základní skupiny - skupina K, 1. kolo
22.10.2020 21:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Wolfsberger překvapil a s ruským CSKA se rozešel smírně

Rakouský Wolfsberger při své druhé účasti v základní skupině rozhodně nezklamal, s favorizovaným týmem CSKA Moskva sehrál vyrovnanou partii a i přes nepříznivý vývoj nakonec vybojoval remízu 1:1, navíc v samém závěru dokonce sahal po senzačních třech bodech. Ruský gigant měl skvělý nástup do utkání, nicméně těsně před přestávkou o náskok přišel kvůli úspěšné penaltě soupeře a poté se dokonce strachoval o výsledek.

Oba dva čtvrteční soupeři se prozatím dělí o vedoucí pozici, neboť druhý duel mezi chorvatským Dinamem a nizozemským Feyenoordem skončil bez branek. Hosté se prosadili z úvodní vážnější akce zápasu po pěti minutách hry. Chorvatský špílmachr Vlašić vysunul svou nahrávkou argentinského útočníka Adolfa Gaiche a ten z hranice pokutového území rozvlnil síť svou přízemní střelou, brankář Kofler se po balónu natahoval marně.

Ani ne o sedm minut později napřáhl ze střední distance Michael Liendl a jeho kroucený pokus skončil o půl metru vedle pravé tyče. Rakouský vyzyvatel se poprvé a naposledy prosadil necelých pět minut před přestávkou. Vasin totiž stáhl k zemi nabíhajícího Joveljiče, za svůj zákrok obdržel od německého rozhodčího Stegemanna žlutou kartu a následoval pokutový kop, ke kterému se postavil Liendl.

Ten v důležitou chvíli neselhal a míč zkušeně usměrnil do pravého spodního rohu, gólman Akinfejev se hnul na opačnou stranu. Deset minut po změně stran mohl vrátit vedení favorizovaným hostům střídající Nigerijec Ejuke, ale levou tyče o kousek minul. V polovině druhého dějství napřáhl po přímém volném kopu domácí Novak a z dvanácti metrů těsně pálil vedle pravé konstrukce. Vzápětí chtěl na opačné straně rozhodnout Čalov.

Teprve dvaadvacetiletý forvard přišel na trávník po hodině hry, ve středu šestnáctky protivníka mu přistrčil míč do volného prostoru Ejuke, avšak svým razantním projektilem nepřekonal bránící hradbu těl před sebou. V 82. minutě zahrozil nebezpečným přízemním centrem Novak a ani jeden ze dvou nabíhajících spoluhráčů na něj nedosáhl. V poslední minutě základní hrací doby promarnil stoprocentní příležitost Joveljič, jelikož jeho nepříliš razantní střelu z osmi metrů ukryl ve svém náručí Akinfejev.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

Pokud dobře počítám, tak jsi 5:4 vyhrál

Reagovat
smazaný uživatel

Náhoda. Uvidíme příští týden.

Reagovat
Seydou Doumbia

hrajete proti sobě?

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2;0

Reagovat
Seydou Doumbia

1:1

Reagovat
Elmas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele