základní skupiny - skupina J, 1. kolo
22.10.2020 21:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Lior Refaelov (© AFP)

Antverpy otočily vývoj na půdě bulharského suveréna a zvítězily 2:1

Svěřenci českého trenéra Pavla Vrby nevstoupili příliš dobře do hlavní fáze Evropské ligy, ve čtvrtečním duelu neudrželi nadějné vedení zkraje druhého poločasu a belgickým Antverpám nakonec podlehli nejtěsnějším poměrem 1:2. Ve vyrovnané skupině J se jim tak výrazně vzdálil postup do jarní fáze, v konkurenci londýnského Tottenhamu a rakouského LASKu to už budou mít velmi obtížné. Naopak hostující Royal se k vytouženému cíli lehce přiblížil.

Na stadionu v Razgradu byl od samého začátku k vidění vyrovnaný průběh a o vyložené možnosti nebyla nouze. Ta první se zrodila přesně po deseti minutách hry, kdy po zpětné přihrávce pálil z první Benavente a ze sedmi metrů trestuhodně přestřelil domácí branku. O deset minut později zkusil štěstí z hranice pokutového území pozdější hrdina Lior Refaelov a jeho skákavý pokus proletěl o decimetry vedle levé konstrukce.

Ihned na to napřáhl ze střední distance Pieter Gerkens a brankář Iliev měl co dělat, aby balón vyrazil před sebe. Poté se Ludogorec dopustil nepřesné rozehrávky před vlastní šestnáctkou a další příležitost nabídl aktivnímu Gerkensovi, jehož rána těsně proletěla nad bližší šibenicí. Bulharský mistr vzápětí srovnal krok a utlumil tlak protivníka. Ve 29. minutě se neúspěšně dožadoval odpískání penalty za ruku De Laeta, do druhé půle vstoupil naprosto skvěle.

Ani ne po šedesáti sekundách otevřel gólový účet Higinio Marín. Sedmadvacetiletý španělský forvard převzal míč od Manua a navedl si ho do slibné střelecké pozice. Pak ze čtyřiadvaceti metrů usměrnil svůj nezištný přízemní pokus do levého spodního rohu, gólman Butez se stačil pouze ohlédnout. V 57. minutě chtěl zvýšit vedení svého výběru Cauly, jenže hostující strážce mu výborně zmenšil střelecký úhel a zblízka ho dokázal vychytat.

Antverpy vyrovnaly krátce po odehrané hodině z rohového kopu, kdy centr Juklerøda z levé strany přistál na hlavě Gerkense a balón se snesl nad Ilieva k protější tyči. O sedm minut později rozhodl o úspěchu belgického týmu již zmiňovaný Refaelov, jelikož po hrůzostrašné zpětné nahrávce kapitána Terzieva obešel bezmocného Ilieva a bez potíží rozvlnil síť. V 81. minutě po hrubce Santanay zlikvidovala jednička Ludogorce i pokus Mijošiho, ve zbývajícím průběhu k ničemu nebezpečnému nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
Seydou Doumbia

3:2

Reagovat
Elliasson

Nikdy bych neřekl, že Elvis Manu skončí v relativně mladém věku v Ludogorci... Vždyť si pamatuji, jak byl jednu dobu výborný ve Feyenoordu!

Reagovat
meno

Mno a Vrba končí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele