiny G. Do přestávky se na střeleckou listinu zapsali James Maddison a Harvey Barnes, po přestávce se trefil rovněž jejich spoluhráč Kelechi Iheanacho.

Domácí v uplynulých dvou kolech Premier League nikterak nezazářili, nestačili totiž před reprezentační pauzou na West Ham a před pár dny ani na Aston Villu, dokonce nevsítili jediný gól, a tak si proti luhanskému celku konečně chtěli napravit reputaci. A své ambice nakonec naplnili, poněvadž směrem dopředu působili nebezpečněji než jejich sok.

Výběr z východu Ukrajiny docela držel s "Liškami" krok prakticky celou první třetinu zápasu, dokonce to byl on, kdo mohl ve 22. minutě načít skóre, jenomže velmi slušnou možnost Kabajeva vyřešil svým zákrokem gólman Schmeichel. Leicester poprvé výrazněji zahrozil až ve 29. minutě a v tomto případě naplno vyučil Zorju z produktivity. Ujal se totiž hned vedení.

Z šestnáctky se snažil technicky zakončit na zadní tyčku pravačkou Barnes, nicméně trefil pouze brankovou konstrukci. Od ní se každopádně míč odrazil k nohám Iheanacha, jenž ho pár vteřin nato prostrčil k Maddisonovi, a ten z blízkosti snadno zacílil. Pak hodlal náskok navýšit Barnes, jenže napoprvé bránu minul a napodruhé nevyzrál na brankáře Ševčenka.

V závěru poločasu se každopádně prosadili svěřenci manažera Brendana Rodgerse přece jenom opětovně. Nepopulární gól do šatny inkasovali hosté poté, co po patičce Iheanacha pronikl soupeřovou obranou jako nůž máslem neudržitelný Barnes, ten se dostal zcela sám až před Ševčenka, jehož tváří v tvář nemohl nepřekonat. Zorja pak na negativní stav nezareagovala.

Svěřenci trenéra Viktora Skripnika působili v ofenzivě stejně neškodně jako v dějství prvním, a když inkasovali třetí branku v 67. minutě, bylo o vítězi tohoto střetnutí definitivně rozhodnuto. Iheanacho potvrdil, že v tomhle zápase se mu náramně dařilo, a po dvou asistencích také rozvlnil brankovou síť, to když z vápna zamířil po zemi ke vzdálenější tyči.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Elmas

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Seydou Doumbia

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele