základní skupiny - skupina D, 1. kolo
22.10.2020 18:55 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Pizzi (© AFP)

Benfica přestřílela domácí Lech Poznań čtyřmi góly

Darwin Núñez. To je jméno spasitele portugalské Benfiky a jednoznačného hrdiny hostí. Zatím stále ještě poměrně neznámý mladík totiž v utkání s Lechem zkompletoval svůj hattrick a především jeho zásluhou bere Benfica tři body.

Asi nebylo pochyb o tom, kdo bude v tomto duelu favoritem. Jestli domácí Lech Poznań, nebo portugalská Benfica se sestavou plnou zkušených hráčů. Do ní se vešli Otamendi, Vertonghen, Taarabt, Everton nebo Waldschmidt. Právě ten se dostal do první zajímavější šance, která jen těsně neskončila první brankou. Aspoň ne hned. Waldschimdt sice nezakončil, ale sudí dobře postřehl ruku domácího hráče, takže pískal penaltu. K ní se postavil zkušený záložník Pizzi, který poslal míč do pravého dolního rohu a brankář Bednarek byl bez šance.

Lech se ale nedal a přichystal Benfice několik nepříjemných momentů. Největší problém znamenala pro favorita minuta patnáctá. To se totiž dva hráči Lechu dostali do rychlého protiútoku a po dlouhém pasu před bránu si míč zpracoval Mikael Ishak. V podstatě musel jen doklepnout míč do sítě, což se mu povedlo - 1:1.

S takovým vývojem portugalský celek absolutně nepočítal a očividně mu chvíli trvalo, než se dostal zpátky do tempa. A moc mu nepomáhali ani domácí hráči, kteří naopak hýřili aktivitou. Moder si našel prostor ve vápně a zkoušel zakončit, jenže pálil jen do břevna! Dorážku hlavou už brankář Vlachodimos spolehlivě vykryl.

Konec první půle předznamenala ještě jedna velká šance a rovnou gólová. Ve 42. minutě Everton opět posílal krásný centr do vápna a v něm si na něj naskočil nehlídaný Darwin Núñez, který se po parádním výskoku hlavou nemýlil! A to z jeho repertoáru pořád nebylo všechno. Tři minuty po změně stran musel zasahovat brankář Bednarek a reflexivním zákrokem zachránil Lech.

Ten se o pouhou minutu později dočkal kýženého vyrovnání na 2:2. Vcelku jednoduchá kombinace a narážečka poslala do výhody Mikaela Ishaka, který sledoval, jak se míč odráží od zasahujícího brankáře. Následně balón v pohodě hlavou doklepl do sítě a slavil.

Posléze se málem prosadil Jakub Kaminski, jehož přízemní rána neměla potřebnou razanci. Pak už ale hrála jen Benfica. O dvě minuty později totiž Brazilec Everton vymyslel krásnou nahrávku do vápna, Darwin Núñez zasekl míč mezi nohama obránce a pak jej s ledovým klidem uklidil do sítě!

Patnáct minut před koncem mohl Lech i potřetí srovnat, jenže to by Kaczarawa musel sám před brankářem líp mířit. Už to vypadalo na těsnou výhru Benfiky, když se v 93. minutě ještě jednou urval Darwin Núñez. Ten si po velmi dobrém centru Silvy naběhl na zadní tyč a hlavou už nemohl minout - 4:2 pro portugalského favorita.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
FC Porto

Jasná 2. Tip: 1:3

Reagovat
Benfica

0:3 ak to bude padať tak aj viac..

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Seydou Doumbia

1:3

Reagovat
adoxx

Núňez obrovskej talent

Reagovat
Benfica

už teraz je jasné, že je minimálne lepší ako Raul de Tomas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele